Drukke Decembermaand

Algemeen

Voor velen is december een drukke tijd, Sinterklaas weer in het land en dan de Kerst nog aan het eind van de maand. Het is een dure maand waarin we veel cadeautjes kopen. De post kan het gewoon niet bijbenen, zeker nu zoveel mensen via webshops bestellen. Ook wij hebben dit gemerkt. Er was een pakketje met prachtige Violaan hangers onderweg vanuit Engeland. Onze vriend was net terug uit India waar hij een werkplaats heeft en zo een paar gezinnen onderhoudt. Hij had onze cabuchons meegenomen en als hanger weer mee terug genomen. Ze zijn woensdag verstuurd en zouden zaterdag aankomen, maar blijkbaar door de drukte en een computerstoring bij PostNL kwamen ze pas woensdag bij ons binnen. Dan merk je hoe afhankelijk we zijn van stroom, computers enz. enz. Als de stroom uitvalt zijn we helemaal nergens meer, geen water, geen verwarming, geen telefoon. We leven in een maatschappij waarin we zo verwend zijn en gewend aan dat alles er maar is. Als je daarover nadenkt is het best wel schrikken. Goed om bewust van te zijn en te genieten van alle luxe die we in dit kleine landje hebben, in zoveel landen in de wereld is dit een heel ander verhaal. Met Kerst staan we vaak stil bij hen die het zoveel slechter hebben, ook mensen in ons eigen land helaas nog steeds. Eigenlijk zouden we het hele jaar bewust moeten leven en de intentie en liefde uitstralen dat de Aarde een plaats wordt waar vrede, liefde en overvloed voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld wordt. Wat zou dat heerlijk zijn.

Maar wat is nu deze Violaan, het is een prachtige zachtblauwe steen die erg zeldzaam is. Violaan is een zeldzame vorm van blauwe Diopsiet die in Bajkar areal, Daviren, massief Rusland gevonden wordt. Het is een steen met een hoge vibratie die je een blij, sereen gevoel geeft. Heel toepasselijk bij waar we het net over hadden is dat de steen je hart opent voor het lijden van anderen en dat hij je helpt je verdriet te tonen. Veel mensen in deze tijd van verwerking hebben moeite met het uiten van hun gevoelens en verdriet uit het verleden. Deze steen helpt je hierbij, helpt je bij het opruimen van deze oude ballast. Violaan helpt ook je keelchakra te openen, leert je waarderen en geeft je levensvreugde. Een lieve klant van ons zag toen ze de steen beetpakte een energie wat op sterrenstof leek, een soort sprankelende dansende energie die doet denken aan Tinkerbell met haar toverstafje. Een heel andere energie weer dan ieder andere steen, verbonden met de aarde, maar ook met de Kosmos. We hebben de steen nu zo’n twee jaar in de collectie. We hebben nu een vrij grote hoeveelheid geslepen stenen, veelal als cabuchon, wat ruwe die half gepolijst zijn en nu dus ook een aantal prachtige hangers. Deze zijn in Sterling Silver gezet. Met smart hebben we op deze liefdevolle, zachtblauwe steen gewacht die al een hele reis achter de rug heeft. Wij hebben ze in Amerika bij een Russische man gekocht, toen mee naar Nederland. Van Nederland meegenomen naar Engeland, toen naar India om te maken en nu weer terug in Nederland. De steen heeft zijn prachtige energie in heel veel landen mogen uitstralen. Aankomend weekeinde als we open zijn, dus 10 en 11 december zullen ze in de winkel liggen.

Violaan

violaan-6900-2Violaan die soms ook Dianiet genoemd wordt is een zeldzame vorm van blauwe Diopsiet. Deze zeldzame steen is gevonden in Bajkar areal, Daviren, massief Rusland. Violaan is een mengeling van kwarts, termiet en blauw amfibool. Het is een steen voor diepgaande heling die vrede in lichaam, ziel en geest brengt, hyperactiviteit kalmeert en je naar je innerlijke stem laat luisteren. Violaan is een steen met een hoge vibratie die een sprankelende energie uitstraalt die eruitziet als een wolk van sterretjes en die je een blij, sereen gevoel geeft. De steen is zowel met de aarde als met de kosmos verbonden, wat het een hulpmiddel voor diepe meditatie en eenwording met de kosmos maakt. Violaan versterkt spirituele groei en verbondenheid met je hogere zelf. Het kan helpen een gebrekkig zelfbeeld en lichaamsvervorming te herstellen. Violaan brengt warmte naar de ledematen en naar het hart, opent je hart voor het lijden van anderen en helpt je om verdriet te uiten en te tonen. Ook verdriet uit het verleden dat al heel lang vast zit. Violaan opent je keelchakra en helpt je met het opruimen van ballast die we in deze tijd niet meer nodig hebben. Violaan kan helpen bij artritis en ontsteking van de gewrichten. Deze steen is nuttig bij astma en bronchiale aandoeningen en bij de ziekte van Raynaud. Violaan (blauwe Diopsiet) versterkt metafysische vermogens en verhoogt je inzicht. Het creëert en activeert een band tussen de hogere hart-, soma- en zielensterchakra’s. Violaan vormt een energetische matrix of energetisch web in de fysieke dimensie die rechtstreeks verbind met universele energieën. De steen vormt een informatieveld voor healing en hoger leren en helpt je om nauwer met je gidsen te resoneren. Als effectieve karmische healer reinigt hij de vorig-levenchakra’s en stemt dan de energie weer af op het huidige moment. Draag Violaan constant als je vitaliteit ondersteund moet worden, want hij stimuleert de qi-stroom (levensstroom energie). Violaan is goed voor de spieren en geslachtsdelen.

We hebben voor wie voor de Kerstdagen nog een leuk cadeau zoekt ook nog een klein aantal andere prachtige hangers gezet in sterling zilver in de winkel liggen. Een paar zijn er via de webshop te koop. We hebben nu ook unieke, krachtige Spectroliet hangers. Spectroliet is een hogere resonantie van Labradoriet. Deze steen komt vergeleken Labradoriet weinig voor. De hangertjes die we hebben zijn heel laag van prijs, dus wie zich geroepen voelt, kom snel naar de winkel voor ze op zijn. We hebben ook de ‘gewone’ Labradoriet als hanger.

Spectroliet

spectroliet labradoriet 89.5Spectroliet, een hogere resonantie van Labradoriet, omhult de ziel op elk gebied met een beschermende mantel. Deze beschermende en mystieke steen verhoogt ons bewustzijn en buigt ongewenste energieën en projecties van anderen af, verwijdert ze en helpt energie lekkages te voorkomen. Deze steen verhoogt het bewustzijn en maakt reizen in multi- en innerlijke dimensies mogelijk. Hij bevat diepe esoterische wijsheid, neemt u mee naar andere levens, verwijdert psychisch afval van vorige teleurstellingen en versterkt uw vertrouwen in het universum. spectroliet-4400-1Als steen van transformatie bereidt hij lichaam en ziel voor op opklimming. Als je hem draagt, voorkom je energielekkage. Spectroliet verbant onzekerheden en angsten en haalt je kracht naar boven. Hij vergroot de empathie en acceptatie van individuele verschillen. Hij is door zijn kleurschakering op verschillend chakra’s te gebruiken. Hij zoekt een blokkade in het lichaam op en geeft daar balans. Hij heeft een reinigende functie op de organen, vooral die vanaf de zonnevlecht omhoog t/m het keelchakra; de nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen, hart, longen en keel. Hij zorgt ook voor een betere ademhaling en maakt de longen sterker. Ook goed bij reumatiek en jicht, brengt de hormonen in balans, bij emotionele blokkades, slaapproblemen en geeft rust en inzicht.

Van Amethist hebben we ook een paar hele mooie facet geslepen stenen in diamantvorm als hanger, gezet in Sterling Silver.

Amethist

amethist-set-4980-1Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Amethist samen met Sugiliet helpen je om slechte gewoonten of verslavingen te doorbreken. Een groot stuk of een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit geloofd of niet. In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

rozenkwarts-mooie-trommel-2Wat ook heel toepasselijk is voor deze tijd waarin de Kerst toch staat voor vrede op aarde, is de Rozenkwarts, de steen van Liefde. rozenkwarts-mooi-flames-1We hebben op dit moment een grote collectie in onze winkel. Je denkt vaak Rozenkwarts, daar zit weinig verschil in, nu het is bijna net als wanneer je een wijntje besteld in een restaurant. Er zijn verschillende soorten en verschillende kleurschakeringen. Wij hebben buiten de ‘gewone’ Rozenkwarts de donkere Aardbeien Rozenkwarts en Lavendel Rozenkwarts. Van de ‘gewone’ Rozenkwarts hebben we er uit Madagaskar en uit Brazilië, we hebben nu ook uit Brazilië van zo’n hoge kwaliteit die een hele warme kleur en mooie transparantie hebben. We hebben trommelstenen, hartjes, ruwe stenen, maar ook bollen en hele mooie Vlammen, deze laatste komen uit Madagaskar en verkopen we voor een fantastische lage prijs.

Rozenkwarts uit Madagaskar

lavendel-rozenkwarts-flam-4400-4De meeste rozenkwarts komt uit Brazilië maar een bijzondere mooie, half transparante komt uit Madagaskar. Soms is deze ook nog lavendel van kleur en soms een mengsel van roze en lavendel. Deze stenen hebben een zeer krachtige en tevens liefdevolle hoogfrequente energie die je weer onvoorwaardelijke liefde helpt herinneren. Deze fantastische kristallen zijn verbonden met de energie van Lemurië. Behalve de roze straal 41 %, heeft rozenkwarts ook de blauwe straal 23 %, de witte straal 18 % en de heldere straal 18% in zich. Dit kristal van vergeving heeft de eigenschappen van de blauwe straal nodig, nl vergeving kan nooit plaats vinden zonder het uitdrukken van de waarheid, het hart en de keel verenigd in één. Vergeving is een reis van waarheid, genade en hogere vrede in jezelf die je uitstraalt en leeft naar de wereld om je heen. Maar dit alles begint met liefde voor jezelf. Rozenkwarts leert ons te leven met een open hart en met de wetenschap dat alles geheeld kan worden. Rozenkwarts heelt boosheid, schuldgevoel, jaloezie, spanning en stress en is een specialist in heling op het gebied van mannen- of vaderfiguurzaken die vaak diep weggestopt zijn. Als zich veel blauw in een kristal bevindt ziet hij er lavendelkleurig uit en is dan ook nog verbonden met de lavendelkleurige straal van Merlijn. Zonder ego stimuleert het je paranormale gaven en interdimensionale communicatie. Het tilt meditatie naar een hoger niveau. Deze prachtige kristallen/lichtwezens uit Madagaskar dragen een lichtschijnsel in zich die er uitziet als een belijning die een ster vormt. Deze meester kristallen zijn in deze tijd boven aarde gekomen om ons te helpen herinneren dat we multidimensionale wezens zijn en dat wij van oorsprong Universele Liefde zijn. Ook helpen ze ons herinneren dat we Sterrenwezens zijn. Deze kristallen brengen je in een stroomversnelling van herinneren. Door de Universele Liefde die ze dragen zijn het kosmische bibliotheken waaruit je alle informatie kan halen die nodig is. Ze activeren je coderingen vanuit andere dimensies waardoor je nu steeds meer bewustzijn krijgt over wie je totaal bent. Deze kristallen zijn verbonden met de roze straal, het Universele Liefdesveld die behoort bij Maria Magdalena, Quan Yin en Isis die jou kunnen helpen bij het verwerken van eventuele oer-trauma’s, galactische en kosmische ballast die vrij kunnen komen.  Rozenkwarts is een heilig kristal voor Maria Magdalena die de roze en blauwe straal erin gebruikt voor inzichten voor de mensheid. Gecombineerd met goud kun je in contact komen met Lord Maitreya.

rozenkwarts-engel-4660-1 engel-van-bergkristal-6990-1

We hebben nu ook handgemaakte Rozenkwarts Engelen en allerlei maten Engelen van Bergkristal, beide komen uit Brazilië. Deze zijn natuurlijk altijd prachtig om in huis te hebben, maar in deze tijd staan ze ook prachtig in een huis in Kerstsfeer. Er zijn er ook via de webshop te koop. Via de webshop kun je vanaf nu ook een Cadeaubon bestellen. Misschien een leuk idee voor de Feestdagen. (LICHTPUNTJE KRISTALLEN CADEAUBON)

Winkel open (van 10.00 tot 17.00 uur)

Zaterdag 10 en zondag 11 december

Zaterdag 17 en zondag 18 december

Donderdag 22 en vrijdag 23 december

Dinsdag 27 december (3e kerstdag)

Zaterdag 7 en zondag 8 januari

Zaterdag 14 en zondag 15 januari

Menu