Hoe kies je nu een kristal, of kiest een kristal jou 😀

Algemeen

Veelal vragen mensen ons in de winkel om hen te helpen een kristal of steen uit te zoeken. We merken dat dit toch velen onzeker maakt. Wij mensen zijn over veel dingen onzeker en een kristal of steen uitzoeken is vaak best eng. Doe ik het wel goed, kies ik niet de verkeerde, hoe weet ik nu wat bij mij past. Iedereen die twijfelt en het aan ons vraagt gaat ervan uit dat wij het wel weten. Omdat wij de hele dag met stenen en kristallen werken staan wij meer open voor de energie van kristallen, misschien is dat het verschil, maar veel meer is het niet. Als ik naar mezelf kijk, ook ik heb altijd raad gevraagd aan mensen waarvan ik vond dat die het wel beter zouden weten dan ik zelf, want zelf je verantwoordelijkheid nemen is heel eng. Ook zit er in velen van ons dat wij onszelf zoveel kleiner maken en ontkrachten omdat we onzeker zijn. Zo logisch na wat iedereen in dit en vorige levens allemaal heeft meegemaakt, maar het is nu de tijd om weer meester te worden over je eigen gevoelens, over je eigen leven. Om weer in je kracht te stappen. Als je nu de volgende keer een beslissing moet nemen, of bijvoorbeeld een kristal wilt uitkiezen, ga er dan vanuit dat jij weet wat je nodig hebt en dat deze steen zich dan aan jou laat zien. Meer is het niet, deze steen gaat je opvallen. Je vindt hem bijvoorbeeld prachtig om te zien, soms vind je hem juist niet mooi, maar blijft hij aan je verschijnen, kun je niet om hem heen. Soms zie je dat een steen er voor jou uitspringt, of dat deze meer glanst of uitstraalt. Een steen of kristal kan op zoveel manieren je aandacht trekken. Soms raak je diep ontroerd als je een steen vasthoudt, ga je huilen of voel je de energie door je heen stromen. Ga er gewoon eens mee spelen, mee experimenteren. Uitvinden wat jouw manier is om contact met een steen te krijgen, want voor iedereen is dit anders.

Zelf heb ik heel lang gedacht dat ik totaal afgesloten was en niks voelde, omdat ik niet zoals veel mensen stenen kan voelen via mijn handen. Alleen al doordat ik niet snel iets voelde zoals ik anderen zag doen, blokte ik op iedere vibratie die een steen toch uitstraalde. Als ik nu een steen langer vast heb voel ik wel iets, dan voel ik de energie stromen. Maar mijn manier is veel meer mijn ‘weten’. Ik zie een steen en dan ‘weet’ ik dat het deze is. Dit is iets wat ik heel moeilijk vond, want weten is zo vaag, zo subtiel. Ik was bang dat ik het maar verzon, of verbeelde, maar nu weet ik dat dit niet zo is. We zijn gewoon allemaal verschillend. Stenen roepen mij ook vaak. Ik hoor dan geen stemmen, maar om een voorbeeld te geven, soms loop ik gewoon door de winkel en dan opeens wordt mijn oog naar eens steen getrokken, dan besef ik dat deze de aandacht voor iemand vraagt, of voor degene waar ik onbewust aan dacht, of die iets gevraagd had. Zo roepen stenen ons ook als we op inkoopreis gaan. Leuk om uit te vinden wat jouw manier is, niks is raar of gek.

Bij ons in de winkel mag je de stenen beetpakken, bekijken en de energie voelen. We horen regelmatig van klanten dat dit in andere winkels niet mag. Dat sommige ook zeggen dat de stenen dan vervuilen van al het contact, nu daar geloven wij niet in. Stenen vervuilen niet zomaar en zeker niet in zo’n krachtige omgeving als onze winkel. Er is in de winkel zoveel energie van alle kristallen, maar ook zoveel liefde van alle mensen die komen en die echt van kristallen houden en ze met heel veel respect en liefde behandelen, dit zorgt in onze opinie voor dat wat negatief zou zijn, getransformeerd wordt. Voor ons voelt het ook dat kristallen ons mensen heel sterk spiegelen, dus als jij diep van binnen gelooft dat je kunt vervuilen of dat andere je kunnen vervuilen, dan zullen jouw kristallen ook eerder vervuilen en schoongemaakt dienen te worden. Alles is energie en alles in je omgeving reageert op jouw energie en laat je zien hoe jij in het leven staat. Als je daar bewust van wordt kun je hiermee gaan spelen en kijken of je door bewustwording oude patronen kunt gaan doorbreken en weer verder groeien. Hier helpen kristallen ons, zonder oordeel en vol liefde mee, dat maakt ze zo mooi.

Laatst zei een klant zo mooi: Maar hoe zit het nu eigenlijk, kies jij een steen, of kiest een steen jou. Ze zei het op een manier met een twinkeling in de ogen, dat ze begreep waar ze het over had, dat ze het ‘spel’ begreep. Wij mensen denken dat wij een steen uitkiezen, omdat wij hem toch van een plankje, of uit een kastje pakken. Maar wij hebben zelf ook heel andere ervaring en ook velen die vaak al wat langer met kristallen bezig zijn met ons. Bij ons viel het op een gegeven moment op dat er kristallen waren die niet gelijk verkocht werden. Kristallen die bij het inkopen er zo uitsprongen, door hun prachtige uiterlijk of zeer krachtige energie. En deze bleven soms best een tijdje in de winkel. Wij vroegen ons af waarom dit was, soms voelden we dat de steen nog even in de winkel wilde blijven, maar andere keren wisten we dat de steen op iemand aan het wachten was. Dit soort stenen die echt op iemand wachten, waarvan het lijkt dat deze jou uitkiezen, zijn vaak krachtige kristallen, die een sterke energie hebben, een soort eigen individu zijn. Sommige stenen voelen voor ons meer als collectief, zoals veel trommelstenen, bijvoorbeeld van Jaspis of Agaat soorten, maar ook andere stenen. Wat is dit toch moeilijk uit te leggen ha ha. Een gevoel te beschrijven. Maar er zijn stenen, dit zijn vooral kristallen, die dus een kristalstructuur bevatten, die zijn uitgegroeid in een kristalvorm, zij hebben vaak een meer individueel karakter. Het zijn vaak ook kristallen met een krachtiger vibratie. Het voelt alsof zo’n kristal bij een bepaald persoon hoort, alsof er een afspraak is tussen een persoon en een kristal. Alsof deze in je leven verschijnt wanneer jij eraan toe bent. De hereniging is ook altijd prachtig om te zien, mensen zijn vaak heel blij en/of diep ontroerd door zo’n kristal.

Veel mensen komen in de winkel met lijstjes van kristallen die ze via de site al hebben uitgezocht, veelal door de beschrijvingen te lezen. Of hebben via een woord in de zoekmachine een steen uitgezocht. Deze manier van kiezen is die van de ratio, van je hoofd. Niks mis mee, want ook dit werkt, maar de beste manier is via je hart. Door open te staan zonder enig oordeel, dan kunnen stenen je echt verrassen. Je kiest dan stenen die je helpen op lagen waar je zelf niet aan gedacht had, maar die het meest nodig zijn op dit moment in je leven. Vaak zien we dat de mensen met een lijstje voor een deel met heel andere stenen naar huis gaan. Ze zeggen dan vaak ook lachend, dat heel andere stenen ze riepen. Zo leuk om te ervaren. Maar niks mis met een lijstje hoor, we hebben ons hoofd ook niet voor niets gekregen. 😉

Ga maar kijken wat voor jou werkt als je een steen wilt kopen, loop rond en laat je verrassen. Kijk welke je roept of aantrekt. Het is zo fijn als je zelf je steen hebt uitgezocht, dit geeft zoveel zelfvertrouwen en plezier. Je wordt ook al blij ervan omdat je in je eigen energie gelooft, in je Kracht stapt. En dit is echt nodig in deze tijd van onze evolutie, dat we onze kracht niet meer weggeven aan anderen, maar geloven in het prachtige wezen wat we zelf zijn. En daar helpen kristallen ons weer bewust van te worden. Ook als je een kristal voor iemand anders uitzoekt. Denk aan deze persoon en ook dan zal je het juiste kristal voor iemand uitkiezen. Een kristal uitkiezen kan ook via een foto, dus als je niet in de gelegenheid bent om naar een winkel te gaan, kun je toch online ‘invoelen’ via een foto. De ene persoon kan dit beter dan de andere. Ook kunnen kristallen je via een foto kracht, liefde en energie geven. Maar vaak is het zo fijn om ze vast te pakken, te knuffelen of te dragen, dit is net iets tastbaarder en dat is wat wij mensen toch nog heel fijn vinden. Een foto van een bos bloemen is mooi, maar de bloemen in je huis hebben staan ervaren we toch als iets heel moois, word je nog blijer van. Maar gelukkig kunnen we dit zelf bepalen. Doe wat voor jou goed voelt, waar jij blij van wordt. Volg je hart.

Spirituele beschrijvingen van de kristallen zijn eigenlijk een leidraad en soms ook weer een bevestiging en dat is fijn. Er zijn mensen die zelf hun steen op gevoel uitkiezen en als ze dan de beschrijving lezen zien ze vaak dat het klopt, dat daar ook net iets staat wat met hen resoneert. En dat is fijn, dat geeft ons zelfvertrouwen, waardoor we weer verder groeien. Maar beschrijvingen zijn ervaringen van mensen of schrijvers van boeken. Wij maken dankbaar gebruik van de prachtige boeken geschreven door mensen die heel veel feeling met kristallen hebben en die prachtig kunnen verwoorden wat een steen ons te bieden heeft. Zelf voelen wij ook van alles en regelmatig vertellen klanten hun ervaringen die wij dan weer in onze beschrijvingen gebruiken. Maar het is een leidraad. Als een steen je roept en je hebt niks met de beschrijving, of als een bepaalde klacht die je hebt niet in de beschrijving staat, kies dan toch de steen waar je hart naar uitgaat, want jij ‘weet’. De beschrijvingen zijn maar een summier deel en kristallen kunnen op zoveel vlakken voor je werken. Het is daarom moeilijk om via een beschrijving alleen te kiezen op laten we zeggen hoofdpijn. Want deze hoofdpijn kan door zoveel verschillende manieren ontstaan zijn. Voor hetzelfde geld kies je een roze steen die je in je hart brengt, waardoor je uit je hoofd gaat en dat deze zo tegen hoofdpijn werkt. Zoveel mensen, zoveel verschillen.

Ik hoop dat we een beetje hebben kunnen uitleggen voor hoe het voor ons voelt hoe het met stenen en kristallen werkt. Mocht het voor jou heel anders voelen, ook prima, want er zijn geen wetten en regels. Gelukkig maar. Doe waar jij blij van wordt, dat is het allerbelangrijkste.

Nu we het net toch even over beschrijvingen gehad hebben. Altijd fijn, ook voor ons, want het maakt het toch net wat meer tastbaar. Ik zag op de site van Judy Hall, de schrijfster van de vele Kristallen Gidsen dat zij heeft geschreven over de Cherry en Groene Tanzurine. Zij noemt de groene heel mooi Emerald Tanzurine, vertaald is dit Smaragd Tanzurine. Deze stenen hebben wij al een aantal jaar. We hebben ze ooit bij de mijneigenaar op de beurs in Tucson gekocht. We hebben een uitgebreide beschrijving op de site staan, maar we vinden het leuk om te vermelden wat Judy Hall over deze stenen te melden heeft. Ze heeft ook geschreven over Lapis Lace Onyx met Scheeliet, ook deze steen hebben wij al eventjes. Wij noemen hem Scheeliet in Blue Lace Onyx. Dus voor wie meer informatie over deze stenen wil, kijk op haar site, deze is alleen in het Engels. Ik heb hier wat extra informatie van deze site judyhall.co.uk naar het Nederlands vertaald. Lees voor haar uitgebreide beschrijving haar site.

 

Ze schrijft over de Cherrry en Groene Tanzurine in deze maand, augustus, de maand van de Leeuw. Ze zegt: deze stenen zijn perfect voor deze maand want dit is de maand dat het hart centraal staat. Leeuw leert ons om het hartcentrum open te houden, wat er ook gebeurt. Deze twee kleuren groen en kersenrood vullen elkaar aan. De zachte energie is uitstekend voor het harmoniseren van het hart en het immuunsysteem. In synergetische samenwerking herstelt Tanzurine het ritme van het leven, waarbij de subtiele energiesystemen worden gereset. Deze stenen zijn een soort natuurlijke pacemaker. Ze kalmeert een overactieve hartslag en stimuleert een trage hartslag. De combinatie breidt het hartchakra uit en creëert een groter vermogen om onvoorwaardelijke liefde te geven en te ontvangen. Tanzurine maakt oude banden en wrok los en moedigt aan te spreken over de pijn die is opgelopen. Daarna stimuleren de stenen vergeving. Groene Tanzurine is een opener, Cherry Tanzurine is een oplader. Deze kristallen helpen bij slapeloosheid en zijn ondersteunend voor het hart, de bloedsomloop, thymus, auto-immuun en ademhalingssystemen, artritis en de wervelkolom.

 

Over Scheeliet in blue lace Onyx heeft zij de volgende extra informatie: Deze steen is een zeer aardende steen, die vooral in combinatie met Blauwe Kyaniet je zachtjes uitlijnt en centreert tussen de komische chakra’s boven je hoofd en met het chakra tussen je voeten die verbonden is met Moeder Aarde. Als je geen verbinding hebt met je hogere chakra’s helpt deze steen je weer in verbinding te komen. Hoewel deze steen een naar beneden gerichte energie uitoefent is het geen zware steen. Het centreren verloopt soepel. Terwijl je de steen vasthoudt, wordt je één met de aarde en heb je vrede met je incarnatie. Het toont de liefde die Gaia, onze moeder, voor ons heeft. Deze liefde is gecentreerd in het hartchakra. Veel mensen ervaren een sterkte elektrische puls van de steen, die tintelde of trilde. Deze steen helpt ook het lymfesysteem te reinigen en de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen.

De volledige beschrijving van deze stenen is uiteraard te vinden op onze website.

Nu dat was het weer voor deze week. Er staan binnenkort nog heel wat avonturen voor ons op stapel, maar meer daarover in de volgende blog. Dit weekeinde zijn we weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Agenda (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus

Zaterdag 1 en zondag 2 september

Zaterdag 8 en zondag 9 september

Zaterdag 15 en zondag 16 september

Zaterdag 22 en zondag 23 september

Vrijdag 28 en zaterdag 28 september (zondag zijn wij GESLOTEN)

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Menu