Weer terug van inkoopreis deel 3

Algemeen

Dit wordt de laatste blog over onze inkoopreis naar Frankrijk, we zullen in deze blog zoals beloofd alle stenen die we uit Brazilië hebben ingekocht laten zien. Wat komen er toch veel prachtige kristallen uit dit grote land. Door met onze Braziliaanse vriend en zijn vrouw te kletsen over de landen waarin we wonen, de verschillen, maar ook de vele overeenkomsten besef je wel hoe klein Nederland is in vergelijking met een land als Brazilië. Het is meer te vergelijken met heel Europa. Hij vertelde ook dat de taal van zijn land, het Portugees niet makkelijk is. Hij vroeg ons op een gegeven moment hoe het nu zat met België, met de taal daar. Wij vertelden dat het ene gedeelte Frans en het andere gedeelte Vlaams spreekt en dat dit heel erg op de Nederlands taal lijkt. Dat de Vlaamstalige Belgen en de Nederlanders die in de winkel komen zich heel erg verwant voelen. Toen vroeg hij of alle mensen in België elkaars taal begrijpen. Wij vertelden hem dat daar iets moeilijks mee was, dat mensen in het Franse gedeelte geen Vlaams kunnen of willen praten en dat niet iedereen uit het Vlaamse gedeelte Frans spreekt. Dit verbaasde hem, hij zei: hoe kan een land dan een zijn? Hij vertelde ons toen dat hij het zo bijzonder vindt dat in een groot land als Brazilië iedereen Portugees spreekt en dat dus mensen uit alle hoeken van het land met elkaar kunnen communiceren en dat dit volgens hem de kracht van een land is. Dat dit de mensen verenigd. Op dat moment besef je hoe een taalbarrière, het niet kunnen communiceren, veel onbegrip kan veroorzaken. Gelukkig spreekt onze Braziliaanse vriend Engels en kunnen wij wel met elkaar communiceren. Wat zou het prachtig zijn als wij op aarde met zijn allen zouden communiceren vanuit ons hart, telepathisch, dat er geen taalbarrières meer zouden zijn, dat de aarde weer een planeet van eenheid en liefde mag zijn. Dat is toch de droom van iedereen. Ik denk dat de mensen die zich tot kristallen voelen aangetrokken dit allemaal wensen, omdat kristallen deze energie in zich hebben opgeslagen, dat zij ons weer helpen herinneren en dat zij ons en de aarde helpen om deze droom te realiseren.

Als eerste willen we vertellen dat we weer Kyaniet met die aparte blauwe kleur, die men in Brazilië Paraiba Kyaniet noemt, hebben ingekocht. We hebben weer kleine ruwe clusters, maar ook losse platte staafjes.

Paraiba Kyaniet

Paraiba Kyaniet is een nieuw gevonden Kyaniet uit Brazilië, genoemd naar de prachtige blauwe Paraiba Toermalijn. Deze steen is lichter en zachter van kleur als de traditionele meer donkerblauwe Kyaniet, ook de energie van de steen voelt zachter en vrouwelijker. De lieve energie straalt compassie uit, kalmeert en versterkt paranormale vermogens en intuïtie. Het helpt om een verbinding met Gidsen te maken, je af te stemmen en om dieper in meditatie te raken. Door zijn hoge vibratie kan Paraiba Kyaniet energie heel snel overbrengen. Het opent de heldere kanalen en activeert de denkcentra terwijl het mentale vermogens benadrukt en het vermogen om informatie uit hogere bronnen te downloaden vergroot. Ook telepathische communicatie tussen personen wordt vergemakkelijkt als beide een Kyaniet bij zich dragen. Deze steen brengt de chakra’s en de verfijnde lichamen op één lijn door de banen en de meridianen te reinigen en lijnt je DNA weer uit met je oorspronkelijke blauwdruk. Hij herstelt de Chi in het fysieke lichaam. Paraiba Kyaniet bevordert spirituele rijping, aardt spirituele vibraties en stimuleert helende dromen. Zeer goed voor de keelchakra, versterkt de stem, geneest de keel en moedigt aan de waarheid te spreken en angsten en blokkades te doorbreken. Hij doorbreekt onwetendheid en laat de waarheid zien. Kyaniet gaat dwars door verwarring heen, verwijdert obstakels, illusies, woede, angsten, frustratie en stress. Hij maakt je bewust van de ‘spiegels’ in je leven, dat alles en iedereen een deel van jou is. Deze steen brengt yin en yang in evenwicht en je hoeft hem nooit te reinigen. Paraiba Kyaniet is net zoals ‘gewone’ Kyaniet verbonden met Aartsengel Michael, de steen wordt ook weleens het zwaard van Michael genoemd. Het opent het keelchakra en moedigt aan de waarheid te spreken en is goed bij stress, pijn, schildklier, keel, hersenen, bloeddruk, infecties en overgewicht.

In Brazilië wordt ook Topaas gevonden. We hebben deze keer trommelstenen blauwe Topaas ingekocht en prachtige kleine maar zeer krachtige ruwe kristalletjes van de Goud Topaas. Deze natuurlijke blauwe Topazen zijn altijd licht blauw van kleur. De diepblauwe exemplaren die je soms in sieraden ziet hebben een bewerking ondergaan. Deze zijn bestraald om de kleur dieper te laten worden. Van deze prachtige natuurlijke blauwe Topaas hebben wij ook hele mooie sieraden in de winkel. Hangertjes, oorbellen en een paar armbanden. Allemaal facet geslepen stenen gezet in Sterling Silver. Goud Topazen zien er heel anders uit, ze komen meestal voor in kleine ruwe kristallen, maar al zijn ze klein, ze bevatten toch enorm veel energie en lichtkracht. Deze kristalletjes geven je een blij gevoel in je hart.

Goudtopaas

Deze steen die vaak in zijn natuurlijke vorm te zien is, is een zuivere zonnestraal in materie. Hij wordt ook wel koningstopaas genoemd. Hij brengt het gouden licht van de zon op aarde en verlicht zwaarmoedige en depressieve gevoelens. Ook goed bij prikkelbaarheid en een slecht humeur. Dit kristal schenkt ons meer vreugde, versterkt onze wil en geeft een zonnig humeur, hij helpt je vanuit je eigen inzicht en innerlijke zonnekracht te handelen. Op het derde oog gelegd versterkt hij helderziendheid en je intuïtie, je krijgt iets sereens over je. Heel goed voor kinderen die last hebben van faalangst, hij versterkt hun gevoel voor eigenwaarde. Hij werkt als een batterij, herlaadt het spirituele en fysieke lichaam en versterkt geloof en optimisme. Hij helpt je af te stemmen op de hoogste krachten in het universum en herinnert je aan je goddelijke oorsprong. Hij verleent charisma en vertrouwen en laat je trots op je vaardigheden zijn, terwijl je tegelijkertijd edelmoedig en openhartig blijft. Hij werkt heel goed op het hart- en zonnevlecht gebied. Goed bij hartzwakte, hartkloppingen of benauwdheid door het hart, maar ook dat je weer mensen kunt toelaten in je hart. Ook goed bij algehele vermoeidheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Hij zorgt ook voor een goede doorstroming van het bloed en vocht en is goed bij bot- en spierpijnen. Hij stimuleert zenuwprikkels bij uitval, ongecontroleerde bewegingen, hernia of reuma. Bij braakneigingen door bijvoorbeeld misselijkheid, boulimia, anorexia of baby’s met buikkrampjes. Ook goed voor de lever, galblaas, darmen en blaas. Een onregelmatige menstruatie wordt verbeterd.

Wat ons intens gelukkig maakt en wat echt een heel groot cadeau van de stenen wereld is, is dat we weer Inner Source Lemurians hebben kunnen inkopen. Waarschijnlijk zullen dit de laatste zijn. Dit prachtige lichtkristal zagen wij voor het eerst op de beurs in Tucson. We zagen ze bij drie verschillende handelaren die ze allemaal bij dezelfde mijn ingekocht bleken te hebben. Ze vertelden dat de mijn eigenaar vertelde dat het om een kleine hoeveelheid kristallen ging. Wat werd iedereen in de winkel aangetrokken tot deze lichtwezens, maar helaas waren we al heel snel uitverkocht. Nu kwamen we op de beurs bij de stand van de man waarvan we ze in Amerika gekocht hadden. In een grote plastic bak lagen nog een aantal exemplaren. Deze waren nog over uit Amerika. We begonnen met de man over deze kristallen te kletsen en hoe onze klanten ervan hielden. Hij vertelde dat hij nog een drum onuitgepakt had staan. Een gedeelte was naar Amerika gegaan en een drum had hij dus naar Europa gestuurd. Hij zei dat als we over een uurtje terug zouden komen hij het vat voor ons had opgezocht en dat wij deze mocht uitpakken. Zo gezegd zo gedaan. Wij terug na ruim een uur. We konden bijna niet wachten, maar het is toch een ‘zuidelijk’ uurtje, dus beter iets later dan vroeger komen en inderdaad, ze hadden ze nog niet gevonden. Na een kwartiertje wachten kwam de drum of vat boven water. Wat is het spannend en heerlijk om dan uit te pakken. Alle kristallen die ons riepen hebben we mee naar Nederland genomen. Ze staan op dit moment al te stralen in de winkel.

Inner Source Lemurian

Inner Source Lemurian is een spirituele naam gegeven aan een nieuw gevonden prachtige Lemurian uit Goias Brazilië. Ze zijn zo helder, transparant, sommige met een gouden, anderen met een meer roze gloed. Hun trilling is heel erg hoog, maar doordat het kristal zoveel liefde bevat zal het de energie doseren voor wat jij of je cliënt aankan, tevens bevat dit unieke kristal hoge bioscalaire golven die heling op alle niveaus tegelijk teweegbrengen. Een bioscalaire golf is een statische energie die ontstaat als twee elektromagnetische velden vanuit verschillende hoeken op elkaar inwerken en elkaar neutraliseren, dit heeft direct effect op celweefsel op microscopisch niveau, waardoor een helende balans ontstaat. De Inner Source Lemurian is ook verbonden met de aarde, dus ideaal als verbindingsinstrument tussen jou en je oorspronkelijke wezen die zich in de kosmos bevindt, maar ook met alle wezens van Licht die zich daar bevinden. Hij verbindt je met je oorsprong, die zich in jou bevindt maar ook met de delen van jou die zich in andere werelden en andere stelsels bevinden. Deze Lemurische Laser vol met prachtige ribbels en coderingen is krachtig en zacht tegelijk. De energie komt direct en liefdevol, zonder ruis, zonder barrières bij jou of je cliënt binnen. De ribbels vol coderingen hebben zachte rondingen. Je voelt de energie van de Inner Source Lemurian door je heen golven, als een kundalini slang omhoog en omlaag. Dit Nieuwe Tijdskristal helpt je snel en met gemak bij je kern te komen. Het helpt je om in totale helderheid te komen, je te focussen op je doel hier op aarde. Hij lasert direct maar op een zachte, liefdevolle manier naar jouw kern of naar het deel in jou wat aandacht nodig heeft. Je golft met de energie van de steen mee, gaat mee op reis. Dit unieke kristal voelt heel vrouwelijk aan, maar heeft de daadkracht van het mannelijke, het is in totale balans, yin en yang zijn in volmaakte eenheid. Dit bijzondere kristal helpt je trilling te verhogen, blokkades te verwijderen, je energie te laten stromen zoals oorspronkelijk bedoeld is, zonder invloeden van buitenaf, zodat je liefdevol gecentreerd blijft in jouw hart. Dit is een prachtig Nieuwe Tijdskristal dat nu weer gevonden is om ons te helpen op ons pad naar verlichting.

We hebben ook weer Ametrien trommelstenen in kunnen kopen. Deze combinatie tussen Amethist en Citrien komen we niet altijd tegen. We hadden er nog maar een paar in de winkel, dus gelukkig konden we er nu weer kopen. Ook zijn we heel blij dat we prachtige kleine bollen of sferes van Amethist uit Bolivia hebben kunnen inkopen. In de winkel hadden we alleen nog wat grotere bolletjes, maar nu hebben we echt hele kleine. Amethist bollen zijn niet goedkoop en vaak is de kwaliteit wat mat. Maar deze uit Bolivia zijn helder en glanzend en hebben een krachtig, hoge vibratie. Amethisten uit verschillende gebieden voelen ook allemaal anders aan, net zoals wijnen uit verschillende streken anders proeven. Mooi toch hoe gevarieerd de aarde is.

Amethist uit Bolivia

Zeer krachtige en beschermende spirituele steen die verbonden is met de violette straal en Saint-Germain. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf. Ook kun je met dit kristal makkelijker communiceren met Engelen, Meesters en andere wezens van de hogere dimensies. Hij geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij beschermt de aura, ook bij uittreden, tevens zuivert hij de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie, helpt bij regressie, slapeloosheiden en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen. Ook is een Bolivia Amethist behulpzaam bij verslavingsproblemen, zoals die van alcohol, roken en drugs. Hij verzacht ook de afkickverschijnselen.

Van Amethist hebben we ook weer een aantal harten, gemaakt uit ruwe stukken, ingekocht. We hadden in de winkel nog hele grote exemplaren, maar nu hebben we er dus ook weer kleine bij. Ze zijn echt een sieraad voor in huis. Door de hartvorm stralen ze nog extra de energie van liefde uit.

Glasheldere Rookkwarts schedel van 4,1 KG

In de vorig blog vermeldden we al dat we prachtige schedels van Malachiet hadden ingekocht. Nu hebben we deze keer ook weer hele mooie schedels uit Brazilië kunnen inkopen. Ze zijn van Bergkristal, Rookkwarts en Citrien. Sommigen zijn Golden Healer. Ze zijn prachtig helder en hebben een hele fijne, krachtige energie, ook de manier van carven vinden wij heel erg mooi. Het zijn stoere schedels die toch een hele lieve uitstraling hebben. Ze gaan hun ‘keepers’ vast weer roepen, want daarom zijn ze met ons meegegaan. Degene bij wie ze horen gaan ze bij ons vinden.

Ook hebben we weer ruwe Morganiet ingekocht, mooie ruwe brokken met een zachtroze kleur. We hadden de vorige keer Morganiet uit Namibië ingekocht, deze heeft een meer oudroze kleur, soms zelfs met een zweempje oranje erin. Deze uit Brazilië is meer zachtroze. Wij zijn dol op Morganiet. Dit komt ook omdat onze liefde voor kristallen door deze steen weer ontwaakt is. Voordat wij met kristallen bezig waren en nog veel workshops gaven werd tijdens White Time healing verteld over een uniek kristal dat Morganiet heette en hoe bijzonder de energie ervan is. De leraar die destijds les in White Time healing gaf vroeg mij om voor hem bij een groothandel in de buurt wat van deze stenen in te kopen. Toen is alles begonnen en de liefde voor kristallen weer ontwaakt. Vandaar dat deze steen een grote plaats in ons hart heeft. Grappig, nu ik dit schrijf moet ik er zelf om lachen, want Morganiet is bij uitstek een steen van het hart, van liefde en dat is de basis van onze winkel.

Morganiet

Dit is een roze variant van Beril, de moeder der edelstenen, dit kristal is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en heeft een sterke verbinding met het hartchakra, dat het reinigt en activeert. De bijzonder krachtige en liefdevolle energie van dit kristal is sterk verbonden met de Elohim engelen, maar ook met het regenbooglicht. Het brengt diepgaande healing en transformatie teweeg en werkt langzaam, zacht en liefdevol. Morganiet draagt een transformatiekracht die op diverse lagen tegelijk werkzaam is, waardoor dit kristal healing door je hele wezen brengt, tot in de aarde. Het helpt je om direct alles los te laten in vrede en acceptatie. Dit gebeurt onder leiding van het licht van de vele Engelen die met dit kristal verbonden zijn. Omdat de steen liefde aantrekt en liefde binnen een relatie handhaaft is het zeer geschikt voor hen die zich afgewezen en onbemind voelen. Als je Morganiet op het hartchakra legt, kan er een diepgaande genezing ontstaan waardoor je kwetsende ervaringen uit het verleden kunt loslaten. De steen is verbonden met de roze straal, de helende vrouwelijke energie die weer verbonden is met Quan Yin, Isis en Maria. De energie van Quan Yin vult ons met universele liefde, genezing en geduld en maakt ons bewust van de zinloosheid van materialisme en het belang van onze spiritualiteit. Morganiet stimuleert een eenvoudige, kinderlijke kijk op de wereld.

 Als laatste willen we een nieuwgevonden steen noemen waarvan er dit jaar een klein aantal uit de mijn gekomen zijn. Dit is echt een krachtpatser, een Meester kristal. De steen heeft geen officiële naam, wij hebben hem Auraliet Elestiaal genoemd omdat de steen een soort Auraliet is. Het had ook een Super 7 kunnen zijn, maar de energie is veel meer die van Auraliet. Je ziet ook de verschillende componenten in de steen zitten. Het uiterlijk is anders dan een ‘gewone’ Auraliet. De formaties zijn complexer en bevatten coderingen. Sommige zijn echt Elestiaal om te zien, andere lijken weer meer op een cluster van Artisjokken. Heel moeilijk om een naam te geven, maar zoals het met meer dingen is die te groots zijn om in een hokje te stoppen, zo geldt dat ook voor deze steen. Er is waarschijnlijk niet een naam die de hele lading van de steen dekt, je moet hem echt zien of voelen om zijn grootsheid te bevatten.

Auraliet Elestiaal 

Auraliet Elestiaal is een naam die wij geven aan een kristal uit Brazilië die we tot nu toe nog nooit gezien hadden. Deze super krachtige steen ziet eruit en voelt als een combinatie van Auraliet en Elestiaalkwarts. Het is een kristal waarin je de vele componenten ziet, net zoals in een Super 7 die uit verschillende bestaat. De uiterlijke vorm en opbouw lijkt op een Elestiaal of Krokodillen kwarts, maar sommigen lijken ook op een Artisjok. Dit is een echt Nieuwetijdskristal, een meesterheler met bijzondere krachten die je overlaadt met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. De kristallen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De basis mineralen zijn Amethist, Citrien, Groene kwarts, Rookkwarts, Cacoxeniet en Hematiet. Dit zijn de voor het oog zichtbare mineralen. Ook zouden er nog meer mineralen componenten in zitten, zoals Lepidicrociet, Goethiet, Magnetiet, Pyriet, Rutiel en anderen, sommige microscopisch klein. Als je het kristal op het kruinchakra houdt, stroomt de energie in de hersenen en worden zowel het 3e oog- als het kruinchakra geactiveerd. Het kristal geeft in het hoofd een gevoel van vrede en rust en laat je het Nu ervaren. Tijdens mediteren met Auraliet Elestiaal kun je in de diepte van je wezen schouwen terwijl je geest en emotionele lichaam rustig en kalm zijn en het vloeibare kristallichaam wordt afgestemd op zijn goddelijke blauwdruk. Auraliet Elestiaal stimuleert een hoger bewustzijn en telepathische verbinding met je gidsen en beschermengelen, terwijl hij je tegelijkertijd met zijn aardende werking in het Nu houdt. Hij geeft een directe verbinding met wat in de spirituele literatuur “het magische Nu” genoemd wordt. Hij verbindt je met je hogere zelf en helpt je je leven te leven naar je hoogst doel. Auraliet Elestiaal kan een proces van innerlijke zuivering op gang brengen voor hen die de zegeningen van dit kristal willen ontvangen. Hij doorbreekt patronen, verlicht zorgen en angsten en maakt oordeel loos. Het kristal geeft je een gevoel alsof je gedragen wordt, naar een hoger niveau getild wordt, zodat je het leven vanuit een nieuw perspectief ziet, vol nieuwe hoop en optimisme, ontdaan van sluiers en illusies. In het Nu en in verbinding met je hogere zelf. Een ander effect van dit kristal is een toename van je intuïtie en een afname van lichamelijke problemen, ook wordt de kundalini geactiveerd. Paranormale begaafdheid, heldere dromen en contact met Engelen worden ook door dit kristal geactiveerd. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd Als een steen van de goddelijke blauwdruk is Auraliet Elestiaal uitstekend geschikt als healingsinstrument. Je kunt hem op elk gebied van het lichaam gebruiken en daar zal hij weer balans of heling brengen zoals de oorspronkelijke blauwdruk is. Auraliet herinnert het lichaam op cellulair niveau aan zijn perfecte staat. De steen helpt ook de ziel te helen, door inzicht te geven in karmische patronen van vorige levens. Hij moedigt aan om ieder moment te ervaren met een positief gevoel. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig kristal met een hoog Goddelijk licht.

   

Dit was het weer voor deze inkoopreis, alle stenen hebben we genoemd, het was een hele bevalling, maar alle baby’s hebben een naam gekregen en worden met liefde vertroeteld totdat ze geadopteerd worden. Als verzorgers mogen wij een tijdje van hen genieten, van de ene wat langer dan van de andere. Heerlijk om te zien als iemand verliefd met zijn kristal bij de kassa komt. Soms vragen de mensen weleens, als ze een hele mooie steen meenemen, of wij er wel afstand van kunnen doen. Soms gaat het je inderdaad even aan het hart, vooral als je zelf een verbinding met een bepaald kristal voelt. Maar je weet vanbinnen dat deze steen bij iemand anders hoort en dan is er niets mooiers om te zien hoe blij iemand anders van dit kristal wordt en het mee naar huis neemt. Ook hoort de verspreiding van kristallen en hun energie bij het doel waarom ze naar het aardoppervlak komen en waarom wij ze verkopen. Ze willen hun liefde op verschillende plekken van de aarde naar de mensheid uitstralen en zo een raster van liefde vormen en op die manier meehelpen om onze planeet weer een paradijs te laten worden. Zo mooi dat de kristallen die wij verkopen overal terecht komen, meegenomen worden naar verschillende landen en daar hun prachtige licht uitstralen. Wij voelen ons dankbaar en vereerd om hieraan te mogen deelnemen.

De winkel is zo goed als klaar, we zijn nog bezig met de finishing touch, alle beschrijvingen en nieuwe kaartjes uitprinten, alles op de computer zetten, hangertjes boren en nog meer. We kunnen niet wachten om de winkeldeuren weer te openen en door de ogen van iedereen te zien wat voor moois we weer hebben mogen meenemen naar ons ‘paradijsje’ hier in Heerle.

Winkel open ( van 10.00 tot 17.00 uur):

Vrijdag 7, zaterdag 8 e zondag 9 juli

Zaterdag 15 en zondag 16 juli

Zaterdag 22 en zondag 23 juli

Donderdag 27 en vrijdag 28 juli

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus

 

Agenda: lezingen die in de groepsruimte van ’t Lichtpuntje worden geven. Voor meer informatie zie op de site bij groene buttonlichtpuntje

De lezingen zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Je dient van tevoren op te geven.

Zondag 16 juli: Maartje Zuiddam

Zondag 23 juli: Yfke Laanstra

Zondag 6 augusstus: Patrik Beaumont

 

Zondag 27 augustus: Marion Schaatsbergen

Zondag 10 september: Ruud van Well

Zondag 17 september: Remko Sas

Zondag 24 september: Ruud van Well

Zondag 1 oktober: Huub Smolders

Menu