Laatste beurs zaterdag 28 en zondag 29 november 2015

Algemeen

Heel graag willen we het even over iets anders hebben dan stenen en kristallen. Iets wat voor ons ook altijd erg belangrijk is, n.l. een dier. Zoals sommige mensen weten kijken wij altijd naar signalen van dieren tijdens onze reizen of gewoon thuis. Een dier wat zo’n 5 jaar geleden in ons leven verscheen was de IJsvogel. Toen we dit prachtige beestje voor de eerste keer bij de vijver zagen konden we onze ogen niet geloven. Die prachtige felblauwe met oranje kleur, die zo prachtig is en het aparte geluid, net alsof je het droomt. Maar helaas twee jaar geleden tijdens de strenge winter waren er volgens het nieuws heel veel IJsvogels gestorven en ook wij zagen de onze niet meer terug. Van de zomer dacht ik al een paar keer het geluid dat ze maken gehoord te hebben, maar zag de vogel niet, dus ik dacht dat ik me vergist had, maar afgelopen maandag kwam Wim binnen met een grote grijns op zijn gezicht. Hij had de IJsvogel bij de vijver gezien. Hij had hem ook zien duiken en een visje eruit halen. Wat fantastisch! Wat een groot cadeau dat dit prachtige vogeltje weer op ons terrein komt eten.

Wij hebben al heel lang een prachtig boek, Luisteren naar dieren van Ted Andrews waarin hij vertelt waar sommige dieren voor staan, wat het betekent als een dier in je leven verschijnt of wat het dier als totemdier betekent. Omdat Ted een Amerikaan is noemt hij soms dieren die alleen in Amerika voorkomen en sommige Nederlandse dieren staan helaas niet in het boek, maar de IJsvogel gelukkig wel. Heel graag willen wij in het kort delen waar deze vogel voor staat.

De IJsvogel is sedert lang een symbool van nieuwe warmte, zonneschijn, vrede, voorspoed en liefde. Er zijn talloze legenden en bijgelovige opvattingen met hem verweven. De kleur blauw wordt in de astrologie veelal toegekend aan Jupiter, de planeet van geluk en overvloed. De IJsvogel houdt de belofte in dat ons overvloed of nieuwe warmte, voorspoed en liefde in ons leven te wachten staan. Volgens de legende van Alcyone heeft haar echtgenoot na verdrinken het leven weer teruggekregen in de vorm van een IJsvogel, de Goden veranderden hen beide in een IJsvogel, waarna ze uit de oceaan opstegen en gelukkig samen de blauwe lucht in vlogen. Deze legende leert ons dat als we zelfopofferende liefde voelen en deze uitleven, dat voor ons en onze naasten het leven zal vernieuwen. De IJsvogel leeft van de visvangst, je zult hem dan ook vaak bij plassen, beekjes en rivieren zien vliegen, hij duikt met zijn kop onder water om visjes te vangen. Aldus onttrekt hij leven aan het water om zichzelf te voeden en schept voor zichzelf nieuwe kansen op voorspoed. De daarin voor ons besloten les is dat we ons soms simpelweg met het hoofd vooruit in een activiteit moeten storten. Gewoonlijk zal dat heel goed blijken uit te pakken.

tvd-ijsvogel31Heeft een IJsvogel je opgezocht, bereid je er dan op voor je in iets nieuws te storten. Ben je het nieuwe uit de weg gegaan? Ben je bang geweest om te duiken? Heb je behoefte aan nieuw warmte? Maak je geen zorgen. Met een IJsvogel in de buurt zul je niet verdrinken. Integendeel, je duik zal je leven nieuwe zonneschijn en voorspoed brengen.

Wat een prachtig geschenk geeft deze vogel ons, niet alleen door waar hij voor staat maar ook omdat je hart geroerd raakt als je dit prachtige schepseltje ziet. Helemaal nu we gaan stoppen met de beurzen. Deze beslissing is toch best pittig, omdat we met heel veel plezier zoveel jaren op beurzen in het hele land hebben gestaan en daar ook heel veel naamsbekendheid door hebben gekregen. Maar we kregen allemaal echt te voelen dat het tijd was om te stoppen en nu geeft dit prachtige wezen ons een bevestiging dat we de goede keus hebben gemaakt. Bedankt lieve dierenvrienden voor jullie liefde en steun.

We nemen weer zoveel mogelijk stenen mee naar de beurs, maar helaas is het maar een kleine greep uit ons grote assortiment. Dat is het fijne van de winkel, daar liggen alle kristallen die op de site vermeld staan prachtig te schitteren. We zullen een paar nieuwe stenen melden die we bij ons hebben.

Als eerste de Morion diamant op Anhydriet omdat zoveel mensen tijdens de laatste twee winkel weekenden heel enthousiast over de energie van deze unieke steen waren.

morion op anhydriet

Morion diamant op Anhydriet is een zeer zeldzame vorm van zeer donkere rookkwarts diamanten, een soort zwarte Herkimer op de Engelensteen Anhydriet. De diamanten hebben coderingen op hun vlakjes, als eerste voel je fantastische energie van Anhydriet maar als je je op de Morion diamanten met hun coderingen concentreert voel je deze langzaam binnenkomen. Deze unieke combinatie is gevonden in Monte Rosso, regio Emilia in Italië. Het krachtige Morion rookkwarts is één van de krachtigste stenen voor aarding, bescherming en zuivering van het lichaam, terwijl het Anhydriet waar de steen in en op groeit een echte Engelensteen met een hoge vibratie is, die het emotionele lichaam zuivert en je gevoeliger voor paranormale waarnemingen maakt en je toegang tot de spirituele koninkrijken geeft. De diamanten hebben coderingen op hun vlakjes, als eerste voel je fantastische energie van Anhydriet maar als je je op de Morion diamanten met hun coderingen concentreert voel je deze langzaam binnenkomen. Dit is dus een unieke combinatie voor iedereen die zijn hogere wezen in totale zuiverheid wil verbinden met het lichaam op aarde, om volledig als lichamelijk wezen te leven totaal verbonden met je Hogere zelf, je Gidsen, Deva’s en Engelen. De diamantvorm zorgt ook nog voor een krachtige energiestroom in twee richtingen en tevens geeft deze en ontvangt energie. Dit kristal helpt je bewustzijn te verruimen en zorgt tegelijkertijd voor de afvoer van overtollige energie en aarding van het lichaam. morion op anhydriet.Het kristal geeft steun en kracht op het fysieke vlak en bevordert de acceptatie van ons fysieke lichaam als doorgangskanaal voor de ziel en verbindt je met de bron. De steen leert alles te accepteren wat het leven heeft gebracht en helpt genezen ’na het leven’ door het geschenk te laten zien in alles wat er geweest is. Morion diamant op Anhydriet absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust, weldadig bij kwalen van de buik, krampen en hoofdpijn. Geeft ook troost aan terminale patiënten. Dit is een heel bijzonder nieuwetijds kristal die ons ondersteunt in ons transformatieproces.

Ook de prachtige Desiriet, de unieke Amfiboolkwarts uit Brazilië, nemen we mee. Deze is nu zo fantastisch van prijs, echt een cadeautje. We hebben kleine en grotere exemplaren meegenomen.

Desiriet is een zeldzamere Amfiboolkwarts uit Brazilië. Het ontwerp, ‘zo boven, zo beneden’, symboliseert de oude astrologische en alchemistische analogiedoctrine. Dit sterk aardende Engelen fantoomkwarts voert u niettemin naar een zeer hoge vibratie. desiriet.Deze zeldzame steen wordt zo genoemd vanwege de innerlijke vleugels en Engelenvibratie. Het zijn heldere bergkristallen met witte, gele en bruine fantomen, lagen en ‘vleugels’. Hij geeft een verbinding met het hoogste niveau van spirituele ervaring en roept jouw beschermengel en hogere wezens aan en geeft diepe innerlijke vreugde. Hij heeft een zeer vriendelijke en kalmerende energie. Als je deze steen op het kruinchakra legt activeert hij alle hogere chakra’s. Hij opent een ladder voor bewustzijn om contact met je Hogere Zelf te krijgen en om de hoogste begeleiding te ontvangen. Dit kristal helpt je inzicht te krijgen, vooral op het derde oog en stemt je af op de wijsheid van de universele geest, zodat je een heldere visie op leven en evolutie krijgt. Met een blik in zijn diepten ga je naar een ruimte van diepe universele liefde en wordt je geholpen altijd vanuit een plaats van liefde te handelen. Als je met je duim over het kristal wrijft, zal de meditatie diepgaand zijn, waarbij u achtereenvolgens elk niveau bereikt. Fantoomkwarts gedraagt zich als een lift die op elke verdieping stopt en die oude patronen doorbreken en je helpen om weer in contact te komen met oude wijsheden. Desiriet is zeer geschikt voor contact met Engelen en de Opgeklommen Meesters en voor het kennen van vorige levens. Dit kristal resoneert met trillingsgetal 44, voert aldus tot metamorfose, multidimensionale transmutatie en erkenning van de verwevenheid van het goddelijke met het spirituele. Gebruik de steen afzonderlijk als middel tot afstemming en het hervinden van evenwicht na genezingssessie, of voor herschikking van cellulair geheugen. Fantastisch kristal die energie naar het hoogst mogelijke niveau verschuift en die voor samenwerking en harmonie zorgt.

Op verzoek van meer mensen nemen we ook de zeldzame en zeer krachtige Kundalini Citrien uit Congo mee, we zullen ook andere Citrien bij ons hebben.

Kundalini Citrien is een zeer zeldzame vorm van Citrien uit Congo . De steen kenmerkt zich door kleine puntjes om de hoofdpunt heen, voor ons is het de krachtigste Citrien die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een natuurlijke Citrien die de kundalini-energie langs de ruggengraat laat opstijgen van de basischakra naar de kruinchakra. Hij reinigt alle chakra’s en opent hogere chakra’s voor de zielenster en verder. Boven het hoofd gehouden schept hij een kosmisch orgasme dat je naar het hart van de schepping meeneemt om medeschepper te worden, een ervaring die hij dan in de functionele werkelijkheid aardt. Dit is een volmaakt kristal voor mensen die tantra willen beoefen of hun seksualiteit naar een hoger plan willen brengen. De steen verhoogt het libido en deblokkeert de voortplantings-organen. kundalini citrien,,Tevens bevat de steen alle eigenschappen van een ‘normale’ Citrien. Dit kristal van overvloed geeft vreugde en energie aan allen die hem zien, tevens transformeert het negatieve energie meteen en houdt die niet vast. Ook is dit een van de meest reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Dit kristal is uitstekend voor het verbeteren van paranormale vermogens en om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven. De steen verwijdert blokkades op je spirituele pad, absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Kundalini citrien verwijdert overtuigingen en gedachtepatronen die je gevangen houden in armoede en effent aldus het pad der overvloed. Dit kristal reinigt de etherisch blauwdruk en verwijdert de gevolgen van schadelijk gedrag uit vorige levens. Goed bij depressie, angsten, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier- en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier, ook verlicht het pijn, ook hoofdpijn en heft het krampen op.

Om bij het thema Liefde te blijven hebben we ook Mangano Calciet bij ons. We hebben hiervan trommelstenen uit Peru, maar ook prachtige ruwe stukjes uit Bulgarije. Deze steen is ook heel geschikt voor baby’s of kinderen.

Mangano Calciet is verbonden met de zachtroze galactische straal en brengt hiermee veel liefdevolle, vrouwelijke zachtheid naar je toe. De steen is verbonden met Engelen en lichtmeesters als Isis, Maria en Quan Yin. Ze verbindt je met de Moederenergie en heelt hiermee ook oude karmische pijnstukken die hiermee verbonden zijn. Ze heelt ook oude wonden van het innerlijke kind en eenzaamheid tot heimwee naar thuis. Hele goede steen voor het hart, ze brengt je in een toestand van dankbaarheid en evenwicht, hierdoor kun je met je eigen hart je op vrijwel alles of iedereen afstemmen, dus ook heel goed voor het helen op afstand. De energie van de steen versterkt en stabiliseert het hartgebied en vergroot je empathisch vermogen. Mangano Calciet is uitstekend voor ruimtes waarin mensen sterke emotionele beroering of trauma’s kunnen ervaren, zoals praktijkruimtes, spreekkamers of ziekenhuizen. Ze helpt je om emoties te uiten, terwijl het hart daarbij steun en opbeuring ervaart, ook heel goed voor mensen die zich moeilijk met hun emoties kunnen verbinden of die geneigd zijn die te verstoppen achter een masker of cynisme. Goed bij nachtmerries en ADHD, ook weldadig voor maag en darmen. Ook helpt het bij het herstel van lichaamsweefsel na verwonding of operatie en bij het opnemen van mineralen, met name calcium. Steen van gezondheid en heelheid. Kinderen zijn dol op deze steen, in hun slaapkamer straalt het kalmerende en liefdevolle energie uit.

Op onze laatste inkoopreis hebben we ook hele mooie Amethist Geodes ingekocht, er was veel vraag naar en gelukkig hebben we ze nu, we nemen er drie mee naar de beurs. Ook nemen we de prachtige Amethist bollen uit Bolivia mee en natuurlijk hebben we ook altijd Amethist trommelstenen en ruwe stukjes bij ons. Ook hebben we de bijzondere Amazez, een Amethist Azeztuliet bij ons.

Amethist uit Bolivia is een zeer krachtige en beschermende spirituele steen die verbonden is met de violette straal en Saint Germain. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf. Ook kun je met dit kristal makkelijker communiceren met Engelen, Meesters en andere wezens van de hogere dimensies. Hij geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij beschermd de aura, ook bij uittreden, tevens zuivert hij de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. amethistbollenDe steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie, helpt bij regressie, slapeloosheiden en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen. Ook is een Bolivia Amethist behulpzaam bij verslavingsproblemen, zoals die van alcohol, roken en drugs. Hij verzacht ook de afkickverschijnselen.

Amazez (Amethist Azeztuliet)

De Azez Engelen hadden al voorspel dat er azeztulieten (energie van het naamloze licht) op alle continenten van onze aarde gevonden zouden gaan worden waardoor het ascensie proces van onze aarde versneld wordt. Amazez is de nieuwst variant, gevonden in Madagaskar. Ze bezitten de hoogste vibratie van de Violette straal van alle amethist soorten. Amazez stimuleert en brengt licht in alle chakra’s en subtiele energie-lichamen. Het zuivert het hele lichaam en vult het met zegeningen. Het kristal is tevens geprogrammeerd om spiritueel licht in de aarde te gronden, iets wat alle azeztulieten doen. Dit is een fantastisch kristal voor healers omdat het lichaam krachtig wordt gereinigd en zwakke plekken in balans worden gebracht. Ook maakt het grijze gebieden in de aura weer helder en doet het je Goddelijke Blauwdruk ontwaken waardoor je heelheid op alle niveaus kunt bereiken. amazesAmazez is een perfect instrument voor etherische chirurgie. De genezer kan ermee alle vormen van negativiteit zoals aanhechtingen, negatieve gedachten en entiteiten verwijderen, zowel onbewuste negatieve programma’s meegenomen uit vorige levens als negatieve ervaringen uit dit leven. Dit kristal reinigt negatieve energie uit iemands energieveld alsmede uit iemands omgeving. Bij je gedragen zorg het ervoor dat je aura in een zuivere en gezonde staat blijft. In een omgeving geplaatst zorgt het voor een fijne atmosfeer. Deze stenen brengen niet alleen licht, ze houden ook het donker op afstand. Omdat Amazez je aura reinigt kun je gemakkelijker bewust in contact komen met hogere wezens zoals Gidsen en Engelen. Omdat dit kristal je trilling heel erg verhoogd helpt het je gemakkelijker met uittreden. Ook is het behulpzaam bij sjamanistische reizen naar de bovenwereld. Dit kristal vergroot alle paranormale gaven, de intuïtie en creatieve inspiratie. Amazez activeert krachtig de “Mond van God” chakra, die zich op de top van de ruggengraad aan de achterkant van het hoofd bevindt. Dit is en extreem belangrijk punt in het energielichaam en is de bron van vele mystieke ervaringen. Het is verbonden met onze oudste hersenen die een spiritueel kanaal zijn voor de rijzende kundalini. Het wordt zo genoemd omdat via deze poort, als de omstandigheden goed zijn, de adem van God in ons stroomt, waardoor we verlichting kunnen bereiken. Voor dit doel kun je het beste 2 kristallen gebruiken, eentje gehouden op het 3e oog en eentje om het “Mond van God” punt. Dit is echt een Ascensiekristal, een steen van het nieuwe bewustzijn en zijn aanwezigheid is voor ons een zegen.

Regelmatig wordt er aan ons gevraagd of wij de blog niet kunnen opsturen, maar tot nu toe ging dat niet, alleen iedereen die ‘vrienden’ van het Lichtpuntje is via Facebook kreeg een melding. Maar nu kunnen we de blog als nieuwsbrief naar je versturen als je ‘nieuwsbrief’ aanklikt op de pagina ‘contact’ en dan het formulier invult. Dit is dus een leuke extra service erbij voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de nieuwe kristallen die wij binnen krijgen.

Je kunt ook op deze link klikken:

Menu