Inkoopreis oktober deel 2

Algemeen

Dit is het tweede deel van de drie blogs over onze laatste inkoopreis. In de laatste blog zullen we alle stenen uit Brazilië laten zien, dit zijn er altijd zoveel dat ze een hele blog kunnen vullen. In dit deel zullen we stenen en kristallen uit verschillen landen benoemen.

Het was nog even heel spannend tijdens deze inkoopreis. De tweede dag zat ons busje al aardig vol en zeker zaten we al bijna aan het toegestane gewicht dat we mogen laden. Volume is niet altijd het probleem, maar stenen wegen nu eenmaal veel, dus het gewicht is eerder een issue. Aan het einde van de tweede dag hadden we afgesproken met onze bevriende handelaar uit Marokko. Hij zou zijn bus bij de onze zetten om onze bestelde goederen over te laden. Wel zo makkelijk. We sjouwen toch al wat af met karren en steekwagen, dus we vonden het een prima idee. Maar wat een schrik toen de deuren van zijn extra grote bus opengingen. We zagen een hele grote partij dozen en die bleken allemaal van ons te zijn. Oeps, helemaal vergeten dat we een aantal maanden geleden een grote partij Seleniet waxinelichthouders besteld hadden. Deze waren speciaal voor ons gemaakt. We bestellen dan een grote hoeveelheid omdat daardoor de prijs veel gunstiger is. Wij kunnen ze nu voor € 7,90 en twee voor € 15,- aanbieden. Voor deze prijs, of zelfs meer zijn ze te koop in de groothandel zag ik op internet. Een fantastisch cadeautje voor de feestdagen of voor jezelf in huis. Het Seleniet geeft zo’n heerlijke energie en het licht schijnt er zo mooi doorheen.

Daar stonden we nu met al die dozen die niet meer in onze auto pasten. We vroegen aan onze handelaar of hij ze nog even in zijn bus wilde bewaren zodat wij tijd hadden om na te denken wat te doen.

De eerste dag op de beurs waren we een bevriende handelaar uit Nederland tegen gekomen. We hadden weer even gezellig bij gekletst. Omdat wij niet meer op beurzen staan zien we elkaar alleen nog in het buitenland op deze inkoopbeurzen. Hij vertelde dat hij volgend jaar niet naar Tucson ging, omdat ze toch wat gingen afbouwen met de zaak. In plaats hiervan ging hij een mooie reis met zijn vrouw maken. Wijs om na een leven hard werken lekker te genieten en een mooie reis te maken die nog op het verlanglijstje stond.

De volgende ochtend waren we al vroeg op de beurs, dit zorgt altijd voor een fijne parkeerplek dichter bij de ingang. Wim en Cyrille belden de Marokkaanse handelaar of hij de stenen wilde brengen. Ze hebben alles naast de bus uitgeladen en ik ben bij de ingang van het enorme parkeerterrein gaan posten of ik een Volkswagen bus met Nederlands kenteken zag binnenrijden. Je ziet op dit soort beurzen mensen uit heel Europa en dus de meest uiteenlopende kentekens. Gelukkig weten we dat onze collega ook in een Volkswagen rijdt. Na zo’n 50 minuten reed hij gelukkig het terrein op. We waren zo blij dat hij ons uit de brand wilde helpen, wat een opluchting. Nu zouden onze gezellige lampjes toch nog in Nederland aankomen.

Om bij Marokko te blijven, we hebben ook weer hartjes, bollen en eieren bijgekocht, maar ook een aantal grote exemplaren van de decoratieve Woestijn Bariet bloem (Stromatoliet). Zo mooi om in huis te zetten. Hun energie die ons helpt van het oude naar het nieuwe te bewegen, te transformeren en te groeien en daarbij je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen kan een grote steun zijn voor mensen die door zware processen gaan.

Woestijn Bariet bloem (Stromatoliet)

Woestijn Bariet bloemen zijn Stromatoliet fossielen vervangen door oranje Bariet en zandsteen die prachtige bloemen vormen. Ze zijn gevonden in de Sahara van Marokko en zijn 2,6 miljard jaar oud. Deze oude stenen bestaan uit versteende zuurstof producerende algen en zijn onze vroegste vormen van het leven op aarde. Deze schitterende stenen zijn verbonden met je basis chakra en de zonnevlecht, maar door het Bariet ook met de hogere chakra’s. Woestijn Bariet bloemen helpen ons te transformeren en persoonlijk te groeien. Ze zijn instrumenten die ons helpen bewegen van het oude naar het nieuwe en maken opmerkzaam voor alle bronnen en hulpmiddelen die in het Nu aanwezig zijn om ons te helpen groeien. Ze helpen bij evolutionaire veranderingen omdat ze zelf al biljoenen jaren alles hebben doorstaan. Ook helpen ze ons het proces van verandering te begrijpen en verminderen stress. Ze bevatten eeuwige wijsheid die je helpt om informatie uit de Akasha kronieken te halen. Een prachtig stuk in huis creëert een fijne, overvloedige omgeving voor je. Deze Stromatoliet maakt flexibel en leert je ‘los te laten’, maar ondersteunt je ook jouw doel op aarde te bereiken. Hij helpt bij het verwijderen van mentale programma’s of afdrukken die nu niet meer nodig zijn. Het Bariet helpt om inter-dimensionaal te reizen via dromen of door met de steen te mediteren. Deze reizen maken je aardse leven voller en verbinden je met de verschillende werelden waarin je leeft met die op aarde. Ook helpt hij je om gemakkelijker in contact te komen met je hogere zelf. Hij reinigt de chakra’s en brengt deze in balans. Deze prachtige steen helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen, ook heel goed voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Woestijn Bariet bloemen brengen vriendschap in een eenzaam hart. Ze resoneren met het oudste gedeelte van de hersenstam en zijn goed voor de hersenen en neurotransmitters. De steen moedigt heling op cellulair niveau aan en versterkt het lichaam. Hij helpt te herstellen na ziekte, zowel fysiek als psychosomatisch. Ook goed voor het skelet en voor de vloeistofstroom in zowel het lichaam als de hersenen. De steen ondersteunt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Tevens helpt hij bij de reiniging en heling van moeder aarde omdat hij planten helpt meer zuurstof uit te scheiden. Goed voor je thymus, keel, tanden en botten en maag. Ondersteunt blaas, nieren en bij Parkinson.

In de winkel hebben we een aantal liefhebbers van mineralen uit het Verenigd Koninkrijk. We hebben een aantal speciale in de winkel, zoals de zeldzame gele Smitsoniet uit Ierland, de Blue John Fluoriet uit Derbyshire, de Seleniet uit Bristol, de Vuursteen uit Wiltshire, de Infinity stone uit Schotland en de Preseli Blue Stone uit Wales. We hebben deze keer een kleine hoeveelheid Daisy Bed Seleniet uit Cumbria kunnen inkopen.

Daisy Bed Seleniet

Daisy Bed Seleniet is een zeldzame vorm van Seleniet uit Cumbria, Engeland. De naam Daisy Bed komt door de prachtige bloempatronen van deze Seleniet. Aan deze zeldzame vorm van Seleniet is moeilijk te komen. Daisy Bed Seleniet opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd. Het heeft toegang tot Engelenbewustzijn, je hogere zelf en gidsen, maar tevens is deze ook verbonden met Moeder aarde en haar natuurwezens. Dit zorgt ervoor dat deze Seleniet een prachtige verbinding van de aarde naar de hogere werelden maakt en terug. Het is een kalme steen die diepe rust en een vredige atmosfeer geeft en die verwarring opheft. Daisy Bed Seleniet stimuleert het emotionele lichaam en helpt je om stagnaties te overwinnen en vooruit te blijven gaan in je leven. Daisy Bed Seleniet reinigt je aura, maar ook de ruimte waarin deze staat. Het helpt je ook jezelf te bevrijden van zelfopgelegde negatieve programma’s of geloofssystemen en leert je zowel liefde te ontvangen als te geven. Het is een uitstekende healer voor onze aarde omdat ze verstoorde aarde energie neutraliseert. Als je met een stukje Daisy Bed Seleniet mediteert krijg je makkelijker contact met Deva’s (natuurwezens) maar ook met gidsen en Engelen. Deze steen combineert synergetisch met vrijwel alle stenen. Je hoeft deze steen nooit te reinigen of op te laden, van water wordt hij dof.

Uit Zambia hebben we een kleine hoeveelheid hele mooie diep oranje Kwarts clustertjes kunnen inkopen, deze worden soms ook wel Papaja Kwarts of Tangarine kwarts genoemd.

Oranje Kwarts (Tangarine, Papaja)

Deze kwarts activeert krachtig het 2e chakra en verwijdert hier blokkades die te maken hebben met creativiteit, vruchtbaarheid en je seksuele energie. Oranje kwarts heeft een vreugdevolle, creatieve energie en helpt je innerlijk kind ontwaken. Het maakt je speels en stimuleert het vermogen om je wereld en ervaringen onbevreesd en nieuwsgierig te verkennen. Deze steen geeft nieuwe ideeën en inspiratie en helpt ons spiritueel te groeien. Samen met een kristal met een hoge vibratie kun je deze steen gebruiken om je op een hogere spirituele creativiteit te richten. Creativiteit en seksualiteit zijn op een diepe manier met elkaar verbonden. Oranje kwarts stimuleert de kundalini energie en kan partners helpen een fijner, creatiever seksleven te hebben. Hij is ook behulpzaam voor mensen die een negatieve seksuele ervaring hebben gehad. Maar de kwarts kan ook gebruikt worden om creatiever iets te ondernemen. Deze blije steen stimuleert dus passie op alle niveaus. Het helpt je tevens om passie in vreugdevolle creativiteit te uiten, gepassioneerd te denken waardoor het ook een uitstekende steen is voor mensen met een creatief beroep, of zij die iets willen opstarten. Oranje Kwarts helpt je namelijk om schijnbaar onoverkomelijke problemen te overwinnen.  Het is een steen van hoop die ervoor zorgt dat je doorgaat op het pad dat je voor ogen hebt en alle problemen die je tegen komt op een vreugdevolle, creatieve manier op te lossen.

Uit Congo hebben we topkwaliteit Malacholla en Chrysocolla ingekocht. De kleuren en patronen zijn zo ontzettend mooi, het blauw van de Chrysocolla straalt je tegemoet. Ook zijn ze heel mooi gepolijst. Uit Congo hebben we ook stukken gepolijst Malachiet en schedels van Malachiet.

Malacolla

Malacolla is de naam die nu gegeven wordt aan de combinatiesteen Malachiet met Chrysocolla die gevonden wordt in Congo. Malacolla is een steen met een zeer hoge, genezende vibratie die tevens oude wijsheden in zich heeft. Deze combinatie symboliseert heelheid en vrede. In een onevenwichtig gebied geplaatst herstelt het langzaam de balans.  Het is een zeer geneeskrachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s helpt op te heffen. Beschermt krachtig tegen negativiteit, straling en vervuilende stoffen. De steen bevat de ‘mannelijke’ of yang energie van koper die de steen groen kleurt, deze helpt om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren en de zachte energie van het blauwe Chrysocolla die helpt bij meditaties en communicatie. Hij stimuleert de zonnevlecht en helpt je wensen en dromen te creëren en manifesteren. Op het derde oog gelegd opent het paranormale visie en op het keelchakra verbetert het niet alleen de communicatie met helpt je ook in te zien wanneer je dient te zwijgen. De steen maakt vastberaden en zelfverzekerd, helpt je trouw te blijven aan jezelf. Malacolla is goed bij krampen, vrouwelijke organen en vergemakkelijkt bevallingen, verlaagd de bloeddruk, goed bij astma, artritis, epilepsie, gezwollen gewrichten, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, ook de milt en de alvleesklier. De steen versterkt het immuunsysteem en stimuleert de ontgiftende werking van de lever. Verwijdert negatieve energieën in huis. Goed voor relaties. Kalmeert en reinigt alle chakra’s en geeft ze nieuwe energie. Malacolla verwijdert schuldgevoel, geneest hartzeer en moedigt zelfbewustzijn aan en geeft vreugde. Goed bij fobieën, artritis, spierkrampen, maagzweren, longproblemen, lever, nieren, darmen en bij diabetes. Ook ondersteunend bij menstruatiepijnen, overgangsproblemen en hormoonschommelingen. Malacolla ontkrampt het borstgebied waardoor men zich minder benauwd zal voelen en vermindert kramp in de benen. Goed voor de botopbouw van tanden, kiezen en botten.

Als laatste uit een Afrikaans land, deze keer uit Mocuba, Mozambique, hebben we hele mooie Aquamarijn kristalletjes ingekocht. Van Aquamarijn zien we meestal alleen trommelstenen of ruwe stukken uit Brazilië en soms kleine kristalletjes uit Afghanistan. Deze zijn een hele mooie aanvulling in de winkel. Sommige mensen hebben liever de energie van een ruwe kristalpunt omdat deze meestal hoger is dan van een ruw stuk of trommelsteen. Deze laatste is wel weer fijner om in je zak bij je te dragen. We hebben volop keus en voor de liefhebber nu mooie kristalletjes.

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variëteit van Beril. De naam is ontleend aan de Latijnse term voor ‘water van de zee’, volgens oude overleveringen was Aquamarijn de schat van zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten het als talisman om hen te beschermen. Het werd ook gewaardeerd als steen van eeuwige jeugd en geluk. Aquamarijn straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf. Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. Blauwe Aquamarijn is een van de krachtigste stenen om je keelchakra schoon te maken en te activeren, hij zorgt ook voor verbinding met je oren en innerlijk horen en zorgt dat je gevoeliger wordt voor subtiele energieën. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie en je hoogste waarheid te communiceren en helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen, verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid.

Groene Aquamarijn heeft alle eigenschappen van de blauwe, maar is wat meer verbonden met het hartchakra. Het stimuleert de energiestroom en communicatie van het hart naar de keel. Het is de steen van loslaten. Helpt je te bevrijden van gehechtheid aan oude patronen, relaties en manieren van leven. Aquamarijn helpt je te werken aan verdriet, want het helpt je gehechtheid aan het lichaam van iemand die je na staat los te laten, maar een positieve verbinding met het spirituele wezen van de ander te behouden. Aquamarijn beschermt de aura en brengt de chakra’s op één lijn. Dankzij de diepe reinigende energie kun je overgangen en veranderingen snel doorlopen, weerstand opzijzetten en je angst voor het onbekende overwinnen. Perfect voor wanneer alle bagage je te zwaar is geworden, hij helpt je bij het loslaten en opruimen. Werkt ondersteunend bij keelpijn, gezwollen klieren, schildklierproblemen en versterkt de reinigende organen. Ondersteunt de ogen, gebit en de maag en goed bij hooikoorts en allergie.

Uit Peru hebben we weer Pyriet harten kunnen inkopen. Deze keer hadden ze veel mooie kleine harten. Ieder jaar is dit weer anders. De vorige keer wilden we ze al graag hebben, maar de kleine hoeveelheid die toen aangeboden werd bestond bijna alleen uit grotere exemplaren. Omdat Pyriet veel weegt loopt de prijs dan snel op.

Pyriet

Pyriet is een aardende steen die staat voor het ‘mannelijke’ aspect van Moeder Aarde, maar die zowel voor mannen als voor vrouwen het derde chakra krachtiger maakt. Hierdoor neemt je vitaliteit en je wilskracht om je taken hier op aarde af te maken toe. Steen van creativiteit, doorzettingsvermogen en ambitie. Hij maakt assertief en helpt je om angst te overwinnen en uit slechte relaties te stappen. Pyriet is een steen van manifestatie die je helpt angsten te overwinnen, actie te ondernemen en om voor overvloed in je leven te zorgen. Pyriet helpt een energieschild creëren die negatieve energie en vervuilde stoffen op allerlei niveaus blokkeert. Hij helpt ook voorkomen dat er energie uit je aura en fysieke lichaam lekt. Hij maakt positief en helpt dromen op aarde te manifesteren. Ondersteunende steen voor mensen met een minderwaardigheidscomplex. Hij helpt om bij de wortel van karmische en psychosomatische aandoeningen te komen. Pyriet helpt om hogere frequenties en kennis in het fysieke lichaam te integreren, dus heel goed om te gebruiken samen met kristallen die een hoge vibratie hebben. De steen resoneert zowel met het element aarde als met vuur en maakt het mogelijk je met de energie van de aarde te verbinden en deze door je lichaam te laten stromen. De frequentie van Pyriet stimuleert creatieve energie en helpt een gezonde seksualiteit te hebben. Geeft kracht om zorgen en slechte gewoontes te overwinnen. Deze steen is goed voor het uithoudingsvermogen en helpt lichamelijke prestaties te verbeteren. Energetisch ondersteunt Pyriet het bloed en het zuurstoftransport hierin. Goed voor vermoeidheid, geheugen, het spijsverteringskanaal, de longen, astma en bronchitis. Ook goed voor de mannelijke geslachtsorganen.

Uit Peru hebben we ook hele mooie Phosphosideriet kunnen inkopen. Van deze unieke steen hadden we jarenlang alleen kleinere trommelstenen. Een paar weken geleden konden we hangertjes en oorbellen in Sterling Silver ervan kopen en nu hebben we ook grotere trommelstenen, wat bollen en freeform om weg te zetten. De steen is blijkbaar nodig dat ze nu via verschillende wegen op ons pad komt.

Phosphosideriet

Deze bijzondere steen verhoogt je trilling en geeft spirituele en emotionele heling. Het werkt op gebieden die als eerste heling nodig hebben. Ook is het een perfecte steen om in contact te komen met Gidsen en Engelen en helpt het paranormale gaven ontwikkelen. Phosphosideriet is verbonden met de Violette Vlam van transformatie. Op het kruinchakra opent het de hogere chakra’s en brengt het diepe spirituele heling. Je kunt dan makkelijker boodschappen uit de hogere werelden ontvangen. Deze steen is ook verbonden met het hartchakra. De liefdevolle energie kalmeert en is goed bij stress en slapeloosheid. Op de zonnevlecht transformeert het spanning en is het weldadig voor de organen daar. Je kunt dan ook de verbinding met je 3e oog en het somachakra(haarlijn) voelen. De gouden energie die je in je hoofd kunt voelen kan verklaard worden door het Cacoxeniet dat zich vaak in deze steen bevindt. Als je duizelig wordt van deze steen, gebruik hem dan samen met een aardende steen.

Uit Poona, India, hebben we mooie ruwe stukjes Cavansiet ingekocht. Deze felblauwe kristallen groeien in bolvormpjes. De meeste exemplaren zijn een combinatie van Cavansiet met Stilbiet.

Cavansiet

Deze steen heeft een pure “blauwe straal” energie, die van openbaring, doorbraak, begrip, voorspellingen en spirituele verlichting, verbonden met Aartsengel Michaël. Het is een steen voor zuivering, herstel en innerlijke waarheid. Op het derde oog gelegd is dit kristal zeer goed om mee te channelen omdat hij de hogere waarheid laat stromen zonder tussenkomst van gedachten of twijfel. Ook bevordert dit kristal helderhorendheid, helderziendheid en brengt hij je in contact met gidsen. Met dit kristal kun je ook bewust astrale reizen maken en vorige levens verkennen. Dit is ook een kristal van vreugde, optimisme en inspiratie. Het is een zelf bespiegelende steen die helpt diep in iets door te dringen. Hij herstelt destructief gedrag of ingesleten denkpatronen, hij stelt je in staat tevreden te zijn met je fysieke bestaan en moedigt zelfrespect aan.  Op geestelijk niveau helpt Cavansiet je te denken alvorens te doen. Op het fysieke vlak bevordert deze steen de vrijmaking van endorfine en de geleiding van elektrische impulsen om het lichaam. Dat versterkt een algeheel prettig gevoel en zorgt voor cellulaire genezing. Dit kristal beschermd een healer tijdens behandelingen. Goed bij nervositeit, helpt de waarheid spreken en zorgt voor een goede nachtrust. Brengt het hoofd tot rust en is daarom goed om mee te mediteren. Is een balsem voor hen die in pijn of in de rouw zijn. Deze steen ondersteunt het cellulaire geheugen en is goed voor de tanden, keelpijn, nieren, blaas, bloed en oorsuizingen. Ook goed voor het endocriene stelsel, terugkerende ziekten, kalkgebrek, botverlies, stijve gewrichten, migraine. Hij stabiliseert de hartslag.

Stilbiet wordt vaak samen gevonden met apofyliet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. Het is een creatieve steen die je intuïtie opent en alles wat je onderneemt steunt. Hij helpt spirituele vaardigheden in daden om te zetten, hij aardt nl. spirituele energie. Deze steen geeft leiding en wijst de richting tijdens spirituele reizen en  beschermd tevens.  Stilbiet helpt bij hersenstoornissen en versterkt gewrichtsbanden.

De steen kan de pigmentatie van de huid doen toenemen helpt bij strottenhoofdontsteking en het verlies van smaak.

Een steen die familie van Cavansiet is en die er heel erg op lijkt is Pentagoniet. Deze steen die een wat hogere vibratie heeft is komt minder voor dan Cavansiet.

Pentagoniet

Pentagoniet is een polymorf van Cavansiet, de kristalformatie is iets langer en bevat meer naaldjes. Deze beide worden in Poona, India gevonden. Pentagoniet heeft een wat hogere, delicatere vibratie dan Cavansiet. Hij werkt iets meer op de verfijndere lichamen op een hoger vlak. Ze zijn allebei verbonden met de pure blauwe straal energie van openbaring, doorbraak, begrip, voorspellingen en spirituele verlichting die verbonden is met Aartsengel Michaël. Deze stralende blauwe kleur van Pentagoniet opent het derde oog, en helpt te channelen omdat hij de hogere waarheid laat stromen zonder tussenkomst van gedachten of twijfel. Ook bevordert Pentagoniet helderhorendheid, helderziendheid en brengt hij je in contact met gidsen. Pentagoniet zorgt voor een stoom van Chi, levenskracht. Hij kalmeert en centreert je gedachten. Hij brengt je fysieke lichaam in een lichtere staat. Hij activeert innerlijke visie en verruimt het bewustzijn. Deze prachtige steen activeert de somachakra en helpt je te reizen naar hogere dimensies om in contact te kunnen komen met wezens met een hoger bewustzijn. Pentagoniet helpt je deze informatie bewust te worden. Deze steen geeft je ziel troost als je emotioneel van slag bent. Mediteer dan met dit kristal in je handen. Pentagoniet is behulpzaam bij nachtmerries en angsten en bevordert fijne dromen. Leg de steen hiervoor op je nachtkastje. Goed voor de ogen, keel en ondersteunt het endocriene en immuunsysteem. Ondersteunend kristal tijdens het stervensproces omdat hij je in een hogere staat helpt te komen waardoor je het aardse makkelijker kan loslaten.

De winkel is op dit moment al voor meer dan de helft opnieuw ingericht, wat wordt het weer prachtig. We kunnen niet wachten tot alles klaar is en alle kristallen met elkaar resoneren. We hebben een nieuwe plexiglas ‘snoepbak’ erbij in de winkel. Deze wordt nu weer gevuld met stenen snoepjes. Ook bij deze bakken zat de suiker van de snoepjes er nog in. We wilden al een paar maanden er heel graag eentje bij, maar op marktplaats waren ze niet meer te vinden. Van de week voelde Wim opeens een impuls om weer te kijken en zowaar, daar stond er eentje. Het hoekje bij de kassa is ook veranderd. De sieraden liggen nu in bakjes en de Sterling Silver armbanden hangen aan de muur. Alles is wat meer overzichtelijk. We hebben ook een paar oorhangers en stekers van Herkimer Diamant en Moldaviet kunnen inkopen. Van de Herkimer Diamant hebben we nu ook armbanden.

Herkimmer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimmers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven.  Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Dit was het weer voor nu, over een paar dagen zal deel 3 van deze inkoopreis verschijnen. Dit zal het laatste deel zijn, dan hebben we alle stenen en kristallen genoemd.

Agenda:

De winkel is deze dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november

Zaterdag 18 en zondag 19 november

Zaterdag 25 en zondag 26 november

Zaterdag 2 en zondag 3 december

Zaterdag 9 en zondag 10 december

Zaterdag 16 en zondag 17 december

Menu