Grote hoeveelheid stenen uit Pakistan binnengekomen en 3 nieuwe stenen uit Brazilië.

Algemeen

Het zijn drukke tijden van opruimen en opschonen. Dit is normaal naar aanloop van het voorjaar, maar nu in ons geval is het wel een hele grote schoonmaak. Wim is met de dames bezig om oude schuren af te breken, zodat we mooie nieuwe kunnen gaan plaatsen.

Ook zal er dit jaar meer parkeerplek gecreëerd worden, zodat het makkelijker wordt om je auto op het terrein te zetten. Na ruim 20 jaar hier gewoond te hebben, voelt het fijn om alles nog een keer grondig op te knappen, zodat we hier naarmate we ouder worden de vruchtjes van kunnen plukken. Dat we minder onderhoud zullen hebben en meer gemak zullen ervaren.

Het voelt energetisch ook als een opschoning die past in de trilling van de huidige tijd. Dit proces leert ons ook om weer te waken dat we niet als een gek aan de slag gaan. Ons lichaam geeft via pijntjes of ander ongemak gelijk aan als we weer te ver gaan. Toen we jonger waren konden we aardig ver over onze grenzen gaan, maar in de energie van nu gaat dat echt niet meer. Eigenlijk maar gelukkig, want al dat haasten en stressen is toch helemaal niet nodig. Vertrouwen dat alles goed zal lopen en op tijd in orde komt is heerlijk om te voelen. Maar we blijven mensjes en soms schieten we weer even in de stress.

Wim en Nikki komen tijdens het schrijven met een grote grijns binnen lopen. Wat blijkt, alle afval past precies in de grote afvalcontainer. Wim zegt: er past zelfs geen vuilniszak meer bij. Hij had gedacht dat het niet zou passen, maar gisteren kwam zijn vriend langs die heel graag al het ijzer en voor hem bruikbare hout wilde hebben. Zo fijn om te recyclen. De hele winkel is ook gebouwd van oude materialen en de inrichting komt grotendeels van Marktplaats. Maar zo mooi ook hiermee weer te ervaren dat als je je kunt overgeven en vertrouwen, dat alles dan goed komt. Dat voelt zo als een cadeautje van de kosmos; een bevestiging dat we op de goede weg zijn.

Wij hebben vorige week een hele grote zending met de boot uit Pakistan binnengekregen. Bijna alles zat in middelmaat blauwe vaatjes gestopt, en een klein gedeelte in hele mooie aluminium achtige blikken. Helaas waren deze allemaal ingedeukt, zodat we ze niet meer als leuke opbergblikken kunnen gebruiken. Het was met zijn allen flink aanpoten om alle vaten binnen te zetten. We zagen er niet uit, want deze waren zo enorm vies. Ook van binnen waren ze allemaal niet echt schoon.

Onze handen, kleren en de vloer zaten onder het vuil. Het was veel werk om alles te sorteren, want in een vat zat niet soort bij soort. Nee, alles door elkaar, ook de verschillende vormen van trommelstenen, palmstenen, hartjes, obelisken, freeform en bollen van alle 15 soorten door elkaar heen. We zijn dus eerst maar begonnen met alle soorten bij elkaar te doen en hebben besloten om iedere keer weer wat uit te pakken en in de vaten op te slaan.

        

Stenen uit Pakistan zijn altijd een stuk kostbaarder dan bijvoorbeeld die uit Madagaskar. Maar omdat we zo’n grote hoeveelheid direct uit Pakistan hebben ingekocht en de handelaar ons een hele mooie prijs gunde, kunnen wij de stenen voor een mooie prijs in de winkel aanbieden. Dit maakt heel erg blij.

We zullen dit weekeinde van 3 soorten uit dit land, met een grote historie uit de oudheid en met een rijke geschiedenis in energie, in de winkel plaatsen. We hebben prachtige bollen, obelisken, trommelstenen, zeepstenen, hartjes en freeform van allen. Als eerste wil ik de prachtig groene Caribbean Green Calciet noemen. Dit is een heerlijke hart-steen met een hoge vibratie die rust en ontspanning geeft.

Caribbean Green Calciet

Caribbean Green Calciet is een prachtige steen uit Pakistan. Het is een combinatie van Calciet en Aragoniet. Deze krachtige en toch zachte steen met zijn unieke groene kleur geeft rust en ontspanning. Hij helpt bij vernieuwing en bewust worden van je eigen mogelijkheden, waardoor deze veel voor je groei naar verlichting kan betekenen. Deze kan alleen via het hartchakra plaatsvinden, dus vanuit je eigen kern. Deze Calciet helpt je om heel diep in je eigen hart te komen en daar al je lichtmogelijkheden te ontdekken en te ontplooien. Hij brengt ook rust in je hart om alle indrukken, ervaringen en groei te kunnen integreren. De steen maakt je zacht, open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind.

Caribbean Green Calciet is verbonden met zachte, helende Engelenkrachten die kunnen inwerken op je hartaspecten, voor healing en bewustwording. Hij verbindt ook je hart met Moeder Aarde en de natuurrijken der Elfen en Deva’s en helpt Gaia’s droom, het paradijs op aarde, te creëren. Ze verbindt jouw bewustzijn hier directer mee, zo kun je beter in contact komen met je eigen zielendroom. Deze steen van diepgaande heling helpt bij het zuiveren van oude, vastgeroeste patronen, helpt oude denkpatronen en dogma’s los te laten en meer te vertrouwen op je hogere leiding. De steen bevordert overgave en geeft inzichten vanuit het hart en de universele liefde. Caribbean Geen Calciet helpt je hogere bewustzijn te openen, daarnaast brengt het tederheid en zachtheid op diverse levels. Deze steen is waardevol voor het ascensieproces, het helpt je om meer te gaan leven vanuit je gevoel en om zonder weerstand mee te gaan met de flow van het leven, zonder tegenstand van het ego of denken, je niet te verzetten tegen je groei, ook als deze in een stroomversnelling gaat. Ondersteunend bij vermoeidheid en rugpijn en versterkt de spieren. Hij zorgt voor een betere doorstroming van onder naar boven. Hij werkt ondersteunend bij mensen die problemen hebben van het hoofd, bij duizeligheid, flauwvallen, slaapproblemen, hartproblemen en/of hartritmestoringen. Ook goed bij spanningshoofdpijn en nek en schouderpijn. Bij afvallen is het een prima stimulator.

    

Een nieuweling in ons assortiment is een Fuchsiet Aventurijn. We hadden er al uit Madagaskar, die een tijdje geleden gevonden zijn, en nu dus ook uit Pakistan.

Fuchsiet Aventurijn

Fuchsiet Aventurijn is een mystieke steen van voorspoed die een sterke band heeft met het Devische rijk en met een krachtig Engelencontact. De steen is ook sterk verbonden met het hartchakra en helpt je te leven vanuit jouw hart. Visionaire steen die waarnemingen stimuleert en die ons verbindt met de hoogste spirituele gebieden, maar wel verbonden met je eigen hart. Vergemakkelijkt astrale reizen en opent de intuïtie en paranormale reizen. Hij versterkt leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid en bevordert mededogen en inlevingsvermogen en moedigt volharding aan. Hij neemt je mee naar het verleden om oorzaken van ongemakken te zoeken.Tevens laat hij laat zien welke holistische actie je moet ondernemen en leidt gezondheidskwesties in goede banen.

Fuchsiet Aventurijn helpt je om in je kracht te gaan staan maar ook om van dienst te zijn zonder in een machtsstrijd of valse nederigheid verstrikt te raken. Hij laat zien wat nodig is om de ziel te laten groeien. De steen helpt wederzijdse afhankelijkheid en emotionele chantage overwinnen en geeft veerkracht na een trauma of emotionele spanning. De steen verbindt het intellect met de emotie, kalmeert woede en irritatie en helpt je emotioneel te herstellen.  De steen geeft een gevoel van welzijn, brengt yin en yang in evenwicht en beschermt het hartchakra. Als je de steen draagt, helpt hij elektromagnetische vervuiling te absorberen. De steen kan positief helpen bij stotteren door inzicht in de onderliggende oorzaken te bieden. Fuchsiet Aventurijn is goed voor het hart, de thymus, het bindweefsel, spieren, skelet en het zenuwstelsel. Goede steen die energetisch ondersteunt bij het normaliseren van de bloeddruk, voor de stofwisseling en bij cholesterolproblemen. Het helpt bij ontstekingen, huiduitslag en huidallergieën, verlicht migraineaanvallen en verzacht de ogen. Ook de bijnieren, longen, neusbijholten, spierstelsel en urogenitale systeem hebben baat bij deze steen. Ook kalmerend bij huidproblemen. Dep water van de steen op de huid.

Als laatste voor nu hebben we ook in alle bovengenoemde vormen de Chocolade Calciet/Aragoniet in de winkel liggen. Deze bruine steen wordt door veel mensen gewaardeerd hebben we de laatste maanden gemerkt. Dus we zijn heel blij dat we er meer van hebben binnengekregen. Later zullen er meer artikelen van deze steen op de webshop komen, als we meer hebben uitgepakt.

Chocolade Calciet/Aragoniet

Chocolade Calciet of Aragoniet is gevonden in Pakistan. Niet iedereen zal deze steen mooi vinden, deze kan weerstand oproepen. Weerstand tegen saaiheid, tegen hoe iets eruitziet. De energie van de steen gaat ook over oordelen, oordelen over jezelf of over anderen, maar ook over slachtofferschap. Je zit vast als je oordeelt. De steen helpt je hieruit te komen. Wat willen we niet zien van onszelf, welke delen vinden we niet mooi of welke eigenschappen van onszelf vinden we niet fijn. Wat is het nog waarin jij je verstopt voor de wereld, wat zijn de delen waarin jij je klein maakt. De delen waar je je voor schaamt. Wat vind je niet fijn om te zien, waar sluit je je ogen voor. De vraag is ook bij velen, hoe kun je nu je eigen wereld creëren terwijl er zoveel om je heen niet fijn is, er in de wereld zoveel trieste dingen gebeuren. Je schuldig voelen dat jij het goed hebt. De steen leert je dat je de hele wereld niet op je nek hoeft te dragen. Kijk wat je kunt doen in je directe omgeving. Begin bij jezelf om de wereld mooier te maken. “Be the Change”. De steen heeft ook een energie van; Er wordt aan mij voorbijgelopen, ik ben niet mooi of interessant genoeg, maar aan de andere kant voel je ook een prachtig licht in de steen. Als je je verstopt voor de wereld, omdat deze te hard voor je is en je meer leeft in je droomwerelden, omdat deze veilig en prettig voor je voelen, kan deze steen je helpen. Deze helpt je te aarden en je in je waarde zetten, jezelf te accepteren hoe je bent. Zonder jezelf met anderen te vergelijken of aan een bepaald ideaal te voldoen. Uniek durven te zijn. Dit is zo een thema van deze tijd. Niet meer meten aan hoe jij of iets hoort te zijn. Je unieke schoonheid te zien, de schoonheid in alles te kunnen zien. Mensen kiezen vaak kristallen die mooie, heldere kleuren hebben, waar je qua uiterlijk blij van wordt. Dit spiegelt wat we zelf willen zijn, maar in deze op het oog saaiere steen zitten van binnen zoveel kleuren. Alle prachtige kleuren bij elkaar in een kommetje geeft de kleur donkerbruin, maar in de oorsprong zitten allemaal schitterende kleuren. Ga je kleur bekennen, breek vrij, als een lotus die uit de modder groeit. Deze steen stimuleert het leven van je diepste wensen en verlangens van je hart, te zijn wie jij bent.

Een tijdje geleden is er een nieuwe zending uit Brazilië binnen gekomen. We zijn nog steeds bezig deze te prijzen en van een beschrijving te voorzien. Deze kristallen hebben ons geleerd om de tijd te nemen en te vertrouwen dat op de juiste tijd, op het juiste moment deze in de winkel zullen liggen. We redden het gewoonweg niet om alles gelijk na aankomst winkel klaar te hebben. Dus “we go with the flow” zoals ze dat ze mooi in het Engels zeggen. In deze blog zullen we 3 ervan bespreken. Deze liggen ook in de winkel en 2 ervan staan op de webshop.

Als eerste de Blueprint of Wholeness kristallen. Deze staan al ruim een week op de webshop en hebben we nu voor de tweede keer binnengekregen. Zo fijn om er weer een nieuwe partij van te hebben kunnen kopen, want ze waren bijna uitverkocht. Wat ook heel fijn is dat we ze nu voor een betere prijs hebben kunnen inkopen. Vaak als een steen heel bijzonder van uiterlijk is en voor het eerst uit de aarde komt, vragen de handelaren met een mijn een hogere prijs, dit ook omdat ze soms niet weten hoe groot de pocket of ader is. Het kan een eenmalige vondst zijn, wat wij al best vaak hebben meegemaakt. Maar nu is er dus meer van deze steen van Heelheid gevonden. We zijn hier superblij mee.

Blueprint of wholeness (Blauwdruk van heelheid)

Blauwdruk van heelheid kristal is een pas gevonden Nieuwetijdskristal uit Brazilië die ons gaat helpen om vrij te worden. Deze stenen zeggen: “We zijn gebutst en gedeukt, maar hebben de blauwdruk van heelheid in ons.” Deze kristallen zijn van oorsprong, in hun blauwdruk ‘heel’, maar zijn ook na hun reis op aarde weer geheeld. Ze hebben de tand des tijds doorstaan. Veel zijn qua uiterlijk aan een kant mooi glad en aan de andere kant vol met gaten. Ze vertellen ons dat ze hierdoor niet ‘minder’, maar juist ‘meer’ zijn, dit omdat ze de ervaring van een lange reis hebben meegemaakt. Net zoals het doel van onze incarnatie is om onze ziel een ervaring te laten opdoen. Deze ervaringen dragen de kristallen bij zich, deze zijn geheeld en hebben de blauwdruk van heelheid in zich, net zoals bij ons mensen. De ervaringen die wij hier op aarde opdoen komen van het Goddelijke die zichzelf in de stof wil ervaren. Dit is een groot verhaal, het doel van onze incarnatie. Laten onze ervaringen dienend worden. Iedere kristal ziet er anders uit, heeft meer of minder butsen, iedere ziel loopt zijn eigen, unieke pad. Ieder mens heeft een ander pad gelopen, we zijn allemaal een, maar zijn niet de ander. We hebben allemaal een unieke blauwdruk, een unieke kleur die het verhaal van onze reis vertelt. Dit kristal leert ons het accepteren, omarmen van je ‘mindere’ delen, je zogenaamde onvolmaaktheden die weggestopt zijn. We willen deze alleen maar transformeren, maar als we deze delen helemaal kunnen gaan accepteren, ook die van de ander, en gaan zien als onderdeel van de reis, het opdoen van de ervaring, dan ga je alles anders zien en beleven. Het oordeel daarop gaan loslaten. Dit kristal van heelheid laat ons weer herinneren dat we geen slachtoffer zijn, maar gekozen hebben voor een menselijke reis vol ervaringen die ons nog rijker, voller maakt. Deze kristallen zijn bezield, zijn heel. Als we als mens beschadigingen hebben, ook fysiek, dan zijn we dat niet, we zijn zoveel meer, we zijn in onze blauwdruk heel. Zodra we dit helemaal gaan beseffen en gaan leven vanuit het weten wie we zijn, zal onze reis minder zwaar aanvoelen en veel meer vreugde gaan opleveren. Dan kunnen we totale vrijheid en vreugde tijdens onze reis ervaren.

   

Als tweede hebben we een Rook Citrien met fantoom uit de streek Bahia in Brazilië ingekocht. Dit zijn natuurlijke Rook Citrienen. Vaak is Citrien gecombineerd met Rookkwarts, dit is energetisch heel fijn. Het zijn krachtige kristallen die beschermend en reinigend zijn. Je kunt ook altijd de beschrijving van Citrien en Rookkwarts even lezen voor extra informatie over de steen. Deze steen is zo fijn in deze tijd van grote bewustwording. Zo velen van ons hebben een schild opgebouwd, vaak rond het hart of de zonnevlecht, waar onze emoties zich bevinden. Dit door pijnlijke, vaak onbewuste ervaringen uit vorige levens, of het huidige leven. Deze krachtige kristallen helpen ons om deze schilden weer af te breken, om weer ons pure zelf te tonen. Ze leren ons dat we geen maskers of schilden meer nodig hebben.

Rook Citrien met fantoom uit Bahia, Brazilië

Deze kristallen die krachtig verbonden zijn met de zonnevlecht, helpen de pantsers die we hier opgebouwd hebben weer afbreken om ons pure zelf weer te worden. Veel mensen wapenen zich tegen verdriet en alles wat er aan energie binnenkomt. Een vollere buik is ook vaak een pantsertje wat we hebben gekweekt om onszelf te beschermen. Door deze beschermlaag kon er niet veel meer in, maar er kon ook niet veel meer uit. Dit kan een reden zijn dat veel mensen last van buikklachten hebben. Dit schild is een goede bescherming geweest, maar in een deel heb je je ook afgesloten van het leven. Door dit schild is het niet mogelijk om jezelf compleet te openen. Het kan nu voelen dat het tijd is om deze laag weer af te breken. Dit kan een kwetsbaar gevoel geven, maar als je eraan toe bent, wil je niet liever meer dan jezelf zijn. Je pure zelf tonen. What you see is what you get. Ik heb geen maskers of geheimen meer nodig. We willen diep van binnen graag een open boek zijn. Er zit zoveel schoonheid in puurheid. Als je jezelf helemaal toont, ook al voel je je dan heel kwetsbaar, word je niet snel gekwetst. Mensen drukken op plekken die nog niet echt zijn. Als je jezelf volledig accepteert, met je lichte en je nog donkere delen, het gevoel niks meer te verliezen te hebben, dan pas kun je echt gelukkig worden. Als je dit kunt leven, krijg je ook openheid en puurheid als spiegel via anderen te zien. De ander zal laten zien in hoeverre je helemaal echt bent. Wees niet te streng voor jezelf als iets je spiegelt. Geniet van deze reis naar heelheid en geluk.

 

Als laatste in deze blog een uniek kristal qua energie, maar ook qua uiterlijk. Van deze weten we niet of er nog meer gevonden worden en we hebben er niet een enorm grote hoeveelheid van. Maar we vertrouwen erop dat ze bij de juiste mensen terecht zullen komen. Toen we deze op een filmpje zagen wisten we gelijk dat we deze heel graag in de winkel wilden hebben. Onze enthousiaste Braziliaanse vriend, die altijd weer met veel liefde en passie op zoek is bij de mijnen naar nieuwe kristallen, was zelf ook zo blij dat hij deze gevonden had. Hij zei dat hij sterretjes in de punten zag en dat de mijneigenaar dacht dat deze van Rutielkwarts waren. Hij had ook gezien dat ze een lichte Sceptervorm hadden en eruitzagen als een soort Kaarskwarts. Wow, wat een aparte kristallen.

Toen hij het over sterren had, dacht ik gelijk aan verbinding met de kosmos. Dit hebben ze ook, maar na het channelen door Natascha bleken deze juist een krachtige verbinding te hebben met de Aarde ster, in hart van Moeder Aarde. Het uitwerken van de beschrijving van dit kristal is een hele pittige geweest, omdat de channeling behoorlijk chaotisch was. Deze steen was moeilijk om in woorden te vatten en het verhaal dat deze vertelde was lang en ging van het ene naar het andere. Gelukkig is het me gelukt om er een geheel van te kunnen maken. Als dit lukt en gevoel klopt bij iedereen, dan maakt dat heel erg blij. We willen de kristallen toch alle eer aan doen die ze verdienen. We merken wel dat dit soort kristallen ons leren dat energie niet altijd meer makkelijk is om in woorden weer te geven, dit ook omdat we eigenlijk allemaal zelf dienen te voelen wat goed voor ons is en ons eigen verhaal erbij te voelen.

Kaars-scepter-sterrenkwarts uit Beltrão, Brazilië (Aarde Ster verbinder)

Deze unieke Kaarskwarts kristallen hebben een lichte sceptervorm en in de punt zie je sterretjes die waarschijnlijk door Rutielkwarts ontstaan zijn. Deze unieke kristallen hebben een energie van water in zich, van Nautilus, van druipstenen. Ze zijn ook Scepters en ze hebben een verbindende energie. In de aarde bevinden zich grotten, gangen, openingen, rivieren, leylijnen en ook tellurische energie en geomantie, waar deze kristallen in en onder de aardkorst mee werken. Deze tellurische stroom of aardstroom is een elektrische stroming door de aardkorst en oceanen. Een van de basisuitgangspunten van de geomantie is: zo boven zo beneden, zo buiten zo binnen. Alles wat je in de fysieke wereld ziet, is gelijk aan alles op het energetische gebied. Het bewustzijn dat alles een geheel vormt en dat jij ook deel uitmaakt van dat geheel. Alles is dus verbonden en er is geen afgescheidenheid. Deze kristallen werken in en door de aarde-, en waterlagen, waar ze energieën verbinden. Ze helpen nieuwe energieën uit de aarde te openen of omhoog te duwen. Het is een echte grondwerker, net als een mol in de aarde, maakt deze openingen en nieuwe energie vrij. De sterren erop laten de verbinding met de sterren, je kosmische deel op aarde zien, dat energie alle kanten uitstraalt, maar ook alle delen van jezelf samenbrengt en vice versa. Aarde en kosmos verenigd. Dit kristal reist alle kanten uit. Er is zoveel in de aarde, deze wereld is zo groot. Wij denken altijd dat de kosmos groot is, maar de aardse wereld is ook groots. Een Scepter is een uniek kristal, die helpt je eigen monadische bewustzijn te ontwaken en te channelen naar andere delen van je eigen zelf. Hij verbindt je oorsprongs-energie en monadisch zelf opnieuw met je hoger zelf, persoonlijk zelf en innerlijk kind. Het helpt je deze energieën op aarde steeds meer op te nemen en uit te stralen. Als aardelagen verschuiven, helpt deze weer te verbinden en precies de juiste energieën naar de juiste plekken bewegen. Ze zijn verbonden met de wereld van Nautilus wezens en nog vele anderen beschavingen op een bewustzijn laag welke ons bevattingsvermogen nu nog te boven gaat. De energie van Nautilus staat ook voor uitzuivering en heling. Het kristal zegt: “Ik ben een pakketje van niet te bevatten energie, maar ik geef precies vrij wat in jouw bewustzijn vrij mag komen.” Dit is persoons gebonden. Ze zijn verbonden met een oer-energie, met delen van ons waar we nu zo ver van verwijderd zijn, wat zo verstopt, ondergronds zit. Ver van ons af, maar toch ook helemaal niet, want we zijn het. Ze zijn bijna een kosmische grap. Deze verbinder zegt: “Nee we zijn niet los, we zijn het allemaal.” Net als de Maya’s zeggen: “Ik ben een andere Jij.” Het kristal laat ook nog weten: “Ik ben niet in woorden te vatten, ik werk via gevoel. Stem je op me af en reis met me mee door de gangen van de aarde en je zult zien dat deze niet donker zijn. Je komt op plekken waar licht is, zonder dat er licht is. Ik help je om licht op je donkere delen te laten schijnen.” Dit kristal geeft informatie gedoseerd af, zodat deze behapbaar voor je is. Het kristal vertelt ons dat er zoveel verschillende blikvelden zijn. Als je met een loep of microscoop kijkt, zie je de wereld zo anders dan met je ogen. Onze wereld is zo enorm groot. Je onderbewuste bevat delen die je nog niet kan waarnemen, waar je nog niet bewust van bent. Wat je aankunt, helpt dit kristal je bewust worden.

 

Dit was het weer voor nu. Wij zijn iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Met Pasen en Pinksteren zullen de dagen afwijken. Kijk daarom altijd even op de site voor de dagen dat we open zijn. De afslag via Heerle zal een tijdje gesloten zijn. Er is geen probleem om ons te bereiken want je kunt ook de afslag Rosada nemen, of die van Wouw. Heerlijk dat er altijd 3 afslagen zijn die naar ons leiden. Als er dan eentje afgesloten is, dan zijn er nog 2 over.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

11, 12 en 13 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

18, 19 en 20 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

25, 26 en 27 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4, 5 en 6 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

11, 12 en 13 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

 

Menu