Inkoopreis oktober

Algemeen

Er valt zoveel te vertellen dat we gewoon niet weten waar te beginnen. De inkoopreis dit najaar is weer fantastisch verlopen. We hebben weer zoveel prachtige ‘schatten’ mogen inkopen, heerlijk!

Toen de herfst begon voelden we de behoefte om de tuin een upgrade te geven. Veel planten hadden anderen na 16 jaar overwoekerd en sommige werden wel erg groot. We besloten om bepaalde weg te halen en weer nieuwe, vooral bloeiende, vaste planten ervoor in de plaats, of tussen bestaande, te zetten. Maar zoals gewoonlijk, als we aan iets beginnen zijn dit geen halve maatregelen. We gingen naar aardige mensen van een nabij gelegen tuincentrum. Omdat onze tuin vrij groot is begin je niks met een paar plantjes, dus wij vroegen hen of er planten waren waar zij grote hoeveelheden van hadden. Dit was het geval en na van alles uitgezocht te hebben reden we dan ook een aantal keren met ons busje en grote aanhanger af en aan om al die kleurenpracht naar huis te brengen. Cyrille schrok van de hoeveelheid, omdat zij beseft dat dit allemaal nog geplant moest worden voor de inkoopreis. Niet zo slimme tijd, want dit geeft dan weer veel druk, maar waar je blij van wordt geeft ook veel energie, dus het lukte. Alle planten en struiken geven de tuin weer een blije energie. Van de zomer gaan we weer verder met zomerbloeiers.

Waarom schijven we nu over planten zou je zeggen, omdat dit toch normaal een stenen en kristallen blog is. Nu op inkoopreis kwamen we erachter dat er meerdere stenen op ons pad kwamen die bloemen namen hadden. Het viel ons gewoon op. Wat had dit nu toch allemaal te betekenen. We hebben een Aragoniet bloem uit Spanje, een Daisy Bed Seleniet uit Cumbria, Engeland, een Garden Crystal, dit is een speciaal soort Lodoliet volgens onze lieve Braziliaanse handelaar en ook kwamen we een Flower Agaat uit Madagaskar tegen. Drie van deze stenen zijn dit jaar nieuwgevonden. Toch wel apart.

De tuin was niet de enige verandering in Oktober. Zoals de meeste mensen weten doen wij ’t Lichtpuntje met zijn vieren (met natuurlijk Nikki die bij ons in dienst is), ook wonen we hier met zijn vieren. Nu kwam Ruud op een ochtend, een week voor inkoopreis naar ons drietjes toe dat hij voelde dat hij alleen verder wilde. Hij voelde dat hij in dit leven nog iets alleen had af te maken, dus niet in de samenstelling van ons vierstuk. Toen hij dit vertelde schrokken we wel, maar konden we in zijn ogen zien dat het goed was, dat dit echt zijn pad is, dat dit iets is wat hij heel graag wil. Wij vinden dit heel moedig, want het is niet niks om uit een collectief te stappen die toch een bepaalde veiligheid biedt. Wij gaan nu allemaal door een transformatieproces, want energieën gaan schuiven en taken zullen overgenomen moeten worden. Ruud gaat verder met zijn praktijk ’t Lichtpuntje en is op zoek naar een fijne plek om te wonen en werken en wij blijven Lichtpuntje Kristallen. Voor ons zal het minste veranderen, omdat wij hier met zijn drieën blijven wonen. Mocht je een leuke of aparte woonplek weten, regio maakt niet uit, dan kun je Ruud bellen op: 06-53266226

Om op de planten en bloemen terug te komen. Op een gegeven moment kregen wij het gevoel van: het is nu herfst, maar in ons geval ziet de tuin er met zijn bloemen uit alsof het lente is. Lente brengt nieuw leven, een nieuw begin. Toen viel voor ons het kwartje. Ook de namen van de nieuwe stenen die op ons pad zijn gekomen geven dit aan. Op verschillende manieren laat Moeder Aarde en de kristallen ons zien dat we voor een nieuw begin staan. Dat onze levens, ieder op hun eigen manier weer tot prachtige bloei mogen komen. Dit proces is er weer eentje van vertrouwen en daar gaan we met zijn allen voor. Dat al onze tuinen weer prachtig en overvloedig mogen gaan bloeien.

Het inkopen ging deze keer heel snel, de meeste van de nieuwe stenen en kristallen kwamen de eerste dag al op ons pad. We hadden het geluk dat we de eerste dag al om 8.00 uur naar binnen konden. De Madagaskar mensen die we altijd als eerste bezoeken omdat we weten dat zij hun stand al vroeg gebouwd hebben waren er zelfs nog niet. We konden het niet laten om door de kieren van het tentzeil te gluren wat voor moois er allemaal stond. Toen ze een kwartiertje later dan wij kwamen aanlopen moesten ze heel erg lachen dat wij al voor de deur zaten te wachten. Tussen de bekende stenen vonden we twee nieuwe exemplaren waar we intens gelukkig van werden. Wat een mooie stenen zijn er weer uit de aarde van Madagaskar gekomen.

De eerste nieuwe knalde werkelijk van de plank af, wat een prachtige kleur groen zit er in deze steen en dan samen met het lieve maansteen. We vroegen onze Madagaskar vrouw de naam, deze checken wij altijd even op google of we hem juist schrijven. Vroeger namen we dingen in vertrouwen over, maar soms zitten er dan schrijffouten in. De naam van de steen is Garniriet in Maansteen. We hoorden van haar dat ze er maar een beperkte hoeveelheid van had. Een groot cadeau dat we bij een andere Madagaskar handelaar nog een kleine hoeveelheid vonden, dus bij elkaar hebben we er aardig wat van. We hebben Freeform, trommelstenen en ook een aantal bollen.

Garniriet met Maansteen

Garniriet is een nikkelerts die in deze steen uit Madagaskar samen met Maansteen voorkomt. Deze unieke steen heeft een prachtige kleur combinatie, het felle groene Garniriet samen met zachte, grijze Maansteen. Om deze steen kun je niet heen, je oog wordt er automatisch naartoe getrokken. Als je eraan toe bent om je Goddelijke Zelf te omarmen en dit alles ook in de ander te zien, is dit je gereedschap. Garniriet met Maansteen helpt je je verlangens te realiseren. Hou met dit doel een steen vast tijdens een meditatie. Het is een krachtige vergroter van intenties die je kan helpen om te creëren vanuit de leegte, waar alles als potentie al bestaat. Deze steen laat je ook makkelijker je pad zien dat je moet lopen om je dromen uit te laten komen, of dat nu spiritueel, materieel of emotioneel is. Garniriet in Maansteen stimuleert en heelt je hartchakra, waardoor je jezelf meer lief kan hebben en deze zelfliefde gaat uitstralen naar anderen. Je gaat dan ook meer de mooie eigenschappen van jezelf en anderen waarnemen en zal dan automatisch liefdevollere mensen en situaties in je leven aantrekken. Het is een steen van intuïtie die ons herinnert dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Garniriet in Maansteen helpt je emoties kalmeren, maakt je bewust van het onbewuste en helpt je paranormale vermogens te versterken. Goed bij emotionele instabiliteit en stress.

Waar we ook heel blij van werden is dat onze Madagaskar vriendin weer wat roze Bergkristal bij zich had, een stukje verder zagen we ook wat witte Bergkristal. Vaak is de Bergkristal uit Madagaskar niet zo helder maar vrij mat, maar deze die zij had waren mooi en helder, dus dat is echt toppie. Deze stenen zijn altijd heel betaalbaar.

Roze bergkristal uit Madagaskar

Deze steen is sterk op het hart gericht en afgestemd op de Roze Vlam van onvoorwaardelijke liefde en mededogen. De steen is verbonden met de Engelendomeinen en met de helende vrouwelijke energie die verbonden is met de Godinnen, Quan Yin, Isis en Maria. Het is een krachtige genezer en energieversterker, helemaal van het hart. Hij absorbeert energie en geeft weer af en reguleert haar. Het is een steen van innerlijke waarheid die helderheid geeft en die innerlijke zorgen transformeert naar liefdevol weten. De steen beschermt tegen straling en brengt je energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar een toestand voor ziekte. Hij reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen. Hij verhoogt je energie tot het hoogst mogelijke niveau. Hij helpt je af te stemmen op je spirituele doel. Bevordert je concentratie, stimuleert het immuunsysteem, is goed voor het hart en bij hartzeer, brengt het lichaam in evenwicht en harmoniseert alle chakra’s.

We hebben uit Madagaskar ook weer mooie Carneool kunnen inkopen, mooie Freeform en harten. Van de felgroene Fluoriet hadden we alleen grotere trommelstenen, maar nu hebben we er ook Freeform van kunnen kopen, hele mooie vormen om ergens neer te zetten.

Groene Fluoriet uit Madagaskar

Deze bijna smaragdgroene Fluoriet komt uit Madagaskar en draagt zo de bijzondere energie van Lemurië in zich. Ze brengen je hart in harmonie met het denken, zodat je gedachten, woorden en daden zijn afgestemd op hartenergie. De energie van fluoriet kan helpen om de etherische blauwdruk die aan alle fysieke materie ten grondslag ligt te doorgronden en te veranderen. Fluoriet geeft je toegang tot de hogere niveaus van je energieveld en kan healers en lichtwerkers helpen om op deze niveaus energie te verplaatsen. Het vormt chaotische vibraties om tot een samenhangend patroon en kan behulpzaam zijn om verwarring rondom de manifestatie van je levensdoel op te lossen. Tijdens meditatie help het je af te stemmen op hogere leiding en zal je vaak rijke beelden en inzichten opleveren. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Ook biedt het veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt met de kleur samen. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroeste gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten, als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Ook konden we weer wat Amfiboolkwartsen en Citrien uit dit prachtige land kopen en grotere en kleinere blauwe Calciet hartjes, hele mooie kleine hartjes en cabuchons van de groen Opaal. Hier kunnen we ook hangers van maken en dat is fijn, want we hadden alleen grote Freeform en grote trommelstenen, waar geen hangers van gemaakt konden worden. We vonden ook een klein doosje met hele kleine eivormen. Deze zijn van Golden Healer, Pink Fire Azeztuliet en een paar Sacred Heart. We hebben ook nog een paar hele grote en wat kleinere Septarie eieren met deksel bij kunnen kopen, deze worden ook wel Drakenei genoemd. Vroeger kon je alleen maar een open exemplaar kopen, maar nu maken ze er soms ook die je weer af kun sluiten, dan gaat er een soort deksel op de steen. Heel speciaal.

Septarie

Septarie is een prachtige voedende kalmerende en aardende steen, de meest voorkomende is die uit Madagaskar Deze bestaat uit geel calciet met een randje van bruine Aragoniet en grijze kalksteen. Een Septarie is tussen de 50 tot 100 miljoen jaar oud en ontstaan door vulkaanuitbarstingen. In vroegere tijden werd de Septarie Dragon Stone genoemd, het was een steen van sjamanen die een krachtige connectie met moeder aarde heeft. Deze vreugdevolle steen ondersteunt je terwijl je op ideeën broedt en helpt ze concreet te maken. Bevordert geduld, tolerantie en uithoudingsvermogen. De steen leidt de genezer naar de geschiktste middelen. Op spiritueel niveau harmoniseert dit kristal emoties en ratio met de hogere geest. Helpt bij spreken in het openbaar. Ideaal NLP kristal. Dit kristal verbetert de communicatie en verstandhouding van een groep en vergroot het zelf genezend vermogen van het lichaam. Goed bij gezwellen, darmen, nieren, bloed, huidziekten en hart. De grote eieren worden ook wel Dragon Egg, of Draken ei genoemd. Deze zijn extreem krachtig en wachten tot men klaar voor hun energie is. Moeder aarde vraagt je met deze zwarte draken eieren, deze Shamanen stenen te gaan zitten in de baarmoeder waar geen tijd bestaat en je waarheid en levenslot te herinneren. Septarie werd gebruikt om gehoord en begrepen te worden, ze helpen in een sneltreinvaart het lichaam te helen. Ze laten je moeilijke situaties vanuit een hoger perspectief zien, de onderliggende oorzaken waarom dingen gebeurden en de lessen die erachter liggen.  Behulpzaam bij nachtmerries, negatieve energie en psychische aanvallen. Het medicijn van de draak is verandering, transformatie, wijsheid en beweging door tijd en ruimte. De drakenkracht is het vervellen en dus transformeren tot een nieuw wezen. Het staat ook voor het paranormale en de magie van het leven. De draak is ook een symbool van geluk en overvloed. Zeer krachtige sjamanensteen. Er bestaat ook een zwarte variant die een stuk harder is, samen zijn de twee een unieke mix die in synergie met elkaar zijn.

Als laatste uit Madagaskar, de andere nieuwgevonden steen van dit jaar. Deze heet Flower Agaat. Nu, de naam zegt genoeg. Wat een prachtige steen is dit. Zo liefelijk om te zien en van energie. We hebben er grotere trommelstenen en Freeform van. De bloempatronen in de gedeeltelijk transparante steen zijn werkelijk wonderschoon.

Flower Agaat

Flower Agaat is in 2017 nieuwgevonden in Madagaskar. Het is een prachtige Agaatsoort met 3D patronen van witte bloemen in helder Chalcedoon. Het is fossiel koraal geconserveerd in een transparante steen waardoor er prachtige bloempatronen ontstaan. Deze bijzondere, liefdevolle steen geeft troost en beschermt tegen angsten. Flower Agaat geeft rust, ontkrampt het lichaam en geeft deze ook kracht, goed bij een burn-out. Het zorgt voor acceptatie, zelfvertrouwen, een betere concentratie en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Zeer goed voor mensen die zich onbegrepen voelen. Flower Agaat leert je in het Nu te leven, moedigt je aan om helemaal jezelf te zijn en niet meer bang te zijn om afgewezen te worden. Het leven in volheid en liefde te leven en met minder geen genoegen te nemen. Deze prachtige steen helpt je om alles lost te laten wat je hogere goed niet meer dient en in vrede en acceptatie te leven, dit met hulp van Lichtwezens, Engelen en je hogere zelf die met dit kristal verbonden zijn. Flower Agaat heeft een helende, vrouwelijke energie. Het is ook een aardende steen die je lichaam reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Deze lieve steen maakt zacht, opent je hart en helpt verbittering, woede en negativiteit uit je systeem te laten stromen. Tevens geeft het je moed om opnieuw te beginnen. Spiritueel verhoogt Flower Agaat je bewustzijn en verbindt je met het leven. Het is een steen met grote helende eigenschappen. De zachte energie werkt kalmerend en is goed voor je gemoedsrust. Deze mystieke steen helpt je om in contact met je hogere zelf te komen waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter begrijpt. Ondersteunend voor de spijsvertering, de maag, de ogen, blaas, seksuele organen en de baarmoeder. De botopbouw, keel, longen, angina, verkoudheid, ontstekingen, zenuwstelstel, reumatische aandoeningen, emotie en verdriet. Ondersteunt en reinigt het lymfstelsel, de bloedvaten en bij huidaandoeningen. Helpt beter te slapen en bij enge dromen.

 

In een van de vorige blogs schreven we dat we bezig zijn met grotere armbanden. Deze komen waarschijnlijk rond juni. Nu hebben we van Hematiet gelukkig voor de liefhebber grote exemplaren in de winkel. We hebben de normale en nu ook maat L, XL en XXL. Dus ook voor de extra brede mannenpols. Deze komen later ook nog op de webshop.

Bij een klein kraampje waarachter twee gepassioneerde oudere, mineralen liefhebbers stonden hebben we een klein aantal grote Alexandriet uit Bahia, Brazilië en grote Herderiet kristallen uit Paraiba, Brazilië ingekocht. Het zijn van die kristalletjes die niet echt opvallen, maar als je ze vastpakt, dan pas merk je hoe krachtig ze zijn.

Alexandriet

Dit zeldzame kristal, vaak klein, is een symbool van koninklijke macht. Deze beschermende steen ondersteunt een lang leven en is een nuttige zuiveraar en een vernieuwer. Dit kristal bevordert innerlijke transformatie en verbindt je met de esoterische kennis van het oude Alexandrië. Op het hart gedragen zou het geluk in de liefde, gratie en elegantie brengen voor de drager. Het kristal lijkt uit twee kleuren te bestaan, dit betekend dat het je beide kanten van dingen laat zien en verbindt het hart met de geest, zodat ze vanuit een onpartijdig en verlicht perspectief werken. Psychisch versterkt Alexandriet je gevoel van eigenwaarde en lijnt je uit om jezelf te centreren, waardoor je het gevoel krijgt wie je nu werkelijk bent. De steen kijkt zonder oordeel naar zowel de emoties van jou als die van anderen terwijl hij tegelijkertijd je wilskracht vergroot. Dit kristal geeft emotionele rijpheid en geeft troost en zorgt voor vrolijkheid in het dagelijks leven. Hij brengt yin en yang in evenwicht en helpt bij weefselherstel. Alexandriet zorgt voor balans in het zenuwstelsel en het klierenstelsel. Het is een goede steen bij ontsteking spanning in de nekspieren en de bijverschijnselen van leukemie. Hij ondersteunt de pijnappelklier, hypofyse, milt, alvleesklier, lever en de mannelijke geslachtsorganen.

Herderiet

Dit is een zeldzaam kristal met een zeer hoge vibratie, de bruine komen uit Brazilië en de kleine zachtgroene transparante uit Pakistan. Hij brengt de verfijnde chakra’s op één lijn en verhoogt het bewustzijn tot de hoogst mogelijke niveaus. Hij laat je beseffen dat je zelf een God bent. Hij resoneert vooral met de zielenster- en de sterrenpoortchakra’s en is een krachtig instrument voor interdimensionaal reizen en communicatie met Gidsen en Lichtwezens. In de komende jaren kunnen we een kwantumsprong in onze evolutie maken, en wij mensen zullen steeds minder massief worden, we zullen naar een transparantere staat gaan, meer een veld van bewustzijn worden dan een vast lichaam. Dit is een ervaring waar Herderiet ons bij kan helpen. Zijn kracht is zo enorm en zijn energie zo hoog dat sommige mensen een aardende steen nodig hebt om weer goed in hun lichaam te komen. Hij beïnvloedt mensen volgens hun persoonlijke energetische blauwdruk en de bereidheid om een nieuwe ontwikkelingsfase binnen te gaan. Als Herderiet het 3e oog opent, gaat dat gepaard met volledig lichamelijk bewustzijn van het multidimensionale zelf en een diepe verbondenheid met de aarde. Hij helpt je om het verhoogd bewustzijn en de energieën van het hogere zelf op aarde te manifesteren. Fysiek herschrijft hij de etherische blauwdruk, zodat blokkades kunnen worden verwijderd. De steen is goed voor je concentratie en het geheugen. Dit is een steen voor multidimensionale healing en is goed bij hoofdpijn, migraine en hersenbeschadiging. Ook voor de alvleesklier en de milt.

Uit Spanje hebben we weer de mooie Gouden Seleniet die in de vorm van Engelenvleugels op een standaardje bij kunnen kopen. We waren bijna door onze voorraad heen, dus superfijn dat deze er nog waren.

Gouden seleniet

Deze bijzondere steen is prachtig goudgeel van kleur en een en al zonneschijn. Dit kristal is verbonden met de goudgeel-witte straal die staat voor ‘eeuwig lichtwezen’, deze is verbonden met de Orde van Masterplan en de Aartsengelenrijken en Mozes. Het brengt je functioneren onder de hogere goddelijke wetten. Niets is toeval, leven in eenheid, zonder afgescheidenheid. Het paradijs op aarde helpen realiseren. Alle vormen van licht en geen scheiding tussen dimensies. Alles is één en dualiteit is overstegen in dit licht. Dit brengt hele zachte subtiele healing teweeg, waarbij alles wat zwaar in je systeem is, wordt schoongemaakt en in het licht gezet. Deze Gouden Seleniet behoort tot een van de Selenieten met een extreem hoge vibratie. Hij lift je op naar andere dimensie waar je je leven en het pad van je ziel kunt overzien. Dit prachtige kristal verbindt je met je hogere zelf, je ziel en het goddelijke plan. Een perfect kristal om mee te manifesteren, maar alleen wat je plezier geeft en je hoogste goed dient. Ook geeft dit gouden kristal je toegang tot de hoogste niveaus die je richting geven, contact met je ziel maakt en helpt bij multi dimensionale reizen en die van de stellaire ruimten. Seleniet zendt een hoge trilling en lichtkracht uit en blijft dat doen om alles in de omgeving op gelijke trilling te brengen. Hij geeft gedachten en gevoelens weer vleugels, brengt innerlijke vrede, tevredenheid en creativiteit. Hij opent ja aura om al het goddelijke om je heen in de schepping te voelen en je ermee verbonden te voelen. Hij helpt je je engelen-bewustzijn te herinneren. Heel goed om over verslavingen en obsessie te komen, hij harmoniseert je lichaam en geest. Deze Seleniet is gekristalliseerd licht die een hoge dosis spiritueel zonlicht uitstraalt en daarom goed is voor hen die last hebben van winterdepressie.

Als laatste in deze blog willen we ook een steen met een bloemen naam voorstellen, dit keer door de vorm, de plakjes Aragoniet die eruitzien als bloemen.

Aragoniet bloem uit Spanje

Deze prachtige Aragoniet bloemetjes zijn energetisch de meest krachtigste van alle Aragonieten. De steen wordt ook wel bi-colour Aragnoniet genoemd, hij stimuleert zeer krachtig het 3e oog en het kruinchakra en lijnt je uit met de etherische chakra’s boven het hoofd, waardoor je in verbinding komt met de hogere frequentie domeinen zoals die van de Engelen. Deze Spaanse Aragoniet zorgt voor een empatische verbinding met het dierenrijk en is dus ideaal voor de communicatie met dieren. Als je de steen bij je draagt of ermee mediteert wordt je gevoeliger voor alles wat met het oog niet zichtbaar is. Je wordt je ook bewust van je eigen creatiekracht en die van de wereld. Deze steen opent alle chakra’s en lijnt deze uit. Bi-colour Aragoniet werkt met ons samen en zijn intentie is om het Nieuwe Bewustzijn naar de aarde te brengen. Deze steen werkt vanuit een gebied dat zich tussen onze aarde en de hoge frequentie van de pure geest bevindt. Deze steen vormt een soort brug tussen beide werelden. Hij brengt hersenhelften in balans en helpt bij het ontwaken, uitlijnen en activeren van het “lichtlichaam”. Door met dit kristal te werken zorgen we ook voor heling van Moeder Aarde.

Dit weekeinde zijn we helaas nog niet geopend omdat we nog druk bezig zijn alle nieuwe stenen te prijzen en ook omdat de winkel nog helemaal overhoop ligt. Alles gaat leeg en wordt schoongemaakt en alle stenen en kristallen krijgen dan hun nieuwe plekje, samen met de nieuwe exemplaren. Dus dat wordt weer even zoeken geblazen om alles terug te vinden. Er zullen nog twee blogs volgen om alle nieuwe schatten voor te stellen. Deze komen nog voor de eerste dag dat we opengaan. Dit is vrijdag 10 november, we zijn dan ook zaterdag 11 en zondag 12 november van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Deze eerste dagen na inkoop zijn altijd wat drukker, dus voor wie het wat rustiger wil, de week daarop zijn we zaterdag 18 en zondag 19 november geopend.

Agenda:

De winkel is deze dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november

Zaterdag 18 en zondag 19 november

Zaterdag 25 en zondag 26 november

Zaterdag 2 en zondag 3 december

Zaterdag 9 en zondag 10 december

Zaterdag 16 en zondag 17 december

Menu