Even op en neer naar Engeland

Algemeen

Vorige week zijn we even snel op en neer naar Engeland geweest om alle kristallen, die ik de afgelopen paar keer heb verzameld, met ons busje op te halen. Dit gaat namelijk niet zo makkelijk in je koffertje. Onze vriend zou ook nog een paar pallets uit Brazilië en Namibië binnen krijgen, dus spannend weer allemaal. Ook hadden we weer nieuwe sieraden nodig. Hij laat deze in Sterling Silver gezette sieraden in zijn werkplaats in India maken. Een paar keer per jaar vliegt hij daarheen om met de mensen die hij daar van werkt voorziet, nieuwe ontwerpen te maken of van stenen en zilver te voorzien. Zo weten wij ook dat de sieraden die wij verkopen van 100 procent Sterling Silver zijn gemaakt.

We kwamen aan het eind van de middag aan en konden niet wachten om al te gaan snuffelen in zijn zaak. Zo grappig hoe tijd niet meer bestaat als je het naar je zin hebt. Er waren op het laatst nog twee mensen in de zaak die ook inkopen aan het doen waren. Toen deze weg waren verontschuldigde onze vriend ons dat het zo laat geworden was. Wij keken hem verbaasd aan en toen naar de klok. Het bleek al 19.45 te zijn en in Nederlandse tijd dus 20.45 en we hadden dit helemaal niet door gehad. We hadden ook helemaal geen hongergevoelens. Zo apart hoe de energie van kristallen je kunnen vullen. Eenmaal in het restaurantje begonnen de magen toch wel te knorren.

De volgende ochtend zijn we al weer vroeg naar de zaak met hem gegaan. Hij had veel werk te doen en wij hadden maar een dag om de pallets die waren binnen gekomen uit te pakken. Dit is altijd zo heerlijk en spannend om te doen. Fysiek is het wel erg zwaar, omdat de dozen enorm zwaar wegen. Ook vullen ze in het buitenland vaak zakken vol met ruwe stenen die echt niet te tillen zijn. Regelmatig doe ik handschoenen aan omdat je op een gegeven moment merkt dat je allemaal sneetjes in je handen hebt die flink kunnen bloeden. Maar in je enthousiasme vergeet je deze in het begin vaak aan te trekken.

Onze vriend was die ochtend behoorlijk van slag omdat hij had gehoord dat de pallets uit Namibië een dag later zouden komen, terwijl ze voor deze dag beloofd waren. Hij heeft voor ons een paar uur aan de telefoon gezeten om het toch nog voor elkaar te krijgen en nadat hij hen zei dat zij dan maar de kosten van de kanaaltunnel moesten betalen konden de stenen toch nog dezelfde dag bezorgd worden. Wat een feest toen deze tussen de middag aankwamen. Onze vriend leende een vorkheftruck van de buurman en haalde de pallets uit de wagen. Toen konden wij weer flink aan de slag.

We hebben weer zoveel mooie stenen en kristallen kunnen inkopen dat we ze niet allemaal in 1 blog kunnen vermelden. We zullen dit in verschillende blogs doen. Wij zijn al wel druk met alles fotograferen en prijzen en om ze in de winkel tussen de andere kristallen te plaatsen. Dat wordt weer even schuiven, want we hadden net al zo’n grote inkoopreis achter de rug. Maar van sommige kristallen zijn er nog maar weinig over, dus die kunnen naar een kleiner plekje verhuizen om weer plaats te maken voor de nieuwe.

We hebben weer een aantal verschillende Amethisten kunnen inkopen. Van deze steen hebben wij een enorm grote verscheidenheid in de winkel. De meeste komen uit Brazilië, maar we hebben er ook uit Bolivia, Madagaskar, Marocco, Canada en Vera Cruz uit Mexico. We hebben trommelstenen, kleine ruwe stukjes, grotere ruwe stukken. We hebben op dit moment ook 2 hele grote stukken op de toonbank liggen, eentje is in een prachtige komvorm. We hebben geodes in allerlei maten, maar nu hebben we ook een klein aantal mini geodes. Deze zijn van Amethist of ander kwarts met prachtige Agaat randen. Het zijn kleine snoepjes, zo mooi.

De vorige keer hebben we prachtige Amethist ringen kunnen inkopen. Deze waren al een tijdje uitverkocht, maar we konden er niet meer betaalbaar inkopen, maar nu is dit weer gelukt. Het zijn veelal wat kleinere exemplaren die in ieder interieur mooi passen. De energie straalt mooi in een cirkel naar je toe. Een cirkel heeft geen begin en geen eind en staat symbool voor het feit dat geest eeuwig is (oneindig), ook staat het symbool voor eenheid en vrouwelijke kracht. Deze ringen zijn ook heel leuk om iemand cadeau te geven.

 

 

Als laatste hebben we ook prachtige ruwe stukken Amethist met Stellar Beam, of Starburst Calcieten erop. We hadden hiervan al hele mooie grote exemplaren in de winkel, maar nu ook kleine. De prachtige witte Calcieten geven een extra hoge energie aan de Amethist.

Amethist met Starburst Calciet

Amethist is een zeer krachtige en beschermende spirituele steen die verbonden is met de violette straal en Saint-Germain. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf. Hij geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie.

Starburst calciet

De zachte lichtkracht van deze witte calciet is ongekend en zeer bijzonder en uniek. Deze goddelijke lichtkracht, vervuld van Engelenzang brengt op zeer zachte wijze enorm diepe transformaties teweeg. Hij opent je bewustzijn en verhoogt je lichttrilling. Hij brengt diepgaande zachte healing en nieuwe hoop, moed, kracht en nieuw vertrouwen. Hij verwijdert blokkades en laat je door het vorige, huidige of toekomstige leven op aarde reizen. Deze kristallen zijn vrijwel altijd sterk verbonden met de regenboog van het volgende universum en brengen hierdoor heel bijzondere lichttrillingen in heel het kleurenspectrum met zich mee. Ze helen alle lichtlichamen, verbinden deze opnieuw met elkaar en trekken ze in je bewustzijn. Dat geeft een grote bewustzijnsgroei en diepe transformatie. De vrouwelijke, zachte Lemurische krachten kun je ook in deze kristallen tegenkomen. Deze hebben een directe link met je bewustzijn en je oorsprong en bron. Wit calciet helpt je om bewuster te worden van je Goddelijke Licht en dit meer in je bewustzijn te trekken en te verankeren, opdat je een ware Meester en God over je bewustzijn mag worden. Een bijzondere leermeester van hoog licht in een fysiek kristallen ‘jasje’.

 We hebben bij onze vriend de vorige keer al de zeldzame Ajoiet en Papagoiet ingekocht, zoals wij toen al schreven wordt die uit Messina, Afrika al een aantal jaar niet meer gevonden, maar deze zijn gevonden in Arizona. Nu vond Wim bij hem een andere steen die wij ook niet kenden en die uit dezelfde mijn in Arizona komt. De naam is Bisbeeiet. De naam Bisbeeiet komt van het plaatsje Bisbee. Fantastisch om weer zo’n uniek mineraal in de collectie te hebben.

 

Bisbeeiet

Bisbeeiet is een zeldzaam mineraal van de Silicaat groep, het is een speciaal soort koper mineraal net zoals Ajoiet, Papagoiet, Plancheite en Cyanotrichiet. Het wordt ook wel een bijzondere varieteit van Chrysocolla genoemd. De naam komt van de plaats Bisbee in Arizona. Deze is gevonden in New Cornelia open pit mine, Ajo, Arizona. In deze mijn is ook Aoiet en Papagoiet gevonden. Deze bijzondere steen geeft inzicht op allerlei gebied en is goed bij meditaties. Hij helpt je om bij jezelf te komen en trauma’s uit het verleden te verwerken en je emoties te uiten. Op je zonnevlecht verwijdert het negatieve energieën zoals schuldgevoel en destructieve emotionele programmeringen. Op het hartchakra helpt het bij hartzeer en vergroot het je vermogen om lief te hebben. Op je keel verbetert het je communicatie. Op het derde oog gelegd opent het je metafysische vermogens. Bisbeeiet verhoogd vibraties, ook die van de hogere chakra’s, vergroot je intuïtie en helpt je om makkelijker contact te maken met gidsen en stellaire en planetaire wezens die in ons zonnestelsel wonen. Tevens kalmeert en reinigt hij alle chakra’s en geeft deze nieuwe energie en brengt ze op één lijn met het Goddelijke wezen wat je bent. Bisbeeiet geeft je de kracht en moed om iets op aarde weg te zetten. Tevens maakt hij je innovatief en creatief. Deze steen werkt ontkrampend, dus goed bij hoofdpijn en nek en schouder problemen, maar ook bij menstruatiepijnen, hormoonschommelingen en overgangsproblemen. Bij ademhalingsproblemen ontkrampt hij het borstgebied en maakt minder benauwd. Tevens helpt het de doorstroming van de armen en benen waardoor er minder verkramping zal ontstaan. Ondersteunend bij artritis, rsi klachten, vermoeide benen en verbetert het een goede botopbouw en versterkt tanden en kiezen.

We hebben ook een grote zak met hele mooie groene versteend hout uit Amerika kunnen inkopen. We hebben in de winkel ook de bruine en de Mammoet versteend hout.

Versteend hout

Deze steen heeft een rustige, liefdevolle en blije energie en is voor iedereen goed. Daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Het is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen. Versteen hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Dep de huid met een elixer van de steen als deze jeukerig of geïrriteerd is. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittend emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun.

 De laatste keer dat ik met het vliegtuig was heb ik in mijn handbagage een kleine hoeveelheid van de prachtig blauwe stukken Chrysocolla meegenomen. Ze vlogen binnen een paar weken de winkel uit. Iedereen werd ertoe aangetrokken. Gelukkig had ik een aantal dozen achter gezet die we nu hebben opgehaald. We hebben ook twee hele grote stukken kunnen bemachtigen. Ze zijn vrij licht van gewicht, wat ze daardoor heel betaalbaar maakt.

Chrysocolla

Dit is een steen die heel oude wijsheden (indianensteen) in zich heeft. Bij meditatie geeft de steen inzicht op allerlei gebied. Bij verdriet of emoties leert deze steen je te uiten en helpt bij de verwerking. Op paranormaal gebied helpt de chrysocolla je om bij jezelf te komen en helpt bij rituelen en regressies. Hij ontkrampt de nek en schouders en is goed bij hoofdpijn. In huis verwijdert hij allerlei soorten negatieve energieën. Chrysocolla kalmeert en reinigt alle chakra’s en geeft ze nieuwe energie en brengt ze op één lijn met het goddelijke. Op de zonnevlecht verwijdert het negatieve energieën, zoals schuldgevoel en destructieve emotionele programmeringen. Op het hartchakra geneest het hartzeer en vergroot het vermogen om lief te hebben. Op de keel verbetert het niet alleen de communicatie maar helpt het u ook in te zien wanneer u dient te zwijgen, op het derde oog gelegd opent het paranormale visie. Vrouwen met menstruatiepijnen, overgangsproblemen en hormoonschommelingen ervaren bij het dragen van de chrysocolla verlichting. Hij kan uitstekend bij pijnen op de pijnplek geplakt worden, tevens kun je het water van de steen hiervoor drinken. Hij ontkrampt het borstgebied, waardoor men ruimer kan ademhalen en minder benauwd zal voelen. Chrysocolla versterkt de doorstroming van armen en benen waardoor minder verkrampingen ontstaan. Bij rsi-klachten, vermoeide benen en goed bij betere botopbouw van tanden, kiezen en botten. Goed bij negativisme.

Als laatste voor deze blog is een prachtige Sodaliet combinatie. De kleuren trekken je gelijk aan. Het is een combinatie van blauw Sodaliet met feloranje Veldspaat. Wat een heerlijke steen qua energie en uiterlijk.

Sunset Sodaliet

Sunset Sodaliet is een nieuwe steen die op de markt is gekomen, het is een perfecte steen voor de tijd waarin we nu leven. Deze combinaties is niet lang geleden in Canada gevonden. De Sodaliet is gebonden aan een ijzerrijke Veldspaat wat de prachtige oranjekleur geeft. Deze combinatie geeft de steen een energie van eerlijkheid en helpt je om positieve oplossingen te zien. Ook stimuleert deze combinatie onze geest, geeft zelfvertrouwen, eigenwaarde en helpt te communiceren. Heel goed voor leraren en studenten omdat het de diepere betekenis achter alle dingen die we leren laat zien en ervaren. Het oranje Sunset element van de steen activeert de energie van de zonnevlecht waardoor je meer vertrouwen krijgt en meer op je gemakt bent met iedere intuïtieve informatie die je ontvangt. De blauwe Sodaliet is krachtig verbonden met het keelchakra en deze combinatie verbindt deze met de zonnevlecht waardoor het spreken van de waarheid, van wat er in jou leeft makkelijker wordt. Het is een steen die kracht en troost geeft en je helpt door te gaan na een moeilijke situatie. De steen helpt je om meer in je kracht te komen en maakt je spirituele bewustzijn groter. Het stimuleert tevens je kruinchakra en je pijnappelklier. Sunset Sodaliet is een creatieve steen die onze geest en hersenen stimuleert en verbindt met onze bronenergie, waardoor creatieve ideeën makkelijk zullen stromen. Goed voor schrijvers met een ‘writers block’. De steen laat alles weer stromen. Sunset Sodaliet stimuleert de bevrijding van oude geestelijke conditioneringen. Psychisch zorgt hij voor emotioneel evenwicht, verdrijft oude angsten, fobieën en schuldgevoelens. Ook is deze steen heel goed voor het zenuwstelsel, bij faalangst, bij paniek aanvallen en bij maag- en darmklachten door nervositeit. Hij zorgt voor balans in de stofwisseling, heft calciumtekort op en reinigt het lymfstelsel. Hij helpt schade door straling herstellen en is goed bij slapeloosheid. Hij behandelt de keel, de stembanden en het strottenhoofd en is nuttig bij heesheid en een verstoorde spijsvertering. Hij werkt koortswerend en helpt de bloeddruk verlagen. Goed bij hoofdpijn, benauwdheid, menstruatiepijn en overgangsproblemen. Hij geeft ook kracht aan botten, tanden, kiezen en spieren. Mensen die last hebben van evenwichtsstoornis, flauwvallen of hyperventilatie kunnen verbetering ervaren.

 Alle andere nieuwe kristallen zullen voor de eerste open dagen, deze keer weer een keertje op een donderdag en een vrijdag, al in de winkel liggen. Maar daar schrijven we de volgende keer weer wat over. We redden het allemaal maar net om voldoende te prijzen en om van de trommelstenen weer mooie hangertjes te maken voor de eerstvolgende open dagen. We hebben ook weer nieuwe sieraden gezet in Sterling Silver, maar ook later hier meer over. Op de webshop zullen ook iedere keer wat nieuwe stenen verschijnen.

Winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend op:

Donderdag 27 en vrijdag 28 juli

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus

Donderdag 31 en vrijdag 1 september

Menu