Kristallen, Liefde, Moeder Aarde, Sirius, de Zon en vooral ook Goud

Algemeen

Zoveel inzichten weer de laatste tijd, het is bijna niet bij te houden of te bevatten. Onthouden lukt al helemaal niet meer, daar gaat de trein te snel voor. Maar misschien maar goed, want we dienen uit ons hoofd naar ons hart te gaan en ons hart weet alles nog wat belangrijk is. We horen regelmatig in de winkel dat klanten het fijn vinden om ook te lezen wat we meemaken met de stenen en kristallen, de reizen die we door ze maken (helaas is dat de laatste tijd bijna niet mogelijk geweest), maar ook de inzichten die we door ze krijgen. Omdat er nu zoveel mooie inzichten kwamen, wil ik deze graag delen in deze blog. Voor wie alleen over kristallen wil lezen, scrol even naar beneden en sla dit stuk over.

We hebben het er regelmatig over hoe ‘blessed’ we ons voelen hier in het Lichtpuntje. Dat we met zijn allen zoveel kunnen delen, ons verdriet, angsten, maar ook prachtige inzichten en momenten van trilling verhoging wat zoveel geluksgevoel geeft. Maar ook dat we voelen hoe we groeien en meer en meer uit de dualiteit aan het komen zijn en dat we tegenwoordig tegelijkertijd geluksgevoel ervaren als we door een moeilijke ervaring gaan en dat alles veel sneller gaat. We beseffen ook door verhalen van klanten in de winkel, dat een groot aantal zich zo vaak alleen en niet begrepen voelt, door hun familie, vrienden of omgeving, Dan beseffen wij weer extra dat wij heel erg boffen. Dat wij wel dezelfde taal spreken en elkaar begrijpen en ook om de beurt weer even een leraar voor de ander kunnen zijn. Wim zegt altijd grappend, maar ook zo wijs, als een van ons weer ergens tegen aan loopt: “Ik hoop dat je dit deel snel zal oplossen, want dan hoef ik het niet te doen.” Hij bedoelt hiermee dat iedereen een deel van jouzelf is. De Maya’s zeggen het altijd zo mooi: “In Lak’ech”, wat “Ik ben een andere Jij” betekent. Dit is een Maya groet die betekent dat we allemaal één zijn. Als we werkelijk diep van binnen gaan beseffen dat die ander een deel van onszelf is, dan kunnen we ook niet hard meer over die persoon oordelen. We voelen sowieso dat het oordeel steeds meer aan het verdwijnen is in de hogere dimensies waar we op weg naar toe zijn en waar meer mensen die we spreken, al vaker in vertoeven. In gesprekken met klanten horen we dat ze zich vaak stiller, rustiger van binnen voelen, meer verbonden met zichzelf en dat ze veel meer bij zichzelf kunnen blijven. Dat is natuurlijk heerlijk!

Het thema ‘liefde’ is een van de belangrijkste op Aarde. Dit thema kan het mooiste, maar ook het pijnlijkste zijn wat er is. Er zijn zoveel verschillende vormen van liefde. Liefde voor je naaste, voor je vrienden, je familie, je kinderen en vooral liefde voor een partner of geliefde is er eentje die ingewikkeld kan zijn. De term ‘onvoorwaardelijke liefde’ is een liefde van een hogere orde, omdat je dan diegene helemaal kan laten zijn wie hij of zij is. Je stelt dan geen voorwaarden meer. Wijzelf komen ook meer en meer tot de slotsom dat we eerst helemaal van onszelf dienen te houden eer we ons met heel ons hart kunnen verbinden met anderen. Als we met onszelf verbonden zijn en zielsveel van onszelf kunnen houden, hebben we geen ander nodig om ons gelukkig te maken. Dan hebben we geen verwachting meer van een ander. Zonder dit kunnen we nooit gezonde relaties aangaan.

Met Nikki ben ik een weekje naar Egypte geweest, we hadden zo’n behoefte aan rust en aan de zon en de zee. Op het laatste moment pakte in het boekje de Alchemist van Paulo Coelho en stopte deze in mijn handbagage, waarom, geen idee. Het was een impuls. Dit boekje heb ik zo’n 18 jaar geleden voor het laatst gelezen. Zo treffend om in Egypte een verhaal te lezen dat zich in dit land afspeelt. In dit prachtige boekje vol wijsheden gaat het over onvoorwaardelijke liefde en over goud, over het alchemisch proces om van lood goud te maken. Over de liefde schrijft hij zo mooi: “Liefde verhindert nooit iemand zijn eigen legende/schat te zoeken, wanneer dat wel gebeurt, betekent dat, dat het niet de ware liefde is, de liefde die de taal van de wereld spreekt, de taal van het hart.”  Hij zegt ergens ook zo mooi in het verhaal: “Je houdt van iemand, omdat je van iemand houdt. Liefde kent geen redenen.”

De zon is zo’n bron van ongelofelijk veel liefde en warmte die ons mensen heel blij maakt. De zon komt al een paar weken bij een aantal van ons van het Lichtpuntje sterk naar boven. We voelen net zoals veel mensen een sterke connectie met de Zon, een bron waar we vandaan komen, maar ook nog daar voorbij. Dit is best mooi om te beseffen, omdat we zo vaak horen van: “Ik ben van de Pleiaden” of van “Sirius” of “Venus”. Wij voelen meer dat we daar wel geweest zijn, of dat delen van ons daar nog vertoeven, maar we komen van zoveel verder. We komen van de bron, dus waarom onszelf in een hokje zetten, ons beperken tot iets wat eigenlijk zoveel meer kan zijn. Dit geldt ook voor de 5e Dimensie waar we het zo vaak over hebben. Heel begrijpelijk, want de 5e Dimensie is al zo prachtig en liefdevol, dit voelt als het paradijs na zo lang in de 3eDimensie te hebben vertoefd. Maar we hoeven onszelf niet te beperken. De sky is the limit. Een paar weken geleden hadden we zo’n mooi inzicht. Er wordt veel gepraat over de 5e Dimensie, maar ook over 5 G straling. Dus licht tegenover donker, goed tegenover slecht. We moesten zo lachen toen we dit ‘doorkregen’. We beseften dat als we ons verbinden met onze bron, met wie we in totaliteit zijn, dat we geen last meer hoeven te hebben van 5G, maar dat we ook veel meer in contact kunnen komen met delen van onszelf voorbij 5D. Als we onszelf meer gaan uitlijnen met ons hogere zelf, dan zullen we zoveel meer in balans komen, zoveel meer liefde in ons hart, voor onszelf en iedereen gaan voelen. Voor een aantal van ons helpt de zon daar altijd bij, dit is heel persoonlijk natuurlijk, maar de zon heeft zo’n prachtige energie.

De zon die een prachtige gouden kleur heeft, heeft ook een verbinding met het element goud. En goud is zo belangrijk voor ons en onze Aarde. Het thema goud kwam deze afgelopen weken opvallend vaak op ons pad, in combinatie met Sirius, Moeder Aarde, Venus en Leeuwen, natuurlijk alles verbonden met de energie van kristallen, waar wij ons iedere dag mee bezig houden en mee verbonden zijn.

In het boekje de Alchemist gaat het dus ook over goud en hoe er verschillende manieren voor een Alchemist zijn om goud te kunnen maken. Dit kan een letterlijk proces zijn, maar natuurlijk ook een figuurlijk proces. Want tot goud komen, is ook tot verlichting komen. Een van de wegen is studeren, alle symbolen en (chemische) processen begrijpen. Een andere weg is spontane verlichting, deze is heel zeldzaam. Maar de weg die voor de meeste mensen geldt, is die van de reis van het leven, dat het leven je leert. In het verhaal zegt de Alchemist: “Wees in het Nu, luister naar je hart, want je hart kent alles, is verbonden met de ziel van de wereld en zal daar ooit weer terugkeren.” Niemand kan vluchten voor zijn eigen hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt, zodat je nooit verrast wordt. Geen enkel hart heeft ooit geleden als het op zoek is naar zijn dromen, want iedere dag is een ontmoeting met God en de eeuwigheid. De hoofdpersoon in het boekje vraagt op een gegeven moment aan de Alchemist: “Wat was er mis met alchemisten die goud zochten en het niet vonden.” Het antwoord was: “Ze zochten alleen goud, de schat van hun eigen legende, zonder deze te willen leven. Sommige zochten alleen naar het goud en vergaten dat lood, koper en ijzer ook hun eigen legende moeten waarmaken en wie zicht bemoeit met de legende van een ander, zal de zijne nooit ontdekken. Wie zijn eigen legende leeft kan alles wat hij moet kunnen. Er is maar één iets wat een droom onmogelijk maakt: de angst om te falen.”

Je kunt een ander niet veranderen en toch kun je ze veranderen door een liefdevoller mens te worden, waardoor de frequentie van energie die je uitzend verandert. Als jij onvoorwaardelijke liefde bent, zonder oordeel bent, zullen anderen op een andere manier op je reageren. Zo heb je jezelf en anderen veranderd, want Zij zijn Jij en Jij bent Hen. Afgescheidenheid is een illusie. Het leven is een spel, als jij jezelf in het spel verandert, krijgt de ander ook ruimte om veranderingen door te maken in zijn of haar tijd en op een manier waar zij zich goed bij voelen.

Toen we weer terug waren uit Egypte was er weer zoveel te delen, het lijkt soms wel of we elkaar weken niet gezien hebben, zoveel is er altijd weer te vertellen. Dit gaat zelfs tussen het prijzen van de stenen of het schoonmaken van de winkel door. Nikki merkte in Egypte dat ze gewoon keelpijn had van het vele praten ha ha. Op een avond na het werk kreeg Natascha na het zien van een aantal delen van de Turkse Netflix serie Atiye (the Gift), die veel spirituele elementen in zich heeft en waarvan de beelden plekken van herinneringen opriepen, namen van plaatsen door. We zoeken dan gelijk op onze telefoon op wat dit betekent en die avond viel er voor haar zoveel op zijn plek. Sinds haar bewustzijn open is gegaan krijgt zij veel plaatsen en coördinaten door. Meestal blijken er verbindingen tussen deze plekken/krachtplaatsen te zijn. Ook plaatsen waarvan ze voelt dat ze deze moet bezoeken. Deze avond ging het maar door en het ene na het andere viel voor haar op zijn plaats. Als andere mensen ons dan zouden zien, soms zittend op bed nog voor de tv, als 2 kinderen vol enthousiasme, vaak bijna te hyper om daarna te kunnen slapen. Die avond kwam ze tot het besef dat de vele plekken te maken hadden met goud. Dat op al die plaatsen goud gevonden werd, veelal in grote hoeveelheden. Verder in deze blog meer over wat goud voor ons en onze Aarde betekent.

In onze blog van 29 juli 2020 gaat het over een bijzonder kristal, waarvan we nu ook weer nieuwe exemplaren op de webshop hebben gezet: Elestair, Siriuskwarts uit Zimbabwe, ook wel bekend als Shangaan Amethist. Toen deze kristallen op ons pad kwamen kregen we ook weer heel veel inzichten. Inmiddels weten we dat het komen tot inzichten iets is wat kristallen bij ons teweeg brengen. Dit is in een deel waarom ze op Aarde zijn. Deze bijzondere Krisallen uit Zimbabwe zijn zo verbonden ook met de Zon en de Leeuwen energie. Voor wie deze blog niet gelezen heeft zal ik wat delen hier weer weergeven, omdat alles zo samenvalt met het goud, Sirius, Moeder Aarde en de Zon.

Elestair, Siriuskwarts uit Zimbabwe (Shangaan Amethist)

Elestair, Siriuskwarts is een meester genezer die grote transformatiekracht bezit en letterlijk aan elke behoefte van je energiesysteem voldoet. Zijn verbinding met Sirius roept een gevoel van thuiskomen op. Hij moedigt spirituele evolutie aan en vergemakkelijkt mentale en spirituele ontgifting. Deze kristallen vullen je met een warmte en licht dat uren kan aanhouden. De kristallen zijn allemaal Elestiaal die een soort ‘stair/ster-way to heaven’ zijn en heel veel zijn ook Scepters, wat heel speciaal is, want deze komen niet veel voor. Sommigen zijn zelfs Enhydro. Ze bezitten een grote gelaagdheid, hebben veel in zich, zijn bijna super 7, zoveel inclusies en fantomen, lagen en poorten zitten in deze kristalen. Zo gelaagd is nu ook de grote informatiestroom die naar de aarde komt en op aarde rondcirkelt. Deze zuiverende steen zet eerst alle poorten en kanalen in je open, zet alles in paraatheid en gaat dan in jou structureren. Ben je klaar om verder te stromen, de steen is ook een sleutel, Scepters zijn sleutels, ben je klaar om in een nieuwe realiteit te stappen. Dit Kristal is een sleutel en de poort opent zich alleen als je er klaar voor bent. Hij zal niets forceren als je er nog niet klaar voor bent, dan zal hij wachten. Hij lijnt je hele chakra systeem uit en zet je in je stevigheid, want dat is nu heel hard nodig. Deze tijd vraagt naast zachtheid ook standvastigheid. Elestair bevat een ongelofelijke vrouwelijke energie en helpt ook krachtig de vrouwelijke lijn te helen en je te verbinden met de wijsheid van het vrouwelijke in je, zowel voor mannen als voor vrouwen. Hij verbindt hoofd, hart en basis, je hele systeem met elkaar, waardoor je steviger, standvastiger op aarde zal gaan leven, zodat je makkelijker dat waar je voor gekomen bent zal gaan doen. Elestair helpt bij het ontwarren van de tijdlijnen van de ziel. Geen twijfels en onzekerheden meer, maar ga leven vanuit je hart, vanuit je liefde en zachtheid, maar ga door, laat je niet meer van je doel afhalen of in twijfel brengen. Houd niet vast aan het oude, maar ga mee met de stoom van het leven van het Nu. Hij helpt je uit je hoofd te gaan en spanning los te laten, want als je in je hoofd blijft, dan sta je stil, zit je vast. Hoofd energie zorgt voor stilstand en de stroming van je hart zorgt dat je beweegt, dat je vooruitgaat, naar waar je hart van gaat zingen. Dit kristal zal je vriend zijn op deze reis en je ondersteunen. Het Elestiaal van de steen helpt je bewust te worden van je blokkades en deze af te pellen en overwinnen. Het is tijd om alles anders te gaan zien, het onzichtbare te zien, wordt wakker, open je ogen, hij helpt ook je 3e oog te openen, maar tevens houdt dit kristal je geaard. Elestair brengt orde in de chaos, laat zien dat alles op zijn plek gaat vallen, zeker bij mensen die veel manifesteren en weg zetten in de wereld. Die dingen doen die veel van ze vergt, dus pittige opdrachten hebben die veel van jou als mens vergen. Een vol leven kan op je gaan drukken, ook voor hen die al lange tijd door processen aan het gaan zijn en daar soms uitgeput van raken. Dit kristal helpt deze processen te filteren en geeft inzicht, waardoor veel op zijn plek gaat vallen. Steen zegt: Ga maar!!!. Je mag verder, leef het leven waar je voor gekomen bent, want het is tijd om te gaan! Als we verschuiven naar een andere dimensie, andere realiteit, kun je ook naar andere tijden reizen, dan kun je ook naar de toekomst reizen. In deze dimensie verschuiving die nu al plaats vindt zal tijd veranderen en kan helemaal wegvallen, de steen is een Tijdscapsule, waardoor je gaat zien dat je zelf de creator, schepper bent. Schepper van je eigen werkelijkheid. Kristal zei toen: jullie zijn scheppende wezens, noem mij Elestair, twijfel hier niet aan, alle namen zijn gecreëerd, ga uit vastgeroeste patronen of de denkwijze dat dit niet kan. Dit is een ascensie kristal die een enorme vreugde en liefde uitstraalt.            

   

Het prachtige boek van Linda Tucker, de Leeuwenvrouw, gaat over de heilige witte leeuwen van Timbavati. Timbavati is een plek waar volgens de plaatselijke bevolking en Credo Mutwa, Leeuwen sjamaan uit Zimbabwe, iets heiligs vanuit de hemel naar de aarde kwam. De witte leeuwen wiens verschijning een onderdeel zijn van de grote sterrenkaarten op aarde. De gecodeerde boodschap die besloten ligt in de Leeuwmens, de Sfinx en de Piramide van Gizeh, houdt rechtstreeks verband met de boodschap van de ware dragers der verlichting in het zuiden, de witte leeuwen van Timbavati, wat ligt aan de rand van het Krugerpark. De zuidelijke grens van dit gebied ligt dicht bij het Koninkrijk Swaziland en grenst aan de grenzen van Zimbabwe in het noorden en Mozambique in het Zuiden. Zoals we allemaal wel weten door de film de Leeuwenkoning, betekent “Zimba” leeuw. Dus in het woord Zimbabwe zit ‘Leeuw’, maar het woord “Zim” betekent Goud. In het boek vertelt Credo Mutwa, een van de belangrijkste sjamanen van Afrika, die helaas begin dit jaar gestorven is, en die Leeuwen sjamaan is, dat goud energetisch gewijde kennis van priesterschap op het hoogste niveau is. Deze sjamaan is verbonden met de energie van de Kosmische Leeuwen van Sirius. Hij vertelt dat het goud dat van nature aanwezig is in de ingewanden van de aarde, van essentieel belang is voor leven op aarde. Hij zegt dat goud de aanwezigheid, de stroomrichting en de zuivering van zoet water bepaald. Goud en koper zorgen voor de energie waardoor rivieren stromen en gezuiverd worden. Goud is volgends hem een spiritueel materiaal, een entiteit, het heeft een ziel. De energie van goud is verbonden met de energie van de leeuw. De leeuw is een Zonnegod, Sterrenbeest en staat symbool voor het hart van de mens. Het leeuwenhart is licht, liefde en waarheid. Liefde is het tegengestelde van angst. De leeuw correspondeert voornamelijk met goud (mononucleonisch goud) of de onderaardse zon (gesmolten kern van de aarde), daarom is de leeuw het symbool van de Zonnegoden. In Egypte had je de Zonnegod Ra en Farao Achnaton, die volgens de religie van de zon regeerden.

Farao Achnaton, of Akhenaten, of Amenhotep IV, welke gedurende de 18e dynastie in Egypte de grondlegger was van het eenheidsbewustzijn. Dat werd met de Essenen rond het begin van onze jaartelling nieuw leven ingeblazen en begint nu, in deze tijd weer tot wasdom te komen. Achnaton introduceerde de ‘Aton’, ofwel de Zonneschijf, de symbolische weergave van de zonnekracht, waar we allemaal deel van uitmaken. Hij probeerde met de Zonneschijf de helende kracht van de Zon, het zonlicht, onder de aandacht te brengen, iets wat wij nu tijdens de lockdown door Corona ook konden ervaren. Achnaton pleitte niet voor het monotheïsme, maar voor het afschaffen van de aanbidding van Goden. Hij vond het niet nodig om die nog langer boven ons te plaatsen. Net als wat nu aan de gang is. Ook wij worden ons weer bewust de ander niet op een voetstuk te plaatsen maar naar ons eigen gevoel te luisteren, naar ons eigen hart. Ook in de spirituele wereld niet meer achter een leider of goeroe aan te lopen. Je kunt er wel naar luisteren, maar kijk welke woorden met jou resoneren. Zo komen we weer in verbinding met wie wij zijn en kunnen we weer verbinden met onze ziel.

Sirius is in de derde dimensie een ster die exact dezelfde spiraalvormige route in het Melkwegstelsel volgt als die van onze aarde, maar dan in een ander zonnestelsel. Ze zijn nauw verbonden met elkaar. Energetisch is Sirius van de zesde dimensie. Veel spirituele mensen kennen en voelen zich behalve tot Sirius ook nauw verbonden met de Pleiaden. Ons zonnestelsel, de Pleiaden en Sirius zijn qua plaats- en tijdspositie met elkaar verbonden. Pas geleden is ontdekt dat onze zon in feite de 8e ster van de Pleiaden is en er 26.000 jaar over doet om een rondje rond de centrale zon van de Pleiaden, Alcyone genoemd te cirkelen. Daarom is het zo belangrijk dat wij nu ook in trilling verhogen, want we zijn eigenlijk als laatste nog achtergebleven. Daarom is er ook zoveel hulp van deze hogere dimensies, omdat we met elkaar verbonden zijn en dat het natuurlijk is dat we in trilling verhogen. Sirius is ook verbonden met de energie van Isis, de goddelijke, vrouwelijke, scheppende energie. Dit is ook voelbaar in deze kristallen, die ondanks hun enorme kracht een hele vrouwelijke, helende energie uitstralen. Sirius bewaart op multidimensionaal niveau de Blauwdrukken van hogere dimensies, niet alleen die van ons mensen, maar ook die van bepaalde dieren, zoals katachtigen, walvissen en dolfijnen, wolf en hondachtigen en paarden.

Toen ik het boek de Leeuwenvrouw van de week terug in mijn kast zette, schoven er een paar boeken te ver naar achteren. Toen ik ze pakte zat er een klein, oud, Engelstalig boekje bij: Lemurian Seeds, Hope for Humanity, geschreven door Shelley Kaehr. Het is een boekje voor het eerst uitgegeven in 1967. Tussen de bladzijde zat een orakel kaartje, ooit gekregen tijdens een workshop met daarop de wijze zin: “Ontdek de zegening in de huidige situatie.”
Ik las de bladzijden waar deze kaart tussen zat en tot mijn grote verbazing gaat deze behalve over Lemurisch zaad kristallen ook over het element goud. Het vertelt dat na de val van Lemurië, na de shock die hierdoor gevoeld is in het heelal, vele wezens van verre plaatsen met hoge technologische kennis naar de Aarde kwamen om te helpen met de heropbouw van de planeet die we Aarde noemen. Onze Aarde vol met natuurlijke bronnen als kristallen en goud, die zij nodig hebben voor hun technologie. Wij denken dat we nu pas de Aarde aan het uitbuiten zijn van deze bronnen, maar dit is al miljoenen jaren aan de gang. Onze Aarde is altijd al een van de meest waardevolle planeten geweest, zo rijk, overvloedig, dat iedereen daar wel een deel van wilde hebben. Dat de kristallen een communicatie, transmissie, teleportatie en informatiemiddel zijn, technologie bevatten die ons bevattingsvermogen nog te boven gaan. Dat ze informatie en bewustzijn bevatten over hoe we weer kunnen tijdreizen. In de tijd van Lemurië werden de kristallen gebruikt voor hoge technologieën, maar ook het goud wat op Aarde gevonden wordt. Goud werd gebruikt in speciale voeringen en platen in ruimteschepen waardoor ze met enorme snelheden door het heelal, zwarte gaten, door verschillende dimensies en astroïde gordels kunnen reizen. Zonder de hoge frequentie van het goud wat diende als bescherming zou men verbranden. Net zoals deze ‘buitenaardse wezens’, die eigenlijk andere delen van onszelf zijn, kristallen zaden op Aarde hebben geplant, zo hebben ze ook goud moleculen gezaaid. Goud is dus een levend organisme en kan op heel weinig plekken groeien, maar onze Aarde heeft de perfecte atmosfeer. Dit is de reden waarom de planeet Aarde altijd zo belangrijk is geweest in de historie van ons Universum. De Aarde is het kroonjuweel waarop dit goud in groten getale voorkomt, doorgroeit en geoogst wordt. We denken dat onze goud voorraad opraakt, omdat het toch een natuurlijke bron is, maar niets is minder waar. We zullen nooit zonder goud op Aarde zijn, want interdimensionale wezens planten constant nieuwe zaden, zodat onze Aarde voor de rest van haar bestaan dit waardevolle goud zal bevatten, omdat zoveel andere planeten in dit heelal afhankelijk hiervan zijn om te overleven, iets waar wij mensen totaal niet bewust van zijn.

Normaal is de blog om te schrijven over de nieuwe stenen en kristallen die weer in de winkel liggen, die we hebben kunnen inkopen, maar onze winkel is eigenlijk zoveel meer. Het is een plek met een hoge energie, omdat er zoveel verschillende kristallen met al hun informatie en energie aanwezig zijn. Welke in onvoorwaardelijke liefde er voor ons zijn en ons steunen op ons pad als mens, om ons te helpen wakker te worden en een paradijs op Aarde te scheppen. Dat we in liefde op haar kunnen gaan leven, in respect voor haar en al haar bewoners. Dat veel mensen in de winkel deze energie kunnen voelen en weer even kunnen opladen, bewust of onbewust, om zo weer verder te kunnen. Met een gelukkig gevoel naar huis gaan met een of meer kristallen vrienden.

Dus nu en dan, wanneer het voelt delen we wat we meemaken in de winkel of op reis. Want delen geeft zo’n geluksgevoel en we hebben het ook met zijn allen te doen. En eigenlijk zijn we één, dus praat ik op dit moment tegen mezelf ha ha. Maar over iets praten wat je bezighoudt, of raakt, geeft weer zoveel meer inzichten. Vandaar dat ik zo’n kletskous ben, nu begrijp ik het ha ha.

Nu dan eindelijk naar de stenen en kristallen. Van tevoren verwacht ik totaal niet dat er iets anders komt, maar zo zie je maar weer. Geen plannen maken en leven in het nu, wat nu voelt en komt is goed. Pasen komt er bijna aan, we zullen dan een dag extra met de winkel open zijn. We zullen dan goede Vrijdag 15 april t/m 2ePaasdag maandag 18 april van 10.00 tot 17.00 uur geopend zijn. We hebben pas een grote hoeveelheid kleine eieren van veel verschillende steensoorten uit Brazilië binnengekregen. We merkten afgelopen week al hoeveel mensen het leuk vinden om deze in huis te hebben, of eieren sparen.

Het ei is bijna overal ter wereld het symbool van een nieuw leven, de kiem van hoop. Maar het is ook een symbool van verandering, van opstanding, vandaar dat het zo’n passend symbool is voor Pasen. Het ei schenkt leven en is een teken van vruchtbaarheid en genezing. In deze tijd, de lente, komt ook de Aarde weer tot bloei en wordt er veel nieuw leven geboren.

We hebben uit Brazilië wat kleine en middelmaat Amethist geodes en kleine staande Agaat geodes binnengekregen. Dit is fantastisch voor klanten die nog op zoek waren naar een klein exemplaar. Meestal zijn deze heel snel verkocht en hebben we alleen grotere staan.

Amethist Geode

De vorm van de geode is symbolisch een baarmoeder waar de kristallen veilig in groeien. Deze Amethist Geodes geven ons een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De energie van de kristallen stralen naar buiten door de open kant, maar blijven toch ook in een beschermde holte. De steen neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten in de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit gelooft of niet. Ze zijn ook een goed hulpmiddel voor meditaties, ideaal ook om te gebruiken bij spirituele workshops, groepsmeditaties en elke ander vorm van gezamenlijk spiritueel werk, omdat ze rust geven en stress verminderen. Ze harmoniseren een groep en helpen zelfliefde ontwaken. Het zijn universele genezers. In de kamer van een zieke helpt een Amethist Geode de energie zuiver houden. De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet.

We hebben bij deze zending ook hele mooie kleine, platte stukken Amethist van een hoge kwaliteit, waarvan de rand is gepolijst, binnen gekregen.

   

Als laatste uit Brazilië hebben we prachtige AA kwaliteit staande punten binnengekregen. Deze bevatten allemaal holtes met kleine kristallen erin. In sommige zit ook wat paarse Amethist erbij. De vibratie van deze is erg hoog en zeer liefdevol. Ook van deze bijzondere kristallen staan er op de webshop.

Roze Amethist uit Brazilië

Roze Amethist straalt een krachtige en tevens zeer liefdevolle energie uit. Ze helpen je om via je hart een verbinding met je eigen Goddelijke Zelf te maken. Roze Amethist is een steen van waarheid die je helpt om weer te gaan leven vanuit je hart i.p.v. uit je hoofd, in totale oprechtheid en verbinding vanuit je diepste wezen en Goddelijke zelf. Ze hebben ook een diepe verbinding met de geesteswereld en helpen je om makkelijker in contact te komen met overleden geliefden en met Gidsen en Engelen. Het is een ultieme hart steen die je een intens gevoel van vrede en ontspanning geeft. Deze energie is zo uitgesproken dat, als je een steen vasthebt, je hem eigenlijk niet meer weg wilt leggen. Roze Amethisten helen krachtig je emotionele en fysieke lichaam. Ze bevatten zowel een grote kracht als tederheid, op een manier die heel voedend is voor de ziel. Ze helpen en helen je op verschillende manieren. Roze Amethist is een fantastische steen voor healers, zowel voor henzelf als voor hun cliënten. De steent laat je hartchakra volstromen met helende vibraties, waarna deze energieën door je hele lichaam stromen. Het is extreem krachtig voor het hart en hartchakra, maar ook voor de longen. Daarom wordt de steen voor problemen in deze gebieden aangeraden. De steen is ook heel krachtig in combinatie met andere stenen in steenleggingen op het lichaam en in grids. Roze Amethist heeft een zeer krachtige, beschermende vibratie die voorkomt dat negatieve energieën kunnen aanhechten. Het helpt je om een bewuste, liefdevolle verbinding met je innerlijk kind te maken en je hele wezen in een staat van eenheid te brengen. Voor mensen die in zware processen zitten, trauma’s of misbruik hebben meegemaakt, of veel verdriet en spijt ervaren, helpt de steen je hart open te houden en door deze moeilijke tijd te gaan om daarna weer positief in het leven te staan. Roze Amethist brengt vreugde en plezier in ieders hart en ziel en helpt mensen te helen die een scheuring tussen hun hoofd en hart hebben, waarna ze weer voluit vanuit hun hart kunnen gaan leven. Voor hen die aan hun ziel werken of voor Shamanen die Soul Retrieval (het herstellen van wonden, trauma’s en verloren van delen van jezelf) beoefenen, is deze steen het perfecte gereedschap. Roze Amethist is ook een hele goede steen voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. De liefdevolle, beschermende energie maakt het een perfecte steen voor in de slaapkamer, huiskamer, praktijk of werkomgeving. Het is ook een perfecte steen om aan een geliefde te geven, omdat deze liefdevolle gecentreerde hart energie, liefde en tederheid uitstraalt naar de ontvanger. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die in deze tijd zo hard nodig is en ons helpt te transformeren naar een Wezen dat in het Nu vanuit zijn hart leeft en vandaaruit een fantastisch leven vol liefde creëert.

   

We hebben ook weer nieuwe carvings uit India binnengekregen in de vorm van een Phurba, een Dorje en een Dorje Vaijra. Deze staan ook op de website. Ze zijn prachtig gemaakt uit Himalaya Bergkristal.

Phurba (Wapen van Licht)

Een Phurba is een Tibetaanse rituele dolk waarmee negatieve krachten of emoties kunnen worden verslagen. Men zegt ook wel dat de Phurba het symbool van doorbrekend inzicht is. De dolk bestaat uit 3 zijden met elk een eigen gezicht en staat voor het overwinnen en transformeren van onwetendheid, begeerte en haat. Tevens staat het symbool voor het beheersen van tijd: verleden, heden en toekomst. De Phurba’s hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor: – Healingen – Meditatie – Transformatieprocessen.

 

Dorje of Vajra

Deze bliksemschicht is een van de talrijke Hindoeïstische symbolen die werden overgenomen door de Boeddhisten en die door hen van brede, metafysische dimensies werden voorzien. Het is een Tibetaans object dat symbolisch staat voor het hoogste principe, het symboliseert ook de weg naar verlichting, de essentie van het bestaan. Het behoort tot de basisuitrusting van de Tibetaanse monnik. De 8 delen beduiden de 8 deugden van het Boeddhisme (de 4 uiterlijke en 4 innerlijke wegen). De letterlijke vertaling is: onverstoorbare diamant. Hier verbindt de mens zich met de 8 hemelrichtingen. Hij is een symbool van de diamantharde kern van de boeddhistische filosofie, de staat van Nirvana die niet kan worden tenietgedaan. Een Dorje heeft 2 energiepolen yin en yang, er is dus een energiestroom van positief naar negatief. Sommige kunnen dit voelen. Het neemt de duistere energie in zich op en transformeert het in zich, in het nulpunt, naar zuiver licht. Neem de Dorje in je hand en richt een punt naar je toe, de energie stroomt nu naar je toe of van je af. Zelfs een klein exemplaar heeft al een grote werking. In het Hindoeïsme wordt het instrument een Vajra genoemd en volgens de traditie helpt het psychologische storingen op te lossen en demonen te verdrijven. Ook helpt het je Kundalini energie te ondersteunen en te versterken. Als hanger is het een amulet die energie geeft en je beschermt. Hij helpt de gebruiker te ontwikkelen en je energielichaam te reinigen. Deze Dorje wordt gemaakt uit Bergkristal uit de Himalaya.

 

De Dubbele Dorje (Gekruiste Vajra) is een Tibetaans symbool voor ‘onverwoestbaarheid’. Het vertegenwoordigt de stralende diamantvormige verlichting en staat symbool voor de onverwoestbare krachtbron, waaruit al het andere ontstaat. Het is het rituele voorwerp dat de Lama in zijn rechterhand houdt tijdens diverse godsdienstige ceremonieën. De Dorje herinnert ons aan datgene wat duurzaam is, onoverwinbaar en onweerstaanbaar.

De Dubbele Dorje heeft nog extra kracht, om te beschermen wat zowel heilig als werelds is. Het dragen van deze beschermende Dubbele Dorje helpt bij het sterk maken van onze kern, terwijl onze concentratie en innerlijke kracht gevoed wordt. Het herinnert ons om het Goddelijke, dat binnenin ons leeft, te dienen.

 

Dit was het weer voor nu. Aankomend weekeinde zijn we op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april geopend. Die week daarop, omdat het Pasen is, zijn we een keertje een extra dag geopend voor als men het eieren zoeken zat is. Mocht je daar nooit genoeg van krijgen, dan hebben wij nog genoeg stenen eieren in de winkel liggen. Dit weekeinde zijn wij Goede Vrijdag 15, zaterdag 16, zondag 17 (1e Paasdag) en maandag 18 april (2e Paasdag) van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu