Geelgroene Calciet uit Madagaskar en weer Calciet uit Bosnië binnen.

Algemeen

Ondanks dat er nog steeds geen grote inkoopbeurzen zijn, maken wij toch kleine tripjes en blijven de stenen en kristallen naar ons toestromen. Er zal deze maand heel veel bij ons binnen gaan komen. Weer stukken van Versteend hout van de Mammoetboom of Reuzen Sequoia met de glitters van kwartskristalletjes eropuit Duitsland. Hier zullen veel mensen blij van worden denken we, omdat we regelmatig nog vraag naar deze kregen.  Maar ook uit Brazilië komt er heel veel aan. We krijgen nog Elestialen of Krokodillenkwarts, blauwe Paraiba kwarts, ruwe langwerpige stukjes Chevron Amethist, mooie geslepen kwartspuntjes, Trigonic kristallen, kleine lasers met Chloriet fantomen erin, veelal dubbeleinders, Shift kristallen, zeer speciale geslepen punten met een zeer hoge vibratie, met speciale inclusies en fantomen, met o.a. Kaoliniet, Limoniet, Hematiet en Lithium erin. We krijgen ook nog een grote hoeveelheid Amethist Geodes van klein tot groot binnen en een ‘paar’ of set, zeer grote, die van Amethist in Prasioliet overloopt. We krijgen nog ruwe stenen uit Namibië binnen als; Shattuckiet en weer wat Luna Rose, maar ook kleine knalgele brokjes Fluoriet en Scoleciet. Maar ook mooie, grotere en kleine ruwe, groene Kyaniet. Hier hebben we altijd alleen maar kleine staafjes/stukjes van gehad. Waar ik heel blij van werd zijn een aantal unieke brokken van blauwe Toermalijn in kwarts. Hiervan hebben we ook een paar grote stukken. Blauwe Toermalijn is meestal heel kostbaar en komt niet veel voor, maar deze zijn super betaalbaar, dus dat maakt blij. Er komt ook weer Sedona Sandstone, wat ruwe Roze Andes Opaal, wat ruwe stukjes Blue John Fluoriet voor de liefhebber en plakken Serafiniet aan. Van carvings weer wat kleine eenhoorn hoofdjes en een paar prachtige Labradorieten geslepen in de vorm van een Ammoniet. Maar ook een grote hoeveelheid van de Elestair, Shangaan Amethist uit Zimbabwe, gaat binnenkort op transport. Dat worden dus drukke tijden om alles uit te pakken, te prijzen en uit te stallen. Hopelijk komt alles een beetje achter elkaar en niet tegelijkertijd. 

Op dit moment ben ik bijna klaar met het prijzen van nieuwe sieraden, na bijna een half jaar kon ik weer zonder quarantaine en andere problemen naar Engeland vliegen. Heerlijk! Het was gewoon een beetje vreemd om met een mondkapje in de trein en op Schiphol rond te lopen. Het was niet enorm druk op het vliegveld en de sfeer was relaxed. Wat heb ik genoten van de korte vlucht en het gevoel weer ‘vrij’ te zijn. Weer op pad met het vliegtuig te gaan. In Engeland heerst een heel andere energie i.v.m. Corona. In de winkels moet je een mondkapje op en ook op het vliegveld waren strengere regels. Dit land voert een 2 meter afstands beleid. Ook om daar te komen moest ik van tevoren een aantal douaneformulieren invullen. Maar ik heb genoten en veel sieraden ingekocht. Deze liggen het weekeinde in de winkel en we zijn druk bezig om er weer op de webshop te zetten. Niet alles was al bij onze vriend op voorraad, omdat zijn werkplaats in India nog steeds met maar 30% bezetting werkt. Maar ik ben heel blij met wat ik weer heb.

Zoals al in de titel staat hebben we ook een nieuwe Calciet uit Madagaskar ingekocht. Als je de steen zo op het eerste oog ziet, verdient deze niet de schoonheidsprijs, maar je merkt dat deze je niet loslaat, je ergens intrigeert. Dit was althans bij ons het geval. We hadden dit alle drie, dus ging de steen mee naar Nederland. Dezelfde week kwam ook weer de unieke Calciet uit Bosnië binnen. Deze was al een tijdje uitverkocht, tot groot verdriet van best veel mensen die ook heel graag een stuk hiervan hadden willen hebben. 

Toen we ze naast elkaar zagen liggen, voelden we de connectie die de stenen hadden, maar ook lieten de ‘nieuwe’ Mount Shasta Opaal en de ‘nieuwe’ Healeriet, Lemon Swirl Healeriet genoemd, van zich horen. Wow, dat is wel heel apart. Allemaal hebben ze eenzelfde, unieke energie. Als kers op de taart kregen we van twee lieve klanten, die we vroeger vaak op beurzen spraken een ongelooflijk, prachtig cadeau. Een witte Calcieten bol, met ook deze geel/groene gloed uit Chihuahua Mexico, het gebied waar de Naica Seleniet vandaan komt. Ik moest bijna huilen van ontroering van deze liefdevolle bol. Vol verbazing riepen we hoe deze resoneerde met die andere stenen en de vraag kwam bij ons op, waarom komen al deze stenen met die unieke kleur/gloed nu op ons pad. Natascha zou later in een channeling met de Geelgroenige Calciet uit Madagaskar antwoorden geven die puzzelstukjes op hun plek lieten vallen. Het heeft te maken met nu weer te gaan leven vanuit jouw natuurlijke tijd, jouw natuurlijke ritme. Wat prachtig toch hoe iedereen met zijn unieke talenten samenwerkt, we allemaal een stukje van de puzzel zijn en hoe er dan een prachtig geheel uit ontstaat. Wat maakt dat toch gelukkig. 

We hadden een prachtig, intens gesprek met die lieve klanten, die ons zo’n uniek geschenk uit hun privé-collectie gaven. Ze voelden dat deze bij ons moesten zijn, omdat wij zoveel liefde voor kristallen hebben (gewoon te veel eer). Eentje ligt er nu in de winkel op de kast, zodat de heerlijke energie altijd in de winkel aanwezig zal zijn en eentje heb ik in mijn bezit. Deze laatste bol had Wim uitgepakt, maar ze riep zo hard mijn naam en had zo’n zachte, vrouwelijke energie die mij diep ontroerde. Iedereen zag dat die bij mij hoorde, dus toen we de bollen omruilden, klopte het. Het unieke van deze bollen is dat ze zonlicht absorberen en dat ze dit langzaam uitstralen, waardoor ze in het donker lichtgeven, net zoals ‘glow in the dark’ voorwerpen op kinderkamers. De lieve klant vertelde dat deze verbonden zijn met de Binnen Aarde. Natascha die later bij ons kwam staan en de bol voelde, kon dit ook beamen. Wat een cadeau, gewoon te veel eer en een prachtige les om te leren ontvangen. Dit is voor mij wel een dingetje, ik ben een gever en ontvangen blijk ik best moeilijk te vinden. 

Blijkbaar is het ook tijd om dit nu te helen, want een paar maanden daarvoor kreeg ik van een andere lieve klant een heel groot vilten, schapenwollen hart cadeau. Een prachtige creatie die zij gemaakt had. Toen zij deze af had kreeg ze in haar hoofd te ‘horen’, dit is Joan haar hart. Zij was zo verbaasd, zij vertelde mij dat ook zij door een proces was gegaan met het geven aan mij. Ze was bang dat ik het misschien niet zou willen en dat ze zich op zou dringen enz. Wat bleek nu, zij kwam op mijn verjaardag (wat zij niet wist) naar de winkel om dit prachtige cadeau aan mij te geven (dit is toch ongelooflijk). Maar ik was op weg met mijn vriendin Hedda naar de sauna. Ze zei dat ze zondag terug zou komen. Zo geschiede, ze vertelde dat het cadeautje in haar auto lag. Ik dacht aan een klein vilten figuurtje, maar toen ze haar kofferbak opende en ik het prachtig gemaakte, grote hartvormige kleed/creatie zag liggen, was ik perplex. Ik was gewoon overdonderd. Er gingen zoveel verschillende emoties door mij heen. Van wat prachtig, tot; waar moet ik het laten en ik wil toch juist niet meer materie, ben juist aan het minderen met spullen. Oh ik vind het supermooi, maar als het niet in mijn huis past, ik wil haar niet teleurstellen. Zij deed hetzelfde, vertelde mij als ik het niet mooi vond, of niet wilde, aan iemand anders mocht geven. Jeetje wat zijn wij vrouwen toch gevoelig en complex en emotioneel. Om een lang verhaal kort te maken. Nikki en Natascha hebben het in de pauze een prachtig plekje gegeven over de leuning van mijn bank. Het geeft mijn hele woonkamer veel meer warmte en gezelligheid. Het duurde een paar dagen eer ik dit geschenk in mezelf kon binnenlaten, maar toen dit gebeurde, had weer een stukje van mijn hart zich verder geopend. Dank je wel allemaal voor de prachtige spiegels die wij voor elkaar zijn. Voor de mooie uitwisselingen en alles wat geheeld en geopend mag worden.

Maar nu weer terug naar de nieuwe stenen. We hebben dus een nieuwe Calciet uit Madagaskar, we hebben er een paar Freeform, bollen en wat hartjes van. Geen hele grote hoeveelheid, maar waarschijnlijk genoeg voor wie ertoe geroepen wordt. 

Geelgroene Calciet uit Madagaskar

Deze unieke Calciet met zijn aparte kleur is pas gevonden, net zoals de nieuwe Mount Shasta Opaal, de Lemon Swirl Healeriet en de Calciet uit Bosnië, die achter elkaar op ons pad kwamen. Deze kristallen bevatten allemaal eenzelfde energie en zijn ook op een bepaalde laag in Moeder Aarde met elkaar verbonden. Net als de wortelstelsels van bomen een soort elektrische pulsen, informatie naar elkaar sturen, zo ook deze stenen. Ze komen van diep en zijn via aardverschuivingen aan de oppervlakte gekomen. Ze komen ‘Nu’ op ons pad, omdat hun energie ons in deze tijd van grote transformatie zeer behulpzaam is. We zitten in een trillings-verhoging en hebben sterk het verlangen naar ‘huis’, naar een wereld met een trilling die we kennen van ooit op aarde. Een tijd waarin we meer etherisch waren en waar we in liefde vanuit ons hart leefden. Ook dit kristal is verbonden met zowel de zonnevlecht als het hartchakra. Met emoties en onvoorwaardelijke liefde. De zachte, meer vrouwelijke energie helpt ons mee te stromen en weer in onze ‘natuurlijke tijd’ te komen. Dit is nu heel belangrijk, we hebben eeuwenlang in een onnatuurlijke tijd geleefd, ook met name door de Gregoriaanse kalender. De Maya’s spreken altijd al over de ‘natuurlijke tijd’, die verbonden is met het ritme van de maan. Deze Calciet is ook verbonden met de Groene Tara en helpt je om te gaan leven in resonantie met de natuurlijke hartslag van Moeder aarde, die ook die van jou is. Haar zachte vibratie helpt vrouwen weer in contact met hun Godinnenkracht te komen en mannen met hun emotionele kant. De zachte en troostende energie, verbonden met de Groene Tara, de vrouwelijke Boeddha, de vrouwelijke manifestatie van verlichte energie. De naam betekend ‘Ster’, of “zij die bevrijding, moederlijke bescherming en koestering brengt”. Ze is vergelijkbaar met de Moeder van Jezus Christus. Groene Tara geeft moed en de energie om tot daden over te gaan en intuïtief, volgens jouw natuurlijke hartslag en natuurlijke stroom, het doel waarom je naar de aarde bent gekomen te bereiken. 

Zoals ik net ook al schreef, kwam bijna tegelijkertijd ook weer de mooie, ruwe Calciet uit Bosnië binnen. De steen met zeer hoge vibratie, verbonden met de vrouwelijke Godinnen, de groene Tara, maar ook met de helende eigenschappen van het gewonde hart en vooral die van de gekwetste man. Dit kristal bevat unieke, helende eigenschappen, in een combinatie die we voorheen nog nooit zijn tegengekomen.

Calciet uit Bosnië

Deze speciale Calciet is gevonden in de omgeving van de piramides van Bosnië. De steen laat als eerste weten dat zij heel anders is dan Calciet uit Mexico of Madagaskar. Het uiterlijk van deze steen laat haar hoge vibratie en prachtige, vrouwelijke Godinnen kant zien. Zacht en troostend, verbonden met de Groene Tara, de vrouwelijke Boeddha, de vrouwelijke manifestatie van verlichte energie. De naam betekent: “ster”, of “zij die bevrijding, moederlijke bescherming en koestering brengt”. (Ze is vergelijkbaar met de Moeder van Jezus Christus). Groene Tara geeft de energie om tot daden over te gaan en het doel te bereiken. Intuïtief doet men het juiste. Groene Tara geeft moed en is op een liefdevolle manier strijdlustig. De steen zegt: “Ik ben een heler van het gewonde hart en vooral die van de gekwetste man (wat natuurlijk door vorige incarnaties ook in vrouwen kan zitten).” Oorlog zit in ieder van ons, of we nu man of vrouw zijn. Deze unieke Calciet helpt gewonde mannelijke delen te helen die voornamelijk te maken hebben met oorlog situaties, met vechten, beschermen van gezin en dierbaren en daar gebukt onder gaan, waardoor de mannen hun kracht verloren zijn. Oorlog ontstaat, omdat anderen anders zijn. De steen helpt het ‘anders zijn’ te begrijpen, de angst hierop helen. Jij mag ook anders zijn. Iemand die ‘anders’ is, is geen vijand, jij bent ook die ander. Maar het gaat niet alleen om de man, want in een relatie met een vrouw zal er dan onderdrukken zijn. Vrouwelijke delen worden door de gewonde man weggestopt. Als een man, man kan zijn, dan kan de vrouw zich in de veilige energetische bedding van de man ontplooien. Als een man in een relatie niet in zijn ‘gezonde’ mannenkracht staat, neemt de vrouw de mannelijke rol te veel over, waardoor haar intuïtie en zachtheid niet meer genoeg de ruimte krijgt. Mannen willen van nature beschermen, zijn trots. Veel mannen zijn in oorlogssituaties van dit of vorige levens hun waardigheid verloren, zijn ontkracht. Deze steen helpt om weer in waardigheid, gezonde mannelijkheid, in heelheid te stappen. Helpt je lief, zacht en begripvol naar jezelf te zijn. Te leven vanuit je gevoel en niet vanuit je opvoeding, hoe je als man moet gedragen, je spierballen moet tonen. Vrouwen willen dat mannen stoer zijn, maar ook kunnen praten en gevoelig zijn. Mannen kunnen verward zijn hoe ze zich horen te gedragen. Het is niet het een of het ander, je mag weer in balans komen. In oorlog situaties moest een man doden, zijn gezin beschermen, dingen doen die hij niet wilde. Zijn gevoeligheid uitschakelen om te overleven, waardoor al zijn kracht en gevoeligheid verdween. Dit mag nu allemaal helen en daar helpt dit krachtige kristal vol liefde en mededogen mee. De man kan dan de vrouw weer zien en in zijn gezonde, mannelijke kracht stappen en gezonde relaties aangaan. Zowel met zichzelf als met de ander.

Uit Madagaskar hebben we ook weer mooie, grote Versteend Hout plakken binnen. Grote, maar nu ook een groot aantal van een mooie middelmaat. Deze maat hebben wij nog nooit gehad. Een groot aantal staan op een kast in het Pakhuis uitgestald. 

Versteend Hout

Versteend hout heeft een rustige, liefdevolle en blije energie en is voor iedereen goed.

Daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Versteend Hout is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen. Versteend hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Dep de huid met een elixer van de steen als deze jeukerig of geïrriteerd is. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittend emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun.

We hebben ook weer een grote hoeveelheid hele mooie Septarie eieren, of Drakeneieren binnen gekregen. Ook van deze hebben we nu best veel exemplaren in zo’n mooie middenmaat. Er zijn er ook bij die een deksel hebben. Het ei is dan helemaal gesloten en als je het deksel er van de voorkant uit haalt, heb je een open ei. Heel speciaal.

Septarie 

Septarie is een prachtige voedende kalmerende en aardende steen, de meest voorkomende is die uit Madagaskar. Deze bestaat uit geel calciet met een randje van versteend organisch materiaal en grijze kalksteen. Een Septarie is tussen de 50 en 200 miljoen jaar oud, die uit Madagaskar is ongeveer 145-200 miljoen jaar oud. In vroegere tijden werd de Septarie Dragon Stone genoemd, het was een steen van sjamanen die een krachtige connectie met moeder aarde heeft. Deze vreugdevolle steen ondersteunt je terwijl je op ideeën broedt en helpt ze concreet te maken. Bevordert geduld, tolerantie en uithoudingsvermogen. De steen leidt de genezer naar de geschiktste middelen. Op spiritueel niveau harmoniseert dit kristal emoties en ratio met de hogere geest. Helpt bij spreken in het openbaar. Ideaal NLP-kristal. Dit kristal verbetert de communicatie en verstandhouding van een groep en vergroot het zelf genezend vermogen van het lichaam. Goed bij gezwellen, darmen, nieren, bloed, huidziekten en hart. De grote eieren worden ook wel Dragon Egg, of Drakenei genoemd. Deze zijn extreem krachtig en wachten tot men klaar voor hun energie is. Moeder aarde vraagt je met deze zwarte Drakeneieren, deze Shamanen stenen te gaan zitten in de baarmoeder waar geen tijd bestaat en je waarheid en levenslot te herinneren. Septarie werd gebruikt om gehoord en begrepen te worden, ze helpen in een sneltreinvaart het lichaam te helen. Ze laten je moeilijke situaties vanuit een hoger perspectief zien, de onderliggende oorzaken waarom dingen gebeurden en de lessen die erachter liggen.  Behulpzaam bij nachtmerries, negatieve energie en psychische aanvallen. Het medicijn van de draak is verandering, transformatie, wijsheid en beweging door tijd en ruimte. De drakenkracht is het vervellen en dus transformeren tot een nieuw wezen. Het staat ook voor het paranormale en de magie van het leven. De draak is ook een symbool van geluk en overvloed. Zeer krachtige sjamanensteen. Er bestaat ook een zwarte variant die een stuk harder zijn, samen zijn de twee een unieke mix die in synergie met elkaar zijn. 

Van Polychroom Jaspis hebben we hele mooie bollen binnengekregen, deze hebben prachtige kleuren, met veel blauw ook erin. 

Polychroom Jaspis 

Deze nieuwe jaspis uit Madagaskar zorgt voor harmonie tussen lichaam en geest waardoor je meer levensvreugde gaat uitstralen. Hij helpt je de waarheid te spreken, maakt je minder egoïstisch en verhoogt verdraagzaamheid. Deze steen helpt je beter te aarden waardoor je je spiritueel kunt verdiepen en de oorzaken van zielsblokkades en verkrampingen zullen je duidelijk worden. Hij helpt je de juiste keuzes te maken, sterkt de geest en verdrijft negatieve gedachten. Dit is een voedende steen die steun biedt in tijden van stress en die alle aspecten van het leven verenigt. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Hij biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, reinigt de chakra’s en de aura en versterkt het immuunsysteem. Jaspis brengt je in balans en maakt je vastberaden. Hij geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken. Goed bij elektrosmog, straling, langdurige ziekte, geslachtsorganen en de spijsvertering. Hij helpt bij maagpijn, gal-, lever- en nierproblemen. Hij werkt beschermend in de eerste drie maanden van de zwangerschap, helpt bij misselijkheid en geeft verlichting bij de bevalling. Goed bij blaasontsteking, epilepsie, galstenen, anorexia nervosa, boulimia en bij prostaatklachten.

We verkopen altijd veel kleine hartjes en we hebben er deze keer ook van Garniriet met Maansteen kunnen kopen. Super om deze nu ook in hartjes te hebben.

Garnieriet met Maansteen

Garnieriet is een nikkelerts die in deze steen uit Madagaskar samen met Maansteen voorkomt. Deze unieke steen heeft een prachtige kleur combinatie, het felle groene Garnieriet samen met zachte, grijze Maansteen. Om deze steen kun je niet heen, je oog wordt er automatisch naartoe getrokken. Als je eraan toe bent om je Goddelijke Zelf te omarmen en dit alles ook in de ander te zien, is dit je gereedschap. Garnieriet met Maansteen helpt je je verlangens te realiseren. Hou met dit doel een steen vast tijdens een meditatie. Het is een krachtige vergroter van intenties die je kan helpen om te creëren vanuit de leegte, waar alles als potentie al bestaat. Deze steen laat je ook makkelijker je pad zien dat je moet lopen om je dromen uit te laten komen, of dat nu spiritueel, materieel of emotioneel is. Garnieriet in Maansteen stimuleert en heelt je hartchakra, waardoor je jezelf meer lief kan hebben en deze zelfliefde gaat uitstralen naar anderen. Je gaat dan ook meer de mooie eigenschappen van jezelf en anderen waarnemen en zal dan automatisch liefdevollere mensen en situaties in je leven aantrekken. Het is een steen van intuïtie die ons herinnert dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Garnieriet in Maansteen helpt je emoties kalmeren, maakt je bewust van het onbewuste en helpt je paranormale vermogens te versterken. Goed bij emotionele instabiliteit en stress.

Van onze geliefde Oceaan Jaspis hebben we ook weer freeform, bollen en kleine hartjes kunnen kopen. Wat zijn ze prachtig, veel in de geliefde kleuren die blauw en roze bevatten. Soms met mooie kristalletjes erin. Wat een heerlijke energie.

Oceaanjaspis (Atlantissteen)

Ontdekt in Madagaskar tijdens de millenniumwisseling en wordt bij eb gewonnen, waardoor het naar verluidt een band heeft met Atlantis en mystieke kennis bevat. Staat bekend als de “ultieme verzorger”. Door de aardende energie in het lichaam is de steen zeer geschikt voor het afstemmen van alle chakra’s, de fijnstoffelijke lichamen en de meridianen. Nuttig tijdens sjamanenreis. Waarborgt bescherming tegen allerlei negatieve energieën. De steen verenigt verleden en heden en zorgt voor heelheid. Meditatie met deze steen voert naar het verleden om uw wijsheid te herwinnen of om eventueel misbruik van uw spirituele kracht uit die periode te herschikken en te transmuteren. Deze steen biedt verjonging, kracht en helpt om uzelf en anderen te begrijpen en van te houden. De steen zorgt voor een positieve kijk op de toekomst en helpt ons door de verandering heen te gaan. De steen helpt bij het herstel en genezing na ziekte. Goed bij ontgifting, immuunsysteem, stress lymfe, bloedsomloop, vrouwelijke voortplantingsorganen, PMS, spijsvertering, tumoren, tandvleesinfecties, eczeem, verkoudheid, slapeloosheid, ontstekingen, huidziekten.

Nu dat was het weer voor deze week. Gelukkig koelt het weer een beetje af, want het was best warm in de winkel afgelopen weekeinde. Dan zijn we heel blij met de ijsblokjes machine, waardoor het water in de grote kannen een heerlijke temperatuur had. 

Vrijdag, zaterdag en zondag zijn we weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De kristallen en de sieraden die zijn binnen gekomen, liggen dan allemaal in de winkel.

Agenda

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

14, 15 en 16 augustus (vrijdag, zaterdag en Zondag)

21, 22 en 23 augustus (vrijdag, zaterdag en Zondag)

28, 29 en 30 augustus (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4, 5 en 6 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu