Eindelijk lente

Algemeen

De Paasdagen zijn alweer achter de rug, wat vielen deze vroeg dit jaar, jammer genoeg was het weer nog niet echt lenteachtig, maar het ziet ernaar uit dat we dit weekeinde heerlijk weer gaan krijgen. Voor ons een mooie reden om de kussentjes uit de kast te gaan halen en buiten op de stoelen en banken te leggen. Dus als je denkt dat het veel te mooi weer is om de winkel dit weekeinde te bezoeken, ook bij ons kun je heerlijk in de tuin genieten van een kopje koffie of thee en voor wie wil een vriendelijke begroeting van de varkentjes buiten.

Een dierbare, lieve vriendin van ons, Emmy Backx genaamd heeft op haar 73 levensjaar nog een boek geschreven. Een Studieboek over Tarot waarin zij al haar kennis en ervaring met de lezer ervan deelt.  Het boek heeft de mooie titel “Boek van Wijsheid en Inspiratie” gekregen. Veel mensen uit de omgeving van Breda zullen Emmy kennen van de cursussen, kaartsessies en spirituele beurzen die ze organiseerde. Het schrijven van dit boek was een lang gekoesterde wens van haar die nu in vervulling is gegaan. Het boek is het resultaat van al haar opgedane kennis en ervaring door de jaren heen. Zelf vertelt zij in haar voorwoord zo prachtig dat door de openheid en het vertrouwen van haar vrienden en cursisten, tijdens de vele kaartsessies, haar veel diepgaande inzichten en mooie lessen hebben geboden. Dat dit boek haar nalatenschap aan alle mensen is die ze op haar levenspad van de Tarot heeft mogen ontmoeten en dat er nog vele mogen volgen in de toekomst. Emmy vertelt dat zij het geluk en het voorrecht heeft gehad dat ze is opgegroeid in een gezin waar spiritualiteit er gewoon bij hoorde. Dat ze altijd in alle vrijheid haar spiritualiteit heeft kunnen uitdragen. Ook later, in haar eigen gezin, was spiritualiteit de normaalste zaak van de wereld. Ze eert prachtig haar overleden broer Kees met wie ze urenlang van gedachten heeft gewisseld over de wijsheden en geheime krachten van de Tarot, Astrologie, de Engelen en de Gidsen. Tevens vertelt ze dat ze tijdens het schrijven van haar boek altijd in haar kracht was door de hulp van de Engelen en Gidsen om haar heen, waardoor ze deze droom kon verwezenlijken. In het bijzonder dankt ze Aartsengel Gabriël en haar gids, die zicht voorstelt als “de Herder”. Van hen heeft ze de gedichten die in “Tarot boek van Wijsheid en Inspiratie” staan doorgekregen, vandaar de soms wat ouderwetse manier van dichten, waar ze niets aan heeft veranderd.

Emmy wenst vanuit het diepst van haar hart voor de lezer dat dit duidelijke boek je verder kan helpen en bij kan staan op je spirituele weg en zoektocht naar de magische en geheime krachten van de Tarot: de symboliek en de kennis van de Oude Wijzen uit het verre verleden.

Toen Emmy ons vroeg om voor haar boek bij de Grote Arcanakaarten kristallen te zoeken die de energie van deze kaarten weergeven, twijfelden wij geen moment. Wij wisten dat het een prachtig boek zou worden omdat Tarot zo haar passie is, net zoals de kristallen dat voor ons zijn. Wij vinden het dan ook een grote eer om met de kristallen een toegevoegde waarde voor dit boek te zijn. Een boek geschreven door een wijze vrouw die al haar ervaring, kennis en liefde voor de mens en de Tarot op papier heeft gezet om ons lezers te helpen de Tarot te begrijpen en zelf toe te passen in ons leven. Dus heel graag dragen wij zowel letterlijk als figuurlijk ons steentje bij aan dit prachtige boek.

Omdat wij zo trots op Emmy zijn hebben we een inkijk exemplaar op de koffietafel in de winkel liggen. Ook hebben we een aantal nieuwe boeken en tarotkaarten liggen voor wie dit boek en/of Tarotkaarten zou willen kopen. Je kunt het boek en/of de Tarotkaarten ook bestellen via de website van Emmy. Ga dan naar www.emmybackx.nl

Het studieboek kost € 29,00 excl. Verzendkosten

De set tarotkaarten met tarotzakje kosten € 14,00 excl. verzendkosten

Het studieboek samen met de set tarotkaarten en zakje kosten € 40,00 excl. verzendkosten

De verzendkosten voor het studieboek zijn € 5,25

De verzendkosten voor de set tarotkaarten met zakje zijn € 5,25

De verzendkosten voor het studieboek en de set tarotkaarten met zakje zijn € 7,50

In deze blog willen we nog graag een steen vermelden die we al een tijdje hebben, maar waarvan het kwartje nog niet helemaal gevallen was. Wij verkopen al jaren de prachtige Charoïet uit Siberië, Rusland. Deze spirituele steen wordt erg gewaardeerd. Vorig jaar kwamen er via een Russische handelaar hele mooie stenen van Charoïet met Fedoriet op ons pad. Dit is een prachtige combinatie. Nu hebben we dit jaar in Tucson voor een fantastische prijs geslepen cabuchons met een boorgat kunnen kopen, dus hele mooie stenen om met een koord te dragen. Deze zijn ook Charoïet met Fedoriet, maar wat blijkt nu, het zwart dat zich in een aantal van deze stenen die wij hebben bevindt, is Aegirien. Wij wisten dit al, maar het kwartje viel niet echt. Van de week vroeg in de ochtend, nog even aan het wakker worden, kwam het gevoel van deze steen heel duidelijk door, er ging een lampje branden om zo maar te zeggen, ha ha.

Wij verkopen veel Aegirien, omdat deze steen zo’n goede bescherming geeft tegen negativiteit en entiteiten. Deze ruwe steen uit Namibië is tevens een werktuig dat vastgeroeste gewoonten helpt los te maken en tevens de positieve energie herstelt en gaten in je aura helpt sluiten. Maar omdat sommige mensen de steen iets te ruw of minder mooi vinden, twijfelen ze soms om hem als hanger te dragen. Wij laten ze dan vaak een andere steen, de Kambaba uit Madagaskar zien. Deze groene steen die door Shamanen aan mensen wordt geven om veilig te reizen bevat ook zwarte vlekken van Aegirien. Zo mooi dat op verschillende plekken in Afrika die niet met elkaar verbonden zijn de mensen de kracht van de stenen kunnen voelen en ze dus voor dezelfde doeleinden, namelijk bescherming, gebruiken. Het mooie nu van de Charoïet met Fedoriet en Aegirien is dat deze steen wel drie prachtige stenen in één is. Dit kristal met een hoge vibratie verbindt het stuitchakra door het Aegirien met de zonnevlecht door Fedoriet met het hart- en de hogere, kosmische-chakra’s door het Charoïet. Wat een prachtige combinatie. Deze is dus bij uitstek geschikt voor gevoelige, spirituele mensen die erg open staan. Hij beschermt je en verbindt je tevens met de hogere spirituele werelden en transformeert ook nog eens van alles via de Violette Vlam. Mooier kan bijna niet. Dus dank je wel lieve steen dat je ons dit hebt laten weten, dat als wij dingen vergeten er toch een seintje gegeven wordt. Dit gebeurt dan omdat de steen voor zoveel mensen in deze tijd van nut kan zijn. We hebben er ook trommelstenen van die je lekker in je zak bij je kunt dragen.

Charoïet met Fedoriet en Aegirien

Deze prachtige combinatie wordt in het Murun, Sakha, Siberië, Rusland gevonden. Het Fedoriet verhoogt de vibratie van Charoïet, maakt nog lichter en blijer en het zwarte Aegirien beschermd je aura, dicht gaten en helpt bij het losmaken van entiteiten en vastgeroeste gewoonten. Charoïet is een steen van transformatie, een zielensteen die vrees overwint. Charoïet stimuleert innerlijke visioenen en spirituele inzichten en helpt bij de verwerking van grote veranderingen op spiritueel niveau. Hij reinigt het hart- en kruinchakra, reinigt de aura en stimuleert onvoorwaardelijke liefde. De steen zorgt tevens voor diepe fysieke en emotionele genezing. Hij helpt je het huidige moment als volmaakt te accepteren, ook anderen te accepteren zoals ze zijn en helpt bij bevrijding van diepe angsten. Slachtofferschap en dienstbaarheid ten koste van jezelf helpt hij ook helen. Oude karmische stukjes omtrent magie, alchemie en oud priesterschap kunnen door deze steen uitgewerkt en getransformeerd worden. Dit kristal helpt je met je groei naar verlichting. Charoïet is sterk verbonden met het transformerende Violette vuur en de magie van Merlijn. Hij bezit informatie over de mysteriën van de energie van Stonehenge en de Heilige Graal. De energieën van magie en alchemie kunnen weer ontwikkeld worden, vanuit een zuiver hart. De steen geeft het lichaam nieuwe energie als het uitgeput is en heelt dualiteiten. Goed voor het hart, de alvleesklier en de lever en verzachtend bij krampen en pijnen. Hij helpt je diep te slapen en krachtig te dromen. Ook behulpzaam bij autisme en bipolaire stoornissen.

Fedoriet varieert in kleur van wit, beige tot roze en bezit de zwierige energie van de twintiger jaren. De steen maakt opgewonden, optimistisch, geeft plezier en maakt avontuurlijk. Hij helpt je om je pad op een blijere manier te bewandelen. Fedoriet creëert een veld van liefde om de drager van de steen. Hij maakt helder en vergroot je bewustzijn. Fedoriet helpt je om makkelijker toegang te krijgen tot de spirituele werelden en contact met je hogere zelf en je oorspronkelijke zelf. Deze prachtige steen helpt je om je dromen die te maken hebben met liefde en eenheid uit te laten komen. Fedoriet werkt ondersteunend voor het hart en zuivert de huid.

Aegirien is een uitstekende beschermer en geeft moed om je innerlijk licht te laten schijnen, ook op donkere, negatieve plaatsen. Deze kristallen die zelfvertrouwen en kracht geven, dragen de kennis in zich dat Licht niets te vrezen heeft van het donker. Licht zal het donker helen. Aegirien versterkt positieve vibraties en steunt de zoektocht naar je ware zelf. Aegirien is gekomen om mensen te helpen “heel” te worden en om ons te zuiveren. Hij is bereid om ons tot op het diepste niveau te zuiveren van de meest negatieve energieën. Deze zeer zware energieën bevinden zich vaak in het stuitchakra. Vaak zijn we ons niet bewust van negatieve aanhechtingen, maar aegirien reinigt ons tot op het diepste niveau. Op het 3e oog gelegd trekt het kristal psychische vervuiling en oude patronen uit ons hoofd, ook uit het keelchakra trekt hij alle negativiteit en blokkades. De steen is ook behulpzaam bij relatieproblemen en helpt verdriet om een scheiding te overwinnen. Hij is ook goed voor het immuunsysteem, spieren, botten, zelfrespect en gevoeligheid.

 We zullen ook nog even een foto en de beschrijving van ruwe Aegirien en Kambaba laten zien, dan is het plaatje compleet.

 Aegirien

Dit is een zeer uniek en krachtig kristal, het is een werktuig dat negatieve energie, vastgeroeste gewoonten en entiteiten losmaakt van alle lichamen, ook de subtiele. Door aegirien te dragen of via een steenlegging herstelt hij de positieve energie en de gaten in je aura. Dit kristal is een uitstekende beschermer en geeft moed om je innerlijk licht te laten schijnen, ook op donkere, negatieve plaatsen. Deze kristallen die zelfvertrouwen en kracht geven, dragen de kennis in zich dat Licht niets te vrezen heeft van het donker. Licht zal het donker helen. Aegirien werkt heel goed samen met moldaviet om negativiteit uit te bannen. Samen met Azeztuliet is hij heel krachtig om je aura te helen en weer te vullen met hoge spirituele energieën. Aegirien versterkt positieve vibraties en steunt de zoektocht naar je ware zelf.

Aegirien is gekomen om mensen te helpen “heel” te worden en om ons te zuiveren. Hij is bereid om ons tot op het diepste niveau te zuiveren van de meest negatieve energieën. Deze zeer zware energieën bevinden zich vaak in het stuitchakra. Vaak zijn we ons niet bewust van negatieve aanhechtingen, maar aegirien reinigt ons tot op het diepste niveau. Op het 3e oog gelegd trekt het kristal psychische vervuiling en oude patronen uit ons hoofd, ook uit het keelchakra trekt hij alle negativiteit en blokkades.

Aegirien resoneert op de frequentie die we de “Zwarte Madonna” of Kali noemen. Het is een kristal van de “Donkere Moeder” energie en werkt vanuit en in de onderwereld of de onbewuste Rijken met het doel ons mensen te helen en te laten groeien. Omdat Aegirien affiniteit heeft met het donker, gecombineerd met zijn toewijding om ons te helen is dit kristal als geen ander in dienst van het Licht. De steen is ook behulpzaam bij relatieproblemen en helpt verdriet om een scheiding te overwinnen. Hij is ook goed voor het immuunsysteem, spieren, botten, zelfrespect en gevoeligheid.

Kambaba uit Madagaskar (sjamanensteen)

Deze steen werkt als een magische beschermer die gedachten en geest vrij maakt, hij wordt door sjamanen als beschermer gebruikt. Deze steen is opgebouwd uit 4 mineralen (Aegerien, kalumveldspaat, kwarts en epidoot) en heeft unieke metafysische eigenschappen die nog worden onderzocht. Kambaba is de afgelopen jaren een van de succesvolste stenen bij hardnekkige verkoudheid en griep, vooral als deze aanhoudt. Ook staat de steen voor ommekeer, vergemakkelijkt het pijnlijke processen in het leven en helpt het bij weerstand tegen verandering. Het bevordert ontzuring en verhoogt het immuunsysteem. Hij wordt ook wel verkocht als Nebula stone, deze komt echter uit Mexico en is zwart met groen.

 We hopen dat de berichten kloppen en het lekkere weer ook echt eraan komt zodat we het buiten gezellig kunnen maken.

 

Agenda: (winkel van 10.00 tot 17.00 geopend)

7 en 8 april (zaterdag en Zondag)

14 en 15 april (zaterdag en Zondag) 

21 en 22 april (zaterdag en Zondag) 

28 en 29 april (zaterdag en Zondag)

5 en 6 mei (zaterdag en Zondag)

10 en 11 mei (donderdag en vrijdag)

Menu