Begin van het nieuwe jaar

Algemeen

Om te beginnen willen wij iedereen een heel gelukkig en gezond 2018 toewensen. Dat het een jaar mag worden met prachtige ontwikkelingen vol liefde, vreugde en vrede. Dat onverwerkte emoties verwerkt mogen worden en oude ballast mag verdwijnen zodat we vrij vanuit ons hart kunnen gaan leven.

Hoewel de dagen nog grijs zijn, neemt het licht heel langzaam weer toe. We beginnen dit jaar gelijk weer goed met alweer een Supermaan. Omdat de Maan relatief dicht bij de aarde staat en daardoor groter lijk noemt men deze zo. Dit is de eerste volle Maan na de winterzonnewende en deze geeft aan dat de deur naar een nieuw begin op een kiertje staat. Maar doordat deze Supermaan dichter bij de aarde staat zal hij ook een krachtige uitwerking op ons hebben.

Deze keer staat de Maan in het teken Kreeft, wat een gevoelsteken is. Dat betekent dat deze Maan veel emoties kan losmaken, je bent gevoeliger dan ooit. Je kunt dan last krijgen van stemmingswisselingen die soms veroorzaakt worden door onverwerkte emoties. Maar je zult in deze periode ook in contact zijn met je kern, met wie je bent en diep vanbinnen voelen dat alles nu mogelijk is. Je zult je vrij voelen om je leven te leven zoals dit voor jou voelt. Dit door invloed van Uranus die je intuïtie sterker maakt en je drang om je eigen we te gaan, te vernieuwen, gestimuleerd wordt. Door de invloed van Kreeft kunnen gekwetste gevoelens naar boven komen, maar gelukkig zijn er ook mooie planeet verbindingen waardoor er tijd is voor romantiek.

Kies op je gevoel stenen die je in deze processen kunnen ondersteunen, ze kunnen je helpen bij angsten, depressie of andere onverwerkte emoties die nu naar boven kunnen komen. De volgende stenen zijn een voorbeeld van stenen die in de processen van angsten en onverwerkte emoties je kunnen ondersteunen. Alle Beril soorten, zoals Aquamarijn, Morganiet en Heliodoor zijn heel geschikt. Maar ook Smitsoniet, Rhodochrosiet, Carneool en Malachiet zijn fantastische stenen.

Beril of Beryl

Beril is een steen met een hogere vibratie die in verschillende kleuren voorkomt, ieder met een eigen naam. De blauwe die we kennen als Aquamarijn, de roze als Morganiet, de gele als Heliodoor, de heldere als Gosheniet en de rode als Bixbiet. Kijk voor de specifieke eigenschappen in de catalogus, hier staan de beschrijvingen van deze stenen. Beril is een uitstekende steen om overtollige bagage te verwijderen en een leven zonder stress te leven. Hij helpt je om je af te stemmen, geeft aanwijzingen voor wat je zou moeten doen. Beril staat voor een zuiver bestaan en helpt je potentieel te verwezenlijken en is een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen met kristallen. Op psychisch niveau stimuleert Beril moed, verlicht stress en kalmeert de geest. De steen gaat overprikkeling tegen omdat hij veel filtert en moedigt een positieve visie aan. Hij ontmoedigt angst en te veel analyseren. In een relatie waar de liefde uitgeblust is helpt een Beril en vooral de Morganiet om weer emotioneel met elkaar verbonden te zijn en liefde voor elkaar te voelen.

Smithsoniet

Smithsoniet komt in een regenboog aan kleuren voor, van intens roze, lichtblauw en groen tot oranje, en geel. De steen is verbonden met de vibratie van Quan Yin, de vrouwelijke Godin van mededogen. De kleur van de steen geeft aan op welk niveau van het emotionele lichaam zijn energie het sterkste is gericht. Deze liefdevolle steen geeft rust en ontspanning en kan op elk chakra worden gebruikt, maar de specifieke kleuren versterken bepaalde chakra’s extra. De frequentie van de steen zal ongeacht waar hij geplaatst wordt, direct een specifieke emotie beïnvloeden. Smithsoniet Het is een van de belangrijkste stenen die troost geeft, stress vermindert, geestelijke instorting verlicht en wrok en woede tot bedaren brengt. Dit is een steen van kalmte, bekoring, vriendelijkheid en gunstige resultaten. De energieën van deze steen staan voor de hoogste vibratie van emotie: vreugde, vrede, communicatie, begrip, mededogen en liefde. Op het kruinchakra stimuleert het de heldere vermogens en vormt het een verbinding met het Rijk der Engelen. Deze zachte steen vormt een buffer tegen de problemen van het leven. Ideaal kristal voor iedereen die een moeilijke jeugd heeft gehad. Hij helpt het innerlijke kind genezen en verzacht gevolgen van misbruik en emotionele mishandeling. Op het emotionele vlak biedt de steen steun in moeizame relaties. Smithsoniet stimuleert een veilig en evenwichtig leven, harmonie en helpt onplezierige situaties op te lossen. Een uitstekend kristal voor geboorte en wedergeboorte en ondersteunt de behandeling van onvruchtbaarheid. Smithsoniet versterkt paranormale vermogens, vooral samen met Fenakiet en Ioliet en brengt alle chakra’s op één lijn. De steen bestrijdt negatieve energie en blokkades in het energieveld door er hogere vibraties van liefde voor in de plaats te stellen. Deze vibraties activeren het hart via het kruinchakra waardoor je je dichter bij de Engelen en je Gidsen voelt staan. Smithsoniet geeft een veilig gevoel en schenkt een evenwichtig leven. Goed voor het immuunsysteem. Vooral effectief in combinatie met Heliotroop/bloedsteen of groene Toermalijn. Leg hem onder uw kussen of op het nachtkastje. Bij vermindering van stress heel krachtig samen met Lepidoliet, Aquamarijn, kunziet en Chrysopraas.

Rhodochrosiet

Deze steen staat voor onzelfzuchtige liefde en mededogen. Hij geeft eigenwaarde, helpt bij een minderwaardigheidscomplex en vermindert stress. Hij laat zien wie je bent en wat je richting is. Hij breidt je bewustzijn uit en integreert het spirituele met materiële energieën. Deze steen zorgt voor een dynamische en positieve houding. Bij verslavingen, trauma’s of vastzitten door emoties kan men het beste een Rhodochrosiet nemen als beginnende steen om dit te doorbreken. Hij brengt je meer bij jezelf. Het is een steen van groei op velerlei gebied. Hij is uitstekend voor het hart en voor relaties, vooral voor mensen die zich onbemind voelen. Het is de steen bij uitstek voor het genezen van seksueel misbruik. Hij is een ideale steen om de communicatie te bevorderen en voor mensen die niet goed uit hun woorden kunnen komen door emotie, verdriet of shock. Rhodochrosiet trekt een liefdespartner aan en leert het hart pijnlijke gevoelens te accepteren zonder dicht te klappen. Hij reinigt de chakra’s en helpt het doel achter pijnlijke ervaringen te zien. De steen confronteert je met de waarheid over jezelf en die van anderen, maar doet dit met liefde. Mensen die een hekel aan deze steen hebben, onderdrukken in zichzelf iets wat ze niet onder ogen willen zien. De steen confronteert hen met irrationele angsten. Hij leert je de dingen minder negatief te zien. Dit kristal moedigt een positieve houding aan en stimuleert droomtoestanden en creativiteit. Hij verbindt je met de hogere geest en helpt je om nieuwe informatie te integreren. Emotioneel moedigt hij de spontane expressie van gevoelens aan, ook hartstochtelijke en erotische. Hij verbeterd depressieve stemmingen en maakt het leven lichter. Hij reinigt de longen en is goed bij verkoudheid, keel-, hoofd -en oorpijn, misselijkheid en hyperventilatie. Hij maakt je paranormaal gevoeliger, bevordert het helder weten en denken. Als elixer is hij goed bij vermoeide ogen en staar, bij infecties en voor de huid. Dep met het water en/of neem het in. Ook brengt hij de schildklier in evenwicht. Hij zuivert de bloedsomloop en de nieren, normaliseert de bloeddruk, stabiliseert de hartslag en stimuleert de geslachtsorganen. Omdat hij de bloedvaten verruimt, verlicht hij migraine.

Malachiet

Krachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s uit een vorig leven of jeugd helpt op te heffen. Zeer belangrijke steen voor bescherming tegen negatieve energieën, straling en vervuilende stoffen uit de omgeving. Hij vult de aura met positieve vibraties en sterkt deze bij het uitfilteren van negatieve energie. Dit is een van de weinige groene mineralen die het element vuur bevat. De steen bevat de ‘mannelijk’ of Yang energie van koper die de steen groen kleurt. Deze energie helpt ons om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren. Malachiet stimuleert de zonnevlecht en bevordert afstemming op dit chakra waardoor je wensen en dromen kunt creëren en manifesteren. De steen maakt zelfverzekerd en ondernemend, geeft vastberadenheid om moeilijkheden te overwinnen en de integriteit om trouw te blijven aan je eigen koers. Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn. Goede steen voor mensen die maar zitten te wachten tot hun werkelijkheid verandert omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Hij geeft je de kracht om welbewust je verantwoordelijkheid te nemen om je leven te leven zoals je graag wilt. Hij leert je om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Hij helpt je te aarden en stappen te nemen om je dromen in de fysieke werkelijkheid te verwezenlijken. Geneest aarde energieën en heeft een grote affiniteit met de natuur en met de devische rijken. Goed tegen machtsmisbruik op zowel geestelijk, energetisch en emotioneel niveau. Malachiet helpt emotionele verwarring op te heffen. De steen geeft kracht na ziekte en operatie en helpt bij de opbouw of heling van weefsel. Helpt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en is dus ondersteunend tijdens het ontslakken of reinigen van het lichaam. Goed bij krampen en vergemakkelijkt een bevalling. Hij resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen. Goed bij astma, artritis, epilepsie, verlaagd de bloeddruk, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, versterkt het immuunsysteem en goed bij diabetes. Goed voor de spijsvertering omdat het de maag en dikke darmfunctie stimuleert.

De verbinding met Sirius die er nu sterk is, brengt je meer in contact met je spirituele wijsheid en liefde, wat de hoogste vorm van energie is. Het blauwe licht van Sirius kan je in deze tijd helpen bewust de goddelijke creatiestroom in jezelf te ervaren.

Veel kristallen met een hoge vibratie hebben verbinding met Sirius, die eigenlijk geen planeet maar een Ster is. Ook de Dolfijnen en Walvissen komen van Sirius B, dus een steen zoals Larimar en Blauwe Andesopaal zijn hele fijne stenen om je met Sirius te verbinden en om oude angsten en trauma’s los te laten. Ze hebben grappig genoeg ook een blauwe kleur die zo bij Sirius hoort.

Larimar (dolfijn/Atlantissteen)

Zeer spirituele steen die nieuwe dimensies opent en daarmee de evolutie van de aarde stimuleert. Larimar is sterk verbonden met de vrede van de zachtblauwe straal, maar ook met Atlantis. Het brengt de energie van harmonie en hogere zijnsaspecten in de chakra’s zodat je vanuit je hogere zijnsaspect kunt gaan leven. Hij herstelt de goddelijke verbinding tussen denken en voelen, waardoor negatieve gevoelens, innerlijke conflicten en vertroebelingen in je geest opgelost en verhelderd worden. Hij helpt je je eigen Engelen-zelf beter herinneren en is hierdoor ook erg geschikt voor nieuwetijdskinderen. Deze steen geeft spirituele kracht en leidt de ziel op zijn ware levensweg. Hij vergemakkelijkt het contact met Engelen en de communicatie met andere gebieden, ook goed als je een zielsverwant zoekt, hij vergemakkelijkt de genezing van relaties in vorige levens of van een gewond hart. Op psychisch vlak verwijdert Larimar blokkades en beperkingen, maakt ook een einde aan zelfvernietigend gedrag. Hij helpt bij het verlichten van schuldgevoel en angsten. De steen zorgt voor sereniteit en evenwicht. De dolfijnen energie maakt een mens weer speels en geeft hem vreugdevolle, kinderlijke energie. De steen geneest trauma’s van het hart. Ook goed voor het keelchakra.

Andesopaal

Dit kristal wat uit Peru afkomstig is helpt je bij het loslaten van beklemmende ideeën, hij zorgt dat je soepel op situaties reageert, hij brengt je visie en je hart samen. Andesopaal werkt sterk op het emotionele gebied, zeer goed bij familie karma wat vaak klachten van de waterhuishouding en de lymfe geeft. Hij schoont de emotionele laag, maar maakt ook connectie met je geestelijk hart en derde oog.

BLAUWE ANDESOPAAL is zacht zeeblauw, soms wat doorschijnend en soms met een groene zweem. Het zet aan tot grote schoonmaak van emotionele kwesties en brengt je direct tot de kern van een probleem. Het geeft inzicht en laat oude energie wegvloeien. Dit kristal kan confronterend werken, omdat het de emoties en gevoelens waar het om gaat direct, zonder pardon voor je plaats. Het kan dan ook direct heling brengen. Ondanks dat is het toch een bijzonder liefdevolle steen die een bijna onnatuurlijke liefde en aantrekkingskracht uitstraalt. Het bevordert het streven naar het hoogst goed en stimuleert de communicatie met het hart. Het kristal versterkt de levenswilskracht en heeft een sterke band met liefde en passie. Een echte Engelensteen die verbonden is met het nieuwe tijdperk en het Aquariusbewustzijn. Hiermee opent het hogere delen van jezelf voor de verbinding met het walvissen- en dolfijnenbewustzijn. Zo wordt heel je voelen gezuiverd en verbonden met je hoger bewustzijn, opdat je gevoel en intuïtie de leidraad in je leven mogen zijn. Sterk verbonden met Sirius. In het lichaam maakt het hoofd, neus, keel, oren en de holtes heel erg schoon. Het sterkt ook het afweersysteem bij virussen, bacteriën, droge huid en jeuk. Goed voor onrustige mensen en zij die veel aan hun hoofd hebben. Hij reinigt de lever, gal en pancreas.

De volgende steen die ook sterk verbonden is met Sirius is de Stellar Beam Calciet. Deze hebben wij als steen op zich, maar we hebben ook Amethisten waar deze Stellar Beam Calcieten op groeien.

Stellar Beam Calciet

Deze calciet wordt zo genoemd vanwege zijn multi- en interdimensionale eigenschappen en vermeende vermogen om contact met ruimteschepen en buitenaardse wezens te leggen. Op spiritueel niveau opent deze steen de hogere chakra’s en maakt afstemming mogelijk op goddelijke energie, hogere leiding en verhoogde bewustzijnsniveaus. Hij neemt je mee naar het hart van Alles Wat Is en helpt je te herinneren wat er gebeurt, zodat je spiritueel sneller kunt groeien. Hij vergemakkelijkt innerlijke reizen via doorgangen van heilige geometrische vormen, waardoor je toegang kunt krijgen tot de Akasha kronieken en andere, waar je spirituele geheimen kunt vinden ut oude beschavingen zoals Atlantis en Egypte (met zijn verbinding met Sirius).  Op het psychische vlak helpt hij oude patronen te doorbreken, inclusief spirituele overtuigingen of paden die je doel niet meer dienen. Hij helpt je het doel van je ziel en je leven te achterhalen. Hij haalt wijsheid en vaardigheden uit het verre verleden naar voren en stemt af op je zielengroep. Emotioneel helpt hij je in wederzijdse liefde, verlangen en tederheid onder te dompelen.  Het is een ideale beschermsteen, omdat hij als versterker en zuiveraar van energie reinigt hij al het negatieve dat je tijdens een spirituele reis of healingswerk hebt opgepakt. Stellar Beam calcieten zijn geweldige stenen voor psychische chirurgie, ze hebben een laserachtige precisie, waardoor heel nauwkeurig blokkades, entiteiten of andere verdichtingen in de aura kunnen worden verwijderd. Ze kunnen de etherische blauwdruk herstructureren en helen, om inbreuk te herstellen door toedoen van operatief ingrijpen. Letsel, verwijdering van een lichaamsdeel of een andere schending van de energetische blauwdruk van het lichaam. Dit kristal is een van de krachtigste middelen om een goud-wit licht op te roepen. De steen vult je aura en de ruimte om je heen met licht van een hoge frequentie, waardoor negatieve energie of gedachtevormen verdwijnen

Een andere steen die ons liefdevol ondersteunt in deze tijden van transformatie is de Siriuszielkwarts met Hedenbergiet in kwarts uit Mongolië.

Siriuszielkwarts met Hedenbergiet in kwarts uit Mongolië

Dit kristal is extreem zeldzaam en is een krachtig spiritueel medicijn. Het hedenbergiet in het kwartskristal heeft een olijfkleurige groene kleur. Dit is een kristal van overgang en transformatie, die je van een ene staat naar een andere kan helpen gaan. Het smelt alle extremiteiten die er in je leven plaatsvinden tot een synthese waardoor je je verder kunt ontwikkelen. Het is ook een sleutelkristal om interdimensionaal te reizen, ook naar je innerlijke werelden. Binnen de driedimensionale piramides van dit kristal bevinden zich punten van licht die volledig gevormde recordkeepers zijn. Het zijn generatoren die zich gedragen als communicatiecentra. In deze tijd verbinden we de lagere met de hogere chakra’s en het Hedenbergiet in dit kristal is een soort sleutel die je helpt om totaal vanuit je hartchakra gaan leven. Hij helpt alle trauma’s uit je hartchakra te verwijderen. Als een soort dubbele helix DNA spiraal draait hij alles naar boven dat diep in je hart verstopt lag. Liefde voor jezelf en al wat is. De steen beschermd ook zeer krachtig je aura en zorgt ervoor dat je je compleet veilig voelt als je met de genezing van je hartchakra begint. Zeer krachtige hulpmiddel tijdens meditaties en heel krachtig om mee te helen. De steen maakt je telepathisch. Dit prachtige kristal is tevens een scepter. Bij een scepter is het kristal puntvormig, waarbij de punt zich verdunt tot een dun staafje. Het kristal groeit in een cluster op dit staafje en verdikt en verbreedt zich als het ware na verloop van tijd. In feite kun je een scepterkristal zien als een dubbeleinder waar aan één zijde de punt is doorgegroeid tot ‘staaf’. Dit heel unieke kristal helpt je je eigen monadische bewustzijn te ontwaken en te channelen naar je andere delen van je eigen zelf. Hij verbindt je oorsprongsenergie en monadisch zelf opnieuw met je hoger zelf, persoonlijk zelf en innerlijk kind. En helpt je deze energieën op aarde steeds meer op te nemen en uit te stralen. De hoge lichtfrequentie wordt middels het staafje gechanneld in je systeem, waarbij het diepgaande transformaties brengt om het hoger licht uiteindelijk volledig te kunnen opnemen en uitstralen in heel je wezen en elk chakra. Het kristal ondersteunt kracht je immuunsysteem. Dit delicate kristal zal een herkenning zijn voor hen die hun oorsprong niet op deze aarde hebben. Buiten hun verbinding met de hogere dimensies zijn ze ook verbonden met de Deva wereld. Dit kristal zal je roepen als het specifieke informatie voor jou heeft. Dit is een prachtig Nieuwetijdskristal met een vibratie die uniek is en je diep zal raken als hij bij jou hoort.

Maar natuurlijk zijn er nog zoveel meer kristallen die ons ondersteunen en verbinding met de hogere werelden en ons hogere zelf hebben, dit zijn maar een paar voorbeelden. Eigenlijk is het Nu tijd om in je eigen Goddelijke Creatie Kracht te stappen en zelf te gaan kijken, voelen, weten of op welke manier dan ook, uitvinden welk kristal op dit moment het beste voor jou is. Dat je weer gelooft dat jij als geen ander weet wat goed voor jou is. Jij bent zoveel meer als het ‘mensje’ die op deze aarde leeft. Je hebt een hoger zelf, je bent een kosmisch wezen en meer. Ons bewust te worden dat we zoveel meer zijn en eigenlijk alles ‘weten,’ zorgt ervoor dat de juiste stenen op je pad gaan komen. Dat deze je roepen en dat jij ze dan vindt. Maar dit geldt natuurlijk ook voor alles in je leven, dat je vertrouwt dat alles wat je nodig hebt en waar je naar verlangt op je pad zal komen. In dit vertrouwen te kunnen leven is prachtig. Vaak kost het even tijd en worstelingen om dit te geloven en te gaan leven, maar lukt het je, dan zal het je zoveel meer rust gaan geven.

Wij vertrekken over 2 weken al weer naar Tucson, waar de grootste mineralenbeurs ter wereld gehouden wordt. Dit betekent dat we niet alle weekeinden geopend zullen zijn. Ook als de stenen met het vliegtuig in Nederland aankomen zullen we een tijdje gesloten zijn om alles te prijzen, de winkel schoon te maken en opnieuw in te richten. Kijk dus voordat je de winkel wil bezoeken eerst even op de site bij ‘Agenda’ voor de dagen dat we open zijn.

Dit weekeinde en die daarop zijn we nog gewoon van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Agenda: winkel van 10.00 tot 17.00 uur open

Zaterdag 6 en zondag 7 januari

Zaterdag 13 en zondag 14 januari

Donderdag 25 en vrijdag 26 januari

Zaterdag 3 en zondag 4 februari

Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari (nieuwe stenen)

Zaterdag 3 en zondag 4 maart

 

Menu