Inkoopreis Tucson, Arizona deel 4

Algemeen

We hebben heerlijke dagen achter de rug, prachtig weer en nog zulke mooie stenen. We kwamen er vandaag achter dat we deze reis als thema Kwartsen, maar ook Chalcedonen hebben. Van deze soorten zijn er veel verschillende op ons pad gekomen.

avaloniet

We hebben prachtige Avalonieten, blauwe Chalcedoongeodes uit Utah gekocht, maar ook uit Utah hele kleine Dugway geodes, zo schattig om te zien, het zijn net hele kleine roosjes. Ook hebben we weer van die prachtige witte Chalcedoon geodes gevonden, zo fijn want ze waren uitverkocht.

Witte Chalcedoon geode

witte chalcedoonDit is een bijzondere chalcedoon in beginstadium van de groei, alleen de pure binnenkant is zichtbaar. Er zit nog geen schil/korst omheen. Deze steen staat voor puurheid, onschuld als van een kind. Je voelt je beschermd als in een baarmoeder, je hebt geen schild nodig. Dit is een chalcedoon zoals de nieuwetijdskinderen op aarde. Ook zij leven met een open hart, zonder angsten, wetend dat je door de Engelen en je gidsen beschermd wordt, dat je een kind van god bent. In Tibet geldt de witte chalcedoon als een zinnebeeld van de zuivere witte lotusbloem. Ook voor de Amerikaanse Indianen was dit een heilige steen, die stabiliteit gaf tijdens ceremonies van de stam. Brengt balans in lichaam, geest en emoties. Goed voor de huid en behulpzaam bij nachtmerries en slaapproblemen. Werkt kalmerend en geeft innerlijke inspiratie. Stimuleert de liefde en de genezende krachten in ons en wekt moederlijke gevoelens voor alle levende wezens. Versterkt de moeder en kind band.

Met heel veel trots willen we melden dat we de extreem zeldzame Tugtupiet nu weer hebben, trommelstenen uit Groenland die zo gezocht en geliefd zijn, maar jammer genoeg bijna niet gevonden worden. We hebben ze al een paar jaar niet meer in ons assortiment gehad.

Tugtupiet

tugtupietDeze zeldzame steen uit Groenland verbindt het mededogend hart met de verlichte geest en verankert onvoorwaardelijke liefde in de wereld. Hij leert dat je zonder eigenliefde niet van anderen kunt houden, dat je dan nooit echt intiem met iemand kan zijn. Deze liefdevolle, vreedzame steen is verbonden met de roze vlam van zuivere liefde. Tugtupiet bezit de zeldzame kwaliteit van tenebrescentie:in de zon of in ultraviolet licht, of als hij wordt vastgehouden of gedragen, verandert de lichtroze kleur in karmozijnrood. Onder ultraviolet licht fluoresceert hij helderrood. Dit kristal versterkt de libido en hartstocht en is heel goed om het hartchakra te openen en te reinigen. Hij staat voor romantiek, passie en vruchtbaarheid. Hij verbreedt en verdiept liefde en brengt onvoorwaardelijke liefde in relaties en integreert alle chakra’s met de hart- en hogere hartchakra’s, zodat liefde in elke daad en gedachte wordt uitgedrukt. Hij kan helpen het verdriet van eeuwen voor de planeet en jezelf los te laten. Deze steen leert je moedig en onbevreesd moeilijke situaties onder ogen te zien, hij neutraliseert woede en wrok en transformeert deze in creatieve energie, het is de perfecte steen voor herstel na een occulte aanval. Samen met nuummiet verbreekt hij koorden uit vorige levens. Hij helpt ook bij het verwijderen van implantaten en entiteiten. Psychisch bevordert hij vergeving, mededogen en onvoorwaardelijke liefde. De zachte energie is perfect tegen angst en stress en zorgt voor overvloed op alle niveaus. Geestelijk maakt tugtupiet afstemming op universeel bewustzijn gemakkelijker, hij zorgt voor grotere helderheid. Hij leert u emotionele onafhankelijkheid en beschermt tegen emotionele chantage en leert bemoeienissen af te kappen. Het is de perfecte steen om onvoorwaardelijke liefde in de wereld te sturen en oorlogsgebieden te healen.

Ook een andere zeldzame steen die meestal samen met Sugiliet gevonden wordt is het blauwe Richteriet, ook hier hebben we nu een aantal Cabuchons van.

Richteriet met Sugiliet

Richteriet heeft een hoge vibratie, de steen ondersteunt het lichaam om weerstand te bieden aan constante stress of een plotseling trauma. De steen is zeer kalmerend en ontspannend en helpt meditatie te verdiepen. Hij geeft rust aan de geest, schakelt bezorgdheid uit en creëert een rustige ruimte zodat het lichaam zijn natuurlijke healingmechanismen inschakelt en zichzelf weer in balans brengt. Mediteer ongeveer 10 tot 15 min met de steen op een handbreedte boven je hogere hartchakra en tik dan met de steen aan weerskanten van het borstbeen om het immuunsysteem te stimuleren. Fysiek vergroot Richteriet het welzijn door stress te verminderen en het lichaam zich te laten ontspannen, zodat de bijnieren het ‘vecht of vlucht’ mechanisme uitschakelt dat adrenaline in het systeem pomt. Een constante belasting met adrenaline veroorzaakt ongemak op vele niveaus, zoals hoge bloeddruk en problemen met de bloedsomloop. Ze kan ook leiden tot mentale verwarring en duizeligheid. Richteriet is vooral nuttig bij de omgang met een posttraumatische stressstoornis of zware shock. Met behulp van Richteriet zie je het leven rustig onder ogen en laat je elk gevoel los dat je door gebeurtenissen of andere mensen wordt opgejaagd. Richteriet versterkt het paranormale en fysieke immuunsysteem, ondersteunt de thymus en vergroot de productie van T-cellen om ziekten en infecties te bestrijden. Ondersteunend voor de endocriene klieren, vooral de schildklier brengt hij in balans en hij zuivert de pijnappelklier en de hypothalamus. Als energetische ontgifter van het bloed, cellen en lymfe kan hij de nieren, lever, bijnieren en alvleesklier ondersteunen en overtollig slijm uit het ademhalingsstelsel verwijderen.

Zie voor Sugiliet die deze steen ook bevat de beschrijving op de site.

We hebben ook wat prachtige Larimar cabuchons uit de Dominicaanse Republiek ingekocht en wat van de Boulder Opaal uit Australië. Ook uit Australië hebben we eindelijk de Dragon Stone gevonden.

 

Dragon Stone of Bastiet

Dragon Stone is een zeldzame steen uit Australië die het opstijgen van de kundalini stimuleert en tevens activeert hij de chakra’s en creativiteit. Deze unieke steen activeert drakenenergie, de kundalini van de aarde, en helpt zo bij aardehealing en het ordenen van chaos. Deze steen versterkt de vruchtbaarheid en brengt meridianen weer in lijn. Hij helpt bij voriglevenhealing als oud misbruik seksuele reacties blokkeert. Als je hem op de chakra’s van de knieën legt, helpt hij je om meer gecentreerd en geaard te zijn. De steen is ondersteunend bij onvruchtbaarheid en aandoeningen als gevolg van een geblokkeerde basis- of heiligbeenchakra.

Uit Ohio hebben we voor ons een nieuwe Celestien (Engelensteen) ingekocht. Deze lijkt bijna wit, maar heeft ook een zweempje blauw in zich.

celestien ohio

 Ohio Celestien

Deze Celestien uit Ohio is zeer krachtig en heilzaam door zijn vorm en lineaire uitlijning. Hierdoor kan er een intense focus en flow van energie plaatsvinden. Ze geven je een heel blij gevoel en inspireren je bij elke activiteit waar je mee bezig bent. Het zijn tegelijk zachte en toch krachtige stenen die je derde oog openen voor een veelvoud aan werelden in de hogere dimensies. Als je met de steen mediteert kun je je gemakkelijker door innerlijke gangen van licht bewegen die naar verschillende spirituele domeinen leiden. Ook vele lagen van de Engelenwerelden, waar deze steen zo krachtig mee verbonden is en waar je nu gemakkelijker mee kunt communiceren. Ohio Celestien activeert zowel de kruin als het derde oog chakra en helpt bij het ‘downloaden’ van spirituele informatie door de geopende kruin. Ook opent de steen het keelchakra en helpt je om innerlijke wijsheid te uiten en om informatie van hogere bronnen te ontvangen. Ook stimuleert deze steen het hartchakra en opent deze voor diepe compassie innerlijke vrede en oneindige liefde voor jezelf en anderen. Deze Celestien versterkt ook de kracht van de geest en helpt bij het ontwikkelen van gaven zoals helderzien, helderhoren en in de toekomst te zien. Ook de rationele hersenen worden gestimuleerd waardoor mentale disciplines zoals studeren en abstract denken je makkelijker afgaan. De stenen stralen een constante vibratie van ‘ananda’ of gelukzaligheid uit waardoor ze je helpen om met ultiem plezier alles te creëren in welke omstandigheden dan ook. Hun energie is niet mannelijk en niet vrouwelijk, maar komt van een plaats van pure balans.

Van Azuriet hebben weer prachtige felblauwe kleine bolletjes en uit Australië weer de zeldzame Aboriginal Azuriet zonnen.

 Aboriginal Azuriet Zonnen

Het blauwe mineraal wordt azuriet genoemd, dit is een natuurlijke combinatie van carbon, zuurstof, koper en water. Het koper element komt door waterhoudend koper carbonaat uit vulkanisch tufsteen. Het gesteente waarop deze azuriet ontstaat bestaat voornamelijk uit een kleiachtig mineraal die kaoliniet heet, wat gebruikt wordt in wit chinees porselein. Deze unieke stenen worden voorzichtig gedolven door een tunnel te graven onder een heuvel in de woestijn van Centraal Australië, de Malbunka Kopermijn dicht bij Areyonga. “Malbunka” is de naam van de Aboriginal Clan die eigenaar van dit land is.

De azuriet zonnen ontstaan doordat grondwater dat koper ionen en carbonaat bevat door het kanoliniet gesteente sijpelt en door een chemische reactie kristalliseert in prachtige blauwe cirkels. Tijdens het winnen van deze prachtige exemplaren verwijdert men aan één kant de kleiachtige kaoliniet waardoor de unieke azuriet zonnen zichtbaar worden in scherp contrast met de mooie witte ondergrond. De blauwe azuriet zonnen variëren in kleur van licht- tot donkerblauw. In dezelfde mijn wordt ook atacamiet, cupriet, malachiet en chrysocolla gedolven.

De blauwe azuriet zonnen worden gedolven met toestemming van de traditionele Aboriginal eigenaren van deze mijn, van de Central Land Council, de NTG en de Federal Government. De Aboriginal stam wordt hiervoor netjes betaald.

Deze azuriet zonnen brengen de ziel tot verlichting, reinigen en stimuleren het derde oog en stemmen af op spirituele leiding. Ze maken veilig reizen buiten het lichaam mogelijk. Deze Aboriginal azuriet zonnen helpen je buiten tijd en ruimte te reizen, omdat we volgens de Aboriginals in de “Droomtijd” leven. Het is een steen met grote geneeskracht. Geestelijk zorgt azuriet voor een helder begrip en nieuwe perspectieven en geeft het een verruimende werking. Het heft reeds lang bestaande communicatie blokkades op en stimuleert het geheugen. Azuriet leert je om zonder angst in het onbekende te duiken en naar diepere inzichten en een nieuwe werkelijkheid te streven. Op het emotionele vlak helpt azuriet tegen stress, bezorgdheid, verdriet en droefheid. Hij pakt angsten en fobieën aan en laat de oorzaak ervan zien. Goed bij keelproblemen, artritis en gewrichtsproblemen. Hij werkt op celniveau om een blokkade of beschadiging van de hersenen op te heffen. Goed voor nier-, galblaas- en leverkwalen en hij heeft een positieve invloed op de milt, de schildklier, de botten, het gebit en de huid. Azuriet ontgift en reinigt de chakra’s.

Van een Rus hebben we prachtige Stauroliet, Elvenkruizen, gekocht. Alle maten van hele grote tot hele kleintjes, dus voor een ieder wat wils. De grote hebben we al een paar jaar niet kunnen kopen, maar nu dus wel.

Stauroliet (elfenkruis)

 

Traditioneel is deze beschermende steen een talisman die geluk brengt. Stauroliet versterkt rituelen en wordt bij wit magische ceremoniën gebruikt. Hij zou toegang hebben tot de oude wijsheden van het Midden-Oosten. Deze steen verbindt de fysieke, etherische en spirituele niveaus. Hij helpt bij stress, verlicht depressies en helpt verslaving aan nicotine te begrijpen. Biedt aardende energie voor luchtige mensen die nicotine hebben gebruikt om zich in de aarde te verankeren. Goed bij cel stoornissen en gezwellen en geeft verlichting bij depressies.

We hebben nu ook een aantal grotere exemplaren van de prachtige Sichuan of Tibetaanskwarts ingekocht, in de winkel hadden we alleen kleintjes.

sichuan kwarts

Sichuankwarts of Tibetaans kwarts

Omdat de bergen zo hoog zijn kunnen alleen Tibetanen deze unieke kristallen mijnen. De Himalaya’s zijn een heel krachtige spiritueel centrum van Moeder aarde. De wezens die met deze kristallen verbonden zijn, zijn zeer hoog geëvalueerd. De kristallen zijn eonen lang voor ons verborgen gehouden door oude wijze beschermers. De Tibetanen die deze stenen mijnen zeggen dat ze miljoenen jaren geleden door sterrenwezens op aarde geplaatst zijn, net zoals lemurisch zaad kristallen en dat het nu tijd is dat ze gevonden worden. Met deze steen heb je makkelijker toegang tot de Akasha kronieken en hij resoneert met de oude heilige esoterische kennis en cultuur van het Oosten. Sichuankwarts heeft een zeer hoge vibratie die geest en materie integreert. Hij wordt gebruikt bij (shamanistische) rituelen, healing, meditatie, channeling en hij activeert de genezende eigenschappen van andere kristallen. Ook creëert de steen een bol van beschermend licht om je lichaam. Hij verbindt de voorhoofd- en kruinchakra’s en opent deze. Hij geeft innerlijke visie en stimuleert helder-zien, telepathie, zielencommunicatie en contact met gidsen en wezen uit de hogere dimensies. Spiritueel is Sichuankwarts verbonden met de Witte Vlam van zuiver bewustzijn. Ondanks de hoge vibratie geeft dit kristal door de inclusies van koolstof of hematiet een enorm gevoel van aarding. De wezens verbonden met dit kristal werken via je basis chakra omhoog tot je hogere etherische lichamen, ze schonen ze op en lijnen ze uit. Tijdens healing harmoniseert hij de verfijnde lichamen met het fysieke lichaam en overbrugt energiekloven langs de chakralijn en ruimt chakra blokkades op. Emotioneel doorbreekt hij ingesleten patronen, afhankelijkheidsrelaties en wijst op oorzaken van psychosomatisch ongemak. Hij geeft diepe healing van de biomagnetische mantel, de etherische blauwdruk en zorgt voor multidimensionale cellulaire regeneratie. Het is een echte Meestergenezer die diepe fysieke genezing op gang brengt, heel krachtig samen met andere stenen die bij een specifiek proces horen, kies deze op je gevoel. Doordat het dubbeleinders zijn kan de steen aan beide kanten tegelijk energie opnemen en uitstralen. Ze zijn heel nuttig bij healing omdat ze negativiteit absorberen en helpen verslavingen te overwinnen. Ze integreren voorheen geblokkeerde delen van het zelf. Hij helpt je om je te centreren. Het is een zeer krachtig kristal om elektromagnetische vervuiling of radioactiviteit op te schonen. Hij brengt energiemeridianen op één lijn, stimuleert het cellulair geheugen waardoor de cellen weer volgens de originele blauwdruk uitgelijnd worden en zorgt voor multidimensionale healing.

Als klap op de vuurpijl kwamen we als laatste toch nog de Witches Finger tegen, een collega uit Duitsland had verteld dat hij deze een paar dagen geleden had gekocht, dus wij wilden de steen ook zo graag vinden omdat deze ontzettend zeldzaam is en een heel unieke krachtige energie bevat. Wim ging overal waarvan hij dacht dat de steen zou kunnen zijn grondig op onderzoek uit en het is hem gelukt, hij heeft hem gevonden. De steen wordt ook wel Magdalenasteen genoemd.

witches fingers

 Witches Finger of Magdalenasteen

Deze zeldzame steen uit Zambia is een kwarts vol met inclusies, de steen bevat Tremoliet, Actinoliet, Mica, Rutielkwarts, Rookkwarts, Toermalijn, Chloriet, Amfibool en Hematiet. De magische en mythische steen is zeer effectief voor sjamanistische reizen of aardehealing. Hij heeft een reinigend effect op de ziel en de verfijnde en fysieke lichamen. Hij verwijdert al het verouderde en alles wat ongemakken biedt via het spirituele licht van Al Wat Is en verbindt je met de energie van Maria Magdalena. De steen werkt het krachtigst op het metafysische niveau van healing om de ziel in balans te brengen.

 Ook hebben we grotere Peridoot trommelstenen, Cassiteriet in kwarts trommelstenen en Zwarte Jade uit Australië, Natroliet kristalletjes en een nieuwe steen Cataclosiet, uit een diamant mijn, die zijn ontstaan na een asteroïde inslag, dus een heel zeldzame trommelsteen.

Menu