Inkoopreis Tucson deel 4

Algemeen

Wat hebben we het hier fijn, zoveel prachtige kristallen die iedere dag weer op ons pad komen. Ook hebben we ontzettend veel lol met zijn vieren, we lachen wat af. We delen een kamer met zijn viertjes, zo Hollands, scheelt natuurlijk weer centjes. In Amerika staan er nl meestal twee tweepersoonsbedden op een kamer. We hebben heel veel kou gehad, maar nu wordt het heerlijk weer en dan is helemaal fijn om buiten op pad te zijn.

Wij zijn altijd dol op de Stellar Beam Calciet uit Amerika, maar helaas komen er al een paar jaar geen nieuwe meer uit de mijn in Tennessee. Er schijnt iets te zijn met vergunningen en politiek, helaas ben ik het fijne ervan vergeten, maar ze komen dus niet meer uit de aarde. We merken ook dat de Calcieten die er nog zijn nu voor hoge bedragen worden aangeboden. Ook merkten we dat bevriende handelaren allemaal nog graag deze willen inkopen. Wij dachten er niet meer te kunnen kopen, maar we hebben tot onze grote vreugde toch nog aardig wat exemplaren ingekocht. Daar zijn we zo ontzettend blij mee, omdat voor ons deze steen zo in onze collectie hoort. De trilling is heel erg hoog en uniek in zijn soort. We hebben uit de Elmwood mijn in Tennessee werkelijk prachtige glasheldere exemplaren gekocht. We hebben wel even flink nagedacht omdat de stenen helaas niet echt goedkoop zijn, maar we voelden dat als we ze niet zouden kopen, we toch heel veel spijt zouden hebben.

Stellar Beam Calciet

Deze calciet wordt zo genoemd vanwege zijn multi- en interdimensionale eigenschappen en vermeende vermogen om contact met ruimteschepen en buitenaardse wezens te leggen. Op spiritueel niveau opent deze steen de hogere chakra’s en maakt afstemming mogelijk op goddelijke energie, hogere leiding en verhoogde bewustzijnsniveaus. Hij neemt je mee naar het hart van Alles Wat Is en helpt je te herinneren wat er gebeurt, zodat je spiritueel sneller kunt groeien. Hij vergemakkelijkt innerlijke reizen via doorgangen van heilige geometrische vormen, waardoor je toegang kunt krijgen tot de Akasha kronieken en andere , waar je spirituele geheimen kunt vinden ut oude beschavingen zoals Atlantis en Egypte (met zijn verbinding met Sirius). Op het psychische vlak helpt hij oude patronen te doorbreken, inclusief spirituele overtuigingen of paden die je doel niet meer dienen. Hij helpt je het doel van je ziel en je leven te achterhalen. Hij haalt wijsheid en vaardigheden uit het verre verleden naar voren en stemt af op je zielengroep. Emotioneel helpt hij je in wederzijdse liefde, verlangen en tederheid onder te dompelen. Het is een ideale beschermsteen, omdat hij als versterker en zuiveraar van energie reinigt hij al het negatieve dat je tijdens een spirituele reis of healingswerk hebt opgepakt. Stellar Beam Calcieten zijn geweldige stenen voor psychische chirurgie, ze hebben een laserachtige precisie, waardoor heel nauwkeurig blokkades, entiteiten of andere verdichtingen in de aura kunnen worden verwijderd. Ze kunnen de etherische blauwdruk herstructureren en helen, om inbreuk te herstellen door toedoen van operatief ingrijpen. Letsel, verwijdering van een lichaamsdeel of een andere schending van de energetische blauwdruk van het lichaam. Dit kristal is een van de krachtigste middelen om een goud-wit licht op te roepen. De steen vult je aura en de ruimte om je heen met licht van een hoge frequentie, waardoor negatieve energie of gedachtevormen verdwijnen

Op een heel andere plek in Tucson zagen we er ook in dozen liggen die er iets anders uitzagen, minder helder, maar wat geler en met ook zo’n fijne, hoge energie. We voelden dat deze uit een andere mijn kwamen. In de dozen lagen er ook nog met andere vormen dan de punten waar Stellar Beam normaal uit bestaan. Er waren er bij met ronde vormen en je zag er ook andere mineralen bij gegroeid. Toen we aan de eigenaar van deze stand vroegen om meer informatie vertelde hij dat deze paar platte dozen een oude collectie van een verzamelaar waren. Hij vertelde dat er unieke groeivormen van Stellar Beam in deze dozen zaten, unieke ronde vormen en combinaties erbij van soms Galeniet, Pyriet, Chalcopyriet, Dolomiet, Sfaleriet, Aragoniet en Marcasiet. De unieke ronde exemplaren hebben ook een hoge vibratie en de buitenaardse trilling die de puntvormige Stellar Beam bevat, maar deze ronde laten ons ook voelen dat ze unieke wezens zijn die uit een stramien zijn gegaan, die door hun afwijkende groeivorm laten zien wie ze werkelijk zijn. Ze zijn dus niet gegroeid in de traditionele groeivorm, maar hadden de kracht en visie om uniek te zijn. Dit voelt echt heel krachtig en bijzonder, maar ook heel zacht en rond. Zo mooi om zulke unieke kristallen te mogen zien en voelen. Deze collectie Stellar Beam Calciet komt uit wat ze de Tri-State Lead Mining District noemen. Dit is de Joplin Mining Field in Missouri, Pitcher Mining Field in Oklahoma en Treece Mining Field in Kansas. Deze unieke collectie hebben we tot onze grote vreugde ook ingekocht. Helaas zijn we in onze grote opwinding vergeten zijn er foto’s van te maken, maar in latere blogs zullen we van alle nieuwe stenen en kristallen foto’s en de beschrijving laten zien.

We hebben ook weer wat bollen van de hele mooie blauwe Apatiet ingekocht en weer wat grotere stukjes van de Edel Shungit. We hebben wat ruwe stukjes Varisciet en wat dolfijntjes gemaakt van Larvikiet. Uit Groenland hebben we een paar Isua hangertjes en de laatste Groenlandiet die er op de markt was.

Van de bijzondere Bariet Rozen hebben we tot onze grote vreugde weer kleine exemplaren in kunnen kopen. In de winkel hadden we alleen nog grotere. De stenen die in Oklahoma worden gevonden hebben een mooie bloemvorm, vandaar de naam. Ze bestaan uit Barietkristallen die een natuurlijke coating van Zandsteen hebben.

Bariet Rozen

Deze natuurlijke bloemvormige Bariet uit Cleveland County, Oklahoma hebben een coating van zandsteen. Ze hebben een hele lieve uitstraling. Bariet is een steen om inter-dimensionaal te reizen via dromen of door met de steen te mediteren. Deze reizen maken je aardse leven voller, hij verbindt de verschillende werelden waarin je leeft met die op aarde. Hij helpt je ook om makkelijker in contact te komen met je hogere zelf. Bariet stimuleert dromen en het herinneren ervan. Als voor rituelen anonimiteit en onopvallendheid vereist zijn, zorgt bariet daarvoor en leidt hij u veilig terug. Hij reinigt het hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. Psychisch versterkt hij autonomie. Hij helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen overwint verlegenheid en bevordert interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Als sterk motiverende steen is bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt hij het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is bariet weldadig voor platonische vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan. Hij helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Hij bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Hij werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn.

Het Zandsteen geeft de steen nog een extra dimensie, het zandsteen helpt bij het polijsten van de ziel en het reinigen van de etherische lichamen. Met een overvloed van Qi versterkt hij de acceptatie van verandering en het meegaan met de stroom. De steen helpt woede te verminderen en is goed voor haar en nagels en voor de buigzaamheid en elasticiteit van weefsel en gewrichten.

Bruciet

 We hebben meer stenen ingekocht die in Amerika gevonden worden. We hebben mooie blauwe Bruciet weer bijgekocht en waar we heel blij mee zijn is de zeldzame Neptuniet uit Californië. Deze groeit soms samen met Benitoïet. Dit laatste zeldzame kristalletje hebben we ook in de winkel.

Neptuniet

Neptuniet is een zeldzame steen uit San Benito, Californië, die heel soms samen met Benitoïet gevonden wordt. Neptuniet heeft een natuurlijke affiniteit met de maan en de zee. Neptuniet helpt Moeder aarde omdat deze wordt gebruikt om druk onder water in zee op te heffen die anders grote aardbevingen op het land of in de zee zouden veroorzaken en als gevolg daarvan ook nog een tsunami kunnen veroorzaken. Deze unieke steen helpt om teleurstellingen en illusies te begrijpen in verband met jezelf en met anderen, vooral op spiritueel gebied. Hij helpt je te focussen, te centreren, voorwaarts te gaan en dingen uit het verleden achter je te laten. Neptuniet leert je hoe je de echte werkelijkheid kunt zien, dus achter de sluier te kijken. Psychisch is dit een troostende steen ook in schijnbaar ondraaglijke situaties. Neptuniet is een ideaal hulpmiddel bij het oplossen van woede en wrok omdat hij je laat zien waarom jouw ziel voor een bepaalde ervaring heeft gekozen. Hij helpt je ook je te centreren en om negatieve overtuigingen die je vooruitgang tegenhouden te transformeren. Neptuniet helpt mensen die healen omdat hij je ‘helder weten’ stimuleert en je onderliggende oorzaken achter kwalen helpt ontdekken, maar helpt je ook bij studeren, vooral bij geologie of de kennis van kristallen maar ook bij astrologie. Neptuniet helpt zaken die voor het normale bewustzijn verborgen zijn naar boven te halen. Hij werkt voornamelijk voorbij het fysieke niveau. Omdat de steen kwetsbaar is kun je hem het beste in je omgeving plaatsen, bv op je nachtkastje waar hij zijn positieve energie naar je uitstraalt. Neptuniet in huis geplaatst brengt stabiliteit, biedt bescherming en geeft een veilig en prettig gevoel. Neptuniet is ondersteunend bij tand of kiespijn en geeft kracht aan het spierstelsel. Kan heel goed gebruikt worden bij het behandelen van paarden, het helpt ze om zich weer te verbinden met hun bron.

 Benitoïet

Benitoïet is een zeer zeldzame steen uit San Benito, Californië, de mijn is al jaren gesloten. Benitoïet heeft een zeer hoge vibratie, de steen werd altijd beschouwd als een vorm van saffier, maar de microscoop heeft zijn unieke structuur onthuld. Deze steen bestaat uit barium, titaan, fluor, cesium, niobium, mangaan en lithium, die een diepgaand effect op het menselijk organisme hebben. Benitoïet is gevormd in scheuren in serpentijn en is gevonden in een gebied dat ooit deel uitmaakte van het oud Lemurië. Het is een steen van lichtheid en vreugde die astrale reizen vergemakkelijkt en de reis van de ziel onthult. Hij laat je weten of je op het juiste moment op de juiste plaats bent om de missie van je ziel te vervullen. Ook bevordert hij zelfbewustzijn en laat de schoonheid in jezelf en anderen zien. Hij helpt hen of jezelf te accepteren zoals je bent. Benoitoïet helpt paranormale vermogens te activeren, goed bij visualisatie en gedachtenoverdracht tussen partners of in een spirituele groep. Ook wordt de steen gebruikt om contact met buitenaardse wezens te maken. Ervaren therapeuten gebruiken hem om het bio-energetische veld te zien en gebieden met ongemak te herstellen. Zoals alle fluorescerende kristallen werp hij een licht in innerlijke duisternis. Benitoïet helpt je om psychologische lusteloosheid te overwinnen, scherpt de geest en lost emotionele blokkades op die energie opzuigen. Hij laat alles los wat je een zwaar gevoel geeft, laat je lichtvoetig over de aarde lopen en is dus vooral heel erg goed voor dansers en atleten, omdat hij de lichamelijke en mentale soepelheid vergroot. Leg deze steen in een raster om negatieve energieën te absorberen en te vervangen door opgewektheid. Benitoïet helpt bij het begrijpen en opheffen van de onderliggende oorzaken van ongemak. Goed voor de aders en het bloed en versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 Voor ons nieuwe stenen zijn hele mooie ruwe roze/rode steentjes van Cinnabar in Opaal uit Esmeralda County, Nevada. In de winkel hebben we al Cinnabar in kwarts. Deze met Opaal is een hele mooie combinatie die een bepaalde zachtheid uitstraalt.

Ook uit Amerika, uit de staat Utah hebben we prachtige, kleine, volmaakte Topaas kristalletjes. We hebben gouden exemplaren die we al eerder gehad hebben, maar nu ook heldere kristalletjes. Klein maar fijn en ook heel krachtig.

Goudtopaas

Deze steen die vaak in zijn natuurlijke vorm te zien is, is een zuivere zonnestraal in materie. Hij wordt ook wel koningstopaas genoemd. Hij brengt het gouden licht van de zon op aarde en verlicht zwaarmoedige en depressieve gevoelens. Ook goed bij prikkelbaarheid en een slecht humeur. Dit kristal schenkt ons meer vreugde, versterkt onze wil en geeft een zonnig humeur, hij helpt je vanuit je eigen inzicht en innerlijke zonnekracht te handelen. Op het derde oog gelegd versterkt hij helderziendheid en je intuïtie, je krijgt iets sereens over je. Heel goed voor kinderen die last hebben van faalangst, hij versterkt hun gevoel voor eigenwaarde. Hij werkt als een batterij, herlaadt het spirituele en fysieke lichaam en versterkt geloof en optimisme. Hij helpt je af te stemmen op de hoogste krachten in het universum en herinnert je aan je goddelijke oorsprong. Hij verleent charisma en vertrouwen en laat je trots op je vaardigheden zijn, terwijl je tegelijkertijd edelmoedig en openhartig blijft. Hij werkt heel goed op het hart- en zonnevlecht gebied. Goed bij hartzwakte, hartkloppingen of benauwdheid door het hart, maar ook dat je weer mensen kunt toelaten in je hart. Ook goed bij algehele vermoeidheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Hij zorgt ook voor een goede doorstroming van het bloed en vocht en is goed bij bot- en spierpijnen. Hij stimuleert zenuwprikkels bij uitval, ongecontroleerde bewegingen, hernia of reuma. Bij braakneigingen door bijvoorbeeld misselijkheid, boulimia, anorexia of baby’s met buikkrampjes. Ook goed voor de lever, galblaas, darmen en blaas. Een onregelmatige menstruatie wordt verbeterd.

Wit of helder Topaas

Deze heldere topaas heeft in ruwe vorm vaak een beetje een champagnekleur, de geslepen of natuurlijke puntjes zijn totaal helder. Ze bezit de energie van de hogere werelden en helpt je spirituele energie in je creaties te leggen, waardoor je jouw intenties op een heldere manier in de fysieke wereld kunt manifesteren. Witte of heldere topaas leert je om je focus langer helder te houden zodat je zuiver kunt manifesteren zonder tussenkomst van angsten en zorgen. De magie van deze topaas helpt ook om de vibrationele energie van je intentie te versnellen, zodat de tijd tussen de focus en de vervulling ervan korter wordt. Dit is een geschenk, want zo leer je makkelijker te geloven dat je wensen uit kunnen komen. Ze stimuleert je kruinchakra en je etherische chakra’s en opent je innerlijke zintuigen voor energie van hogere dimensies zoals helder weten, helder voelen, helder zien en voor de instroom van helend licht. Wit topaas helpt je om de waarheid en onwaarheid van anderen te zien, maar ook om zelf de waarheid te spreken en om niet meer te manipuleren. Het is ook een bondgenoot voor een ieder die hun persoonlijke waarheid nog moeten vinden. De steen is goed voor je haren en versterkt de nagels.

Als laatste voor deze blog willen we een fantastische, gewoon magische laserkwarts uit Huangguang, Binnen Mongolië laten zien. We hebben alle mooie exemplaren die we zagen ingekocht. Kleinere, maar ook een paar hele grote exemplaren. Ze hebben een coating van Calciet en soms Hematiet wat voor prachtige kleurschakeringen zorgt. Ook geven deze combinaties een hele mooie energie. Vaak versterken ze elkaar, of helpen de hoge energieën makkelijker te aarden in ons lichaam. Sommige zijn meer wit en andere gaan naar roze of meer paars. Deze zijn helemaal natuurlijk. We hoorden dat ze in Mongolië deze vaak in zuur leggen, om de coating te verwijderen, terwijl deze juist zo prachtig is en de steen de magische uitstaling geeft. We hebben helaas nog geen tijd gehad om een beschrijving te maken, maar die zal later volgen.

  

We hebben al veel stenen naar UPS gebracht en 1 grote box op pallet is al vol, we zijn met de tweede bezig. Wim heeft onze naam op een speelse manier met symbolen op de box gezet, dit is een soort traditie geworden ha ha. Voor ons voelt het ook als een bescherming voor onze ‘schatten’, zodat ze veilig in Nederland zullen aankomen. De mannen bij UPS die met de vorkheftrucks rondrijden en de pallets bij je brengen om te laden moeten altijd lachen. Ze zeggen dat ze nooit hoeven te zoeken en onze boxen gelijk herkennen. Dit was het weer voor nu. Er zal nog 1 blog volgen voordat we weer naar huis vliegen.

Menu