Nieuwe sieraden ingekocht

Algemeen

Zoals ik in de vorig blog vermelde ben ik even snel op en neer naar onze vriend in Engeland gevlogen. Ik heb daar weer wat prachtige sieraden ingekocht en ook andere stenen, maar deze kon ik nog niet allemaal in mijn handbagage meenemen, die zullen we later met de bus op gaan halen. We hebben ook weer nieuwe sieraden op de webshop geplaatst. Cyrille heeft op de webshop een hele mooie verandering aangebracht, ze heeft een apart ‘kopje’ van sieraden gemaakt zodat je deze nu bij elkaar op de webshop kunt vinden, dit scheelt zoeken. Toch fijn dat ze zo goed met de computer is, want voor mij is dit echt hocus pocus. Zo hebben we allemaal gelukkig onze specialiteiten en taakverdelingen hier in het Lichtpuntje. Het leuke is dat we allemaal zo verschillend zijn waardoor we heel veel zelf kunnen doen.

    

We willen ook nog graag een paar stenen die we in Amerika hebben ingekocht laten zien. Uit Brazilië hebben we een aantal prachtige grote Amethist harten op standaard ingekocht, ze zijn werkelijk dieppaars van kleur en hebben een hele mooie hartvorm. Dit is echt een kunstobject, een blikvanger voor in een huiskamer. Natuurlijk hebben we van Amethist ook geoden in alle maten voor wie meer van deze vorm houdt, maar een hart is zo mooi, omdat dit zo symbolisch is voor liefde en dat is ook iets wat kristallen ons zo geven. De harten zijn allemaal zo anders, de ene heeft grote kristallen, de andere kleine, eentje is begroeid met Calcietjes. Ook zo leuk om te merken dat smaken zo verschillen want iedereen vindt een andere weer mooier. Dus heel fijn dat we zo verschillende exemplaren hebben.

 

Amethist

Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Amethist samen met Sugiliet helpen je om slechte gewoonten of verslavingen te doorbreken. Een groot stuk of een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit geloofd of niet. In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Uit Brazilië hebben we ook een nieuw gevonden steen, dit is Dumortiriet in kwarts. De prachtige blauwe kleur van Dumortiriet zie je nu in kwarts kristallen of in brokjes kwarts. Deze versterken de energie van Dumortiriet. Dit is een hele fijne steen die ook je zelfvertrouwen vergroot en je helpt je leven in eigen hand te nemen. Dit is een heel fijn kristal die veel mensen zal aanspreken.

Dumortieriet in Kwarts

Dumortieriet in Kwarts is nieuwgevonden in Bahia, Brazilië. Deze blauwe steen maakt je meer ontvankelijk als je communiceert met Engelen of spirituele gidsen en helpt je de waarde van ieder mens te zien. Geplaatst achter het oor bevordert het helderhorendheid. Uitstekende steen voor regressiewerk. Het Kwarts versterkt de eigenschappen van de Dumortieriet die zich erin bevindt. Dumortieriet neemt je mee naar het begin van de zielenreis om afspraken en overeenkomsten uit vervlogen tijden te bekijken, waarbij aanpassing en verwijdering van niet langer nuttige zaken mogelijk zijn. Hij helpt bij het doorbreken oude, niet langer nuttige banden en bevordert herroeping van beloften. Hij toont je je archetypische spirituele zelf, verbindt je opnieuw met je inherente wijsheid. Hij herschikt patronen van onderliggende verslavingen en dwangimpulsen, wat herprogrammering van cellulaire geheugen mogelijk maakt. Dumortieriet is goed voor het zelfvertrouwen, hij helpt je assertief te zijn en je aan te passen aan de huidige werkelijkheid. Hij bevordert geduld en moed, dempt overgevoeligheid, stimuleert onthechting en waarborgt geleidelijk positieve eigenliefde en levensvreugde.  Goed voor de concentratie en organisatievermogen. Met deze steen blijft je hart jong. Dumortieriet helpt een wankele relatie te stabiliseren en ook om een zielsverwant aan te trekken. Goede steen voor mensen die dagelijks te maken hebben met crisissen en trauma’s. Dumortieriet kalmeert, richt zich op lastenverlichting en helpt je je leven in eigen hand te nemen als je chaotisch en slecht georganiseerd bent. Naar verluidt geschikt voor de ontwikkeling van taalvermogens om te kunnen communiceren in andere culturen. Goed bij plankenkoorts, verlegenheid, stress, fobieën, slapeloosheid, paniekaanvallen, angst, depressie, geduld, zelfdiscipline, mentale helderheid, koppigheid, cellulair geheugen, zonnebrand, overgevoeligheid, slechte stoelgang, epilepsie, hoofdpijn, misselijkheid, braken, krampen, kolieken, diarree, hartkloppingen.  

De laatste steen uit Brazilië is ook een nieuw gevonden exemplaar en dat is wat men Paraiba Kyaniet noemt, het is een blauwe Kyaniet die een iets andere kleur heeft. Deze steen voelt zachter aan dan de traditioneel blauwe, meer vrouwelijk van energie, dus heel leuk om ze allebei te hebben. Kyaniet zijn krachtige kristallen die energetisch nooit vervuilen.

Paraiba Kyaniet

Paraiba Kyaniet is een nieuw gevonden Kyaniet uit Brazilië, genoemd naar de prachtige blauwe Paraiba Toermalijn. Deze steen is lichter en zachter van kleur als de traditionele meer donkerblauwe Kyaniet, ook de energie van de steen voelt zachter en vrouwelijker. De lieve energie straalt compassie uit, kalmeert en versterkt paranormale vermogens en intuïtie. Het helpt om een verbinding met Gidsen te maken, je af te stemmen en om dieper in meditatie te raken. Door zijn hoge vibratie kan Paraiba Kyaniet energie heel snel overbrengen. Het opent de heldere kanalen en activeert de denkcentra terwijl het mentale vermogens benadrukt en het vermogen om informatie uit hogere bronnen te downloaden vergroot. Ook telepathische communicatie tussen personen wordt vergemakkelijkt als beide een Kyaniet bij zich dragen. Deze steen brengt de chakra’s en de verfijnde lichamen op één lijn door de banen en de meridianen te reinigen en lijnt je DNA weer uit met je oorspronkelijke blauwdruk. Hij herstelt de Chi in het fysieke lichaam. Paraiba Kyaniet bevordert spirituele rijping, aardt spirituele vibraties en stimuleert helende dromen. Zeer goed voor de keelchakra, versterkt de stem, geneest de keel en moedigt aan de waarheid te spreken en angsten en blokkades te doorbreken. Hij doorbreekt onwetendheid en laat de waarheid zien. Kyaniet gaat dwars door verwarring heen, verwijdert obstakels, illusies, woede, angsten, frustratie en stress. Hij maakt je bewust van de ‘spiegels’ in je leven, dat alles en iedereen een deel van jou is. Deze steen brengt yin en yang in evenwicht en je hoeft hem nooit te reinigen. Paraiba Kyaniet is net zoals ‘gewone’ Kyaniet verbonden met Aartsengel Michael, de steen wordt ook weleens het zwaard van Michael genoemd. Het opent het keelchakra en moedigt aan de waarheid te spreken en is goed bij stress, pijn, schildklier, keel, hersenen, bloeddruk, infecties en overgewicht.

Uit Engeland heb ik wat grote exemplaren groene Kyaniet uit Namibië meegenomen, deze maat hadden wij nog nooit gezien. De groene zijn namelijk net zoals de oranje meestal klein van stuk. Klein maar krachtig. Zo fantastisch om een groot exemplaar vast te kunnen houden en de energie voelen. Zo lief dat ik deze uit een grote hoeveelheid Kyaniet mocht uitzoeken, want deze grotere zijn zo bijzonder. Normaal moet je de stenen per doos inkopen, maar onze vriend vond het goed dat ik de grotere exemplaren eruit nam, wat een cadeau! Ze zijn heel mooi zachtgroen en hebben ook zwarte mica op zich.

Kyaniet (groen)

Stimuleert paranormale vermogens en de intuïtie en legt een verbinding met gidsen. Uitstekende steen voor afstemming en meditatie, ook perfect voor kristalresonantietherapie en andere vormen van healing met kristallen. Groen kyaniet reinigt je energieveld en vormt een beschermend schild voor indringers en transformeert blokkades. Hij helpt je verbinden met de waarheid van je hart en hiernaar te leven en je eigen unieke pad te bewandelen waardoor je je eigen unieke talenten beter leert zien. Dit kristal is behulpzaam bij het accepteren van karmische processen en bij het vervullen van uw roeping. Hij wekt mededogen, bevordert spirituele rijping en aardt spirituele vibraties. Hij stimuleert healende dromen en reinigt meridianen, de chakra’s en lijnt je DNA weer uit met de oorspronkelijke blauwdruk. Hij herstelt Qi, heft blokkades en angsten op en gaat dwars door verwarring heen. Tevens verwijdert hij obstakels, vermindert frustratie, stress en woede. Hij opent het hartchakra en is goed bij stress, pijn, de hersenen, de bloeddruk, infecties en overgewicht. Hij verbindt je met het dynamisch evenwicht van de natuur en met de Deva’s en Natuurwezens  en helpt je om de levenskracht van de kosmos te voelen. Evenals andere groene stenen zorgt deze steen voor een goede slaap en voor gemoedsrust. Hij versterkt het zenuwstelsel en  versterkt het hart, de thymus, hersenen en immuunsysteem. Deze zeer krachtige steen is ook heel goed voor de spieren en hij brengt yin en yang in evenwicht. Deze krachtige nieuwetijdssteen hoef je nooit te reinigen.

Uit Afrika hebben we nu ook hele mooie felroze getrommelde Kobalt Calciet ingekocht, dit is voor het eerst dat we deze steen in deze vorm zien. Zo fijn want nu kun je eindelijk een exemplaar lekker in je broekzak dragen. Het zijn zulke heerlijke stenen van liefde. In veel stenen zit ook Malachiet, wat een heerlijke combinatie is. Ze zijn zo verbonden met het hartchakra. Wim heeft er ook hangertjes van gemaakt. Deze lieve steentjes helpen om verdriet en pijn te verwerken en geven heel veel troost. Maar ook helpt Kobalt Calciet je, je levensdoel te vinden en je talenten te ontdekken, dus ook heel goed voor jongeren.

Kobaltcalciet

Kobaltcalciet is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en vergeving. Deze prachtige roze steen is afgestemd op de roze vlam van zuivere, mededogende liefde die verbonden is met de energie van Maria, Isis en Quan Yin en de vrouwelijke Godinnen. Kobaltcalsiet is een steen van zelfontdekking, eigenliefde en leert je om van anderen te houden. hij verbindt hart en geest. Alf je niet zeker weet waar je spirituele pad naartoe leidt helpt deze prachtige steen je. Hij helpt je om je levensdoel te vinden en je talenten te ontdekken. Psychisch helpt Kobaltcalsiet je om ideeën in actie om te zetten, maar dan in jouw tempo. Hij harmoniseert het intellect en de emoties en brengt deze in balans. Als kristal van mededogen wordt hij gebruikt voor emotionele healing en bij het overwinnen van emotionele blokkades, eenzaamheid, verdriet of bij een gebroken hart. Hij kalmeert intense gevoelens en helpt je een goed gevoel over je leven te krijgen Hij moedigt emotionele rijping aan en zendt een intens voedende energie uit die je helpt om goed voor jezelf te zorgen. Kobaltcalsiet steunt mensen die pijn voor anderen mensen of voor de planeet dragen en voor degenen die alle hoop hebben opgegeven. Hij laat ook zien of het gepast is pijn van anderen op je te nemen, als dit niet de bedoeling is snijdt hij zachtjes de banden door en bevordert vergeving aan beide kanten. Hij zal je hier dan ook bewust van maken. Voor healing op afstand kun je de steen vragen om de roze straal of roze vlam naar iemand uit te zenden, het krachtigste werkt dit als je de steen op een foto van de persoon of het dier legt. Kobaltcalsiet werkt het krachtigst op het emotionele niveau, hij wist littekens uit en brengt meer liefde in het fysieke lichaam. Goed bij verdriet, eenzaamheid, stress, studie, healing van weefsel, calcium opname in de botten, immuunsysteem.

Heel leuk voor kinderen zijn de haaientanden die we nu hebben. Deze komen uit Marokko.

Haaientand

Haaientanden worden veel door surfers gedragen omdat ze verondersteld worden geluk te brengen, boze geesten weg te houden en hen te beschermen tegen ongevallen en aanvallen van haaien. Haaien staan spiritueel gezien voor geestelijke transformatie. Ze leren je om op je instincten te vertrouwen en de waarheid uit iedere situatie te kunnen halen. Ze leren je om in de stroming van het drukke leven te zwemmen en brengen hulp in het afstemmen op emoties. Een haai helpt je strijdvaardig te zijn, je psychische vermogens te ontwikkelen en om onmogelijke taken te overwinnen. Dierlijke tanden symboliseren status, kracht, macht, dapperheid en moed. Ze helpen je om in contact te staan met de natuur en hebben beschermende eigenschappen. Het dragen van dierlijke tanden is een erg oud en bekend verschijnsel binnen diverse culturen, omdat men veronderstelde dat ze magische en spirituele krachten bezitten. Dieren werden verondersteld om meer in contact met de kosmos te zijn dan mensen. Ze werden daarom ook gedragen om respect te tonen voor de bovennatuurlijke krachten van het dier.

 

Winkel geopend (van 10.00 tot 17.00 uur)

Zaterdag 25 en zondag 26 maart

Zaterdag 1 en zondag 2 april

Zaterdag 8 en zondag 9 april

Donderdag 13 en vrijdag 14 april (met Pasen zijn we gesloten)

Zaterdag 22 en zondag 23 april

Menu