Langverwachte kristallen met hun beschrijving in de winkel.

Algemeen

Het heeft even geduurd om alle ‘nieuwe’ kristallen uit Amerika die in onze container zaten uit te pakken, te sorteren, te prijzen en van een beschrijving te voorzien. Het vergt veel 3-Dimensional tijd, maar als we hier uit kunnen gaan, dan gaan we mee in het natuurlijke ontstaansproces, een natuurlijke flow. We vertrouwen dan dat alles zich zal ontvouwen in de juiste timing en volgorde. We merken dat we ons dan ook niet opgejaagd voelen, wat we in het verleden telkens weer ervaarden. Eigenlijk was het niet de buitenwereld die dit deed, maar wijzelf. Wij vonden dat we snel alle nieuwe stenen moesten aanbieden. Dit gaf veel stress en vermoeidheid en resulteerde meestal in een flinke verkoudheid of hoofdpijn. We werden dan weer even lamgelegd, omdat we niet luisterden naar ons lichaam. Maar dat gaat gelukkig beter. Natuurlijk blijven we enorm enthousiast en staan te trappelen als een jong veulen om van start te gaan, dit is de aard van het beestje, maar we proberen elkaar te temperen als er weer iemand op hol slaat haha.

Het channelen van de kristallen, of hun verhaal aanhoren, is altijd zo prachtig. Natascha verbindt zich dan met het kristal en haar hogere delen en dan vormt zich een verhaal. Het begint soms met woorden, of zinnen, vaak in het Engels. Vaak woorden of plaatsen of situaties welke we op internet moeten opzoeken om duidelijkheid te krijgen. Dat is zo tof, omdat zij en ik dan ook weer opnieuw de bevestiging krijgen dat het niet uit haar hoofd komt, maar echt vanuit de kristallen en liefdevolle begeleiding van haar andere delen. Er is altijd een opbouw en er ontstaat dan een verhaal, soms van de hak op de tak, soms in een bepaalde volgorde. Als ik iets niet begrijpt, dan vraag ik altijd om duidelijkheid, omdat ik later uit alles wat gezegd is een beschrijving ga typen. Omdat ik meega in de energie welke krachtig en zuiver is, krijg ik regelmatig ook dingen te voelen en dan blijken deze te kloppen. Zo heerlijk om zo te ‘spelen’. Ik krijg daar ook meer zelfvertrouwen van, omdat mijn ‘weten’ voor mij altijd een beetje eng is of statisch aanvoelt. Natas hoort en ziet alles letterlijk in geuren en kleuren, maar ook zij twijfelt soms haha. Zo zie je maar weer hoe wij mensen toch door alle eeuwen heen van Engelen tot aardse twijfelaars geworden zijn. Maar we zijn op weg terug. Terug naar geloven in wie we zijn. We zijn allemaal liefdevolle lichtwezens die gewoon van het padje zijn afgedwaald, maar nu weer op weg naar de stem van ons hart en onze ziel zijn.

We voelen ons zo dankbaar en vaak ontroerd met hoeveel liefde kristallen en mineralen hun specifieke eigenschappen ten dienste stellen van de mensen, dieren, planten, eigenlijk hun omgeving, om de trilling te helpen verhogen, maar zo onvoorwaardelijk. Zij kennen geen tijd. Ze zijn hier al miljoenen jaren. De kristallen zijn onze bondgenoten die ons weer helpen om ons uit te lijnen in deze tijden van angst, onzekerheid en chaos, waarin veel mensen in de war, zoekende, of de weg kwijt zijn. Door hun stabiele, kalmerende, liefdevolle energie kunnen wij weer rust en vertrouwen krijgen. Zij weten met heel hun wezen dat tijd niet bestaat, dat wij voor eeuwig leven, dat een ziel nooit kan sterven. Kristallen zijn bewaarplekken van energie, levende bibliotheken. Ze geven ons hoop, want ze hebben de blauwdruk van de paradijselijke aarde in zich. Omdat ze de volledige cyclus op aarde doorlopen hebben, hier altijd aanwezig zijn geweest, dragen ze alles in zich, natuurlijk ook tijden waarin het niet fijn was, maar daar hebben zij geen oordeel over. Kristallen zijn ‘heel’ in alles. Wij mensen incarneren in delen, komen en gaan, komen en gaan. Delen leven in paralelle-levens of -universa en een deel op aarde. Kristallen zijn hier altijd geweest, zijn niet weggeweest. Het kan zijn dat we ooit in gebieden waar kristallen gevonden worden heel gelukkig geleefd hebben. Die blauwdruk zit in een kristal en al deze informatie kunnen wij weer gebruiken om bij onszelf te komen, om thuis te komen.

Het is zo fijn om te merken dat steeds meer mensen de energie van stenen en kristallen gaan waarnemen. Het niet meer gek vinden. Deze energie is de laatste jaren enorm veranderd. Zoveel mannen die vroeger thuisbleven komen nu met hun vrouw mee en praten over de energie van een steen of kristal alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ook merken we dat veel meer mensen kunnen voelen hoe prettig zij zich voelen in een omgeving waar kristallen staan. Ook het loskomen van emoties als mensen de winkel bezoeken wordt niet meer als vervelend, naar of schaamtevol ervaren, maar als iets wat ‘normaal’ is, dat emoties bij het leven horen en geen teken van zwakte zijn. We merken dat als we open zijn met de winkel en al die verschillende mensen ontmoeten dat er een energie van saamhorigheid is, van vreugde, van liefde en openheid. Dat we dan met zijn allen soms al in de 5e Dimensie zijn. Dat maakt zo gelukkig en geeft hoop, want hoe meer we de Nieuwe Aarde energie gaan leven, hoe meer we deze zullen aantrekken. We gaan ervoor!

Soms twijfelen we of we nog beschrijvingen moeten maken van de ‘nieuwe’ kristallen, omdat we dan eigenlijk invullen hoe een kristal zou werken, of wat deze voor jou kan betekenen. In de winkel zeggen we ook altijd je eigen gevoel te volgen en te kijken welke steen of kristal jou ‘roept’. Dit kan heel simpel zijn dat je er eentje zo mooi vindt, dat deze naar je lonkt. Het is niet zo ingewikkeld. Wij vinden het dus heel belangrijk dat wat jij ervaart bij een steen, je dat echt als jouw waarheid beschouwd, en als deze nu niet overeenkomt met wat er geschreven is in de beschrijving, je toch niet twijfelt. In een mooi boek dat ik las kwam ik een mooie tekst tegen van een wijze uit de oudheid, welke zo mooi weergeeft hoe we allemaal anders waarnemen en hoe logisch dit is, omdat we allemaal een andere ziel zijn, een andere persoonlijkheid hebben, andere verwachtingen hebben, allemaal anders zijn opgevoed en andere ervaring hebben in het leven. Ons gevoel en onze ideeën zijn afhankelijk van waar we vandaan komen. Zelf heb ik ook mijn halve leven gedacht dat iedereen zo dacht als mij en als iemand dan heel anders reageerde of handelde dacht ik dat ze gemeen of niet eerlijk waren. Gelukkig weet ik inmiddels dat iedereen zo anders is en denkt, dit is denk ik een van de grootste, vroege openbaringen in mijn leven geweest.

Hier het verhaal:

‘Een Oosterse, wijze leermeester was met 7 leerlingen op pad in de natuur. Bij een grote dauwdruppel stopte ze en de meester en zijn leerlingen gingen om deze druppel heen staan. De zon scheen prachtig op de druppel. Hij vroeg hen of ze wisten welke kleur deze dauwdruppel had. De een na de andere somde een andere kleur op: Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en violet.

 De leerlingen keken elkaar verbaasd aan, hoe kan dit nu, ieder van hen was toch zeker dat ze een andere kleur hadden waargenomen. Ze kregen bijna ruzie. Toen liet de meester ze van plaats wisselen, waarna ze beseften dat ze ook een andere kleur zagen. Het besef kwam dat ondanks hun verschillende waarnemingen dat ze toch allemaal de waarheid hadden gesproken.

 Op de terugweg toen de zon inmiddels gedraaid was en ze weer hun oorspronkelijke plek rond de dauwdruppel innamen zei de meester tegen hen:

Hoe jullie de waarheid zien, hangt af van de plaats en tijd die je in het leven inneemt. Zoals je hiervoor een deel van het licht hebt gezien en dat voor de waarheid aanzag. En nu dat je op dit tijdstip een andere waarheid waarneemt.

 Leer hiervan en laat je medemensen in volle vrijheid hun eigen weg bewandelen, hun eigen plaats innemen en hun eigen deel van het licht waarnemen. Je hebt alle waarheden nodig, want die allen tezamen vormen het werkelijke spectrum als geheel, de volle waarheid!

 Tot jezelf tot verlichting bent gekomen en de zeven kleuren als één geheel kunt waarnemen, zal ieder van jullie afhankelijk van zijn of haar situatie een ander standpunt innemen en de waarheid op een andere manier zien.

 Wees daarom niet alleen tolerant, want dat is slechts het dulden van andermans mening, maar wees oprecht blij dat er andere meningen zijn! Zolang je zelf nog niet het volledige licht kunt waarnemen, heb je je medemens als medeleerling nodig om de volle waarheid te leren kennen.’

Ik vond dit zo mooi en ook zo treffend op onze twijfel soms over het maken van de beschrijvingen, maar ook over wat er nu op aarde gaande is met alle strijd en oorlogen, dat ik dit heel graag wilde delen. Zelf ben ik zo’n half jaar geleden gestopt met het kijken of luisteren naar het nieuws en praatprogramma’s, dus weet niet precies wat er gaande is, maar soms hoor je mensen over iets praten. Het was even wennen om ‘niets’ te weten wat er in de wereld gaande is, maar na een tijd merkte ik hoeveel ruimte en lichtheid dit gaf en dat ik me niet meer schaamde dat ik niet wist wat er b.v. in de politiek gaande is. Ik vertrouw er nu op dat als ik iets echt dien te weten, dat ik het dan wel hoor op de een of andere manier.

We zien dus allemaal iets anders, kijken door een andere bril. Ik vind het zo mooi om nu te weten dat er geen ‘één waarheid’ is, maar zoveel verschillende. Dit is toch eigenlijk prachtig. De veiligheid om alles in een hokje te stoppen, er een mening over te hebben, heb ik steeds minder nodig en dit geeft een enorm gevoel van vreugde en vrijheid. Als we allemaal zo kunnen gaan leven kan er geen oorlog meer bestaan. Wat fantastisch!

Nu naar de stenen en kristallen, gelukkig hebben zij alle geduld van de wereld haha.

Als eerste hebben we net weer 2 volle pallets uit Marokko binnengekregen. We hebben een aantal ‘nieuwe’ items gemaakt van Seleniet. We waren blij verrast dat de kwaliteit van de Seleniet schaaltjes en plakken zo hoog was. We konden het verschil zien met een ander schaaltje welke we nog hadden. Alles was nu gemaakt vanuit een helderwitte Seleniet waardoor je ook transparantie waarnam.

We hebben nu prachtige hartvormige schaaltjes van 7, van 10, van 12 en zelfs van 15 cm. Zo gaaf! We hebben ook ronde schaaltjes nu in de maat van 7, van 10 en ook van 15 cm.

We hebben Seleniet schijven van 15 en van 20 cm, ook hebben we weer schijven met het Flower of Life symbool erop. Al deze items zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook heel fijn om je kristallen op te ontladen en weer op te laden.

We hebben ook iets nieuws en dat zijn paddenstoelen gemaakt van 2 kleuren Seleniet. Ze hebben een steeltje van witte Seleniet en de hoed is gemaakt van perzik Seleniet. ‘Super cute.’

Seleniet (Engelensteen)

Heeft een zeer fijne vibratie, opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. Het is een kalme steen die diepe rust geeft, dus goed bij meditatie. Een groot stuk seleniet in huis zorgt voor een vredige atmosfeer. Maar om je huis kun je er ook een energieraster mee vormen, het geeft dan niet dat de steen door de regen dof wordt. Selenietstaven zijn te gebruiken om wezens van de aura los te maken of om te voorkomen dat iets van buiten de geest beïnvloed. De staven zijn instrumenten voor healers, ze werken als ‘scanners’ binnen het energieveld en kunnen daar blokkades opheffen en toegang geven tot kennis over de spirituele oorsprong ervan. Je kunt er goed je aura mee reinigen. De steen geeft inzicht en heft verwarring op. Seleniet kan je bewustzijn openstellen om je Gidsen en Beschermengelen te ontmoeten en informatie van hen te ontvangen. Deze informatieoverdracht gaat meestal zonder woorden. Als je een raster van zo’n 6 of meer stenen om iemand heen legt kun je een ervaring van spirituele ascensie krijgen. Seleniet combineert synergetisch met vrijwel alle stenen en combinaties van stenen. Seleniet bevat calcium en zwavel en deze elementen stimuleren het emotionele lichaam en helpen je om stagnaties te overwinnen en om niet in een veilige zone te blijven, maar om vooruit te blijven gaan in je leven. Deze steen hoef je nooit te reinigen, van water wordt hij ook dof. Seleniet ontlaadt en laadt andere kristallen op door deze op de steen te leggen.              

Een steen die nieuw was gevonden in Mexico en welke al een tijdje in de winkel lag is wat ze daar Mokka Calciet noemden. Ik noem deze pas nu, omdat we daar nu de beschrijving van hebben gemaakt. Voor de klanten die al een exemplaar hebben van deze mooi Mokka bruine Calciet hier de beschrijving.

Mokka Calciet uit Mexico

Mokka Calciet is een recent gevonden, bruine Calciet uit Mexico. Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energieën in ruimten maar ook op persoonlijk vlak. Deze aardende steen is verbonden met het stuitchakra, de chakra’s van de knieën en het aardester chakra. Mokka Calciet helpt je met je beide benen op de grond te zetten, waardoor je een gevoel van stabiliteit en veiligheid kan ervaren. Deze steen kan bescherming bieden tegen negatieve energieën, maar werkt ook van binnenuit. Omdat deze Calciet zelfvertrouwen, moed en innerlijke kracht vergroot, helpt deze je om in je kracht te gaan staan en je grenzen aan te geven, waardoor je minder gevoelig wordt voor negatieve energie. Het is een steen welke je ontwikkeling en groei op spiritueel, mentaal en fysiek niveau versnelt. Deze Calciet kan ons helpen om oude, achterhaalde denkpatronen of gewoonten los te laten, doordat deze je stimuleert om op een andere manier naar een situatie te gaan kijken. Mokka Calciet leert je dat je de hele wereld niet op je nek hoeft te dragen, dat je door in je lichtkracht te stappen en te gaan leven vanuit liefde, zelf de verandering bent (Be the change). Begin bij jezelf en de rest zal volgen. Deze aardende steen helpt je om de waarde van jezelf te zien, wat jij op jouw unieke manier komt bijdragen op deze aarde. Jezelf niet met anderen te vergelijken, maar de prachtige, unieke schoonheid van jezelf te zien. Deze steen helpt je bewust te worden dat jij verbonden bent met alles en helpt je te leren de schoonheid in alles te zien. Als je gaat beseffen dat jij alles bent, zul je je nooit meer alleen voelen en kun je alles creëren wat je maar wilt. Deze steen zal je stimuleren om alles uit het leven te halen en je diepste wensen en verlangens van je hart en je ziel te gaan leven. Helemaal te zijn wie jij van binnen bent.  Breek vrij en komt tot bloei! Deze steen kan ook gebruikt worden in steencirkels (crystal grids) voor bescherming en overvloed. Fysiek is het een steen die verbonden is met botten en gewrichten.

Een andere steen uit Mexico, de mooiste Hyaliet Opaal die wij ooit gezien hebben en volgens de mijneigenaar, de mooiste van de wereld zijn, zijn de witte geodes met de glasheldere Hyaliet Opaal erop, die als versteende waterdruppels lijken. Deze zijn gevonden in Mina Etienne, San Luis Potosí, Mexico. Wat heel bijzonder en vrij zeldzaam is, is dat deze Opaal onder een bepaalde frequentie van UV licht een felgroene kleur geeft. Dit blijkt een vrij zeldzame kleur. Dit was niet waarom ze ons riepen, voor verzamelaars is de kleuring soms heel belangrijk, maar voor ons was de schoonheid en prachtige, liefdevolle energie van deze stenen adembenemend. Sommige zijn in de vorm van een bloem. Het glanzende transparante Opaal veelal aan de randen ontroert.

Hyaliet Opaal uit Mina Etienne, San Luis Potosí, Mexico.

Hyaliet Opalen zijn vrij zeldzaam en zeker de exemplaren die fluoriseren. Deze geven een prachtig groen licht onder een specifieke golflengte van UV-Licht. Deze Hyaliet Opaal heeft de vorm van een bloem of bevindt zich als een stralenkrans langs de rand van een witte Chalcedoon geode. Toen wij deze voor het eerst zagen benam de schoonheid en prachtige, liefdevolle energie ervan ons bijna de adem. Deze kristallen zijn energetisch verbonden met hele tere, ijle, gevleugelde lichtwezens die verbonden zijn met de elementen lucht, wind en water. Het kristal wat eruitziet als gestold water, is zelf ook ontstaan uit water. Deze Hyaliet Opaal werkt ook op de luchtwegen, de ademhaling en het hartchakra. Deze geodes laten zien dat we onszelf weer als een bloem kunnen gaan openen en vol vanuit ons hart kunnen gaan leven. ‘Vol-ledig’ gaan ademen en leven. Wij zijn lichtwezens die naar de aarde zijn gegaan om hier het ‘spel’ van dualiteit te ervaren. Na eonen zijn onze etherische lichamen gaan verdichten. Ons licht werd steeds meer gedempt door schilden en schermen. Deze Opaal helpt deze schilden te open en de etherische lichamen en je auraveld te zuiveren. Na openen kan er weer meer licht tot je komen. Door de verdichting was het merendeel van de mensheid niet meer bereikbaar, was onze visie beperkt en leefden we in een kleine wereld. Als je een schild om je heen hebt, kaatst het licht weer terug. Je leeft dan in een beperkende, kleine wereld/werkelijkheid en houdt zo alles waar je je in bevindt in stand. De meeste mensen voelen zich comfortabel in vaste patronen en een kleine wereld en hebben geen besef meer in wat voor gevangenschap ze leven, omdat deze veilig is gaan voelen. We zitten op dit moment in tijd (geen tijd) waarin energie zich verhoogt, op een kruispunt. Alles kan openen of alles kan nog meer verdichten. Je maakt zelf de keus. Deze kristallen helpen, wie het wil, te openen, patronen te doorbreken, naar binnen te gaan en bij ons innerlijk licht te komen, maar ook al het licht om ons heen waar te gaan nemen en te ontvangen. Deze Hyaliet Opaal helpt onze etherische lichamen, onze wereld te vergroten, uit de cocon te stappen, waarna je andere werkelijkheden kan gaan ervaren. Te gaan ontspannen, niet meer je best gaan doen, jezelf op te jagen, maar om te gaan leven, in het Hier en Nu. Als je uit vaste patronen en hokjes gaat, besef krijgt van de onmetelijke ruimte in en om je heen, en dat er geen tijd bestaat, kun je je eigen werkelijkheid gaan veranderen. Je kiest met deze kristallen om weer vanuit het licht te gaan leven. Dan ga je uitstralen als een zon, kom je in je kracht en kan niets je meer deren, of tegenhouden om je volledig potentieel te gaan leven. Dit ascensie kristal helpt je meer te voelen en helder te zien, helpt je om je ware pad te zien en verbindt je met je Goddelijke kern. Fysiek stimuleert Opaal het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Een andere Opaal waar we weer een emmer van hebben ingekocht. Dit klinkt vreemd, maar de stenen uitzoeken is zoveel kostbaarder dan als we een emmer nemen. Deze prachtige, diepblauwe Andes Opaal hebben we jaren geleden ook al een keer in Amerika gekocht. De mijneigenaren die een mijn in Chili hebben stonden toen voor de eerste keer op de beurs. De meest bekende blauwe Andes Opaal komt uit Peru. Inmiddels wordt deze nog mondjesmaat gevonden en de enige die nog betaalbaar zijn bevatten amper meer een blauwe kleur. Die wel nog een mooie blauwe kleur hebben zijn kostbaarder dan sommige juwelen. De exorbitante gramprijzen zijn voor ons en onze klanten niet meer interessant.

Laat het Andesgebergte nu niet alleen in Peru liggen, maar ook in het buurland Chili. Moeder aarde geeft ons van deze plek, zeer blauwe stenen die ons hartje sneller laten kloppen. Ook deze liggen nu in de winkel, we hadden even tijd nodig om ze uit te zoeken en te prijzen.

Blauwe Opaal uit Chili

Deze prachtige blauwe Opaal is gevonden in Chili.

Het is een krachtige steen die veel troost geeft. De steen is als een troostende moeder die zegt; kom maar hier, wees maar stil, je bent veilig, iets wat we soms allemaal nodig hebben in de hectiek van alle dag en de energetisch verschuivingen die voor chaos en verwarring kunnen zorgen. De steen bevat tevens de kracht van de natuur. De ongerepte natuur van Chili bevat alle elementen: Zon, zee, woestijn, vulkanen, bergen, water, vuur, wind, aarde, lucht en ook een overvloed aan prana energie. Deze blauwe Opaal laat ons op adem komen. De steen laat ons dieper ademhalen in een ritme zoals Dolfijnen en Walvissen doen, waardoor je veel meer prana kunt gaan inademen. Prana of levensenergie, de frisse lucht, het inademen van pure levensenergie, zorgt ervoor dat alle stress en zorgen je lichaam kunnen verlaten en dat je met een frisse blik opnieuw alles van je leven kunt beschouwen. Hij zet aan tot grote schoonmaak van emotionele kwesties en brengt je direct tot de kern van een probleem. Hij geeft inzicht en laat oude energie wegvloeien. Deze blauwe Opaal is krachtig verbonden met het element water. Vooral de wijze moeder energie van de Walvissen zit in deze steen. Hij geeft kracht en creëert ruimte. Tevens is hij verbonden met de pure, hoge energie van Lemurië, hij helpt je weer herinneren hoe puur je toen was, vrij van ballast en vol liefde. Tevens is hij verbonden met de liefdes energie van Venus en haar bewoners, de Hators. De Hators zijn liefdevolle hoogenergetische wezens verbonden met de energie van water, Lemurië en klanken. Hun energie is zeer kalmerend, liefdevol en genezend. Ze helpen je innerlijk licht te laten ontwaken, je hartchakra te openen en je auraveld te vergroten. Ze geven een gevoel van vrede en innerlijke rust. De gletsjers van Chili zijn zo puur en bevatten een bepaalde klank/trilling. Ze zijn zo oud en geven verstilling. Er zit zoveel informatie in dit bevroren water, deze unieke frequentie laat bevroren delen van ons die niet echt leven ontwaken. De klanken van de Walvissen zullen je ook doen ontwaken en tot rust brengen. In deze hectische tijden laat deze steen je ruimte voelen om van alles naar niets (rust) gaan. Hators brengen je naar ongerepte gebieden waar geen ruis meer is, naar de stilte in je hart, waar de symfonie van klanken in volledige harmonie is. Deze bijzondere Nieuwetijds stenen werken samen met alle elementen, dus ook met de natuur. Door deze steen kun je weer ervaren hoe het is om weer helemaal puur en in totale eenheid te zijn, jezelf te zijn zonder alle ruis om je heen. Hij werkt heel krachtig op je keel en je thymus, waar hij je zelf genezend vermogen activeert. Hij werkt ook krachtig op je derde oog en je fysieke ogen, hij verruimt je blik, letterlijk en figuurlijk. Hij werkt ook samen met Dolfijnen en Walvissen en net als hen met alle elementen op aarde, iets dat wij zijn kwijtgeraakt. Wij zijn het gevoel met onze natuur, met onszelf kwijtgeraakt in deze hectische tijden vol met prikkels. Maar deze stenen zijn onze helpers die ons helpen herinneren en ons weer in balans helpen brengen.

Een bijzonder mineraal wat nog heel weinig bekend is, maar wat wel in een Kristallengidsje van Judy Hall staat en de reden is waarom wij we het kennen is het zoutkristal Hanksiet. Deze is gevonden in Trona, Californië. Eigenlijk is het zout met modder samen welke een unieke kristalvorm geeft, maar het allerbelangrijkste is de energie. In Duitsland zijn deze in antroposofische kringen en bij aanhangers van Rudolf Steiner veel meer bekend. Deze kristallen werken heel zuiverend en krachtig op de luchtwegen. Helaas kunnen wij deze zoutkristallen alleen in de zomer in de winkel leggen, omdat door hoge luchtvochtigheid de kristallen nat gaan worden en er een plasje water om ze heen kan vormen. Zout trekt n.l. water uit de omgeving aan. Dit herkennen mensen die een zoutlamp hebben vast wel. Als de omgeving droog is, dus een warme woonkamer, heb je hier het minste last van. Maar wij zijn dolblij dat we deze hebben. In de winter leggen we ze in een doos in het magazijn. Dus altijd even vragen als je er eentje zoekt.

Hanksiet

Deze zeldzame steen uit Trona, Californië bevat Borax en Haliet. Dit mineraal is gevormd door verdamping en wordt in diepe modder gevonden. Deze symboliseert dan ook wijsheid in afwachting van de bevrijding van afval uit het verleden. Dit mineraal zuivert diep en helpt de ademhaling op giftige plaatsen. Deze is toegankelijk via de vorige-leven- en somachakra’s. Hanksiet bevordert multidimensionale evolutie en bevat krachtige kennis om bewustzijn te verkrijgen dat sinds de tijden van Lemuria en Atlantis opgesloten ligt. Deze maakt contact met persoonlijke macht en wijsheid uit die tijd mogelijk. Hanksiet waarschuwt dat die macht ten goede van iedereen moet komen. Als mineraal van vergeving geneest deze fouten en misbruik van macht. Hij is een effectief occulte beschermer, vooral tegen aangehechte entiteiten. Hij zuivert op alle niveaus en reinigt chakra’s en andere stenen. Hanksiet maakt een snelle ontgifting van afval uit vele levens mogelijk, verwijdert oude woede, jaloezie en wrok of manipulatie en transformeert het effect ervan in het fysieke lichaam. Deze stabiliseert stemmingswisselingen. Dit mineraal verwijdert onzuiverheden, schept innerlijke balans en helpt bij het afstemmen op de leiding van uw spirituele zelf. Hanksiet herschept een speels, onschuldig innerlijk kind. Deze helpt ook je denk- en gedragspatronen te reinigen die geen zin meer hebben. Dit kristal helpt de planeet te herstellen, hij assisteert bij toepassing van oude wijsheid op huidige problemen. Deze steen is heilzaam tegen het vasthouden van vocht, bij ontgifting, darmklachten, voor de stofwisseling, de huid en het cellulaire geheugen. Hanksiet is nuttig bij verkoudheden en ademhalingsproblemen door overvloedig slijm of ontsteking. Dit mineraal lost op in vocht. Houd hem droog.

Ook leuk om te delen is dat er behalve al het nieuwe ‘licht’ van de kristallen er ook letterlijk wat meer licht in ons leven is gekomen. Stefan onze vaste elektricien heeft in het Pakhuis led-strips bevestigd, waardoor de stenen en kristallen beter zichtbaar zijn, meer in het zonnetje staan, wat ze verdienen! Het bleek dat hij nog een stuk over had en deze heeft hij in de winkel gebruikt, waardoor ook de onderste schappen van de glazen tafelrij aan de rechterkant nu ook heel mooi uitgelicht zijn. Het was zo leuk om te ervaren dat hij zelf er ook heel erg blij van werd. Stefan heeft zelf inmiddels ook al een aantal kristallen in huis, iets wat hij jaren geleden waarschijnlijk ook niet van zichzelf verwacht had. Het is toch wel een heel leuk, maar besmettelijk virus.

Als laatste in deze blog willen we 2 nieuw kristallen noemen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben. Ze komen beide uit verschillende landen. De ene uit Amerika, de andere uit Canada. Ook zo apart, dat beide de laatste 2 waren die we nog moesten channelen. Door omstandigheden kwam hier steeds niets van. Ze lagen samen in een bakje te wachten. Deze stenen leren ons weer iets wat we wel weten, maar toch weer mooi bevestigd werd, dat toeval niet bestaat en dat dingen niet voor niets gebeuren. De eerste steen waar we het over hebben is een unieke, ruwe Amethist. Zo op het eerste gezicht niets bijzonders. Het zijn geen prachtige kristallen, maar ‘gewoon’ een ruw stukje. Toen we deze tegenkwamen bij een lief echtpaar uit Ontario, Canada, vielen ze niet gelijk op. Ons oog viel op een andere steen, n.l. de Auraliet 23. Maar in een volgende blog meer hierover.

We hadden een heel leuk gesprek met de vrouw, over de mijnen in hun familie. Deze familie heeft ook een grote Ammoliet mijn in Alberta, Canada. Deze reusachtige Ammoliet uit Canada is de meest gezochte en kostbaarste Ammoliet ter wereld. De iriserende kleuren zijn zo prachtig om te zien. Meestal worden er van stukjes sieraden gemaakt. De grote, hele exemplaren worden via een langdurig en heel nauwkeurig proces uit de aarde gehaald en geprepareerd. Deze gaan volgens deze vrouw meestal naar musea over de hele wereld. Soms verschijnen er exemplaren op de markt. Vaak liggen de inkoopprijzen van zo’n exemplaar niet onder de $10.000,- dit kan nog erg oplopen naar gelang de kleur en kwaliteit. Wij hebben er een aantal al mogen bewonderen. Zo mooi om zoiets in het echt te zien. Vaak zitten deze samen met de ondergrond als een soort plak welke ze heel houdt, soms zijn ze los geprepareerd. Ik dwaal af, maar het gesprek was zo interessant. In de hoek van de stand zagen we een aantal platte dozen staan met ruwe Amethist brokjes. Er zat een kaart in met de naam Meteoriet Amethist uit de Pearl/Thunder Bay Regio van Ontario, Canada. Samen met een verhaal. We vroegen de vrouw om uitleg. Wim kan altijd heel goed een trilling, de snelheid, van een kristal voelen. Toen hij deze vasthield keek hij verrast op en vertelde ons hoe ‘snel’ deze stenen voelden. Deze Amethist bleek ontstaan te zijn nadat er een meteoriet zo’n 1,85 miljard jaar geleden ingeslagen was in de Sudbury Regio van Ontario, Canada. De inslag veroorzaakte geologische breuken in de grond over honderden kilometers en was de katalysator voor de vorming van deze bijzondere Amethist. Sommige wetenschappers theoretiseren dat sporen van de meteoriet in de Amethist voorkomen.

Omdat wij toch wel zeker wilden weten of Wim wel goed voelde, haha, en hij zelf ook, gingen we op zoek naar ‘normale’ maar ook fantastische Amethist brokjes uit Brazilië. Dat was nog even zoeken, maar toen we deze vonden en hij een exemplaar vasthield voelde hij direct het verschil. Dus het was geen suggestie geweest, maar echt een andere energie. Wij terug en gelijk alles gekocht wat dit echtpaar bij zich had. Helaas was dit geen enorme hoeveelheid en inmiddels hebben wij al het een en ander aan vrienden en bekenden verkocht. We hopen en gaan ervan uit dat als wij weer naar Amerika reizen, we deze vast weer kunnen inkopen. We weten nog niet of dit volgend jaar, of een jaar later wordt. De tijd zal het leren.

Meteoriet Amethist uit de Pearl/Thunder Bay Regio van Ontario, Canada.

Deze bijzonder krachtige Amethist heeft een unieke energie die heel voelbaar is. De meeste Amethist wordt gevormd na vulkanische activiteit, maar deze dus door een impact uit de ruimte, waardoor deze uniek is in de wereld van Amethist. De vindplek is een punt op aarde, net zoals een acupunctuurpunt, er is veel magnetisme en activiteit, ook is er goud gevonden. Op dit soort energetische plekken, en ook als er goud in de aarde op plekken wordt gevonden, zijn energiecentrales en zijn de sluiers dunner. Er bevindt zich veel kosmische energie welke zich verbindt met de energie van de aarde (hemel en aarde verbinden). De energie van de steen, die voelbaar is, helpt dualiteit op te heffen. Polariteiten en dualiteiten in balans brengen, vooral ook in je lichaam is een thema wat nu krachtig aan de orde is, vooral bij meer bewuste mensen. Daarom zijn ze waarschijnlijk nu pas gevonden. De steen is een booster, die kan helpen bij bewustzijnsverschuivingen zowel intern als extern. Deze kan zorgen voor een doorbraak in processen die soms al lange tijd gaande zijn. Daarna kun je uitlijnen en makkelijker toegang tot het Nulpuntveld krijgen. In de chaos van het bestaan helpt deze Amethist je weer terug in je centrum komen, maar ook dat je alles weer in het juiste perspectief gaat zien. Deze helpt je uit ‘het verhaal’ te gaan en voorbij de sluier, het gordijn te gaan kijken. Amethist energie is sowieso heel fijn en krachtig. Verbonden met de hogere chakra’s en de Violette Vlam of Straal van Transformatie. De kleur Violet bestaat uit rood en blauw, hemel en aarde verbonden. Het is de verbinding, de uitlijning. Dit is de reden waarom er zoveel Amethist volop verkrijgbaar is en in verschillende delen van de wereld gevonden wordt. Amethist verbind je met je eigen Goddelijke oorsprong. Deze Meteoriet Amethist werkt heel erg snel, heeft een ‘snelle’ energie die uitbreekt. Vanuit de uitlijning kan je gaan uitdijen/uitbreiden, je veld vergroten. Zolang je in de chaos zit kan er niet veel gebeuren. Je dient eerst ‘hier’ te zijn, aanwezig te zijn. De steen is sterk verbonden met het zenuwstelsel, welke deze helpt kalmeren. Bijzondere Amethist met een uniek ‘kosmisch’ jasje.

Als laatste in deze blog Celestien uit Michigan. Dit zijn losse, platte, zachtblauwe Celestien kristallen. Deze hebben we totaal ergens anders gekocht dan de Meteoriet Amethist, puur alleen maar, omdat deze ons een één of andere manier riepen. Nog totaal onbewust van de verbinding met bovengenoemde Meteoriet Amethist uit Canada.

Celestien uit Michigan, Amerika

Deze zachtblauwe, uit platte kristallen bestaande Celestien uit Michigan, is net als de bekende uit Madagaskar een prachtig, liefdevol kristal met een hoge vibratie, die een vredig, veilig en geborgen gevoel geeft. Dit kristal is verbonden met Engelen en hogere wezens uit andere dimensies, die eigenlijk de hogere delen van onszelf zijn. Celestien werkt als een soort antenne die je helpt te verbinden met je andere delen, je grotere wezen, je grotere ‘zijn’. Ze helpen ons om met deze delen in contact te komen en laten ons voelen dat we met hen verbonden zijn en dus niet alleen zijn, dat we onderdeel van deze groep zijn. We zijn nu wel met een klein deeltje in de stof op aarde, maar we zijn zoveel meer. Hoe meer we met deze delen in contact komen en verenigen in onszelf, hoe gelukkiger en completer we ons gaan voelen. Dan kunnen we dit complete veld op aarde gaan neerzetten. Dit mooie kristal resoneert met een energieveld wat heel herkenbaar voor ons mensen is, waardoor bijna iedereen van deze houdt. Celestien geeft troost en is ook hier op aarde om de nieuwetijdskinderen van het licht bij te staan in hun leven op aarde. Deze kinderen zijn veelal heel hoog ontwikkeld, ze zijn de Meesters uit andere dimensies. Deze kristallen hebben ook een hoger zelf, bevinden zich ook in andere, hogere dimensies. De kleur blauw komt door sporen van goud, wat ook in deze gebieden gevonden wordt. Deze plaatsen, waar goud gevonden wordt, zijn aardse acupunctuurpunten, kruispunten, meridianen. Er zijn in deze gebieden hoogfrequente energieën en heel veel natuur en rust aanwezig. Het laat het gevoel van oer-energie/oorsprongsenergie voelen. Het zijn eerbiedige plekken die ons helpen ons hoogste potentieel te gaan leven. Ook is vulkanische activiteit voelbaar, welke zich energetisch vertaald in dat de steen het potentieel aanboort wat in ons slapende is. De aardbol is aan het schudden op dit moment, veel mensen zijn in de war, zoekende of de weg kwijt. Dit is collectief een realiteit. Dit liefdevolle kristal ondersteunt je om je potentieel verder te openen. Tevens werkt deze ontkrampend op de hogere chakra’s, het gebied vanaf je hart/longen omhoog. Ook in je hoofd werkt deze heel fijn. De doorstroming en uitlijnen gaan met hulp van dit kristal makkelijker. Deze kristallen zijn verbonden met het element water, bevatten ook water. Verbonden met het keelchakra helpen deze met het uitspreken van de waarheid. Het is een kristal van helderheid, verheldering, ophelderen, is ‘Crystal Clear’. Mensen die deze kiezen verlangen naar verlichting, naar transparantie, van alles en iedereen om zich heen, maar dat betekent dat je zelf ook compleet transparant dient te worden. Celestien wordt ook wel de steen van “het weten” genoemd. Helder weten is een hoge vorm van weten, wat ontstaat door puur vertrouwen in het hoger- of onderbewustzijn. Celestien bevat een zachte kracht, een zachte stevigheid, welke ons ondersteunt op onze weg naar verlichting.

Zoals gezegd waren alleen deze 2 kristallen nog over om te channelen. Als eerste was de Meteoriet Amethist aan de beurt. Daarna de Celestien uit Michigan. Bij deze kwam weer naar voren dat er ook goud in het gebied van deze Celestien wordt gevonden. Dit is bij dit kristal niet vreemd, want daarvan weten wij dat de blauwe kleur ontstaat, door de aanwezigheid van minuscule gouddeeltjes. Toen we klaar waren en nog even zaten na te mijmeren over wat de kristallen hadden laten weten zei Natascha opeens: deze twee zijn verbonden! Komen uit eenzelfde gebied. Ik krijg steeds Lake Michigan. Waar ligt Michigan eigenlijk? Wat is google dan handig. We konden onze ogen niet geloven. Michigan ligt in het noorden van Amerika tegen de grens van Canada aan en je begrijpt vast al wat er komt, over de grens in Canada, recht tegenover Michigan ligt Ontario. En wat ligt ertussen en omheen: water. Great Lakes. Jaaaa roept Natascha, het water is de verbindende factor tussen beide. Deze kristallen hebben een overduidelijke verbinding met elkaar. Vullen elkaar aan en versterken elkaar. Wow!!!

Dan voelen we altijd weer zoveel blijdschap en vertrouwen. Dat alles gebeurt zoals het moet zijn, als we ons gevoel maar volgen. Dat er zoveel magie in de wereld is. Dit moeten we alleen maar durven geloven en leven. Dan transformeert ons leven in een magisch leven en creëren we het mooiste leven wat voor ons mogelijk is. Laten we daar met zijn allen voor gaan!

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

14, 15 en 16 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

21, 22 en 23 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

28, 29 en 30 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu