Inkoopreis Frankrijk deel 2

Algemeen

Wij zijn nog niet lang geleden terug gekomen van onze inkoopreis naar Frankrijk, maar het lijkt wel of we er nog steeds zijn, qua weer dan, ha ha. Wat is het op dit moment heerlijk weer in Nederland. We zitten binnen, maar ook buiten alle stenen te sorteren en te prijzen. De winkel is bijna helemaal klaar en ziet er zo fantastisch uit. Wim heeft er weer iets prachtigs van gemaakt. Alleen wordt het weer zoeken waar alles ligt, want bijna iedere steen of kristal heeft weer een nieuw plekje gekregen. Maar wat liggen ze weer te stralen naast elkaar op de glazen planken. Zoveel verschillen in uiterlijk en energie, maar zoveel liefde en synergie onderling. Wij mensen kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Kristallen zijn zo oordeelloos. Ze willen ons helpen in al onze processen, maar hebben geen haast, pas wanneer wij aan iets toe zijn, wij hun energie binnenlaten, spiegelen ze ons. Wel omringen ze ons altijd met hun onvoorwaardelijke liefde.

Dit zal een grote blog worden, want we willen heel graag voordat we opengaan alle stenen nog even vermelden, dus hou je vast.

Als eerste zullen we alle stenen die uit Madagaskar komen en die we nog niet in de 1eblog vermeld hebben opnoemen. Dit jaar was het thema Kwarts clusters voor ons, uit Brazilië hebben we ze in alle maten ingekocht, maar ook uit Madagaskar. Deze uit Madagaskar bevatten allerlei kleurschakeringen en insluitsels, echt heel bijzonder als je ze bij elkaar ziet staan. Ook qua vormen en grootte van de punten variëren ze enorm. De energie is heel zacht en liefdevol.

Bergkristal uit Madagaskar

Bergkristal uit Madagaskar heeft een zachte, liefdevolle energie. De stenen hebben allerlei kleurschakeringen, ze gaan van helder, melkwit naar roze en ook bevatten ze allerlei inclusies. Spikkeltjes van Hematiet en ook wel groene Chloriet kun je erin tegenkomen. Dit maakt dat ieder stukje uniek is en een eigen energie bevat. De liefdevolle energie van het eiland Madagaskar, waarvan men zegt dat daar vroeger Atlantis geweest is, voel je in de steen resoneren. De kristallen met een roze kleur of zweem in zich, zijn sterk op het hart gericht en afgestemd op de Roze Vlam van onvoorwaardelijke liefde en mededogen. De steen is verbonden met de Engelendomeinen en met de helende vrouwelijke energie die verbonden is met de Godinnen, Quan Yin, Isis en Maria. Het is een krachtige genezer en energieversterker, helemaal van het hart. De heldere of witte kristallen zijn afgestemd op de witte vlam van zuiver bewustzijn die spirituele verlichting mogelijk maakt en de zielensterchakra opent. De inclusies die in deze liefdevolle steen zitten zorgen vaak voor verbindingen met de natuur of natuurwezens en geven je ook aarding. Bergkristal of kwarts is een zeer krachtige healer en energieversterker. De steen of punt neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Helder kwarts belichaamt het concept van helderheid en leert je om een voertuig voor het Goddelijke Licht te worden. Het brengt helderheid van denken en doelstelling in hoofd en hart en helpt verwarring te overwinnen. Het is een steen van innerlijke waarheid, die innerlijke zorgen transformeert naar liefdevol weten. Ook helpt het je om een heldere verbinding te leggen met je hogere zelf en hogere leiding. Als je een kwarts kristal of Bergkristal vasthoudt verdubbelt dat je biomagnetische veld, versterkt het de spierspanning en beschermt tegen straling. Het is een geneeskrachtige steen die de organen en verfijnde lichamen reinigt en versterkt en die met alle chakra’s resoneert. Op het spirituele vlak verhoogt dit kristal je energie tot het hoogst mogelijke niveau en helpt je af te stemmen op je spirituele doel in dit leven. Bergkristal beschermt tegen straling en brengt je energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar een toestand voor ziekte. Bevordert je concentratie, stimuleert het immuunsysteem, is ondersteunend voor het hart en bij hartzeer. Brengt het lichaam in evenwicht en harmoniseert alle chakra’s.

Waar we nu ook trommelstenen van hebben kunnen kopen is een steen waar ik zelf verliefd op ben, dit is de pas gevonden Flower Agaat. Deze steen is zo delicaat mooi, zo lief met al die bloemetjes patronen door het versteende witte koraal in de steen. Je blijft ernaar kijken. We hebben er ook wat Freeform, de staande exemplaren, van bijgekocht.

Flower Agaat

Flower Agaat is in 2017 nieuwgevonden in Madagaskar. Het is een prachtige Agaatsoort met 3D patronen van witte bloemen in helder Chalcedoon. Het is fossiel koraal geconserveerd in een transparante steen waardoor er prachtige bloempatronen ontstaan. Deze bijzondere, liefdevolle steen geeft troost en beschermt tegen angsten. Flower Agaat geeft rust, ontkrampt het lichaam en geeft deze ook kracht, goed bij een burn-out. Het zorgt voor acceptatie, zelfvertrouwen, een betere concentratie en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Zeer goed voor mensen die zich onbegrepen voelen. Flower Agaat leert je in het Nu te leven, moedigt je aan om helemaal jezelf te zijn en niet meer bang te zijn om afgewezen te worden. Het leven in volheid en liefde te leven en met minder geen genoegen te nemen. Deze prachtige steen helpt je om alles lost te laten wat je hogere goed niet meer dient en in vrede en acceptatie te leven, dit met hulp van Lichtwezens, Engelen en je hogere zelf die met dit kristal verbonden zijn. Flower Agaat heeft een helende, vrouwelijke energie. Het is ook een aardende steen die je lichaam reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Deze lieve steen maakt zacht, opent je hart en helpt verbittering, woede en negativiteit uit je systeem te laten stromen. Tevens geeft het je moed om opnieuw te beginnen. Spiritueel verhoogt Flower Agaat je bewustzijn en verbind je met het leven. Het is een steen met grote helende eigenschappen. De zachte energie werkt kalmerend en is goed voor je gemoedsrust. Deze mystieke steen helpt je om in contact met je hogere zelf te komen waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter begrijpt. Ondersteunend voor de spijsvertering, de maag, de ogen, blaas, seksuele organen en de baarmoeder. De botopbouw, keel, longen, angina, verkoudheid, ontstekingen, zenuwstelstel, reumatische aandoeningen, emotie en verdriet. Ondersteunt en reinigt het lymfstelsel, de bloedvaten en bij huidaandoeningen. Helpt beter te slapen en bij enge dromen.

Een andere favoriet van mij, niet dat dit nu belangrijk is, maar ik raak altijd zo enthousiast van stenen waar mijn hart van gaat juichen, ha ha. Nee hoor met stenen moet je altijd je eigen gevoel volgen, luister naar je eigen gevoel, naar waar jij blij of soms verdrietig van wordt. Welke steen met jou resoneert. Dit is de graadmeter voor het uitzoeken welk kristal op dit moment bij jou past. Deze helpt jou op dit moment verder op je pad naar een gelukkiger mens te worden.

Vergeet bijna de steen te noemen, dit is Garniriet met Maansteen. Deze steen heeft zo’n unieke groene kleur dat het wel lijkt of hij licht geeft. Hij doet me altijd denken aan kleuren van buiten deze aarde. Van deze steen die je niet heel veel nog tegenkomt en die bij ons bijna uitverkocht was hebben we weer heel veel mooie exemplaren kunnen inkopen. Ook heel veel bollen en sommige zijn behoorlijk groot. Heerlijk hoe bollen altijd de energie alle kanten een ruimte insturen.

Garniriet met Maansteen

Garniriet is een nikkelerts die in deze steen uit Madagaskar samen met Maansteen voorkomt. Deze unieke steen heeft een prachtige kleur combinatie, het felle groene Garniriet samen met zachte, grijze Maansteen. Om deze steen kun je niet heen, je oog wordt er automatisch naartoe getrokken. Als je eraan toe bent om je Goddelijke Zelf te omarmen en dit alles ook in de ander te zien, is dit je gereedschap. Garniriet met Maansteen helpt je je verlangens te realiseren. Hou met dit doel een steen vast tijdens een meditatie. Het is een krachtige vergroter van intenties die je kan helpen om te creëren vanuit de leegte, waar alles als potentie al bestaat. Deze steen laat je ook makkelijker je pad zien dat je moet lopen om je dromen uit te laten komen, of dat nu spiritueel, materieel of emotioneel is. Garniriet in Maansteen stimuleert en heelt je hartchakra, waardoor je jezelf meer lief kan hebben en deze zelfliefde gaat uitstralen naar anderen. Je gaat dan ook meer de mooie eigenschappen van jezelf en anderen waarnemen en zal dan automatisch liefdevollere mensen en situaties in je leven aantrekken. Het is een steen van intuïtie die ons herinnert dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Garniriet in Maansteen helpt je emoties kalmeren, maakt je bewust van het onbewuste en helpt je paranormale vermogens te versterken. Goed bij emotionele instabiliteit en stress.

We hebben ook bollen kunnen inkopen van Roze Toermalijn in Maansteen en van de zeer beschermende sjamanensteen Kambaba. Van deze laatste hebben we ook voor de liefhebbeer een hele grote bol bij. Deze is zo krachtig tegen negativiteit. Deze Kambaba hebben we voor een supermooie prijs ingekocht. We vonden ergens ook nog voor de liefhebbers een klein aantal bollen en harten vanSacred Heart kristallen en we hebben ook weer de grotere trommelstenen van kunnen inkopen. Zebradoriet is Rookkwarts in Veldspaat. Toen we de steen zagen liet de steen me opeens voelen dat het Velspaat eigenlijk Perzik Maansteen is, wat mooi om dat opeens te mogen zien. Maansteen is net als Labradoriet een Veldspaat. Dus als je meer informatie over de steen zou willen, lees dan ook de beschrijving van Perzik Maansteen.

Zebradoriet (Graphic rookkwarts in Veldspaat)

Zebradoriet bestaat uit Rookkwarts die is samengedrukt in een romige beige veldspaatmatrix. Veldspaat aard je en helpt je om evenwichtig in evenwichtig in je lichaam te voelen, terwijl rookkwarts je energieën zuivert en je metafysische vermogens (paranormale vermogens) opent. Deze prachtige combinatie reinigt en opent alle chakra’s. De steen houd je geaard in het hier en nu terwijl je vorige levens en multidimensies verkent. Zijn zachte, beschermende energie is wel eens beschreven als een Engel die je haar streelt. Het is een zeer nuttige steen die je tijdens sjamanistische reizen ongezien door de lagere gebieden laat reizen. Hij geeft je de onopvallendheid van een kat en helpt je om je ware doelen te verbergen door je activiteiten op elk niveau te omhullen. Zebradoriet geeft mensen met een fysiek of emotioneel trauma een gevoel van oneindige vrede. Hij helpt trauma’s en tragedies te boven te komen en biedt inzicht in groepservaringen. Hij geeft je zelfvertrouwen, zelfrespect en emotionele stabiliteit. Ook helpt hij je weer vertrouwen in mensen te krijgen. Hij versterkt het lichaam waardoor je dynamischer en energieker wordt. De steen ondersteunt structuren van het lichaam, vooral de wervelkolom. Hij kan behulpzaam zijn bij problemen met de slagaders, zenuwen of samengedrukte gewrichten (bijv. hernia). De steen werkt ontgiftend, hij verwijdert afval en trauma uit het lichaam en is ondersteunend voor de longen en bij tuberculose. Leg hem bij je voeten om negatieve energieën te verwijderen.

Als laatste zijn we super blij om te kunnen melden dat we ook weer een aantal clusters van Maria Magdalena kwarts hebben kunne inkopen. Deze energie is zo liefdevol dat veel mensen door deze stenen worden aangetrokken.

Maria Magdalena kristallen

Maria Magdalena kristalen zijn bergkristallen met een hele liefdevolle, vrouwelijke energie. Ze bevatten vaak zwemen van hematiet waardoor ze verbonden zijn met de roze/oranje straal. Deze straal is verbonden met de lijn van de Godinnen zoals Maria, Isis en Quan Yin. Zij werken door deze kristallen heen. Deze kristallen verbinden je weer met de Goddelijke vrouwelijke energie. De regenbogen en witte zwemen erin verbinden je met het kosmische Witte Licht dat alle kleuren bevat en daarom bevatten deze kristallen een heel bijzondere lichttrilling van het hele kleurenspectrum. Maria Magdalena kristallen hebben een reinigend effect op de ziel en de verfijnde lichamen en op het fysieke lichaam. Ze verwijdert, via het spirituele licht van ‘Al Wat Is’, alles wat verouderd is of wat ongemak veroorzaakt. Doorbreekt oude patronen en verbind je met de energie van Maria Magdalena, eigenlijk jijzelf in je hoogste Goddelijke vorm. Dit kristal geeft je weer verbinding met het hoogste niveau van wie jij bent en geeft diepe innerlijke vreugde. Het kristal heeft een zeer liefdevolle en kalmerende energie. Ze werkt het krachtigst op het metafysische niveau van healing en brengt de ziel weer in balans. Deze kristallen verbinden alle mensen op aarde, vooral vrouwen zijn hier gevoelig voor. Zo dragen we gezamenlijk de Nieuwe Kosmos en geven de Nieuwe Aarde gestalte.

We kopen op deze reis nooit sieraden, maar onze vriend had een paar armbanden gemaakt van Moldaviet samen met Herkimer Diamond. Wat een fantastische combinatie en wat een hoge trilling. Echt iets voor liefhebbers van kristallen met een zeer hoge vibratie. Ze hangen in de winkel aan de muur bij de kassa.

Dan gaan we nu naar een paar stenen uit andere landen. We zijn heel blij dat we weer Zinkiet hebben kunnen inkopen, de unieke kristallen met hun mooie, heldere kleuren bezitten heel veel kracht. Het zijn echte batterijen die leeggelopen energiesystemen weer opladen. Ze resoneren krachtig met de onderste drie chakra’s en activeren deze. Zinkiet geeft je moed en passie en stimuleert creativiteit Dit mineraal is ook goed bij shock en trauma’s.

We hebben een nieuwgevonden Fluoriet uit Angola ingekocht. De steen straalt je tegemoet, hij is felgeel met mooie paarse banden erin. Wat een super steen!

Angel Eye Fluoriet

Deze prachtige Fluoriet uit Angola is overwegend geel/goud met dunne paarse banden erin. Angel Eye Fluoriet opent je creatieve stroom vanuit de hogere sferenrijken. Deze unieke steen geeft je toegang tot informatie uit de hogere spirituele rijken door je Gidsen, Engelen en leraren. De geel/gouden kleur vertegenwoordigt de zoektocht naar spirituele kennis en groei. Dit is een echt medelevenkristal van de hoogste orde. Het symboliseert altruïsme, zorgzaamheid en geven aan iedereen zonder enige verwachting. Angel Eye Fluoriet kan het licht dat zich in jou bevindt naar buiten brengen, de onvoorwaardelijke, liefhebbende en mededogende hogere, goddelijke energie. De paarse banden werken sterk openend op je hogere chakra;s en openen je kanaal voor Lichtmeesters, Gidsen en Engelen, maar ook naar je hartsverbinding. Er wordt gesuggereerd dat Fluoriet een van de krachtigste mentale genezers van de natuur is. Het is een uitstekende steen om bij je te hebben als je studeert. Angel Eye Fluoriet helpt je bij het vinden van duidelijkheid en een oplossing voor elke situatie. Hele goede steen voor healers, omdat hij helpt met de stroom van helende energie. Het kan ook helpen om de energie van andere stenen die in kristalroosters of kristalleggingsmethoden worden gebruikt, te verbeteren. Ook een hele goede steen voor in een groep of voor in een familie, omdat de steen een onvoorwaardelijke, liefdevolle energie van volledige acceptatie bevat, en om gemeenschappelijke doelen te verwezenlijken. Angel Eye Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief tegen elektromagnetische en computerstress. Bij genezing helpt het bij het verwijderen van negatieve energieën en alle soorten stress,geeft ondersteuning bij mentale stoornissen en het bevrijden van slechte gewoonten.. Het reinigt, zuivert, verjaagt en reorganiseert alles in het lichaam wat niet in orde is. Dit is het beste kristal om chaos en wanorde te herstellen en geeft ondersteuning bij mentale stoornissen. Op fysiek niveau neutraliseert het giftige stoffen. Het werkt in op cholesterol en helpt de lever. Zeer goed voor de zonnevlecht, bij infecties, tanden, cellen, botten, huid, slijmvliezen, verkoudheid, griep en bij dyslexie. Geeft verlichting bij artritis en reumatiek.

Hier even een opsomming van een aantal stenen. Uit Afrika hebben we ook weer prachtige, appelgroene Chrysopraas trommelstenen ingekocht, een groot aantal in de vorm van vingertjes, deze steen is bij veel mensen erg geliefd, maar helaas kom je deze niet heel veel tegen. Gelukkig hebben wij een goed adres in Afrika die hele mooie exemplaren heeft. We hebben ook weer een paar grotere Quantum Quattro stenen op de kop kunnen tikken. Op de beurs vertelde een lieve handelaar ons dat iemand uit Afrika een grote hoeveelheid Quantum Quattro voor een betaalbare prijs die middag ging verkopen. Wij snel erheen en wat bleek, ook deze man verkocht Chrysocolla in Kwarts als Quantum Quattro. Dit gebeurt nu bijna overal, maar deze stenen bevatten dan niet het meest krachtige en duurste component, de Dioptaas. De stenen die wij hebben bevatten dit wel.

Als laatste steen uit Afrika hebben we een klein aantal trommelstenen van de zeer zeldzame Papagoiet in kwarts gevonden. Dit was oude voorraad die nog ergens boven water was gekomen. Deze mijn in Messina, Zuid Afrika is al heel wat jaren gesloten. Papagoiet werd samen met Ajoiet in deze mijn gevonden. Een heel klein percentage wat uit de mijn kwam was Papgoiet. We hebben ook wat ruwe stukjes in de winkel die gevonden zijn in Arizona, Amerika. Papagoiet heeft net als Ajoiet een zeer hoge vibratie.

Papagoiet

Papagoiet is een zeer zeldzaam mineraal op koperbasis met een rijke blauwe kleur die voorkomt in kwartskristallen uit Messina, Zuid Afrika. Net als Ajoiet uit deze mijn wordt er op dit moment geen nieuwe kristallen meer gevonden. Papagoiet activeert en reinigt de chakra’s van de keel, het derde oog en de kruinchakra’s. Het helpt je te spreken met liefde en helderheid. Op het derde oog gelegd kun je een grote verruiming van je bewustzijn ervaren waarbij een enorme vreugde en sereniteit je hele auraveld doordringt. Je voelt je heel en ‘groter’ dan bij normaal bewustzijn. Het kan voelen alsof je in het paradijs bent. Net zoals Ajoiet zet het negatieve energie om in positieve, maar Papagoiet lijkt zelfs verdriet om te zetten in geluk.  Het versterkt ook de band in een relatie. Papagoiet activeert je paranormale vermogens en vergemakkelijkt activiteiten zoals reizen buiten het lichaam. Het maakt intuïtiever, opent je kruinchakra en verbindt deze met de hogere etherische chakra’s. Dit kristal vergemakkelijkt de toegang tot vorige of parallelle levens en de communicatie met Engelengidsen. Het helpt bij de opbouw van je MerKaBavoertuig van licht, waardoor je eenheid kan ervaren met Alles Wat Is. Deze ervaring van één-zijn is zo concreet dat je mededogen voelt met anderen en met jezelf. Het gevoel van ‘wij tegen zij’ verdwijnt en het wordt mogelijk om waarlijk lief te hebben. Je wordt je sterker bewust van de schoonheid van Alles Wat Is. Goed voor de keel, de hersenen, de ogen en de spieren, ook goed voor het spijsverteringssysteem en bij pijn. Je kunt het ook als elixer gebruiken.

Uit Marokko hebben we weer veel witte Kwarts Geodes kunnen inkopen. Wim en Nikki zijn op zaterdagmiddag teruggereden omdat we een grote bestelling van Seleniet hadden die niet in onze bus erbij paste. Zij zijn zondag nog even gaan shoppen en hebben ook deze heerlijke Geodes meegenomen. We kregen al een aantal mailtjes van mensen of we deze weer in de winkel hadden. Ik heb beloofd dit dan in de blog te vermelden, dus bij deze. We hebben ze weer! We hebben ook weer hele mooie koningsblauwe Lapis Lazuli voor een hele mooie prijs kunnen inkopen. We hebben bollen en grotere zeepmodellen bijgekocht.

Zoals bijna ieder jaar hebben we ook nu weer een doosje met een nieuw gevonden Lemurische Laser uit Mongolië kunnen kopen. Deze keer is het een witte Lemurian met Hematiet roosjes op het oppervlak. Het zijn maar een klein aantal exemplaren zoals meestal. De energie is weer magisch. Ze zijn allemaal Selfhealers, zelfs de kristallen die aan de zijkant of er doorheen zitten hebben aan de uiteinden puntjes gecreëerd.

Witte Lemurian met Hematietroosjes uit Mongolië

Deze zeer speciale Lemurians uit Mongolië zijn nieuw gevonden. Het zijn zeer speciale Lemurians, lange dunnen punten of meer punten samen of met horizontale zijpunten, ze zijn allemaal Self Healers, ook de zijkristallen die erop zitten. Op de uiteinden van de stenen, waar ze ooit van de cluster zijn afgebroken, zijn ze opnieuw gaan groeien, waardoor er nieuwe puntjes zijn ontstaan, dit maakt de stenen zo uniek. Ze symboliseren vrijheid, dat je kunt zijn wie je bent en ze versterken je zelfgenezend vermogen. Zeer goed bij stress en depressie. Sommigen zijn dubbeleinders, hiermee kun je energie door beide kanten tegelijkertijd channelen. Ook energie kan in beide richtingen door het kristal stromen. Ze kunnen via beide punten zowel energie ontvangen als uitzenden. Zeer goed om blokkades en gaten in de aura mee te dichten. Ze vergroten je bewustzijn terwijl ze tegelijkertijd energie afvoeren en het lichaam aarden. Het Hematiet groeit in de vorm van een soort roosjes op het oppervlak van de Lemurian, dit geeft de steen behalve de hoge vibratie ook aardende en beschermende eigenschappen. Het Hematiet heeft ook een uitermate positieve invloed op het bloed en voorkomt dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Hij helpt het spirituele licht in je lichaam te aarden, tevens helpt hij de goddelijke blauwdruk van “heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Dit kristal helpt de ziel om weer in het lichaam terug te keren na uittreding of spirituele reizen. Deze steen geeft veel energie en vitaliseert, verjongt en maakt blij. Hij werkt zeer goed als je je verloren of hopeloos voelt, hij herstelt de hoop en het vertrouwen in de toekomst en maakt de geest sterker. Is ook weldadig voor een relatie die een sleur geworden is. Deze Lemurian helpt aardige, liefdevolle minnaars aan te trekken en heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de aanmaak van rode bloedcellen, de bloedkwaliteit, nieren, weefselherstel, psychische onrust, slapeloosheid en herstelt het evenwicht tussen yin en yang.

Mensen vroegen ons wel eens naar ruwe stukken van Merliniet, tijdens onze inkoopreis naar Tucson hebben we er een klein aantal kunnen kopen. Tijdens deze inkoopreis in Frankrijk zagen we een doos met hele mooie half ruw en half gepolijst, zo mooi om beide in een steen te zien.

Merliniet

Deze steen zorgt voor magie en geluk in je leven. Deze dendritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Hij geeft toegang tot multidimensies en is nuttig gezelschap op reizen tussen de werelden. Merliniet ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Het is een combinatie van Kwarts en Psilomelaan, die glanzend kan zijn en gloeiende vlammen kan bevatten. Hij is afgestemd op de elementen aarde, lucht en water. Hij is perfect voor het middelpunt van het medicijnwiel, als symbool van de eenheid en van de elementen en de werelden. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Hij her-programmeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet is zeer effectief voor karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te her-kaderen. In fysiek opzicht bevordert Merliniet de circulatie van energie en zuurstof om het lichaam. Zijn dendritische slierten resoneren met zenuwvezels en versterken de energiestroom langs de ruggengraat en door de hersenen. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties. Ook goed voor de ademhaling, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, darmen en het hart.

De laatste stenen die we hebben ingekocht komen allemaal uit Brazilië. Wij kopen voornamelijk bij drie Brazilianen onze stenen. Dit zijn super lieve mensen die ons een goede prijs geven en altijd weer nieuwgevonden kristallen bij zich hebben. Zij bewaren vaak stenen voor ons of wijzen ons op iets nieuws. Zo fijn om zulke goede contacten te hebben. Toen Nikki en Wim op zondag nog over de beurs gingen, nadat ze de Marokkaanse bestelling ingeladen hadden, werden ze geroepen door een van deze Brazilianen. Hij was erachter gekomen dat hij nog een drum of vat ergens onder tafel had staan die Inner Source Lemurians bleek te bevatten. Wij kopen deze altijd bij hem en hij was helemaal vergeten dat hij er nog had. Hij had ze ook niet op de beurs uitgestald, maar tijdens het opruimen had hij ze gevonden. Nikki en Wim hadden nu toch plek in de bus en hebben ze meegenomen. Omdat hij ze niet terug naar Brazilië wilde nemen kregen we een hele mooie prijs voor dit vat. We hebben ze dus voor een hele mooie prijs nu in de winkel liggen. De hoeveelheid die we nog hadden hebben we naar beneden geprijsd, dit is wel zo netjes. Er zaten aardig wat Twin of Tweelingzielkristallen tussen. Deze hebben we dus maar apart gelegd, dit zoekt wat makkelijker.

Inner Source Lemurian Tweelingziel kristal

Inner Source Lemurian is een spirituele naam gegeven aan een nieuw gevonden prachtige Lemurian uit Goias Brazilië. Ze zijn zo helder, transparant, sommige met een gouden, anderen met een meer roze gloed. Hun trilling is heel erg hoog, maar doordat het kristal zoveel liefde bevat zal het de energie doseren voor wat jij of je cliënt aankan, tevens bevat dit unieke kristal hoge bioscalaire golven die heling op alle niveaus tegelijk teweegbrengen. Een bioscalaire golf is een statische energie die ontstaat als twee elektromagnetische velden vanuit verschillende hoeken op elkaar inwerken en elkaar neutraliseren, dit heeft direct effect op celweefsel op microscopisch niveau, waardoor een helende balans ontstaat. De Inner Source Lemurian is ook verbonden met de aarde, dus ideaal als verbindingsinstrument tussen jou en je oorspronkelijke wezen die zich in de kosmos bevindt, maar ook met alle wezens van Licht die zich daar bevinden. Hij verbindt je met je oorsprong, die zich in jou bevindt maar ook met de delen van jou die zich in andere werelden en andere stelsels bevinden. Deze Lemurische Laser vol met prachtige ribbels en coderingen is krachtig en zacht tegelijk. De energie komt direct en liefdevol, zonder ruis, zonder barrières bij jou of je cliënt binnen. De ribbels vol coderingen hebben zachte rondingen. Je voelt de energie van de Inner Source Lemurian door je heen golven, als een kundalini slang omhoog en omlaag. Dit Nieuwe Tijdskristal helpt je snel en met gemak bij je kern te komen. Het helpt je om in totale helderheid te komen, je te focussen op je doel hier op aarde. Hij lasert direct maar op een zachte, liefdevolle manier naar jouw kern of naar het deel in jou wat aandacht nodig heeft. Je golft met de energie van de steen mee, gaat mee op reis. Dit unieke kristal voelt heel vrouwelijk aan, maar heeft de daadkracht van het mannelijke, het is in totale balans, yin en yang zijn in volmaakte eenheid. Dit bijzondere kristal helpt je trilling te verhogen, blokkades te verwijderen, je energie te laten stromen zoals oorspronkelijk bedoeld is, zonder invloeden van buitenaf, zodat je liefdevol gecentreerd blijft in jouw hart. Dit is een prachtig Nieuwe Tijdskristal dat nu weer gevonden is om ons te helpen op ons pad naar verlichting.

Twin of Tweelingziel kristallen kenmerken zich doordat er twee, soms even grote kristallen aan elkaar gegroeid zijn, als het ware met elkaar versmolten zijn. Deze kristallen worden ook weleens Tantrische tweeling genoemd. Deze kristallen helpen je om zielsverwanten, je tweeling ziel of tweeling straal aan te trekken. Eigenlijk zijn deze kristallen weldadig voor alle soorten relaties. Ze leren mensen in een relatie hoe ze uniek en gescheiden kunnen zijn en tevens verenigd in een gelijkwaardige relatie. Maar om een relatie te laten slagen moet je eerst blij met jezelf kunnen zijn en op eigen benen kunnen staan. Met behulp van deze kristallen leer je jezelf kennen en accepteren en leer je een eigen individu binnen een relatie te zijn. Je kunt deze kristallen ook gebruiken om een relatie tussen familie leden of met je baas te verbeteren. Tweelingziel kristallen helpen je om onvoorwaardelijk lief te hebben en om in grotere harmonie met anderen te even. Je kunt de steen bij je dragen of ermee mediteren, maar je kunt hem ook in de relatiehoek van je huis leggen. Dit is als je voor je voordeur staat, de hoek rechts achterin je huis.

We hebben ook een grote hoeveelheid cabuchons voor een fantastische prijs ingekocht. Ze zijn in mooie vormen geslepen. Veel zijn Golden Healer, maar er zitten ook Lodoliet, Rutiel, Rozenkwarts, Agnitieten Toermalijn in Kwartstussen. We zullen hier ook prachtige hangers van gaan maken.

Bij een andere Braziliaanse vriend zagen wij een klein aantal grotere punten staan met Amethist erin, die er echt uitsprongen. Wat een bijzondere energie. Het zijn Elestiaalpunten waar je bij sommige exemplaren aan de zijkant duidelijk het Elestiaal ziet zitten. Alle zijn ook Manifest Light kristallen. Dit is echt een heel krachtig kristal waartoe je geroepen moet worden.

Manifest Light Amethist Elestiaalpunt

Dit Engelenkristal bezit bijzondere krachten, het overlaad je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zijn Meesterhealers en kunnen beschouwd worden als de koningen en koninginnen van de kristalwereld. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Stimuleert de pijnappelklier en maakt contact met de interplanetaire wezens, gidsen en helpers. In het kristal bevinden zich schijfjes en glitters van Hematiet. Als je het kristal tegen je voorhoofd houdt stroomt de energie onmiddellijk je derde oog binnen. Daarna kun je de energie in je basis of stuitchakra voelen. Dit maakt het kristal zo bijzonder. Hoge vibratie kristallen resoneren meestal met het derde oog, maar het Hematiet erin zorgt ook nog voor aarding. Je kunt met dit kristal dus tegelijkertijd met je hoofd in de wolken en met je voeten op aarde lopen. Tevens kun je met dit kristal energie en licht door je chakra kolom heen en weer laten stromen waardoor je chakra’s gestimuleerd en schoongemaakt worden en in balans komen. Je kundalini wordt ook geactiveerd, waardoor je meer gaat zien en voelen. Dit bijzondere kristal bestaat uit gemanifesteerd licht, vertelt de ziel van het kristal. Hij vult je lichaam met licht. Manifest Light Amethist Elestiaalpunt activeert je lichtlichaam, maar zorgt wel dat het verbonden blijft met je fysieke lichaam. Hij toont je het belang en de gevolgen van ervaringen uit vorige levens op je huidige leven en lost daaruit voortvloeiende blokkades op. Het verjaagt negatieve energieën van buitenaardse of andersoortige afkomst. De steen stelt gerust en kalmeert. Hij zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Deze steen opent het kruinchakra en helpt je bewustzijn te ascenderen naar de Engelendomeinen en ook je wortelchakra tot het hart van Moeder aarde. Dit kristal bevat veel Chi of Levenskracht en is perfect voor het manifesteren van alle dromen en wensen, tevens helpt het cellulair geheugen te herstellen. Zeer krachtig kristal met een hoog Goddelijk licht.

Er zijn verschillende soorten Toermalijn, allen zijn krachtige stenen die ons erg behulpzaam zijn. Ze bezitten allemaal beschermende eigenschappen wat ze zeer geliefd maakt. De bekendste is zwarte Toermalijn, deze bestaat ook in naaldjes in kwarts. Dan hebben we de Roze Toermalijn, de Draviet of bruine Toermalijn, de groene Toermalijn, de roze met groene Watermeloen Toermalijn, de meerkleurige Elbaïet, de Paraïba Toermalijn, maar ook de blauwe Toermalijn. Over deze laatste willen we het nu hebben. Deze Toermalijn is vaak erg kostbaar en komt ook heel weinig voor. We hebben vorig jaar het geluk gehad dat onze vriend uit Engeland er uit Namibië had meegenomen. Deze zijn heel erg goedkoop. Zo fijn omdat je dan voor weinig geld een groot brok van deze unieke steen hebt. We hebben nu uit Brazilië een kleine hoeveelheid ervan in kwarts gevonden. Echt een buitenkansje.

Blauwe toermalijnkwarts

Dit rustige kristal is ideaal voor genezers, omdat het voorkomt dat negativiteit blijft steken en helpt de plaats van een ongemak te bepalen. Spiritueel vervoert hij je door hoge vibraties en biedt een overzicht van je levens, waarbij je inzicht krijgt in het zielsplan van je huidige leven. Hij heft wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Hij kalmeert de geest, verlicht angst, inspireert hoop en creativiteit en maakt oordeelloos. Als je gevangen zit in destructieve patronen, oude conditioneringen maakt blauwe toermalijnkwarts je vrij om vergeving en tederheid te bieden aan jezelf en anderen. Emotioneel bevrijdt hij geblokkeerde gevoelens en helpt je erover te praten. Dit kristal is goed bij droefheid, biedt troost en inzicht in de diepere oorzaken en gevolgen van verlies en verdriet. Hij heeft toegang tot vele gidsen en helpers die een ziel die stervende is door een moeilijke overgang heen te helpen. Hij herinnert je eraan dat het lichaam wel kan sterven, maar liefde niet. De steen geeft ook troost aan de achterblijvers. Op het keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt je spirituele aard te begrijpen. Dit kristal is verbonden met de “blauwe straal” die voor de waarheid staat, deze schoont het ego en is verbonden met Neptunus en de Pleijaden en het keelchakra en helpt je hierdoor om tot je hogere zelf te spreken. Goed bij keelpijn, ook chronische, cellulair geheugen, longstelsel, het immuunsysteem, de hersenen, de nieren, blaas, thymus en schildklier, voorhoofdsholte ontstekingen, de keel, de slokdarm en de ogen. Ook goed bij slapeloosheid en nachtelijk zweten.

Als allerlaatste die we nieuw hebben ingekocht zijn werkelijk prachtige kristalletjes en ook wat clustertjes van de prachtig groene Brazilianiet. Vroeger hebben we er wel eens ruwe brokjes van gehad, maar nu dus kristalletjes. Zo mooi om te zien en te voelen. Deze steen komen we eigenlijk nooit tegen, maar nu was het dus blijkbaar tijd en dan ook nog zulke mooie, Joepie! Bij een paar exemplaren zagen we kleine donkerblauwe kristalletjes, dit blijken mini Apatiet kristalletjes te zijn. Deze geven behalve een prachtig gezicht ook een extra energie aan de steen.

Brazilianiet

Dit kristal heeft een hoge vibratie met een hoge energie, die de spirituele wil versterkt en manifestaties ondersteunt. Dit kristal brengt ons in contact met de energie van Atlantis. Hij opent spirituele gaven en laat zien wat op dit vlak allemaal voor ons als mens mogelijk is. Als je misbruik hebt gemaakt van deze energieën ten tijde van Atlantis, reinigt hij je verleden en geeft nieuwe kracht aan de integriteit van je ziel. Als je moeite hebt met het stellen van grenzen voor jezelf, helpt dit kristal je en laat weten waar de jouwe eindigen en die van de anderen beginnen. Dus ook heel goed voor tieners die hun grenzen verkennen. Brazilianiet leert je verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen en het pad van je ziel te gaan. Hij leert je nee te zeggen, helpt bij slachtoffer- of martelaarsmentaliteit, tevens maakt hij je bewust van je kwetsbare stukken, vooral als je die lang verborgen hebt gehouden. Hij zorgt voor emotionele kracht en leert je bij je innerlijke kracht te komen zonder een pantser om je heen te zetten. Hij leert je ook occulte invloeden buiten te houden. Fysiek is hij nuttig voor de stroom en circulatie van energie binnen het lichaam en reinigt hij de meridianen. Hij helpt ook bij het losmaken van vervuilende stoffen zoals zware metalen, door de nieren en andere uitscheidingsorganen te steunen.

Ik hoop dat we niks vergeten zijn. Mocht dit wel het geval zijn, dan wordt deze steen wel door iemand in de winkel ontdekt. We hebben weer super veel zin om al deze mooie, nieuwe kristallen met iedereen te delen, dus we kijken er naar uit om onze klanten weer te zien op de dagen dat we open zijn. Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli zullen we weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend zijn. De komende weekenden daarna ook. Maar kijk voordat je gaat rijden altijd even op de ‘agenda’op de site. Hier staan alle data voor de komende tijd.

Agenda: (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli

Zaterdag 14 en zondag 15 juli

Zaterdag 21 en zondag 22 juli

Zaterdag 28 en zondag 29 juli

Zaterdag 4 en zondag 5 augustus

Zaterdag 11 en zondag 12 augustus

 

Menu