Inkoopreis Tucson deel 5

Algemeen

Het zit er voor ons bijna weer op. Dit voelt altijd een beetje vreemd. Vandaag lopen we nog voor een laatste keer een aantal plaatsen af, maar we voelen dat het wel klaar is. Daarna gaan we de laatste kristallen naar UPS brengen en de pallets klaar laten maken om te verzenden. Deze zijn minimaal 10 dagen onderweg, dus altijd afwachten wanneer de kristallen bij ons thuis zullen aankomen. En dan begint het uitpakken, opnieuw bewonderen, prijzen en de winkel opnieuw inrichten. Vandaar dat we dan weer even met de winkel gesloten zijn. De winkel wordt helemaal schoongemaakt en de kristallen krijgen hun nieuwe plekje, dus alles ligt weer anders. Voor de energie is dit fantastisch, maar voor ons om de stenen te vinden weer een hele klus. Tegen de tijd dat we gewend zijn ligt alles weer anders ha ha.

De laatste twee dagen hebben we nog fantastische kristallen mogen inkopen, eigenlijk boven verwachting, niet dat we echt een verwachting hebben, maar toch voelt het zo. We zijn heel erg gelukkig hoe deze reis is gegaan en dat is fijn.

Hier in Tucson worden zoveel kristallen en stenen in verschillende prijsklassen aangeboden, van de grootste rommel tot de duurste juwelen. Dus je ziet echt van alles. Bij de duurdere handelaren is het altijd heel leuk om te kijken en je te vergapen aan prachtige stenen die wel boven ons budget liggen, maar dan zie je wat er weer in Moeder Aarde voor moois gevonden wordt en wat een soort de trend is om het zo maar te noemen. Dit jaar zagen we bij de duurdere zaken prachtige grote Amethist geodes in een ijzeren constructie in de vorm van vlinders. Ze hebben dan in Brazilië Amethist geodes gevonden die de vorm van een vlindervleugel hebben als je deze doormidden zaagt. Dit is echt heel mooi. En ook zagen we een aantal reuze harten in ijzeren standaarden en ook Agaat plakken met wel een meter doorsnede. Fantastisch om in een interieur te plaatsen. Maar de prijzen in deze zaken zijn exorbitant hoog.

Maar wat schetste onze verbazing, toen we eergisteren bij onze Braziliaanse vriend langs liepen zagen we een aantal hele grote harten in een mooie ijzeren standaard staan. De harten staan dan mooi rechtop. We waren op slag verliefd. Hij vertelde dat ze net nog met een container binnen gekomen waren en dat wij de eerste keus hadden. Een aantal waren van zo’n hoge kwaliteit, dezelfde als bij die dure zaken. Diep paars van kleur met prachtige kristallen. Echt topkwaliteit. Er stond ook in de hoek van zijn zaak een mega groot hart van 36,55 kg. Onze vriend liep daar naar toe en liet ons zien hoe speciaal dit hart was, het kan namelijk draaien in zijn ijzeren constructie, dus je kan de voor of de achterkant laten zien. De voorkant bestaat uit een lichtere Amethist en de achterkant is een prachtige drusy combinatie van Amethist met Prasioliet en wat Rozenkwarts. Zo mooi! De maat van dit hart is 56 x 44 cm, dus super groot. We vroegen schoorvoetend de prijs van deze prachtige harten en tot onze verbazing was dat in onze prijsrange, voelde het goed. Bij de andere zaken zijn de prijzen van deze harten 2 tot 3 maal zo hoog, dus wij zijn heel erg blij.

 

We hebben uit Brazilië ook weer een doos hele mooie Amethist rozen kunnen kopen. Deze zagen we bijna niet en we wilden ze graag weer hebben, dus toen we ze bij één van onze vaste handelaren zagen werden we heel blij. De energie van deze unieke Amethisten is heel delicaat en hoog.

Amethist roos

Amethistrozen hebben een zeer hoge vibratie, waardoor de energie van deze bijzondere Amethist tot diep in je cellen en het DNA doordringen en deze reinigen en helen. Ook brengen ze je snel in bètagolftoestand. Deze bloemen brengen licht en liefde in de omgeving, ze stimuleren en kalmeren ook het keel- en hartchakra. Steen vol mededogen die spiritueel zeer krachtig is en uitermate beschermend en kalmerend werkt. Amethist roos geeft toegang tot een hoger bewustzijn en geeft innerlijke stabiliteit en helpt om antwoorden te krijgen om het eigen leven naar het hoogste doel en welzijn te voelen. Deze roos of bloem helpt je om oordeelloosheid en heelheid in jezelf te ontwikkelen. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf. Deze stenen zijn zeer beschermend en verbonden met de Violette Vlam of Straal van Meester Saint Germain. Ze verbinden je met je eigen goddelijke oorsprong, maken ontspannen en helpen je afstemmen op je hogere zelf. Deze prachtige bloemen geven innerlijke en mentale rust. Ze zuiveren je aura, werken kalmerend en transformeren negatieve energie in licht en liefde. Amethistroos helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Deze bijzondere amethist bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie, helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, de longen en bij huidproblemen.

Uit China hebben we ook nog twee fantastische kristalsoorten ingekocht. Een doos met hele mooie stukjes groene Fluoriet met daarop of daarbij schubben van grijze Calciet, ook iets voor verzamelaars. Deze handelaar verkoopt echt topkwaliteit en de handelaren uit het hogere segment kopen bij hem, maar ook voor ons zijn er altijd kristallen te vinden die in onze zaak passen. Bij deze man hebben we ook de prachtige Lasers uit Mongolië gekocht. Energetisch is de combinatie van Fluoriet met Calciet fantastisch omdat de stenen elkaar versterken. Maar ook een prachtig stuk Mangano Calciet, zo prachtig van kleur met hele mooie schubvormige kristallen.

 

 Groene Fluoriet met Calciet uit China

Fluoriet brengt orde en stabiliteit in alle werkelijkheden, het verhoogd zowel je logische als intuïtieve vermogens en maakt bewust van hogere werelden en realiteiten. Het brengt balans tussen intelligentie en intuïtie, verhoogt je concentratie en helpt je door illusies te zien en de waarheid te achterhalen. Het is een multi dimensionale steen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Hij werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en kleur. De groene heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten, als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een kamer verwijdert het negatieve energieën uit de omgeving en verhoogt het uw energieniveau. Calsiet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn. Het versnelt de spirituele ontwikkeling. Op psychisch niveau verbindt calciet de emoties met het intellect. Geeft weer hoop en motivatie en bestrijdt luiheid en helpt energieker te worden. Calciet kalmeert de geest en versterkt het geheugen, verlicht emotionele stress en vergroot het zelfvertrouwen. Calciet reinigt de chakra’s, brengt ze in balans en voorziet ze van energie. Goed voor skelet en botten en gewrichten. Verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Versterkt het immuunsysteem.

 We zijn al een paar jaar op zoek naar mooie betaalbare Boulder Opalen uit Australië. Zelf dragen we ook heel graag een hanger daarvan, maar als we deze omhadden dan werd er regelmatig gevraagd waar deze in de winkel lagen en dan moesten we weer iemand teleurstellen. Want de exemplaren die wij droegen hadden we bij een collega Boulder Opaal specialist gekocht. Maar om ze voor de zaak in te kopen waren ze gewoon te kostbaar voor ons. Maar nu zijn we heel erg blij dat we hele mooie betaalbare Bouder Opalen hebben kunnen inkopen. De prijzen van de hangers die we zelf gaan boren zullen variëren tussen de € 11,- en de € 111,- We hebben dus verschillende kwaliteiten ingekocht. Hoe meer Opaal zich in de steen, waarvan de basis uit Limoniet bestaat, bevindt, hoe kostbaarder deze wordt. Ook zijn bepaalde kleuren duurder. Zelf zijn we nu heel erg gelukkig met wat we hebben ingekocht omdat de stenen heel veel Opaal bevatten. We merken dat er steeds meer hangers en soms ook wat oorbellen op ons pad komen. We hebben dus ook gelijk maar rekjes gekocht om onze hangers en oorbellen bij de kassa mooi op te hangen, zodat ze beter te zien zijn.
Heerlijk om weer dingen te kunnen verbeteren, zo blijf je altijd bezig.

 Boulder Opaal

Dit prachtige, maar vaak kostbare kristal werkt erg goed voor het hart. Het helpt je om vanuit je zielsniveau te leven en van hieruit jezelf en je omgeving weer te gaan ervaren. Boulder Opaal helpt je bij het loslaten van gevoelens waardoor je je laat provoceren. Het helpt ook om oude hindernissen en schuldgevoelens los te laten. De steen is zeer behulpzaam bij depressie, hij geeft je het gevoel het leven weer aan te kunnen. Boulder Opaal of Edel Opaal is een echte Opaal. Er zijn veel verschillende soorten Opalen, in verschillende kleuren met elk zijn eigen kenmerken. Men noemt Opalen soms negatief, dit komt waarschijnlijk doordat Opaal je confronteert met je eigen innerlijk en je schaduwzijde. Voor mensen die liever onwetend willen blijven en hun innerlijk niet willen transmuteren wordt hij daarom soms als negatief ervaren. Leg een Opaal af en toe in water, omdat ze uit kunnen drogen en barsten. Het is een delicate steen met een fijne vibratie. Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek. Opalen kunnen genezing naar het energieveld van de aarde sturen, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien. Opaal versterkt de wil om te leven, het zou verlichting brengen bij de ziekte van Parkinson, infecties en koorts en verbetert het geheugen. Opaal zuivert het bloed en de nieren, zou het insulinegehalte reguleren en bevallingen en PMS verlichten. Als elixer weldadig voor de ogen.

In Mexico wordt de fantastische Danburiet gevonden. Deze steen heeft zo’n lieve, krachtige energie. Echt een Nieuwetijds kristal. Er worden ook Danburieten gevonden die men drusy noemt, deze zijn begroeit met Calciet kristalletjes. Deze versterken de energie van Danburiet. Al een aantal jaren zijn de Danburieten die gevonden worden niet echt transparant meer, het voordeel daarvan is dat je grote exemplaren kunt kopen die dan heel betaalbaar zijn en de energie van deze stenen is echt top. Maar nu hebben we het geluk gehad dat we een doosje kleinere tegen zijn gekomen die heel helder zijn. En ook zijn we weer een aantal Drusy Danburieten tegen gekomen, ook hele kleine puntjes waar de Calcietjes bijna als suiker op de kristallen liggen. Zulke kleine hadden wij nog nooit gezien. Zo fijn om nu weer alle soorten van Danburiet in onze collectie te hebben. Echt een aanrader om zo’n kristal eens vast te pakken en de energie te voelen.

Drusy Danburiet

Deze is bedekt met fijne calsiet- of kwartspunten en verheft de hartenenergie tot een fijnere vibratie en trekt Aartsengelen en hogere machten aan. Een lichtwerkerskristal bij uitstek met een zeer hoge trilling, verbonden met het pure witte licht, de goddelijke witte straal en met de energie van Aartsengel Michael. Bevat heel veel liefdesenergie en werkt sterk op het hart. Verbonden met de regenboogenergie en is voorbij de dualiteit. Helpt je op het pad naar verlichting en heeft verbinding met sereniteit en eeuwige wijsheid. Hij bevordert de instroom van Boeddha-energie en universele liefde. Deze steen koestert harmonie, maakt het gemakkelijker hulp te geven en te ontvangen en dankbaar te zijn. Hij zorgt voor meer mededogen en kan je in de moeilijkste omstandigheden om het leven laten lachen. Deze combinatie is een prachtige gave voor terminaal zieken of radeloze zielen. Hij bevordert kalmte en zorgt voor geduld en gemoedsrust. Hij werkt emotioneel ontgiftend en zuiverend, helemaal gecombineerd met rookkwarts.

Als laatste willen we laten weten dat we echt het gevoel hadden dat we een ‘schat’ gevonden hebben. We konden onze ogen werkelijk niet geloven. We liepen zoals gewoonlijk een aantal zaken af en bij een hele aardige oudere man ging Wim op zijn knieën om een stapel platte dozen onder een rek uit te trekken. Het waren ouden dozen en tussen de stenen die een beetje stoffig waren lagen dennennaalden en wat blaadjes. Hij vertelde ons dat hij ergens een oude voorraad had opgekocht van een steen die hij niet kende, maar die hij erg mooi vond. Onze mond viel open toen Wim ons riep en wij in de doos keken, wat bleek, hij had nog een aantal Spirit Caves gevonden, een steen die wij jaren geleden ooit hadden. Het is een zeer zeldzame steen, eigenlijk een kleine Geode die ooit in Mexico gevonden is. Tot grote verbazing van de handelaar kochten wij al zijn dozen. Hij heeft er eentje voor zichzelf gehouden als herinnering aan dit unieke kristal. Wat een groot cadeau om dit prachtige kristalwezen nog tegen te komen.

  

Spirit Caves (spirituele grot)

 Deze geode bestaat uit Hyaliet Opaal met kwartsbloemen en fluorescerende chalcedoon. Uit de Candelaria mijn, Moctezuma, Sonora, Mexico.

 Deze manifestatie van de Flower of Life in een heilige grot leert ons hoe we door Moeder Aarde geëerd en gevoed worden. Dit kristal geeft toegang tot vastzittende emoties en versterkt de gebieden van de zonnevlecht en het hartchakra en helpt je, je “inner heart space” te vinden en laat je voelen dat je een deel van de creatie bent. De steen helpt je, je innerlijk kind te vinden en laat zien dat strijden niet meer nodig is. De sleutel is om te spelen en onschuldig te zijn. Als je weerstand voelt, plaats deze dan in de grot en vraag Moeder Aarde deze voor jou te transformeren in vreugde. Met dit kristal kun je over de diepere mysteries van het leven mediteren. Dit juweel van Moeder Aarde assisteert je op sjamanistische reizen en staat in contact met de Rijken van de Elementalen. De Deva van de Spirit Caves verteld dat in het midden van Moeder aarde zich een vlam bevindt, diep in haar, verborgen onder lagen en beschermd als in een baarmoeder. Het licht van deze vlam is beschikbaar voor hen die er vanuit hun hart naar zoeken. Als je dit licht kunt ontvangen zal de vlam van je eigen hart ontsteken en gevoed worden. Als je in stilte in je ‘inner hart space’ bent, zal je dieper bewust worden van jouw rol in de gehele creatie. Afwijzing en overleven zal niet meer aan de orde zijn als je weer verbonden bent met je innerlijke hart, waar liefde, onschuld en spelen de sleutelwoorden zijn. Je zult je weer thuis voelen en verbonden zijn met je oorspronkelijke zelf. Fysiek werkt de steen ondersteunend bij sinusproblemen en de slijmproductie.

Dit was onze laatste blog vanuit Amerika. Vrijdag avond zullen we in Nederland aankomen. Zaterdag 4 en zondag 5 februari zullen we met de winkel open zijn, omdat we daarna ruim 2 weken gesloten zijn om de winkel opnieuw in te richten en al onze ‘schatten’ te prijzen.

De nieuwe kristallen zullen vanaf donderdag 23 februari in de winkel liggen. We zullen dan 4 dagen open zijn. Van donderdag 23 t/m zondag 26 februari zijn we van 10.00 tot 17.00 uur geopend. We kijken erg uit naar deze dagen omdat het zo fijn is om te delen wat we allemaal vanuit Amerika hebben mogen meenemen. Wie weet tot in de winkel.

Agenda

4 en 5 februari (zaterdag en Zondag) Winkel Open

23, 24, 25 en 26 februari (donderdag, vrijdag, zaterdag en Zondag) Winkel Open 

4 en 5 maart (zaterdag en Zondag) Winkel Open

11 en 12 maart (zaterdag en Zondag) Winkel Open

Menu