Inkoopreis Engeland deel 2

Algemeen

Wat boffen we toch nog met het prachtige weer. Deze week hebben we tussendoor al een gedeelte van de grote wilg op het eiland kort gesnoeid. We zagen erg tegen deze klus op omdat de boom inmiddels zo hoog geworden was. Maar omdat twee grote takken boven het prieel waren gegroeid en met een beetje wind er steeds tegen aan bewoog wisten we dat we deze nu echt moesten afzagen. Ook omdat we weten dat wilgen bij harde wind opeens kunnen scheuren en afbreken. Dit hebben we vorig jaar ondervonden toen een deel van de wilg aan de voorkant bij het hek na een storm afbrak, op het ijzeren hek viel en een aantal dakpannen van het huis deed breken. En om dit te voorkomen wisten we dat de wilg op het eilandje bij het prieel nu echt kleiner gemaakt moest worden. Gelukkig zijn wilgen zulke sterke bomen dat ze weer doorleven en net als een knotwilg weer nieuwe takken in het voorjaar maken. Het weer was nu nog zo goed dat we een deel van de klus hebben kunnen klaren. We hebben gelijk weer hout voor de houtkachel die in de winter de winkel verwarmt.

Zo fijn om te merken hoeveel mensen in de winkel ook zo blij van onze nieuw ingekochte stenen worden. Dat de energieën die wij bij de stenen voelden door onze klanten beaamd worden. Altijd heerlijk om bevestiging te krijgen. Dat hebben wij mensen toch nog wel nodig ha ha. Ook kregen we veel lieve mailtjes van klanten die via de webshop stenen hadden gekocht. Als eerste in deze blog zullen we nog 3 stenen noemen die uit de Namibië container zijn gekomen. We hebben prachtige dieppaarse, ruwe Purperiet. Zo’n mooie kwaliteit hebben we nog nooit gehad.

Purperiet

Uitstekend voor spreken in het openbaar, biedt helderheid, zelfvertrouwen en veiligheid dat je alles kunt zeggen zonder invloed van buitenaf. Het stimuleert spirituele ontwikkeling en verlichting en ontvankelijkheid voor leiding en nieuwe ideeën. Purperiet verbreekt oude gewoonten en gedragingen die je inperken, opent de hogere kruinchakra’s, geeft energie aan de fysieke en mentale lichamen, overwint vermoeidheid en moedeloosheid op elk niveau. Purperiet stimuleert de huisverkoop, het verjaagt negatieve energie uit de omgeving, vloeken worden opgeheven, positieve energie verschijnt. Programmeer de steen om sneller een koper te vinden. Goed bij uithoudingsvermogen, verjonging, wanhoop hart longen bloedsomloop, bloedzuivering, stabilisering van hartslag.

Tot onze grote verbazing zagen we in de kratten die wij aan het uitpakken waren Scolesiet liggen. Deze steen kennen wij alleen uit India. Deze mooie witte kristallen die op bezempjes lijken zijn normaal erg delicaat en breekbaar. Deze uit Namibië zijn groter en hebben een grovere structuur en zijn dus minder breekbaar. Leuk om die uit India en Namibië te vergelijken. We hebben ook getrommelde exemplaren uit India in de winkel. Een fijne bijkomstigheid is dat deze uit Namibië een stuk goedkoper zijn dan die uit India😀

Scolesiet

Deze steen behoort tot de Zeolieten en is dus familie van de Apofyliet. Deze steen wordt gevonden in het Nasik district in Maharashtra, India en ook in Namibië.  De steen zorgt voor een verfijnde afstemming met je gidsen en op andere sferen en/of werelden. Scolesiet geeft innerlijke vrede en is behulpzaam bij healing sessies, meditatie, fijne en heldere dromen en bij een uitgeruste slaap. Op het derde oog gelegd geeft hij een heel sereen gevoel en verhoogt hij je bewustzijn. Scolesiet beschermt je tegen entiteiten en negatieve astrale energieën, omdat hij je vibratie verhoogt. Dit is een interdimensionale steen, die je tijdens astrale reizen in contact brengt met buitenaardse intelligenties. Hij helpt je bij tijd- en ruimtereizen en geeft je kennis van oude en toekomstige beschavingen. Scolesiet versterkt het hartchakra en helpt bij het uiten van liefde. Het is dus een goede steen om aan je geliefde te geven om zo de band tussen twee harten te versterken. Hij werkt helend bij stress en angsten. Hij helpt de aura weer heel te maken, mocht deze gaten bevatten en zorgt dan voor een beschermend schild. Scolesiet werkt heel goed samen met stenen met een zeer hoge vibratie, zoals Fenakiet, Azeztuliet, Danburiet, Apofyliet en Natroliet.

Als laatste uit Namibië hebben we weer wat Brandberg kristallen uitgezocht, een aantal zijn zeldzame Enhydro exemplaren, ze bevatten dan een waterbelletje. Brandberg kristallen kwamen al vrij in het begin toen wij Kristallen begonnen in te kopen op ons pad. Wij wisten helemaal niet wat het waren maar voelden de bijzondere energie en hoge vibratie. Het zijn voor ons zelf erg geliefde kristallen. We hebben in de winkel en op de webshop een paar prachtige, facet geslepen hangers, waarvan er twee zeer groot zijn. Deze grote hangers zijn echt uniek omdat de ruwe kristallen vaak niet heel groot gevonden worden. Wat een prachtige Kristallen zijn dit toch, ieder exemplaar is zo anders, het zijn echt unieke wezens in een kristaljasje.

Brandberg Kristallen

Dit zijn allemaal Meesterkristallen en worden in Namibië gevonden. Dit kristal is een fantastisch cadeau van het Rijk van de Kristallen om je ziel terug te vinden en te laten openen. Het kristal hoort bij de belangrijkste Aquarius Kristallen die ons begeleiden in deze tijd. Het kristal heeft een zeer oude ziel en een extreem hoge vibratie en voelt als vloeibaar licht. Het verbind je met het multidimensionale raster waar het genezing in vorige incarnaties kan uitvoeren. Het kristal straalt oneindig veel mededogen uit naar de schepping. Heel vaak zitten er amethist en/of rookfantomen in dit kristal, soms ook belletjes met water. Perfecte steen voor vergeving en diepgaande genezing van de ziel. Een brandberg rook-amethistfantoom is zeer geschikt voor het verwijderen van implantaten, aanhechtingen, zielsbezetenheid en mentale invloeden. Bij uitstek geschikt voor bewuste transformatie en ook heel goed tijdens het stervensproces. Het rookkwarts erin is namelijk een van de effectiefst kristallen die aarden en beschermen. Het neutraliseert allerlei soorten negatieve energie en leert u datgenen achter u te laten wat niet langer nuttig is. De steen heeft een positieve invloed op vitaliteit, herstel na ziekte, straling gerelateerde aandoeningen, chemotherapie, uitputting, immuundeficiënties, ME. 

Onze vriend kent zoveel mensen over de hele wereld en unieke kristallen komen ook echt op zijn pad. Deze keer was het een man die lang geleden in de jaren 70 in Groenland was geweest. Deze man heeft hem ruwe Tugtupiet en Kakortokiet verkocht. Eenmaal hebben wij wat kleine stukjes Kakortokiet gehad, maar dit is jaren geleden en jammer genoeg hebben wij deze unieke steen nooit meer gezien. We konden deze kans niet voorbij laten gaan en hebben deze beide stenen ruw ingekocht. De Tugtupiet was een heel groot stuk die we met een speciale splijt machine bij onze vriend in kleine stukken hebben gehakt, deze machine zorgt ervoor dat je bijna geen verlies hebt en de steen heel netjes breekt, dus niet verpulvert. Het breken van een grote steen is altijd heel spannend want je weet niet hoeveel Tugtupiet er dan in het midden van een grote steen zit, maar wat een geluk hadden wij. Zelfs onze vriend was stom verbaast dat het stuk dat wij hadden gekozen helemaal vol met het roze Tugtupiet zat. Als je met een UV-lamp op de stukjes schijnt zie je hoe de stenen fel oplichten. Wat is dit toch een bijzondere, liefdevolle steen en zo uniek, omdat hij zonlicht absorbeert en daardoor roze kleurt. We hebben nu dus ruwe en getrommelde stenen in de winkel en ook op de webshop.

Tugtupiet

Deze zeldzame steen uit Groenland verbindt het mededogend hart met de verlichte geest en verankert onvoorwaardelijke liefde in de wereld. Hij leert dat je zonder eigenliefde niet van anderen kunt houden, dat je dan nooit echt intiem met iemand kan zijn. Deze liefdevolle, vreedzame steen is verbonden met de roze vlam van zuivere liefde. Tugtupiet bezit de zeldzame kwaliteit van tenebrescentie:in de zon of in ultraviolet licht, of als hij wordt vastgehouden of gedragen, verandert de lichtroze kleur in karmozijnrood. Onder ultraviolet licht fluoresceert hij helderrood. Dit kristal versterkt de libido en hartstocht en is heel goed om het hartchakra te openen en te reinigen. Hij staat voor romantiek, passie en vruchtbaarheid. Hij verbreedt en verdiept liefde en brengt onvoorwaardelijke liefde in relaties en integreert alle chakra’s met de hart- en hogere hartchakra’s, zodat liefde in elke daad en gedachte wordt uitgedrukt. Hij kan helpen het verdriet van eeuwen voor de planeet en jezelf los te laten. Deze steen leert je moedig en onbevreesd moeilijke situaties onder ogen te zien, hij neutraliseert woede en wrok en transformeert deze in creatieve energie, het is de perfecte steen voor herstel na een occulte aanval. Samen met nuummiet verbreekt hij koorden uit vorige levens. Hij helpt ook bij het verwijderen van implantaten en entiteiten. Psychisch bevordert hij vergeving, mededogen en onvoorwaardelijke liefde. De zachte energie is perfect tegen angst en stress en zorgt voor overvloed op alle niveaus. Geestelijk maakt Tugtupiet afstemming op universeel bewustzijn gemakkelijker, hij zorgt voor grotere helderheid. Hij leert u emotionele onafhankelijkheid en beschermt tegen emotionele chantage en leert bemoeienissen af te kappen. Het is de perfecte steen om onvoorwaardelijke liefde in de wereld te sturen en oorlogsgebieden te healen.

Tugtupiet: “Ik ben de drager van de Liefde: Universele, Kosmische Liefde. Ik ben pure Liefde en als je mij bij je draagt, word jij een mens dat alleen nog met de ogen van Liefde Moeder Aarde kan aanschouwen, de liefde verdiept zich tot in de Bron van Moeder Aarde. Als je je op mij afstemt en met mij mediteert, kom je in een Alles of Niets toestand, een volledige eenheid, waarin alleen nog Pure Onvoorwaardelijke Liefde bestaat. Als je mij bij je draagt, dan verspreid je met iedere stap de Liefde over Moeder Aarde. Ik ben dan ook een prachtig kristal om in te zetten bij aardehealings en hierdoor de liefde door te laten dringen in elke cel, elk DNA van jou als mens als van Moeder Aarde, maar ook ver daar voorbij. Ik ben een echt Nieuwetijdskristal dat zich graag Nu wil manifesteren om te helpen de Nieuwe Aarde, onze aarde getransformeerd naar de 5edimensie te creëren en tevens jou te helpen op je pad naar ascensie.”

 

Voor mensen die van unieke stenen houden met een hoge vibratie is dit echt een heel bijzonder steen. De kans dat we deze nog een keer tegen zullen komen zal heel klein zijn. Wat een Cadeau! Dank je wel lieve stenenwereld.

 

Kakortokiet

Deze zeldzame steen uit Groenland is een steen met hoge energie, levenskracht en vitaliteit. De steen leert je dat je terwijl je op aarde een fysiek leven leidt, je ook een spirituele verbinding met de oneindigheid van het bestaan kunt ervaren. Hij laat zien dat alles wat je om je heen ziet, de volmaakte manifestatie is van waar en wat je op dat moment moet zijn. Hij verbindt ons met het galactische centrum en werkt als een leiding voor de kosmische levenskracht om de aarde weer vruchtbaar te maken. Hij maakt energetische veranderingen mogelijk. Karmisch brengt hij zielsgenoten weer bij elkaar en laat de reden hiervan zien. Deze redenen kunnen complex zijn en een oud zielendoel hebben. Hij helpt ook bij het uitzoeken of sommige zielscontracten nog wel geldig zijn, hij helpt je loslaten van datgenen wat niet meer nodig is. Emotioneel helpt kakortokiet tegen jaloezie, vijandigheid, woede en wrok en stimuleert vergeving. Als steen van vriendelijkheid overwint hij een depressie, want zijn heldere vibraties verheffen de geesten en verjagen somberheid. In fysiek opzicht geeft de steen nieuwe energie en zuurstof aan het lichaam en is goed voor de gezichtszenuw, de lever, het bloed, het zenuwstelsel en multidimensionale cellulaire healing. Kakortokiet bestaat uit rode Eudialiet, zwarte Arfvedsoniet in wit Syeniet, een krachtige versmelting van energie en kleur. Deze plutonische steen verenigt de aarde-, basis-, hart-, kruin- en zielensterchakra’s, opent de weg voor binnenstromend licht en activeert een kosmisch anker, dat hij in de kern van de aarde vastmaakt. De moeizame delving van deze steen wijst op wilskracht en vastberadenheid om alle obstakels te overwinnen.

Gevonden in Cumbria, Engeland is de speciale Daisy Bed Seleniet. Zo’n lieve steen waarin je bruine bloemetjes op soms een bruine en soms een wittere achtergrond ziet. Daisy is het Engelse woord voor Margrietje en daar lijkt de steen ook op. Deze waren bij ons uitverkocht, dus we zijn heel blij dat we weer nieuwe exemplaren hebben.

Daisy Bed Seleniet

Daisy Bed Seleniet is een zeldzame vorm van Seleniet uit Cumbria, Engeland. De naam Daisy Bed komt door de prachtige bloempatronen van deze Seleniet. Aan deze zeldzame vorm van Seleniet is moeilijk te komen. Daisy Bed Seleniet opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd. Het heeft toegang tot Engelenbewustzijn, je hogere zelf en gidsen, maar tevens is deze ook verbonden met Moeder aarde en haar natuurwezens. Dit zorgt ervoor dat deze Seleniet een prachtige verbinding van de aarde naar de hogere werelden maakt en terug. Het is een kalme steen die diepe rust en een vredige atmosfeer geeft en die verwarring opheft. Daisy Bed Seleniet stimuleert het emotionele lichaam en helpt je om stagnaties te overwinnen en vooruit te blijven gaan in je leven. Daisy Bed Seleniet reinigt je aura, maar ook de ruimte waarin deze staat. Het helpt je ook jezelf te bevrijden van zelfopgelegde negatieve programma’s of geloofssystemen en leert je zowel liefde te ontvangen als te geven. Het is een uitstekende healer voor onze aarde omdat ze verstoorde aarde energie neutraliseert. Als je met een stukje Daisy Bed Seleniet mediteert krijg je makkelijker contact met Deva’s (natuurwezens) maar ook met gidsen en Engelen. Deze steen combineert synergetisch met vrijwel alle stenen. Je hoeft deze steen nooit te reinigen of op te laden, van water wordt hij dof.

We hebben ook weer ‘Green Man’ gemaakt uit Preseli blauwe steen in de winkel. Deze stenen die er meer groen dan blauw uitzien worden gevonden in de Preseli Mountains in Wales. De Megalieten van Stonehenge zijn ook van deze steen gemaakt.

Groene Man uit Preseli blauwe steen

Een Groene manis een mythologische voorstelling van een gezicht (soms een volledig gestalte) met takken en bladeren als baard- en hoofdhaar. De term “groene man” werd voor het eerst gebruikt door Lady Raglan in haar artikel The “Green Man” in Church Architectureuit 1939.Groene mannen zijn in veel Europese landen, en ook daarbuiten, aan te treffen. In de literatuur worden het ook wel bladmaskersgenoemd. Het gebruik is al vele eeuwen in heel Europa bekend. Kelten, Grieken en Romeinen kenden al koppen met plantengroei uit de gezichtsopeningen. Ook bij oude Aziatische en Amerikaanse culturen kwamen ze voor. In Nederland is een van de oudste afbeeldingen een tekening uit de 14e eeuw op het stucwerk van een gewelfin de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer, 30 meter boven de kerkgangers.

De Groene man wordt door sommigen gezien als het archetype van de productieve mannelijke energie van de aarde. In de oude mythologie van veel culturen is hij de metgezel van Moeder Natuur, en het zou hun wellustige vereniging zijn die de aarde elk voorjaar opnieuw vruchtbaar maakt. Ook de Christusfiguur werd wel als Groene man afgebeeld, naast een gevlochten doornenkroon groeien er dan bladeren uit het hoofd.

Preseli blauwe steen

Deze zeldzame steen wordt op slechts één plaats gevonden, de Preseli Mountains in Wales. Het is een oude steen van dromen en verre herinnering die de binnenring van Stonehenge vormt en die zich buiten tijd en ruimte beweegt voor toegang tot multidimensies. Met zijn krachtige tellurische elektromagnetische lading opent hij een kosmisch anker dat hij aan de kern van de aarde vastmaakt en zorgt dat je bij veranderingen van de aarde stabiel blijft. Hij verbindt je met Merlijn-energie en de sjamaan in iedereen. Hij heeft een krachtige verbinding met Moeder Aarde en samen met een vuursteen werkt hij als een batterij, hij wekt spirituele energie op en aardt deze en versterkt je paranormale gaven. Als visionaire steen voor elke verkenning van vorige levens helpt hij je specifiek je Keltische erfenis op te sporen en verbindt hij je met Egyptische kennis diep in de steen. Op de soma- of vorig leven chakra’s is hij vooral nuttig voor het terughalen van de ziel en van kracht. Het is een volmaakte droomsteen die toegang heeft tot spirituele informatie. Hij versterkt het vermogen om vibraties van kristallen fysiek te voelen of af te stemmen op de verfijnde energieën van het lichaam. Hij is zeer krachtig, een klein stuk is al heel intensief. Hij kan je innerlijke of spirituele kompas resetten. De steen verbindt alle steencirkels op de Britse eilanden in een enorme energiespiraal en dan met andere krachtcentra om de planeet. Hij laat de energetische geometrische patronen binnen steencirkels en andere heilige plaatsen zien en maakt herstel van de geschonden energieën mogelijk. Hij beschermt de energie van de plaats. Psychisch versterkt hij wilskracht en moed en geeft een enorme kracht waarmee je je lessen kunt leren. Hij versterkt je energie en biedt bescherming op alle niveaus. Emotioneel is hij een stabilisator die je helpt oude hechtingen en gevoelens achter te laten, zodat je in het heden kunt leven. Het is een zeer fysieke steen die alle zintuigen beïnvloed en energie in balans brengt. Hij heeft een sterke band met kruidengeneeskunde. Deze steen kan excessen tegengaan en uitgeputte energie aanvullen. Als je met deze steen door een landschap wandelt, ben je aangesloten op alles wat daar is gebeurt. Weldadig voor het immuunsysteem.

We hebben ook weer een voor ons nieuwe Agaat in de collectie, we hebben al zoveel verschillende Agaten, maar we konden deze toch niet weerstaan. Al een aantal jaren komen we deze af en toe tegen, maar steeds als we al heel veel hadden ingekocht, waardoor we de steen toch weer niet meenamen, maar nu is het blijkbaar tijd en voelden we dat deze mee moest.

Turitella Agaat

Turitella Agaat is een bijzondere Agaat die help negativiteit en bitterheid van het hart te overwinnen, woede te genezen en geeft moed om opnieuw te beginnen, waardoor het een zeer nuttige steen is voor elk soort emotioneel trauma. Deze steen geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid, omdat het innerlijke spanningen helpt op te heffen en je weer helpt je open te stellen om liefde te accepteren. Turitella Agaat is verbonden met de Godinnen Aurora, Godin van de Dageraad en Moeder van alle winden, met Gaia, de Griekse naam voor Moeder Aarde, met Cerridwen, de Godin van Inspiratie en Kennis uit Wales en Nyx, de Griekse Godin van de Nacht. Turitella Agaat wordt gebruikt voor het helen van Moeder Aarde, omdat het kanalen opent tussen de plantenwereld en de mineralenwereld. Als je er eentje begraaft in vewaarloosd of vervuild land helpt de steen de plek te reinigen en opnieuw te vitaliseren. Je kunt ze ook op een foto van een bedreigd gebied plaatsen. Het is een steen van persoonlijke verbinding met iemands verleden, afkomst, thuisland en het land waaruit voorouders kwamen. Je kunt de steen gebruiken om toegang te krijgen tot de wijsheid van vorige werelden en herinneringen uit vorige levens. Er wordt gezegd dat een Turitella Agaat reizigers bescherming tegen gevaar biedt. Tevens staat de steen bekend als een uitstekend vruchtbaarheidskristal. Het is een steen die negatieve gedachten vermindert, zelfvertrouwen geeft en je in balans helpt te houden tijdens overgangstijden. Ook helpt hij je om jouw waarheid te vertellen. Turitella Agaat helpt de aura te stabiliseren en negatieve energieën te elimineren. Hij is krachtig verbonden met het basis chakra waardoor hij je helpt te aarden en in je kracht te gaan staan. Tevens geven ze de menselijke geestkracht om nieuwe wegen te vinden, je horizon te verbreden, nieuwe vermogens te ontdekken. Dit maakt het een ideale steen voor studenten, onderzoekers en avonturiers.

Als laatste in deze blog willen we een steen die we in Denver hebben ingekocht nog even laten zien. We hebben van deze unieke steen uit Mexico nu foto’s gemaakt zodat we deze kunnen laten zien. Zelf hadden we deze nog nooit gezien. Het is een prachtig kristal met een hele fijne energie, die in een ruimte een transformerende energie en hoge vibratie uitstraalt. Tevens reinigt deze elektromagnetische straling en reinigt hij je aura.

Fluoriet met Aragoniet

Fluoriet met Aragoniet is gevonden in Chihuahua, Mexico. Deze harmoniserende steen is verbonden met de Engelendomeinen, de Violette Vlam van Transformatie en resoneert zowel met Moeder Aarde als met Vader Hemel. Tevens is het een kristal dat beide hersenhelften met elkaar verbindt en tevens het vrouwelijke en het mannelijke in onszelf. Het zuiver witte Aragoniet bevat een zachte lichtkracht die uniek is, energetisch is het een zeer verheffende steen. Deze kristallen stralen een innerlijk licht uit wat net zo prachtig is als hun uiterlijk. Fluoriet met Aragoniet helpt je op zachte wijze door diepe transformaties heen te gaan. Het kristal opent je bewustzijn en verhoogt je lichttrilling. Het is een beschermende en emotioneel stabiliserende steen die de aura reinigt en elektromagnetische straling zuivert. Steen van balans en zelfvertrouwen die structuur en inzichten geeft. Het is een kristal van interdimensionale communicatie die de ruimte waarin hij staat met een hoge vibratie vult, maar die tevens deze hoge energieën helpt te aarden en integreren.

Dit was het weer voor deze blog. Het weekeinde zijn we weer geopend, dus wie weet tot in de winkel.

Agenda (winkel open van 10.00 tot 17.00 uur)

20 en 21 oktober (zaterdag en Zondag)

27 en 28 oktober (zaterdag en Zondag)

9, 10 en 11 november (vrijdag, zaterdag en Zondag) 

17 en 18 november (zaterdag en Zondag)

24 en 25 november (zaterdag en Zondag)

Menu