Meer kristallen uit Pakistan uitgepakt

Algemeen

Veel klanten die in het Pakhuis kwamen en al die kleine blauwe vaten zagen staan terwijl Wim aan het uitpakken was, merkten op hoe heerlijk het hen lijkt om al die cadeautjes uit te pakken. En dat is het ook en helemaal als de kwaliteit zo mooi blijkt te zijn. Deze grote order was er eentje in vertrouwen. We hadden niets van tevoren gezien, zijn puur op ons gevoel en op de liefdevolle energie van de handelaar af gegaan. Natuurlijk was het wel heel spannend, omdat het om zo’n grote hoeveelheid van 15 verschillende soorten ging. We hebben de stenen in freeform, bollen, harten, trommelstenen, handstenen en obelisken. We zijn zielsgelukkig met deze zending. We hebben van een aantal van deze stenen al van alles uitgepakt en in de winkel gelegd. We hebben onszelf voorgenomen om niet te gaan haasten en stressen, maar iedere keer wanneer er tijd over is om weer wat uit te pakken. Meestal gaan we flink de mist in met dit voornemen, omdat we te enthousiast zijn en niet kunnen stoppen, maar deze keer kunnen we ons best goed aan dit voornemen houden ha ha.

In deze blog zullen we 4 soorten noemen, die ook op de webshop zullen komen. Eentje ervan, de groene Nefriet Jade staat al een weekje op de webshop. Over Jade bestaat veel onduidelijkheid. Echte Jade uit de oudheid is erg kostbaar en vandaar ook de verwarring met alle Jade die nu in de handel is. Wat het ook ingewikkeld maakt, is dat ‘Jade’ in verschillende landen gevonden wordt en dan in die landen het predicaat ‘Jade’ krijgt. De stenen die op dit moment het meeste als Jade verkocht worden zijn Jadeiet en Nefriet. Maar er wordt ook vaak Serpentijn als Jade verkocht. Als je de naam New Jade ziet, betekent dit niet dat dit Jade is, maar een ‘Groene steen’, want het woord Jade betekent in het Chinees: groene steen.

Er wordt ook hele mooie Jade in Nieuw-Zeeland gevonden. Maw sit sit uit Birma (Myamar) dankt zijn groene kleur aan Chroom, maar ook deze steen wordt vaak een Jade genoemd. Dit is ook het geval met Lizardiet uit Noorwegen, de steen wordt Noorse Jade genoemd. Zo heb je er ook in Afrika en in India verkoopt men Prasem als Jade.

In China wordt alleen Jadeiet en Nefriet echte Jade genoemd. Wij hebben nu uit Pakistan Nefriet Jade kunnen inkopen voor een fantastische prijs. In de winkel hadden we alleen trommelstenen van Jade, maar door deze aankoop hebben we nu ook freeform, bollen, obelisken, handstenen en harten. We hebben het afgelopen weekeinde gemerkt dat de stenen erg in trek zijn.

Jade

 Jade is een symbool van zuiverheid en sereniteit. De steen wordt in het Oosten zeer gewaardeerd en staat voor wijsheid en bescherming. Jade wordt geassocieerd met het hartchakra en stimuleert liefde en verzorging. Het is een beschermend kristal dat de drager tegen letsel beschermt en voor harmonie zorgt. De steen is heel goed voor mensen die zich snel zorgen maken, in hokjes denken en in zichzelf gekeerd zijn. Hij zorgt voor evenwicht en vertrouwen, leert je om uit je hoofd te gaan en wereldser met situaties om te gaan. Bij verdriet of een rouwproces geeft jade inzicht en de kracht om weer verder te leven. Hij leert je angsten en oude patronen los te laten. Emotioneel is jade een ‘droomsteen’, op het voorhoofd gelegd zorgt hij voor dromen vol inzichten. Spiritueel moedigt jade je aan te worden wie je werkelijk bent. Hij helpt je jezelf te zien als een spiritueel wezen op een menselijke reis en haalt verborgen kennis naar boven. Fysiek is het een reinigende steen, goed voor de nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen en herstelt de celvorming en skeletopbouw en heelt hechtingen. Hij bevordert de vruchtbaarheid, ondersteunt de bevalling en is goed voor de heupen en milt. Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht.

        

Er zaten in deze zending ook een aantal voor ons ‘nieuwe stenen’. Van deze heb ik na het channelen van Natascha beschrijvingen uitgewerkt. Ze hebben unieke eigenschappen die zo treffend zijn in de energie van nu. Maar dit verbaast ons niet meer. Deze stenen komen niet voor niets op ons pad, omdat veel van onze klanten deze ondersteunende energieën heel goed kunnen gebruiken. Niet alleen onze klanten ha ha, zelf zijn we er ook heel blij mee.

Als eerste willen we een heel blij zonnetje noemen. De naam van de steen die er in Pakistan aan is gegeven, dekt de uitstraling van deze steen. Lemon Calciet, deze ziet er inderdaad fruitig en fris uit, alsof we een grote schoonmaak met een citroentjes fris middel achter de rug hebben. Deze zachte steen heeft een hele krachtige, transformerende energie.

Lemon Calciet uit Pakistan

Deze blije, zonnige Calciet staat voor fris, nieuw, ruimte en vrij. Deze steen, die gevonden is in Pakistan, werkt krachtig openend op het borstgebied, de longen, de luchtpijp en een krop in de keel. Alles wat je niet hebt kunnen verkroppen en hebt opgekropt, van een beschermlaag hebt voorzien, dient in de energie van deze transformatie-tijd los te komen. De steen laat expansie van het hele borstgebied voelen, alsof we vleugels krijgen. Lemon Calciet helpt ons het grote plaatje te zien, onszelf te bevrijden uit een kleine, benauwde wereld. Deze laat de Horus Valk zien en het transformatieproces waar we nu collectief in zitten. Horus symboliseert buiten transformatie, ook om je eigen vader en moeder te worden, vanuit heelheid het kind uit je geboren te laten worden. Je wordt uit jezelf geboren. In de heelheid waarin we terecht zullen gaan komen, zullen we uitdijen, alsof we vleugels krijgen. We mogen ontvouwen, weer vrijheid ervaren. We hebben geen idee hoe vast we hebben gezeten, dit kunnen we pas voelen als we weer openen. Net als een kuikentje dat zich uit het ei ontvouwt. Deze mooie steen helpt gifstoffen te verwijderen, het toxische achter je te laten, waardoor je weer fris kunt beginnen. Deze Calciet ondersteunt dit proces zowel energetisch als lichamelijk. Lemon Calciet werkt voornamelijk vanaf de zonnevlecht omhoog tot en met het keelchakra. Deze steen, die alles weer licht en luchtig kan helpen maken, staat ook voor het licht, voor de zon die weer terugkeert in je leven. Niet de normale zon, maar een zon 2.0. Lemon Calciet werkt ontkrampend, beschermend en louterend, alsof alle ervaringen gebundeld zijn en daaruit het ‘nieuwe’ geboren kan worden. Deze steen geeft ondersteuning aan ons lichaam om zich aan te passen aan de nieuwe energie en het nieuwe licht. De synapsen in het lichaam die signalen van het ene neuron naar de andere overbrengt worden gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat het licht makkelijker kan gaan indalen, dat je dit kunt gaan uitstralen en dat je in je nieuwe geboorte kunt stappen. Lemon Calciet helpt ook ons metabolisme mee te transformeren met de nieuwe lichtfrequenties. De zielen essentie mag het vlees in. Dit is een steen van transfiguratie die ons ondersteunt op ons pad naar Verlichting.

    

De tweede voor ons nieuwe steen is een soort Rode Jaspis, met witte zwemen erin. Buiten de gemiddelde eigenschappen van andere Rode Jaspis soorten heeft deze Strawberry Jaspis, zoals deze in Pakistan genoemd wordt, andere unieke eigenschappen.

Strawberry Jaspis uit Pakistan (Aardbeien Jaspis)

Dit is een unieke Jaspis die nu boven de aarde is gekomen om blokkades en pijnen te helpen helen op het gebied van de blaas, de perineum, de voortplantings- en geslachtsorganen van zowel mannen als vrouwen. Er zit bij veel mensen schaamte en verkramping op dit gebied. De energie die rondom seksualiteit hangt is erg beladen. Echte romantiek is veelal ver te zoeken. De media en het internet laat relaties en seksualiteit zien in oppervlakkige, platte programma’s. Er wordt een vertekend beeld getoond van hoe deze dient te zijn. Bij veel vrouwen is het seksuele gebied verkrampt geraakt, er zit vaak angst en pijn op. Maar ook bij mannen zitten deze blokkades. Ze kunnen denken dat ze moeten voldoen zoals ze via pornografie of bepaalde dating shows zien. Dit resulteert dat we onszelf nu ook vaak verloochenen of weggeven en seksueel over grenzen gaan. Seksualiteit hoort zo verbonden te zijn met het hart, met liefde met romantiek. Ergens is er diep van binnen bij zowel mannen als vrouwen een weten en een verlangen naar hoe seksualiteit bedoeld is. Het verlangen naar liefde in verbinding. Door de eeuwen heen heeft er zoveel misbruik plaatsgevonden, waardoor we ergens deze verbinding verloren hebben, schilden hebben opgebouwd en ons hart hebben gesloten. Er zitten zoveel blokkades op dit gebied, wat ook letterlijk op slot kan zitten en waardoor ook de bevallingen op aarde veelal zo pijnlijk zijn. Deze blokkades hebben met oer-vertrouwen te maken. Het vertrouwen is ooit geschaad. We zijn zowel dader als slachtoffer geweest. Vrouwen die door de eeuwen heen misbruikt zijn, maar ook gewonde mannen die geboren zijn uit gewonde moeders, vicieuze cirkels die nu doorbroken kunnen worden. We dienen weer trouw te worden aan onszelf. Omdat we meer en meer in verbinding met onszelf aan het komen zijn, schreeuwt dit gebied ook om heling. Het gebied van de heilige graal, waar magie plaats kan vinden. De daad waaruit prachtige lichtwezens geboren kunnen worden. Seksualiteit hoort eigenlijk een heilige verbinding te zijn. Deze Strawberry Jaspis kan ons helpen met het uitzuiveren van het hart, van de geslachtsorganen, maar ook van het bloed. Als het hart geopend is, kunnen we gaan vrijen vanuit verbinding en in liefde. Hierdoor kan er een grote heling gaan plaatsvinden tussen man en vrouw, waarna dualiteit kan oplossen en de energie op aarde zal veranderen. We kunnen dan van een afgescheiden naar een eenheidsbewustzijn gaan. Naar een leven in vrede vanuit onvoorwaardelijke liefde.

    

De derde voor ons nieuwe steen vinden wij prachtig om te zien. Deze heeft hele mooie streepjespatronen in zachtgroene tot crèmekleurige tinten met veelal een streepje pioen roze erin. Deze steen is een gebande Onyx. Gebande Onyx kennen sommige mensen door reizen naar landen als Mexico. Van deze steen worden vaak schaaltjes en siervoorwerpen gemaakt. Maar de meeste mensen kennen Onyx alleen als een zwarte steen. Zwarte Onyx is een van de zachtste stenen onder de zwarte stenen. Ook deze mooie Onyx heeft een liefdevolle, zachte energie, het is een steen van eenheid.

Gebande Onyx uit Pakistan

Deze liefdevolle steen met mooie streeppatronen in zachte kleuren helpt om toxiciteit uit ons te verwijderen. Oude vastgekoekte rommel in ons hele lichaam en energetische lichamen helpt deze op een zachte manier te verwijderen. Deze steen zoekt de plekken in het lichaam af waar deze in vorm van verzuring of kristallen zijn opgeslagen. Deze stenen werden al in de oudheid gewaardeerd om de genezende eigenschappen. Vooral in gebieden rond de Middellandse Zee. Dit is ook een ‘Zieners steen’. Je kunt ermee door lagen heen reizen, alsof je door incarnaties heen kan gaan en van alles kan ophalen. De steen helpt afgescheidenheid in jezelf op te heffen, doordat je verloren zielsdelen, of wijsheden hebt opgehaald, waarna alles in je kan samenvallen. Hierdoor kan er innerlijke rust ontstaan en kun je gaan staan. Deze steen staat ook symbool voor gelaagdheden in een bevolking. Rangen en standen en boven iets staan. Voor macht en machtsmisbruik. Dit zien we nu heel erg in de maatschappij terug. Machtsmisbruik van kwetsbaren wat aan het licht komt. De steen laat voelen dat we met een schone lei kunnen en dienen te beginnen. Allerlei misbruik komt aan het licht, onrecht wordt rechtgezet. Net of al onze delen, onze voorouders het nu geschoond en geheeld willen hebben. De hele karmische lijn wordt schoongemaakt. Deze steen komt op ons pad omdat deze heling zich nu afspeelt, omdat de waarheid nu boven tafel komt, zodat deze laag nu collectief geheeld kan worden. Het spel wordt uitgespeeld, aan het licht gebracht. We zijn er klaar voor en we zijn er klaar mee. Het bewustzijn groeit collectief, waardoor processen steeds makkelijker zullen verlopen. Als ons lichtlichaam door de toenemende energie verandert, zal alles om ons heen ook veranderen. Alle lagen, die we in het uiterlijk van de steen zien, afscheidingen, zullen steeds meer vervagen en tot eenheid komen. Er zal steeds minder ‘ik’ en ‘jij’ zijn, maar meer het gevoel van: “Ik ben een andere jij”. We zullen steeds meer begrip en liefde voor die ander kunnen gaan voelen, omdat we beseffen dat dit delen van onszelf zijn. We zullen meer en meer een eenheidsbewustzijn gaan ervaring.

    

Dit was het weer voor deze week. Ze voorspellen voor zaterdag en zondag veel zon, als dit zo is, zorgen we dat de kussens op de banken op het terras naast de winkel liggen. Zodat iedereen even lekker een koffie of een theetje buiten kan drinken.

De afslag Heerle is de komende tijd afgesloten, dus neem de aflag Rosada, of Wouw/Wouwse plantage. Gelukkig zijn er altijd 3 afslagen die naar ons toe leiden.

Wij zijn het Carnavalsweekend gewoon geopend.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

25, 26 en 27 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4, 5 en 6 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

11, 12 en 13 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

18, 19 en 20 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

 

Menu