Apex of Ster Amethist en andere unieke kristallen ‘nieuw’ in de winkel

Algemeen

In de vorige blogs hebben we al vermeld dat er heel veel kristallen zijn binnengekomen. We zijn nog steeds druk bezig met het prijzen en maken van beschrijvingen van alle nieuwe kristallen, die we nog nooit in de winkel gehad hebben. Het lijkt de laatste tijd wel of we nooit bij de laatste komen, want dan zijn er alweer nieuwe binnengekomen. Het voelt vanuit de Kristalwereld dat deze ‘nieuwe vriendjes’ niet voor niets allemaal komen, maar dat we de energetische steun die zie uitstralen goed kunnen gebruiken op ons pad naar bewustzijn en heelheid. Meestal schreef ik op ons pad naar ascensie, of naar de 5e dimensie, maar de laatste tijd zijn we zelf erg bezig met de onderwerpen oordelen en dualiteit, wat is hoger en wat is lager. We beseffen dat als je dit schrijft, de lagere dimensies als ‘minder’ lijken en dat voelt eigenlijk helemaal niet zo. Wij hebben steeds meer het gevoel dat er geen hoger of lager is, dat is eigenlijk hiërarchisch denken. Dualiteit is overal aanwezig, ook in de Engelenwereld, zie de Aartsengelen van licht en Lucifer van het donker, maar allebei komen ze uit dezelfde Goddelijke Bron.

Als wij met elkaar over dit onderwerp praten voelen we dat we steeds weer terugkomen bij ons hart, bij ons centrum en dat we voelen dat we daar graag naartoe willen. In liefde in ons centrum, in het Hier en Nu aanwezig zijn. Dat geeft een vredig en gelukkig gevoel. Vanuit dit centrum in jezelf, verbonden met het Goddelijk wezen dat je bent, kun je waarnemen dat de dimensies vanuit dit centrum als een zon alle kanten uitstralen en het niet nodig is om op te stijgen om de Bron te bereiken. De bron is overal aanwezig, we hoeven er niet naartoe. Jij bent de bron. Dus bevindt deze bron zich ook in alle dimensies. Wij zijn zelf de scheppers van onze eigen werkelijkheid, we zijn multidimensionale wezens. Het oordeel over het licht en het donker is iets wat sterk aanwezig is in de ‘spirituele wereld’ en eigenlijk zou dit juist een wereld horen te zijn zonder oordeel en zonder ego, maar zoals in alle werelden heerst ook hier een grote dualiteit. Veel ‘lichtwerkers’ willen niets met het ‘donker’ te maken hebben, of zeggen dat er alleen maar liefde en licht is. Iedereen bezit beide componenten. Wij ervaren heel sterk dat onze ‘donkere delen’, om ze maar zo te noemen, ons juist heel bewust maken, als we naar deze delen kijken en we compassie voor deze delen kunnen voelen, omdat we begrijpen waarom deze ontstaan zijn, maar hoe ze ons ook gediend hebben. Door zo zonder oordeel naar deze delen te kijken merk je dat de energie verandert. Door ze te integreren, kunnen ze verdwijnen, want ze zijn één met je geworden. Onze aarde is een unieke planeet en in veel boeken en artikelen kun je lezen dat er door wezens uit allerlei dimensies gekeken wordt wat er allemaal op aarde gaande is en hoe ons evolutieproces verloopt. Niemand weet wat er gaat gebeuren, of we collectief naar een hogere dimensie evolueren, of alleen maar bepaalde personen of samen met Moeder aarde. Ook wezens uit andere dimensies weten niet hoe het is om op deze planeet een transformatieproces te doorlopen. Als het plan is dat we samen met Moeder aarde en ons universum naar een andere werkelijkheid, naar een nieuwe aarde gaan transformeren, dan weet alleen de Godin Aarde hoe zij zichzelf moet veranderen. Wij hebben het gevoel dat als je jouw eigen gevoel volgt je altijd het goede pad zult lopen, waar dit ook naartoe leidt.

We merken het ook aan de channelingen van de nieuwgevonden exemplaren, dat deze kristallen het vaker hebben over uit de dualiteit te komen, dat ze bij dit proces ondersteunen, maar ook om je te verbinden met je centrum, met je hart. Als je niet weet welke steen je moet kiezen, laat je leiden door je gevoel, dan kies je altijd het juiste kristal. Als je bang bent om niet te voelen, of te veel in je hoofd verkeerd, vertrouw dan op jezelf dat je toch de juiste kiest. Vertrouw b.v. dat je oog je leidt naar de steen die je heel mooi vindt, zo werkt het ook. Je ogen zijn de spiegels van je ziel.

Het weer is zo heerlijke de laatste weekeinden en we merken dat veel klanten tussendoor heerlijk genieten van een kopje koffie of thee op ons terras. Laatst zat ik zelf heerlijk een boek te lezen toen ik gerommel achter mij hoorde. Toen ik ging kijken zag ik een van de twee waterhoentjes prinsheerlijk over de tafel met uitgestalde Sjamaan Lithium Protectorkwarts kristallen lopen. Blijkbaar vond ook hij deze energie heel erg prettig, want hij is een behoorlijke tijd op de tafel blijven zitten. Deze watervogels wonen inmiddels een aantal jaren bij ons en omdat we ze ook altijd wat voer geven zijn deze vrij schuwe vogels heel erg op hun gemak bij ons. Ze zijn af en toe zelfs zo brutaal dat ze het Pakhuis inlopen, omdat ze graag wat eten willen. Helaas laten ze dan altijd een vrij grote en natte boodschap achter, maar omdat we altijd weer voor ze smelten nemen we dit natuurlijke gedrag maar op de koop toe. Dit heet onvoorwaardelijke liefde haha.

Om even bij de dieren te blijven die op ons terrein verblijven, we zijn heel erg blij dat de Steenuilen twee eieren hebben uitgebroed. Tijdens de controle van onze lieve vriendin Wendy die vrijwilligster van de Uilenvereniging is, bleek dat er een moeder, twee uilskuikens en een eitje in de nestkast die zij hebben opgehangen zaten, de papa vliegt af en aan om ze eten te brengen. Er lag als bewijs hiervan een onthoofd muisje in de kast. We hoorden van Wendy dat het dit jaar in haar district een goed uilenjaar was, dat ze in veel nestkasten kuikens hadden aangetroffen.

Als eerste kristal in deze blog willen we de cabochon en geslepen plakken van een voor ons unieke Amethist behandelen. Deze wordt Apex of Ster Amethist genoemd. Zelf hadden wij deze nog nooit gezien, maar op internet waren ze te vinden. Deze Amethist heeft mooie sterachtige patronen vanbinnen. We zijn heel erg blij dat we deze nu ook in de winkel hebben.

Apex Amethist of Ster Amethist

Dit is een vrij zeldzame Amethist met bijzondere stervormige patronen met veelal een zandkleurige rand eromheen. Deze kristallen worden door hun schoonheid vaak als cabochon geslepen, zodat ze ook zeer geschikt zijn om als sieraad te dragen. De steen laat voelen; ga maar naar binnen, ga maar uit je hoofd, ik zal je helpen om rustig in je hoofd te worden. Deze stenen zijn versterkers, die het hogere licht in je lichtlichaam helpen binnen te laten komen. Tevens versterken ze je innerlijk licht. Sterren stralen en als je je lichtlichaam als ster kan zien en gaat aanzetten i.p.v. een eivormig veld, dan zul je niet alleen uitstralen, maar ook ontvangen. Zoals je kunt zien als je een ster tekent, stralen de punten niet alleen naar buiten, maar ook naar binnen toe, tussen 2 punten naar buiten zie je een punt naar binnen wijzen. De uitstralende en de terugkerende energie zal gelijk zijn. In een Ster-energie kun je zowel uitstralen als ontvangen. Wil jij jouw lichtlichaam laten stralen dan is ontvangen ook een natuurlijk gegeven, dan ben je in balans, in je kracht. Denk er niet over na, want dan blok je de stroom, laat het gewoon maar gebeuren, vertrouw erop dat je dit allemaal al kent, dit is je natuurlijke staat. We zijn het alleen maar vergeten. Ook dit kristal is verbonden met de Violette Vlam van transformatie en verbindt ons met onze eigen goddelijke oorsprong. Bij Amethist kun je meer lezen over de eigenschappen.

Brookiet is een zeer krachtig maar kwetsbaar kristalletje met een zeer hoge vibratie. Nu komt deze steen ook af en toe voor, verbonden met een kwarts kristal, wat deze uitermate geschikt maakt om mee te werken. Wat maakte het ons blij dat we weer een aanbieding kregen van twee doosjes nieuwgevonden exemplaren, omdat onze voorraad die we hadden verkocht was. De ene komt uit Corinto en de andere uit Francisco SA, Brazilië.

  

Brookiet in kwarts kristal (Brazilië)

Brookiet is een zeldzame, zeer krachtige steen om je bewustzijn te verruimen tot ver buiten je fysieke lichaam. Heel krachtig voor het 3e oog, het 6e en 7e chakra en alle etherische chakra’s boven je hoofd. Maar dit kristal wat krachtig ontladend werkt, aard ook heel goed. Hij helpt je aanwezig in het Nu te zijn. Doordat het Brookiet zich in een kwartspunt bevindt, wordt de steen nog krachtiger en uitermate geschikt om mee te werken. Door de punten kun je de energie sturen. Met Brookiet in kwarts kun je in een toestand komen waarin je kunt communiceren of contact kunt maken met wezens van hogere vibratieniveaus, maar ook met buitenaardsen en interdimensionale wezens. Deze kristallen helpen contact te leggen met verdwenen beschavingen, universele kennis en multidimensionale lagen van de werkelijkheid en de Akashakronieken. Het Brookiet in kwartskristal inspireert en geeft energie. Het helpt je schaduwkanten aan het licht brengen en oude patronen te overwinnen, vooral die waarmee je jezelf hebt lamgelegd of gesaboteerd. Daarna kun je weer vooruitgaan naar grotere innerlijke ontwikkeling. Dit kristal activeert ook de chakrakolom, het kundalini-kanaal. Het is een perfecte steen als je de kloof tussen het fysieke en spirituele domein wilt overbruggen, om gemakkelijker in contact te komen met je hogere zelf en hier meer één mee te worden. Perfect kristal voor iedereen die een nieuwe richting in zijn of haar leven zoekt of die in een uitzichtloze situatie vastzit. Het kristal geeft moed om verder te gaan, ook al weet je niet waarheen. Brookiet in kwarts kristal geeft energie aan de omgeving of aan andere kristallen. Hij werkt goed met andere kristallen samen en versterkt hun werking. Als je met hoogenergetische kristallen werkt, zal dit kristal de energie helpen aarden. Ook helpt het jou om deze energieën in je systeem te kunnen handelen, dat je niet buiten jezelf raakt, want die hoge energieën of informatie kan veel zijn. Brookiet geeft je op fysiek vlak toegang tot natuurwezens en in het spirituele domein tot etherische gidsen. Dit kristal ondersteunt bij het herstel na een operatie, ondersteunt de longen, ademhaling, lever, nieren, hart, botten, tanden en de bloedsomloop. Ook ondersteunt het kristal bij verzwakking en onvruchtbaarheid en helpt het bij de opname van mineralen en vitaminen. Dit is een ascensiekristal die je helpt de trillingsfrequentie van het fysieke lichaam te verhogen, te transformeren naar de 5e dimensie.

Een aantal jaren geleden hebben we de nieuwgevonden, indrukwekkende Amethist Kathedraal/Elestiaalpunten uit Bahia, Brazilië kunnen inkopen. Daarna hebben we deze niet meer gezien. Nu hebben we deze weer kunnen inkopen. Ze staan allemaal mooi rechtop in een speciaal voor ieder kristal gelaste stalen houder. Dit zijn echte krachtpatsers qua energie, dus zeer geschikt voor een praktijk of groepsruimte, maar ook een sieraad voor het interieur.

Amethist Kathedraal/Elestiaalpunt 

Deze nieuwgevonden kristalpunten zijn echte krachtpatsers, die een krachtige verbinding met de Engelenrijken hebben. Deze Meesterhealers bezitten bijzondere krachten, het kristal overlaad je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Zeer krachtig genezende steen die inwerkt op de hogere chakra’s. Stimuleert de pijnappelklier en maakt contact met de interplanetaire wezens, gidsen en helpers, tevens helpt het om je paranormale gaven te ontwikkelen. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd. Amethist Kathedraal/Elestiaalpunt kalmeert en stelt gerust, tevens helpt deze om blokkades op te ruimen en verjaagt negatieve energieën. Deze steen zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Het zijn bijzondere kristallen die zich niet aan één persoon binden, maar in feite universeel zijn. Ze werken heel graag samen met ascensie healers, om zo veel mogelijk licht en bewustzijn te verspreiden. Ze maken ons mensen ook bewust dat we multidimensionale wezens zijn. Universele Meesters werken door hen heen, waardoor ze als een soort doorgeefluik fungeren om hart en bewustzijn te openen. Ze bevatten heel specifieke informatie over de komende Nieuwe Tijd. Het is een kosmische computer die de wijsheid van eeuwen bevat, een Lichtbibliotheek waarin zowel de goddelijke eenheid volledig aanwezig is als goddelijke kennis en bewustzijn. Als je met het kristal mediteert krijg je hier toegang tot. De steen is verbonden met de violette straal van transformatie en Meester Saint-Germain, tevens heeft hij verbinding met de magische energie van Merlijn. Hij zorgt voor magie en geluk in je leven. Hij bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs en ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij geeft toegang tot Multi dimensies en helpt je te reizen tussen twee werelden. Tevens biedt hij blikken in het verleden of in de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Dit kristal is ook vaak verbonden met de kristallijne draak, die ook een enorme kracht aan dit kristal geeft. Het brengt inzicht, wijsheid en hogere lichtkennis. Elestiaal heeft een grootse energie die van de hogere dimensielagen afkomstig is en verbonden is met onder andere Sirius. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig Nieuwetijdskristal met een hoog Goddelijk licht en zeer hoge vibratie.

Een ander kristal uit Brazilië is er eentje die wij Sterrenkwarts genoemd hebben. Qua uiterlijk hebben deze Bergkristal punten en clusters op zijkanten allemaal kristalletjes die aan sterrengruis doen denken, alsof het op het laatst nog even bestrooid is met sterrenstof. Ook hun energie is verbonden, uitgelijnd, met de sterren. Zoals het ook met b.v. rode wijn is, als je een slijterij binnenloopt en je vraagt mag ik een fles rode wijn, zal deze vragen welke wilt u, want er zijn zoveel verschillen in een wijn, dit ligt aan de druivensoort, de streek, de maker van de wijn, alles zorgt voor een andere energie. Het is allemaal rode wijn, maar voor de kenner maakt het toch een groot verschil. Zo is ook de verscheidenheid in kwarts kristallen. Het is allemaal Bergkristal, maar ieder heeft een uniek uiterlijk en energie. Deze kristallen helpen je uit te lijnen en je bewustzijn te verruimen.

Sterrenkwarts Brazilië

Dit kristal is verbonden, uitgelijnd met de sterren, met de kosmos. Als een netwerk van lijnen, antennes die overal naartoe gaan verbindt dit kristal je met je andere delen, je andere zelven. Dit kristal helpt je om jezelf te openen om je andere delen/zelven aan te trekken en er hier op aarde weer een mee te worden. Niet alleen je sterren of kosmische delen, maar ook aardse delen die je via ontmoetingen kunt ervaren. Sterrenkwarts helpt dat de sluier weg kan vallen, waardoor je in een ander persoon jezelf kunt zien, kunt ervaren. Zoals de Maya’s altijd zeggen: In lak’ech (Ik ben een andere Jij). Dit kristal opent je voor een ruimer bewustzijn van je andere delen, zonder te verdwijnen in allerlei verhalen, in beperkt denken, beperkte visies. Er is collectief een verlangen om hieruit te komen, uit het verhaal te gaan. Heel veel mensen zitten vast in plaatjes. De werkelijkheid waar het eigenlijk om gaat, is zo anders dan je kunt bedenken, je kunt het alleen maar ervaren, voelen. Dit kristal helpt je deze uitlijning te maken en helpt je een helder zicht te geven op hoe het werkelijk zit. Je Sterrendelen lijken heel ver weg, maar dat zijn ze niet. Jij bent het! We hebben het alleen zelf allemaal als heel ver bestempeld en dan zullen deze delen ook ver weg zijn. Het is nu de tijd om alle delen te verenigen, heel te worden. We hebben nu het bewustzijn om oude denkwijzen te keren. Uit verhalen te gaan en echt bij onszelf te komen. Dit kristal kan ons helpen om te gaan voelen hoe het kan zijn. Sterrenkwarts is een katalysator om je bewustzijn te verruimen. Dit is één van de Nieuwetijds kristallen die op dit moment gevonden zijn, omdat wij ze zo nodig hebben om ons op alle lagen te helpen bevrijden. Wij zijn zo dankbaar dat er zoveel verschillende ‘tools’ uit de schoot van Moeder Aarde blijven komen.

Toen ik net in de winkel liep zag ik dat ik in een van de vorige blogs was vergeten te schrijven dat we ook een aantal verschillende geslepen Bergkristallen hebben. We hebben een paar verschillende geometrische figuren of platonische lichamen. Deze zijn los te koop, we hebben er geen sets van, je kunt ze dus zelf uitzoeken. We hebben ook mooie kwarts die geslepen is in een traditionele diamantvorm die Briljant genoemd wordt. Deze zijn heel decoratief om ergens neer te leggen.

Golden Amethist is zo’n prachtige speling van Moeder natuur, de combinatie van Amethist met Golden Healer. Wij hebben een zeer grote hoeveelheid kleine puntjes hiervan, maar de grotere punten uit Goiás waren uitverkocht. Van deze laatste hebben we weer kunnen bijkopen, dus dat is echt superfijn.

Golden Amethist uit Goiás, Brazilië

Deze combinatie van Golden Healer met Amethist in de punt is nieuw gevonden in Goiás, Brazilië. Dit is een wat men een ‘Nieuwetijds kristal’ noemt. Deze steen staat voor ‘thuis’. Dit kristal opent alle chakra’s in je lichaam en zorgt voor een totale doorstroming van het licht door je lichaam en etherische lichamen. De paarse kleur van Amethist is een combinatie van roze/rood en blauw en samen met het goud van de Golden Healer krijg je de alchemie van de driekleurige Vlam van Lemurië, de Vlam van Verlichting, maar dan verenigd in één kristal.

Lemurië was lang geleden een waar paradijs op aarde. Men noemt het wel de Gouden Eeuw. Er was daar een uiterst hoog materieel en spiritueel ontwikkelingsniveau van de totale bevolking.
De Lemuriërs waren allemaal bewust van hun goddelijke oorsprong en hun Goddelijk Licht die zich bevindt in je hart. De mensen waren wezens van licht en ware Meesters met al de vermogens van een God en de uitstraling van een Engel. Ze waren zuivere Liefde en Licht en alle levende wezens straalden met al de kleuren van de regenboog.
 De Lemurische beschaving was vol liefde en vanuit het hart verbonden met de bron van alle leven. De mensen hadden een hartconnectie met alle levende wezens op onze planeet. Ze leefden volgens het Goddelijke Plan, er was volmaakt evenwicht. Kristallen speelden ook een belangrijke rol in deze beschaving. De bewoners waren verbonden met diverse Vlammen van Verlichting, eentje daarvan wordt de Drievoudige Vlam van Lemurië genoemd. Als we de Drievoudige Vlam van Lemurië in ons hartchakra doen ontwaken krijg je weer meesterschap over je leven. Je eigen liefde en liefde voor ieder wezen om je heen zal krachtiger worden. In dit kosmische kristal komt alles samen, dualiteit en polariteit zullen oplossen. Golden Amethist laat voelen dat we allemaal Goddelijke wezens zijn, één zijn. Dit kristal helpt om alle ruis te verwijderen, te ontspannen, je hogere chakra’s te openen, zodat het dak eraf kan. Je bent vrij. In de Aura Soma staat de combinatie van goud met paars voor “De Kentering der Tijden”, iets wat heel symbolisch voelt voor de tijd waarin we nu leven.

Ook van een ander kristal wat bij ons uitverkocht was, hebben we weer een ruime hoeveelheid kunnen inkopen. Dit is heel fijn, omdat deze kristallen zo’n krachtige liefdesvibratie bevatten. In Brazilië worden ze Sugar Scarlet Temple Lemurians genoemd, wij hebben ze ook de naam ‘Healing Heart’ gegeven, omdat dit de energie van het kristal zo kort en bondig weergeeft. Deze kristallen zijn gevonden in Serra do Cabral.

Sugar Scarlet Temple Lemurian (Healing Heart)

Sugar Scarlet Temple Lemurians zijn een unieke vondst uit Serra de Minas, Brazilië. Deze kristallen zijn heelmeesters die ons onvoorwaardelijk bijstaan in onze processen, en onze groei. Deze clusters en losse punten hebben een aardbeien roze binnenkant met een vrij heldere kristallen suiker laag erop. Ze bevatten een zeer hoge, liefdevolle vibratie. Dit kristal heeft het over de zoetheid van het leven. Als mensen liefde in hun leven missen gaan ze meer suikerproducten tot zich nemen om dit te compenseren. De roze kleur van het kristal laat ons al zien dat dit echt een kristal van het hart is. Het kristal laat de woorden:’ True Love’, ofwel ware liefde horen. Een liefde waar alle opsmuk vanaf is, dus pure liefde in zijn zuiverste vorm. Dit kristal is bedekt met een heldere buiten laag waardoor we al een doorkijkje krijgen naar die zuivere liefde. Al kun je nog niet helemaal naar binnen kijken, dit maakt niet uit, want het kristal straalt vooral heel veel licht en liefde uit. Het werkt ook krachtig op je hoofd en de hogere chakra’s, welke deze helpt te openen, ook de kosmische, daar dit kristal verbonden is met hogere wezens, je hogere zelven. Meer en meer mensen ervaren de laatste tijd buiten soms weer even pittige stukken, dat het steeds lichter, zachter en stiller in hen wordt. De diep roze Sugar Scarlet Temple Lemurians werken krachtig helend op zowel het fysieke hart, het hartchakra als het etherisch dubbel van het hart, welke zich meer aan de rechterkant van het lichaam bevindt. Het zijn kristallen van spirituele alchemie. Ze bevatten een transformatiekracht die op diverse lagen tegelijk werkzaam is en die je helpt om ballast los te laten en te leven in vrede en acceptatie. Het kristal laat onvoorwaardelijke liefde voelen, welke een oneindige stroom bevat vanuit een bron die onuitputtelijk is, maar die ook niet te pakken of te vatten is, niet te kaderen of in een hokje te plaatsen is, maar die je ook niet kunt najagen. Deze liefde IS.

Hematiet op Kwarts kristal

Deze unieke kristallen uit Diamantina, Brazilië zijn bijna allemaal Shift Kristallen. Deze krachtige kristallen combineren de energie van een Shift Kristal met het aardende Hematiet.

Hematiet met kwarts is een aardende en beschermende steen die veel yang kwaliteiten in zich heeft. Het hematiet in de steen heeft een uitermate positieve invloed op het bloed en voorkomt dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Dit kristal helpt het spirituele licht in je lichaam te aarden, tevens helpt deze de goddelijke blauwdruk van “heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Dit kristal helpt de ziel om weer in het lichaam terug te keren na uittreding of spirituele reizen. Deze steen geeft veel energie en vitaliseert, verjongt en maakt blij. Dit kristal werkt ondersteunend bij mensen die zich verloren of hopeloos voelen, deze geeft weer hoop en vertrouwen in de toekomst en helpt de geest weer sterker te worden. Deze steen helpt verlegen mensen te gaan staan en voor zichzelf opkomen. Deze steen is weldadig voor relaties die een sleur zijn geworden. Hematiet op kwarts heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de aanmaak van rode bloedcellen, de bloedkwaliteit, nieren, weefselherstel, psychische onrust, slapeloosheid en herstelt het evenwicht tussen yin en yang.

Shift kristallen hebben een buitengewoon uitzonderlijke trilling die je verplaatsen naar een nieuwe ruimte en die je spirituele groei versnelt, soms zijn er andere stenen nodig om de veranderingen te verwerken. Op het spirituele vlak kan deze steen je meenemen naar wild enthousiasme, waarbij je alles achterlaat wat je hindert of beperkt. Hij maakt je ontvankelijk voor een piekervaring van gelukzaligheid en hoogste creativiteit. Het is een perfecte steen voor meditatie, manifestatie en dromen. Je moet bereid zijn te accepteren wat het kristal je biedt, want er is geen weg terug en de effecten kunnen heel krachtig zijn, je kunt diepe traumatische ervaringen uitwerken. Hij verschuift je vaak, vrijwel onmiddellijk, op je zielenpad, opent geneeskrachtig potentieel en verduidelijkt het evolutiepad voor je. Alles wat geen functie meer in je leven heeft, op welk niveau dan ook, zal wegvallen onder invloed van deze katalytische steen. Dit kristal zal je roepen als je klaar voor zo’n diepe verandering bent. Je kunt met het kristal mediteren en vragen of het je de weg wil wijzen of met de steen onder je kussen slapen, of draag hem bij je in je zak. Wees ontvankelijk voor de signalen en informatie uit het universum. Psychisch leert een shiftkristal je dat je emotioneel onafhankelijk moet zijn en laat je beseffen dat alleen jij verantwoordelijk bent voor het creëren van je eigen welzijn en geluk. Dat besef is een innerlijke toestand die niet afhankelijk is van een uitwendige bron, ook niet van een partner of geliefde. Je hebt alles helemaal zelf in de hand. Het is ook een zeer krachtig kristal die het gevoel van totale isolatie, afgescheidenheid en eenzaamheid kan helpen verwerken. Het is isolatie van jezelf en van jezelf naar alles om je heen aards gezien. Hij laat zien dat je toch verbonden bent met alles om je heen, met het hoogste energieveld. Dit kristal haalt een Goddelijk energieveld (zero point field, of nulpuntveld) naar beneden en verbind je vanuit dit veld weer met je ware mens-zijn. Het kristal is afgestemd op de ware stilte en de ware essentie van Godsbewustzijn en zal je de informatie geven die je nodig hebt zonder dat je hierbij hoeft na te denken. Het verbind je met Al Wat Is. Het brengt deze energie vanuit je hoogste chakra’s naar je lichaam zodat je in totale verbinding met jezelf, je emoties en de wereld om je heen bent. Hij werkt voorbij het fysieke bestaansniveau om de zielenevolutie en multidimensionale cellulaire healing te bevorderen.

 

Natuurlijke Citrien is een steen die over de hele wereld erg geliefd is, doordat de vraag zo enorm groot is en het aanbod beperkt is er helaas niet makkelijk meer aan te komen. Maar we zijn heel blij om te vermelden dat we een doosje Citrien en Rook Citrien uit Bahia hebben kunnen inkopen. Deze laatste is een combinatie van Citrien met Rookkwarts, deze vorm komt het meeste voor in natuurlijke Citrien.

Citrien

Kristal van geluk, rijkdom en overvloed, geeft vreugde en energie aan allen die haar zien. Ze draagt de kracht van de zon en is zeer weldadig, voelt warm, comfortabel, creatief, activeert, geeft kracht, zelfvertrouwen, bevordert innerlijke kalmte en natuurlijke wijsheid. Citrien bevat de Gouden Straal van het Christusbewustzijn wat staat voor onvoorwaardelijke liefde en die verbonden is met Jezus en Maria. Citrien is een krachtige reiniger, hersteller, geeft moed en licht in zware tijden en gaat zelfvernietigend gedrag tegen. Ze absorbeert en transformeert negatieve energie en is daarom goed voor het milieu. Ook beschermd en reinigt Citrien de aura en vergroot je concentratievermogen. Dit prachtige kristal hoeft nooit gereinigd te worden. Ze maakt optimistisch en helpt te genieten van nieuwe ervaringen en stimuleert het verkennen van alle mogelijke wegen. Geestelijk vergroot Citrien je concentratievermogen en maakt je geest weer levendig. Fysiek versterkt ze het lichaam en ondersteunt het bij ernstige ziekten. Zeer nuttig bij het overwinnen van depressie, angsten en fobieën, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier. Als elixer is het ook goed bij menstruatieklachten en symptomen van de menopauze, zoals opvliegers.

Rookkwarts

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen., tevens helpt het spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Leg de steen wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goede steen om zaken zuiver te houden. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad.

Als laatste in deze blog nog drie kristallen uit andere landen. Als eerste willen heel graag delen dat we van de krachtige Elestair kristallen uit Zambia nu ook trommelstenen hebben. Wij kennen de eigenaren van een bedrijf in Zuid-Afrika, die ook van de Brandbergkristallen uit Namibië trommelstenen gemaakt hebben. Van gebroken exemplaren hebben ze dus nu ook Elestair trommelstenen gemaakt. Deze zijn heel makkelijk om bij je in een broekzak te dragen of als hangertje.

Elestair, Siriuskwarts uit Zimbabwe (Shangaan Amethist)

Elestair, Siriuskwarts is een meester genezer die grote transformatiekracht bezit en letterlijk aan elke behoefte van je energiesysteem voldoet. Zijn verbinding met Sirius roept een gevoel van thuiskomen op. Hij moedigt spirituele evolutie aan en vergemakkelijkt mentale en spirituele ontgifting. Deze kristallen vullen je met een warmte en licht dat uren kan aanhouden. De kristallen zijn allemaal Elestiaal die een soort ‘stair/ster-way to heaven’ zijn en heel veel zijn ook Scepters, wat heel speciaal is, want deze komen niet veel voor. Sommigen zijn zelfs Enhydro. Ze bezitten een grote gelaagdheid, hebben veel in zich, zijn bijna super 7, zoveel inclusies en fantomen, lagen en poorten zitten in deze kristalen. Zo gelaagd is nu ook de grote informatiestroom die naar de aarde komt en op aarde rondcirkelt. Deze zuiverende steen zet eerst alle poorten en kanalen in je open, zet alles in paraatheid en gaat dan in jou structureren. Ben je klaar om verder te stromen, de steen is ook een sleutel, Scepters zijn sleutels, ben je klaar om in een nieuwe realiteit te stappen. Dit Kristal is een sleutel en de poort opent zich alleen als je er klaar voor bent. Hij zal niets forceren als je er nog niet klaar voor bent, dan zal hij wachten. Hij lijnt je hele chakra systeem uit en zet je in je stevigheid, want dat is nu heel hard nodig. Deze tijd vraagt naast zachtheid ook standvastigheid. Elestair bevat een ongelofelijke vrouwelijke energie en helpt ook krachtig de vrouwelijke lijn te helen en je te verbinden met de wijsheid van het vrouwelijke in je, zowel voor mannen als voor vrouwen. Hij verbindt hoofd, hart en basis, je hele systeem met elkaar, waardoor je steviger, standvastiger op aarde zal gaan leven, zodat je makkelijker dat waar je voor gekomen bent zal gaan doen. Elestair helpt bij het ontwarren van de tijdlijnen van de ziel. Geen twijfels en onzekerheden meer, maar ga leven vanuit je hart, vanuit je liefde en zachtheid, maar ga door, laat je niet meer van je doel afhalen of in twijfel brengen. Houd niet vast aan het oude, maar ga mee met de stoom van het leven van het Nu. Hij helpt je uit je hoofd te gaan en spanning los te laten, want als je in je hoofd blijft, dan sta je stil, zit je vast. Hoofd energie zorgt voor stilstand en de stroming van je hart zorgt dat je beweegt, dat je vooruitgaat, naar waar je hart van gaat zingen. Dit kristal zal je vriend zijn op deze reis en je ondersteunen. Het Elestiaal van de steen helpt je bewust te worden van je blokkades en deze af te pellen en overwinnen. Het is tijd om alles anders te gaan zien, het onzichtbare te zien, wordt wakker, open je ogen, hij helpt ook je 3eoog te openen, maar tevens houdt dit kristal je geaard. Elestair brengt orde in de chaos, laat zien dat alles op zijn plek gaat vallen, zeker bij mensen die veel manifesteren en weg zetten in de wereld. Die dingen doen die veel van ze vergt, dus pittige opdrachten hebben die veel van jou als mens vergen. Een vol leven kan op je gaan drukken, ook voor hen die al lange tijd door processen aan het gaan zijn en daar soms uitgeput van raken. Dit kristal helpt deze processen te filteren en geeft inzicht, waardoor veel op zijn plek gaat vallen. Steen zegt: Ga maar!!!. Je mag verder, leef het leven waar je voor gekomen bent, want het is tijd om te gaan! Als we verschuiven naar een andere dimensie, andere realiteit, kun je ook naar andere tijden reizen, dan kun je ook naar de toekomst reizen. In deze dimensie verschuiving die nu al plaats vindt zal tijd veranderen en kan helemaal wegvallen, de steen is een Tijdscapsule, waardoor je gaat zien dat je zelf de creator, schepper bent. Schepper van je eigen werkelijkheid. Kristal zei toen: jullie zijn scheppende wezens, noem mij Elestair, twijfel hier niet aan, alle namen zijn gecreëerd, ga uit vastgeroeste patronen of de denkwijze dat dit niet kan. Dit is een ascensie kristal die een enorme vreugde en liefde uitstraalt.             (voor extra informatie zie blog eind juli 2020)      

Uit India hebben we cabochon geslepen Ster Robijnen binnengekregen. Deze zijn heel geschikt om te zetten in zilver of in goud, maar zijn ook heel fijn om los bij je te dragen. Wij hebben er behalve de losse exemplaren, een aantal hangers van gezet in Sterling Zilver, maar ook die voorzien zijn van een gerhodineerd zilveren oogje.

Sterrobijn

Sterrobijn is een zuivere uitdrukking van het licht van de geestwereld, omdat deze steen geaard is door het 1e chakra en de aardster. Het licht van de ziel wordt gereflecteerd in de opmerkelijke ster die ontstaat door de lichtbreking in de steen. Dit licht wordt vervolgens in de robijn geaard, zodat het geïntegreerd wordt in de dagelijkse aspecten van je leven en daar uitdrukking van vinden. Deze directe manifestatie van spiritueel licht door het 1echakra maakt Sterrobijn tot een krachtige steen voor tantrisch werk. Het is een steen voor de belichaming van licht die gebruikt kan worden door lichtwerkers en healers om hoogfrequente energie in het lichaam te integreren. Sterrobijn kan je de waarachtige overvloed in je leven tonen en kan een waardevol licht werpen op oorzaken van seksuele disfunctionaliteit en kan seksuele trauma’s helpen helen. Robijn geeft wijsheid, inzicht en een eigen mening. Deze steen van overvloed helpt je om rijkdom en hartstocht in stand te houden. Hij versterkt de eigenwaarde en hij laat zien en voelen wat goed en niet goed is. Bij stress of nare situaties helpt hij je bij jezelf te blijven. Hij brengt je hart in verbinding met je hoofd, brengt het voelen en denken dichter bij elkaar, zodat je orde op zaken kunt stellen. Je kunt dan afscheid nemen van het verleden zonder rancune en verdriet. Hij geeft kracht en energie om te leven, schept evenwicht, maar kan prikkelbare of overgevoelige mensen te veel stimuleren. Deze steen is een krachtig schild tegen psychische aanvallen en het stelen van je hartenergie. Hij bevordert positieve dromen en duidelijke visualisaties en stimuleert de pijnappelklier. Hij maakt een einde aan woede of negatieve energie, hij helpt deze te transformeren. Hij moedigt een positieve houding aan en verscherpt je bewustzijn en verbetert je concentratie. Hij voedt de hartstocht, wakkert enthousiasme aan en trekt seksuele activiteit aan. In fysiek opzicht overwint hij uitputting en lethargie en schenkt hij potentie en kracht, maar tevens kalmeert hij hyperactiviteit. Hij ontgift het lichaam, het bloed en de lymfe, goed bij koorts en besmettelijke ziekten en een trage bloedstroom. Weldadig voor het hart en de bloedsomloop. Hij stimuleert de nieren, bijnieren, voortplantingsorganen en de milt. Hij werkt goed op het gehele verteringssysteem. Hij reinigt de lever en darmen en helpt bij galaanvallen. Je kunt de steen dragen, maar ook een elixer ervan drinken. Omdat deze steen je zo goed aardt, is hij heel goed bij misselijkheid of wagenziekte. Ook ondersteunend bij diabetes en fantoompijn. Ook bij allerlei soorten huiduitslag, zoals een koortslip, zweren, wratten, jeugdpuistjes, acne of eczeem.

 De laatste steen voor deze blog zijn de liefdevolle, kleine Roze Amethist geodes uit Argentinië. Sinds de Tucson show hadden wij deze niet meer bijgekocht, maar nu konden we er kopen die niet holle geodes zijn, maar dit zijn exemplaren die bijna helemaal gevuld zijn met dieproze Amethist, met soms een kern van wit kwarts. Deze exemplaren hebben veel meer massa/body dan de etherische, holle geodes. Ik heb ze gekocht bij een bevriende handelaar en heb een groot aantal zelf mogen openkraken. Zo mooi om dan de schoonheid te zien en de liefde te voelen als je voor het eerst zo’n kristal opent.

Pink Amethist (Roze Amethist)

Deze prachtige, liefdevolle steen werd in 2018 tijdens de Tucson show geïntroduceerd. Robert Simmons heeft over deze nieuwgevonden steen uit Argentinïe in zijn Metaguide Magazine die daar overal ligt geschreven. Hij heeft hem uitgeroepen tot Steen van het Jaar. Deze nieuwe vondst uit de afgelegen heuvels van Patagonïe is door George R. Rossman van het California Institute of Technology, Pasadena, California onderzocht. De steen blijkt een unieke Roze Amethist te zijn. De kristallen zijn gevormd in kleine Geodes.

De stenen stralen een krachtige en tevens zeer liefdevolle energie uit. Ze helpen je om via je hart een verbinding met je eigen Goddelijke Zelf te maken. Pink Amethist is een steen van waarheid die je helpt om weer te gaan leven vanuit je hart i.p.v. uit je hoofd, in totale oprechtheid en verbinding vanuit je diepste wezen en Goddelijke zelf. Deze transformatie is het doel van de spirituele alchemie van deze stenen, die op dit moment, in deze tijd uit de aarde zijn gekomen omdat wij nu aan dit proces toe zijn. Ze hebben ook een diepe verbinding met de geesteswereld en helpen je om makkelijker in contact te komen met overleden geliefden en met Gidsen en Engelen. In feite is het prachtige wezen, dat dit kristal op zichzelf is, een spirituele Gids voor iedereen die dit kristal om raad vraagt. Het is een ultieme hart steen die je een intens gevoel van vrede en ontspanning geeft. Deze energie is zo uitgesproken dat, als je een steen vasthebt, je hem eigenlijk niet meer weg wilt leggen. Roze Amethisten helen krachtig je emotionele en fysieke lichaam. Ze bevatten zowel een grote kracht als tederheid, op een manier die heel voedend is voor de ziel. Ze helpen en helen je op verschillende manieren. Pink Amethist is een fantastische steen voor healers, zowel voor henzelf als voor hun cliënten. Pink Amethist laat je hartchakra volstromen met helende vibraties waarna deze energieën door je hele lichaam stromen. Het is extreem krachtig voor het hart en hartchakra, maar ook voor de longen. Daarom wordt de steen voor problemen in deze gebieden aangeraden. De steen is ook heel krachtig in combinatie met andere stenen in steenleggingen op het lichaam en in grids. Roze Amethist heeft een zeer krachtige, beschermende vibratie die voorkomt dat negatieve energieën kunnen aanhechten. Het helpt je om een bewuste, liefdevolle verbinding met je innerlijk kind te maken en je hele wezen in een staat van eenheid te brengen. Voor mensen die in zware processen zitten, trauma’s of misbruik hebben meegemaakt, of veel verdriet en spijt ervaren, helpt de steen je hart open te houden en door deze moeilijke tijd te gaan om daarna weer positief in het leven te staan. Pink Amethist brengt vreugde en plezier in ieders hart en ziel en helpt mensen te helen die een scheuring tussen hun hoofd en hart hebben. Waarna ze weer voluit vanuit hun hart kunnen gaan leven. Voor hen die aan hun ziel werken of voor Shamanen die Soul Retrieval (het herstellen van wonden, trauma’s en verloren van delen van jezelf) beoefenen, is deze steen het perfecte gereedschap. Roze Amethist is ook een hele goede steen voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. De liefdevolle, beschermende energie maakt het een perfecte steen voor in de slaapkamer, huiskamer, praktijk of werkomgeving. Het is ook een perfecte steen om aan een geliefde te geven omdat de liefdevolle gecentreerde hart energie, liefde en tederheid uitstraalt naar de ontvanger. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die in deze tijd zo hard nodig is en ons helpt te transformeren naar een Wezen dat in het Nu vanuit zijn hart leeft en vandaaruit een fantastisch leven vol liefde creëert.

Voor het plaatsen van deze blog zijn na lang wachten eindelijk de Russische Shungit armbandjes binnengekomen. Daarom op de valreep nog deze melding. We zijn heel blij dat we deze weer hebben daar veel klanten om ze gevraagd hebben. Deze hangen nu weer aan het rekje in de winkel en zijn ook op de webshop te koop.

Shungit

Dit is een unieke steensoort uit het Noordwesten van Rusland, in Karelië aan de Zhunga rivier. En is minstens 2 miljard jaar oud.  Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd. Het bijzondere bij Shungit is dat de koolstof moleculen waaruit hij bestaat water zuiveren en reageren als krachtige antioxidanten. De molecuulvorm wordt “fullerenes” genoemd. Wetenschappelijk is er zeer veel interesse in deze fullerenes op het gebied van de weerstand van het lichaam tot de behandeling van kanker. Er wordt gespeculeerd dat fullerenes een relatie heeft met de oorsprong van leven. Er zijn astronomen die denken dat buckyballs(fullerenes) van buitenaardse oorsprong zaden bevatten die leven op aarde brachten. Fullerenes wat in je lichaam komt, door bv Shungit water te drinken, gedraagt zich als de meest krachtige en langwerkende antioxidant op het gebied van vrije radicalen. Veel doctoren hebben goeie hoop bij fullerenes. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten, vooral die van het spierskelet systeem en bij huidaandoeningen. Als je het water drinkt waar hij in heeft gelegen, zou dit helpen bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en de huid versterken en te verjongen. Ook hebben Russische wetenschapers die de steen hebben onderzocht gemerkt dat door het water van de steen te drinken het helpt bij het herstel van een ernstige of chronische ziekte van de maag, lever, darmen, nieren en stofwisseling. Huidproblemen herstellen sneller door de plekken te deppen met Shungit water. Als je enkele stenen in bad legt, krijg je heel geneeskrachtig badwater, dat gezuiverd en in energie verhoogd is. Zeer zuiverend en een krachtige beschermer bij geopatische belasting. Het vermindert ook stress en reinigt het lichaam van ballast door slechte omgevingsenergie. Ook brengt de steen verlichting bij hoofdpijn, rugpijn, reuma, slaapproblemen en stabiliseert het bloed. Gebruik het niet in de laatste fase van de zwangerschap. De steen absorbeert negatieve energie die het omzet in positieve. Shungit werkt op moleculair niveau, het bevrijdt je atomen van negatieve verbindingen, patronen en energieën. Shungit bereid de atomen en moleculen van het lichaam voor om hoog spiritueel licht te kunnen ontvangen. Je lichtlichaam kan zich nl niet volledig ontwikkelen als het niet samensmelt met het fysieke lichaam. Bij de meeste mensen gaat dit nog niet door teveel aan negativiteit die zich in het lichaam bevindt. Shungit kan hierbij helpen. Je kunt de steen op een zieke plek dragen, of ermee mediteren. Shungit zorgt er ook voor dat je beter aardt. Dit is een steen van de “waarheid”. Als je de steen draagt en je spreekt niet de waarheid, dan zal je je daar ongemakkelijk over voelen, dit komt omdat Shungit negativiteit verwijdert en veel spiritueel licht brengt. De steen helpt dus ook bij negatieve patronen, slachtofferschap en sabotage van het zelf. Emotioneel helpt het bij diepe angsten, schuldgevoel en schaamte. Het hoogste doel van Shungit op aarde is dat wij op aarde menselijke wezens van licht worden. 

 Als allerlaatste in deze blog een leuke foto van Ilse met haar vriend Thijs, beide op een oldtimer tractor. Ze kwamen ons asperges brengen. De familie van Ilse teelt deze heerlijke seizoens-groente, dus vandaar. Zo’n bezorgservice zie je zelden haha.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

9, 10 en 11 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

16, 17 en 18 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

23, 24 en 25 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

30 juni en 1 en 2 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

7, 8 en 9 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu