Mineralenbeurs Denver Colorado

Algemeen

In de vorige blog vertelden we al dat we weer op reis zouden gaan. Op dit moment zijn we in Denver, Colorado waar een mineralenbeurs is. Deze beurs is lang zo groot niet als die in Tucson, maar voor ons nu toch de moeite waard om helemaal naar toe te vliegen. Deze beurs hebben we ook twee jaar terug een keertje gedaan en dit jaar hadden we het gevoel dat we er weer naar toe moesten. We zien er altijd weer bekende handelaren die alle grote beurzen afreizen. Van een grote Braziliaanse handelaar en onze Braziliaanse vriend weten we altijd dat ze al zo’n 4 dagen voordat de show begint aan de opbouw van hun kraam beginnen. Bij deze hele grote handelaar, die in een enorme tent staat, staan dan alle olievaten buiten klaar. Een vorkheftruk zet ze dan binnen en dan worden elke dag een aantal vaten geopend. Op iedere beurs waar zij staan zijn dan zo’n  20 mensen daar die meehelpen de vaten leeg te halen. Ook wij zijn vaak van de partij. We duiken dan allemaal op de vaten en pakken snel uit en kijken dat wat we willen en de rest wordt op lange tafels geplaatst. Je weet nooit wat je zult vinden in de vaten, wat het heel spannend maakt. Vaak vindt je op de tafel mooie stenen die voor een ander weer niet interessant zijn. Natuurlijk zijn er juweeltjes van stenen bij, die iedereen graag zou willen, maar iedereen heeft toch vaak weer een andere doelgroep als klant en kiest verschillende stenen uit, zo leuk om te zien. De hele grond ligt dan weer bezaaid met kranten die later weer worden opgeruimd. Eigenlijk zo slim van deze Braziliaan die zelf maar met zijn vieren naar deze beurs komt. Hij heeft dan de hulp van veel mensen met het uitpakken die dan ook weer blij zijn, omdat ze de stenen als eerste zien, dus een win win situatie voor iedereen.

Hij begint iedere ochtend al om 8.30, dit is fijn voor ons, omdat door het tijdsverschil we al heel vroeg wakker zijn. Deze blog  ben ik nu ook al om 5.30u in de ochtend aan het typen. Wat super toch dat door de moderne technologie we met laptop en onze mobieltjes, waarmee we tegenwoordig zulke mooie foto’s kunnen maken, we iedereen kunnen laten weten wat we voor mooie stenen tegenkomen. Ik heb wel weer gemerkt dat ik toch van sommige stenen vergeten ben snel even een foto te maken. Dit omdat alles zo snel gaat, je moet eigenlijk overal tegelijk zijn. Dan gaat er daar weer een vat open, dan vindt je ergens nog een dichte zak vol mooie, unieke kristalletjes die je uit wilt zoeken, dan herinner je weer dat je toch nog een foto moet maken. Lekker chaotisch allemaal. Maar we doen ons best ha ha. Maar om op de grote Braziliaan terug te komen, iedere ochtend gaan we als eerste bij hem langs om wat vaten te helpen openen en om op de tafels te kijken wat er weer bijgelegd is. Alles wat we dan verzameld hebben ligt op een pallet ergens onder een van de tafels met ons visite kaartje erop. Heel mooi dat er echt een soort erecode bestaat, dat als er op tafel een doos staat met stenen erin en een visite kaartje dat niemand daar dan stiekem iets uit haalt.  Op een later tijdstip, vaak zo’n dag of 5 tot een week later als we zo’n beetje klaar met inkopen bij hem zijn, halen we alles onder tafel vandaan en gaan dan afrekenen en inpakken.

We hebben tot nu toe weer mooie stukjes Toermalijn ingekocht. Mooie roze en groene Toermalijnstaafjes op kwarts. En heel blij zijn we dat we net aanwezig waren toen er weer wat van de vrij zeldzame Blauwe Toermalijn op kwarts tevoorschijn kwam. Joepie!

Blauwe toermalijnkwarts

Dit rustige kristal is ideaal voor genezers, omdat het voorkomt dat negativiteit blijft steken en helpt de plaats van een ongemak te bepalen. Spiritueel vervoert hij je door hoge vibraties en biedt een overzicht van je levens, waarbij je inzicht krijgt in het zielsplan van je huidige leven. Hij heft wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Hij kalmeert de geest, verlicht angst, inspireert hoop en creativiteit en maakt oordeelloos. Als je gevangen zit in destructieve patronen, oude conditioneringen maakt blauwe toermalijnkwarts je vrij om vergeving en tederheid te bieden aan jezelf en anderen. Emotioneel bevrijdt hij geblokkeerde gevoelens en helpt je erover te praten. Dit kristal is goed bij droefheid, biedt troost en inzicht in de diepere oorzaken en gevolgen van verlies en verdriet. Hij heeft toegang tot vele gidsen en helpers die een ziel die stervende is door een moeilijke overgang heen te helpen. Hij herinnert je eraan dat het lichaam wel kan sterven, maar liefde niet. De steen geeft ook troost aan de achterblijvers. Op het keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt je spirituele aard te begrijpen. Dit kristal is verbonden met de “blauwe straal” die voor de waarheid staat, deze schoont het ego en is verbonden met Neptunus en de Pleijaden en het keelchakra en helpt je hierdoor om tot je hogere zelf te spreken. Goed bij keelpijn, ook chronische, cellulair geheugen, longstelsel, het immuunsysteem, de hersenen, de nieren, blaas, thymus en schildklier, voorhoofdsholte ontstekingen, de keel, de slokdarm en de ogen. Ook goed bij slapeloosheid en nachtelijk zweten.

We hebben ook mooie ruwe Morganiet, de roze Beril die familie is van de blauwe Aquamarijn, gele Heliodoor en groene Smaragd. Deze steen van onvoorwaardelijke liefde heeft bij ons de liefde voor kristallen doen ontwaken. Zo’n 12 jaar geleden vroeg een leraar van Universal White Time healing, die bij ons workshops gaf, om ergens wat Morganiet in te kopen omdat hij daar geen tijd voor had. Hierdoor is de liefde voor stenen ontwaakt, oude herinneringen aan kristallen en een groot geluksgevoel om in hun nabijheid te zijn kwamen weer boven. Dus Morganiet heeft daarom altijd een speciaal plekje in ons hart.

Morganiet

Dit is een roze variant van beril, de moeder der edelstenen, dit kristal is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en heeft een sterke verbinding met het hartchaktra, dat het reinigt en activeert. De bijzonder krachtige en liefdevolle energie van dit kristal is sterk verbonden met de Elohim engelen, maar ook met het regenbooglicht. Het brengt diepgaande healing en transformatie teweeg en werkt langzaam, zacht en liefdevol. Morganiet draagt een transformatiekracht die op diverse lagen tegelijk werkzaam is, waardoor dit kristal healing door je hele wezen brengt, tot in de aarde. Het helpt je om direct alles los te laten in vrede en acceptatie. Dit gebeurt onder leiding van het licht van de vele Engelen die met dit kristal verbonden zijn. Omdat de steen liefde aantrekt en liefde binnen een relatie handhaaft is het zeer geschikt voor hen die zich afgewezen en onbemind voelen. Als je morganiet op het hartchakra legt, kan er een diepgaande genezing ontstaan waardoor je kwetsende ervaringen uit het verleden kunt loslaten. De steen is verbonden met de roze straal, de helende vrouwelijke energie die weer verbonden is met Quan Yin, Isis en Maria. De energie van Quan Yin vult ons met universele liefde, genezing en geduld en maakt ons bewust van de zinloosheid van materialisme en het belang van onze spiritualiteit. Morganiet stimuleert een eenvoudige, kinderlijke kijk op de wereld.

We hebben ook wat prachtig diepblauwe Aquamarijn ingekocht. Wat Nikki voor vertrek nog even stellig tegen ons zei is dat we echt moesten kijken of we weer mooie Elestialen of Krokodillenkwarts zouden tegen komen. Nikki weet vaak wat er nog in het magazijn ligt en zij zag dat we van een iets grotere maat niet veel meer hadden. Grappig genoeg kwamen deze als eerste uit de olie vaten. We hebben weer hele mooie exemplaren kunnen verzamelen. Dit zijn hele krachtige kristallen met een hoge vibratie die toch ook doordat ze bijna altijd van Rookkwarts zijn ook een aardende vibratie hebben. Deze combinatie van aarden en verbinding met de hogere werelden is ideaal. Wij hebben ook in de winkel wat van de vrij zeldzame Citrien Elestaal kristallen.

Elestial / Elestiaal of Krokodillenkwarts

Elestial is hèt Nieuwetijdskristal bij uitstek, vaak voelen “Lichtwerkers” zich bijzonder tot deze kristallen aangetrokken. Het zijn meesterhealers en kunnen beschouwd worden als de koningen en koninginnen van de kristalwereld. Dit kristal bezit bijzondere krachten, het overlaadt je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd. Elestial zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Dit kristal is ook vaak verbonden met de kristallijne draak, die ook een enorme kracht aan dit kristal geeft. Het brengt inzicht, wijsheid en hogere lichtkennis. Elestial heeft een grootse energie die van de hogere dimensielagen afkomstig is en verbonden is met onder andere Sirius. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig kristal met een hoog Goddelijk licht.

Van de unieke Blauwe Paraiba kwarts hebben we een aantal hele mooie Obelisken kunnen inkopen. Dit jaar is de kwaliteit van deze steen echt top.

Blauwe Paraiba kwarts

Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen uit Brazilië die lichtblauwe vlekken erin heeft van Troilite en donkerblauw van Lazuliet. De steen wordt Paraiba kwarts genoemd omdat de blauwe kleur net zo prachtig is als die van de Paraiba toermalijn. Deze zeldzame, rustige steen helpt om op een gemakkelijke manier een spirituele metamorfose door te maken. Op het geestelijke vlak heft blauwe kwarts wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen, die turkooisblauwe vlekken bevat die je verbinden met Engelen van waarheid en wijsheid. Hij verbindt je met de turkooizen vlam van een zuiver, mededogend bestaan, verhoogt je bewustzijn en stimuleert dienstbaarheid aan de mensheid. Deze steen met een hoge vibratie brengt harmonie en licht en helpt de gave van spirituele evolutie te vinden. Hij stimuleert vergeving op multidimensionale niveaus en bevrijdt je van je karmische verleden. Hij kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Op de keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt u uw spirituele aard te begrijpen. De steen is ook verbonden met de ‘normale’ blauwe straal, die voor de waarheid staat. Deze straal helpt bij het oplossen van oude blokkades en oude conditioneringen. Hij leert je mild en zacht en respectvol voor jezelf te zijn, zonder oordeel. Leert je houden van jezelf zoals van God. Deze energie brengt ook healing. De blauwe straal schoont het ego. De blauwe straal is verbonden met Neptunus en de Plejaden. Deze straal is verbonden met het keelchakra en helpt je hierdoor om tot je hogere zelf te spreken.

Wim haalde uit het vat een heel mooi groot uniek exemplaar, er was er maar eentje van. Wat een cadeautje. Het is een combinatie van Clevelandiet, Ster Moscoviet, Lepidoliet, Roze Toermalijn met kwarts punten. Gelukkig dacht ik eraan om een foto van deze beauty te maken.

We hebben ook weer hele mooie cabuchons kunnen inkopen. Klanten die in de winkel komen hebben een bak vol van deze op de koffie tafel zien staan. Wim had van veel exemplaren hele mooie hangers gemaakt. We hadden er zoveel van verkocht, maar gelukkig hebben we weer nieuwe exemplaren, dus hij kan weer aan te slag met het boren van gaatjes. We zagen ook een kleine hoeveelheid vrij grote exemplaren, deze zijn een bijzonder soort Merliniet. Merliniet is een Dendrieten kwarts of bij andere exemplaren een Dendrieten Opaal. Deze zijn Dendrieten kwarts en veel bevatten een bijzondere gele kwarts kleur. Echt een heel bijzondere energie.

Merliniet

Deze steen zorgt voor magie en geluk in je leven. Deze dendritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Hij geeft toegang tot multidimensies en is nuttig gezelschap op reizen tussen de werelden. Merliniet ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Het is een combinatie van Kwarts en Psilomelaan, die glanzend kan zijn en gloeiende vlammen kan bevatten. Hij is afgestemd op de elementen aarde, lucht en water. Hij is perfect voor het middelpunt van het medicijnwiel, als symbool van de eenheid en van de elementen en de werelden. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Hij her-programmeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet is zeer effectief voor karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te her-kaderen. In fysiek opzicht bevordert Merliniet de circulatie van energie en zuurstof om het lichaam. Zijn dendritische slierten resoneren met zenuwvezels en versterken de energiestroom langs de ruggengraat en door de hersenen. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties. Ook goed voor de ademhaling, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, darmen en het hart.

Uit een van de vaten kwamen ook een paar plastic zakken met een prachtige kleur ruwe groene Amazoniet. Zo leuk om nu ook ruwe stukjes ervan in de winkel te hebben. Amazoniet is een steen die wij getrommeld altijd heel veel verkopen.

 

Amazoniet

Deze steen verzacht trauma’s en heft zorgen en angsten op. Hij verdrijft negatieve energie en ergernis. Mensen met verlatingsangst of die bang zijn voor nieuwe situaties of moeite hebben met afscheid nemen hebben veel baat bij deze steen. Hij laat je op een zachte en lieve manier aan de situatie wennen. De steen omhuld je met liefde en zonnewarmte, hij leert je vanuit je hart te leven en niet vanuit je hoofd. Hij maakt doelbewust, geeft inzicht en daadkracht en brengt de mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht.  Hij kalmeert de hersenen en het zenuwstelsel en harmoniseert het fysieke lichaam met het etherische, waardoor een optimale gezondheid wordt verkregen. Amazoniet blokkeert geopatische belasting en absorbeert alle vormen van straling. Hij beschermt ook tegen negativiteit van buitenaf. Deze steen heelt en opent het hart- en keelchakra en versterkt een liefdevolle communicatie.

Bij onze Braziliaanse vriend hebben we weer Lepidoliet plakjes gekocht, deze keer had hij ook een andere mica, de goudkleurige Moscoviet. In de winkel hebben we nog een combinatie van de twee, dus leuk om deze Moscoviet nu ook alleen te hebben.

Moscoviet

Moscoviet is een vorm van mica. Het is een mystieke steen met een sterk Engelencontact, die het bewustzijn van het hogere zelf bevordert. Bij het waarzeggen met kristallen verbindt deze visionaire steen ons met de hoogste spirituele gebieden. Moscoviet stimuleert het hartchakra, vergemakkelijkt astrale reizen en opent de intuïtie en paranormale visioenen. Hij spiegelt projecties terug, geeft steun bij pijnlijke gevoelens en stimuleert onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Hij helpt ons vol vreugde naar de toekomst en het verleden te kijken, zodat we geleerde lessen kunnen waarderen. Heft spanningen binnen de aarde en het fysieke lichaam op zodat er evenwicht ontstaat. Hij verjaagt onzekerheid, twijfel en onhandigheid en heft woede en nervositeit op. Goed bij slapeloosheid, allergieën, stress, bloedsuiker, nieren, RSI. Maakt haren en ogen glanzend en helpt het lichaam zijn ideale gewicht te bereiken.

Gelukkig hebben we ook weer wat mini Engeltjes van Amethist ingekocht, al een tijdje werd er regelmatig in de winkel om gevraagd. Maar nu hebben we deze schattige kleine Engeltjes weer in Amethist. Maar waar ons hartje echt van ging kloppen is dat onze vriend nu kleine bollen van Super 7 bij zich had, nog nooit hebben wij hier bolletjes van gezien. We hebben van deze unieke steen ruwe en getrommelde exemplaren en ook sieraden in Sterling Silver in de winkel, maar nu dus ook kleine bollen.

Super 7

Combinatiesteen met een zeer hoge vibratie die bestaat uit bergkristal, amethist, rookkwarts, rutiel, goethiet, lepidokrokiet en cacoxeniet, die verbonden is met de hoogste bronnen van leiding en inspiratie. Deze steen troost en voedt en opent alle spirituele gaven. Hij ondersteunt en verhoogt de vibratie van alle andere kristallen. De steen zuivert, schenkt evenwicht, geeft energie aan alle chakra’s en aura’s en stemt ze af op de verfijndste vibraties. Deze krachtige steen helpt bij fysieke genezing en brengt de ziel weer in contact met het goddelijke. Het kleinste exemplaar bevat de vibratie van het geheel, ongeacht of alle mineralen erin aanwezig zijn. Hij helpt ons herinneren dat we allen deel uitmaken van het geheel. Op het spirituele vlak is deze steen met hoge vibratie een spirituele krachtcentrale met buitengewone helderheid. Naar verluidt verschuift hij het vibratieniveau van de planeet en alles erop en laat ons kennismaken met het tijdperk van waterman. Het is heerlijk om met dit kristal te mediteren. Emotioneel is dit een troostend en voedend kristal. De steen is heel nuttig om het lichaam te harmoniseren. Hij stimuleert de natuurlijke genezing van het lichaam en heelt het cellulair geheugen. Hij ondersteunt het immuunsysteem, huid en botten.

Toen we bij onze vriend vandaan richting de auto liepen werd onze blik opeens naar een tent getrokken, er stonden binnen blauwe bokalen die op Lemurisch Aquatine Calciet leken, dus wij naar binnen. Ze waren eigenlijk nog gesloten maar we mochten even kijken. Tot onze verbazing zagen we aan de zijkant in een rek schedels van deze unieke steen uit Argentinië staan. De vorige keer in Tucson hadden we zo’n prachtige schedel kunnen inkopen. Wat bleek, dit waren dezelfde mensen. De vrouw vond het goed dat we 2 prachtige exemplaren uitkozen. Helemaal gelukkig liepen we richting de auto. Toen we nog even met een oude bekende aan het kletsen waren kwam de vrouw opeens aangerend. Haar man had verteld dat ze 2 maten schedels hadden en dat we misschien niet de goede prijs hadden afgerekend. We zeiden dat we de schedels uit de auto zouden pakken en ze aan hun zouden laten zien. Toen we aankwamen bleek alles goed te zijn, we hadden 2 stuks van dezelfde maat. Toen we zagen dat er inderdaad ook nog grotere waren hebben we daar ook nog een hele mooie van meegenomen. Dus goed dat ze ons terug geroepen had. Of had de schedel geroepen, dat kan natuurlijk ook ha ha. Het grotere exemplaar staat alleen niet op de foto.

Lemurian Aquatine Calciet 

Deze bijzondere calciet uit een afgelegen gebied in Argentinië heeft deze naam gekregen vanwege zijn spirituele kwaliteiten en zijn verbinding met het element “water” en de met water georiënteerde Lemurische beschaving. Lemurië was een koninkrijk van het waterelement verbonden met intuïtie, dromen, gevoelens en visionair bewustzijn. Deze calciet voedt het emotionele lichaam en werkt heel krachtig tegen stress, angsten, zorgen en angst voor de toekomst. Hij verzacht en voedt het etherische lichaam en helpt bij de telepathische communicatie vanuit je hart met dolfijnen en walvissen waarvan gezegd wordt dat het geïncarneerde Lemurianen zijn. Dolfijnen zullen eerder naar je toe komen met hulp van deze steen als je in hun leefgebied bent. Lemurian Aquatine Calciet resoneert met het hart-, keel-,, derde oog- en kruinchakra en de chakra’s hierboven. Het zorgt voor een toename van het bewustzijn en gevoeligheid en helpt je contact te maken met je Gidsen en Beschermengelen. Deze kalmerende steen brengt je in het gebied net voor je in slaap valt, waar we beelden kunnen zien en boodschappen ontvangen, het gebied van bewuste dromen zonder in slaap te vallen, hier kun je ook teruggaan naar vorige levens.

Dat was het weer voor deze keer. We gaan ons nu snel aankleden en dan weer lekker op pad. Tot de volgende keer.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

8 en 9 september (zaterdag en Zondag) 

15 en 16 september (zaterdag en Zondag) 

22 en 23 september (zaterdag en Zondag) 

28 en 29 september (vrijdag en zaterdag) Let op: Zondag gesloten!

Menu