Inkoopreis Frankrijk deel 2

Algemeen

Op dit moment lijkt het wel of er een ontploffing heeft plaats gevonden. Overal staan en liggen dozen, stapels kranten en inpakpapier. De hele winkel wordt leeggehaald, alle schapjes schoongemaakt en word er ruimte gemaakt voor de nieuwe kristallen die al geprijsd zijn. Net als in een fabriekje zijn er allemaal ploegjes aan het werk. De ene is de dozen aan het leeghalen en prijst een gedeelte, zodat deze dan naar de winkel kunnen om een nieuw plekje te krijgen. De anderen zijn dan in de winkel bezig. Ook moeten er gelijk stenen uitgezocht worden die op de webshop gezet gaan worden. De teksten moeten geschreven en alles moet in de computer verwerkt worden. En dan komt er natuurlijk van alles tussendoor, dingen van alledag die ook moeten gebeuren en onverwachtse dingetjes die eigenlijk nu helemaal niet uitkomen, maar dat hoort bij het leven. Het is een georganiseerde chaos, waarin we allemaal proberen kalm te blijven en niet te ver vooruit te denken. We zien dat alles vordert en ‘weten’ dat het goed gaat komen. Tussendoor genieten we tijdens dit alles van de prachtige kristallen die weer op ons pad zijn gekomen. Dit maakt alle hectiek weer helemaal goed, we kunnen gewoon niet anders. Stenen zijn zo onze passie, zitten in ons bloed, en gelukkig is iedereen die meehelpt hiermee besmet haha. Het weer is ons ook heel gunstig gezind, want deze keer konden we niet alles gelijk binnen zetten.

Twee grote pallets met prachtige Amethist Engelenvleugel/Vlindervleugels en andere prachtige stenen uit Brazilië kunnen vandaag pas uitgepakt worden en een plekje krijgen en ook alle enorme stenen uit Marokko zijn pas gisterenavond naar binnen gegaan. 

Om hier maar mee te beginnen. Wim en Nikki zijn de laatste beursdag nog teruggegaan om met het busje en aanhanger zo’n 3000 kg stenen uit Marokko op te halen. Hierbij zat een hele grote hoeveelheid Seleniet. Wij verkopen altijd heel veel Seleniet plakken. Deze zijn niet alleen mooie ruwe stukken voor in huis, maar ze zijn ook fantastisch om stenen te ontladen en weer op te laden. Seleniet ontlaadt en laadt weer op. Dit doet ze bij ons mensen, in huis, maar ook met kristallen. Je hoeft de stenen dan niet meer af te spoelen en in de zon te leggen. Dit is heel fijn, omdat niet iedere steen tegen water of tegen zonlicht kan. We hebben deze keer weer ‘nieuwe’ artikelen van Seleniet aangeschaft. We hebben nu mooie gepolijste schijfjes die voor dit doel ook perfect zijn, maar ook om voedingsmiddelen op te leggen, of een kan water op te laden. Denk creatief waarvoor allemaal te gebruiken. Deze zijn zo’n 15 à 16 cm in doorsnede. Ook hebben we nu schattige kleine schaaltjes van wit Seleniet, deze zijn zo’n 7 en de andere 10 cm groot. We hebben ook een schaaltje in een hartvorm, deze is zo’n 12/13 cm. Als laatste nieuwe is een waxinelichthoudertje in yin yang. Het is gemaakt van wit met perzik Seleniet.

Seleniet (Engelensteen)

Heeft een zeer fijne vibratie, opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. Het is een kalme steen die diepe rust geeft, dus goed bij meditatie. Een groot stuk seleniet in huis zorgt voor een vredige atmosfeer. Maar om je huis kun je er ook een energieraster mee vormen, het geeft dan niet dat de steen door de regen dof wordt. Selenietstaven zijn te gebruiken om wezens van de aura los te maken of om te voorkomen dat iets van buiten de geest beïnvloed. De staven zijn instrumenten voor healers, ze werken als ‘scanners’ binnen het energieveld en kunnen daar blokkades opheffen en toegang geven tot kennis over de spirituele oorsprong ervan. Je kunt er goed je aura mee reinigen. De steen geeft inzicht en heft verwarring op. Seleniet kan je bewustzijn openstellen om je Gidsen en Beschermengelen te ontmoeten en informatie van hen te ontvangen. Deze informatieoverdracht gaat meestal zonder woorden. Als je een raster van zo’n 6 of meer stenen om iemand heen legt kun je een ervaring van spirituele ascensie krijgen. Seleniet combineert synergetisch met vrijwel alle stenen en combinaties van stenen. Seleniet bevat calcium en zwavel en deze elementen stimuleren het emotionele lichaam en helpen je om stagnaties te overwinnen en om niet in een veilige zone te blijven, maar om vooruit te blijven gaan in je leven. Deze steen hoef je nooit te reinigen, van water wordt hij ook dof. Seleniet ontlaadt en laadt andere kristallen op door deze op de steen te leggen.  

In Tucson hadden we Mohamed, onze vriend uit Marokko, gevraagd of er nog Woestijnrozen te koop zijn, omdat wij deze nooit meer zagen. Hij zei dat deze al lange tijd niet meer gevonden zijn. Een maand later appte hij dat hij oude voorraad van hele grote, unieke stukken had gevonden. Sommigen wegen wel 30 kg. Hij heeft deze voor ons gekocht. Wij kopen nooit ongezien, maar moesten nu op hem vertrouwen. Het uitpakken was dus heel erg spannend. Hij heeft ons niet teleurgesteld, wat een prachtige exemplaren. Prachtig in een grote ruimte of op een grote tafel. Deze stukken zijn gewoon kunstwerken.

Woestijnroos

Deze Engelensteen opent je hogere chakra’s en je derde oog, maar is tevens verbonden met Moeder Aarde. Deze kalme steen geeft diepe rust en is dus heerlijk om mee te mediteren of voor in de slaapkamer. Hier kun je hem ook gebruiken om je dromen te herinneren en om makkelijker in contact te komen met je hogere zelf. Ook kan hij je verbinden met de verschillende werelden waarin je leeft, zowel die op aarde als parallelle werelden. Hij reinigt je hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. In een praktijk of woonkamer zorgt hij voor een vredige atmosfeer.  Woestijnroos helpt je om je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Hij helpt je tevens om verlegenheid te overwinnen en leert je liefde zowel te ontvangen als te geven en te versterken en houdt emotionele uitbarstingen binnen de perken. Woestijnroos heeft niet alleen de algemene eigenschappen van Seleniet of Bariet, maar bevrijdt ook van zelfopgelegde negatieve programma’s of geloofssystemen. Hij helpt ook bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Meditatie met deze steen zet oude haat of wrok om in liefde of helpt terug te reizen om het conflict op te lossen. Geestelijk ondersteunt Woestijnroos het geheugen. De steen werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en geeft energie als je vermoeid bent. Als uitstekende healer voor de aarde is de Woestijnroos te gebruiken om plaatsen met verstoorde aarde-energie met een raster te omgeven. Hij versterkt doelgerichte affirmatie en verbind je met de voeding, liefde en bescherming van Moeder Aarde.

Een andere steen, waar we om grote stukken gevraagd hebben, is de prachtig gevormde Woestijn Bariet bloem ofwel Stromatoliet. Deze hebben zulke mooie patronen en organische vormen. Ook bij deze stenen was het een verassing hoe ze er uit zouden zien. Deze zijn ook weer prachtig. Ook hier weer zijn de zwaarste meer dan 30 kg. Het was voor Wim dus weer sjouwen geblazen. 

Woestijn Bariet bloem (Stromatoliet)

Woestijn Bariet bloemen zijn Stromatoliet fossielen vervangen door oranje Bariet en zandsteen die prachtige bloemen vormen. Ze zijn gevonden in de Sahara van Marokko en zijn 2,6 miljard jaar oud. Deze oude stenen bestaan uit versteende zuurstof producerende algen en zijn onze vroegste vormen van het leven op aarde. Deze schitterende stenen zijn verbonden met je basis chakra en de zonnevlecht, maar door het Bariet ook met de hogere chakra’s. Woestijn Bariet bloemen helpen ons te transformeren en persoonlijk te groeien. Ze zijn instrumenten die ons helpen bewegen van het oude naar het nieuwe en maken opmerkzaam voor alle bronnen en hulpmiddelen die in het Nu aanwezig zijn om ons te helpen groeien. Ze helpen bij evolutionaire veranderingen omdat ze zelf al biljoenen jaren alles hebben doorstaan. Ook helpen ze ons het proces van verandering te begrijpen en verminderen stress. Ze bevatten eeuwige wijsheid die je helpt om informatie uit de Akasha kronieken te halen. Een prachtig stuk in huis creëert een fijne, overvloedige omgeving voor je. Deze Stromatoliet maakt flexibel en leert je ‘los te laten’, maar ondersteunt je ook jouw doel op aarde te bereiken. Hij helpt bij het verwijderen van mentale programma’s of afdrukken die nu niet meer nodig zijn. Het Bariet helpt om inter-dimensionaal te reizen via dromen of door met de steen te mediteren. Deze reizen maken je aardse leven voller en verbinden je met de verschillende werelden waarin je leeft met die op aarde. Ook helpt hij je om gemakkelijker in contact te komen met je hogere zelf. Hij reinigt de chakra’s en brengt deze in balans. Deze prachtige steen helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen, ook heel goed voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Woestijn Bariet bloemen brengen vriendschap in een eenzaam hart. Ze resoneren met het oudste gedeelte van de hersenstam en zijn goed voor de hersenen en neurotransmitters. De steen moedigt heling op cellulair niveau aan en versterkt het lichaam. Hij helpt te herstellen na ziekte, zowel fysiek als psychosomatisch. Ook goed voor het skelet en voor de vloeistofstroom in zowel het lichaam als de hersenen. De steen ondersteunt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Tevens helpt hij bij de reiniging en heling van moeder aarde omdat hij planten helpt meer zuurstof uit te scheiden. Goed voor je thymus, keel, tanden en botten en maag. Ondersteunt blaas, nieren en bij Parkinson.

Maar het sjouwen was nog niet voorbij. We hadden bij hem weer een grote bestelling witte Kwarts geoden gedaan en ook gevraagd of hier geen hele grote exemplaren van waren. Hij vertelde ons dat deze heel weinig voorkwamen, maar dat hij op zoek zou gaan. We konden ons geluk niet op dat hij van deze prachtige grotjes ook een klein aantal hele grote exemplaren gevonden had. Ook hier zijn de zwaarste rond de 30 kg. Gelukkig is onze Nikki ook heel sterk en heeft ze deze samen met Wim naar het Pakhuis gesjouwd. We zijn zo blij dat we het Pakhuis nu hebben om onze voorraad op te slaan en om alle grote stukken ten toon te stellen. Deze passen allemaal niet in de winkel. Verbazend hoe snel je een ruimte vult. Na een jaar gebruik is deze ook al te klein haha. 

Kwartsgeode uit Marokko

Dit zijn bollen die doormidden gezaagd zijn waardoor je de prachtige binnenkant ziet. Allemaal kleine witte kristalletjes schitteren je tegemoet, heel soms zie je geel/oranje calsietjes erbij. Een geode is een bijzonder vorm die op een baarmoeder lijkt, symbolisch een baarmoeder waar de kristallen veilig in groeien. Maar ook voor ons mensen geven deze kristallen ons een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De energie van de kristallen stralen naar buien door de open kant, maar blijven toch ook in een beschermde holte. Bergkristal of kwarts is een zeer krachtige healer en energieversterker. De steen neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Helder kwarts belichaamt het concept van helderheid en leert je om een voertuig voor het Goddelijke Licht te worden. Het brengt helderheid van denken en doelstelling in hoofd en hart en helpt verwarring te overwinnen. Ook helpt het je om een heldere verbinding te leggen met je hogere zelf en hogere leiding. Als je een kwarts kristal of bergkristal vasthoudt verdubbelt dat je biomagnetische veld, versterkt het de spierspanning en beschermt tegen straling. Bergkristal is een geneeskrachtige steen, hij brengt je energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand voor de ziekte. Hij reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen en resoneert met alle chakra’s. Op het spirituele vlak verhoogt dit kristal je energie tot het hoogst mogelijk niveau. Kwarts is een grote energiebespaarder en stimuleert het immuunsysteem.

Van de supergrote stenen naar de kleinste die we ingekocht hebben. We hebben het geluk gehad dat we weer Draviet tegen zijn gekomen, deze keer kleine ruwe dubbeleindertjes uit Brazilië en kleine getrommelde stenen uit India. Draviet is een weinig voorkomende bruine Toermalijn.

Draviet (bruin Toermalijn)

Draviet is een vrij onbekende maar o zo bijzondere steen uit de Toermalijn familie die gevonden wordt in Brazilië en India. Ook deze Toermalijn heeft een sterke verbinding met de aarde en haar energieveld. Het motto van Draviet is dat niemand de hemel bereikt door te vliegen, de reis naar beneden door de duisternis is de poort naar het licht. Draviet is de ideale bondgenoot om aan deze essentiële reis te beginnen. Draviet koppelt de zuiverende energieën van zwarte toermalijn aan de hart helende energie van groene Toermalijn. Hij helpt je om liefdevol te kijken naar wat je nog moet oplossen voordat er verdere groei kan plaatsvinden. Draviet ondersteunt je bij het nemen van moeilijke beslissingen en het nemen van stappen in de richting van de waarheid. Zijn fantastische verzachtende, kalmerende en liefdevolle energie die hij op het energetische systeem en lichaam uitoefent helpt je te ontspannen, los te laten en je in jezelf te centreren, waardoor je in de energie komt om je schaduwstukken onder ogen te zien en te integreren. Je brengt deze delen van het zelf naar het bewustzijn en vult ze met je hoogste energie en liefde. Ook helpt de steen je deze aspecten van jezelf te accepteren, al zijn ze nog zo moeilijk voor je. Met Draviet zie je je spirituele pad dat je te gaan hebt en tevens helpt hij je stappen te nemen die nodig zijn om je dagelijkse leven af te stemmen op je spirituele reis. Fantastische steen voor iedereen die zich overweldigd voelt en die angst heeft om het oude los te laten. Ook helpt hij hen die zichzelf niet kunnen vergeven mededogen te hebben en laat voelen dat er van je gehouden wordt. Draviet helpt ons te helen en ons totale zelf in liefde te aanvaarden. Fysiek ondersteunt Draviet bij bloedzuivering en om de lymfeklieren te reinigen en te helpen helen. Ook goed bij negatieve gewoonten en verslavingen en werkt verzachtend bij darmkwalen.

Zoals je op de foto’s van de Seleniet schaaltjes kunt zien, hebben we ook prachtige Baltische Barnsteen kunnen kopen. De Engelse naam voor Barnsteen is Amber, daarom wordt deze steen soms ook in Nederland zo genoemd. Dit is een echte, miljoenen jaren oude Barnsteen van hoge kwaliteit die er ook nog eens prachtig uitziet.

Barnsteen (Amber)

Eigenlijk is dit geen kristal, maar miljoenenjaren oude gestolde en gefossiliseerde boomhars. Deze steen die heel licht van gewicht is haalt hele oude kennis en wijsheid in je naar boven. Amber heeft een krachtige verbinding met de aarde en is een aardende steen voor hogere energieën. De steen is een krachtige genezer en reiniger, ook voor de chakra’s. Hij absorbeert negatieve energie en transformeert deze tot iets positiefs. Hij zet het lichaam aan tot zelfgenezing. Als je het gevoel hebt vast te zitten en je door angsten of fobieën verkrampt voelt, dan leert deze steen je vanuit liefde te leven en deze ook te ontvangen. Hij leert je oude emoties los te laten. Amber is een krachtige beschermer die je lagere zelf met je hogere verbindt. Hij brengt je warmte en stabiliteit in je leven en bevordert creatieve zelfexpressie. Hij zorgt voor evenwicht en geduld en moedigt het nemen van beslissingen aan en ondersteunt het geheugen. Emotioneel moedigt amber een vreedzame houding aan en geeft je een gevoel van vertrouwen. De steen doordrenkt het lichaam met vitaliteit en heeft de kracht om ongemakken uit het lichaam te verwijderen. Hij bezit het vermogen om pijn en negativiteit te absorberen en is goed voor de keel, de maag, milt, nieren, blaas, lever, galblaas. Hij vermindert gewrichtsproblemen en versterkt de slijmvliezen. Als je de steen als elixer inneemt werkt hij heel krachtig bij heel veel kwalen. Hij werkt ook als een natuurlijk antibioticum.

Uit India hebben we ook hele mooie hartjes van Robijn kunnen inkopen. Ze zijn allemaal met de hand gepolijst, de maten zijn dus heel verschillend en dat is prachtig. Je kunt dus echt kiezen welke jou aanspreekt. We hebben er ook hangers van gemaakt. Een hart is een symbool van liefde en eentje van Robijn staat voor hartstocht en passie. Het is een krachtige steen die verbonden is met de onderste chakra’s. 

Robijn

Robijn geeft wijsheid, inzicht en een eigen mening. Deze steen van overvloed helpt je om rijkdom en hartstocht in stand te houden. Hij versterkt de eigenwaarde en hij laat zien en voelen wat goed en niet goed is. Bij stress of nare situaties helpt hij je bij jezelf te blijven. Hij brengt je hart in verbinding met je hoofd, brengt het voelen en denken dichter bij elkaar, zodat je orde op zaken kunt stellen. Je kunt dan afscheid nemen van het verleden zonder rancune en verdriet. Hij geeft kracht en energie om te leven, schept evenwicht, maar kan prikkelbare of overgevoelige mensen te veel stimuleren. Deze steen is een krachtig schild tegen psychische aanvallen en het stelen van je hartenergie. Hij bevordert positieve dromen en duidelijke visualisaties en stimuleert de pijnappelklier. Hij maakt een einde aan woede of negatieve energie, hij helpt deze te transformeren. Hij moedigt een positieve houding aan en verscherpt je bewustzijn en verbetert je concentratie. Hij voedt de hartstocht, wakkert enthousiasme aan en trekt seksuele activiteit aan. In fysiek opzicht overwint hij uitputting en lethargie en schenkt hij potentie en kracht, maar tevens kalmeert hij hyperactiviteit. Hij ontgift het lichaam, het bloed en de lymfe, goed bij koorts en besmettelijke ziekten en een trage bloedstroom. Weldadig voor het hart en de bloedsomloop. Hij stimuleert de nieren, bijnieren, voortplantingsorganen en de milt. Hij werkt goed op het gehele verteringssysteem. Hij reinigt de lever en darmen en helpt bij galaanvallen. Je kunt de steen dragen, maar ook een elixer ervan drinken. Omdat deze steen je zo goed aardt, is hij heel goed bij misselijkheid of wagenziekte. Ook goed bij diabetes en fantoompijn. Ook bij allerlei soorten huiduitslag, zoals een koortslip, zweren, wratten, jeugdpuistjes, acne of eczeem. Je kunt naast het dragen het elixer drinken.                                                                         

Een ander klein steentje dat we hebben ingekocht is er eentje waarvan wij nog nooit gehoord hadden. Deze schijnt ook heel weinig voor te komen. Het is de zwarte Beril. Beril kennen we allemaal wel in de vorm van Aquamarijn. Dit is een blauwe Beril. Je ziet in deze zwarte Beril ook wel de blauwe terug. Andere Beril die wij in de winkel hebben is Smaragd (groen), Heliodoor (geel), Morganiet (roze) en Bixbiet (rode).

Zwarte Beril

Zwarte Beril is een zeldzame steen. De insluitsels zijn waarschijnlijk zwarte Spinel in veelal Aquamarijn. De steen helpt ons in deze tijd van heftige transformatieprocessen om bij onszelf te blijven. Dankzij de diepe reinigende energie kun je overgangen en veranderingen snel doorlopen, weerstand opzijzetten en je angst voor het onbekende overwinnen. Perfect voor wanneer alle bagage je te zwaar is geworden, hij helpt je bij het loslaten en opruimen. Houdt een steen vast en je voelt hem gaan werken. Zwarte Beril gaat in je lichaam op zoek naar plaatsen waar onbalans is en brengt hier ruimte. Daar waar zich spanning bevindt voel je de steen werken en het gebied ontspannen. Hij helpt je om dieper te gaan ademhalen, waardoor je meer ontspannen in het leven gaat staan. Deze steen van ‘loslaten’ helpt je ook te stoppen met je best te doen. Hij leert je om met de flow van het leven mee te bewegen en meer in het ‘Nu’ te zijn. Dit zorgt dat je minder in het verleden of in de toekomst bent. Het is een beschermende steen die ons helpt omgaan met kanten van onszelf die nog niet in balans zijn, karaktertrekken of gewoonten waar we niet helemaal blij mee zijn. Hij helpt deze onder ogen te zien, geeft inzichten, waardoor we deze transformeren. Maar dan zonder stress en druk op onszelf te leggen. Zwarte Beril is een verjongende steen die energie geeft, je aanmoedigt in moeilijke omstandigheden en die verjongt. Zwarte Beril beschermt de aura en brengt de chakra’s op één lijn. Deze steen is verbonden met je gehele chakrasysteem, van de aardende tot de hogere chakra’s die hij helpt te openen. Het Aquamarijn element straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf. Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid, waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. 

Een andere super bijzondere steen die je ook weinig tegenkomt is Lepidocrocietkwarts, deze wordt ook wel Harlekijnkwarts genoemd. De kwarts waarin ze zitten heeft dan prachtige rode tot zwarte insluitsels, soms lijken het wel glitters. Dit zijn hele krachtige stenen. We zien deze insluitsels soms in Super 7 of in Brandberg kristallen en als je ze tegenkomt als trommelsteen, dan zijn dit hele kleine stenen. We hebben nu deze kleintjes kunnen inkopen, maar hebben ook het geluk gehad een oude voorraad van grote trommelstenen te kunnen kopen. Wat fantastisch!

Lepidocrocietkwarts

Lepidocrocietkwarts is een echte krachtsteen die je voorbij tijd en ruimte voert om te communiceren met het Engelenrijk. Hij stemt de persoonlijke visie af op het hoogste, waardoor dromen en potentieel zich manifesteren, ook brengt hij je weer in contact met je innerlijke kind. Het is een steen van energetische afstemming, die alle aspecten van het astrale, subtiele en etherische lichaam en het chakrastelsel van het lichaam in harmonie brengt. Het is een krachtig, natuurlijk schild van geestelijke bescherming die je omgeeft en negatieve energieën buitensluit. Dit kristal beschermt ook het fluïdekoord tijdens astrale reizen en zorgt voor een probleemloze terugkeer. De verkregen inzichten worden bewust in het lichaam gebracht. Bewust gebruikt biedt het kristal inzicht in de toekomst omtrent gevolgen van huidige handelingen. Het brengt je ook in contact met je hoogste zijnsniveaus en bij je goddelijke liefde, waar je je ware zelf ontmoet. Lepidocrociet opent het hartchakra, omdat het de vibratie van liefde bevat, ook helpt de steen liefdespartners op een dieper niveau met elkaar te communiceren. Het kan helpen bij heling van oude wonden, het verwerken van verdriet en verlichten van depressie, tevens helpt het valse zelfbeelden en misvattingen op te lossen en te vervangen deze door de waarheid. Het kan je helpen los te komen uit toestanden die gepaard gaan met diepe emoties die je verhinderen om voorwaarts te gaan. Als je constant in actie en druk bezig bent, helpt de steen je om tot rust te komen en van het Nu te genieten. Lepidocrocietkwarts versterkt energiebehandelingen en helpt bij rebirthingprocessen, dit komt omdat het kristal blokkades helpt te doorbreken. Je kunt hem op alle chakra’s leggen. Deze steen vergemakkelijkt verschillende soorten van communicatie, zowel verbaal, empathisch als telepathisch. Voor therapeuten kan de steen helpen om het niveau van vertrouwen te bereiken, waardoor een cliënt zich kan openstellen.

Toen we bij onze vriend uit Brazilië waren liet hij ons twee prachtige grote Elestiaalbollen zien, wij hadden nog nooit zoiets gezien. Elestiaal is al een heel krachtig, Nieuwetijdskristal maar tot onze grote verbazing zagen wij dat beide ook nog ingegroeide kristallen hadden. De ene in de vorm van Engelenvleugels de ander als een alziend oog. Wow!!!! Ook zo mooi is dat de ingegroeide kristallen van Bergkristal zijn, terwijl de bollen Rookkwarts zijn. Dit zijn echt heel unieke wezens, deze bollen die een enorm krachtige energie uitstralen. Fantastisch voor een ruimte waarin met groepen wordt gewerkt.

Elestial / Elestiaal of krokodillekwarts

Elestial is hèt Nieuwetijdskristal bij uitstek, vaak voelen “Lichtwerkers” zich bijzonder tot deze kristallen aangetrokken. Het zijn meesterhealers en kunnen beschouwd worden als de koningen en koninginnen van de kristalwereld. Dit kristal bezit bijzondere krachten, het overlaad je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd. Elestial zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Dit kristal is ook vaak verbonden met de kristallijne draak, die ook een enorme kracht aan dit kristal geeft. Het brengt inzicht, wijsheid en hogere lichtkennis. Elestial heeft een grootse energie die van de hogere dimensielagen afkomstig is en verbonden is met onder andere Sirius. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig kristal met een hoog Goddelijk licht.

Manifestatie kwarts

Manifestatiekwarts is een zeldzaam en prachtig natuurverschijnsel, in het bergkristal bevindt zich een ingegroeid kristal. Buiten alle eigenschappen van bergkristal draagt Manifestatiekwarts het weten in zich hoe wij onze doelen, wensen en dromen in onze dagelijkse werkelijkheid kunnen realiseren. De steen helpt ons om onze geestelijke creaties in de stof te verwezenlijken. Doe dit wel met een heldere intentie, want als je twijfelt, of iets niet echt wilt, dan zal het kristal niet reageren. Met dit kristal werk je met de kracht van de vrouwelijke vruchtbaarheid en het vermogen te laten groeien en te ontvangen. Het is een zeldzame sjamanensteen die een hele pure vibratie bezit. Het kristal zorgt voor innerlijke vreugde en stimuleert artistieke creativiteit en creatief te denken. De steen is ook heel goed te gebruiken bij healing en bij meditatie. Er wordt gezegd dat het kristal mentale helderheid en duidelijkheid in zaken die moeilijk zijn brengt. Het kristal helpt je te begrijpen en daarna te helen. Ook goed voor hen die zwanger willen worden.

Als laatste in deze blog willen we melden dat we het niet konden weerstaan om nog wat Larimar in te kopen. Wij zijn dol op deze prachtige steen uit de Dominicaanse Republiek met zijn zeeblauwe kleuren gecombineerd met wit. Een steen die krachtig verbonden is met de zachtblauwe straal, de energie van de Oceanen, Dolfijnen en Atlantis. Alsof we er al niet genoeg van hadden. In de winkel hebben we al een hele grote hoeveelheid cabuchon geslepen stenen en hangers. Bij de sieraden hebben we ze gezet in Sterling Silver. Ook een combinatie met Topaas en Parel of Maansteen onder de prachtige naam ‘Ocean Blue’. Maar deze keer konden we kleine, prachtige steentjes kopen. Zo mooi voor wie graag een klein exemplaar wil of een klein hangertje wil dragen.

Larimar (dolfijn/Atlantissteen)

Zeer spirituele steen die nieuwe dimensies opent en daarmee de evolutie van de aarde stimuleert. Larimar is sterk verbonden met de vrede van de zachtblauwe straal, maar ook met Atlantis. Het brengt de energie van harmonie en hogere zijnsaspecten in de chakra’s zodat je vanuit je hogere zijnsaspect kunt gaan leven. Hij herstelt de goddelijke verbinding tussen denken en voelen, waardoor negatieve gevoelens, innerlijke conflicten en vertroebelingen in je geest opgelost en verhelderd worden. Hij helpt je je eigen Engelen-zelf beter herinneren en is hierdoor ook erg geschikt voor nieuwetijdskinderen. Deze steen geeft spirituele kracht en leidt de ziel op zijn ware levensweg. Hij vergemakkelijkt het contact met Engelen en de communicatie met andere gebieden, ook goed als je een zielsverwant zoekt, hij vergemakkelijkt de genezing van relaties in vorige levens of van een gewond hart. Op psychisch vlak verwijdert Larimar blokkades en beperkingen, maakt ook een einde aan zelfvernietigend gedrag. Hij helpt bij het verlichten van schuldgevoel en angsten. De steen zorgt voor sereniteit en evenwicht. De dolfijnen energie maakt een mens weer speels en geeft hem vreugdevolle, kinderlijke energie. De steen geneest trauma’s van het hart. Ook goed voor het keelchakra.

Dit weekeinde zijn wij gesloten, omdat we echt 10 dagen nodig hebben om alles uit te pakken, genoeg te prijzen en de winkel helemaal opnieuw in te richten. Maar niet getreurd, alle nieuwe stenen liggen in de winkel en pakhuis als we weer open zijn op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli.

Agenda

6 en 7 juli gesloten

12, 13 en 14 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag) De nieuwe kristallen die we in Frankrijk ingekocht hebben zullen in vanaf nu in de winkel liggen.

20 en 21 juli (zaterdag en Zondag)

27 en 28 juli (zaterdag en Zondag)

Menu