Laatste stenen uitgepakt uit Pakistan

Algemeen

We hebben nu alle vaten open gehad en alle soorten uitgepakt en in de winkel gelegd. Dit betekent niet dat we al klaar zijn met prijzen. Omdat de hoeveelheid zo groot is, staat een groot gedeelte opgeslagen zonder een prijsstickertje op de stenen. Deze zullen wij prijzen als we ze weer nodig hebben. We hebben nu wel van alle verschillende soorten, alle vormen zoals freeform, obelisk, harten, bollen, handstenen en trommelstenen in de winkel liggen, zodat er voor iedereen genoeg keus is. Op de webshop zullen alle soorten binnen een week volop aanwezig zijn. In een volgende blog zullen we weer een aantal nieuwgevonden kristallen uit Brazilië vermelden. Ook de stenen staan soms even in de wacht. Maar zij hebben het voordeel dat ze altijd al in geduld en overgave leven. Ze kennen geen stress, deadlines, agenda’s en ook helemaal geen tijd ha ha. We leren steeds meer van hen om te vertrouwen en te zien wat iedere dag brengt, in het Nu te leven, wat heel gelukkig maakt, en dat stress iets raars is wat wij mensen hebben uitgevonden, maar eigenlijk geen werkelijkheid hoeft te zijn, maar meer een hersenspinsel is.

Als eerste willen we een voor ons nieuwe steen voorstellen. Deze stond als Zebra Calciet op de pakbon, maar voor ons voelde deze naam niet echt passend. Een zebra is zwart/wit gestreept, maar deze Calciet heeft mooie goudbruine zandtinten en grillige patronen. Wat wel treffend met de oude naam is, is dat deze helpt om uit hokjes, dualiteit te komen, mocht je daar nog last van hebben. Dus alles niet meer zwart/wit te zien. Maar de naam die doorkwam is Eye of the Storm Calciet. Omdat deze ons zo fantastisch aard, verbindt met het hart van moeder aarde en in ons centrum zet, waar alles rustig is. En als je hier bent, dan kun je altijd in je centrum, bij je gevoel, in je rust blijven, hoe het ook om je heen stormt. Dank je wel bijzondere steen dat je nu gekomen bent in een tijd waarin veel mensen angsten ervaren door wat er op aarde gebeurt. Voor hen die hieraan voorbij zijn, is het toch ook een heerlijke steen, omdat deze heel fijn is om mee te mediteren en omdat deze verbonden is met het warme Gouden licht, de energie van de opkomende Zon, met de Moeder Godin.

Eye of the Storm Calciet (Pakistan) 

Eye of the Storm Calciet heeft mooie patronen in gouden zandtinten, afgewisseld met donkergrijze lijntjes. Deze steen staat voor grenzeloosheid, oordeelloosheid en alles omarmen, zowel het licht als het donker. De mooie gouden kleuren vertegenwoordigen het licht van de zon, de donkere lijntjes de schaduwkanten. Deze tijd van vrede en oorlog, heelheid en ziekte, stormen en prachtige zonnige dagen laten de dualiteit van de aarde zien. Dit brengt veel mensen uit evenwicht. Velen gaan op en neer, van angst en vrees naar hoop en vertrouwen. Deze steen helpt ons om te vertrouwen op wie we zijn, lichtwezens, om in overgave te gaan leven, hier niks meer van te vinden, uit deze dualiteit te gaan, te accepteren dat dit allemaal delen van het spel en van onszelf zijn. We hebben zoveel in hokjes geplaatst, dat is goed en dat is fout. Niet alleen over situaties buiten ons, maar ook over onszelf. Deze steen laat de woestijn voelen en de elementalen die zich daar bevinden, vooral het element wind. Deze wind heeft stof in de ogen geblazen, maar wind is ook als een frisse wind, die ons hoofd leeg kan blazen, die uitzuivert. Als je niet meer kadert, word je een waarnemer, waarna het zand uit je ogen zal gaan. We kunnen alles gaan zien, het grote geheel gaan waarnemen. Je stapt uit het beperkte zicht, het begrensde denken.
Deze mooie Calciet bevat zowel hemel als aarde. De steen heeft krachtige aardende eigenschappen, maar heeft ook een hoge, liefdevolle vibratie, verbonden met de opkomende Zon, de Moeder Godin. Deze Calciet die rust en kalmte geeft zegt: “Master your emotions”. Ik draag een energie die je bij jezelf brengt. Dit is een perfecte steen om mee te mediteren, omdat deze je helpt om in verstilling te komen. Deze brengt je voorbij je angsten en geeft kracht en stabiliteit. Deze gelaagde steen draagt de geschiedenis van de aarde in zich, tijdperken, beschavingen die we als licht en andere als donker hebben ervaren. Deze unieke Calciet verbindt ons met het DNA van Moeder Aarde, haar oorspronkelijke energie die liefde is en helpt ons weer afgestemd te gaan leven met de ware natuur.

   

In deze zending zit ook een fijne Serpentijn, met een prachtige groene kleur. Deze noemen wij Nobel Serpentijn of Healeriet.

Nobel Serpentijn (Healeriet) uit Pakistan

Deze prachtige lime groene steen is een nieuw ontdekte steen uit Pakistan. Als je de steen vasthoudt voel je zijn zachte energie. Healeriet is een krachtige healingssteen die op verschillende lagen werkt en die je chakra’s en meridianen weer uitlijnt. Hij werkt zowel in het fysieke lichaam als in de lichtlichamen en geeft je een heel goed en vredig gevoel. Hij resoneert krachtig met het hartchakra, de zonnevlecht en het 3e oog chakra. Healeriet verhoogt de trilling van je energieveld. Dit is een hele fijne steen voor healers, omdat hij een krachtige bondgenoot is. Hij geeft energie aan je vloeibare kristallen- lichtlichaam en revitaliseert op cellulair niveau. Healeriet brengt je cellen en je innerlijke systemen met elkaar in harmonie en lijnt ze uit met je Goddelijke Blauwdruk, waardoor je lichaam in perfecte balans kan komen. Op emotioneel niveau brengt hij vreugde, intimiteit en bewust te leven vanuit je hart. Hij optimaliseert je emotionele staat. Perfecte steen voor iedereen die oude pijnen en trauma’s wil helen, ook de onbewuste uit vorige levens. Healeriet helpt je dingen uit vorige levens herinneren en te leren van oude lessen en ook om oude patronen te doorbreken. Het is één van de meest zachte, heel-makende en balancerende energie stenen die er zijn. Hij helpt zodat er een verschuiving in je bewustzijn kan plaatsvinden. Op spiritueel niveau is het een steen van planetaire heling. Leg hem op plaatsen op Moeder Aarde waar trauma’s van oorlogen of rampen of vervuiling zijn. Healeriet helpt je bewust en ontvankelijk te worden voor de hoge helingsenergieën die in deze tijd naar de aarde gezonden worden. Je moet als mens wel bewust kiezen of je deze energie wilt ontvangen, zo ja, dan zal je spiritueel snel verder groeien. Healeriet werkt via de meridianen en vergroot je Chi of Levenskracht, dit is de reden waardoor de steen zo goed voor je is. Hij kalmeert de zenuwen en verhoogt je vitaliteit en energie en brengt innerlijke harmonie en spiritueel ontwaken. Door te werken met Healeriet kun je je jaren jonger gaan voelen. Hij opent je hart voor ‘Goddelijke Liefde’.

Er zitten in deze zending ook twee stenen met een prachtige zeeblauwe kleur, die we al eerder hadden en die erg op elkaar lijken. De ene is wat zachter van kleur, terwijl de andere felblauwe kleuren erin heeft. Deze stenen zijn van dezelfde familie en lijken qua energie op elkaar. Het verschil is dat de felblauwe turquoise kleur, wat blauwe Aragoniet is, in de steen die wij Caribbean Blue Aragoniet noemen meer voorkomt. Zo fijn om te zien dat klanten de steen kiezen waarmee ze resoneren. We zijn blij dat we van deze beide stenen nu weer veel op voorraad hebben en dat we de prijs hebben kunnen verlagen, omdat we groot hebben ingekocht. Die met de zachtere kleur heet Caribbean Blue Calciet.

    

Caribbean Blue Aragoniet

Caribbean Blue Aragoniet is een nieuwgevonden steen die pas in 2019 is gevonden in Pakistan. Deze steen die verbonden is met de elementen wind en water, doet denken aan blauwe tropische zeeën met gouden stranden. Deze steen verbind je met je hogere delen en helpt een kanaal te creëren om informatie uit de hogere werelden of van je hogere zelf te ontvangen en te uiten via het keel- en hartchakra. Deze helpt je ook om je hart voor anderen te openen en mededogen te voelen.  Deze steen geeft moed om al je gevoelens te doorleven en kwetsuren uit het verleden te helen. Caribbean Blue Aragoniet geeft rust en ontspanning en is zeer geschikt voor helderzienden, spirituele therapeuten of mensen die channelen. Deze liefdevolle steen is tevens aardend en aarde genezend, de blauwe kleur komt door het koper wat erin zit, welke weer is verbonden met de planeet Venus, waardoor de steen een sterke, doch zachte vrouwelijke gevoelskracht bezit. De steen maakt je zacht, open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind. De steen draagt de hogere energie van het element water en helpt je dus in je emotionele, spirituele groei. Op fysiek niveau ondersteunt de steen de reiniging van je hele watersysteem. Caribbean Blue Aragoniet is sterk verbonden met Gaia’s droom, het paradijs op aarde. Ze verbindt jouw bewustzijn hier directer mee, zo kun je beter in contact komen met je eigen zielendroom. De steen helpt bij het zuiveren van oude, vastgeroeste patronen, helpt oude denkpatronen en dogma’s los te laten en meer te vertrouwen op de goddelijke leiding. Caribbean Blue Aragoniet helpt je hogere bewustzijn te openen, daarnaast brengt het tederheid en zachtheid op diverse levels. Een bijzonder en zachtaardig kristal wat je stimuleert om meer te leven vanuit je hart en intuïtie, een echte nieuwetijdssteen. Ook heel geschikt voor mensen met een druk leven, omdat deze stress helpt verlichten en beter met druk en verantwoording helpt om te gaan. Deze steen is waardevol voor het ascensieproces. Het helpt je om meer te gaan leven vanuit je gevoel en om zonder weerstand mee te gaan met de flow van het leven, zonder tegenstand van het ego of denken, je niet te verzetten tegen je groei, ook als deze in een stroomversnelling gaat. Caribbean Blue Aragoniet verzacht gevoelens en emoties, het is een zachte kracht die je diverse Engelenverbindingen laat voelen. Goede steen die diep ademhalen of prana ademhaling stimuleert en die het ademhalingsstelsel in evenwicht helpt te brengen. Ook helpt deze steen om in een diepere meditatieve staat te komen.

   

Caribbean Blue Calciet

Caribbean Blue Calciet is een nieuwgevonden combinatie steen die pas in 2019 is gevonden in Pakistan. Het is een combinatie van Calciet en Aragoniet. Deze steen die doet denken aan blauwe tropische zeeën met gouden stranden geeft rust en ontspanning. Deze liefdevolle steen is aardend en aarde genezend, de blauwe of soms groene kleur komt door het koper wat erin zit, welke weer is verbonden met de planeet Venus, waardoor de steen een sterke, doch zachte vrouwelijke gevoelskracht bezit. De steen maakt je zacht, open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind. Op fysiek niveau reinigt de steen je hele watersysteem. Caribbean Blue Calciet is sterk verbonden met Gaia’s droom, het paradijs op aarde. Ze verbindt jouw bewustzijn hier directer mee, zo kun je beter in contact komen met je eigen zielendroom. De steen helpt bij het zuiveren van oude, vastgeroeste patronen, helpt oude denkpatronen en dogma’s los te laten en meer te vertrouwen op de goddelijke leiding. Caribbean Blue Calciet helpt je hogere bewustzijn te openen, daarnaast brengt het tederheid en zachtheid op diverse levels. Een bijzonder en zachtaardig kristal wat je stimuleert om meer te leven vanuit je hart en intuïtie, een echte nieuwetijdssteen. Deze steen is waardevol voor het ascensieproces, het helpt je om meer te gaan leven vanuit je gevoel en om zonder weerstand mee te gaan met de flow van het leven, zonder tegenstand van het ego of denken, je niet te verzetten tegen je groei, ook als deze in een stroomversnelling gaat. De steen draagt de hogere energie van het element water en helpt je in je emotionele en spirituele groei. Caribbean Blue Calciet verzacht gevoelens en emoties, het is een zachte kracht die je diverse Engelenverbindingen laat voelen.

   

Lapis Lazuli zit ook bij de zending die is binnengekomen. Deze steen komt uit een buurland van Pakistan, uit Afghanistan. Het is logisch dat deze erbij zit, want bijna alle handelaren in stenen uit Pakistan komen uit Afghanistan. Ze zijn vaak na de oorlog naar dit buurland gevlucht om daar een bestaan op te bouwen. Velen van hen handelden al in stenen uit Pakistan toen ze nog in hun thuisland woonden. Dus vandaar dat ook deze steen die al geliefd was in oude beschavingen door de unieke blauwe kleur met gouden Pyriet spikkels erin, in deze zending zit. De kenmerkende kobaltblauwe kleur komt door Lazuriet, het goud is Pyriet en het wit in de steen is Calciet en soms marmer. In Egypte werd de steen enorm gewaardeerd, was deze heilig en werd deze gewijd aan Godinnen, waaronder Godin Nuit, de Godin van de hemel. Dit omdat de steen op een sterrenhemel lijkt. Het poeder van de steen werd in die tijd al als ogenschaduw gebruikt. Er werden in die tijd ook veel sieraden en amuletten van Lapis Lazuli gemaakt. Velen kennen het dodenmasker van Toetanchamon. Zelf hebben wij deze ooit in het echt mogen bewonderen en deze is zeer indrukwekkend, wat een krachtige energie komt hiervan af.

Lapis lazuli

Prachtige blauwe steen met gouden pyrietspikkeltjes, soms met witte vlekjes. Deze steen werd in het oude Egypte veel gebruikt voor amuletten en sieraden en werd de zienerssteen genoemd. Ook bij de indianen werd hij om zijn oude wijsheden gewaardeerd, hij versterkt je paranormale vermogens. Hij stimuleert verlichting en bevordert het werken met dromen en paranormale vermogens en maakt spirituele reizen gemakkelijker. Hij draagt sterrenzaden in zich, die hij in je energie ‘plant’, waardoor je je weer gaat beseffen dat je een universeel wezen bent en niet slechts van de aarde. Dit kristal creëert dus meer bewustzijn en groei. Hij reinigt de vijfde en zesde chakra’s, hierdoor kun je inzichten beter uiten of uitleggen en zo bewustzijn helpen te verhogen. Hij is verbonden met lichtwezens, lichtmeesters, engelen en gidsen. Hij leert dus te channelen, een waar meesterkristal! Thema’s die verband houden met oud priesterschap en koningschap worden middels dit kristal geheeld. Deze steen verlicht stress en zorgt voor diepe vrede. Hij bezit een zeer grote sereniteit. Hij opent je derde oog en is heel goed voor het keelchakra, hij leert je om over je emoties en/of problemen te praten. De steen haalt verlegenheid weg en geeft zelfvertrouwen. Hij beschermt ook heel erg goed je aura, dus is goed voor gevoelige mensen. Psychische aanvallen stuurt hij terug naar de bron. Hij brengt ook verborgen talenten aan het licht. Lapis lazuli schept liefdes- en vriendschapsrelaties en helpt gevoelens en emoties uit te drukken. Hij maakt een einde aan martelaarschap, wreedheid en lijden. Lapis lazuli verlicht pijn, vooral die van migraine is goed voor spraak- en stemproblemen en stotteren. Ook goed bij verkoudheid, angina, griep en keelontsteking, het zenuwstelsel, het strottenhoofd en de schildklier. Hij reinigt organen, beenmerg, de thymus en het immuunsysteem, bij gehoorverlies, zuivert het bloed, verlaagd de bloeddruk, verlicht duizeligheid, versterkt de botopbouw van tanden, kiezen en nagels. Bij eczeem, huiduitslag of schrale huid en bij slapeloosheid.

    

Een andere, voor veel van onze klanten bekende steen, is Mangano Calciet. Veel Mangano Calciet en vooral de meeste trommelstenen die in winkels liggen komen uit Peru. Een aantal jaren geleden zagen we deze voor het eerst op de beurs in Tucson uit Pakistan en we werden direct gegrepen door de energie van deze liefdevolle steen. Deze uit Pakistan kan meer egaal roze aandoen en is wat transparanter, wat minder wit/roze gestreept. De energie van de steen is erg hoog. De stenen uit beide landen zijn heel erg fijn. Deze Mangano Calciet heeft zo’n hoge, liefdevolle vibratie die eigenlijk voor iedereen heel fijn is. Kinderen zijn ook dol op deze steen, die ook heel geschikt is voor in een babykamer.

Mangano Calciet

Mangano Calciet is verbonden met de zachtroze galactische straal en brengt hiermee veel liefdevolle, vrouwelijke zachtheid naar je toe. De steen is verbonden met Engelen en lichtmeesters als Isis, Maria en Quan Yin. Ze verbind je met de Moederenergie en heelt hiermee ook oude karmische pijnstukken die hiermee verbonden zijn. Ze heelt ook oude wonden van het innerlijke kind en eenzaamheid tot heimwee naar thuis. Hele goede steen voor het hart, ze brengt je in een toestand van dankbaarheid en evenwicht, hierdoor kun je met je eigen hart je op vrijwel alles of iedereen afstemmen, dus ook heel goed voor het helen op afstand. De energie van de steen versterkt en stabiliseert het hartgebied en vergroot je empathisch vermogen. Mangano Calciet is uitstekend voor ruimtes waarin mensen sterke emotionele beroering of trauma’s kunnen ervaren, zoals praktijkruimtes, spreekkamers of ziekenhuizen. Ze helpt je om emoties te uiten, terwijl het hart daarbij steun en opbeuring ervaart, ook heel goed voor mensen die zich moeilijk met hun emoties kunnen verbinden of die geneigd zijn die te verstoppen achter een masker of cynisme. Goed bij nachtmerries en ADHD, ook weldadig voor maag en darmen. Ook helpt het bij het herstel van lichaamsweefsel na verwonding of operatie en bij het opnemen van mineralen, met name calcium. Steen van gezondheid en heelheid. Kinderen zijn dol op deze steen, in hun slaapkamer straalt deze kalmerende en liefdevolle energie uit.    

   

Als laatste steen uit Pakistan, eentje die wijzelf ook zo prachtig vinden, maar die niet iedereen gelijk ziet liggen zijn wij achter gekomen. Dit is een Honing Calciet. Vroeger hebben we wel eens trommelsteentjes uit Mexico hiervan gehad, maar deze uit Pakistan heeft zo’n diepe honingkleur en transparantie. Zo’n mooie kwaliteit hebben wij nog nooit gezien. Ook de trilling van deze steen is enorm hoog. Verbonden met de energie van de opkomende Zon, de Morgenster. Het is een Godinnensteen, met een vrouwelijke energie als van een Nieuwetijdsmoeder, een steen die het “nieuwe licht” vertegenwoordigt.

Honing Calciet

Honing Calciet heeft een hele hoge, liefdevolle vibratie. Dit kristal vertegenwoordigt een enorm groot liefdesveld, verbonden met de energie van Venus. De steen is als een zee van liefde, een oneindig uitdijend veld. Deze bevat een verwarmende energie, verbonden met de opkomende Zon, de Morgenster. Honing Calciet is een krachtige harts-opener, die ook helpt uit verkramping en verdichting te komen. Deze steen helpt het borst-keelgebied en vastgezette energie te openen, geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Fijne steen ook voor mensen die het gevoel hebben de lasten van de wereld te dragen. Deze prachtige steen bevat een hele delicate energie, die niet gelijk voor iedereen zichtbaar zal zijn, waardoor de steen niet gelijk iedereen zal opvallen. Het is een Godinnensteen, een steen met een vrouwelijke energie, als van een Nieuwetijdsmoeder, die het ‘nieuwe licht’ vertegenwoordigt. De steen, die eruitziet als vloeibare honing, reinigt en voedt ons met (liefdes) energie van de ‘nieuwe tijd’. Ra is de Egyptische Zonnegod die als man gezien wordt, deze steen vertegenwoordigt het vrouwelijke equivalent hiervan, die van de opkomende Zon. Het ‘nieuwe ‘chloort aan de horizon en kan worden geboren. Met dit kristal breng je bijzondere energieën van transformatie in je systeem, ook krachtig werkend rondom de zonnevlecht en het tweede chakra. Daar verwarmt en verzacht het oude pijnstukken en oud lijden, maar werkt het ook op karmische stukken vanuit inwijdings- of tempellevens. Honing Calciet werkt ook zuiverend en helend op oude macht- en onmachtstukken. Na opschoning van onze onderste chakra’s kunnen zowel mannen als vrouwen nu zwanger worden van deze nieuwe energie. We kunnen dit liefdeslicht, ons hogere, goddelijke licht, weer in ons geboren laten worden, waarna we heelheid kunnen gaan ervaren en meester over ons leven worden. Dit is een liefdevol ascensiekristal.

   

Dat was het weer voor nu. Wel heel bijzonder dat terwijl ik deze blog schrijf en als laatste een steen met de energie van de zon beschrijf, dat de zon heerlijk naar binnen schijnt. Deze heerlijke warmtebron die al meer dan een week zo krachtig schijnt. Dat na lange tijd van regen, wind en bewolking en bijpassende emoties, het licht weer terug lijkt te komen. Het licht is natuurlijk nooit weg, is altijd aanwezig en in donkere tijden kunnen we naar het licht in ons hart gaan. Maar het licht van de zon is zo fijn, maakt zo blij! Ook de vogels zingen weer hun hoogste lied.

  

In het Pakhuis waar we uitpakken kwam er een Bij binnen vliegen en ging op de bak met hartjes van Lemon Calciet uit Pakistan zitten. Dieren zijn voor ons altijd liefdevolle boodschappers en tijdens inkoopreizen zien we ze volop, we weten dan dat het weer mooie tripjes vol cadeautjes van de kristalwereld gaan worden. De Bij wordt als symbool van onsterfelijkheid, wedergeboorte, vlijt reinheid, de ziel en zuiverheid gezien. In het Hindoeïsme staat de bij ook in relatie met Krishna en Kama, de god van de liefde. In Egypte was de bij een symbool van koninklijkheid. En bij de Kelten staat de bij voor verborgen wijsheid. Bijen zijn zeer oude symbolen voor het verwezenlijken van het onmogelijke omdat wetenschappers eeuwenlang niet konden verklaren hoe ze konden vliegen. De Bij herinnert ons eraan dat we levensnectar, levenselixer zo zoet als honing tot ons kunnen nemen en ons leven vruchtbaar kunnen maken zolang de zon schijnt. Hij leert ons dat ongeacht hoe groots onze droom is, mits we eraan werken deze uit kan komen.

Dat dit alles een voorbode mag zijn van zonnige tijd voor iedereen, vol licht, vreugde en liefde voor alles en iedereen om ons heen. Dat voor eenieder die zich in zware tijden bevinden een ommekeer mag komen en dat er vrede in het hart van ons allen mag zijn en dat we dit gaan leven.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

11, 12 en 13 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

18, 19 en 20 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

25, 26 en 27 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

1, 2 en 3 april (vrijdag, zaterdag en Zondag)

8, 9 en 10 april (vrijdag, zaterdag en Zondag)

15, 16, 17  en 18 april (vrijdag, zaterdag en Zondag en maandag) (Pasen)

22, 23 en 24 april (vrijdag, zaterdag en Zondag)

 

 

Menu