Meer nieuwe trommelstenen en armbandjes

Algemeen

Zoals beloofd komen in deze blog de rest van de nieuw ingekochte trommelstenen. Wij zijn ook druk bezig geweest om er al hangertjes van te maken. Buiten de trommelstenen hebben we ook veel armbandjes in gekocht. Dus als je in de winkel bent, kijk op het draaiende rekje voor alle armbandjes. We hebben van de week besloten om een aantal armbandjes op de webshop te koop aan te bieden. Misschien heel leuk als cadeautje. De mooie hangers, veelal in Sterling Silver gezet, maar ook een aantal met alleen een zilveren oogje worden heel goed op de webshop ontvangen, vandaar nu de armbandjes. We zijn nog druk bezig met fotograferen, maar hou de site volgende week of die week daarop even in de gaten voor wie interesse heeft. We weten niet of het komende week al gaat lukken, omdat we het even heel druk hebben, maar anders die week daarop. Misschien ook heel leuk idee voor moederdag. Zelf vlieg ik deze week weer naar Engeland om nieuwe sieraden in te kopen. Ook haal ik dan de sieraden op die onze vriend voor ons gemaakt heeft van de unieke stenen als Violaan en Dianiet die ik aan hem gegeven heb. Zo spannend hoe ze eruitzien.

Als eerste willen we heel graag een zeer bijzondere trommelsteen vermelden, n.l. eentje van Anhydriet. We hadden in de winkel al Angelwing Anhydriet uit Mexico. Deze zijn helaas erg kostbaar en te teer om bij je te dragen. Maar nu vonden we bij onze bevriende handelaar in zijn magazijn een zak met witte en wat bruine stenen. Wim werd er gelijk toe aangetrokken. Onze vriend vond dat ze er niet zo bijzonder uitzagen, hij had ze getrommeld en had gehoopt dat ze ‘mooier’ zouden zijn. Hij heeft geen verstand van energie van stenen en kijkt meer naar het uiterlijk. Maar toen de zak openging en onze ogen gingen twinkelen en wij heel erg blij waren moest hij lachen. We vertelden hem dat de energie van deze steentjes heel bijzonder was. Hij was blij dat ze met ons meegingen, omdat hij niet wist wat hij er mee aan moest. We hebben ze dan ook niet duur ingekocht en dat is fijn. Dus voor heel weinig geld kun je nu een Anhydrietje kopen. We hebben er ook hangertjes van gemaakt. Ze zien er op het eerste gezicht een beetje uit als een kiezelsteentje, maar als je dan echt naar ze kijkt dan zie je hun mooie glinstering en zachte uitstraling. Wat een cadeautje!

Anhydriet

Dit is één van de krachtigste “zachte” energiestenen van het mineralenrijk, ze zuiveren het emotionele lichaam maken je gevoeliger voor paranormale waarnemingen en zorgen ervoor dat je toegang tot de spirituele koninkrijken krijgt. Deze stenen bevatten zachte sterrenglinsteringen en hebben een grote verbondenheid met de Engelenwerelden. Voor de menselijke Engelen onder ons, helpt Anhydriet ons weer herinneren wie we werkelijk zijn. Ze activeren de hogere chakra’s en kalmeren de geest. Anhydriet is verbonden met de hogere chakra’s en deze steen stimuleert het 3e oog, waardoor je innerlijk zicht verbeterd en je Engelen, Deva’s en Gidsen kunt gaan zien. Als je met dit kristal mediteert kunnen deze wezens via dit kristal informatie doorgeven. Anhydriet geeft eigenwaarde en laat zien dat je een manifestatie van het goddelijke bent. Als je de steen in je aura draagt beschermt hij tegen entiteiten en helpt hij gaten te dichten. Tevens geeft dit kristal steun en kracht op het fysieke vlak en bevordert de acceptatie van het fysieke lichaam als doorgangskanaal voor de ziel en verbindt je met de bron. De steen leert alles te accepteren wat het leven heeft gebracht en helpt genezen ‘na het leven’ door het geschenk te laten zien in alles wat er is geweest. Samen met Serafiniet (Serafijnen Engelenorde) kun je Engelenenergie aanroepen voor heling, samen met Oregon opaal geeft Anhydriet heling voor een gewond emotioneel lichaam en samen met Alexandriet helpt het de healer om implantaten te zien en te verwijderen. Anhydriet is ook goed bij aandoeningen van de keel, vooral als ze veroorzaakt zijn door moeizame uitingen. Verwijdert vastgehouden of overtollige vloeistof en laat zwellingen slinken.  

 De volgende steen is een groene Aragoniet. We hadden al plakken uit Spanje in de winkel, maar nu hebben dus ook prachtige groene trommelstenen. Ook hier zijn weer hangertjes van. Deze groene Aragoniet trommelstenen komen uit Mexico.

Blauwe of groene Aragoniet

Blauwe of groene Aragoniet is aardend en aarde genezend, de blauwe of groene kleur komt van het koper wat erin zit, dit is weer verbonden met de planeet Venus waardoor de steen een sterke doch zachte vrouwelijke gevoelskracht bezit. Deze steen is zeer waardevol voor het ascensieproces, het helpt je om meer mee te gaan met het leven en je niet te verzetten tegen je groei, ook als deze in een stroomversnelling gaat. De steen verzacht gevoel en emoties, het is een zachte kracht die je diverse engelenverbindingen laat voelen. De steen draagt de hogere energie van het element water en helpt je dus in je emotionele, spirituele groei. Deze energie helpt je ook om oud denken en dogma’s los te laten en meer te vertrouwen op de goddelijke leiding. De steen maakt je zacht en open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind. Op fysiek niveau reinigt de steen je hele watersysteem. Dit kristal is sterk verbonden met Gaia’s droom, het paradijs op aarde, ze verbindt jouw bewustzijn hier dus directer mee, zo kun je beter in contact komen met je eigen zielendroom. Het helpt je ook om meer te leven vanuit je gevoel en om zonder weerstand mee te gaan met de flow van het leven, zonder tegenstand van het ego of denken, het zuivert je van oude patronen en opent je voor het hogere bewustzijn, daarnaast brengt het tederheid en zachtheid op diverse levels. Een bijzonder en zachtaardig kristal wat je stimuleert om meer te leven vanuit je hart en intuïtie, dus een echte nieuwetijdssteen.

Veel van onze klanten zijn net zoals ikzelf dol op Merliniet. Dit is zo’n heerlijke, magische steen. Zo mooi om te zien met zijn transparante en ook witte delen, met die prachtige dendritische patronen erin. We hebben ook al een zwarte Merliniet en een Mystic Merliniet die ook wel Gabbro wordt genoemd. Maar nu hebben we een Gouden Merliniet. Deze lijkt erg op de ‘normale’ Merliniet, het verschil is dat er veel goudgeel in de steen zit, wat hem een wat andere energie geeft. Deze zonnige Merliniet is gevonden in een zonnig land, n.l. Turkije.

Gouden Merliniet 

Gouden Merliniet is bijzondere versie van Merliniet. Hij is verbonden met de goud/gele vlam van opstanding en de verlichte geest en werkt daardoor op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie. Hij verbindt je met het hoogste wezen wat je van oorsprong bent. Gouden Merliniet is verbonden met het licht van de grote centrale zon. Deze steen zorgt voor magie, vreugde en geluk in je leven. Deze dendritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Hij geeft toegang tot multidimensies en is nuttig gezelschap op reizen tussen de werelden. Merliniet ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Het is een combinatie van kwarts en psilomelaan, die glanzend kan zijn en gloeiende vlammen kan bevatten. Hij is afgestemd op de elementen aarde, lucht en water. Hij is perfect voor het middelpunt van het medicijnwiel, als symbool van de eenheid en van de elementen en de werelden. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Hij herprogrammeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet is zeer effectief voor karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te herkaderen. In fysiek opzicht bevordert gouden Merliniet de circulatie van energie en zuurstof om het lichaam. Zijn dendritische slierten resoneren met zenuwvezels en versterken de energiestroom langs de ruggengraat en door de hersenen. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties. Ook goed voor de ademhaling, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, maag, darmen, spijsvertering en het hart.

Jaren geleden kwam Thuliet uit Noorwegen op ons pad. We kochten ze bij de eigenaar van de mijn samen met de complementaire Lizardiet. Dit jaar hebben we in Amerika Lavendel Thuliet ingekocht. Deze heeft een andere kleur. Nu vonden we een hele fijne combinatie van Thuliet, n.l. Thuliet in Veldspaat. Ook van deze steen hebben we hangertjes gemaakt. Het is een hele fijne combinatie waarin het complementaire roze en groen in één steen verenigd is.

Thuliet in Veldspaat

Thuliet in Veldspaat is gevonden in Brazilië. De roze Thuliet heeft een krachtige verbinding met de levenskracht. Hij stimuleert genezing en herstel en helpt je weerstand te overwinnen. Hij haalt de extroverte kant in je naar boven en bevordert welsprekendheid. Op geestelijk niveau stimuleert hij nieuwsgierigheid en is zeer vindingrijk bij het oplossen van problemen. Doordat de steen liefde en logica combineert kun je gemakkelijker de dualiteiten in jezelf verkennen. Op emotioneel niveau moedigt Thuliet het uiten van hartstocht en seksuele gevoelens aan. Hij leert je dat lust, sensualiteit en seksualiteit gewoon bij het leven horen en moedigt de positieve expressie hiervan aan. Thuliet werkt goed bij calciumtekorten en maagstoornissen. Hij verbetert de vruchtbaarheid en behandelt ziekten aan de geslachtsorganen. Als versterkende steen is Thuliet nuttig bij extreme zwakte en uitgeputte zenuwen.

De groene Veldspaat bevordert lichamelijke ontwikkeling en is heel goed voor kinderen in de groei. Veldspaat geeft rust, voert stress af en helpt tegen irritaties. Hij helpt angsten en onzekerheden uit te bannen en vergroot het vertrouwen in het universum en in het leven. Goede steen die kracht en volharding bij veranderingen geeft. Hij helpt je om dingen beter te begrijpen en om emoties los te laten.

Al jaren verkopen wij Robijn in Zoïsiet, maar af en toe wil er iemand Zoïsiet zonder Robijn. Nu hebben we altijd al de blauwe Tanzaniet, wat dus ook een hele bijzondere Zoïsiet met een zeer hoge vibratie is. Maar nu hebben we voor de liefhebber ook de traditionele Zoïsiet zonder Robijn.

Zoïsiet

Deze steen transformeert negatieve energieën in positieve en legt verbindingen met spirituele gebieden. Hij helpt je om je eigen zelf te manifesteren in plaats van te voldoen aan de normen en waarden van anderen. Hij helpt je bij het verwezenlijken van je ideeën en zet destructieve neigingen om in constructieve. Deze steen verdrijft lethargie en brengt onderdrukte gevoelens en emoties aan de oppervlakte. Het is een creatieve steen die de geest na een onderbreking weer terugvoert naar zijn doelen. Zoïsiet bevordert het herstel van een ernstige ziekte en verlicht stress. Hij ontgift, neutraliseert overmatige verzuring en vermindert ontstekingen. Hij versterkt het immuunsysteem, herstelt cellen en is goed voor hart, milt, alvleesklier en longen. Hij stimuleert de vruchtbaarheid en helpt bij ziekten aan de eierstokken en de testes. Tanzaniet is een lavendelblauwe Zoïsiet, zie voor zijn beschrijving bij Tanzaniet.

Uit Zuid-Afrika hebben we een Jaspis met Hematiet, dit is een hele fijne aardende steen. Heel goed ook voor kinderen die niet zo goed geaard zijn. De steen geeft ze rust en een gevoel van veiligheid. Ook beschermt de steen tegen straling, iets wat heel fijn is in deze tijd waarin we door alle moderne technologie gebombardeerd worden door straling. Mocht stenen bij je dragen niet werken en je hebt heel veel last van straling in je huis, ook al heb je zwarte Toermalijn of Lepidoliet bij computers en telefoons gelegd, kijk dan even op onze site bij de groene button “lichtpuntje” en klik daarna op de button “straling”. Ruud heeft daar een stukje staan over Wibronic. Hoe je jouw huis en jezelf kunt beschermen tegen straling. Als je een aanvraag invult en als kortingscode ‘lichtpuntje’ invoert krijg je korting op het doormeten van je huis.

Jaspis met Hematiet

Jaspis met Hematiet wordt gevonden in Zuid-Afrika, het is een heerlijke combinatie die ook heel erg goed is voor kinderen omdat het ze goed met Moeder aarde verbindt. Deze steen geeft hen rust en een gevoel van veiligheid.

Jaspis is een steen die heel veel voeding geeft, hij biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Jaspis brengt je in balans en maakt je vastberaden. Hij geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden. Goed bij electrosmog, straling, langdurige ziekte, spijsvertering en problemen met de geslachtsorganen. De steen kent vele kleurschakeringen. Hij werkt aardend en geeft daadkracht, goed voor het basis chakra, ook zorgt hij voor vreugde, hij ontgift en werkt erg goed op de zonnevlecht.

Hematiet is een zilveren steen die ook wel ‘bloedsteen’ genoemd wordt, omdat bij het slijpen het water rood kleurt door het ijzer wat hematiet in zich draagt. Het is een zeer aardende en beschermende steen. Hij trekt je als het ware de aarde in. Dit is erg goed voor je als je wankelt of moeite hebt om je staande te houden in je groeiprocessen, vooral als deze in een stroomversnelling gaan. Hematiet wordt soms ervaren als een zware steen, omdat hij zo krachtig geaard is. Schrik hier niet van, want hij zorgt door zijn sterke aarding dat afvalstoffen en –energieën sneller en gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Hij is dus heel nuttig in deze tijd van reiniging en transformatie. Door de schoonmaak wordt het steeds makkelijker om je eigen hoger licht en doelen werkelijk op aarde te realiseren. Op het psychische vlak is hematiet krachtig, hij ondersteunt timide vrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Goed bij verslavingen en dwanghandelingen. In geestelijk opzicht bevordert hematiet de concentratie en verbetert het geheugen. Fysiek heeft hematiet een krachtige band met bloed. Het herstelt, versterkt en reguleert de bloedvoorziening en kan hitte aan het lichaam onttrekken, ook goed bij bloedarmoede. Het ondersteunt de nieren en herstelt weefsels. Ook goed bij kramp in de benen, bezorgdheid en slapeloosheid.

Zo gezellig, terwijl ik achter de computer zit, ligt onze zwangere Bengaal poes Pebbles lekker in het zonnetje voor het raam naast me. Ze gebruikt de Mount Shasta Opaal als kussentje. Zo schattig om te zien.

Agenda

29 en 30 april (zaterdag en Zondag) Winkel Open

6 en 7 mei (zaterdag en Zondag) Winkel Open

13 en 14 mei (zaterdag en Zondag) Winkel Open

20 en 21 mei (zaterdag en Zondag) Winkel Open

25 en 26 mei (donderdag en vrijdag) Winkel Open

3, 4 en 5 juni (zaterdag, eerste en tweede Pinksterdag) Winkel Open

Menu