Laatste blog van dit jaar

Algemeen

Dit is de laatste blog van dit bewogen jaar. Wat is er weer veel gebeurd, gewoon te veel om allemaal te herinneren merken wij. Het gevoel is een beetje als een rollercoaster waar we ingestapt zijn en die ons door hoogte- en dieptepunten laat gaan, in een tempo wat bijna niet bij te benen is. Met gevoelens van euforie, maar ook diepe dalen met angsten en verdriet. Alles onder controle proberen te houden, situaties in hokjes duwen, in de toekomst leven, dat lukt allemaal niet meer. Dat put zo uit, dat geeft een overspannen gevoel. We voelen meer en meer dat we ons alleen maar kunnen/hoeven over te geven en te vertrouwen. Liefdevol naar alles wat er in ons leven en om ons heen gebeurt te kijken en om echt in het Nu te zijn. Dat dit voor ons de enige manier is om niet door te draaien en juist wel weer vrij te worden. In die staat van zijn kunnen we alles wat er in ons leven gebeurt aan, en ervaren we ondanks drukte of stresssituaties toch een innerlijke rust. We voelen dat als we in deze staat kunnen zijn, dat er dan een andere wereld zich in onze werkelijkheid kan openbaren. Eentje waar we nog geen voorstelling van kunnen maken, die boven onze verwachting zal zijn. Ik kan niet wachten, ben toch ergens een ongeduldig mensenkind haha. We zullen zien.

We voelen ons heel erg gezegend dat er ook dit jaar zoveel prachtige kristallen en stenen naar ons toegekomen zijn. Veel oude bekenden, maar ook veel nieuw ontdekte stenen met precies die energie en trilling die we nu zo goed kunnen gebruiken. We beseffen meer en meer op een dieper niveau wat Moeder Aarde ons allemaal schenkt. Kristallen uit haar schoot, maar ook verbonden met de Kosmos. Kristallen vrienden die ons zo blij maken om hoe prachtig ze eruitzien, maar nog belangrijker die ons helpen om bij onszelf te komen. Om de beste versie van onszelf te worden. Velen van hen ontroeren ons en doen ons herinneren aan ‘thuis’. Sommige triggeren oude stukken, terwijl andere een groot geluksgevoel losmaken. Veel van onze klanten hebben aardig wat stenen en kristallen in huis en ervaren daardoor een liefdevolle energie in de ruimtes waar zij liggen. Hun huis is een ankerpunt geworden van kristalenergie en al die huisjes vol stenen vormen een krachtig en liefdevol netwerk met elkaar. Zo zijn we allemaal met elkaar verbonden.

Veel mensen ervaren Kerst zoals je op tv ziet, als een feest van veel eten en samenzijn met familie en vrienden. Voor sommigen is het ook een moeilijke tijd, omdat ze alleen zijn, of zich alleen voelen, omdat ze een geliefde missen. Anderen vinden het moeilijk, omdat er veel verplichtingen aan de kerstdagen kleven. Naar welke familie moeten we welke dag en we zijn al best moe, we zouden liever vrij zijn, of iets leuks voor onszelf doen. Nu door Covid mogen we niet met veel personen samen komen, wat voor de ene familie heel erg is, maar de ander ervaart daardoor weer vrijheid. Zeker in deze tijd wordt van alles zichtbaar wat er in je leven speelt, het is een periode waarin we naar binnen kunnen gaan en kijken wat willen wij nu echt, waar word ik heel gelukkig van. Maar wat deze Kerstdagen eigenlijk zijn is een feest van licht, liefde en van hoop en dat wensen wij samen met een goede gezondheid iedereen toe, ook onszelf, ook niet onbelangrijk om te vergeten.

Onze openingstijden zullen tijdens de feestdagen anders zijn, omdat deze in het weekeinde vallen. We zullen op donderdag 23, vrijdag 24 en maandag 27 december open zijn. Ook die week daarop andere openingstijden, n.l. open op vrijdag 31 december en zondag 2 en maandag 3 januari.

We zijn heel blij dat er zo aan het einde van dit jaar nog een steen uit Brazilië op ons pad is gekomen die helemaal past in wat we net schreven. Het is een bol of hoe men in het Engels zegt: Sphere. Een mooi woord met een dubbele betekenis, aan de ene kant betekent het ‘bol’ en een andere betekenis is ‘sfeer’. Hoe toepasselijk! De bol werd in Brazilië toen we deze tijdens het video bellen zagen, een Witte Amethist bol genoemd. Deze gekke naam dekt toch ergens de lading van het uiterlijk. De bol lijkt een helderwitte Bergkristalbol, maar je ziet toch dat deze ergens lavendelkleurig is en erin zitten wat streepjes of sliertjes Amethist. We werden heel erg tot deze getrokken, ons hart sprong op toen we deze zagen, niet wetende wat het verhaal van de steen was. Maar dat deze heel speciaal was voelden we gelijk. Toen Natascha ermee ging zitten kwam er via haar een bijzonder verhaal. Wat fijn dat deze nu gekomen is, want veel mensen kunnen deze energie goed gebruiken, waaronder wijzelf ook. Heerlijk dat deze mooie Kerstbal, bol haha naar ons gekomen is.

Witte Amethist bol Brazilië (Recovery Sphere)

Deze speciale bollen die wij nog nooit gezien hadden, kregen in Brazilië de naam “Witte Amethist”. Een passende naam, want ze zijn geen helder Bergkristal, maar meer wit heldere kwarts vol regenboogjes met zwemen van lavendel erdoor, met streepjes hier en daar van Amethist of Rookkwarts, soms zelfs in een stervorm. De energie is uniek. Het eerste is een verkoelende energie te voelen en een naam die komt; “Recovery Sphere”, een ruimte waar je kunt zijn om te herstellen, dus net als een verkoeverkamer na een operatie. Een ruimte om bij te tanken, je cellen weer op te laden, weer rustig wakker te worden na een heftig proces, kortom om in een genezend veld van energie te zijn. Het is een sfeer in een andere ruimte met een lavendelkleurig licht, die we kennen uit andere tijden of een andere dimensie-laag van de aarde. Het is een uniek soort licht wat deze energie uitstraalt. Als je het ziet als een kamer, dan stralen de levende muren een soort licht-energie uit. Als we overlijden kunnen we ook naar dit soort ruimtes gaan. Deze Witte Amethist komt nu boven aarde om ons te helpen te verbinden met deze Sphere, met deze ruimte om bij te komen van shock, van wat er allemaal gebeurt op aarde. We leven in een heftige, transformerende tijd wat veel van ons vergt en waar velen shock na shock ervaren. De energie van de steen spreekt het zelfgenezend vermogen in ons lichaam aan. Ons lichaam, onze cellen zullen deze ballast dan gaan ruimen. Deze dient uit ons systeem te gaan, waardoor we ons weer rustig kunnen gaan voelen en klaar zijn om hogere, liefdevolle trillingen binnen te laten. Je hoeft helemaal niks te doen, de steen brengt deze liefdevolle, helende, troostende energie. Het is bijna een cadeau van ‘boven’, van onze gidsen en hogere zelven die echt wel weten hoe pittig de processen in de stof op aarde zijn. De steen laat ons ook beseffen om lief voor onszelf te zijn, compassie te hebben.

Wat nu ook heel leuk is zijn de “slabs” of grillige plakjes van Amethist, Golden Healer en Rozenkwarts uit Brazilië. Wim heeft in sommige gaatjes geboord en in de takken boven de tafel gehangen. Er staat ook een bak met geboorde exemplaren op de tafel, zo leuk ook om in de kerstboom te hangen. De Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde. De Amethist, verbonden met de Violette Vlam of Straal van transformatie. De Golden Healer, verbonden met de Gouden Vlam van Opstanding en die ons helpt om het Christusbewustzijn op aarde te leven. Behalve in een Kerstboom zijn ze natuurlijk het hele jaar door mooi om ergens op te hangen.

Amethist

Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Amethist samen met Sugiliet helpen je om slechte gewoonten of verslavingen te doorbreken. Een groot stuk of een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit geloofd of niet. In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Rozenkwarts

Dit is een steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Hij brengt evenwicht op het lichamelijke als op het psychische vlak. Hij is heel goed voor het hart en hartchakra en leert je de ware essentie van liefde. Hij zuivert en opent het hart op alle niveaus en zorgt voor innerlijke genezing en eigenliefde. Hij kalmeert, stelt gerust en helpt bij trauma’s. Hij helpt je bij het aantrekken van liefde, leg hem daarvoor bij je bed of in de relatiehoek van je huis (als je de voordeur binnenkomt, rechts achterin). In bestaande relaties zal rozenkwarts vertrouwen en harmonie herstellen. Hij vervangt negatieve energie door liefdevolle vibraties. Hij versterkt empathie en gevoeligheid en helpt om noodzakelijke veranderingen te accepteren. Deze steen bevordert de ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid. Emotioneel bevrijdt hij onderdrukte emoties en verdriet, verandert conditioneringen die geen nut meer hebben, verzacht pijn en vult verlies aan. Als je nooit liefde hebt ontvangen, opent rozenkwarts je hart, zodat je ontvankelijker wordt. Bij een onbeantwoorde liefde troost hij je verdriet. Hij leert je van jezelf te houden en moedigt je aan jezelf te vergeven en te accepteren. Hij geeft een gevoel van eigenwaarde. Goed voor het hart en de bloedsomloop. Op de thymus geplaatst helpt de steen bij borst- en longkwalen. Goed voor de nieren en bijnieren en helpt bij duizeligheid. Rozenkwarts zou de vruchtbaarheid vergroten. Behulpzaam bij de ziekte van alzheimer, parkinson en dementie.

Golden Healer (Tangerien, hematoïd kwarts)

Dit kristal met een zeer hoge vibratie is heel bijzonder en brengt het Christusbewustzijn op aarde. Het is afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele, oranje gloed heeft. Het is een Meester Kristal en Healer die spirituele overvloed brengt en de healing power van kwarts naar een ander niveau brengt. Golden Healer kwarts bevat natuurlijk bio scalaire golven die heling op zowel multidimensionaal als op cellulair niveau geeft. Hierdoor veranderen je cellen en je blauwdruk in de meest optimale vorm waardoor schadelijke patronen in je voorouderlijke DNA-tijdlijn gedecodeerd worden. Het brengt balans in je cellen op celniveau en beschermd de matrix van het lichaam tegen elektromagnetische straling. Deze Bio-scalaire golven activeren de chakra’s en de meridianen en zorgen voor heling van de etherische blauwprint op het gebied tussen geest en materie, waarna het lichaam kan helen. Dit zorgt voor grote veranderingen in je leven die weinig moeite zullen kosten. Healers zouden een grote steen onder hun massagetafel kunnen plaatsen. Het versterkt heling op alle niveaus en is een prachtig instrument die het lichtlichaam voorbereid voor de instroom van kosmische energie die je bewustzijn zal vergroten. Het kristal helpt je om het Christusbewustzijn op aarde te leven zodat jouw hele wezen helpt Moeder Aarde te ascenderen. Het draagt ook de Goddelijke essentie van Al dat Is en bevat een hoge concentratie van de Universele levenskracht of Qi. Deze zeer actieve steen geeft kracht en creëert een multidimensionaal energetisch grid om de aarde en zorgt voor multidimensionale, interstellaire heling, tevens activeert en opent het je hogere kruinchakra’s. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die je helpt op je pad naar ascensie.

We hebben op dit moment verschillende Engelen uit Brazilië. Ze zijn er gemaakt van de ‘gouden driehoek’, Bergkristal, Rozenkwarts en Amethist, maar we hebben er ook van Rookkwarts. Dit is een heel fijn aardende kwarts, die je met beide beentjes op de grond zet en die ja aura zuivert. Ook een goede steen voor hen die gevoelig zij voor geopatische belasting en elektromagnetische smog.

Rookkwarts

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen., tevens helpt het spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Leg de steen wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goede steen om zaken zuiver te houden. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad.

Als laatste hebben we ook een kleine hoeveelheid Engelen van Blauwe Paraiba kwarts ofwel ook Troilite genoemd. Van deze steen hebben we ook vlammen en staande punten in de winkel. Sommige punten zijn behoorlijk groot, echt iets voor de liefhebber van deze unieke steen uit Brazilië.

Blauwe Paraiba kwarts (met Troilite)

Blauwe Paraiba kwarts is een steen uit Brazilië waar lichtblauwe vlekken in zitten van het zeldzame Troilite en donkerblauwe van Lazuliet. De steen wordt Paraiba kwarts genoemd, omdat de blauwe kleur net zo prachtig is als die van de Paraiba toermalijn. Troilite is een mineraal van snelle groei, genezing en ascensie. Deze rustige steen helpt om op een gemakkelijke manier een spirituele metamorfose door te maken. Deze steen met een hoge vibratie moedigt aan om meer in overeenstemming met je ziel te gaan leven en je doel op aarde te verwezenlijken. Op het geestelijke vlak heft blauwe kwarts wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Troilite werkt met alle chakra’s op spiritueel, emotioneel, mentaal of fysiek niveau. De turkooisblauwe gevlekte Troilite verbind je met Engelen van waarheid en wijsheid en met de turkooizen vlam van een zuiver, mededogend bestaan. Tevens verhoogt deze steen je bewustzijn en stimuleert dienstbaarheid aan de mensheid. Troilite werkt op cellulair niveau, waar de energie zacht en diep binnenkomt. Wanneer je er klaar voor bent, kan het oude herinneringen, ervaringen en coderingen die in onze cellen opgeslagen liggen naar boven halen. Zo kun je een emotioneel of mentaal trauma loslaten of verwerken. Het is een steen die inzichten geeft, daarom is dit een fantastische steen voor hen die aan zichzelf werken. De steen kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Op de keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt u uw spirituele aard te begrijpen. De steen is ook verbonden met de ‘normale’ blauwe straal, die voor de waarheid staat. Deze straal helpt bij het oplossen van oude blokkades en oude conditioneringen. Hij leert je mild en zacht en respectvol voor jezelf te zijn, zonder oordeel. Deze energie brengt ook healing. De blauwe straal die verbonden is met het keelchakra schoont het ego en helpt je om vanuit je hogere zelf jouw waarheid te spreken. Blauwe Paraiba kwarts is verbonden met Neptunus en de Plejaden.

Als laatste in deze blog zijn net op tijd de schaaltjes van Seleniet binnengekomen. De zending uit Marokko was weer wat vertraagd, maar net nog op tijd. We hebben deze besteld na een foto en het zijn Sterren schaaltjes. Zo toepasselijk vooral nu met Kerst. Maar toen we de dozen open maakte vonden we ze meer op bloemen lijken. Nu wij heel erg van bloemen houden is dit geen probleem. We hebben al ronde schaaltjes en schaaltjes in de vorm van een hart. Nu dus ook in de vorm van een ster/bloem. Het grappig is dat als je het schaaltje ondersteboven legt deze wel een stervorm heeft. Seleniet is een Engelensteen, een steen met een hoge vibratie die een reinigende en opladende energie bevat, dus ideaal om sieraden en stenen in te leggen. De naam komt van de Griekse Maangodin Selene. Het is een zachte en tevens krachtige steen. Deze steen is ook letterlijk heel zacht. Je hoeft deze steen niet te reinigen, dit is fijn, want water maakt de steen dof. Een heerlijke steen om in huis te hebben. We hebben er veel verschillende objecten van. Trommelsteentjes, hartjes, schaaltjes, ronde oplaadschijven in 2 maten, met of zonder flower of life symbool, maantjes met etsen erop in 2 maten en ook waxinelicht houders.

Seleniet (Engelensteen)

Heeft een zeer fijne vibratie, opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. Het is een kalme steen die diepe rust geeft, dus goed bij meditatie. Een groot stuk seleniet in huis zorgt voor een vredige atmosfeer. Maar om je huis kun je er ook een energieraster mee vormen, het geeft dan niet dat de steen door de regen dof wordt. Selenietstaven zijn te gebruiken om wezens van de aura los te maken of om te voorkomen dat iets van buiten de geest beïnvloed. De staven zijn instrumenten voor healers, ze werken als ‘scanners’ binnen het energieveld en kunnen daar blokkades opheffen en toegang geven tot kennis over de spirituele oorsprong ervan. Je kunt er goed je aura mee reinigen. De steen geeft inzicht en heft verwarring op. Seleniet kan je bewustzijn openstellen om je Gidsen en Beschermengelen te ontmoeten en informatie van hen te ontvangen. Deze informatieoverdracht gaat meestal zonder woorden. Als je een raster van zo’n 6 of meer stenen om iemand heen legt kun je een ervaring van spirituele ascensie krijgen. Seleniet combineert synergetisch met vrijwel alle stenen en combinaties van stenen. Seleniet bevat calcium en zwavel en deze elementen stimuleren het emotionele lichaam en helpen je om stagnaties te overwinnen en om niet in een veilige zone te blijven, maar om vooruit te blijven gaan in je leven. Deze steen hoef je nooit te reinigen, van water wordt hij ook dof. Seleniet ontlaadt en laadt andere kristallen op door deze op de steen te leggen.    

Dit was het voor dit jaar. Vol goede moed op naar volgend jaar. Kijk op de agenda van de site voor de dagen dat we open zijn, want rond de feestdagen zullen deze gewijzigd zijn.

Wij wensen namens het gehele Lichtpuntje Team iedereen hele fijne feestdagen, een goede gezondheid en alle geluk en liefde toe.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

2021

17, 18 en 19 december (vrijdag, zaterdag en Zondag)

23 en 24 december (donderdag en vrijdag)

27 december (maandag)

31 december (vrijdag)

2022

2 en 3 januari (Zondag en maandag)

 

Menu