Donderdag 31 en vrijdag 1 september open

Algemeen

Deze week zijn we weer een keertje doordeweeks geopend, we zullen donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september van 10.00 tot 17.00 uur geopend zijn. Dit betekent dat we het weekeinde gesloten zijn. Wij doen dit omdat er altijd mensen zijn die zelf in het weekeinde moeten werken en anders nooit naar de winkel kunnen komen.

Vorige week ben ik even op en neer naar Engeland geweest omdat we weer nieuwe sieraden nodig hadden. We hebben nu weer een grote hoeveelheid in Sterling Zilver gezette sieraden in de winkel en op de webshop staan. We hebben nu ook een paar prachtige armbanden van Morganiet, blauwe Topaas, Turkoois van de ‘Sleeping Beauty mine, facet geslepen blauwe Kyaniet en hele mooie blauwe en zelfs paarse Labradoriet. Deze staan ook op de webshop. In de winkel hebben we ook nog armbanden van Tanzaniet en Merliniet.

   

Ook de collectie van hangers is uitgebreid. We hebben nu ook hangers van Edel Shungit, de Russische Astrophyliet, Brandberg Amethist, Tanzaniet, Phosphosideriet, Petaliet, Cinnabarkwarts, Blue John Fluoriet, Eudialiet, Varisciet en een grote hoeveelheid Super 7 in verschillende vormen en maten.

Buiten alle prachtige hangers hebben we nu ook een grote collectie oorhangers van mooie stenen gezet in Sterling Zilver. Sommige ontwerpen zijn echt uniek zoals bv de hangers en oorbellen gemaakt van de nieuw gevonden Grape Agaat. Zo leuk om deze ook als sieraad te hebben.

Grape Agaat (Chalcedoon).

Grape Agaat gevonden in Sulawesi, Indonesië. Eigenlijk is deze bijzondere steen een Chalcedoon, maar hij wordt door iedereen Grape Agaat genoemd, dus dan volgen wij maar gewoon. De naam ‘Grape’ wat ‘druif’ betekend is heel treffend, want de steen bestaat uit allemaal kleine paarse of lavendel bolletjes. De ronde moleculen van Chalcedoon hebben zich tot in perfectie uitgedrukt tot een volmaakte ronde vorm.

Het eerste gevoel wat je krijgt als je de steen vast houdt is dat van vrede en rust, hij brengt je heel snel in een hele diepe staat van meditatie. Hij maakt je hoofd en hele lichaam rustig en laat je bewustzijn diep in je hart indalen. Hij resoneert in al je cellen en geeft een gevoel van harmonie en stilte in je hele wezen. Grape Agaat is een krachtige steen voor spirituele uitzuivering, die resoneert met de Violette Vlam of Straal, die negativiteit en stress uit je systeem haalt. Deze energieën kunnen gewoon niet blijven bestaan in de aanwezigheid van de diepe prachtige energie van deze unieke steen. Grape Agaat is een steen met een Goddelijke connectie die je verbindt met je hoogste bron, je oorspronkelijke zelf. Hij helpt je innerlijke kanalen te openen en obstakels weg te halen waardoor je hogere bewustzijn en innerlijk weten beter kunnen instromen en je verbonden bent met je innerlijke bron. De vrede die dit kristal je brengt is die waar je ziel altijd naar verlangd heeft. Deze steen is dus perfect bij alle vormen van stress, brengt rust en vrede en zorgt dat je meridianen en chakra’s in harmonie met elkaar resoneren. Fysiek is de steen ondersteunend bij neurologische aandoeningen zoals dementie, angsten en dwangneuroses. Ook beschermt hij bij psychische aanvallen en helpt implantaten te verwijderen. Grape Agaat werkt heel krachtig samen met Yttrium Fluoriet. Je kunt deze steen bij je dragen, maar hij is ook heel fijn om onder je kussen te leggen, ook heel goed te gebruiken bij een steenlegging op het lichaam. Als je veel stress op je werk ervaart kun je hem ook op je werkplek leggen waar hij een liefdevolle, zuiverende, vredige energie zal uitstralen.

Toen ik in Engeland was kwam er daar met de post een nieuwe zending binnen. Er was ook een doos met hele mooie geslepen Scheeliet uit Turkije. Het zijn om te zien net kleine surfplankjes. Toen ik er eentje pakte viel me op hoe fijn deze in de hand lag en dat je er ook heel goed mee kunt masseren of energiewerk mee kunt doen. Dus niet alleen heel mooi om te zien maar ook nog eens heel toepasbaar. Er zaten in de doos ook hele mooie trommelstenen van deze Scheeliet. We hadden zelf al een aantal plakken, dus we hebben nu een mooie collectie van deze unieke steen.

Scheeliet uit Turkije

Deze mooie blauwe Scheeliet uit Turkijke is verbonden met het keelchakra, maar helpt je ook om spiritueel te aarden. Het kristal vergroot je intuïtie en opent je derde oog. Deze steen helpt mensen die vast zitten in patronen of mentale negativiteit en die herhaaldelijk hun verhaal vertellen en negatief over anderen zijn. Door steeds te herhalen verankeren ze negativiteit omdat ze moeite hebben met positiviteit. Scheeliet helpt ze deze patronen te doorbreken en creëert een positieve mentale staat, zodat hun kijk op het leven verandert en ze niet steeds terugvallen in het verleden. Het harmoniseert het mentale lichaam voor nieuwe positieve vibraties en moedigt creatief denken aan. Scheeliet helpt je een doel in je leven te vinden wat bij je zielsopdracht past. Perfect kristal voor helers en therapeuten die teveel betrokken blijven bij het proces van hun cliënt en zelfs een deel van het proces gaan dragen. Scheeliet helpt beide partijen om los te laten. Leg voor dit doel een steen in de therapieruimte. Deze steen verwijdert ook mentale patronen uit vorige levens die nu nog in de etherische blauwdruk zitten. Ook kalmeert het hersenspinsels zodat je innerlijke stem gehoord kan worden. De steen helpt zelf-sabotage te overwinnen en de geest meer analytisch dan emotioneel te laten functioneren. Via de lymfe en andere vloeistoffen worden negatieve boodschappen naar delen van het lichaam getransporteerd waarna deze een ziekte kunnen worden. Scheeliet haalt deze patronen weg, zodat de cellen opnieuw geprogrammeerd kunnen worden, maar nu met positiviteit. Een goed hulpmiddel bij EFT of meridiaan therapieën. De steen is perfect om de subtiele lichamen en de chakra’s weer uit te lijnen met het fysieke en het geeft energie aan alle niveaus. Ook balanceert de steen een teveel aan mannelijke energie, vooral bij vrouwen. Scheeliet brengt het goede in iemand naar boven en helpt positieve intenties te manifesteren. Het kristal support op een spirituele manier hen die onzeker zijn over hun toekomst. Samen met Amfiboolkwarts is de steen perfect om Engelen begeleiding aan te roepen. Fysiek ondersteunt het hartfalen, vooral als de longen en hart vol vocht lopen en ademhalen moeilijk wordt. De steen helpt vocht te verwijderen. Ook behulpzaam bij lage rugpijn, de spieren, de mannelijke voortplantingsorganen en de bloedvaten. De steen herstelt je energie als je uitgeput bent.

We hebben ook weer een aantal Green Man van Preseli blue stone kunnen inkopen. Onze vriend heeft er iedere keer maar een beperkt aantal en als we ze dan ook bij hem zien kopen we ze allemaal. Het symbool is prachtig gemaakt vanuit een Preseli blue stone, de steen waar de eeuwenoude stenen van Stonehenge van gemaakt zijn.

Groene Man uit Preseli blauwe steen

Een Groene man is een mythologische voorstelling van een gezicht (soms een volledig gestalte) met takken en bladeren als baard- en hoofdhaar. De term “groene man” werd voor het eerst gebruikt door Lady Raglan in haar artikel The “Green Man” in Church Architecture uit 1939. Groene mannen zijn in veel Europese landen, en ook daarbuiten, aan te treffen. In de literatuur worden het ook wel bladmaskers genoemd. Het gebruik is al vele eeuwen in heel Europa bekend. Kelten, Grieken en Romeinen kenden al koppen met plantengroei uit de gezichtsopeningen. Ook bij oude Aziatische en Amerikaanse culturen kwamen ze voor. In Nederland is een van de oudste afbeeldingen een tekening uit de 14e eeuw op het stucwerk van een gewelf in de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer, 30 meter boven de kerkgangers.

De Groene man wordt door sommigen gezien als het archetype van de productieve mannelijke energie van de aarde. In de oude mythologie van veel culturen is hij de metgezel van Moeder Natuur, en het zou hun wellustige vereniging zijn die de aarde elk voorjaar opnieuw vruchtbaar maakt. Ook de Christusfiguur werd wel als Groene man afgebeeld, naast een gevlochten doornenkroon groeien er dan bladeren uit het hoofd.

Preseli blauwe steen

Deze zeldzame steen wordt op slechts één plaats gevonden, de Preseli Mountains in Wales. Het is een oude steen van dromen en verre herinnering die de binnenring van Stonehenge vormt en die zich buiten tijd en ruimte beweegt voor toegang tot multidimensies. Met zijn krachtige tellurische elektromagnetische lading opent hij een kosmisch anker dat hij aan de kern van de aarde vastmaakt en zorgt dat je bij veranderingen van de aarde stabiel blijft. Hij verbindt je met Merlijn-energie en de sjamaan in iedereen. Hij heeft een krachtige verbinding met Moeder Aarde en samen met een vuursteen werkt hij als een batterij, hij wekt spirituele energie op en aardt deze en versterkt je paranormale gaven. Als visionaire steen voor elke verkenning van vorige levens helpt hij je specifiek je Keltische erfenis op te sporen en verbindt hij je met Egyptische kennis diep in de steen. Op de soma- of vorig leven chakra’s is hij vooral nuttig voor het terughalen van de ziel en van kracht. Het is een volmaakte droomsteen die toegang heeft tot spirituele informatie. Hij versterkt het vermogen om vibraties van kristallen fysiek te voelen of af te stemmen op de verfijnde energieën van het lichaam. Hij is zeer krachtig, een klein stuk is al heel intensief. Hij kan je innerlijke of spirituele kompas resetten. De steen verbindt alle steencirkels op de Britse eilanden in een enorme energiespiraal en dan met andere krachtcentra om de planeet. Hij laat de energetische geometrische patronen binnen steencirkels en andere heilige plaatsen zien en maakt herstel van de geschonden energieën mogelijk. Hij beschermt de energie van de plaats. Psychisch versterkt hij wilskracht en moed en geeft een enorme kracht waarmee je je lessen kunt leren. Hij versterkt je energie en biedt bescherming op alle niveaus. Emotioneel is hij een stabilisator die je helpt oude hechtingen en gevoelens achter te laten, zodat je in het heden kunt leven. Het is een zeer fysieke steen die alle zintuigen beïnvloed en energie in balans brengt. Hij heeft een sterke band met kruidengeneeskunde. Deze steen kan excessen tegengaan en uitgeputte energie aanvullen. Als je met deze steen door een landschap wandelt, ben je aangesloten op alles wat daar is gebeurt. Weldadig voor het immuunsysteem.

We hebben in de winkel eigenlijk nooit kettingen van allemaal kleine steentjes zoals de armbandjes zijn. Dit omdat we hier helaas geen plaats voor hebben. We hebben inmiddels wel een hele grote collectie armbandjes aan een draairek hangen. Een groot aantal daarvan zijn nu ook al een aantal maanden op onze webshop te koop. Maar laatst kwamen we een prachtige lange ketting tegen die uit allemaal kleine stukjes verschillende kleuren Toermalijn bestaat. Heel veel groen, roze, maar ook geel en soms blauw erin. Toermalijn is zo’n heerlijke steen die zo liefdevol is en je aura beschermt voor het leed van de wereld. De steentjes geven ontspanning, vrede en liefde en helpen bij genezing. Ook goed voor mensen die last van depressies hebben. Kortom een prachtige ketting die we voor een fantastische prijs hebben kunnen inkopen. We verkopen hem voor € 13,50 in de winkel en op de webshop.

Elbaïet (veelkleurig toermalijn)

Deze steen maakt lichaam, ziel en geest tot een geheel. Het is een uitstekende steen voor de beeldvorming en voor dromen en hij inspireert je tot creativiteit en fantasie. Deze toermalijnsoort verschaft je een poort naar het innerlijke zelf en de hogere spirituele gebieden. Het roze toermalijn in de steen zorgt dat je liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Hij leert je dat het veilig is om lief te hebben en leert je dat je eerst van jezelf moet houden voordat je kunt verwachten dat anderen van je houden. Deze steen bevordert het delen van lichamelijk genot, verdrijft emotionele pijn en oude destructieve gevoelens door het hartchakra te reinigen. Roze toermalijn geeft vrede en ontspanning en verbindt je met wijsheid en mededogen en maakt je ontvankelijk voor genezende energieën. De groene toermalijn erin is een uitstekende genezer en is behulpzaam bij het visualiseren. Hij opent het hartchakra en zorgt voor evenwicht en bevordert openheid en geduld door angsten te verjagen en negatieve energie om te zetten in positieve. Hij verjongt en leert je oplossingen zien. Hij overwint problemen met vaderfiguren en zorgt voor een goede slaap en gemoedsrust. Het purperen deel zorgt voor een liefdevol bewustzijn en verbindt het basis- en hartchakra, versterkt liefdevolle idealen en stimuleert creativiteit en intuïtie. Deze toermalijnsoort deblokkeert het derde oogchakra, stimuleert de pijnappelklier en verjaagt illusies. Hij helpt bij genezing van vorige levens, omdat hij je meeneemt naar de kern van het probleem en dat oplost. Dit kristal is goed bij depressies en verdrijft dwangmatige gedachten, verlicht bij Alzheimer, epilepsie en ME. Goed voor hart, longen, endocriene stelsel en de huid. Versterkt het immuunsysteem, ontgift en helpt bij constipatie en diarree. Ook goed voor hyperactieve kinderen.

Als laatste willen we heel graag vermelden dat de Engelse Judy Hall, de schrijfster van de vele Kristallen Gidsen naar Nederland komt. Centrum Lichtfontein uit Appelscha heeft haar naar Nederland gehaald voor een lezing en twee workshops eind Oktober. Deze zullen in het Engels gegeven worden. Wij willen dit heel graag vermelden omdat we heel veel te danken hebben aan de boeken van Judy Hall. Zij is een grote inspiratiebron voor ons geweest en mede door haar boeken hebben wij zo’n grote collectie kristallen kunnen opbouwen. In het begin gingen we op zoek naar de kristallen die zij in haar boeken beschreef. Als je namelijk van iets bewust bent kan het makkelijker op je pad komen. Zij betekent heel veel voor de Kristalwereld want zij heeft vele mensen bewust heeft gemaakt van wat kristallen allemaal voor ons kunnen betekenen. Vandaar dat we heel graag hier in deze blog over haar lezing en workshops willen vertellen. Hier is de link direct naar de website van Lichtfontein waar je alle informatie kunt vinden:

Judy Hall workshops

Heel graag willen de mensen van Lichtfontein weten via welke weg je op de hoogte bent gekomen van deze lezing en workshops. Wij van ’t Lichtpuntje hebben een code gekregen zodat zij weten dat de inschrijving via ons is gegaan. De code is LPK-08. Helaas hebben ze op het inschrijfformulier dit niet heel duidelijk vermeld, maar je kunt de code van ons toch invullen. Op het aanmeldingsformulier staat “hoe heeft u van Lichtfontein gehoord? Je kunt dit zetten onder het kopje: “Anders, namelijk”. Vul hier de code: LPK-08 in.

Wie weet horen we later in de winkel verhalen van mensen die een workshop of de lezing hebben gevolgd. Altijd leuk om te horen hoe het geweest is.

Agenda: Winkel geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

31 augustus en 1 september (donderdag en vrijdagWinkel Open

9 en 10 september (zaterdag en Zondag) Winkel Open

16 en 17 september (zaterdag en Zondag) Winkel Open

23 en 24 september (zaterdag en Zondag) Winkel Open

De winkel is op bovengenoemde dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Herelsestraat 208, Heerle

Lezingen die in de groepsruimte van ’t Lichtpuntje worden geven. Voor meer informatie zie op de site bij groene button ‘lichtpuntje

De lezingen zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Je dient van tevoren op te geven.

Zondag 10 september: Ruud van Well

Zondag 24 september: Ruud van Well

 

Menu