Inkoopreis Engeland

Algemeen

kundalini citrien..,

Wat een drukte allemaal, het lijkt wel of alle containers bij iedereen tegelijk binnenkomen. We waren nog maar koud terug van onze rondreis door Duitsland (al deze stenen zijn net geprijsd en liggen in de winkel ), toen we een berichtje van onze vriend uit Engeland kregen dat zijn container uit Afrika eindelijk was binnengekomen. We wilden al heel graag zijn zaak een keertje zien, want op de beurs heeft iemand toch altijd maar een heel klein beetje bij zich. Nou hier hebben wij geen spijt van.

WimCyrille met hond

Wat hebben we veel kunnen inkopen en wat een bijzondere kristallen ook. Dit was weer ouderwets “schatten” zoeken.

magazijn 2 We mochten overal in zijn zaak kijken, iedere ruimte, alle stellingen, ieder doosje van zijn voorraad mochten we open maken en wat vonden we veel speciale kristallen, soms hele oude voorraad van hem. magazijnAls we hem dan weer een doosje lieten zien reageerde hij vol verbazing dat hij deze nog had en dat we die gevonden hadden. Het was zo’n fantastisch avontuur en ook dat hij het ons gunde dat we deze kristallen mochten kopen. We hadden ook de eerste keus van de nieuwe kristallen uit Afrika en dat is echt te gek. Omdat we zoveel soorten hebben ingekocht zullen we in verschillende blogs dieper op de stenen in gaan. In deze Blog zullen we ze wel allemaal even melden voor wie nieuwsgierig is.

Engeland ligt eigenlijk heel dicht bij Nederland, maar er zit toch een behoorlijke zee tussen. We zijn met ons busje dus via de kanaaltunnel overgestoken. Wel heel leuk, met je auto op zo’n trein en na een half uurtje ben je aan de andere kant. telefooncelNederland en Engeland lijken best een beetje op elkaar, behalve het heuvelachtige landschap, maar de energie is totaal anders. We hadden geen idee hoe het zou voelen. Van veel mensen in de winkel hadden we wel gehoord hoe het als thuiskomen kan voelen, maar dat ligt natuurlijk aan je karma ha ha. Maar ook voor ons was het echt thuiskomen, wat omarmd dit land je en hoe warm en knus voelt het aan, terwijl het toch het land van de ‘stiff upperlip” is. Prettige gevoelens van andere tijden waarin je één met de natuur was, tijden van druïden en magie. En wat is de natuur prachtig, alsof het gras groener en weelderiger is. joan met eikEn dan de bomen, zo groot en ongerept, vooral de hoeveelheid prachtige oude eiken met een enorme afmeting vielen op. Ja alleen de acht uur durende rit was al heerlijk. We weten niet waar te beginnen, welke steen nu als eerste in het zonnetje gezet wil worden, maar het zal vanzelf op papier wel duidelijk worden.

Als eerste willen we vertellen dat we Kundalini Citrienen uit Congo hebben, zo bijzonder prachtig is het licht dat deze zeldzame unieke kristallen uitstalen. Omdat er zoveel onrust in Congo is komt er eigenlijk bijna niets het land uit, maar onze vriend heeft daar goede contacten vandaar dat deze toch naar Europa zijn gekomen. Dit is ook heel fijn voor de bewoners daar omdat die het nu economisch al zo moeilijk hebben en dan kunnen ze gelukkig toch nog wat geld verdienen om hun gezin te onderhouden. Dus iedereen is dan blij en zo hoort het ook.

Kundalini Citrien

kundalini citrien,,

Dit is een zeer zeldzame vorm van Citrien uit Congo . De steen kenmerkt zich door kleine puntjes om de hoofdpunt heen, voor ons is het de krachtigste Citrien die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een natuurlijke Citrien die de kundalini-energie langs de ruggengraat laat opstijgen van de basischakra naar de kruinchakra. Hij reinigt alle chakra’s en opent hogere chakra’s voor de zielenster en verder. Boven het hoofd gehouden schept hij een kosmisch orgasme dat je naar het hart van de schepping meeneemt om medeschepper te worden, een ervaring die hij dan in de functionele werkelijkheid aardt. Dit is een volmaakt kristal voor mensen die tantra willen beoefen of hun seksualiteit naar een hoger plan willen brengen. De steen verhoogt het libido en deblokkeert de voortplantings-organen. Tevens bevat de steen alle eigenschappen van een ‘normale’ Citrien. Dit kristal van overvloed geeft vreugde en energie aan allen die hem zien, tevens transformeert het negatieve energie meteen en houdt die niet vast. Ook is dit een van de meest reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Dit kristal is uitstekend voor het verbeteren van paranormale vermogens en om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven. De steen verwijdert blokkades op je spirituele pad, absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Kundalini citrien verwijdert overtuigingen en gedachtepatronen die je gevangen houden in armoede en effent aldus het pad der overvloed. Dit kristal reinigt de etherisch blauwdruk en verwijdert de gevolgen van schadelijk gedrag uit vorige levens. Goed bij depressie, angsten, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier- en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier, ook verlicht het pijn, ook hoofdpijn en heft het krampen op.

Als tweede willen we met heel veel trots de Witches Finger of Maria Magdalenasteen noemen, hier hebben we zo naar uitgekeken. Deze steen kwam onder onze aandacht door de Kristallengids 3 van Judy Hall, zij beschreef deze unieke maar helaas zeldzame steen uit Zambia. In Amerika hebben we overal naar deze steen gezocht, maar we hoorden van iedereen dat deze er bijna niet is, en dat wat er gevonden wordt heel erg duur is omdat de Amerikaanse spirituele markt deze zo graag heeft. Gelukkig vonden we toen één doosje met ruwe exemplaren, maar helaas erg duur, dus niet voor iedereen betaalbaar en dat is iets wat wij altijd heel jammer vinden omdat een steen toch voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn. Maar wat een wonder geschiedde toen. Wij kwamen onze Engelse vriend in Amerika tegen en hij vroeg of we nog aparte stenen waren tegen gekomen. Altijd zo leuk om uit te wisselen. Toen wij vol trots over de Witches Fingers begonnen, vertelde hij dat hij deze zo’n 8 jaar geleden nog redelijk betaalbaar had kunnen kopen en dat hij ook trommelstenen hiervan had. Toen wisten we dat het tijd was om hem te gaan bezoeken en wat zijn deze Witches Fingers prachtig, helemaal vol inclusies en dus een hele krachtige energie. We hadden al trommelstenen bij een andere vriend van ons gezien die ook wat in Amerika gekocht had, maar deze voelden erg leeg, er zaten niet veel inclusies in de stenen.witches fingers Dus fantastisch dat deze oude zo prachtig zijn. In getrommelde vorm worden ze Maria Magdalenasteen genoemd omdat het trommelen ervoor zorgt dat de energie transformeert naar een hogere liefdevollere trilling.

Witches Finger of Maria Magdalenasteen

witch fingers

Deze zeldzame steen uit Zambia is een kwarts vol met inclusies, de steen bevat zeer veel componenten waaronder Mica, Rutielkwarts, Rookkwarts, Toermalijn, Chloriet, Amfibool en Hematiet. De getrommelde versie wordt Magdalenasteen genoemd omdat ze de energieën van de steen naar een liefdevollere frequentie transformeert. De magische en mythische steen is zeer effectief voor sjamanistische reizen of aardehealing. Hij heeft een reinigend effect op de ziel en de verfijnde en fysieke lichamen. Hij verwijdert al het verouderde en alles wat ongemakken biedt via het spirituele licht van Al Wat Is en verbindt je met de energie van Maria Magdalena. De steen werkt het krachtigst op het metafysische niveau van healing om de ziel in balans te brengen.

Als derde willen we een unieke combinatie die in Namibië gevonden is laten zien, dit is prachtig perzikkleurige Calciet waarop zwarte mica groeit, plaatjes Biotiet. Deze Biotiet plaatjes hebben we ook los in onze collectie.

Perzik Calciet met Biotiet mica

biotiet op calciet,,.

Calsiet met Biotiet is een prachtige combinatie gevonden in Erongo, Namibië. Perzik kleurig calciet geeft warmte en levensblijheid en heeft een positieve uitwerking op mens en dier. Het geeft plezier, ondersteund je en helpt bij het verlicht van zware belastende energie. Het brengt een enorme levenslust, vreugde en enthousiasme in je leven. Goed voor hen die emotioneel vastzitten, verslaafd, of apathisch zijn en het idee hebben dat iedereen tegen ze is. Deze calciet geeft je de kracht om je levensstijl te veranderen, bewust te worden van je eigen schoonheid en om vriendschap en zachtheid te ontvangen. Ook helpt het bij het loslaten van irrationele angsten en verlangens en geeft het zelfvertrouwen. Perzik kleurig Calciet geeft groei en bloei op allerlei gebied en versterk de creativiteit en artistieke kwaliteiten. Deze steen is heel goed voor de zonnevlecht en daardoor heel goed voor de maag, milt, pancreas, darmen, darmkrampen en darmziektes. Bij eetstoornissen zoals anorexia en boulimia of als je geen eten kunt verdragen, bij voorbeeld door voedselvergiftiging. Het versterkt ook de voortplantingsorganen en de seksualiteit. Bij ziekte of een mindere periode geeft deze calsiet weer nieuwe levenslust en heeft een positieve invloed op het herstel. Ook goed voor de tanden, kiezen en botopbouw.

Biotiet is een beschermende steen tegen invloeden van buitenaf en die je helpt je lichaam en je aura te ontgiften en negatieve energie hieruit te verwijderen. Het hele systeem wordt weer uitgelijnd waardoor energie vrijelijk door zowel het fysieke als de subtiele lichamen kan stromen. Biotiet zorgt ervoor dat we objectief naar ons leven kunnen kijken, onszelf te ontplooien en beslissingen te nemen. Doordat de steen rationele en analytische denkprocessen versterkt helpt het alles wat niet relevant is terzijde te schuiven en je alleen te concentreren op wat belangrijk is. Deze unieke combinatie beschermd je spiritueel maar geeft je leven ook richting, tevens verankerd hij je lichtlichaam in de fysieke dimensie. Hij revitaliseert en geeft balans aan het lichaam en is goed voor de voortplantingsorganen, vergemakkelijkt de bevalling, activeert weeë, ontspant de bekkenbodem en baarmoedermond. Geeft verlichting bij verzuring, reuma, jicht, verstopping, ischias en nierklachten. Ook helpt hij je te herstellen van trauma’s en wanordelijke celpatronen,, helend voor de ogen en gezwellen en reguleert de gal.

Als vierde willen we heel graag laten weten dat we een klein aantal Bixbiet (rode Beril) voor de liefhebbers hebben. Dit is de zeldzaamste van alle Beril soorten. Wij hebben al Aquamarijn (blauwe Beril), Heliodoor (gouden Beril), Morganiet (roze Beril, Gosheniet (witte Beril). Bixbiet is heel erg zeldzaam, dus je snapt hoe we in de lucht sprongen van blijdschap dat we hier nu een klein aantal van in de collectie hebben. Deze is gevonden in Wah Wah mountains, Beaver County, Utah.

Bixbiet (rood Beril)

bixbiet

Bixbiet is een zeer zeldzame rode Beril die in de jaren tachtig in Colorado ontdekt is. Het geeft moed, passie, fysieke vitaliteit, doelgerichtheid en een dynamische persoonlijkheid. Bixbiet helpt je je energie te aarden in je fysieke lichaam en je hele vibrationele veld te versterken, je aardester chakra onder je voeten te stimuleren en het eerste chakra. Zet aan tot actie en helpt je los te komen wanneer je geen uitweg ziet uit een ongewone situatie. Bixbiet helpt je om gecentreerd te blijven in je hart, meeleven tegenover anderen en jezelf en liefdevol te zijn. Hij combineert de energieën van het hart en het kruinchakra en helpt je levenskracht uit de aarde te putten en je emotionele band met de wereld en andere mensen te verbeteren. Wanneer je als healer werkt helpt hij bij het opleggen op de eerste vier chakra’s bij het geven van nieuwe vitaliteit aan cliënten die vermoeid of gestrest zijn of herstellende zijn van een langdurige ziekte. Het zet het lichaam krachtig aan tot actie, herstel en heling. Bixbiet opent het hartchakra, waardoor onderdrukte herinneringen aan letsel uit het verleden aan de oppervlakte kunnen komen en deze los te laten. Ook heel goed om een liefdesrelatie te verbeteren. Als steen van moed stimuleert en harmoniseert Bixbiet het hart en het kruinchakra, vergroot het zelfvertrouwen, versterkt loyaliteit en kameraadschap. Hij verjaagt irrationele angsten en slachtoffergevoelens zodat je vrij wordt om levenslustig en krachtig te leven. Bixbiet kan ondersteuning geven bij de energetische behandeling van leukemie en andere soorten kanker. Het stimuleert de geslachtsorganen, is behulpzaam bij vruchtbaarheidsproblemen en helpt mensen die seksueel misbruik hebben ervaren om zich evenwichtiger en gezonder te voelen tegenover seksuele expressie. Versterkt de lever, het beenmerg, vergroot de algemene vitaliteit, het uithoudingsvermogen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De volgende steen is er eentje waar ik (Joan) persoonlijk heel dol op ben en dit is de lavendelblauwe Tanzaniet. We hebben al een tijd prachtige ruwe exemplaren in onze collectie, ook best wel grotere ruwe, maar nu hebben we dus ook de kristallen van deze steen. Klein maar o zo fijn en krachtig en dan transparanter dan de ruwe.

Tanzaniet

tanzaniet

Tanzaniet is een lavendelblauw steen uit de Zoïsiet familie met een zeer hoge vibratie. De steen is verbonden met het rijk der Engelen, opgestegen Meesters en spirituele gidsen. Hij haalt informatie uit de Akasha-kronieken en vergemakkelijkt innerlijke reizen. Dit is een echte nieuwe tijdssteen die een heel hoge trilling bezit en brengt hiermee vele nieuwe verbindingen en energieën van je hogere zelf uit de hogere dimensies naar hier. Dit omdat hij ook verbonden is met de etherische chakra’s die helpen met boodschappen, beelden en informatie van hogere vibrationele bronnen. Hij is een zeer waardevolle spirituele steen omdat hij als geen ander zo effectief de energie van hoofd en hart kan integreren, de verbinding van deze vindt plaats bij het keelchakra. Dit helpt je om veel gemakkelijker de waarheid van het hart te spreken en te communiceren over de inzichten uit de hogere dimensies. Als je dit niet doet maakt de steen je daar bewust van. Hij stimuleert daarnaast het keel- en het kruinchakra en eventueel aanwezige mediamieke talenten. Dit kristal maakt een verbinding van het basischakra naar de hogere chakra’s en brengt zo de hogere geest in het fysieke lichaam. Alleen al door naar dit prachtige kristal te kijken helpt hij je spiritueel te ontwaken. Wil je op een dieper level met de steen werken, leg deze dan op je, heel krachtig is Tanzaniet op je 3e oog. Er zijn weinig kristallen die sterk op de achterzijde van het lichaam werken, maar tanzaniet geeft daar energie. Het geeft veel ruimte en zuivering aan het achterhoofd, de nek en de schouders. Hier heelt het oude, soms karmische stukjes die je niet langer dienen. De steen zet je vol liefde in je eigen kracht, maakt je barmhartig, zorgeloos en liefdevol en balanceert yin en yang, links en rechts, tevens is het een goede meditatiesteen, die rust geeft. Ook geeft hij rust bij overactief denken, is goed bij een overactieve schildklier en uitgeputte bijnieren. Tanzaniet is een echt ascensiekristal.

Als laatste zetten we met heel veel plezier een Toermalijnsoort die we al lange tijd in onze collectie wilden in het zonnetje, dit is:

Draviet (bruin Toermalijn)

draviet

Draviet is een vrij onbekende maar o zo bijzondere steen uit de Toermalijn familie die gevonden wordt in Brazilië. Ook deze Toermalijn heeft een sterke verbinding met de aarde en haar energieveld. Het motto van Draviet is dat niemand de hemel bereikt door te vliegen, de reis naar beneden door de duisternis is de poort naar het licht. Draviet is de ideale bondgenoot om aan deze essentiële reis te beginnen. Draviet koppelt de zuiverende energieën van zwarte toermalijn aan de hart helende energie van groene Toermalijn. Hij helpt je om liefdevol te kijken naar wat je nog moet oplossen voordat er verdere groei kan plaatsvinden. Draviet ondersteunt je bij het nemen van moeilijke beslissingen en het nemen van stappen in de richting van de waarheid. Zijn fantastische verzachtende, kalmerende en liefdevolle energie die hij op het energetische systeem en lichaam uitoefent helpt je te ontspannen, los te laten en je in jezelf te centreren, waardoor je in de energie komt om je schaduwstukken onder ogen te zien en te integreren. Je brengt deze delen van het zelf naar het bewustzijn en vult ze met je hoogste energie en liefde. Ook help de steen je deze aspecten van jezelf te accepteren, al zijn ze nog zo moeilijk voor je. Met Draviet zie je je spirituele pad dat je te gaan hebt en tevens helpt hij je stappen te nemen die nodig zijn om je dagelijkse leven af te stemmen op je spirituele reis. Fantastische steen voor iedereen die zich overweldigd voelt en die angst heeft om het oude los te laten. Ook helpt hij hen die zichzelf niet kunnen vergeven mededogen te hebben en laat voelen dat er van je gehouden wordt. Draviet helpt ons te helen en ons totale zelf in liefde te aanvaarden. Fysiek ondersteunt Draviet bij bloedzuivering en om de lymfeklieren te reinigen en te helpen helen. Ook goed bij negatieve gewoonten en verslavingen en werkt verzachtend bij darmkwalen.

Andere Toermalijnen die wij verkopen zijn: Zwarte Toermalijn, Roze Toermalijn, Groene Toermalijn, Watermeloen Toermalijn, Paraiba Toermalijn.

Als laatste willen we nog een opsomming geven van de stenen die we hebben ingekocht, deze zullen allemaal de eerstkomende winkeldagen al in de winkel liggen, is even doorwerken, maar met zijn allen gaat het lukken. Dit is aankomende weekeinde dus al zover. In latere blogs zullen we deze uitlichten.

Zachtgroene Herderiet kristalletjes uit Pakistan. (kleine hoeveelheid)

Seriphos kwarts (extreem zeldzaam omdat de plek afgesloten is)

Ouro Verde

Plancheïet

Grote Lithium Lasers of Lemurisch Zaad, sommige zijn zelfs Maria Magdalena

Rode Kwarts en ook Rode Fantoomkwarts

Brochantiet uit Marocco, Bou Bekker, Touissit District, Oujda-Angad Prov.

Groene Sardonyx

Shatuckiet, de normale en topkwaliteit

Quantum Quatro (met dioptaas erin)

Mtoroliet (prachtige half gepolijste exemplaren)

Hedenbergiet Fantoomkwarts

Bicolor Kyaniet(blauw/groen) en een klein aantal Aqua Kyaniet uit Zimbabwe

Vivianiet trommelstenen

Ruwe Phosphosideriet

Fenakiet uit Birma en 4 stuks uit Rusland (extreem krachtig)

Fadenkwarts

Amethistroos

Brandberg trommelstenen

Scapoliet getrommeld (wij hadden alleen ruwe stukjes)

Fluor Apatiet uit Afghanistan

Blauwe Euclaas (extreem zeldzaam) lost hope mine, Karoi, Urungwe, Zimbabwe

Clinozoïsiet ofwel Nzuri Moyo (Sawhili voor “Beautifull Spirit” ruw en getrommeld

Zwarte Septarie

Ruwe Magnesiet

Rhodochrosiet, kleine sferes

Titanium Aurakwarts en trommelstenen van Aqua Aura en Angel Aura

Diverse hangers gezet in sterling Silver.

 

Menu