Inkoopreis Engeland deel 1

Algemeen

Wat een drukte op Lichtpuntje Kristallen, de stenen leren ons echt om in het Nu te zijn, niet teveel na te denken en met de stroom van het leven mee te gaan. Als we in ons hoofd gaan zitten zouden we overspannen raken, door de bomen het bos niet meer zien. Dus alles maar stapje voor stapje. We hebben 3 inkoop trips achter elkaar gehad. We zijn eerst naar Denver gegaan, zoals je in de vorige blogs kon lezen, die week daarop naar Duitsland om trommelstenen in te kopen en na het weekeinde gewerkt te hebben op maandag ochtend heel vroeg op en met het busje naar Engeland.

In Engeland was gelukkig na veel omzwervingen de container uit Namibië aangekomen. Die had er weken langer over gedaan en was zelfs in Azië met de boot terecht gekomen. Toen hij eindelijk in Engeland in de haven aankwam was er geen plek om te lossen, dus maar weer terug naar zee om gelukkig een maand later gelost te worden. In een vorige blog hadden we al geschreven dat we nog voor onze inkoopreis naar Denver de bus al klaar hadden om te vertrekken, maar op het nippertje de melding kregen dat de douane een fout had gemaakt en nu pas weten we dat de boot weer terug naar zee was gegaan. Maar gelukkig toch nog aangekomen en wij vol verwachting op pad. De reis ging heel erg voorspoedig en al vroeg in de middag arriveerden wij bij onze vriend. Hij had al een groot gedeelte uitgepakt maar had een pallet laten staan zodat wij deze konden uitpakken. Altijd zo spannend om te doen.

In deze krat zat een nieuwgevonden steen waar ik iets minder dan een jaar geleden al foto’s van gezien had, foto’s van de eerste stenen die onze vriend in de laatste wildernis van Namibië, in Kaokoland, met hulp van de plaatselijke bevolking gevonden had. Op de foto was de energie al zo bijzonder en liefdevol en we waren zo benieuwd hoe de steen in het ‘echt’ zou zijn. Nu voor ons precies zoals ze op de foto al uitstraalde. Deze steen heeft voor ons en helemaal voor onze vriend een speciale lading gekregen, want een van zijn werkneemsters Julie genaamd, had de steen de naam gegeven. Zij is een spirituele vrouw die erg verbonden was met de natuur en heel erg dol was op het ruige landschap van Schotland waar ze heel vaak in de natuur kampeerde. Iedereen vond de energie van deze naam zo kloppen bij deze roze met grijze kwarts. Tijdens mijn sieraden inkoopreis eind mei zag ik haar weer, deze keer met haar arm in een brace, ze maakte zich grote zorgen want haar onderarm voelde verlamd en die week zou ze onderzoeken in het ziekenhuis krijgen. We hadden het toen nog over de prachtige naam “Luna Rose” die zij bij deze steen voelde. Helaas heeft ze de steen niet meer in het echt mogen zien want 3 maanden later was ze overleden aan een Motor Neuron Disease, een ziekte van de motorische zenuwcellen net zoals ALS. Dus deze steen heeft een speciale betekenis voor ons, hij zal altijd herinneren aan een prachtig mens.

Luna Rose is zoals de naam al een beetje aangeeft gedeeltelijk Rozenkwarts en van het grijze denken we dat het Grafiet in kwarts is, zo ziet het eruit en voelt het ook. Het doet denken aan de Maan, vandaar het ‘Luna’ in de naam. ‘Luna’ ofwel de Maan in je horoscoop heeft alles met ons gevoel en stemmingen te maken. Ook gevoel van veiligheid en bescherming. Ooit werd de Maan (Isis, Selene, Luna) als een Godin vereerd.

Luna Rose

Er wordt altijd gezegd dat als het tijd is er nieuwe kristallen gevonden gaan worden, Luna Rose is geboren door een samensmelting van twee verschillende kristallen. Doordat de trillingen en frequenties op aarde zich aan het verhogen zijn en veel mensen last hiervan kunnen ondervinden is dit de perfecte steen om je door de veranderingen heen te helpen, met de flow mee te gaan. Luna Rose is een steen van onvoorwaardelijke liefde en is krachtig verbonden met je hart en je gevoel, ze helpt je om oude energieën te transformeren. Als je veel denkt of negatieve gedachten hebt, helpt ze je om hier los van te komen. Deze steen van oneindige vrede brengt evenwicht en helpt twijfels te overwinnen, zowel geestelijk als lichamelijk. Luna Rose helpt je om je eigen leven te creëren, te leven zoals je je hebt voorgesteld in je dromen. Als er hobbels op je pad zijn helpt Luna Rose je deze aan te gaan en je angsten te overwinnen. De steen geeft een gevoel van helderheid en stabiliteit in chaos, daarom is dit zo’n steen van deze tijd waarin velen zich heen en weer geslingerd voelen. Zeer geschikt ook voor mensen die gevoelig zijn voor de energieën van de maan. Luna Rose leert je dat je een krachtig, liefdevol wezen bent en dat niemand anders macht over je heeft. Ze leert je weer te geloven in jezelf en stimuleert je om in je kracht te gaan staan. Ze maakt je flexibel en helpt je open te staan voor kansen en nieuwe ervaringen. Luna Rose is een zachte, aardende steen die in een ruimte of bij een persoon helpt om negatieve energieën te verwijderen en te vervangen door positieve, liefdevolle energieën. Ze zuivert en opent het hartchakra zowel aan de voor als aan de achterkant. Ze stimuleert innerlijke genezing en eigenliefde, haar energie wervelt als een liefdevolle vortex om je heen. Ze kalmeert, helpt bij trauma’s en bij het aantrekken van liefde. Luna Rose versterkt empathie en gevoeligheid en helpt om noodzakelijke veranderingen te accepteren. Ze helpt onderdrukte emoties en verdriet te bevrijden, jezelf en anderen te vergeven en in vrijheid te leven. Deze nieuwe tijdssteen helpt je om je dromen op aarde te verwezenlijken, het goddelijke wezen dat je bent hier op aarde te leven.

Tijdens het uitpakken kwam onze vriend naar ons toe en wees ons op een zak met kleine dieppaarse brokjes Fluoriet. Wij vonden ze op het eerste gezicht niet echt interessant. Ik denk dat we ook nog te druk waren met het sorteren van een andere steen. Maar toen hij met het lampje van zijn telefoon achter zo’n steentje scheen konden we onze ogen niet geloven. Wat een prachtige steen. Kleuren als heel diepblauw en magenta roze kwamen tevoorschijn. Wat een kracht in zo’n klein brokje. We waren diep onder de indruk. Deze moesten dus beslist mee naar Nederland. Zo zie je maar dat je soms de kracht en schoonheid van iets niet meteen waarneemt en zeker als je te druk bent. Ze liggen nu in de winkel op een lichtbakje, maar deze is niet sterk genoeg om de hele ziel van deze Fluoriet bloot te leggen. Schijn zelf even met het lampje van je telefoon en je kijkt diep in deze prachtige Fluoriet.

Fluoriet uit Erongo, Namibië

Fluoriet uit Erongo, Namibië is een hele krachtige Fluoriet die de kleuren blauw, groen, wit en paars in zich heeft. De meerdere kleuren in dit kristal en vaak in lagen symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Deze Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet uit Erongo werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt van de kleursamenstelling af. De witte band brengt vooral hoger licht in je systeem. Het opent je bewustzijn. Het paarse werkt sterk openend op je hogere chakra’s. Het blauwe brengt vooral diepe healing op je keel en schoudergebied en opent je kanalen naar lichtmeesters, gidsen en engelen, maar ook naar je hartverbinding. Het is het beste kristal om chaos en wanorde te herstellen. Het meer zeldzame blauwe gedeelte in deze steen is sterk verbonden met het keelchakra, versterkt creativiteit, ordelijk denken en heldere communicatie. Het kalmeert of wekt energie op, afhankelijk van de fysieke of biomagnetische lichamen. Het groene gedeelte heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. Fluoriet uit Erongo reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten. Als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

We zijn ook super blij om te melden dat we weer Lavendel Amethist met Fluoriet uit Namibië hebben en deze keer veel kleinere stukken. We weten dat er een aantal mensen echt op deze steen, die vorig jaar voor het eerst gevonden is, hebben gewacht. Waarschijnlijk zullen er niet meer van komen, want we hoorde van onze vriend dat ze er niet meer gezien hebben.

Lavendel Amethist met Fluoriet uit Erongo, Namibië

Lavendel Amethist met Fluoriet is een nieuwgevonden steen in Namibië. Na onderzoek blijkt de Lavendelkleurige kwarts een zeldzame vorm van Amethist te zijn. Dit is een hele krachtige steen die de hogere chakra’s met het hart verbindt. Het is een steen die ons helpt te helen en alles wat niet meer nodig is te transformeren. Het kristal verbindt ons weer met onze Goddelijke oorsprong. Helpt je verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Verbonden met de lavendelkleurige straal van Merlijn en de transformerende kracht van Saint Germain. Deze steen opent je bewustzijn voor de magie vanuit je hart en dat dit onbegrensde mogelijkheden bezit, zonder ego en uitermate geschikt voor het stimuleren van paranormale gaven en interdimensionale communicatie. Het tilt de meditatie naar een hoger niveau. Dit kristal brengt transformatie en diepgaande heling in alle hartkwesties, het zorgt ervoor dat je in liefde, openheid, vertrouwen en geborgenheid thuis kunt zijn in je eigen hart. Dit kristal maakt je bewust van de magische creatiekracht van je eigen hart. Het helpt je een liefdevol leven creëren, geleid door hoger licht, in connectie met je hoger zelf onder leiding van Meesters en Engelen. Deze Lavendelkleurige Amethist is een hogere vibratie van de ‘normale’ Amethist. Het is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra en de hogere etherische chakra’s. Hij stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten in de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist maakt je ontspannen, kalmeert je gedachten en geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht, rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water. De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Fluoriet: Deze is heel krachtig en heeft meerdere kleuren in lagen, dit symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Deze Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet uit Erongo werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt van de kleursamenstelling af. Het is het beste kristal om chaos en wanorde te herstellen. Het groene gedeelte heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. Fluoriet uit Erongo reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten. Als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Om maar in het thema Fluoriet te blijven. We hebben bij onze vriend ook prachtige Fluoriet gekocht die in Engeland gevonden is. Deze komt van een nieuw ontdekte ader, de Diana Maria Mijn, Rogerley, Weardale. Zo apart bij een aantal handelaren in Denver die voornamelijk de wat duurdere stenen verkopen zagen we ook Fluoriet uit Rogerley liggen. Deze Fluoriet is zo beroemd door de vorm. Vaak zijn het in elkaar gegroeide blokken wat Innerpenetrating Twin genoemd wordt. Maar dit niet alleen, de stenen lijken binnen groen maar als je ermee naar buiten loopt dan zie je ze ook blauw worden. Schijn je er met een UV-lampje op, dan zijn ze felblauw. Wat ons opviel is dat ze in Engeland buiten blauwer zijn dan bij ons in Nederland. Ik had er tijdens mijn vorige reis al een paar meegenomen en toen ik ze Wim liet zien dacht ik dat ik me vergist had. Ik was erg in verwarring, want ze leken daar echt anders. Wim keek me aan van ja dat zal wel, beetje in de war of zo. Nu was ik inkopen doen met hem en toen we thuis waren zag hij ook het verschil. Dus blijkbaar is het UV-gehalte in de lucht hier anders als in Engeland. Heel vreemd.

 

Innerpenetrating Twin Fluoriet

Innerpenetrating Twin Fluoriet wordt gevonden in de Diana Maria Mijn, Rogerley, Weardale, UK. Deze nieuwe mijn is pas een paar jaar geleden ontdekt in het gebied waar al sinds 1970 de beroemde, fluoriserende blauw/groene Fluoriet gevonden wordt. De versmolten of doordringende Twin Fluoriet kubussen symboliseren jou en je Tweelingziel. Deze kristallen helpen je om je zielsverwanten, je Twin of Tweelingziel of Tweelingstraal aan te trekken. Deze kristallen zijn weldadig voor alle soorten relaties. Ze leren om gescheiden te kunnen zijn en tevens verenigd in een gelijkwaardige relatie. Maar om een relatie te laten slagen moet je eerst blij met jezelf kunnen zijn en op eigen benen kunnen staan. Met behulp van deze kristallen leer je jezelf kennen en accepteren en leer je een eigen individu binnen een relatie te zijn. Twin kristallen helpen je om onvoorwaardelijk lief te hebben en om in grotere harmonie met anderen te leven. Deze prachtige Fluoriet brengt orde en stabiliteit in alle werkelijkheden, het verhoogd zowel je logische als intuïtieve vermogens en maakt bewust van hogere werelden en realiteiten. De twee kleuren symboliseren allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. Het brengt balans tussen intelligentie en intuïtie, verhoogt je concentratie en helpt je door illusies te zien en de waarheid te achterhalen. Het is een multi dimensionale steen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Hij werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en kleur. De groene heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. De blauwe kleur is sterk verbonden met het keelchakra, versterkt creatief, ordelijk denken en heldere communicatie. Hij kalmeert of wekt energie op, afhankelijk van de fysieke of biomagnetische lichamen. Is ondersteunend voor problemen met de ogen, neus, oren en keel. Hij vergroot je genezend potentieel door de hersenactiviteit goed te focussen. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten, als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Nog zo’n beroemde en vrij zeldzame Fluoriet uit Engeland is de Blue John Fluoriet, we hebben daar al vaker over geschreven in onze blogs. We hebben hiervan weer prachtige nieuwe hangers ingekocht, deze zullen ook weer op de webshop verschijnen, maar wat we nu ook hebben is armbandjes. Kleine getrommelde steentjes geregen als armband, deze staan nu ook op de webshop.

Terug naar Namibië, het land dat zoveel mooie stenen voortbrengt, stenen met heel veel kracht en liefde in zich die ons zoveel steun geven in deze tijden van transformatie. We verkopen in de winkel veel Malachiet, Shattukiet, Azuriet en Chrysocolla, allemaal stenen die ook in Afrika gevonden worden. Deze hebben we nooit ruw, maar nu hebben ruwe Shattukiet en ruwe Azuriet bij onze vriend gevonden. De kleuren zijn felblauw en de energie is echt top. Dus wie liever een ruw brok i.p.v. getrommelde stenen heeft, deze hebben wij nu.

Shattukiet

Shattukiet is een zeer spirituele steen die vibraties verhoogt. Het stimuleert het derde oog en het keelchakra, brengt ze in harmonie en op één lijn. Het zorgt voor heldere paranormale visioenen en helpt u te begrijpen en te communiceren wat er is gezien. Dit kristal is heel nuttig wanneer paranormale vermogens door ervaringen uit vorige levens zijn geblokkeerd. Het doorbreekt hypnotische bevelen en verordeningen tegen paranormale visioenen. Goed tegen vloeken en bezweringen uit vorige levens. Helpt bij channelen omdat hij grote bescherming geeft en contact met de zuiverste bron legt. Gebruik het om paranormale vermogens zoals automatisch schrijven en telepathie te ontwikkelen en heldere communicatie met buitenaardse wezens te vergemakkelijken. Als elixer goed voor de weerstand.

Azuriet

Geliefd in het oude Egypte, opent het derde oog en het kruinchakra en reinigt deze. Azuriet begeleidt paranormale ontwikkelingen en vergroot metafysische krachten, dus heel goed voor helderzienden, mediums, channelers of anderen, vooral op het derde oog geplaatst. Verhoogt het bewustzijn tot het hoogste niveau en bevordert een meditatie channel-toestand, brengt de ziel tot verlichting en is een krachtige healer en energie geleider. Hij verwijdert emotioneel afval en oude angsten en reinigt het emotionele lichaam en zorgt voor innerlijke vrede. Dat Azuriet het innerlijk zicht stimuleert en helpt je dromen makkelijker te duiden., is ook zinvol voor wie spiritueel zoekende is. Deze steen die een zuivere belichaming is van de blauwe straal kan het kaartenhuis van het ego laten omvallen en de waarheid onthullen achter de illusie die je ego je zo graag voorhoudt. Hij helpt je tot inzicht te komen, maar dan zonder oordeel omdat het je de ware motieven van jezelf en anderen beter doet begrijpen. Zeer goede steen voor als je een bedrijf begint, of een partnerschap aangaat, omdat dit kristal de waarheid boven tafel brengt. Ook goed voor het denken, en dus behulpzaam bij studeren, het geven van lezingen en het geheugen. Azuriet maakt je astrale en etherische lichamen krachtiger waardoor je minder kwetsbaar wordt voor geestelijke aanvallen of voor entiteiten. Het helpt gaten in je aura te dichten.  Het verzacht migraine, vermindert oorsuizingen en behulpzaam bij duizeligheid. Ook voor hen die uit angst onwaarheden vertellen.

We hebben dus ook weer nieuwe sieraden gezet in Sterling Silver ingekocht. We hebben maar 1 armband en 1 grote hanger van Moldaviet/Herkimer Diamanten kunnen kopen, maar wel veel prachtige oorhangers van deze krachtige combinatie met een zeer hoge vibratie. Van de Herkimer Diamant alleen hebben nu weer armbanden en ook hangers in de collectie

Moldaviet

Dit is een vorm van Tektiet en zou van buitenaardse oorsprong zijn, ooit gevormd toen een reusachtige meteoriet tegen de aarde sloeg. Het is een fusie tussen buitenaardse energieën en die van de aarde. De steen wordt langs de oevers van de Moldau gevonden. De steen wordt al sinds de steentijd gebruikt als talisman en amulet voor geluk en vruchtbaarheid. Het kan het effect van andere kristallen aanzienlijk versterken en deze tot hun hoogste vibratie opvoeren. Moldaviet brengt u in contact met uw hogere zelf en met buitenaardse wezens. Het heeft zijn eigen kosmische bewustzijn dat u in contact kan brengen met de opgestegen Meesters. Als u de steen tegen het licht houdt en erin kijkt, verandert dat uw bewustzijn. De steen neemt u mee naar de hoogste spirituele dimensies. Het is ook goed om u tijdens het werken met deze steen goed te aarden, dit kan heel erg goed met een paar boji-stenen. Het kristal heeft een zeer hoge vibratie, die de chakra’s opent, reinigt en op één lijn brengt en obstakels verwijdert. De steen integreert de goddelijke blauwdruk en versnelt de spirituele groei. Moldaviet resoneert met het kruinchakra, opent het zodat het de hoogste spirituele leiding kan ontvangen. Het is een steen die tijd overstijgt. Op het derde oog gelegd kan het u in staat stellen de toekomst in, of terug naar het verleden te gaan. Voor mensen die moeite hebben met hun incarnatie op aarde en lijden en intense emoties niet kunnen accepteren, is dit een nuttige steen. Zulke mensen zijn vaak sterrenkinderen die zijn gekomen om de aarde te helpen bij de overgang naar een nieuwe vibratie. Ze zijn niet gewend aan de zware energieën van de aarde. Samen met een aardende steen ondersteunt moldaviet hen goed te incarneren. Ook zeer goed op het hartchakra, heelt het heimwee gevoel naar ‘thuis’. Psychisch helpt het kristal u om u los te maken van wereldse zekerheden, zoals geld en zorgen om de toekomst. Moldaviet brengt u in contact met uw spirituele doel, zodat u het in uw aardse leven kunt integreren. Het ondersteunt eigenschappen zoals empathie en mededogen. Het is ook een steen die inspireert en onverwacht oplossingen naar voren brengt. De steen versnelt uw spirituele groei. Moldaviet maakt bewust van de oorzaak van ongemakken en ondersteunt het genezingsproces.

Herkimer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven. Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

We hebben nu ook hele mooie hangers en oorbellen van Lapis Lazuli, dit zijn cabuchons gezet in een rand van Sterling Silver.

Lapis lazuli

Prachtige blauwe steen met gouden pyrietspikkeltjes, soms met witte vlekjes. Deze steen werd in het oude Egypte veel gebruikt voor amuletten en sieraden en werd de zienerssteen genoemd. Ook bij de indianen werd hij om zijn oude wijsheden gewaardeerd, hij versterkt je paranormale vermogens. Hij stimuleert verlichting en bevordert het werken met dromen en paranormale vermogens en maakt spirituele reizen gemakkelijker. Hij draagt sterrenzaden in zich, die hij in je energie ‘plant’, waardoor je je weer gaat beseffen dat je een universeel wezen bent en niet slechts van de aarde. Dit kristal creëert dus meer bewustzijn en groei. Hij reinigt de vijfde en zesde chakra’s, hierdoor kun je inzichten beter uiten of uitleggen en zo bewustzijn helpen te verhogen. Hij is verbonden met lichtwezens, lichtmeesters, engelen en gidsen. Hij leert dus te channelen, een waar meesterkristal! Thema’s die verband houden met oud priesterschap en koningschap worden middels dit kristal geheeld. Deze steen verlicht stress en zorgt voor diepe vrede. Hij bezit een zeer grote sereniteit. Hij opent je derde oog en is heel goed voor het keelchakra, hij leert je om over je emoties en/of problemen te praten. De steen haalt verlegenheid weg en geeft zelfvertrouwen. Hij beschermt ook heel erg goed je aura, dus is goed voor gevoelige mensen. Psychische aanvallen stuurt hij terug naar de bron. Hij brengt ook verborgen talenten aan het licht. Lapis lazuli schept liefdes- en vriendschapsrelaties en helpt gevoelens en emoties uit te drukken. Hij maakt een einde aan martelaarschap, wreedheid en lijden. Als elixer lost het emotionele gebondenheid op. Lapis lazuli verlicht pijn, vooral die van migraine is goed voor spraak- en stemproblemen en stotteren. Ook goed bij verkoudheid, angina, griep en keelontsteking, het zenuwstelsel, het strottenhoofd en de schildklier. Hij reinigt organen, beenmerg, de thymus en het immuunsysteem, bij gehoorverlies, zuivert het bloed, verlaagd de bloeddruk, verlicht duizeligheid, versterkt de botopbouw van tanden, kiezen en nagels. Bij eczeem, huiduitslag of schrale huid en bij slapeloosheid.

We hebben ook een aantal voor ons nieuwe kristallen gezet in zilver, dit zijn prachtige diepblauwe, transparante Saffier en dieprode, transparante Robijn, allebei zijn ze facet geslepen. Dit zijn echte halfedelstenen waar we super blij mee zijn. Van beide staan ook een hangertje en oorhangers op de webshop sieraden.

Saffier blauw

Saffier staat bekend als de steen van wijsheid; elke kleur heeft zijn eigen bijzondere wijsheid. Hij focust en kalmeert de geest en verdrijft ongewenste gedachten en geestelijke spanning. Hij schenkt gemoedsrust en sereniteit, zorgt voor harmonie op het fysieke, geestelijke en spirituele vlak en herstelt het evenwicht in het lichaam. Als er één steen is die het derde oog activeert dan is het de saffier. De paranormale vermogens worden op een rustige en duidelijke manier geactiveerd. Je kunt weer in contact met jezelf en/of je gidsen komen. De steen versterkt de eigen mening en laat je inzien wat belangrijk is. De saffier kan ook als talisman of amulet gebruikt worden, hij zorgt voor bescherming. Deze steen heft depressies en spirituele verwarring op en bevordert de concentratie. Saffier brengt voorspoed en trekt allerlei geschenken aan. Op de keel geplaatst heft hij frustraties op en vergemakkelijkt hij zelfexpressie. Ook helpt hij bij problemen met praten, stotteren, slikken, amandelen en de schildklier. Hij kalmeert overactieve lichaamssystemen en reguleert de klieren. Hij geneest de ogen, verwijdert onzuiverheden en gaat stress tegen. Hij behandelt bloedstoornissen en vermindert overmatige bloedingen, versterkt de aders en verbetert hun elasticiteit. De saffier staat voor onvoorwaardelijke liefde.

Blauwe saffier: Staat voor liefde en zuiverheid en zoekt naar spirituele waarheid. Hij is zeer effectief voor het genezen van de aarde en de chakra’s. Deze kalme steen helpt je op je spirituele pad te blijven en wordt bij sjamaanrituelen gebruikt om negatieve energieën om te zetten. Hij opent en geneest het keelchakra en de schildklier en bevordert zelfexpressie en het uitspreken van je waarheid.

Robijn

Robijn geeft wijsheid, inzicht en een eigen mening. Deze steen van overvloed helpt je om rijkdom en hartstocht in stand te houden. Hij versterkt de eigenwaarde en hij laat zien en voelen wat goed en niet goed is. Bij stress of nare situaties helpt hij je bij jezelf te blijven. Hij brengt je hart in verbinding met je hoofd, brengt het voelen en denken dichter bij elkaar, zodat je orde op zaken kunt stellen. Je kunt dan afscheid nemen van het verleden zonder rancune en verdriet. Hij geeft kracht en energie om te leven, schept evenwicht, maar kan prikkelbare of overgevoelige mensen te veel stimuleren. Deze steen is een krachtig schild tegen psychische aanvallen en het stelen van je hartenergie. Hij bevordert positieve dromen en duidelijke visualisaties en stimuleert de pijnappelklier. Hij maakt een einde aan woede of negatieve energie, hij helpt deze te transformeren. Hij moedigt een positieve houding aan en verscherpt je bewustzijn en verbetert je concentratie. Hij voedt de hartstocht, wakkert enthousiasme aan en trekt seksuele activiteit aan. In fysiek opzicht overwint hij uitputting en lethargie en schenkt hij potentie en kracht, maar tevens kalmeert hij hyperactiviteit. Hij ontgift het lichaam, het bloed en de lymfe, goed bij koorts en besmettelijke ziekten en een trage bloedstroom. Weldadig voor het hart en de bloedsomloop. Hij stimuleert de nieren, bijnieren, voortplantingsorganen en de milt. Hij werkt goed op het gehele verteringssysteem. Hij reinigt de lever en darmen en helpt bij galaanvallen. Je kunt de steen dragen, maar ook een elixer ervan drinken. Omdat deze steen je zo goed aardt, is hij heel goed bij misselijkheid of wagenziekte. Ook goed bij diabetes en fantoompijn. Ook bij allerlei soorten huiduitslag, zoals een koortslip, zweren, wratten, jeugdpuistjes, acne of eczeem. Je kunt naast het dragen het elixer drinken.

We hebben nu ook een aantal super lieve hangertjes van verschillende kleuren transparante Toermalijn in de winkel en een armband van Groene Toermalijn en eentje van Roze Toermalijn, echt unieke stukken gezet in Sterling Silver.

Groene Toermalijn

Toermalijn reinigt, zuivert en transformeert dichte energie tot een lichtere vibratie. Hij aardt spirituele energie, reinigt en balanceert alle chakra’s en vormt een beschermend schild om het lichaam. Toermalijn is een sjamaansteen die tijdens rituelen bescherming biedt.  Deze kristallen zijn nuttige geneeskrachtige hulpmiddelen, ze reinigen de aura, verwijderen obstakels, verdrijven negatieve energie en wijzen oplossingen voor specifieke problemen aan. Ze brengen de chakra’s in balans en verbinden die met elkaar. Groene toermalijn heeft een grote affiniteit met de devische energieën en is zeer weldadig voor de tuin en planten. Groene toermalijn is een uitstekende genezer en is behulpzaam bij het visualiseren. Hij opent het hartchakra en bevordert mededogen, tederheid, geduld en het gevoel ergens bij te horen. Deze voedende steen zorgt voor evenwicht en bevordert openheid en geduld door angsten te verjagen en negatieve energie om te zetten in positieve. Hij verjongt en inspireert tot creativiteit. Hij overwint problemen met vaderfiguren, vergemakkelijkt de studie van geneeskrachtige kruiden, verbetert de toepassing van remedies en heeft de kracht om planten te genezen. Hij zorgt tevens voor een goede slaap en voor gemoedsrust. Hij versterkt het zenuwstelsel en bereidt het voor op een verschuiving in vibratie. Hij is goed voor de ogen, het hart, de thymus, de hersenen en het immuunsysteem. Hij stimuleert gewichtsvermindering en gaat chronische vermoeidheid en uitputting tegen. Groene toermalijn ontgift en geneest constipatie en diarree. Hij kan claustrofobie en paniekaanvallen tegengaan en is weldadig voor hyperactieve kinderen en ADHD.

Rubelliet (roze toermalijn)

Bezit een grote liefdeskracht die bijzonder diepgaand kan helen. Hij heelt niet alleen oude pijnen (ook uit vorige levens) en verdriet, maar aardt deze ook, zodat je het een plek kunt geven en de inzichten kunt benutten in je dagelijkse leven en groei. Roze toermalijn helpt je dichter bij je eigen hart te blijven. Het laat je inzien om van jezelf te houden en jezelf alle ruimte tot groei te geven. Het is ook een afrodisiacum dat liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van uzelf moet houden voordat u kunt verwachten dat anderen van je houden. Roze toermalijn bevordert vrede en ontspanning, verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

Als laatste van de sieraden, en in deze blog, een steen waar we echt heel erg blij van worden, omdat we tot nu toe er nooit heldere exemplaren van in zilver hadden en dat is Aquamarijn. Onze vriend had vroeger alleen de niet doorschijnende soort die niet voor ons voelde, maar nu had hij er een aantal doorschijnende exemplaren van, prachtig facet geslepen. Al een aantal klanten hadden om deze steen als sieraad gevraagd, maar helaas moesten wij altijd ‘nee’ verkopen. Ik hoop dat zij nu lezen dat we ze wel hebben, want we weten helaas niet meer wie het gevraagd heeft.

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variëteit van Beril. De naam is ontleend aan de Latijnse term voor ‘water van de zee’, volgens oude overleveringen was Aquamarijn de schat van zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten het als talisman om hen te beschermen. Het werd ook gewaardeerd als steen van eeuwige jeugd en geluk.Aquamarijn straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf.Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. Blauwe Aquamarijn is een van de krachtigste stenen om je keelchakra schoon te maken en te activeren, hij zorgt ook voor verbinding met je oren en innerlijk horen en zorgt dat je gevoeliger wordt voor subtiele energieën. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie en je hoogste waarheid te communiceren en helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen, verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid.

Groene Aquamarijn heeft alle eigenschappen van de blauwe, maar is wat meer verbonden met het hartchakra. Het stimuleert de energiestroom en communicatie van het hart naar de keel. Het is de steen van loslaten. Helpt je te bevrijden van gehechtheid aan oude patronen, relaties en manieren van leven. Aquamarijn helpt je te werken aan verdriet, want het helpt je gehechtheid aan het lichaam van iemand die je na staat los te laten, maar een positieve verbinding met het spirituele wezen van de ander te behouden. Aquamarijn beschermt de aura en brengt de chakra’s op één lijn. Dankzij de diepe reinigende energie kun je overgangen en veranderingen snel doorlopen, weerstand opzijzetten en je angst voor het onbekende overwinnen. Perfect voor wanneer alle bagage je te zwaar is geworden, hij helpt je bij het loslaten en opruimen. Werkt ondersteunend bij keelpijn, gezwollen klieren, schildklierproblemen en versterkt de reinigende organen. Ondersteunt de ogen, gebit en de maag en goed bij hooikoorts en allergie.

Dit was het weer voor deze blog. Het was te veel om alles in een blog te vermelden, vandaar dat er nog een tweede volgt over onze inkoopreis naar Engeland. Wij zijn het weekeinde weer van 10.00 tot 17.00 uur met de winkel geopend.

Agenda (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober

Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober

Menu