Mineralenbeurs Denver Colorado deel 2

Algemeen

Weer een berichtje uit Amerika, de dagen vliegen zo snel voorbij. Op deze beurs liggen de verschillende locaties zo’n half uurtje bij elkaar vandaan, maar met het ongelooflijke drukke verkeer in deze grote stad ben je een stuk langer onderweg. De spits lijkt hier wel de hele dag te duren. Gelukkig hebben we tijd genoeg omdat er veel minder handelaren staan dan in Tucson. We kunnen alles op ons gemak doen omdat we genoeg dagen hier zijn. Maar wat een drukte in deze Amerikaanse stad. De rijkswegen bestaan op de meeste plekken uit 5 rijbanen waar je aan alle kanten mag inhalen. Dit betekent voor ons Nederlanders toch wel dat het er behoorlijk chaotisch aan toe gaat.  Je moet heel erg goed opletten als je van baan wilt wisselen, dit niet alleen omdat ze je rustig aan de rechterkant voorbijschieten, maar ook omdat Amerikanen eigenlijk helemaal niet sociaal in het verkeer zijn. Zelf gebruiken ze maar weinig een richting aanwijzer en het lijkt wel als wij deze aanzetten dat ze dan net nog even gas bij geven omdat ze het niet leuk vinden als je voor hun op de rijbaan komt. Ook zullen ze nooit even gas minderen om iemand ertussen te laten, ook niet als jij probeert om naar de rechter rijbanen te komen omdat je afslag eraan komt. Je ziet hier ook vrij veel aanrijdingen en dat is niet gek met deze rijeigenschappen en ook omdat bijna iedereen in de auto zit te bellen of te appen. We zeuren in Nederland altijd over de drukke wegen en files in de spits, maar als je dan hier geweest bent dan is het zo slecht nog niet gesteld bij ons. Je leert zo wel weer waarderen ha ha.

Wat wij ook heel erg waarderen is dat ons kraanwater zo lekker is, hier in Amerika wordt er kwistig met chloor omgegaan. Het drinkwater ruikt er niet alleen naar, maar smaakt ook zo. Ze zijn vast erg bang voor bacteriën. Dit zie je ook altijd in de winter. Als je met je vliegtuig geland bent zie je gelijk in de aankomsthal al aankondigingen dat je hier ter plekke al een griepprik kunt halen, ook in supermarkten kan dit. Iedereen is zo bang voor de’ flu’. Gelukkig kun je in de supermarkten grote flessen water kopen. Al moesten we hier flink rijden om er eentje te vinden. Wij blijven toch Nederlanders en zijn gewend om middags ons boterhammetje te eten. Ik neem dan ook altijd een stuk Hollandse kaas mee. We zoeken dan altijd naar een supermarkt om voor tussen de middag een brood te kopen. Al dat junkfood komt snel je neus uit. Dus lekker in de morgen je boterhammetje smeren en met een appeltje en/of banaantje hebben wij dan weer lekker gegeten. Wat zijn we toch gewoontedieren.

De laatste dagen merkten we dat het thema voor onze inkoop bij stenen van het hart ligt, roze stenen met een hoog liefdes gehalte. Begin van het jaar in Tucson ontdekte men in Argentinië al een unieke roze Amethist. Deze kwamen we nu ook op verschillend plekken op deze beurs tegen. We vielen alleen achterover van de prijzen. Op deze inkoopbeurs lagen de prijzen van deze kleine geodes wel vier keer hoger dan dat wij ze in de winkel verkopen. Gelukkig hebben wij ze in Tucson bij de mijn eigenaar gekocht, want wat de tussenhandel er voor woeker prijzen op na houdt niet te geloven. En wij vonden de kristallen al niet goedkoop. Maar begin van het jaar voelden we al het thema van liefde dat de kristallen ons wilden geven.

Welke nu op ons pad kwam is een diep roze Calciet die wij nog nooit gezien hadden. De kleur lijkt op die van Rhodochrosiet, vandaar dat de Mexicanen deze liefdevol Rhodo Calciet noemen. We hadden al een helder lichtroze uit Mexico, maar deze is heel anders. We hebben wat ruwe exemplaren uit Mexico kunnen inkopen en bij een andere handelaar vonden we 2 doosjes met kleine harten uit Pakistan. Zo warm en liefdevol, echt een groot cadeau om deze mee naar Nederland te nemen. De verkoper was een super lieve man waar we een heel leuk gesprek mee hadden. Hij vertelde dat hij ook een warehouse in Tucson heeft, dus als deze stenen ook de harten van onze klanten raken, dan kunnen we gelukkig eind januari in Tucson er weer bijkopen.

Rhodo Calciet

Deze bijzondere Calciet heeft een diep roze kleur die lijkt op Rhodochrosiet vandaar dat de Mexicanen hem liefdevol Rhodo Calciet noemen. De hoogfrequente vibratie komt vol liefde direct en diep in je hart binnen, waardoor deze zich kan openen en je fysieke en emotionele lichamen zich met liefde kunnen vullen. Rhodo Calciet helpt je om in onvoorwaardelijke liefde te leven, niet alleen naar anderen, maar ook om van jezelf te houden en jezelf te vergeven. Te leven met een open hart en in de wetenschap dat alles geheeld kan worden. Rhodo Calciet geeft zelfvertrouwen, brengt harmonie en helpt je om vol vreugde en plezier te leven. Deze steen geeft rust bij stress en vermoeidheid en helpt boosheid, schuldgevoel en jaloezie te helen. Rhodo Calciet is verbonden met de roze straal die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Quan Yin. Het balanceert de emotionele lichamen en zorgt ervoor dat je handelt vanuit de waarheid van je hart. Tevens heelt het geblokkeerde chakra’s en zorgt het ervoor dat deze zich vol openen. Hierdoor zal je zelfvertrouwen ervaren. De steen helpt je persoonlijke beperkingen te overwinnen, zodat je voor je hoogste goed zult gaan. Rhodo Calciet helpt emotionele trauma’s uit dit of een vorig leven op te lossen en verheldert voorouderlijke emotionele patronen. Deze liefdevolle steen is uitstekend voor alle vormen van emotionele heling en zorgt voor compassie en een liefdevolle uitstraling naar anderen. Kinderen voelen zich heel fijn bij deze steen die ook een goede band tussen moeder en kind aanmoedigt. Rhodo Calciet helpt een harmonieuze omgeving te creëren en helpt je om bewust in het Nu te leven en om in alle situaties de humor te zien. Deze liefdevolle steen helpt je verborgen oorzaken van huidige beperkende situaties te ontdekken, vooral als je deze zelf gecreëerd hebt. Rhodo Calciet vermindert zelfbeperking en helpt negatieve overtuigingen te transformeren.

Bij dezelfde handelaar zagen we ook nog prachtige, kleine en grote, zachtroze harten liggen. Dit bleken Mangano Calcieten uit Pakistan te zijn. Wij hadden deze nog nooit gezien. Hun uiterlijk is meer helder en glanzend dan die uit Peru, ook hebben ze bijna geen witte zwemen in zich. Deze hebben voor ons een subtielere, meer heldere trilling dan die uit Peru. De ene niet beter dan de andere, maar net anders. Het voelt weer alsof er voor bepaalde mensen of kinderen een andere, wat subtielere, hogere trilling nodig is, terwijl iemand anders juist behoefte heeft aan de meer bekende Mangano Calsiet die voor iedereen heel makkelijk toegankelijk is. Zo mooi hoe moeder aarde ons precies geeft waar behoefte aan is. De ontmoeting met deze handelaar voelde voor ons als heel bijzonder, omdat we het gevoel hebben dat hij ons in de toekomst van meer bijzondere kristallen zal gaan voorzien. Hij heeft een energie bij zich dat hij nieuwetijds kristallen aantrekt, dat deze op zijn pad zullen komen.

Mangano Calciet

Mangano Calciet is verbonden met de zachtroze galactische straal en brengt hiermee veel liefdevolle, vrouwelijke zachtheid naar je toe. De steen is verbonden met Engelen en lichtmeesters als Isis, Maria en Quan Yin. Ze verbind je met de Moederenergie en heelt hiermee ook oude karmische pijnstukken die hiermee verbonden zijn. Ze heelt ook oude wonden van het innerlijke kind en eenzaamheid tot heimwee naar thuis. Hele goede steen voor het hart, ze brengt je in een toestand van dankbaarheid en evenwicht, hierdoor kun je met je eigen hart je op vrijwel alles of iedereen afstemmen, dus ook heel goed voor het helen op afstand. De energie van de steen versterkt en stabiliseert het hartgebied en vergroot je empathisch vermogen. Mangano Calciet is uitstekend voor ruimtes waarin mensen sterke emotionele beroering of trauma’s kunnen ervaren, zoals praktijkruimtes, spreekkamers of ziekenhuizen. Ze helpt je om emoties te uiten, terwijl het hart daarbij steun en opbeuring ervaart, ook heel goed voor mensen die zich moeilijk met hun emoties kunnen verbinden of die geneigd zijn die te verstoppen achter een masker of cynisme. Goed bij nachtmerries en ADHD, ook weldadig voor maag en darmen. Ook helpt het bij het herstel van lichaamsweefsel na verwonding of operatie en bij het opnemen van mineralen, met name calcium. Steen van gezondheid en heelheid. Kinderen zijn dol op deze steen, in hun slaapkamer straalt het kalmerende en liefdevolle energie uit.

We vonden bij hem ook nog de zeer zeldzame Coveliet of Covelien uit Peru. Aan deze bijzondere steen is bijna niet te komen. Coveliet is zwart met koperkleurige zwemen en heeft een bijna magische uitstraling. Voor ons voelt hij net zoals Nuummiet als een tovenaarssteen. Het is een zeer krachtig transformatie kristal.

Covelliet

Deze steen uit Peru is sterk verbonden met de fysieke werelden en de energie van de aarde, maar draagt ook de hogere vibraties van de etherische werelden, het is een soort brug tussen beide werelden. Dit is een perfecte steen voor hen die de stap willen nemen naar een hoger level, het is een intentiesteen die je verbindt met je hogere zelf. Nuttig voor het transformeren van dromen en het vergroten van metafysische vermogens. Covelliet is reflectief en effent het pad naar het verleden om de toenmalig verkregen wijsheid toe te passen. Hij helpt je om diep in jezelf te gaan en te bevrijden je van zaken uit het verleden, vooral trauma’s, ingewortelde overtuigingen of cellulaire programma’s, dit is nodig om volledig bewust te worden. Dit kun je doen via meditatie of slapen en dromen met de steen. Covelliet bevordert de cellulaire energiestroom, harmoniseert lichaam, geest en ziel. Bevorderlijk voor onvoorwaardelijke eigenliefde zonder ijdelheid. Naar verluidt beschermt dit kristal het lichaam tegen straling en verdrijft het arrogantie. Nuttig als je je door anderen gekwetst voelt of last hebt van ontevredenheid. Hij biedt geleidelijk welzijn en tevredenheid en bevordert rationeel, analytisch denken en leert je besluiten te nemen. Goed voor de communicatie, creativiteit, rebirthing, seksualiteit, ontgifting, wanhoop, psychische onrust, geboorte en wedergeboorte. Ondersteunt bij ziekten aan de spijsvertering, oren, ogen, neus, mond, sinussen, keel en bij kanker.

Bij onze vaste familie uit Mexico hebben we weer prachtige Vera Cruz Amethisten ingekocht. We hebben allerlei maten ingekocht, kleine clustertjes en middenmaat, maar ook een paar grote clusters. Deze laatste zijn vaak ontzettend duur omdat zo’n grote maat zeldzaam is, we hebben ze voor een fantastische prijs. Bij anderen zagen we deze ook liggen voor tweemaal de prijs, dus dat maakt heel blij. Een paar van deze die we gekocht hebben, hebben behalve de zeer hoge Amethist vibratie van Vera Cruz ook een Golden Healer energie. Echt heel bijzonder. Het maakt de energie zachter en liefdevoller.

Vera Cruz Amethist

Dit is een amethist met een zeer hoge vibratie die is afgestemd op de violette vlam van transformatie. Deze steen zuivert, vooral op spiritueel niveau. Het is een beschermende steen die veilige buitenlichamelijke ervaringen en spirituele reizen mogelijk maakt. Naar verluidt brengt dit kristal je meteen in een bètaritme wat de meditatie, de trance en spiritueel reizen bevordert. Het stimuleert de profetische vermogens, helpt paranormale gaven te openen. Een krachtig instrument voor sjamanisme op hoog niveau. Op de zielensterchakra heeft hij toegang tot de vibratieniveaus waar zielen elkaar ontmoeten en versmelten. Hij activeert en reinigt alle chakra’s, vooral de bovenste. Hij is behulpzaam bij het begrijpen van verslavingen en helpt deze te doorbreken en helpt onvoorwaardelijk lief te hebben en de andere ziel zijn eigen reis te laten maken. Eigenlijk zijn het de lemurische lasertjes onder de Amethisten. Lasers zijn bijzondere kristallen die taps toe lopen en werden gebruikt als instrumenten in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, wordt je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Ga op je gevoel te werkt, het kristal zal je helpen hoe te gebruiken. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus en door hun paarse kleur zijn de Vera Cruz Amethisten verbonden met de Violette Vlam van transformatie die hoort bij Meester Saint Germain. De ribbeltjes aan de zijkanten bevatten informatie en coderingen. Als je met je vinger over deze gaat, kan de informatie tot je komen. Deze Amethist lasertjes helpen op ons pad naar ascensie. Ze helpen je bij het transformeren van alles wat nog niet in balans is omdat ze werken met de etherische blauwdruk en verfijnd DNA voor diepe interdimensionale cellulaire healing.

En tot onze grote verbazing zagen we ook nog een doosje met Vera Cruz Enhydro kristallen bij hen liggen. Dit is echt wel heel bijzonder. Deze kristal puntjes bevatten dan een mini waterbelletje. Echt iets voor de liefhebber. Deze geven de kristallen nog een extra, unieke energie.

Enhydro kristal

Enhydro kristallen bevatten miljoenen jaren oude vloeistoffen, dat kan water maar ook olie zijn.. Het miljoenen jaren oude water dat zich in zo’n kristal bevindt is nog helemaal puur. Enhydro kwarts kristallen zijn krachtige Meesterkristallen. Ze zijn een symbool van het collectieve onbewuste dat aan alles ten grondslag ligt en alles verenigt. Als je met deze kristallen mediteert kun je op alle vragen antwoord krijgen en je verbonden voelen met iedere wereld. Deze kristallen herinneren je dat je ‘weet’ en dat je alles kan bereiken wat je maar wilt. Enhydro kristallen helpen je om makkelijker met ‘vrienden’ telepathisch of astraal in contact te komen. Dit kunnen mensen op aarde zijn, maar ook Gidsen en andere wezens. Het is een vriend tijdens astrale reizen. Ook helpt de steen je om even in de schoenen van iemand anders te gaan staan zodat je de ware gevoelens van deze persoon kunt begrijpen, hij maakt je empathischer en helpt je spiritueel te groeien, een groter begrip voor alles en iedereen te krijgen.

We hebben ook weer grotere exemplaren van Creediet bij hen kunnen inkopen, ook deze waren al een aantal maanden uitverkocht, we hadden alleen nog kleintjes ervan in de winkel.

Creediet

Creediet is een prachtig kristalletje met een hoge vibratie in de vorm van een stekelvarkentje dat in Mexico wordt gevonden. Creediet versnelt je spirituele evolutie en stemt je fysieke lichaam af op de veranderende vibraties op aarde. Zijn krachtige frequentie resoneert onmiddellijk met de chakra van het derde oog en de etherische chakra’s boven het hoofd. Dit zorgt voor een verruiming van je bewustzijn, maar ook reiniging waardoor je makkelijker boodschappen door kunt krijgen of een heldere meditatieve staat kunt bereiken. Het helpt je ook te verbinden met je oorspronkelijke zelf. Wanneer je blijft resoneren met Creediet zak je steeds dieper in je lichaam, met name tot in je hart waardoor de bewustzijnsverruiming in je hart wordt verankerd, wat het verlangen van het hart naar volledige verbondenheid met de geestwereld kan vervullen. Creediet helpt je om je af te stemmen op de Akasha kronieken. Als je met Creediet mediteert kun je een kwantumsprong naar een hoger bewustzijnsniveau maken. Het is een kristal van licht, verbonden met de Engelenwerelden maar die ook je auraveld vult met licht waardoor deze verruimt en opschoont. Creediet stimuleert je creatieve verbeelding en verhoogt de vibratie van een werkruimte. Doordat het je energieveld met licht kan vullen versnelt het kristal heling van jezelf en versterkt het je etherische blauwdruk.

Ergens in een hal zagen we bij een Chineese handelaar prachtige Draken staan, al lange tijd wilden we heel graag nog een schedel met opengewerkt Amethist. Deze hadden we ooit gezien, maar of ze waren heel erg kostbaar, of ze voelden net niet helemaal in balans. Altijd moeilijk uit te leggen waarom wel of waarom niet, maar voor ons houdt dat altijd erg nauw. Eentje, de grootste die wel 2 kg weegt sprong bijna van de plank af toen we hem zagen, wat een beauty. Maar toen we deze gepakt hadden en de rust terug keerde konden we de anderen bewonderen. Er waren 2 kleinere exemplaren die net zo mooi voor ons waren als de grote. Dus er komen 3 Drakenschedels mee naar Nederland.

Toen we weer langs onze Braziliaanse handelaar liepen gingen we toch nog even kijken of er nog iets nieuws op een van de tafels lag. We zagen dat hij bezig was een vat open te maken dus wij snel ernaartoe. Met een aantal enthousiaste mensen doken we op de met kranten ingepakte stenen. Wat een geluk bleken we te hebben, wij visten er een paar hele mooie Sacred Heart kristallen uit. Wat een beauties! Van de grootste hebben we een foto gemaakt.

Sacred Heart Crystal

Sacred Heart Crystal is een naam die wij geven aan een heel bijzonder combinatiekristal, het is een combinatie van Pink Fire Azeztuliet met een Golden Healer en Maria Magdalena kristal. Dit prachtige kristal geeft toegang tot het Vuur van Divine Love, tot Goddelijke Liefde, welke zich in het centrum van ons hart bevindt. Deze unieke steen helpt je om dit licht in jou te doen ontwaken waardoor je hart krachtig wordt en je liefde in kracht zal toenemen. De liefde voor jezelf, maar ook de liefde voor alles om je heen. De liefde van je heilige hart die zich iets boven je hartchakra bevindt. Dit is de zetel van je Goddelijke Zelf van waar Innerlijke Wijsheid en Waarheid zich bevindt. Als deze plek is geactiveerd zal het Roze Vuur hier altijd uitstralen en alles om zich heen zegenen, helen en doen ontwaken. De steen zorgt voor passie, moed en liefde, voor de expressie van onvoorwaardelijke liefde. Tevens is het verbonden met de zachte liefdevolle vrouwelijke energie, de straal of Vlam die verbonden is met de lijn van Godinnen zoals Maria, Isis en Quan Yin die door deze kristallen heen werken. Ze hebben een reinigend en helend effect op de ziel en alle lichamen. Ze werken via het licht van ‘Al Wat Is’, doorbreken oude patronen en verbinden je met het hoogste niveau van wie jij bent. Oude, beperkende denkpatronen worden in het licht van dit kristal getransformeerd, vitaliteit neemt toe en je hart zal vol vreugde zijn. Dus heel goed bij het helen van traumatische ervaringen of bij schuldgevoelens. Dit kristal geeft diepe innerlijke vreugde. Het opent het ‘innerlijk weten’ en helpt ons herinneren dat liefde onze basis is, onze levenskracht en de drijvende energie van ons Universum. Dit kristal straalt tot in onze cellen en leert dat liefde de sleutel tot genezing van lichaam en ziel is, daardoor is dit Sacred Heart Crystal een echt Nieuwe Tijdskristal. Het kristal is verbonden met alle chakra’s van het eerste tot de kosmische, het zorgt ook voor een krachtige verbinding tussen ons aardse deel en het Goddelijk deel dat we in wezen zijn. Het helpt ons weer herinneren en om in onze werkelijke creatiekracht te stappen en te gaan leven wie we werkelijk zijn. Dit is een prachtig Meesterkristal dat nu is gevonden omdat het ons kan helpen de Nieuwe Aarde gestalte geven. 

Toen Wim nog een tafel achteraan bekeek zag hij daar een platte doos vol kleine Lemurische lasers staan, prachtige taps toe lopende puntjes met hele mooie ribbels aan de zijkant en de meeste ervan zijn Maria Magdalena. We hadden net nog gezegd dat we deze nog niet waren tegen gekomen en hoe jammer we dat vonden. Dank je wel lieve kristal vrienden.

Maria Magdalena Lemurians

Zowel de ruwe punten als de geslepen soorten hebben deze liefdevolle energie. Deze geslepen worden gemaakt grote lemurische punten, op sommige exemplaren zie je de lemurische ribbels nog zitten. Deze kristallen die wat hematiet in zich hebben zijn verbonden met de roze/oranje straal. Deze straal is verbonden met de lijn van de Godinnen zoals Maria, Isis en Quan Yin. Zij werken door deze kristallen heen. Deze kristallen verbinden je weer met de Goddelijke vrouwelijke energie. De regenbogen erin verbinden je met het kosmische Witte Licht dat alle kleuren bevat en daarom bevatten deze kristallen een heel bijzondere lichttrilling van het hele kleurenspectrum. Deze Lemurians dragen niet alleen de kennis van Lemurië, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met de kennis die ze dragen over healing en genezing wordt je onderwezen door de lemurianen. Deze kristallen onderhouden een diepe en innige relatie met zowel de buitenaardse ruimte als de innerlijke diepte van de aarde. Voor ons dienen ze als schakel tussen beide werelden. In persoonlijke meditatie helpen ze bij de eenwording met het zelf en daarnaast maken ze ook een subtielere communicatie met het Kristallijnen Koninkrijk mogelijk. Deze kristallen verbinden alle mensen op aarde, vooral vrouwen zijn hier gevoelig voor. Zo dragen we gezamenlijk de Nieuwe Kosmos en geven de Nieuwe Aarde gestalte.

Dit was het weer voor deze blog, er zal er nog eentje komen en dan zit onze tijd hier weer op. Maar tot nu toe is het een super geslaagde reis en als we niet veel meer zouden vinden, dan nemen we alweer genoeg moois mee terug naar Nederland. Maar we hebben het gevoel dat er nog meer op ons ligt te wachten. We zullen zien.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

15 en 16 september (zaterdag en Zondag

22 en 23 september (zaterdag en Zondag)

28 en 29 september (vrijdag en zaterdag) Let op: Zondag 30 september gesloten!

6 en 7 oktober (zaterdag en Zondag)

Menu