Lemurië en de 5e dimensie

Algemeen

Wat hebben kristallen nu te maken met de hogere dimensies en met Lemurië, Atlantis en andere beschavingen zoals we zo vaak horen of lezen? Kristallen herinneren zich net zoals bergen, bomen en walvissen de totale geschiedenis van de aarde. Kristallen zijn vaak al miljoenen jaren oud. Ze kennen net als wij groei en evolutie. Ze hebben alle informatie van de levensloop van de aarde in zich. In tegenstelling tot ons dragen ze nog steeds hun monadisch licht in zich en zijn hierdoor vrij van karma. Wij dienen terug te groeien vanuit afgescheidenheid naar ons monadische zelf, waarbij karma en dualiteit opgeruimd moeten worden. Omdat kristallen hun monadisch licht hebben behouden kunnen zijn ons mede helpen bij het herinneren van onze oorspronkelijke staat, ofwel monade.

In de winkel horen we veel gesprekken over de Nieuwe Aarde, de 5e dimensie, Lemurië en het gouden tijdperk van Atlantis. We verlangen zo terug naar deze beschavingen waarin we in liefde en harmonie leefden en een hoger bewustzijn hadden. Wij merken aan de kristallen die wij op ons pad krijgen dat er steeds meer behoefde is aan de trilling van kristallen met een hoge vibratie, die ons helpen herinneren wie we eigenlijk in onze totaliteit zijn, maar ook aan ‘aardende’ kristallen omdat velen beseffen dat zonder goede verbinding met de aarde we hier niet kunnen ascenderen. We zijn nl niet voor niets op deze unieke planeet.

Ook vertellen de laatste tijd een aantal mensen aan ons in de winkel dat ze naar Mount Shasta gaan, of dit heel graag zouden willen. Voor ons is er ook veel veranderd toen de berg Mount Shasta ons riep, de magische berg in Noord Californië waar de Lemurische beschaving 12.000 jaar geleden na de ondergang van Lemurië de berg binnen is gegaan en hier alle trauma’s geheeld heeft en weer tot bloei gekomen is. Zij geloven dat ze spoedig weer in ons midden zullen verschijnen om ons te helpen net zo’n paradijs te scheppen als zij voor zichzelf in Telos hebben gedaan. (Telos is de hoofdstad van de Lemurische beschaving in de berg Mount Shasta). Ze willen ons weer deelgenoot maken van hun hogere niveau van spirituele wijsheid en inzicht en ons met al hun liefde begeleiden op ons pad.

Laatst las ik dat in het begin van Lemurië er 4e t/m 6e dimensionale wezens leefden in een 4200 hoge berg die zich precies in het midden van het continent bevond. Op de top van de berg lagen gletsjers waardoor het een permanente sneeuw bedekte piek had. Deze witte bergtop was de sleutel tot het vasthouden van hogere dimensionale frequenties door de zuiverheid van de kristalformatie van het ijs en de sneeuw. Deze Lemuriaanse berg werd ‘Wasabi” genoemd, hetgeen betekent ‘De weg naar huis voor de Ziel’ ofwel ‘De weg naar de sterren’. Ze zeiden toen al; als je geroepen wordt door de berg, betekend dat, dat je klaar bent om je weer te verbinden met deze trilling/energie, je weer te herinneren wie je bent.opaal mountshasta, Zo mooi dat ze zich nu weer in een prachtige berg met besneeuwde toppen bevinden en dat wij de Mount Shasta Opalen in de winkel mogen verkopen, de Opalen die met zoveel liefde uit de mijn worden gehaald door een man die met veel respect voor de berg en de dieren in de leefomgeving dit doet. Zo kan iedereen die zich ‘geroepen’ voelt zich nog makkelijker met deze energie verbinden.

We leven in een tijd dat steeds meer mensen voelen dat er van alles op aarde aan het veranderen is, dat energieën veranderen, dat tijd soms verdwijnt en alles sneller gaat dan vroeger. Maar ook dat naast zoveel mooie ontwikkelingen er nog zoveel verdriet en uitbarstingen van geweld op aarde zijn. Dit maakt velen verward omdat er gedacht werd dat er na 2012 het paradijs op aarde zou komen, de ‘Nieuwe Aarde’. En nu zijn we weer een paar jaar verder en het lijkt alsof er niets verandert, maar dit is niet zo. Het is in deze tijden van overgang heel belangrijk om in liefde te leven en niet bezig te zijn met al het negatieve wat er vooral in de media te zien is. Kijk naar de wereld om jou heen, dit is een spiegel van jouw innerlijk, van waar jij op dit moment staat in jouw evolutie, kijk erna en leer ervan. Heel de stukken die nog niet in balans zijn, kijk naar de spiegels die je omgeving je laat zien.

Dit is de tijd waarin we op weg zijn naar ascensie, verlichting. Door het verhogen van onze lichtfrequentie, door het opruimen van oude verbindingen, energieën, blokkades en oude pijnstukken, groeien we steeds verder in bewustzijn en licht. Zo kunnen we ons ego steeds verder achter ons laten en gaan leven vanuit liefde van ons hogere zelf en ons hart. Dan worden we wie we werkelijk zijn en komt onze ware essentie, waarin al onze ervaringen en kennis besloten ligt naar boven.

Om steeds verder te groeien in het licht is het nodig om onszelf volledig onder ogen te zien, met al onze goede en minder goede kanten en te leren onszelf onvoorwaardelijk lief te hebben en te respecteren, dan pas kunnen wij dit ook bij anderen doen. De Goddelijke mens heeft afscheiding/dualiteit en dus oordelen van zich afgezet. Dit wordt vervangen door eenheid in alles, winst voor iedereen, co-creatie met anderen. Wees bereid om je hart totaal te openen, je weerstand en behoefte om alles onder controle te houden los te laten. Weer als een klein kind te zijn. Het leven vol onschuld te leven en te zien dat alles gewijd is en gekoesterd dient te worden. Enthousiast met ontzag en vol bewondering naar het leven te kijken en volledig aanwezig zijn, in het totale Nu, alsof elk moment een kostbaar geschenk is dat je gegeven wordt om volledig te ervaren. Dan zullen velen andere mensen je liefde en enthousiasme voor het leven ook gaan delen, door jou besmet raken door de prachtige uitstraling die je hebt.

Belangrijk is het tonen van mededogen en dat je communiceert zonder geweld, in gedachte, woorden, daden en gevoelens. Mededogen met jezelf is één van de belangrijkste fundamenten om spiritueel bewust te worden en om in de 5e dimensie te komen. Ontdoe je van de energie van oordelen, verwachtingen, schuld en schaamte. Al deze energieën met een lagere trilling behoren toe aan de trilling van de 3e dimensie. Je kunt niet in eenheid met jezelf leven zolang je nog een scheiding ervaart met wie dan ook, of met welk onderdeel van het leven dan ook, met inbegrip van al degenen met wie je het moeilijk hebt gehad. Wanneer je dit niveau van eenheid volledig in je bewustzijn hebt bereikt, dan zal je transformeren in een 5e dimensionaal wezen.

Dit magische leven waar we naar op zoek zijn kunnen we weer creëren als we liefde en eenheid geworden zijn en alleen maar liefde uitstralen en met alles in het leven één worden. Dan kun je alles creëren. Alle Engelen, Meesters, Kristallen en Natuurgeesten staan dan tot je beschikking om je te helpen je wensen te vervullen en je dromen te laten uitkomen. Wij worden dus niet beperkt door de 3e dimensie, maar doordat we niet kunnen geloven in een prachtig wonderbaarlijk leven. We hoeven ons alleen maar open te stellen voor alle geschenken die het leven ons zo graag wil geven. Stop met het ontkennen van je rijkdom en ga leven in overvloed. Deze ontkenning is de voornaamste oorzaak van dat we zoveel missen en dat we ons vaak zo verdrietig voelen. De keus is aan jou, ieder moment kun je veranderen en gaan leven vanuit liefde, zonder oordeel en de Nieuwe Aarde zal verschijnen.

Hoe helpen de kristallen ons nu in dit geheel?

Kristallen helpen met hun energie overdracht om de spanningen in de aarde te ontladen, waardoor de aardemeridianen beter doorstromen en worden gezuiverd, ook gebeurt dit zelfde proces in ons lichaam. Door de hogere energieën die naar de aarde komen zien we kristallen ook steeds minder gesluierd. Hierdoor zijn kristallen ook meer geschikt voor healing, lichtwerk en voor ondersteuning van ons ascensieproces. Veel kristallen zullen nooit gevonden worden, ze zijn een soort “moeder kristallen” die het massabewustzijn of collectief bewustzijn van de kristallen zijn. Degene die uit de mijnen gehaald worden willen zich verspreiden en hun lichttrilling naar alles en iedereen in hun omgeving uitstralen. Ze helpen de droom van Moeder Aarde verwezenlijken: het Eenheidsbewustzijn op aarde te realiseren.

We willen graag nog wat kristallen in het zonnetje zetten, een paar nieuwe exemplaren in ons assortiment en oude bekenden waar we weer van hebben kunnen bijkopen.

Als eerste willen we vertellen dat we weer prachtige Fluorietplakken uit China hebben, sommige zijn ook nog Kalligrafiesteen samen met ‘normale’ fluoriet. De meeste plakken is wat men Regenboogfluoriet noemt omdat ze vele kleuren bevatten.

fluoriet plak

Fluoriet

Fluorieten vinden we in alle kleuren, vaak meerdere kleuren in een kristal en vaak in lagen, dit symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans.

Deze steen biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt met de kleur samen. Het transparante of witte brengt vooral hoger licht in je systeem. Het opent je bewustzijn. Het paarse werkt sterk openend op je hogere chakra’s, het blauwe brengt vooral diepe healing op je keel en schoudergebied en opent je kanalen naar lichtmeesters, gidsen en engelen, maar ook naar je hartverbinding. Het groene is vooral werkzaam op je hartgebied, het gele is zeer krachtig voor de zonnevlecht en kan helpen om oude angsten of onzekerheden aan te pakken en uit te lijnen met goddelijk vertrouwen. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten, als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Kalligrafiesteen met ander Fluoriet

Kalligrafiesteen is een zeldzame vorm van Fluoriet, soms vindt je ze alleen en soms samen met ander Fluoriet in de vorm van plakken. Deze steen helpt bij het begrijpen van heilige symbolen, het onthullen van gelaagde betekenissen, zowel innerlijke als hogere en het afstemmen op de wijsheid van verleden en toekomst. Deze steen verbindt je met de voorhoofd-, soma-, keel- en vorigeleven-chakra’s en maakt de uitdrukking van concepten in andere dimensies mogelijk. Op het psychische vlak helpt deze steen patronen uit het verleden te doorbreken en je geest open te stellen voor hogere spirituele werkelijkheden. Hij beschermt ook te gen elektromagnetische straling. Fluoriet brengt orde en stabiliteit in alle werkelijkheden, het verhoogd zowel je logische als intuïtieve vermogens en maakt bewust van hogere werelden en realiteiten. Het brengt balans tussen intelligentie en intuïtie, verhoogt je concentratie en helpt je door illusies te zien en de waarheid te achterhalen. Het is een multi dimensionale steen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Hij werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en kleur. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten, als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Een nieuwe ruwe steen die we nu hebben is Sfaleriet met Chalcopyriet

Sfaleriet met Chalcopyriet

Sfaleriet aardt iets meer en helpt je om energie en vitaliteit uit de aarde te putten en om overtollige energie (bv bij hyperactiviteit) af te laten vloeien. Ook aardt Sfaleriet je zenuwstelsel en reguleert het de energiestroom door het lichaam. De steen vergroot je fysieke energie terwijl je toch geaard blijft. Sfaleriet zorgt voor meer zuurstof in het bloed en herstelt je spieren na inspanning, dus goed voor sporters. Spiritueel helpt Sfaleriet om de energie van healingswerk tot lang na een sessie vast te houden en zorgt ervoor dat je tijdens een sessie meer helende energie kunt opnemen. Sommige spirituele mensen willen niet aarden, maar dit is heel belangrijk voor als je wilt dat je beelden en boodschappen en spirituele aspiraties hier op aarde iets te betekenen hebben, dan moet je echt geaard zijn. Je zult je dan ook fijn in je lichaam voelen omdat je meer in balans bent. Een ‘heel’ mens is in evenwicht. Deze steen is dus goed voor mensen met allerlei verslavingen. Sfaleriet versterkt je onderscheidingsvermogen en is ook goed bij orakelen of counseling of meditatie. Het is een waarheidsdetector die je laat voelen wat zuiver en niet zuiver is. Op het basischakra gelegd vergroot hij je levenskracht, moed en vitaliteit. Op het 2e chakra versterkt hij je seksuele energie, je creatieve inspiratie en je levenslust. Op het 3e chakra zorgt hij voor manifestatie en meer succes, helder denken en wilskracht. Hij stelt het zenuwstelsel in staat om met hoogfrequente energie om te gaan. Sfaleriet stimuleert het immuunsysteem en is energetisch nuttig bij herstel en helpt infecties te voorkomen.

sphaleriet met chalcopyriet

Chalcopyriet is een krachtige energiegeleider, hij haalt je door ‘de vuren van waarheid’, hij matigt je ziel en helpt om spirituele kennis op te nemen. Deze steen helpt je om de toestand van ‘niet- geest’ te bereiken, die nodig is voor diepe meditatie. Hij verbindt je met oude beschavingen en helpt de oorzaak van problemen of ziekten in het huidige leven vast te stellen. Chalcopyriet laat je zien dat voorspoed een geestestoestand is en hij helpt je overvloed in je leven aan te trekken. Op het geestelijke vlak bevordert hij nauwkeurige waarneming en logisch denken door je te leren naar je innerlijke stem te luisteren. Deze aardende steen stabiliseert op fysiek niveau celenergie terwijl hogere frequenties worden geïntegreerd. Hij is effectief voor het versterken van het effect van acupunctuur, of acupressuur, want hij lost energieblokkades op en versterkt de beweging van Qi om het lichaam. Maak een raster om je bank, stoel of bed voor maximale opname van energieën. Hij geeft ook steun bij tai Chi. In de omgeving zou deze steen verloren voorwerpen lokaliseren; de steen zelf verdwijnt en komt door andere werkelijkheden weer tevoorschijn. Chalcopyriet is weldadig voor cellulair geheugen, energieblokkades, haargroei, RNA/DNA en de uitscheidingsorganen en bestrijdt hersenstoornissen, tumoren, infectieziekten, artritis, bronchitis, ontstekingen en koorts.

Een andere nieuwe steen die in Duitsland gevonden wordt is de apart gevormde Psilomelaan. Psilomelaan komt ook voor in Merliniet, maar ook in de Mount Shasta Opalen. Van beide hebben wij prachtige stenen in onze winkel.

Psilomelaan

psilomelanPsilomelaan is een gehydrateerd barium-mangaan-oxide die in 1827 voor het eerst ontdekt is, het woord komt van de Griekse woorden psilos(glad) en melas(zwart) en de steen wordt ook wel Romanechiet genoemd. Psilomelaan is ook te vinden in Merliniet (zwarte takjes). De steen helpt je om je energie weer uit te lijnen en om negatieve patronen te zien. Ook helpt deze bij emotionele kristalheling, emotionele disbalans te herstellen en negatieve ervaringen te verwerken. Hij is zeer effectief bij karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te herkaderen. Hij helpt je om vrij zonder oordeel te denken en je idealen na te streven. Aardende steen die overhaast handelen remt. Hij leert je om weer van jezelf te houden en negatieve emotionele patronen te doorbreken, zoals negatief over jezelf te denken. Hij geeft kracht in moeilijke en zware periodes. Psilomelaan helpt je om in meditatieve staat te komen en om mentale reizen naar andere delen van de wereld te maken. Ook heel goed om in een trance staat te komen en om bewust naar vorige levens te reizen en te weten waarom en hoe. Het is ook een zienerssteen die helpt te kijken naar de toekomst en naar andere locaties, om te zien wat daar plaats vindt. Psilomelaan is verbonden met het 3e oog en verbindt deze met het kruinchakra. Ook is de steen verbonden met het basischakra. Ondersteunend bij longontsteking, bij het verwijderen van slijm uit de longen en bij chronische huidontstekingen. Ook helpt de steen bij het omzetten van koolhydraten in energie en ondersteunt een goede stroom van insuline in het bloed. Ook goed voor de darmen, spijsvertering en het hart.

Uit Peru hebben we een grote keuze aan Machu Picchu trommelstenen en blauwe Andes Opalen kunnen kopen. We hebben ook roze Andesopalen in de winkel. Deze blauwe zijn vaak moeilijk aan te komen, maar gelukkig hebben we er nu weer genoeg.

 

Machu Picchu steen

Deze zeldzame steen uit Peru is een mooie zachte steen. Als je hem draagt voelt dat als een streling van machtige wezens die het beste voor je wensen. Deze krachtige steen lijkt heel erg op merliniet. Gebruik hem voor een bezoek aan de Inca’s en oude culturen in Meso-Amerika, het is een sjamanen steen die de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs bevat. Hij geeft toegang tot multidimensies en helpt je te reizen tussen de werelden. Het is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het brengt het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar en vermengt spirituele en aardse vibraties.. Als je betrokken bent geweest bij offers of culturele beroering dan biedt de steen heling en de-energetiseert hij de herinneringen. Machu Picchu-steen heelt de ziel als tegengestelde van het fysieke lichaam. De steen helpt je ook bij het loslaten van beklemmende ideeën, hij zorgt dat je soepel op situaties reageert. Hij brengt je visie en je hart samen, ook helpt hij ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdruk te her programmeren. Steen van karmische genezing. Hij werkt sterk op het emotionele gebied en is ook zeer goed bij familie karma, wat vaak klachten van de waterhuishouding en de lymfe geeft. Hij schoont de emotionele laag, maar maakt ook connectie met je geestelijk hart en derde oog. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties.

Andesopaal

Dit kristal wat uit Peru afkomstig is helpt je bij het loslaten van beklemmende ideeën, hij zorgt dat je soepel op situaties reageert, hij brengt je visie en je hart samen. Andesopaal werkt sterk op het emotionele gebied, zeer goed bij familie karma wat vaak klachten van de waterhuishouding en de lymfe geeft. Hij schoont de emotionele laag, maar maakt ook connectie met je geestelijk hart en derde oog.

BLAUWE ANDESOPAAL is zacht zeeblauw, soms wat doorschijnend en soms met een groene zweem. Het zet aan tot grote schoonmaak van emotionele kwesties en brengt je direct tot de kern van een probleem. Het geeft inzicht en laat oude energie wegvloeien. Dit kristal kan confronterend werken, omdat het de emoties en gevoelens waar het om gaat direct, zonder pardon voor je plaats. Het kan dan ook direct heling brengen. Ondanks dat is het toch een bijzonder liefdevolle steen die een bijna onnatuurlijke liefde en aantrekkingskracht uitstraalt. Het bevordert het streven naar het hoogst goed en stimuleert de communicatie met het hart. Het kristal versterkt de levenswilskracht en heeft een sterke band met liefde en passie. Een echte Engelensteen die verbonden is met het nieuwe tijdperk en het Aquariusbewustzijn. Hiermee opent het hogere delen van jezelf voor de verbinding met het walvissen- en dolfijnenbewustzijn. Zo wordt heel je voelen gezuiverd en verbonden met je hoger bewustzijn, opdat je gevoel en intuïtie de leidraad in je leven mogen zijn. Sterk verbonden met Sirius. In het lichaam maakt het hoofd, neus, keel, oren en de holtes heel erg schoon. Het sterkt ook het afweersysteem bij virussen, bacteriën, droge huid en jeuk. Goed voor onrustige mensen en zij die veel aan hun hoofd hebben. Hij reinigt de lever, gal en pancreas.

 
Menu