Grote verscheidenheid nieuwe sieraden en kristallen binnengekomen

Algemeen

Ik had gisteren de blog geschreven, maar vanochtend gebeurde er iets wat ik heel graag wil vermelden, dus vandaar dit stukje even tussendoor. Ik liep naar de winkel en zag rechts in mijn ooghoek een grote vogel op het bruggetje van de vijver zitten. Het was een grote Aalscholver. Deze zien wij eigenlijk nooit hier, maar niets verbaast ons, want we hebben ook regelmatig een IJsvogel die visjes uit de vijver komt halen. Maar zo’n grote vogel zie je normaal in rivieren of meren. Ik ken ze heel goed vanuit mijn jeugd in Aalsmeer aan de Westeinder plas. Toen ik goed naar hem keek zag ik dat er iets niet klopte, het leek of hij energetisch om hulp vroeg, toen hij iets draaide zag ik een heel lang stuk plastic uit zijn snavel hangen. Mijn hart schoot in mijn keel, ach beestje toch, wat doen wij jullie toch aan met al die vervuiling van plastic. Ik rende naar binnen, roepend om Wim, dat hij moest helpen en dat we visnetten moesten halen. We renden allebei naar de vijver met een schepnet in onze handen en vertelden de Aalscholver dat we hem wilden helpen. Wim vroeg hem ook of we hem mochten helpen en of hij zich alsjeblieft wilde laten helpen. Toen wij aankwamen lopen sprong hij de vijver in. We zijn ruim 20 minuten bezig geweest met heen en weer rennen en hopen dat een van ons hem met het visnet aan de stok kon vangen. We hadden goede hoop toen we zagen dat hij steeds vermoeider werd om onder te duiken. Eindelijk lukte het Wim om de vogel te vangen. Toen hij hem vasthield trok ik nog een enorm lang stuk plastic uit zijn lijfje. We lieten hem gelijk vrij en hij dook de vijver in. Daarna hebben wij hem lange tijd op de brug zien zitten. We hopen dat hij voordat hij vertrekt nog wat visjes uit de vijver vangt, zodat hij weer op krachten komt.

Wij kijken altijd naar wat dieren ons te vertellen hebben, het zijn zulke wijze boodschappers. Heel graag wil ik deze even delen waar de Aalscholver voor staat, want ik denk dat de boodschap van deze mooie grote vogel niet alleen op ons slaat, maar ook voor veel van onze klanten een mooie boodschap is.

Bron: https://uitjebewust.nl/de-aalscholver/

De Aalscholver beweegt zich in het water, op de aarde en in de lucht, hiermee staat hij symbool voor de toegang tot verschillende dimensies, verschillende werkelijkheden. Ook wij mensen hebben toegang tot al deze werelden, zijn eigenlijk grenzeloos, al lijkt dat in deze tijd helemaal niet meer zo. Grenzen worden gesloten en regels steeds strikter, maar eigenlijk kan ons dat juist bewust maken. Ons laten beseffen dat niets ons kan beperken, dat we vrije wezens zijn, vol licht en liefde zijn. De Aalscholver is rank en slank, krachtig en tegelijkertijd kwetsbaar. Dat is het mooie van het dier en een les die we ervan kunnen leren. Om in je kracht te staan en je kwetsbaar te durven opstellen. Velen van ons leven toch nog te veel voor de buitenwereld, pas als het ons emotioneel allemaal te veel wordt, komen we bij onze kwetsbaarheid terecht en durven we misschien onze emoties wat meer te tonen. Deze vogel staat voor introspectie, dat je stilstaat bij jezelf. Wat is nu echt belangrijk voor je. Waar heb je behoefte aan. En geef je hier ook gehoor aan? Onze maatschappij is vol verplichtingen en regels, velen hebben een volle agenda. We moeten zoveel, maar wat willen we nu echt, wat hebben we eigenlijk echt nodig, wat maakt ons echt gelukkig. We willen zo graag anderen blij maken en aan verwachtingen voldoen, dat we vaak vergeten zijn waar wij zelf nu echt behoefte aan hebben. Wat zouden we zelf nu heel graag echt van het leven willen.

Deze vogel zegt ons te gaan voelen waar we werkelijk plezier aan beleven. Om uit patronen te gaan en weer creatief te worden. Om helemaal te gaan leven vanuit je hart. En als je een tegenslag ervaart, om vooral door te gaan. De Aalscholver geeft ook niet op als hij na een duik geen visje gevangen heeft. Ontwikkel jezelf, leer van fouten en open je hart. Creëer het leven waar je van droomt en waar je als mens recht op hebt. Jij bent een goddelijk wezen, jij bent de creator van je eigen werkelijkheid.

De Aalscholver leert ons ook om vooral onze kwetsbaarheid te tonen, iets wat ook velen is afgeleerd. We zijn zo bang dat als we kwetsbaar zijn dat we dan zwak zijn, maar het tegenovergestelde is waar. Als je kwetsbaar durft te zijn, als je je kwetsbaarheid durft te tonen, ben je eigenlijk heel krachtig. Je laat de ander een stuk van je ziel zien. Net als de Aalscholver met zijn gespreide vleugels. Toon de ander wie je bent, toon wat je voelt, laat weten wat je graag wilt.

Een andere betekenis vertelt dat de Aalscholver staat voor dat liefde alles overwint. Dat liefde geeft en alle negatieve krachten terugkaatst naar hun eigen bron. Dat dit ook te maken heeft met grenzeloosheid maar toch verbondenheid met alles en iedereen.

We zijn heel dankbaar dat deze majestueuze vogel naar ons toekwam met zo’n mooie boodschap en dat wij hem mochten bevrijden en dat we daarmee weer een stukje van onszelf hebben bevrijd.

 

Maar nu terug naar hoe de blog oorspronkelijk begon ha ha. Eigenlijk voelt het wel heel fijn dat deze anders liep, dat er zoiets bijzonders gebeurde en om dit even te delen.

Wij zijn heel blij dat er weer een zending nieuwe sieraden gezet in Sterling zilver is binnen gekomen. Er staan er ook al op de webshop, de rest ligt in de winkel. Er zitten gelukkig ook weer Herkimmer Diamant hangers bij, helaas waren er geen oorhangers of oorstekers. Er worden minder kleine, heldere Herkimmer Diamantjes gevonden. Dit lichtkristal is heel beschermend en helpt ons in onze lichtkracht te blijven. Dit is heel fijn in deze roerige tijden.

Herkimmer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven.  Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Ook van de geliefde triplet Opaal hangers uit Australië hebben we weer een grote hoeveelheid hangers en oorhangers. Zo fijn, want ze waren helemaal uitverkocht. Triplet betekend hier; drie-laags. De sieraden bestaan uit een laagje Opaal, daaronder Onyx en er bovenop een cabuchon van Bergkristal. In de winkel hebben we er ook ringen van.

Boulderopaal

Boulder Opaal is een prachtig, maar vaak kostbaar kristal uit Australië die intensiteit en puurheid uitstraalt. De intensiteit van het Opaalgedeelte brengt helderheid in problematische situaties en zorgt dat je gecentreerd blijft in tijden van stress en wanneer je beslissingen moet maken. Boulder Opaal kalmeert de ziel, brengt mentale en emotionele balans en werkt erg goed voor het hart. Het helpt je om vanuit je ziel niveau te leven en jezelf en je omgeving weer te gaan ervaren. Het helpt je bij het loslaten van gevoelens waardoor je je laat provoceren. Het helpt ook om oude hindernissen en schuldgevoelens los te laten. Boulder Opaal is een steen van vooruitgang, expansie en ontwikkeling. Het verheldert de aura en stimuleert genezing van gebieden waar de aura donker is, ook lijnt hij de meridianen uit en verbindt ze met de etherische lichamen. Boulder Opaal bevordert de communicatie tussen je Oorspronkelijke Zelf, Hogere Zelf en je persoontje en helpt je duidelijk te krijgen wat je doel op aarde is, wat je verlangens hier zijn. Ook wordt deze Opaal gebruikt om verbinding met de Sterren te krijgen, communicatie tussen de Aardse- en de Sterren wezens. Het stimuleert contact met buitenaardse intelligenties en geeft inzichten en kennis over het ontstaan van de Creatie. Ook wordt Boulder Opaal gebruikt om makkelijker in contact te komen met je spirituele gidsen en je dieren gidsen. Hele fijne steen voor medicijnwiel ceremonies om energie te stabiliseren en om in contact met gidsen te komen. Deze Opaal geeft stabiliteit in ons leven, vooral in tijden van verandering. Hij zorgt ervoor dat je je pad helder blijft zien. De steen is zeer behulpzaam bij depressie, hij geeft je het gevoel het leven weer aan te kunnen. Hele goede steen voor homeopathie en remedies omdat het helende energie bevordert. Boulder opaal is een echte Opaal die ons jong houdt. Opaal confronteert je met je eigen innerlijk en je schaduwzijde. Voor mensen die liever onwetend willen blijven en hun innerlijk niet willen transmuteren wordt hij daarom soms als negatief ervaren. Leg een opaal af en toe in water, omdat ze uit kunnen drogen en barsten. Het is een delicate steen met een fijne vibratie. Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek. Opalen kunnen genezing naar het energieveld van de aarde sturen, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien. Opaal versterkt de wil om te leven, het zou verlichtend werken bij de ziekte van Parkinson, infecties en koorts en verbetert het geheugen. Opaal werkt ondersteunend voor het bloed en de nieren en zou het

Nieuw zijn hangers van Blauwe Onyx met Scheeliet uit Turkijke. De mooie blauw met wit gestreepte stenen met een vleugje Scheeliet zijn facet geslepen.

Scheeliet in blue lace Onyx uit Turkije

Deze mooie blauwe steen waar blauwe Onyx samen met zachtgeel Scheeliet in zit, is gevonden in Turkije. Deze steen is verbonden met het keelchakra, maar helpt je ook om spiritueel te aarden. De blauwe onyx versterkt het contact met het bovennatuurlijke waardoor spirituele groei tot ontwikkeling komt. Hij geeft kracht, volharding en zelfvertrouwen en biedt steun in moeilijke omstandigheden en in tijden van grote stress. Hij zorgt ervoor dat je je energie gemakkelijker kunt centreren en op één lijn met een hogere macht kunt brengen en dat je verbinding met het geheel kunt maken. Hij leert je je lot in eigen hand te nemen. Tevens brengt deze steen je hoofd tot rust en geeft structuur en richting aan. Mensen die erg in zichzelf gekeerd en opvliegerig zijn zullen met deze steen toegankelijker worden. De communicatie verloopt soepeler omdat het emotioneel uiten eenvoudiger wordt. Hij vergroot je intuïtie en opent je derde oog. Deze steen helpt mensen die vast zitten in patronen of mentale negativiteit en die herhaaldelijk hun verhaal vertellen en negatief over anderen zijn. Door steeds te herhalen verankeren ze negativiteit, omdat ze moeite hebben met positiviteit. Scheeliet helpt ze deze patronen te doorbreken en creëert een positieve mentale staat, zodat hun kijk op het leven verandert en ze niet steeds terugvallen in het verleden. Het harmoniseert het mentale lichaam voor nieuwe positieve vibraties en moedigt creatief denken aan. Hij helpt je een doel in je leven te vinden wat bij je zielsopdracht past. Perfect kristal voor helers en therapeuten die teveel betrokken blijven bij het proces van hun cliënt en zelfs een deel van het proces gaan dragen. Scheeliet in blue lace Onyx helpt beide partijen om los te laten. Leg voor dit doel een steen in de therapieruimte. Deze steen verwijdert ook mentale patronen uit vorige levens die nu nog in de etherische blauwdruk zitten. Ook kalmeert het hersenspinsels zodat je innerlijke stem gehoord kan worden. De steen helpt zelf-sabotage te overwinnen en de geest meer analytisch dan emotioneel te laten functioneren. Via de lymfe en andere vloeistoffen worden negatieve boodschappen naar delen van het lichaam getransporteerd waarna deze een ziekte kunnen worden. Hij haalt deze patronen weg, zodat de cellen opnieuw geprogrammeerd kunnen worden, maar nu met positiviteit. Een goed hulpmiddel bij EFT of meridiaan therapieën. De steen is perfect om de subtiele lichamen en de chakra’s weer uit te lijnen met het fysieke en het geeft energie aan alle niveaus. Ook balanceert de steen een teveel aan mannelijke energie, vooral bij vrouwen. Deze steen brengt het goede in iemand naar boven en helpt positieve intenties te manifesteren. Het kristal support op een spirituele manier hen die onzeker zijn over hun toekomst. Samen met Amfiboolkwarts is de steen perfect om Engelen begeleiding aan te roepen. Het is een reinigende steen die ook behulpzaam is bij huidproblemen zoals puistjes, acne of eczeem. Deze steen geeft meer lucht en ruimte op het borstgebied bij intens verdriet. De steen helpt vocht te verwijderen. Ook behulpzaam bij lage rugpijn, de spieren, de mannelijke voortplantingsorganen en de bloedvaten. De steen helpt je energie te herstellen als je uitgeput bent.

 Ook nieuw zijn Aquamarijn hangers, deze hebben we nog nooit gehad. Ze zijn facet geslepen uit Aquamarijn uit Brazilië .

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variëteit van Beril. De naam is ontleend aan de Latijnse term voor ‘water van de zee’, volgens oude overleveringen was Aquamarijn de schat van zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten het als talisman om hen te beschermen. Het werd ook gewaardeerd als steen van eeuwige jeugd en geluk. Aquamarijn straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf. Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. Blauwe Aquamarijn is een van de krachtigste stenen om je keelchakra schoon te maken en te activeren, hij zorgt ook voor verbinding met je oren en innerlijk horen en zorgt dat je gevoeliger wordt voor subtiele energieën. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie en je hoogste waarheid te communiceren en helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen, verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid.

Groene Aquamarijn heeft alle eigenschappen van de blauwe, maar is wat meer verbonden met het hartchakra. Het stimuleert de energiestroom en communicatie van het hart naar de keel. Het is de steen van loslaten. Helpt je te bevrijden van gehechtheid aan oude patronen, relaties en manieren van leven. Aquamarijn helpt je te werken aan verdriet, want het helpt je gehechtheid aan het lichaam van iemand die je na staat los te laten, maar een positieve verbinding met het spirituele wezen van de ander te behouden. Aquamarijn beschermt de aura en brengt de chakra’s op één lijn. Dankzij de diepe reinigende energie kun je overgangen en veranderingen snel doorlopen, weerstand opzijzetten en je angst voor het onbekende overwinnen. Perfect voor wanneer alle bagage je te zwaar is geworden, hij helpt je bij het loslaten en opruimen. Werkt ondersteunend bij keelpijn, gezwollen klieren, schildklierproblemen en versterkt de reinigende organen. Ondersteunt de ogen, gebit en de maag en goed bij hooikoorts en allergie.

We hebben ook 2 topkwaliteit Kobaltcalciet hangers op de webshop gezet, in de winkel liggen ook nog een klein aantal van deze felroze beauties. Deze stenen komen uit Afrika.

Kobaltcalciet

Kobaltcalciet is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en vergeving. Deze prachtige roze steen is afgestemd op de roze vlam van zuivere, mededogende liefde die verbonden is met de energie van Maria, Isis en Quan Yin en de vrouwelijke Godinnen. Kobaltcalsiet is een steen van zelfontdekking, eigenliefde en leert je om van anderen te houden. hij verbindt hart en geest. Alf je niet zeker weet waar je spirituele pad naartoe leidt helpt deze prachtige steen je. Hij helpt je om je levensdoel te vinden en je talenten te ontdekken. Psychisch helpt Kobaltcalsiet je om ideeën in actie om te zetten, maar dan in jouw tempo. Hij harmoniseert het intellect en de emoties en brengt deze in balans. Als kristal van mededogen wordt hij gebruikt voor emotionele healing en bij het overwinnen van emotionele blokkades, eenzaamheid, verdriet of bij een gebroken hart. Hij kalmeert intense gevoelens en helpt je een goed gevoel over je leven te krijgen Hij moedigt emotionele rijping aan en zendt een intens voedende energie uit die je helpt om goed voor jezelf te zorgen. Kobaltcalsiet steunt mensen die pijn voor anderen mensen of voor de planeet dragen en voor degenen die alle hoop hebben opgegeven. Hij laat ook zien of het gepast is pijn van anderen op je te nemen, als dit niet de bedoeling is snijdt hij zachtjes de banden door en bevordert vergeving aan beide kanten. Hij zal je hier dan ook bewust van maken. Voor healing op afstand kun je de steen vragen om de roze straal of roze vlam naar iemand uit te zenden, het krachtigste werkt dit als je de steen op een foto van de persoon of het dier legt. Kobaltcalsiet werkt het krachtigst op het emotionele niveau, hij wist littekens uit en brengt meer liefde in het fysieke lichaam. Goed bij verdriet, eenzaamheid, stress, studie, healing van weefsel, calcium opname in de botten, immuunsysteem.

 We hebben sinds lange tijd ook weer prachtige facet geslepen Kundalini Citrien hangers uit Congo. Deze natuurlijke Citrien zijn krachtige zonnetjes. In de winkel hebben we er ook ringen van.

 Kundalini Citrien

Dit is een zeer zeldzame vorm van Citrien uit Congo . De steen kenmerkt zich door kleine puntjes om de hoofdpunt heen, voor ons is het de krachtigste Citrien die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een natuurlijke Citrien die de kundalini-energie langs de ruggengraat laat opstijgen van de basischakra naar de kruinchakra. Hij reinigt alle chakra’s en opent hogere chakra’s voor de zielenster en verder. Boven het hoofd gehouden schept hij een kosmisch orgasme dat je naar het hart van de schepping meeneemt om medeschepper te worden, een ervaring die hij dan in de functionele werkelijkheid aardt. Dit is een volmaakt kristal voor mensen die tantra willen beoefen of hun seksualiteit naar een hoger plan willen brengen. De steen verhoogt het libido en deblokkeert de voortplantings-organen. Tevens bevat de steen alle eigenschappen van een ‘normale’ Citrien. Dit kristal van overvloed geeft vreugde en energie aan allen die hem zien, tevens transformeert het negatieve energie meteen en houdt die niet vast. Ook is dit een van de meest reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Dit kristal is uitstekend voor het verbeteren van paranormale vermogens en om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven. De steen verwijdert blokkades op je spirituele pad, absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Kundalini citrien verwijdert overtuigingen en gedachtepatronen die je gevangen houden in armoede en effent aldus het pad der overvloed. Dit kristal reinigt de etherisch blauwdruk en verwijdert de gevolgen van schadelijk gedrag uit vorige levens. Goed bij depressie, angsten, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier- en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier, ook verlicht het pijn, ook hoofdpijn en heft het krampen op.

We zijn ook heel blij dat onze vriend hele mooie exemplaren van de Cintamani uit Arizona gezet heeft in klauwtjes van gerhodineerd zilver. Het zilver is dan voorzien van een laagje rhodium, dit is een vorm van Platina wat ervoor zorgt dat het zilver niet meer zwart wordt.

Cintamani steen of Saffordite

De Cintamani steen wordt als een heilige steen beschouwd en die zo zeldzaam is dat maar weinig mensen hem hebben gezien. Sommigen geloven dat het een mythische steen is, waarvan de verwijzing kan worden gevonden in religieuze geschriften, terwijl anderen geloven in het bestaan ​​ervan. Het feit dat referenties van Cintamani zowel in de hindoeïstische als de boeddhistische literatuur te vinden zijn, wijst erop dat het een steen is die zeer gewaardeerd en gerespecteerd is. De meest voorkomende referentie over Cintamani is dat het een geschenk voor de aarde is vanuit de lucht. Er wordt gezegd dat de Cintamani-steen enkele miljoenen jaren geleden uit het Sirius-sterrenstelsel kwam. Dat dit gebeurde tijdens een galactische supergolf toen een planeet die rond Sirius A cirkelde explodeerde en alle kanten op vloog. Sommige van deze fragmenten bereikten de aarde na een reis door de interstellaire ruimte. De steen is zo zeldzaam dat door de geschiedenis en de mythologie bekend is dat slechts een handvol mensen deze bezit. Grote mannen in de oudheid, goden en godinnen hebben zich met de Cintamani versierd en de mythische aard van de steen verheven. De Cintamani steen, ook bekend als Saffordiet, is gevonden in Oost-Arizona. Het is een verweerd Obsidiaan-glas, vulkanisch van aard. Saffordiet bevat kristallijn magnetiet dat, zoals je misschien kunt afleiden, het magnetisch maakt. De steen is dus ook een integraal onderdeel van het magnetische rooster van de aarde. Er zijn ook op andere plekken naar verluid Cintamani stenen gevonden. Er wordt ook verteld dat er een oorspronkelijke Cintamani steen is die eivorming is en vele, vele jaren geleden door opgestegen meesterwezens naar de aarde werd gebracht. Deze steen zou de aarde dienen en haar helpen in haar huidige transitie. Deze eivormige Cintamani steen zou geplaatst zijn in de Gobiwoestijn, maar schijnt kort voor 2012 verhuisd te zijn naar de belangrijke vrouwelijke vortex op aarde die zich onder het Titicacameer in Bolivia, bij de heilige berg Tehama bevindt. Ook heeft Drunvalo in een van zijn boeken geschreven over de verhuizing van een heel belangrijk ‘buitenaards’ kristal dat kortgezegd zal bijdragen aan de verandering van energie op aarde van mannelijk naar vrouwelijk. Ook vertelde hij dat duizenden jaren de primaire vortex mannelijk van energie was en dat het hart van deze vortex zich bevond in de Himalaya’s, maar dat deze vortex sinds de verhuizing van de grote steen onder de heilige berg Tehama in Bolivia vrouwelijk van energie is. Deze steen is geactiveerd als een ontvanger van de kosmische stralen, om het etherische grid van de aarde te stabiliseren. Momenteel is de steen ontvanger en doorgever voor de energieën van de galactische centrale zon, zodat alle levensvormen op aarde hun vibratie kunnen verhogen. De grote eivormige Cintamani steen werkt ook in conjunctie met de gouden schijf van de zon, die zich ook ongeveer op die plek bevindt. Deze twee objecten worden gebruikt om de kosmische energieën te focussen, die uitstralen in de aarde en die door de meesters worden gebruikt om de vibratie van de aarde en de zielen op aarde te verhogen. Er zijn overal op aarde fragmenten van de grote Cintamani steen verspreid en die zijn nog steeds in resonantie met de grote steen. Voor de werking maakt het niet uit of je een grote of een kleine steen hebt. Op persoonlijk vlak kun je de steen inzetten om je energievelden te balanceren. Deze steen transformeert alle vormen donker in licht en negativiteit in positieve energie. Cintamani steen helpt bij zuivere intentie en helderheid van geest, brengt je in je gevoel en helpt je te leven vanuit je hart. Mentale blokkades en oude negatieve patronen helpt deze te doorbreken. Ook helpt deze je om in onvoorwaardelijke liefde voor anderen en jezelf te leven, waardoor oordeel uiteindelijk zal verdwijnen. Ook versterkt de steen overgave en vertrouwen, je zult emotioneel meer in balans komen en angsten overwinnen. Lichamelijk verhoogt Cintamani de helende capaciteiten van je lichaam. Het verhoogt ook je inspiratie en intuïtie, speciaal waarom je hier op aarde bent. De steen is ook behulpzaam bij het harmoniseren van elektromagnetische vervuiling om je heen. De Cintamani steen is zwart of donkerbruin van kleur. Meestal opaak maar soms ook wat doorzichtig, als je met een fel lampje door schijnt zie je de transparantie. Het is een soort Tektiet, maar niet alle Tektiet is Cintamani. Deze steen is anders in energie dan Moldaviet die ook een hele krachtige Tektiet is. De energie van de Cintamani steen is, in tegenstelling tot de kleur, puur licht. En ze brengt ook veel ‘aan het licht’, ook op persoonlijk vlak. Ze laat je dingen zien die diep verborgen zitten in jou en helpt je om te transformeren, zodat je klaar bent voor je missie en jouw deel kan doen in het planetaire bevrijdingsproces. Maar ook helpt deze je om je weer uit te lijnen met je hogere zelf, zodat je in totale heelheid op aarde kunt gaan leven en al je dromen kunt verwezenlijken. Dit is een echte ascentie steen die nu gevonden is om ons te helpen op ons pad naar verlichting.                            

 Als laatste van nieuw sieraden die we nog nooit gehad hebben zijn een paar Blauwe Opaal hangers uit Chili. Van deze steen hebben we 1,5 jaar geleden tijdens de Tucson show een aantal kilo ruwe kristallen gekocht. Deze steen lijkt zo op de blauwe Andes Opaal, alleen dan gevonden in Chili. En deze kwaliteit in Andes Opaal is niet meer te betalen, in de zo uitgesproken kleur is deze heel zeldzaam geworden. Dus wat waren we blij toen we deze uit Chili tegenkwamen. Ik heb toen voor onze vriend in Engeland een aantal mooie uitgezocht waar hij in zijn werkplaats in India cabochons van heeft geslepen, vandaar dat we er nu een paar hangers en ringetjes van hebben. De ruwe stenen zijn helaas allemaal al een tijd uitverkocht. Doordat we nog steeds niet naar Amerika kunnen reizen.

In de winkel hebben we ook ringen. Helaas hebben we deze niet op de webshop, omdat het moeilijk is met de maten. Een ring moet je echt passen.

Blauwe Opaal uit Chili

Deze prachtige blauwe Opaal is gevonden in Chili.

Het is een krachtige steen die veel troost geeft. De steen is als een troostende moeder die zegt; kom maar hier, wees maar stil, je bent veilig, iets wat we soms allemaal nodig hebben in de hectiek van alle dag en de energetisch verschuivingen die voor chaos en verwarring kunnen zorgen. De steen bevat tevens de kracht van de natuur. De ongerepte natuur van Chili bevat alle elementen: Zon, zee, woestijn, vulkanen, bergen, water, vuur, wind, aarde, lucht en ook een overvloed aan prana energie. Deze blauwe Opaal laat ons op adem komen. De steen laat ons dieper ademhalen in een ritme zoals Dolfijnen en Walvissen doen, waardoor je veel meer prana kunt gaan inademen. Prana of levensenergie, de frisse lucht, het inademen van pure levensenergie, zorgt ervoor dat alle stress en zorgen je lichaam kunnen verlaten en dat je met een frisse blik opnieuw alles van je leven kunt beschouwen. Hij zet aan tot grote schoonmaak van emotionele kwesties en brengt je direct tot de kern van een probleem. Hij geeft inzicht en laat oude energie wegvloeien. Deze blauwe Opaal is krachtig verbonden met het element water. Vooral de wijze moeder energie van de Walvissen zit in deze steen. Hij geeft kracht en creëert ruimte. Tevens is hij verbonden met de pure, hoge energie van Lemurië, hij helpt je weer herinneren hoe puur je toen was, vrij van ballast en vol liefde. Tevens is hij verbonden met de liefdes energie van Venus en haar bewoners, de Hators. De Hators zijn liefdevolle hoogenergetische wezens verbonden met de energie van water, Lemurië en klanken. Hun energie is zeer kalmerend, liefdevol en genezend. Ze helpen je innerlijk licht te laten ontwaken, je hartchakra te openen en je auraveld te vergroten. Ze geven een gevoel van vrede en innerlijke rust. De gletsjers van Chili zijn zo puur en bevatten een bepaalde klank/trilling. Ze zijn zo oud en geven verstilling. Er zit zoveel informatie in dit bevroren water, deze unieke frequentie laat bevroren delen van ons die niet echt leven ontwaken. De klanken van de Walvissen zullen je ook doen ontwaken en tot rust brengen. In deze hectische tijden laat deze steen je ruimte voelen om van alles naar niets (rust) gaan. Hators brengen je naar ongerepte gebieden waar geen ruis meer is, naar de stilte in je hart, waar de symfonie van klanken in volledige harmonie is. Deze bijzondere Nieuwetijds stenen werken samen met alle elementen, dus ook met de natuur. Door deze steen kun je weer ervaren hoe het is om weer helemaal puur en in totale eenheid te zijn, jezelf te zijn zonder alle ruis om je heen. Hij werkt heel krachtig op je keel en je thymus, waar hij je zelf genezend vermogen activeert. Hij werkt ook krachtig op je derde oog en je fysieke ogen, hij verruimt je blik, letterlijk en figuurlijk. Hij werkt ook samen met Dolfijnen en Walvissen en net als hen met alle elementen op aarde, iets dat wij zijn kwijtgeraakt. Wij zijn het gevoel met onze natuur, met onszelf kwijtgeraakt in deze hectische tijden vol met prikkels. Maar deze stenen zijn onze helpers die ons helpen herinneren en ons weer in balans helpen brengen.

We hebben van de week ook een hele grote hoeveelheid prachtige kwaliteit Baltische Barnsteen sieraden binnengekregen. Veel ringen, hangers, oorhangers, oorstekers en armbanden. Deze Baltische Barnsteen is ontstaan uit hars van Pijnbomen die 10 tot 125 miljoen jaar geleden groeiden. De hars is na miljoenen jaren zo hard geworden, dat het aanvoelt als plastic. Deze Baltische Barnsteen staat bekend als de ‘echte’ Barnsteen. Is geen Copal, die minder oud is. Barnsteen is een zachte steen die als deze valt snel breekt. Ook is de steen gevoelig voor chemicaliën, alcohol en make-up. Wees als je een hanger draagt dus voorzichtig met waar je parfum spuit. Anders kan de prachtige, glanzende steen dof worden. Als je Barnsteen op de huid draagt geeft deze natuurlijke olie aan het lichaam af. Barnsteen of Amber, wat de Engelse naam is, wordt al sinds de oudheid gewaardeerd voor zijn geneeskracht en verlichting van pijn en ontstekingen. Deze Baltische Barnsteen wordt na stormen gevonden aan de kust van b.v. Litouwen. We hebben ook een grote hoeveelheid handgepolijste stenen ingekocht. Het kleurenspel en de patronen van iedere steen zijn uniek. Het zijn prachtige kunstwerkjes van ‘vloeibaar goud’.

Barnsteen (Amber)

Eigenlijk is dit geen kristal, maar miljoenenjaren oude gestolde en gefossiliseerde boomhars. Deze steen die heel licht van gewicht is haalt hele oude kennis en wijsheid in je naar boven. Amber heeft een krachtige verbinding met de aarde en is een aardende steen voor hogere energieën. De steen is een krachtige genezer en reiniger, ook voor de chakra’s. Hij absorbeert negatieve energie en transformeert deze tot iets positiefs. Hij zet het lichaam aan tot zelfgenezing. Als je het gevoel hebt vast te zitten en je door angsten of fobieën verkrampt voelt, dan leert deze steen je vanuit liefde te leven en deze ook te ontvangen. Hij leert je oude emoties los te laten. Amber is een krachtige beschermer die je lagere zelf met je hogere verbindt. Hij brengt je warmte en stabiliteit in je leven en bevordert creatieve zelfexpressie. Hij zorgt voor evenwicht en geduld en moedigt het nemen van beslissingen aan en ondersteunt het geheugen. Emotioneel moedigt amber een vreedzame houding aan en geeft je een gevoel van vertrouwen. De steen doordrenkt het lichaam met vitaliteit en heeft de kracht om ongemakken uit het lichaam te verwijderen. Hij bezit het vermogen om pijn en negativiteit te absorberen en is goed voor de keel, de maag, milt, nieren, blaas, lever, galblaas. Hij vermindert gewrichtsproblemen en versterkt de slijmvliezen. Als je de steen als elixer inneemt werkt hij heel krachtig bij heel veel kwalen. Hij werkt ook als een natuurlijk antibioticum.

We hebben nu ook unieke Roze bergkristalletjes uit Corinto, Brazilië in de winkel liggen. Heel lang geleden hebben we eenmaal Pink Lemurians gehad, maar daarna nooit meer gezien. We konden onze ogen niet geloven toen we een kleine partij roze clustertjes konden inkopen. Toen Natascha de steen ging channelen kwam er buiten de liefdevolle energie die resoneert met het hartchakra, dat de steen zo sterk op je hoofd en hersenen werkt. Deze brengt rust, ontspanning in het hoofd. Het zijn kristalletjes met unieke eigenschappen. Wow wat kunnen we deze goed gebruiken in een tijd waarin velen van ons piekeren en angstige informatie mensen doet malen. We zijn zo dankbaar dat de kristalwereld ons voorziet van kristallen met liefdevolle energieën die ons ondersteunen in onze ontwikkeling en ook vriendjes zijn in moeilijke tijden.

Roze Bergkristal uit Corinto, Brazilië

Deze bijzondere, verfijnde clustertjes hebben een subtiele, hoge, liefdevolle vibratie. De zachte roze kleur komt door het element Lithium. Ze werken heel krachtig en toch zacht in je hoofd, als kleine straaltjes die subtiel inwerken op je hersenen. De meer bekende, donkere Lithium kristallen werken steviger, ruimen grovere blokkades op. Deze werken op een veel subtieler niveau. Ze ruimen als het ware alle gruis nog op welke ons tegenhoudt om helemaal vanuit vertrouwen, vanuit ons hart te leven. De steen heeft het over papa en mama, helpt de papa en mama energie in jezelf uit te balanceren. In de dualiteit, de afgescheidenheid van het mannelijke en vrouwelijke, zit het gewonde kind ertussen. Roze Bergkristal helpt met het thema ‘oer-vertrouwen’, waar het op aarde over gaat. Het helemaal veilig voelen vanuit onze basis. Een bedding waarin je kan gaan zakken, waarin je kan gaan zijn en weer kan gaan ervaren: Het is Goed. De steen ontkrampt heel veel in je hoofd, ontkrampt mentaal. Het van alles invullen, naar de toekomst of in het verleden leven werkt niet meer. Ga maar naar de leegte, je hoeft niet bang te zijn voor de leegte. Roze Bergkristal werkt met je samen, helpt een fijn, dragend veld, waarin je veiligheid in jezelf kunt ervaren, te creëren. Door met de steen te zitten, of te mediteren helpt deze je naar een liefdevol, hoog energieveld te gaan.  Dit veld is van zo’n andere trilling, is pure liefde. Dit kristal je laat voelen dat je niet hard meer hoeft te werken, maar alleen maar hoeft te zijn. Dan kan dit liefdevolle veld in je aura uitdijen, kun je weer uit gaan reiken. Als je gewond ben trekt je energie zich terug, reik je niet uit. Maar in de trilling die dit kristal ons laat voelen, dit veld van eenvoud, moeiteloosheid, rust overgave en onvoorwaardelijke liefde, kun je dit weer gaan uitstralen, gaan leven. Veel clustertjes hebben ook kristallen aan de onderkant, stralen alle kanten uit. Deze kristallen zijn krachtig verbonden met de hersenen en ruggenmerg vloeistoffen. Ze scannen energetisch je hersenen af en helpen gebieden die uit balans zijn te ontspannen. Ze brengen ook balans in je hoofd/hart energie. Roze Bergkristal uit Corinto is een steen van innerlijke waarheid die helderheid geeft en die innerlijke zorgen transformeert naar rust en liefdevol weten. Ze helpen je om uit paniek en chaos te raken en om je gezonde verstand samen te laten werken met je intuïtie, verbonden met alles. Ze dragen een trilling die ons leert dat het niet meer nodig is om heftig door zware processen heen gaan, hard aan jezelf werken, maar om in overgave en vertrouwen te leven, waardoor je in een heel andere trillingsfrequentie kan gaan komen. Veel oude processen zijn niet meer op te lossen met hard werken, maar kunnen alleen in deze Alchemische energie transformeren. Zonder dat je je hoofd over alles breekt. In de leegte, daar ligt de sleutel. Ga maar met de steen mediteren en laat alles gebeuren, maar besef ook dat je leven maakbaar is, dat jij de creator bent van je leven.

Een heel andere steen is de Russische Shungit. We verkopen deze krachtige beschermer tegen straling en elektrosmog al jaren. Deze magische steen absorbeert niet alleen deze voor veel mensen negatieve energie, maar transformeert deze. Dus de steen slaat deze niet in zich op. Wij hebben nu ook wat kleine bolletjes en piramides ervan. Van de piramides hebben we ook een aantal grotere exemplaren. Grotere bollen worden nog voor ons gemaakt.

Shungit

Dit is een unieke steensoort uit het Noordwesten van Rusland, in Karelië aan de Zhunga rivier. En is minstens 2 miljard jaar oud.  Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd. Het bijzondere bij Shungit is dat de koolstof moleculen waaruit hij bestaat water zuiveren en reageren als krachtige antioxidanten. De molecuulvorm wordt “fullerenes” genoemd. Wetenschappelijk is er zeer veel interesse in deze fullerenes op het gebied van de weerstand van het lichaam tot de behandeling van kanker. Er wordt gespeculeerd dat fullerenes een relatie heeft met de oorsprong van leven. Er zijn astronomen die denken dat buckyballs(fullerenes) van buitenaardse oorsprong zaden bevatten die leven op aarde brachten. Fullerenes wat in je lichaam komt, door bv Shungit water te drinken, gedraagt zich als de meest krachtige en langwerkende antioxidant op het gebied van vrije radicalen. Veel doctoren hebben goeie hoop bij fullerenes. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten, vooral die van het spierskelet systeem en bij huidaandoeningen. Als je het water drinkt waar hij in heeft gelegen, zou dit helpen bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en de huid versterken en te verjongen. Ook hebben Russische wetenschapers die de steen hebben onderzocht gemerkt dat door het water van de steen te drinken het helpt bij het herstel van een ernstige of chronische ziekte van de maag, lever, darmen, nieren en stofwisseling. Huidproblemen herstellen sneller door de plekken te deppen met Shungit water. Als je enkele stenen in bad legt, krijg je heel geneeskrachtig badwater, dat gezuiverd en in energie verhoogd is. Zeer zuiverend en een krachtige beschermer bij geopatische belasting. Het vermindert ook stress en reinigt het lichaam van ballast door slechte omgevingsenergie. Ook brengt de steen verlichting bij hoofdpijn, rugpijn, reuma, slaapproblemen en stabiliseert het bloed. Gebruik het niet in de laatste fase van de zwangerschap. De steen absorbeert negatieve energie die het omzet in positieve. Shungit werkt op moleculair niveau, het bevrijdt je atomen van negatieve verbindingen, patronen en energieën. Shungit bereid de atomen en moleculen van het lichaam voor om hoog spiritueel licht te kunnen ontvangen. Je lichtlichaam kan zich nl niet volledig ontwikkelen als het niet samensmelt met het fysieke lichaam. Bij de meeste mensen gaat dit nog niet door teveel aan negativiteit die zich in het lichaam bevindt. Shungit kan hierbij helpen. Je kunt de steen op een zieke plek dragen, of ermee mediteren. Shungit zorgt er ook voor dat je beter aardt. Dit is een steen van de “waarheid”. Als je de steen draagt en je spreekt niet de waarheid, dan zal je je daar ongemakkelijk over voelen, dit komt omdat Shungit negativiteit verwijdert en veel spiritueel licht brengt. De steen helpt dus ook bij negatieve patronen, slachtofferschap en sabotage van het zelf. Emotioneel helpt het bij diepe angsten, schuldgevoel en schaamte. Het hoogste doel van Shungit op aarde is dat wij op aarde menselijke wezens van licht worden.

Als laatste in deze blog, die een allegaartje van allerlei stenen uit allerlei landen is geworden, willen we nog vermelden dat we uit Congo weer hele mooie Malachiet hebben binnengekregen. We hebben weer liggende freeform, bollen en eieren. De kwaliteit is echt super. Zo mooi gepolijst en ook de patronen van de stenen zijn prachtig. Malachiet is een steen die in zoveel verschillende kwaliteiten kan voorkomen. De mindere kwaliteiten zijn vaak dof en bevatten minder patronen.

Dit was het weer voor deze week. Er zal binnenkort een uitgebreide blog komen over Libisch Goud Tektiet. Wat een cadeau dat deze zonnige Tektiet met een zeer hoge (buitenaardse)vibratie weer op ons pad is gekomen. Niet voor niets, want deze unieke energie kunnen velen van ons kristalliefhebbers heel goed gebruiken.

Agenda Winkel

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

3, 4 en 5 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

10, 11 en 12 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

17, 18 en 19 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

24, 25 en 26 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu