Feestdagen open

Algemeen

Op het moment is het voor ons even rustig met inkopen doen. Dit is ook wel even fijn want dan hebben we tijd om alles wat we ingekocht hebben te prijzen en als voorraad op te bergen. Want het is geen fijn gevoel dat als er weer nieuwe kristallen komen dat je nog heel veel werk hebt liggen. Dus het loopt eigenlijk precies goed, want in juni komen er weer veel nieuwe stenen binnen. We hebben van de week ook door het mooie weer wat schilderwerk aan de winkel kunnen doen. Er is altijd genoeg te doen. Onderhoud van de winkel, de dieren uitmesten en natuurlijk is er veel werk aan de website. Om deze goed bij te houden en steeds nieuwe kristallen op de webshop te plaatsen, daar gaan heel wat uren inzitten. Maar het maakt ons heel blij en gelukkig krijgen we veel leuke reacties hierover en dat is heel fijn.

We hebben vorige week wat stenen bijgekocht en hebben ook weer nieuwe aanwinsten. We hebben in onze collectie trommelstenen van Heliodoor. Heliodoor is een prachtige goud/gele steen die tot de Beril familie behoort. Het meest bekende lid van deze familie is Aquamarijn. Wij hebben veel verschillende soorten van de Beril familie in onze collectie. Gosheniet is een witte of kleurloze Beril, Heliodoor een goud/gele, Aquamarijn een blauwe of blauw/groene variant. De roze heet Morganiet, van deze steen hebben we ook sieraden van zilver en armbandjes. Smaragd is een groene Beril en de meest zeldzame is Bixbiet. Dit is een rode Beril. Hiervan hebben wij ruwe mini kristalletjes op matrix. Van de Heliodoor hebben we nu ook ruwe brokjes. Van Morganiet, Aquamarijn en Smaragd hadden we al getrommeld en ruwe exemplaren.

Heliodoor of Goudberil

Deze steen prachtige goudgele steen die verbonden is met onze Zonne-Engel symboliseert licht, waarheid en liefde. Zijn boodschap is: respecteer het leven en laat de zon in je hart stralen. Hij is speciaal voor het hartchakra, daar waar onze Zonne-Engel verblijft en voor de zonnevlecht, het chakra waardoor we spirituele energie kunnen channelen in het fysieke. Dit kristal geeft daadkracht, maakt assertief en helpt bij het manifesteren. Het is een steen met een hoog bewustzijn die ons psychisch een fijn gevoel geeft. Hij is sterk verbonden met de energie van de Zon, het is gekristalliseerd zonlicht. Hij is verbonden met de Gouden Straal van het Christusbewustzijn en staat dus voor spirituele liefde, volledig bewustzijn, helderziendheid, de kracht tot transformatie en als laatste Ascensie. Hij geeft heel veel energie en helpt je het pad te gaan dat bij je zielsbestemming hoort. Deze steen ondersteunt bij alle vormen van misbruik, hij helpt je weer zelfvertrouwen te krijgen en in je kracht te komen.

We kwamen ook een grappige steen om te zien tegen, deze blijkt Kogel Agaat te heten. Het zijn platte getrommelde stenen met mooie ronde patronen. Een heel aparte steen om te zien, hij heeft iets grappigs. Dus deze hebben we meegenomen. We hebben er ook wat hangertjes van kunnen maken.

Kogel Agaat

Kogel Agaat is een fijne, aardende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Hij zorgt voor acceptatie en zelfvertrouwen en zet je met beide benen op de grond. Hij geeft moed, kalmeert en versterkt het zelfrespect.  Kogel Agaat zorgt voor een betere concentratie en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Hij helpt bij innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Kogel Agaat brengt je terug naar je kern, verbindt je emoties met je ratio waardoor je alles wat je mee maakt makkelijker kunt verwerken. Tevens helpt deze Agaat om negatieve energieën af te voeren. Spiritueel verhoogt Kogel Agaat het bewustzijn en verbindt je met de eenheid van het leven. Deze verzorgende steen transformeert negatieve energieën. Door de aardende energie is de steen zeer geschikt voor het afstemmen van alle chakra’s, de fijnstoffelijke lichamen en de meridianen in het lichaam. Nuttig tijdens sjamanenreis. Kogel Agaat geeft bescherming tegen allerlei negatieve energieën. De steen verenigt verleden en heden en zorgt voor heelheid. Meditatie met deze steen voert naar het verleden om uw wijsheid te herwinnen of om eventueel misbruik van uw spirituele kracht uit die periode te herschikken en te transmuteren. Deze steen biedt verjonging, kracht en helpt om jezelf en anderen te begrijpen en van te houden. De steen zorgt voor een positieve kijk op de toekomst en helpt ons door de verandering heen te gaan. Goed voor de spijsvertering, de maag, ogen en de baarmoeder. Helpt het lichaam weer op kracht te komen na ziekte. Helpt het lymfstelsel te reinigen, helpt bij ontgiften en ondersteunt de alvleesklier. Hij verstevigt de bloedvaten en helpt bij huidaandoeningen en slapeloosheid.  

Een tijdje terug hebben we een paar andere stenen ingekocht die we nog niet vermeld hebben. Uit Brazilië hebben we een nieuwe Opaal ingekocht, deze heet Mosopaal. Deze lieve Opaal heeft een hele mooie groene kleur, het is een beschermende steen van overvloed die verbonden is met Natuurwezens. Deze Opaal geeft ons heel veel steun in moeilijke tijden.

Groene Mosopaal

Groene Mosopaal wordt gevonden in Brazilië.

Deze steen is heel goed voor mensen met schrik en angsten en fobieën of straatvrees, door het dragen krijg je meer eigenwaarde en gevoel van onaantastbaarheid, hij helpt je om overal weer de schoonheid van in te zien. Hij helpt je bij gevoeligheid voor het weer en bij milieuvervuiling. Groene Mosopaal is een hele fijne steen om Deva’s en Natuurwezens energetisch te voeden. Er zijn talrijke wezens in de nabije koninkrijken die de aarde met ons delen, maar die op een net wat subtielere vibratie-laag leven. Veel menselijke activiteiten putten de energie in hun domein uit en het is dus heel fijn om hen bewust weer te voeden. Bij het mediteren met dit kristal opent hij je bewustzijn en helpt je te communiceren met Deva’s en Natuurwezens. Dit komt omdat deze groene opaal met hun wereld resoneert en daarom het contact met hen makkelijker maakt. Hij zorgt ook voor een beschermend schild voor hen, die onze energie zachter en liefdevoller maakt. Deze Opaal opent de deur voor ons naar een wederzijdse voeding en uitwisseling van liefde met deze wereld. Groene Mosopaal helpt om opnieuw te beginnen en helpt bij het opheffen van blokkades. Hij geeft steun bij een scheiding, overlijden of bij intens verdriet. Ook helpt hij je om afscheid te nemen van het verleden en geeft rust in lichaam en geest. De steen geeft rust in het hart en helpt mensen die erg in hun hoofd zitten bij hun gevoel te komen. Groene Mosopaal bevordert zelfexpressie en groei. Het is een steen van overvloed. Behulpzaam bij chronische ziekten, bij overmatig slijm, ontkrampt en ondersteunt de bloedsomloop en versterkt het immuunsysteem. Maakt een onrustige huid weer rustiger en geeft vitaliteit tijdens herstel.

Zoals de vaste lezer van onze blogjes weet hebben wij veel Labradoriet in de winkel. Labradoriet wordt in Madagaskar gevonden. De kleuren variëren per steen. Soms vinden we Labradorieten die voornamelijk blauw van kleur zijn, maar deze worden veel minder in Madagaskar gevonden. Helemaal zeldzaam zijn de paarse, hier hebben we alleen nog twee armbanden en een paar hangers in Sterling Silver van. Van de blauwe Labradoriet hebben we nu wat trommelsteentjes kunnen inkopen, de prijs is wel hoger dan van normale Labradoriet, maar ze zijn zo krachtig van energie en zo mooi om te zien. We hebben er hangertjes van gemaakt. Dus wie heel graag zo’n mooi blauw stukje wil dragen, nu hebben we deze ook in onze collectie.

Labradoriet

Labradoriet is een zeer beschermende en mystieke steen die het bewustzijn verhoogt en die een krachtveld door de aura heen creëert en deze beschermt en sterkt. Hij helpt projecties van anderen af te buigen en zorgt dat anderen jouw energie niet kunnen aftappen. Hij helpt je bewust te worden van oude denkpatronen helpt deze verwijderen en energielekkages voorkomen. Het is een steen van magie die ons in contact brengt met ons innerlijke zelf en de hogere gidsen. Hij helpt een resonantie tot stand brengen tussen onze wereldse en spirituele kanten, waardoor onze totale energie in harmonie kan werken met ons hoogste doel. Wanneer we hiermee synchroon lopen, zal ons levensdoel zich voor onze ogen ontvouwen. Labradoriet vergroot onze mentale en intuïtieve vermogens zoals helderziendheid, telepathie, astraal reizen, aurareadings, toegang tot vorige levens, communicatie met hogere gidsen en stelt je in staat om steeds meer synchroniciteiten in je leven waar te nemen. Het is een interdimensionale steen die je helpt om bewust door de sluier heen te kijken. Ook helpt hij je om meer over jezelf te ontdekken. Voor sjamanen en magiërs is het een beschermsteen die hen helpt om op een veilige manier tussen werelden te vertoeven. Labradoriet helpt angsten en onzekerheden te overwinnen en vergroot het vertrouwen in het universum. Het is een goede steen als je door veranderingen heen gaat. Hij geeft kracht, volharding en eenheid die je helpt door de geestelijke werelden heen te bewegen terwijl je je energieën zuivert in het licht. Door zijn kleurschakeringen is hij goed op verschillende chakra’s te gebruiken. Fysiek kan Labradoriet helpen om onbewuste en onderbewuste patronen en overtuigingen die je emotioneel onstabiel maken naar boven te halen, hij maakt je bewust van wat er aan iets ten grondslag ligt, waardoor je bewust kan worden waar een ziekte vandaan komt. Labradoriet zoekt blokkades en brengt weer balans. Helpt bij hyperventilatie en helpt organen ter hoogte van de zonnevlecht zoals nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen te reinigen. Helpt hormonen in balans te brengen. Ondersteunt bij emotionele blokkades, slaapproblemen, bij reumatiek en jicht. Ook helpt hij elektromagnetische straling te reduceren.

Als laatste willen we heel graag delen dat we op dit moment een grote hoeveelheid trommelstenen van Sugiliet hebben kunnen inkopen. Dit was een oude voorraad. Sugliliet is helaas heel erg kostbaar geworden omdat de steen door zijn hoge energie, geneeskrachtige eigenschappen en prachtige paarse kleuren erg gezocht wordt en er bijna geen aanbod meer is. We hebben nu dus heel veel keus, we hebben er ook hangers van gemaakt en we hebben ook hangers in Sterling Silver gezet. De kleuren van Sugiliet variëren van heel licht tot donker, bijna zwart. De lichtere en fellere kleuren openen wat meer de hogere chakra’s en activeren deze waardoor je in verbinding kunt komen met je dromen. De donkere stenen helpen je om die dromen in de werkelijkheid te aarden en om standvastig te blijven bij het najagen ervan.

Sugiliet

Sugiliet is een liefdessteen die de purperen stralingsenergie naar de aarde brengt. Opent alle chakra’s voor de stroom van liefde, zuivert ze en brengt ze op één lijn. Misschien is Sugiliet wel de krachtigste steen om de violette vlam van zuivering op te roepen. Het verwijdert negatieve aanhechtingen, karmische invloeden en entiteiten uit je auraveld. Zodra je Sugiliet bij je draagt komt er een energetisch zuiveringsproces op gang. Hij leert je vanuit je waarheid te leven en herinnert je ziel aan de redenen van zijn incarnatie. Activeert het hart en het hoofd, helpt je je ware spirituele passie te vinden en te leven in overvloed en heelheid. Ook helpt Sugiliet je om het licht op aarde te aarden door je eigen wezen heen. Velen zijn op aarde geïncarneerd om de aarde en allen die erop leven te helpen naar een hoger niveau, een hogere vibratie, waarbinnen iedereen een bepaald niveau zal bereiken van wat men ‘Verlichting’ noemt. Sugiliet herinnert ons aan deze roeping en helpt er gehoor aan te geven. De steen helpt je kruinchakra te openen en te transformeren om een kanaal voor spiritueel licht te worden en dit naar de wereld uit te stralen. Dit is een van de belangrijkste stenen voor deze tijd vanwege zijn vele heilzame eigenschappen. Sugiliet beschermt tegen negatieve invloeden en vergroot je vermogen om spirituele energieën te aarden. Hij beschermt de ziel tegen shock, trauma en teleurstelling en helpt je aan de aardevibratie aan te passen. Hij geeft je een veilig en rustig gevoel, waardoor het hogere zelf gemakkelijker kan indalen. Sugiliet transformeert daarbij alle angsten, sluiers en oude stukjes die je nog blokkeren om het volledige vertrouwen te ontwikkelen om je eigen hogere zelflicht te durven laten indalen om het te gaan belichamen. Wanneer je een stukje Sugiliet draagt krijg je een soort ‘schild van licht’ om je heen die je krachtig beschermt. Sugiliet brengt licht en liefde in duistere situaties, hij vertegenwoordigt spirituele liefde en wijsheid. Sugiliet verlicht verdriet en angst en stimuleert vergeving, maakt een einde aan vijandigheid en moedigt liefdevolle communicatie aan. Het is ook een steen die dromen helpt onthouden. De kleuren variëren van heel licht tot donker, bijna zwart. De lichtere en fellere kleuren openen wat meer de hogere chakra’s en activeren deze waardoor je in verbinding kunt komen met je dromen. De donkere stenen helpen je om die dromen in de werkelijkheid te aarden en om standvastig te blijven bij het najagen ervan. Zeer geneeskrachtige steen. Het mangaan in de steen is een uitstekende pijnstiller en werkt goed bij hoofdpijn en onbehagen op elk niveau. Goed bij epilepsie en motorische stoornissen en brengt de zenuwen en hersenen op één lijn. Helpt bij nachtmerries, slapeloosheid, biedt gemoedrust en kalmeert de zenuwen. Lichtgekleurd Sugiliet zuivert de lymfe en het bloed. Op het derde oog gelegd verlicht het wanhoop. Deze steen wordt gebruikt ter ondersteuning bij de genezing van kanker.

De komende feestdagen zijn we met de winkel geopend. We zijn Hemelvaartsdag en beide Pinksterdagen ook geopend. Als het mooi weer is, is het heerlijk om een kopje koffie of thee in de tuin te drinken en te genieten van de tuin en de dieren.

 

 

Winkel geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag 20 en zondag 21 mei

Donderdag 25 en vrijdag 26 mei

Zaterdag 3 en zondag 4 juni en maandag 5 juni (2e Pinksterdag)

Zaterdag 10 en zondag 11 juni

 

Menu