Geboorte van nieuw leven.

Algemeen

Wat is de geboorte van nieuw leven toch prachtig. Wij hebben het geluk dat er in onze tuin zoveel vogels aan het broeden zijn en dat we als de eieren zijn uitgekomen kunnen genieten van de jonkies. In het vroege voorjaar hebben we 4 maal een nest eenden gehad, waarvan de moeders na 1 of 2 dagen met de jonge eendjes vertrokken. Drie weken geleden zijn de eieren van een paartje vaste bewoners van de vijver, de waterhoentjes uitgekomen. Er rennen nu 4 kleine kuikens druk achter papa en mama aan. Deze toch vrij schuwe vogels zijn inmiddels zo aan ons gewend dat ze regelmatig opeens achter of voor je staan en laten weten dat ze heel graag nog een handje graan willen. Ze zijn zo druk bezig met voer zoeken dat even een snelle hap er ook bij hen wel ingaat. Het blijft me ontroeren als dieren niet meer bang voor je zijn, je vol vertrouwen aankijken. Soms is het even schrikken als ze zo onverwachts dichtbij komen dat je in een onbewaakt moment bijna op ze stapt. De tamme Koi karper in de vijver heb ik bijna al een keer met een gieter op zijn lieve neusje gebonsd toen ik water voor de plantjes pakte. Tegenwoordig kijk ik eerst even of “Goldie” zoals ik deze noem niet in de buurt is. Als de Koi mijn silhouet of gezicht ziet, of misschien mijn aura, helaas weet ik niet wat deze waarneemt, dan komt deze naar de kant gezwommen, bedelend om voer. Ik sta al aardig bekend als de ‘feeder’ haha.

Maar buiten alle merels, spreeuwen, winterkoning, kauwen, eenden, pimpel en koolmees kinderen hebben we dit jaar ook 3 jonge Steenuilen. Ja je leest het goed, STEEN-uilen (KRISTAL-uilen…) Wat hebben we gelachen dat juist deze uilensoort bij ons wilde nestelen. In het voorjaar zagen Wim en Cyrille op een gegeven moment iedere ochtend 1 of 2 van deze kleine uilen op onze omheining zitten. Wat werden we blij dat deze prachtige dieren ons opzochten. Dieren hebben voor ons altijd een betekenis en als deze ons opzoeken, kijken we altijd wat deze te zeggen hebben. We hebben in de loop der jaren al veel bijzondere dieren hier binnen de omheining mogen zien. Egels, fazanten, konijnen, groene en bonte specht, maar ook ooit een hert binnen de omheining. Ook een IJsvogel komt soms visjes uit de vijver halen voor zijn of haar kinderen. De vaste lezers van deze blogs weten dat er een tijdje geleden een Aalscholver op het bruggetje zat, die we hebben kunnen verlossen van een hele lange sliert siliconen kit. Vorige maand kwam er 2 weken lang een Aalscholver, we weten niet of het die van de kit was, maar dit exemplaar wist blijkbaar dat er heel veel vis in de vijver zat. Iedere dag kwam deze terug en schrokte grote hoeveelheden naar binnen. Na vreugde er steeds eentje te zien vissen bekroop ons op een gegeven moment het gevoel dat de vijver zo wel heel snel leeg zou zijn. En we zouden ook graag wat vis over hebben voor de IJsvogel of gewoon, omdat visjes heel leuk zijn. We hebben na proberen weg te jagen in de geest een gesprek met deze aalscholver aangeknoopt. Of het gesprek is aangekomen weten we niet, maar deze bleef na een paar dagen toch weg. Waarschijnlijk was de vijver toe aan iets minder vissen en is op een unieke manier via de Aalscholver het natuurlijk evenwicht van de vijver hersteld, dus bedankt lieve vogel. Door deze dieren leren we zoveel. Ze laten ons mooie uitdagingen in overgave en vertrouwen zien.

Weer even terug naar de Steenuilen. Nadat we deze steeds zagen dachten we erover om een nestkast aan te schaffen. Nu werkt een lieve vriendin, Wendy genaamd, als vrijwilligster bij een uilen vereniging. Dit is de vrijwillige uilenbescherming van Noord-Brabant, www.brabantslanddschap.nl. Zij vertelt dat ze speciale nestkasten hadden die ook Marter proof zijn. Zij heeft ervoor gezorgd dat wij een kast van de vereniging kregen, die ze op een geschikte plaats zijn komen ophangen. Het leuke van Steenuilen is dat deze ook overdag vliegen, zodoende zie je ze eerder. Al binnen een week zagen we af en toe een Uiltje naar de kast vliegen. We hoopten zo dat er jongen geboren zouden worden. En toen we ze veel zagen vliegen met wormen in hun bek konden we niet wachten op de controle van de Uilen vereniging. En sinds vorige week na het checken van de nestkast weten we dat er 3 prachtige, gezonde Uiltjes geboren zijn. Ze staan al op het punt om uit te vliegen. Wat een cadeau.

Wij zijn dol op roofvogels, de buizerd is al zo lang een totemdier van ons, die ons vergezeld op onze inkoopreizen, maar ook voor mij persoonlijk hebben deze majestueuze vogels veel betekend. Deze vogels staan voor mij voor vrijheid, in je kracht staan, een helikopter view hebben, de Horus valk uit het Egypte die ook voor transformatie staat en nog veel meer. De Roofvogels zoals de Buizerd, Valk, Adelaar, Wouw, zijn verbonden zijn met de energie van de dag en van de zon. De Uil hoort bij de nacht en de energie van de maan. Dit maakt ze een symbool van het vrouwelijke. Deze vogels worden in verband gebracht met de wereld van magie, het ongeziene, het vermogen om te zien wat anderen niet zien, met wijsheid, intuïtie, transformatie, een nieuw begin. Deze staat voor een diepe verbondenheid van wijsheid en spiritueel bewustzijn.

We gaan hier met zijn allen de laatste tijd voor ons gevoel, in een soort collectieve sneltreinvaart door veel processen heen, ervaren transformaties die ons steeds gelukkiger maken en ons steeds dichter bij onszelf brengen. Dus zo prachtig dat deze vogel die een boodschapper uit het geestenrijk is, die helpt om te kunnen zien wat nog verborgen is, soms delen die we nog als ‘donker’ beschouwen onder ogen te komen, nu in ons leven verschijnt. Ook staan Uilen symbool voor grote genezende gaven en voor vruchtbaarheid. Net als de Roofvogels van de dag hebben Uilen een geweldig gezichtsvermogen, maar ook hun gehoor is ongelofelijk goed. Een Uil laat weten dat je uitstekend kunt waarnemen, dat je jezelf en anderen met grote scherpte ziet. Doordat ze aan de voorkant van hun vleugels een soort kussentje hebben, wat het geluid van het vliegen dempt, kunnen ze geluidloos vliegen.

Het mooie van deze specifieke soort, de Steenuil voor ons is, is dat deze zowel nachts als overdag actief en machtig is. Symbolisch betekent dit voor ons dat deze zowel met de zon als met de maan verbonden is, dat het mannelijke en vrouwelijke in balans is. Zo mooi, omdat dit juist iets is waar wij zo mee bezig zijn, met deze balans en uitlijning in onszelf. Maar ook om alle delen van onszelf te zien, de werkelijke realiteit te zien, voorbij de illusie en misleiding. De kracht om de waarheid te zien en om in zuiverheid, balans en liefde te leven.

Maar niet alleen vinden er geboortes plaats van dieren, zo worden er ook steeds weer nieuwe stenen en kristallen uit de aarde geboren. Dit is ook iets wat ons ongelofelijk blij en gelukkig maakt. Iedere keer tijdens het uitpakken van dozen vol nieuwe schatten die binnenkomen raken we ontroerd door wat de aarde ons weer schenkt. En dat wij deze dan weer door mogen geven aan onze klanten die ze liefdevol in huis of in hun tuin opnemen.

Een oude bekende, die we al vanaf het begin in de collectie hebben is de hemelsblauwe Engelensteen Celestien, ook wel Coelestien genoemd. Deze komt uit Madagaskar. We hebben zo’n 2 weken geleden een grote hoeveelheid hiervan binnengekregen. We zijn nog steeds niet klaar met alles uitpakken, maar er ligt in het Pakhuis al een grote hoeveelheid te stralen. Maar ook bij deze steen is er een nieuwe geboorte, we hebben namelijk een nieuwe beschrijving voor dit prachtige kristal geschreven, eentje die de energie van nu weergeeft. Ook kristallen evolueren, openen zich net als ons op een steeds hoger level. Zo apart dat we allemaal toen we de proefversie van de blog lazen, voelden dat de oude beschrijving niet meer voldeed, dat deze niet meer klopte met de energie die het kristal uitstraalt. Dus hebben we deze gechanneld. Zo heerlijk als je voelt dat de energie van een beschrijving weer klopt, daar worden we heel blij van. Hieronder de nieuwe beschrijving die nu ook online bij de steen staat.

Celestien uit Madagaskar

Celestien is een prachtig, liefdevol kristal met een hoge vibratie, die een vredig, veilig en geborgen gevoel geeft. Dit kristal is verbonden met Engelen en hogere wezens uit andere dimensies, die eigenlijk de hogere delen van onszelf zijn. Ze helpen ons om met deze delen in contact te komen en laten ons voelen dat we met hen verbonden zijn en dus niet alleen zijn, dat we onderdeel van deze groep zijn. We zijn nu wel met een klein deeltje in de stof op aarde, maar we zijn zoveel meer. Hoe meer we met deze delen in contact komen en verenigen in onszelf, hoe gelukkiger en completer we ons gaan voelen. Dan kunnen we dit complete veld op aarde gaan neerzetten. Dit mooie kristal resoneert met een energieveld wat heel herkenbaar voor ons mensen is, waardoor bijna iedereen van deze houdt. Celestien geeft troost en is ook hier op aarde om de nieuwetijdskinderen van het licht bij te staan in hun leven op aarde. Deze kinderen die veelal heel hoog ontwikkeld zijn, de Meesters uit andere dimensies zijn. Deze kristallen hebben ook een hoger zelf, bevinden zich ook in andere, hogere dimensies. Celestien kristallen verschijnen op aarde in verschillende frequenties. Sommige bevatten krachtige spiegels, die draaien nergens meer om heen, laten transparantie zien. Deze laten zien dat niets meer verborgen kan blijven, dat alles zichtbaar wordt of aan het licht zal komen. Deze kristallen zijn krachtig met de keel verbonden en met het uitspreken. Het is een kristal van helderheid, verheldering, ophelderen, is ‘Crystal Clear’. Mensen die deze kiezen verlangen naar verlichting, naar transparantie, van alles en iedereen om zich heen, maar dat betekent dat je zelf ook compleet transparant dient te worden. Andere kristallen zullen meer een zachter, oordeel loos, troostend veld bevatten. Celestien wordt ook wel de steen van “het weten” genoemd. Helder weten is een hoge vorm van weten, wat ontstaat door puur vertrouwen in het hoger- of onderbewustzijn. Celestien kristallen groeien als ronde geodes en hebben net als wij ons bekken hebben een soort kom vorm. Deze zachte kristallen zeggen: Stop met naarstig zoeken, ga naar binnen, zak diep in jezelf, ga naar je bekken, de kom onder in je lichaam, in je ‘zijn’, in je veiligheid. Celestien helpt ons buikgebied te cleanen, leeg te maken, helpt bij het opruimen van al onze angsten en pijnen. Hoe meer we in vertrouwen zijn, we ons volledig in onze bedding durven laten zakken, dus volledig aanwezig kunnen zijn, hoe sneller we ontwikkelen. Voor dit proces is vertrouwen nodig, het gevoel dat we veilig zijn en dat het goed is. Daarna kunnen we vanuit helderheid gaan spreken. Alle Celestien kristallen met verschillende vibraties zijn energetisch met elkaar verbonden. Celestien bevat een zachte kracht, een zachte stevigheid. In een ruimte zijn deze kristallen een krachtige reiniger en opruimer van negatieve energieën, deze worden door het kristal geneutraliseerd, omgezet in een positieve, liefdevolle energie. Als een frisse kristal douche reinigt deze de ruimte. Deze kristallen die zuiverheid van het hart bevorderen helpen je aura, geest en lichaam te reinigen en een voorspoedig en gelukkig leven te leiden op weg naar verlichting. In fel zonlicht kan de steen van kleur vervagen.

Zunyite uit Iran is een nieuw kristalletje, waar in 2020 door Mindat over geschreven is. Deze heeft de vorm van een piramide en is gevonden in Hormuz Island, Qeshm County, Hormozgan Provincie, Iran. Hoewel deze klein is, is deze enorm krachtig.

Zunyite uit Iran

Deze steentjes uit Iran zien eruit als kleine, 3-zijdige piramides. Ze hebben een buitenaardse energie bij zich. Ze dragen een energieveld van ‘tussen de sterren gelegen’ bij zich. Dit steentje is een ‘traveler’, ofwel een reiziger kristal. Het veld dat Zunyite uitstraalt is als een draaiende torus, waarmee je buiten de tijd kunt reizen. Dit zal voor ons in de toekomst een natuurlijke staat van leven worden. Dit minuscule kristalletje laat witte, lange, buitenaardse wezens zien die verschillend van lengte zijn. Ze laten voelen dat we onze wervelkolom dienen uit te rekken, onze ruggengraat, waar ons kanaal zich bevindt weer recht strekken, om rechtop te gaan staan, ook onze nek en hoofd rechtop. Dit is belangrijk voor als we ons meer willen uitlijnen met onze oorsprongs-energie, deze verbinding weer sterker te maken. Zunyite helpt ons voor te bereiden om ons lichtlichaam meer binnen te laten stromen. De energie van de steen zegt: Ga stevig zijn, laat je niet meer uit je lood slaan, blijf rechtop in je centrum, in je as. In hogere beschavingen trainden we onszelf om onze ruggengraat soepel, schoon en recht te houden. Waardoor ons kanaal mooi open bleef staan. Ook stevig staan in wie we zijn, in onze persona is erg belangrijk. Het uiterlijk van de steen is een driezijdige piramide welke met ons 12-strengig DNA te maken heeft, ons oorspronkelijk DNA. Hoe dichter bij jezelf je komt, hoe meer uitdagingen er op je pad kunnen komen die je uit je lood kunnen halen. Maar deze kun je steeds sneller herkennen en erkennen en jezelf weer herpakken. De steen laat een mooie woordspeling voelen: “Alles zal rechtkomen”. Deze steen werkt met onze andere delen/zelven samen, die ons energetisch palperen en ons lichaam weer kunnen helpen in balans te komen. Om weer in onze oorspronkelijke staat te zijn. Wat wij nu Iran noemen was het vroegere Mesopotamië, het vroegere Ur. Een gebied waar zich meerdere vortexen en stellaire doorgangen, verbindingen, bevonden en nog bevinden. Ook bevonden hier zich piramides. De eerste piramides bestonden uit drie-vlaks piramides. De piramides we nu kennen hebben 4 vlakken.

Ook hebben we een voor ons nieuwe trommelsteen ingekocht. De naam van de steen die uit Amerika komt is Zebra marmer. Logisch met de zwart/witte strepen dat men deze zo genoemd heeft. De spirituele naam die bij ons doorkwam is “Waves of Infinity”, deze geeft de energetische uitstraling van dit steentje zo prachtig weer. Soms is het een grote verrassing welke boodschap een steen geeft, komt er iets onverwachts, zoiets groots wat je soms niet achter een uiterlijk zou verwachten. Wat zijn ze toch een prachtige spiegel van hoe het leven in elkaar zit.

Zebra Marmer (Waves of Infinity) 

Zebra Marmer is een zwart met wit gestreepte steen die in Amerika gevonden is. Deze steen helpt ons om balans te vinden in de spirituele reis die je als mens maakt. Het streven naar bevrijding en naar het licht wat veel mensen ervaren, steeds hoger, om alle ervaringen later weer terug te brengen naar andere mensen op aarde. De cirkel is dan weer rond, maar de cirkel is eigenlijk een spiraal. Deze steen kan helpen om polariteit in jezelf te verenigen. Het leven is een constante beweging. Zebra Marmer kan ons helpen om uit ons hoofd te komen en weer toeschouwer te worden. Hij kan helpen om weer ruimte te voelen en weer bij jezelf in je centrum te komen. Zebra Marmer laat zien dat je de keuze hebt om in het licht en/of in het donker te zijn. Je leeft op aarde het spel van dualiteit, maar je bent het niet. Aards gezien wel, maar je bent meer dan dit mens op aarde. Door de tijdgeest waar we ons nu bevinden, ervaren velen disbalans en voelen velen zich uit het lood geslagen. Hierdoor kunnen mensen psychische problemen en/of bipolaire stoornissen ervaren. Zebra Jaspis werkt met bepaalde frequenties op de hersenen en kan bij psychische problemen ondersteuning bieden en helpen bij het uitbalanceren. Veel mensen raken door de omstandigheden, door wat er op aarde getoond wordt, uit het lood. Als je met je hart waarneemt en voelt, kun je voorbij het getoonde kijken. Belangrijk is om iedere keer weer thuis te komen bij jezelf, zodat je een safe haven voor jezelf kan worden. Deze steen kan je helpen in waarachtigheid te komen, voorbij wat goed is of niet. Wat is waarheid en wat is leugen. Deze Jaspis kan helpen alle delen in jezelf te verenigen. We zijn hier op aarde, op deze prachtig, unieke dualiteitsplaneet, om te ervaren hoe het is om mens te zijn in deze realiteit. Alle ervaringen van iedereen vormen een veld welke weer verder beweegt. Deze oneindige energiebeweging in de kosmos, deze golven van energie, zorgen voor evolutie.

Als laatste in deze blog nog een uniek en nieuwgevonden kristalletje. Spinel en Pargasiet zijn los van elkaar al veel langer bekend, maar deze in combinatie met elkaar, was tot voor kort nog niet gevonden hoorden wij van onze bevriende handelaren. De stenen lijken wel gesuikerde snoepjes met het roze/rood en groen op de witte ondergrond, welke marmer is, al zou je dat niet zo snel zeggen.

 Spinel en/of Pargasiet uit Luc Yen-Yen Bái Prov, Vietnam

Deze Spinel en/of Pargasiet op Marmer zijn vrij zeldzame mineralen gevonden in Vietnam. De combinatie is uniek. Je kiest het juiste stuk wat bij jouw energie past, de ene zal beide mineralen bevatten de ander zichtbaar een van de twee. Alle stukken komen uit dezelfde mijn en bevatten energetisch beide mineralen. Waar jouw systeem meer behoefte aan heeft, die steen zal je aantrekken. Deze unieke kristallen verbinden je krachtig met de energie van het hart en het basischakra. In het land waar ze gevonden zijn, zijn de mensen minder met hun hart verbonden en zijn deze kristallen hard nodig. Er is scheiding tussen Noord-, en Zuid-Vietnam. Deze kristallen verenigen op multi-levels. Dit kristal bevat een sleutel om je hart te openen, om gesloten deuren te openen. Spinel versterkt positieve aspecten van je persoonlijkheid en helpt je om succes te bereiken. Deze stimuleert fysieke vitaliteit, kracht, liefde en hartstocht. Pargasiet heeft een zachte energie die het hardste hart verzacht en pantsers helpt afbreken, blokkades in het emotionele lichaam helpt opheffen en het hartchakra helpt te openen. Dit is een steen van mededogen en (zelf)vergeving. Het witte marmer, waarop de kristallen zich bevinden, heeft een zeer krachtige, hoge vibratie die de kracht van de Spinel en Pargasiet enorm versterkt. Ook opent en beschermt deze je energieveld. Dit kristal heeft een heel groot bereik, als deze in een ruimte ligt, zal deze energetisch de hele ruimte vullen. Het is een supergeleider, versterker en opener van het hart, die energieën samenbrengt. Deze steen symboliseert cohesie, draagt bij aan vereniging. Noord-, en Zuid-Vietnam zijn gescheiden zijn maar eigenlijk verbonden. Maar deze cohesie geldt op alle vlakken, zoals ook de vereniging van het mannelijke en vrouwelijke.  We zijn mens, niet man en vrouw gescheiden, maar in eenheid. Het helpt ons de gemene deler in alles te gaan zien. Grenzen zullen vervagen. We zullen meer en meer gaan beseffen dat alles uit dezelfde bron komt.

Dat was het weer voor deze keer. Nu de feestdagen achter de rug zijn, zijn we weer zoals men gewend is op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur met de winkel geopend. We zijn druk aan het verbouwen en hopelijk is deze week ons nieuwe toilet voor de klanten klaar. Deze zal zich voortaan bevinden aan de achterkant van het Pakhuis vanuit de winkel bezien. Je loopt dus vanuit de winkel weer richting het woonhuis om het Pakhuis heen en daar is de deur naar het nieuwe toilet.

Menu