Inkoopreis Tucson deel 5

Algemeen

Joepie, toen we gisterenavond naar ons motel reden zei ik tegen Wim: “Zal ik bij de receptie vragen of mijn koffer toevallig is aangekomen.” Toen zei ik: “Nee dat kan niet want dan zouden ze me een email of sms sturen.” Nu bleek ik mijn sleutelkaart van de deur te missen, dus ging toch even naar de receptie voor een nieuwe. En tot mijn grote vreugde stond daar achter de balie mijn koffer. Hij bleek diezelfde ochtend gebracht te zijn. Ik kon mijn geluk niet op. Zo fijn! Wat hechten we toch aan onze spulletjes en je neemt vaak favoriete kledingstukken en heerlijk lopende schoenen mee. Nu dan klopt alles weer. Zitten we met alles 100% in de flow. Wat ik voor de volgende reis geleerd heb is dat ik met veel minder kleding kan doen dan gedacht, ha, ha. Dus we kunnen letterlijk ook steeds ‘lichter’ gaan reizen.

De stenen blijven maar op ons pad komen, de stroom gaat onverminderd voort. Meestal hadden we wel een dag dat we minder tegen kwamen, maar nu is het bijna niet bij te houden. We blijven kopen, verpakken en naar het vliegveld brengen. Wat een rijkdom gaat er mee naar Nederland.

Bij een Braziliaanse handelaar die hele grote stukken verkoopt, zoals je alleen in een galerie tegenkomt kijken wij toch altijd even, al is het alleen maar om te zien wat voor moois hij weer heeft gevonden. En ook omdat we nu al 2 jaar ook unieke kristallen die voor ons betaalbaar zijn bij hem vinden en ook dit jaar hadden we weer heel veel geluk. We vonden een doosje met unieke Amethist punten. De toppen zijn alsof ze bevroren zijn. We gaan de stenen Amethist IJskathedraal noemen. Ook omdat de vorm van de top als kathedraalkwarts is. Dat zei de Braziliaan ook. De beschrijving zal in latere blogs volgen, waarin we alle stenen nog eens benoemen en van mooie foto’s voorzien.

Bij deze man vonden we nog een ander ‘snoepje’, een doosje met prachtige kleine ruwe Cacoxeniet puntjes. Cacoxeniet komt bijna alleen voor met Amethist, maar deze kwartspuntjes hebben voornamelijk alleen het geel van deze steen in zich. Zo mooi.

 

 

 

Cacoxeniet

Deze geelachtige oranje steen, vaak met insluitsels van andere stenen is bekend als de steen van opklimming die je spiritueel bewustzijn verhoogt. Hij wordt gebruikt bij meditaties of bij het terugkeren naar vorige levens. Hij neemt je mee naar herinneringen van de ziel die geheald of geïntegreerd moeten worden voordat zich een spirituele evolutie in het verleden kan voltrekken. Als er Amethist in de steen zit, activeert cacoxeniet de voorhoofd- en kruinchakra’s, waardoor de ontvankelijkheid voor nieuwe ideeën groter wordt. Dit kristal versterkt het effect van rituelen bij volle of nieuwe maan. Deze steen geeft ook verlichting bij stress en helpt angsten te overwinnen. Hij brengt harmonie tussen de persoonlijke wil en je hogere zelf en accentueert het positieve in alles wat je doet. De steen helpt je los te komen van beperkingen en remmingen. Hij helpt je het positieve van alles in te zien en geeft je een veilig en geborgen gevoel. Hij helpt ook bij de evolutie van Moeder Aarde, omdat hij het vermogen bezit om planeten weer om één lijn te brengen. Hij kan ook gebruikt worden in een raster voor aardehealing. Deze steen is een holistische genezer die bewustzijn van de psychosomatische oorzaken van ongemak en de holistische aard van genezing bevordert. Hij is goed voor het cellulaire geheugen, het hart, de longen, bijnieren en schildklier. Hij biedt hulp bij problemen met de ademhaling, verkoudheden en griep. Hij zorgt voor evenwicht bij hormonale en cellulaire stoornissen.

 

Bij weer een andere Braziliaan, diegene waar alle oliedrums vol kristallen door iedereen die gek op stenen is worden uitgepakt hebben we dit jaar ook weer heel veel schatten gevonden. Bij hem gaan we bijna iedere dag weer even kijken. Vanaf de 2e dag na aankomst in Tucson van ons, begint hij ook met uitpakken. Het is dan altijd een gekkenhuis, iedereen duikt als aasgieren op een ton, pakt uit en legt wat hij of zij niet wil op een tafel. Slim bekeken van hem, want zo heeft hij gelijk gratis personeel. Wij hoorden gisteren van hem dat hij voor zo’n show als Tucson wel 200 vaten uit Brazilië laat overkomen.

 

 

 

We zullen in deze blog noemen wat we tot nu toe allemaal bij hem gevonden hebben. We vinden bij hem altijd een hele grote verscheidenheid. Van kleine laserpuntjes, die we nu ook weer gekocht hebben tot hele grote unieke exemplaren. Maar ook schedels en soms mooie vlammen. Dit jaar zit er ook weer alles bij. We hebben weer mooie Elestiaal Rookkwartsen bij hem gekocht en ook een aantal bijzondere Rook Citrien Elestiaal en een heel groot exemplaar met een stukje Veldspaat eronder, zie foto. In het echt is de steen mooier dan op de foto

 

Citrien Elestial

Citrien Elestial is een prachtige en zeer krachtige combinatie. Meestal worden Elestial kristallen gevonden in Rookkwarts. De exemplaren van Citrien komen veel minder voor.

Citrien is een kristal van geluk, rijkdom en overvloed, geeft vreugde en energie aan allen die haar zien. Ze draagt de kracht van de zon en is zeer weldadig, voelt warm, comfortabel, creatief, activeert, geeft kracht, zelfvertrouwen, bevordert innerlijke kalmte en natuurlijke wijsheid. Citrien bevat de Gouden Straal van het Christusbewustzijn wat staat voor onvoorwaardelijke liefde en die verbonden is met Jezus en Maria. Citrien is een krachtige reiniger, hersteller, geeft moed en licht in zware tijden en gaat zelfvernietigend gedrag tegen. Ze absorbeert en transformeert negatieve energie en is daarom goed voor het milieu. Ook beschermd en reinigt Citrien de aura en vergroot je concentratievermogen. Dit prachtige kristal hoeft nooit gereinigd te worden. Ze maakt optimistisch en helpt te genieten van nieuwe ervaringen en stimuleert het verkennen van alle mogelijke wegen. Geestelijk vergroot Citrien je concentratievermogen en maakt je geest weer levendig. Fysiek versterkt ze het lichaam en ondersteunt het bij ernstige ziekten. Zeer nuttig bij het overwinnen van depressie, angsten en fobieën, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier. Als elixer is het ook goed bij menstruatieklachten en symptomen van de menopauze, zoals opvliegers.

Elestial of Krokodillenkwarts is het Nieuwetijdskristal bij uitstek, vaak voelen “Lichtwerkers” zich bijzonder tot deze kristallen aangetrokken. Het zijn Meesterhealers en kunnen beschouwd worden als de koningen en koninginnen van de kristalwereld. Dit kristal bezit bijzondere krachten, het overlaadt je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd. Elestial zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Dit kristal is ook vaak verbonden met de kristallijne draak, die ook een enorme kracht aan dit kristal geeft. Het brengt inzicht, wijsheid en hogere lichtkennis. Elestial heeft een grootse energie die van de hogere dimensielagen afkomstig is en verbonden is met onder andere Sirius. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig kristal met een hoog Goddelijk licht.

We hebben ook een prachtig, werkelijk uniek exemplaar gekocht, een Elestiaal met gekristalliseerd Rozenkwarts op de top. Wat een energie heeft deze steen, het mannelijke, aardende Elestiaal, met de roze vrouwelijke straal in de ultieme vorm van Rozenkwarts erboven op. Dit komt bijna nooit voor zei ook onze Braziliaanse vriend. We hebben ook nog een unieke grote dikke punt waar een soort sterrenpoort in zit en die ook nog een waterbel bevat. Van deze laatste twee unieke stenen hebben wij geen foto.

We hebben bij hem ook prachtige Amethist Amfiboolkwartsen in de vorm van een Vlam gekocht. Zo mooi en doorschijnend, echt juweeltjes.

Amethist Amfiboolkwarts

Deze prachtige kristallen worden zo genoemd vanwege de innerlijke vleugels en Engelenvibratie, vaak bevatten ze ook nog fantomen, inclusies en andere insluitsels. Deze Amethist Amfiboolkwarts is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met de violette Vlam en Saint Germain, waardoor het innerlijk rust geeft en helpt bij transformatieprocessen. Het kristal is verbonden met het derde oog, de kruinchakra en de hogere etherische chakra’s. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Als er zich fantomen in het kristal bevinden symboliseren deze de vele levens van de ziel en nemen je mee op reis door Multi dimensies. Ze doorbreken oude patronen en helpen weer contact met oude wijsheid te krijgen. Het is een fantastisch kristal die energieën naar het hoogst mogelijk verschuift en voor samenwerking en harmonie zorgt. Deze Amfiboolkwarts heeft toegang tot de hoogste bewustzijnsniveaus en concentreert krachtige energie in het lichaam. Het is ook behulpzaam bij het verwijderen van entiteiten, beschermt tegen paranormale aanvallen en transformeert negatieve energie in positieve. Als je het kristal op het kruinchakra legt activeert het alle hogere chakra’s en opent een ladder voor bewustzijn om contact met je Hogere Zelf te krijgen en om de hoogste begeleiding te ontvangen. Dit kristal helpt je inzicht te krijgen, vooral op het derde oog en stemt je af op de wijsheid van de universele geest. Geplaatst op het somachakra (haarlijn) stemt het af op je zuivere spirituele zelf, reinigt het hogere-hart-chakra en opent het keelchakra. Het bevordert het uiten van je eigen waarheden en verhoogt je vibraties. Dit kristal geeft kracht om een ingeworteld trauma uit een vorig leven te transformeren. Werkt ondersteunend bij slapeloosheid, pijn, angsten, depressie, woede, verdriet en slapeloosheid.

Ook van Rozenkwarts hebben we Vlammen ingekocht. Ze zijn gemaakt van de donkerroze Rozenkwarts, echt een hele mooie kwaliteit. Tot onze grote verbazing had hij ook nog een aantal vlammen van Paraiba Blauwe kwarts. Deze steen kom je niet vaak tegen. Helaas hebben we van deze twee geen foto gemaakt, omdat alles daar zo snel gaat en we geen tijd gehad hebben. Uit mijn hoofd geloof ik dat we ook een paar Citrien vlammen en Lodolietvlammen hebben.

Blauwe Paraiba kwarts

Deze zeldzame, rustige steen helpt om op een gemakkelijke manier een spirituele metamorfose door te maken. Op het geestelijke vlak heft blauwe kwarts wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen, die turkooisblauwe vlekken bevat die je verbinden met Engelen van waarheid en wijsheid. Hij verbindt je met de turkooizen vlam van een zuiver, mededogend bestaan, verhoogt je bewustzijn en stimuleert dienstbaarheid aan de mensheid. Deze steen met een hoge vibratie brengt harmonie en licht en helpt de gave van spirituele evolutie te vinden. Hij stimuleert vergeving op multidimensionale niveaus en bevrijdt je van je karmische verleden. Hij kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Op de keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt u uw spirituele aard te begrijpen. De steen is ook verbonden met de ‘normale’ blauwe straal, die voor de waarheid staat. Deze straal helpt bij het oplossen van oude blokkades en oude conditioneringen. Hij leert je mild en zacht en respectvol voor jezelf te zijn, zonder oordeel. Leert je houden van jezelf zoals van God. Deze energie brengt ook healing. De blauwe straal schoont het ego. De blauwe straal is verbonden met Neptunus en de Plejaden. Deze straal is verbonden met het keelchakra en helpt je hierdoor om tot je hogere zelf te spreken.

We hebben ook nog een aantal kleinere stukjes van Clevelandiet kunnen kopen, maar hij had er nog maar heel weinig van. Toen we een paar dagen later bij hem waren zei hij tegen ons, ik heb nog iets nieuws gevonden, Clevelandiet waarop Mica in de vorm van donkere Lepidoliet groeit. Wij hebben de oliedrum mogen uitpakken en een aantal prachtige stukken eruit gehaald. Stenen zijn zo scherp en helaas zaten mijn handschoenen in mijn koffer dus mijn toch al gehavende handen kregen er weer een paar sneetjes en gescheurde nagels bij. Ook zijn ze dan lekker zwart van al dat krantenpapier waar de kristallen mee ingepakt zijn.

 

 

Clevelandiet

Clevelandiet is een uitstekende steen voor een grondige verandering in je leven. Hij helpt je de toekomst gelijkmoedig tegemoet te treden en voorziet in een veilige reis naar je doel. Dit kristal bevordert gerichtheid op de precieze soort verandering die je behoeft en toont je de gaven en instrumenten die tot je beschikking staan om je doel te bereiken. Clevelandiet is voor dit doel een initiatiesteen. De steen houdt verband met de drie fasen omtrent godin en vrouw zijn: maagd, moeder en oude wijze vrouw. Het kristal bevordert transitie en waarborgt ‘wedergeboorte’. De perfecte steen voor rituelen daaromtrent. Clevelandiet helpt negatieve situaties te veranderen in positieve omstandigheden die het leven omarmen. Geplaatst op de zonnevlecht bevrijdt en transformeert het de diep verborgen emotionele angsten omtrent verlatenheid, afwijzing en verraad. Hij bevordert zelfkoestering. De steen werkt positief bij stress, genetische aandoeningen, cellulair geheugen, maagklachten (spanning), spijsvertering en hoofdpijn.

Lepidoliet

Zuivert elektromagnetische vervuiling en dient op computers te worden geplaatst om hun uitstraling te absorberen. Als lepidoliet mica-achtige vormen aanneemt, worden zijn eigenschappen zeer versterkt en is het een zeer efficiënt schoonmaakmiddel. Lepidoliet verjaagd negativisme, activeert en opent de chakra’s van de keel, het hart, het derde oog en de kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Deze steen helpt bij spirituele reizen en heeft toegang tot de Akasha kronieken. Het kristal stemt u af op gedachten en gevoelens uit vorige levens die nu een blokkade in uw leven vormen en kan u tevens meenemen naar de toekomst.

Lepidoliet is zeer nuttig bij het verlichten van stress en depressiviteit. Het maakt een einde aan dwanggedachten, neemt wanhoop weg en helpt tegen slapeloosheid (leg een plakje onder het kussen). Doordat het lithium bevat, draagt het bij aan het stabiliseren van stemmingswisselingen. Uitstekend voor het overwinnen van emotionele afhankelijkheid. Ondersteunt het opheffen van verslavingen en helpt bij anorexia. Emotioneel laat lepidoliet u steviger in uw schoenen staan, vrij van de invloeden van anderen. Goed bij slaapstoornissen en emotionele stress. Het verlicht allergieën, versterkt het immuunsysteem, herstructureert DNA, verlicht uitputting, epilepsie en Alzheimer.

We vonden bij hem ook op de net uitgepakte tafel een groot stuk wat zo’n unieke energie uitstraalde dat we hem wel moesten pakken. Het is een hele grote Scepterkwarts op moedergesteente.

Scepterkwarts

Zeldzaam en uniek meesterkristal. Deze kristalvorm kom je zeer zelden tegen en komt in verschillende kristalsoorten voor. Dit kristal is puntvormig, waarbij de punt zich verdunt tot een dun staafje. Het kristal groeit in een cluster op dit staafje en verdikt en verbreedt zich als het ware na verloop van tijd. In feite kun je een scepterkristal zien als een dubbeleinder waar aan één zijde de punt is doorgegroeid tot ‘staaf’. Dit heel unieke kristal helpt je je eigen monadische bewustzijn te ontwaken en te channelen naar je andere delen van je eigen zelf. Hij verbindt je oorsprongsenergie en monadisch zelf opnieuw met je hoger zelf, persoonlijk zelf en innerlijk kind. En helpt je deze energieën op aarde steeds meer op te nemen en uit te stralen. De hoge lichtfrequentie wordt middels het staafje gechanneld in je systeem, waarbij het diepgaande transformaties brengt om het hoger licht uiteindelijk volledig te kunnen opnemen en uitstralen in heel je wezen en elk chakra.

Een andere middag dat we bij hem kwamen waren er net enorm grote Amethist punten uitgepakt, met aan de onderkant rookkwarts. Het zijn net grote toortsen, we hebben er een aardig aantal van gekocht omdat we een superprijs van onze vriend kregen. We hebben ook een paar exemplaren die korter zijn en van onderen afgeplat, zodat ze kunnen staan. Wat een instrumenten zijn deze toortsen.

 

Als laatste willen we zeggen dat we bij hem een paar unieke stukken hebben gekocht van Rookkwarts clusters met daarop naalden van Rutielkwarts. Dit is echt heel bijzonder! Ze zijn echte een sieraad om neer te zetten en wat een mooie combinatie qua energie.

  

Rookkwarts

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen., tevens helpt het spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Leg de steen wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goede steen om zaken zuiver te houden. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je aan radioactief materiaal bent blootgesteld, radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad.

 Rutielkwarts

Bevat een volmaakte balans van kosmisch licht, verlicht de ziel, bevordert spirituele groei, reinigt de aura en voorziet deze van energie. Hij bevordert je daadkracht en helpt om je eigen levensenergie en levensritme in te nemen. Hij reinigt, verheldert, verdrijft negatieve energie, laat het verleden los. Dit is een zeer doeltreffende genezer die energie op elk niveau integreert. Rutielkwarts versterkt intenties, emoties en zuiver bewustzijn en versnelt het proces van manifestatie, intuïtie, ontwikkeling van paranormale vermogens en interdimensionaal reizen. Hij helpt je om spirituele kennis te vergaren en te aarden, hij aardt lichtenergie op cellulair niveau en brengt verlichting naar alle niveaus van je wezen. Ook werkt deze steen heel krachtig op de etherische blauwdruk, heelt blokkades, scheuren in het energielichaam voordat deze zich uiten als ziekte. Hij vult je energieveld met lichtenergie en vergemakkelijkt contact met de hoogste spirituele gids. Heel goed voor de zonnevlecht, want rutielkwarts brengt je de kracht van de zon en helpt je meer in je eigen kracht te komen. De steen geeft geestelijke vrijheid en maakt je bewust van je levensdoelen. Hij helpt je de gevolgen van vroegere daden te begrijpen en helpt je bij het plan van het huidige leven. Rutielkwarts is nuttig voor therapeuten want hij filtert negatieve energie van cliënten en beschermt tegen een psychische aanval. Gebruik deze steen om ongemakken uit vorige levens te verhelpen en inzicht hierin te krijgen. Het zoekt de kern van oorzaken en gevolg van vroegere daden en leert deze te begrijpen en helpt dan ook van richting te veranderen indien nodig. Het verlicht angsten, fobieën en bezorgdheid, heft benauwdheid op en gaat zelfhaat tegen. Deze steen bevordert vergeving op alle niveaus. Rutielkwarts is zeer heilzaam bij chronische ziekten, impotentie en onvruchtbaarheid. Het helpt bij uitputting en energieverlies, het behandelt het ademhalingskanaal en bronchitis, stimuleert de schildklier en verjaagt parasieten. Het stimuleert groei en wederopbouw in cellen en herstelt beschadigde weefsels en stimuleert de haargroei.

Dit was het weer voor vandaag, er zullen vast nog meer blogjes volgen want het voelt nog niet als klaar voor ons, dus voor wie het nog niet zat is ha ha. Tot in de volgende blog.

Menu