Freeforms uit Madagaskar

Algemeen

Toen we de afgelopen dagen in de winkel aan het werk waren zag ik dat ik een paar nieuw ingekochte stenen uit Madagaskar helemaal vergeten was op de blog te vermelden. Het zal de drukte wel geweest zijn ha ha. Maar geen nood, dan beginnen we gewoon deze blog ermee. Want dat verdienen ze.

De eerste die ik vergeten was is de prachtig blauwe Apatiet. We hebben bollen, freeforms en trommelstenen van deze bijzondere steen. Deze die we nu hebben ingekocht lijken nog wel krachtiger dan dat we ooit gehad hebben. Sommige zijn diepblauw met veel heldere plekjes erin, andere gaan naar hemelsblauw, een heel andere energie weer, maar ook zo prachtig. Zo mooi dat iedereen kiest wat bij hem of haar past. Hiervan hebben we ook twee grote exemplaren.

Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben moet ik aan een klant denken die veel Apatiet bollen bij ons gekocht heeft. Hij heeft samen met zijn vrouw een heel bijzondere website gemaakt. Hij heeft onderzoek gedaan naar de vibratie van kristallen en heeft een lijst gemaakt van de 100 meest krachtige kristallen. We zullen de site noemen voor iedereen die hier interesse in heeft: https://soonyata.home.xs4all.nl/crystals.htm

Op nummer 34 in de lijst staat Apatiet. Hij vertelt dat, van de ongeveer 3000 kristallen die hij heeft getest, Apatiet het beste van alle betaalbare kristallen geprogrammeerde energie kan vasthouden. Er zijn ook andere kristallen die dit kunnen, maar die zijn duur. Wij verkopen bijvoorbeeld ook Herderiet, die blijkbaar nog krachtiger is, maar dit is een duurder kristalletje. Apatiet is ook de voornaamste bouwsteen voor het krachtigste kundalini systeem op onze planeet vermeldt hij, dit wordt de EoE (Era of Enlightenment) genoemd. Apatiet staat bij hem dus op nummer 34 maar als je dit kristal programmeert met de meest krachtige kristal-energieën, dan zal Apatiet op nummer 1 komen te staan. Als je toch op de site van Edwin en Litsa bent, helemaal onderaan heeft hij nog een top 10 gemaakt van de meest krachtige kristallen die heel betaalbaar zijn. Hij stuurde ons een mailtje dat de Angel Wing Calciet die hij bij ons gekocht had op nummer 1 staat. Alle kristallen in deze top 10 verkopen wij.

Blauwe Apatiet

Blauwe Apatiet is een blije steen, hij stimuleert en zuivert het derde oog, zorgt voor inzichten en stimuleert heldere en paranormale vermogens. Het is een steen van spirituele afstemming. Blauwe Apatiet verdiept meditatie, wekt de kundalini op en draagt bij aan communicatie en zelfexpressie op alle niveaus. Onder je kussen stimuleert het je visionaire staat en ondersteunt het lucide dromen en astraal reizen. In dromen helpt het je creatieve oplossingen te vinden voor problemen. Apatiet stimuleert creativiteit en het intellect en heft verwarring op. De trilling van dit kristal trekt ‘blauwe wezens’ van andere werelden aan, waardoor je makkelijker contact met hen kan maken.
Ook krachtig om te gebruiken bij het terug gaan naar herinneringen uit vorige of paralelle levens omdat de steen toegang geeft tot de Akashakronieken en je eigen zielspatronen. De steen leidt tot openheid en sociale flair en ondersteunt hyperactieve en autistische kinderen. 
De steen verzacht verdriet en woede, ondersteunt bij het helen van botten en stimuleert de vorming van nieuwe cellen. De steen onderdrukt honger en verhoogt de snelheid van de stofwisseling en moedigt gezond eten aan. Apatiet helpt tevens de bloeddruk te verlagen en is goed voor de klieren. Blauwe Apatiet ondersteunt mensen die hoogtevrees hebben

Angel Wing Calciet

Angel Wing Calciet uit Mexico is een zeldzame steen met een zeer hoge vibratie die de zielenster-, sterrenpoort- en andere hoge kruinchakra’s stimuleert, zodat er spiritueel licht binnenkomt. Hij maakt afstemming mogelijk op goddelijke energie, hogere leiding en verhoogde bewustzijnsniveaus. Hij neemt je mee naar het hart van Alles Wat Is en helpt je te herinneren wat er gebeurt, zodat je spiritueel sneller kunt groeien. Hij opent paranormale vermogens, zorgt voor contact met Engelen en Lichtwezens en harmoniseert de hersenhelften. Angel Wing Calciet is echt een steen voor Lichtwerkers of voor mensen die zich bewust zijn dat ze niet alleen van deze aarde komen en voor hen die heimwee hebben naar andere werelden, want de steen helpt je om je prettig te voelen in je incarnatie. De steen vult je aura en de ruimte om je heen met licht van een hoge frequentie, waardoor negatieve energie of gedachtevormen verdwijnen. Het integreert het lichtlichaam en aardt energieën van hogere dimensies in het fysieke niveau. Deze steen maakt je blij en is ook heel geschikt op een babykamer. Normaal werken Calcieten meer op het niveau van het lichaam, maar Angel Wing Calciet werkt met name voorbij het fysieke niveau om het etherische lichaam te harmoniseren. Het helpt tegen psychosomatische ongemakken en de onderliggende oorzaken van diabetes en aandoeningen zoals multiple sclerose. 

Kristallen met een hoge of zeer hoge vibratie zijn niet persé beter dan kristallen met een lagere- of meer aardse vibratie, ze zijn gewoon anders en voor andere doeleinden geschikt. Mensen die van zichzelf een hoge trilling hebben worden vaak tot deze hoge vibratie kristallen aangetrokken. Maar wij merken steeds meer dat in deze tijd ook zij juist heel veel behoefte aan aardende kristallen hebben, of aan kristallen die met de chakra’s van het lichaam verbonden zijn. Je hebt n.l. niet veel aan je hoge trilling als je niet goed in je lichaam zit, niet goed geaard bent. Het niet in balans zijn maakt ons mensen ziek.

Ruud is onderzoek aan het verrichten om ons DNA in oorsprong te kunnen herstellen. Buiten de bekende dubbele helix zijn er in de originele blauwdruk nog 5 andere grote DNA-helixen aanwezig welke via de ‘non code’ of ‘junk DNA’ verbonden is met de bekende dubbele helix, welke actief is. Wanneer de verbindingen hiermee geactiveerd kunnen worden komen we meer in onze oorspronkelijke kracht, zowel fysiek en geestelijk. Ziekte en gebreken zullen er niet meer zijn. Activering gebeurd d.m.v. scalaire energie wat door onze DNA ontvangen kan worden. Sommige kristallen stralen ook scalaire energie uit en kunnen dit proces ondersteunen. Wie geïnteresseerd is kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Ruud.

Wij merken dat veel processen of kwalen voortkomen uit het niet goed ‘aanwezig’ in je lichaam zijn. Om gezond op aarde te leven moet je volledig aanwezig zijn in ieder deel van je lichaam en geest. Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Ik bleek niet aanwezig te zijn in een deel van mijn lichaam waardoor ik al mijn hele leven lang last van bepaalde kwalen had. Ruud kwam via een lezing in contact met een hele lieve en voor mij goede therapeute. Haar naam is Maartje Zuiddam van Praktijk Ganesh, praktijk voor Multidimensionale kinesiologie en Voetreflextherapie; www.ganesh-info.nl  Zij werkt met spiertesten, testbuisjes, piramides en kristallen en zet je lichaam weer in balans. Ze stemt je lichaam weer opnieuw af, maakt je bewust van wat er aan de hand is en nu hoeft je lichaam niet langer te weerspiegelen en je genezende vermogen gaat aan het werk om je klachten te overwinnen. Kristallen ondersteunen ons om weer in deze energie te komen.

Maar nu weer terug naar de kristallen uit Madagaskar ha ha. Dit was even een omweggetje. Voordat ik begin te schrijven weet ik nooit precies wat er gaat komen, maar blijkbaar was dit even nodig.

We hebben uit Madagaskar ook mooie grotere Freeforms van Amazoniet en van Oceaan Jaspis. We hadden al trommelstenen hiervan in de collectie.

Amazoniet

Deze steen verzacht trauma’s en heft zorgen en angsten op. Hij verdrijft negatieve energie en ergernis. Mensen met verlatingsangst of die bang zijn voor nieuwe situaties of moeite hebben met afscheid nemen hebben veel baat bij deze steen. Hij laat je op een zachte en lieve manier aan de situatie wennen. De steen omhuld je met liefde en zonnewarmte, hij leert je vanuit je hart te leven en niet vanuit je hoofd. Hij maakt doelbewust, geeft inzicht en daadkracht en brengt de mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht.  Hij kalmeert de hersenen en het zenuwstelsel en harmoniseert het fysieke lichaam met het etherische, waardoor een optimale gezondheid wordt verkregen. Amazoniet blokkeert geopatische belasting en absorbeert alle vormen van straling. Hij beschermt ook tegen negativiteit van buitenaf. Deze steen heelt en opent het hart- en keelchakra en versterkt een liefdevolle communicatie, hij opent ook het derde oog. De steen helpt bij botontkalking, tandbederf, spierkrampen en als elixer lost het calciumproblemen op. Huidproblemen, zoals eczeem of onverklaarbare jeuk kun je met het water deppen.

Oceaanjaspis (Atlantissteen)

Ontdekt in Madagaskar tijdens de millenniumwisseling en wordt bij eb gewonnen, waardoor het naar verluidt een band heeft met Atlantis en mystieke kennis bevat. Staat bekend als de “ultieme verzorger”. Door de aardende energie in het lichaam is de steen zeer geschikt voor het afstemmen van alle chakra’s, de fijnstoffelijke lichamen en de meridianen. Nuttig tijdens sjamanenreis. Waarborgt bescherming tegen allerlei negatieve energieën. De steen verenigt verleden en heden en zorgt voor heelheid. Meditatie met deze steen voert naar het verleden om uw wijsheid te herwinnen of om eventueel misbruik van uw spirituele kracht uit die periode te herschikken en te transmuteren. Deze steen biedt verjonging, kracht en helpt om uzelf en anderen te begrijpen en van te houden. De steen zorgt voor een positieve kijk op de toekomst en helpt ons door de verandering heen te gaan. De steen helpt bij het herstel en genezing na ziekte. Goed bij ontgifting, immuunsysteem, stress, lymfe, bloedsomloop, vrouwelijke voortplantingsorganen, PMS, spijsvertering, tumoren, tandvleesinfecties, eczeem, verkoudheid, slapeloosheid, ontstekingen, huidziekten.

De week voordat we de Madagaskar stenen inkochten zijn we ook al naar Duitsland geweest om trommelstenen en armbandjes in te kopen. Ook van Apatiet hebben we nu armbandjes. Zulke mooie helderblauwe kraaltjes van Apatiet hadden we nog nooit gezien. Veel klanten die ze in de winkel zagen liggen waren er helemaal verliefd op. We hebben snel nog gebeld naar het bedrijf die ze verkocht, of ze de rest wat nog zou binnenkomen voor ons wilden meenemen naar de beurs in Frankrijk. We hebben ook fantastische Morganiet armbanden ingekocht. Dit roze, liefdevolle kristal met zijn zeer hoge vibratie en liefdes energie is heerlijk om te dragen. We hebben verschillende soorten Morganiet armbandjes nu in de collectie. Voor wie Morganiet niet kent, dit is een roze Beril. Aquamarijn die wel bijna iedereen kent is een blauwe Beril.

Ze hebben ook prachtige armbanden met grote, heldere Peridoot kristallen ingekocht. Heel uniek en prachtig om te zien. Peridoot kristalletjes zijn altijd vrij klein, dus we zijn heel blij met deze armbanden, want als je de energie van deze steen nodig hebt krijg je door deze armband via de meridianen in je pols de energie mooi binnen.

Peridoot

Deze steen die ook wel Olivijn genoemd wordt is een krachtige reiniger en beschermd de aura. Hij verwijdert en neutraliseert vergiften op alle niveaus, zuivert de verfijnde en fysieke lichamen en de geest. Hij verlicht jaloezie, wrok en woede en vermindert stress. Hij vergroot het zelfvertrouwen en de assertiviteit zonder agressie.  Hij opent, reinigt en activeert de chakra’s van hart en zonnevlecht en verwijdert oude bagage. Hij verscherpt de geest en opent nieuwe bewustzijnsniveaus. Hij helpt je verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen, vooral als je gelooft dat het allemaal de schuld van een ander is. Hij helpt je je fouten toe te geven en verder te gaan. Hij versterkt de paranormale gaven, is ideaal voor het groepsgevoel van gelijkgestemden en maakt je rustig om beter naar je innerlijk te kunnen luisteren. Hij kan moeizame relaties aanzienlijk verbeteren. Hij laat je zien wat je doel is en leert je om bij je gevoel te komen en zodoende vanuit je hart te leven. Hij heelt wonden uit dit en je vorig leven en leert je over emoties en verdriet te praten. Deze goede meditatiesteen zal je helpen oud karma op te lossen. Hij versterkt het contact met gidsen en helpers. Deze steen kanaliseert de energieën tussen hart, thymusklier, keel en kruin. Hij coördineert de linker- en rechterhersenhelft, wat goed is voor het evenwicht en stimuleert de kleine hersenen voor een betere motoriek en controle. Hoofd, nek en schouders zullen meer ontspannen aanvoelen, maar ook de armen in geval van R.S.I. klachten. Je kunt hem op de pijnplek plakken. Hij is ook goed voor de nieren, blaas en blaasontsteking. Hij versterkt de stofwisseling en is goed voor de huid. Verder is Peridoot goed voor de ogen, vermoeide ogen of staar, maar ook het derde oog zal geactiveerd worden. Als laatste is hij heel goed bij vergeetachtigheid en helpt hij bij een te snelwerkende schildklier.

Morganiet

Dit is een roze variant van Beril, de moeder der edelstenen, dit kristal is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en heeft een sterke verbinding met het hartchaktra, dat het reinigt en activeert. De bijzonder krachtige en liefdevolle energie van dit kristal is sterk verbonden met de Elohim engelen, maar ook met het regenbooglicht. Het brengt diepgaande healing en transformatie teweeg en werkt langzaam, zacht en liefdevol. Morganiet draagt een transformatiekracht die op diverse lagen tegelijk werkzaam is, waardoor dit kristal healing door je hele wezen brengt, tot in de aarde. Het helpt je om direct alles los te laten in vrede en acceptatie. Dit gebeurt onder leiding van het licht van de vele Engelen die met dit kristal verbonden zijn. Omdat de steen liefde aantrekt en liefde binnen een relatie handhaaft is het zeer geschikt voor hen die zich afgewezen en onbemind voelen. Als je morganiet op het hartchakra legt, kan er een diepgaande genezing ontstaan waardoor je kwetsende ervaringen uit het verleden kunt loslaten. De steen is verbonden met de roze straal, de helende vrouwelijke energie die weer verbonden is met Quan Yin, Isis en Maria. De energie van Quan Yin vult ons met universele liefde, genezing en geduld en maakt ons bewust van de zinloosheid van materialisme en het belang van onze spiritualiteit. Morganiet stimuleert een eenvoudige, kinderlijke kijk op de wereld.

Het inkopen van de trommelstenen was ook weer een feestje. We hebben weer een aantal voor ons ‘nieuwe’ kristallen ingekocht. We hebben een klein aantal Oogjes Agaat uit Brazilië.

Oogjes Agaat

Oogjes Agaat is een Agaat die gevonden is in Brazilië en die één of meerdere oogjes op zijn oppervlak heeft. Het is een lieve, zachte, rustige aardende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Hij zorgt voor acceptatie en zelfvertrouwen. Zorgt voor een betere concentratie en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Oogjes Agaat helpt bij innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Spiritueel verhoogt deze Agaat het bewustzijn en verbindt je met de eenheid van het leven. Deze verzorgende steen transformeert negatieve energieën. Door de aardende energie is de steen zeer geschikt voor het afstemmen van alle chakra’s, de fijnstoffelijke lichamen en de meridianen in het lichaam. Nuttig tijdens sjamanenreis. Oogjes Agaat geeft bescherming tegen allerlei negatieve energieën. De steen verenigt verleden en heden en zorgt voor heelheid. Meditatie met deze steen voert naar het verleden om uw wijsheid te herwinnen of om eventueel misbruik van uw spirituele kracht uit die periode te herschikken en te transmuteren. Deze steen biedt verjonging, kracht en helpt om uzelf en anderen te begrijpen en van te houden. De steen zorgt voor een positieve kijk op de toekomst en helpt ons door de verandering heen te gaan. Goed voor de spijsvertering, de maag, ogen en de baarmoeder. Helpt het lichaam weer op kracht te komen na ziekte. Helpt het het lymfstelsel te reinigen, helpt bij ontgiften en ondersteunt de alvleesklier. Hij verstevigt de bloedvaten en helpt bij huidaandoeningen en slapeloosheid.  

We hebben ook hele mooie, appelgroene Kiwi Opaaltjes uit Australië. Je wordt al blij als je dit steentje ziet.

Kiwi Opaal

Kiwi Opaal is een reinigende en verjongende steen. Hij bevordert emotioneel herstel en ondersteunt relaties. Hij bezit het vermogen informatie te filteren en de geest te heroriënteren. Hij geeft betekenis aan het dagelijks leven en zorgt voor een spiritueel perspectief. Hij geeft een gevoel van eigenwaarde, versterkt de levenswil, bevordert de intuïtie en overwint vrees. Hij maakt je loyaal en spontaan. Het is een delicate steen met een fijne vibratie. Kiwi Opaal versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen.

Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je spontaan. Kiwi Opaal zendt genezing naar het energieveld van de aarde, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien. Opaal ondersteunt het immuunsysteem en is goed bij verkoudheid, griep, de vrouwelijke hormonen, de menopauze, ziekte van Parkinson, infecties, koorts, geheugen, bloed, nieren, regulering van insuline, bevalling, PMS, ogen, oren en zuivert het bloed.

We hadden al Water Agaten in onze collectie, maar nu hebben we ook kleine daarvan. Water Agaten zijn Agaten die hol zijn vanbinnen en ooit heeft hier water ingezeten, maar na eeuwen is dit meestal verdampt.

Water Agaat (Enhydro)

Water Agaten zijn bijzondere stenen, ze zijn gevuld met veelal lucht en water. De vloeistof van een wateragaat kan van kort geleden tot miljoenen jaren oud zijn. Ze kunnen een poreus oppervlak hebben waardoor het water kan verdampen, leg ze daarom regelmatig in een bakje water. Deze stenen bevatten dus het element water dat een connectie heeft met emoties, gevoelens en flexibiliteit. Er wordt gezegd dat deze kristallen je helpen de ware gevoelens van jezelf en van anderen te herkennen en te begrijpen. Ze stimuleren je empatische vermogen, maken gevoelig en verantwoordelijk en helpen je bij traumatische ervaringen en je transformatieproces. Ook zorgt de steen voor acceptatie en zelfvertrouwen. Ze zijn zeer behulpzame instrumenten bij heling omdat ze het lichaam ontvankelijk voor de behandeling maken. Ze versterken ook de genezende kracht van andere kristallen. De steen stabiliseert lichaam, geest en de aura en verwijdert negativiteit. Hij geeft liefde en bescherming en helpt bij woede en stress. Water Agaten zijn sterk verbonden met Moeder Aarde. Behalve dat de steen een aarde verbinding heeft is hij ook sterk verbonden met de hoger chakra’s die hij kan helpen te openen en helpt om in contact te komen met je hogere zelf en de Engelenwerelden. Daarom is hij zo geschikt in deze tijd van transformatie. Hij verhoogt je bewustzijn en verbindt je met de eenheid van het leven. Hij activeert het 3e oog chakra en de kruinchakra. Het Licht dat deze steen uitstraalt zorgt voor oneindige schoonmaak van de chakra’s. Het is een steen van Verandering en van Licht die je helpt ontwaken. Door zijn aardende eigenschappen help de steen je om goed in je lichaam te blijven en om makkelijk door veranderingen die nodig zijn heen te gaan. Hij motiveert groei in alle aspecten van het leven. Ook is het een steen van communicatie die je aanmoedigt om de waarheid te spreken, hij stabiliseert de rechter en linkerhersenhelft en zorgt voor een betere concentratie. Agaat transformeert negatieve energieën. Goed voor de spijsvertering, de maag, ogen en de baarmoeder. Reinigt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en geneest huidaandoeningen.   

Als laatste in deze blog willen we de Goudgele Danburiet of Agni Gold Danburiet noemen. De helder roze Danburiet wordt in Mexico gevonden, maar deze gele komt uit Tanzania. Jaren geleden hadden we dit zeldzame steentje met een hoge vibratie in onze collectie. Maar al zo’n jaar of vijf hebben wij er niet meer bijgekocht. Soms zagen we er wel, maar dan waren deze totaal niet doorschijnend en vrij wit/geel van kleur. Maar wat geschiedde, we vonden bij onze Duitse vriend nog oude voorraad en dus hebben we flink ingeslagen, want wat hebben we deze steen gemist. Het is echt een zonnetje die heel veel vrede en vreugde geeft. Deze moet je echt een keertje vasthouden. Dus als het weer eens slecht weer in Nederland is en je voelt je een beetje down, pak je Goudgele Danburiet en je wordt gelijk weer blij.

Goudgele Danburiet of Agni Gold Danburiet

Goudgele Danburiet wordt ook Agni Gold Danburiet genoemd omdat Agni in Sanskriet ‘vuur’ betekend en deze steen bezit de energie van het innerlijk heilig vuur van de grote centrale zon. Ook is hij afgestemd op de goudgele vlam van de verlichte geest en werkt daardoor op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie. Hij verbindt je met het hoogste wezen wat je van oorsprong bent, met de universele geest en het rijk der Engelen. Goudgele Danburiet kalmeert je geest en geeft je helder inzicht, stimuleert je helder weten, zet je op koers om bij problemen actie te ondernemen en deze op te lossen. Bij meditaties bevordert hij een zuivere bewustzijnstoestand en geeft hij innerlijke ontspanning in het onophoudelijk denken waardoor je dieper kunt zien. De energie van deze steen met een hoge vibratie resoneert met het derde chakra en met het derde oog en bevordert het opstijgen van energie van de lagere naar de hoogste chakra’s terwijl je innerlijke vrede, kalmte en vreugde ervaart. Hij schenkt sereniteit en eeuwige wijsheid. Goudgele Danburiet maakt diepgaande veranderingen mogelijk en werkt als een zielenreiniger die miasma’s helpt opheffen. Het is een krachtige helende steen die psychosomatisch het best werkt. Deze steen van vreugde helpt je om nieuwe projecten te starten, om innerlijke beelden in de wereld te zetten, maar ook om je dag met een mooie intentie te beginnen. Deze prachtige stenen geven je een gevoel van vreugde en helpen je vol nieuwe kracht en enthousiasme in het leven te staan. Samen met Moldaviet en Nirvana kwarts helpt hij je af te stemmen op de blauwdruk van je zielendoel. Deze liefdevolle steen is een geode stervensbegeleider, hij helpt een bewuste spirituele overgang mogelijk te maken. De steen werkt ondersteunend bij spijsverteringsproblemen en bij een te trage stofwisseling, ook werkt hij ontgiftend en ondersteunt de lever en de galblaas. Ook helpt hij de hersenfunctie en informatieverwerking te versterken.

In de volgende blog zullen we de rest van de ‘nieuwe’ trommelstenen vermelden.

 

Winkel open (van 10.00 tot 17.00 uur)

Zaterdag 22 en zondag 23 april

Zaterdag 29 en zondag 30 april

Zaterdag 6 en zondag 7 mei

Zaterdag 13 en zondag 14 mei

Zaterdag 20 en zondag 21 mei

Donderdag 25 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 26 mei

Zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni (Pinksteren)

Menu