Mount Shasta Opaal deel 2

Algemeen

Joepie, de Mount Shasta Opalen zijn veilig met Wim en Cyrille uit Amerika meegekomen. Wat een prachtige liefdevolle stenen die je hart meteen open zetten. We zijn zo ontzettend blij dat we nu weten waar we ze kunnen vinden. Dit omdat de eigenaar van een winkeltje in Mount Shasta zo lief was om Wim en Cyrille het adres en telefoonnummer van de man te geven die deze prachtige stenen uit de berg mag halen. Hij is de enige persoon die deze steen uit de berg mag halen, omdat de mijn al een paar generaties lang in het bezit is van zijn familie en omdat hij alle stenen met de hand mijnt en dan ook nog alleen van mei tot november omdat hij een energetische afspraak heeft gemaakt met een beer die de rest van de tijd in de mijn woont, wat bijzonder. Ook verkoopt deze man zijn stenen niet aan iedereen vertelde hij, hij wil voelen of diegenen die bij hem komt ook de liefde voor de stenen voelt. Dit is wel heel erg bijzonder. Hij heeft ook afgesproken dat als we weer in februari in Amerika zijn, dat hij dan stenen voor ons meeneemt. Zie voor de beschrijving van deze fantastische zeldzame steen de vorige blog.

 

Wij zijn dit weekeinde van zaterdag 21 en zondag 22 juni nog met de winkel geopend voordat we op inkoopreis naar Frankrijk vertrekken. We voelden dat we alle opalen die we in onze collectie hebben even in het zonnetje wilden zetten.

Oregon Opaal

Zeer spirituele steen met de opaalvibratie van het kosmisch bewustzijn. Hiermee kunt u zich gemakkelijk tussen dimensies bewegen. Dit bespiegelende kristal helpt tijdens de verkenning van vorige levens. Zeer geschikt bij de verwerking van oud zeer, trauma’s en teleurstellingen van dit of een vorig leven. De steen zuivert het emotionele lichaam, versterkt positieve emoties en stabiliseert emotionele gevoelens. Opalen beschermen en activeren en deze is een hele blije, zonnige opaal die je spontaan, vrolijk, levenslustig, origineel, en creatief maakt. Deze opaal helpt je bij het maken van kunst en geeft waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en seksualiteit. Deze zuiverende steen stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Behulpzaam bij infecties, koorts, het geheugen, de zieke van Parkinson en de bijnieren(insulineproductie).

Owyhee Blauwe Opaal

Deze zeldzame hemelsblauwe opaal uit Oregon heeft een hoge vibratie en verbindt je met de hoogste Engelenleiding en je eigen Gidsen. Deze droomsteen opent metafysische vermogens en versterkt de intuïtie. Hij is lange tijd gebruikt voor sjamanistische reizen en multidimensionale verkenning, want hij biedt bescherming tijdens de reis en maakt je ontvankelijker voor wat je vindt. Deze opaal verbindt de keelchakra met het 3e-oogchakra en helpt bij de communicatie van hogere wezens. De steen verdrijft verlegenheid en bezorgdheid en helpt je zelfverzekerder en besluitvaardiger te zijn en om je doelen te bereiken. Hij activeert je eigen kracht zonder dat je hoogdravend of arrogant wordt. Als je last hebt van mentale verwarring, leg deze opaal dan tussen je 3e oogchakra en je somachakra(haarlijn) achter op de schedel. Hij ruimt negatieve mentale patronen en verwachtingen op en schenkt helderheid. Op fysiek niveau ondersteunt de steen de stembanden en is dus goed voor zangers en sprekers. Ook helpt hij je om de juiste woorden voor een bepaalde situatie te vinden. Ook ondersteunend bij bacteriële of virale infecties, bij Parkinson, goed voor de ogen en kan de bloedsuikerspiegel helpen reguleren.

Andesopaal

Dit kristal wat uit Peru afkomstig is helpt je bij het loslaten van beklemmende ideeën, hij zorgt dat je soepel op situaties reageert, hij brengt je visie en je hart samen. Andesopaal werkt sterk op het emotionele gebied, zeer goed bij familie karma wat vaak klachten van de waterhuishouding en de lymfe geeft. Hij schoont de emotionele laag, maar maakt ook connectie met je geestelijk hart en derde oog.

ROZE ANDESOPAAL is zeer behulpzaam bij heling van jezelf en anderen, de zachte Engelenenergie heelt oude stukjes en brengt er zachte liefde voor in de plaats. Deze hele hoge fijne trillingen zorgen dat je meer begrip en acceptatie krijgt. Het heelt heel diepe oude stukken en pijnen en verbindt je opnieuw met de tijd van voor Lemurië, toen je nog in de eenheid was, het brengt deze eenheidsenergie in heel je wezen terug. Het is als een warme liefdesdeken om je heen waarbij alle kou en verdriet en eenzaamheid opgelost wordt. Dit kristal opent met zachtheid je hart en helpt je jezelf lief te hebben en te accepteren zoals je bent. Het helpt je om je hart open en liefdevol te houden, wat er ook in en om je heen gebeurt. Het versterkt de botten en spierenstelsel, ook bij krampen. Goed voor onrustige baby’s die schokkende bewegingen maken of ADHD-achtig gedrag vertonen. Goed bij stotteren, leert je te uiten. Bevordert ook het zwanger worden, zorgt voor een betere vochtafdrijving en ondersteunt bij het afvallen. Ook bij maag- en darmkrampen en slechthorendheid en oorsuizen. Bij ontstoken of geïrriteerde ogen is het goed om met het elixer van deze steen te deppen. Alleen een waterelixer gebruiken, niet die met alcohol.

BLAUWE ANDESPAAL is zacht zeeblauw, soms wat doorschijnend en soms met een groene zweem. Het zet aan tot grote schoonmaak van emotionele kwesties en brengt je direct tot de kern van een probleem. Het geeft inzicht en laat oude energie wegvloeien. Dit kristal kan confronterend werken, omdat het de emoties en gevoelens waar het om gaat direct, zonder pardon voor je plaats. Het kan dan ook direct heling brengen. Ondanks dat is het toch een bijzonder liefdevolle steen die een bijna onnatuurlijke liefde en aantrekkingskracht uitstraalt. Het bevordert het streven naar het hoogst goed en stimuleert de communicatie met het hart. Het kristal versterkt de levenswilskracht en heeft een sterke band met liefde en passie. Een echte Engelensteen die verbonden is met het nieuwe tijdperk en het Aquariusbewustzijn. Hiermee opent het hogere delen van jezelf voor de verbinding met het walvissen- en dolfijnenbewustzijn. Zo wordt heel je voelen gezuiverd en verbonden met je hoger bewustzijn, opdat je gevoel en intuïtie de leidraad in je leven mogen zijn. Sterk verbonden met Sirius. In het lichaam maakt het hoofd, neus, keel, oren en de holtes heel erg schoon. Het sterkt ook het afweersysteem bij virussen, bacteriën, droge huid en jeuk. Goed voor onrustige mensen en zij die veel aan hun hoofd hebben. Hij reinigt de lever, gal en pancreas.

Madagaskar Groene Opaal

Dit is de ideale steen om Deva’s en Natuurwezens energetisch te voeden. Er zijn talrijke wezens in de nabije koninkrijken die de aarde met ons delen, maar die op een net wat subtielere vibratie-laag leven. Veel menselijke activiteiten putten de energie in hun domein uit en het is dus heel fijn om hen bewust weer te voeden. Als je in deze opalen ademt met de intentie van zegeningen voor deze wereld, dan help je ze te voeden. Bij het mediteren met dit kristal opent hij je bewustzijn en helpt je te communiceren met Deva’s en Natuurwezens. Dit komt omdat deze groene opaal met hun wereld resoneert en daarom het contact met hen makkelijker maakt. Hij zorgt ook voor een beschermend schild voor hen, die onze energie zachter en liefdevoller maakt. Deze kwaliteiten maakt deze steen uniek. Ze openen de deur voor ons naar een wederzijdse voeding en uitwisseling van liefde met deze wereld. Behulpzaam bij chronische ziekten en bij overmatig slijm. De steen geeft vitaliteit tijdens herstel.

Honing Opaal

Deze blije Honingopaal uit Tanzania helpt je alle kansen te benutten. Heel goed voor hen die aan het herstellen zijn van een gebroken hart. Hij helpt je weer liefde te kunnen ontvangen en geven. Als je de steen vast houdt moedigt hij je aan om te spreken over zaken waar je eerst niet over kon praten. Honing Opaal maakt stekelige, defensieve mensen zachter. Vaak zijn ze zo geworden na mentaal, fysiek of emotioneel misbruik, in dit of in een vorig leven. De steen helpt je deze nare ervaringen op een zachte manier te verwerken Ze geeft ook zelfvertrouwen en eigenwaarde. Deze zachtaardige steen is perfect voor gevoelige mensen. Voor hen die de energie van kristallen vaak te krachtig vinden is dit een hele fine steen. Vraag de steen om liefde en harmonie naar jou en je omgeving uit te stralen en ziektes op te lossen, in welke vorm dan ook. Er wordt gezegd dat Honing Opaal als een natuurlijk antibiotica werkt bij griep en verkoudheid.

Hyaliet Opaal

Dit is een heldere opaalsoort die fluorescerend is en ook wel wateropaal genoemd wordt. Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, creatief en stimuleert interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en genieten van seksualiteit. Opaal maakt trouw en loyaal. Het is een uitstekende steen voor helderziendheid. Ook verbindt hyaliet het basischakra met het kruinchakra en werkt stabiliserend. Hierdoor worden meditatieve ervaringen versterkt. Ook zeer behulpzaam bij het uittreden. Fysiek stimuleert opaal het zelf genezend vermogen van het lichaam en werkt het zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, de nieren, PMS, de ziekte van Parkinson, infecties, koorts en voor de bijnieren. Ook zuivert Opaal het bloed.

Vuuropaal

Helpt je om te groeien in het thema dienstbaar zijn aan je eigen goddelijkheid en zo je bewustzijn te schonen.Vuuropaal brengt je levenslust, passie, visie, kennis, structuur, seksualiteit. Het is een vurige warme energie. Dit kristal wakkert het innerlijk vuur aan en beschermt tegen gevaar. Deze steen van hoop versterkt de energie en is gunstig voor verandering en vooruitgang. Als mensen emotioneel verwart zijn of mishandelt biedt de steen steun. Hij vergroot je persoonlijke macht. Vuuropaal maakt gevoelens en gedachten sterker en kan daardoor makkelijker diepgewortelde gevoelens van verdriet vrijmaken, maar hij helpt je dan wel om het verleden los te laten al kunnen de opgekropte emoties heftig loskomen. Vuuropaal resoneert met de onderbuik, de onderrug. Het is goed voor de darmen en nieren en zorgt voor balans in de bijnieren, voorkomt uitputting en stimuleert de geslachtsorganen. Een hele goede steen voor de aanvoer van nieuwe energie.

Ethiopische Opaal

Deze mooie steen met een hoge vibratie is een kristal van oneindige expansie die het karma van het verleden wegbrandt en de weg naar wedergeboorte opent. Hij bezit oude wijsheid en stimuleert alle metafysische gaven. Hij bevat een zielenholograaf die toegang verleent tot verleden, heden en toekomst en die bescherming biedt wanneer je door multidimensies of binnen in jezelf reist. Deze steen van diep inzicht is een voertuig voor de vuur- aardewezens, zorgt voor zuivering door een innerlijke ‘vuurloop’ en aardt de transmutatie in het fysieke lichaam. Hij laat je je diepste angsten onder ogen zien en transformeert ze tot je grootste gaven. De steen werkt me je ziel samen om situaties te creëren die diepere lagen van onderdrukte emoties, angst en trauma loslaten, ook die uit vorige levens. Hij de–energetiseert deze zodat er ruimte komt voor nieuwe patronen en groei. Dit kristal bevat positieve drakenenergie en reinigt en activeert je 1e en 2e chakra zodat je creativiteit gestimuleerd wordt en deze verenigd wordt met de dynamische liefde van je hogere hartchakra en het alta-majorchakra, zodat je hoogste wil op aarde verwezenlijkt. Als je de steen onder en bovenaan de ruggengraat legt, activeert hij de kundalini-kracht en onder aan de schedel opent hij de alta-majorchakra. Midden op de schedel zet hij woede om in vreugdevolle wil en een verlangen naar vrede. Op krachtpunten van Moeder aarde ondersteunt hij de reiniging en herstel van het milieu en lijnt hij de meridianen uit, ook creëert hij een schild tegen negatieve vibraties. Deze opaal ondersteunt gewichtsverlies door de onderliggende psychische oorzaken aan te pakken, vooral als ze verband houden met kwetsbaarheid of diepe woede. Hij harmoniseert het hele lichaam. Reinig en laadt de steen regelmatig op, bv op kwarts in de zon of op seleniet. Door regelmatig met deze steen te werken wordt je gevoeligheid voor de energie van kristallen, mensen en de aarde vergroot. Ethiopische opaal werkt het best op het psychosomatische zielsniveau van healing. Hij zuivert en versterkt het biomagnetische omhulsel en emotionele lichaam en brengt de etherische blauwdruk in balans. Behulpzaam bij huidaandoeningen, vooral die met een psychosomatische basis.

Boulderopaal

Dit prachtige, maar vaak kostbare kristal werkt erg goed voor het hart. Het helpt je om vanuit je ziel niveau te leven, om vanuit je ziel niveau jezelf en je omgeving weer te gaan ervaren. Het helpt je bij het loslaten van gevoelens waardoor je je laat provoceren. Het helpt ook om oude hindernissen en schuldgevoelens los te laten. De steen is zeer behulpzaam bij depressie, hij geeft je het gevoel het leven weer aan te kunnen. Boulder opaal is een echte opaal. Kijk voor alle algemene eigenschappen bij:

Opaal.

Er zijn veel verschillende kleuren en verschillende soorten met elk zijn eigen kenmerken. Men noemt opalen vaak negatief of ongeluk brengers en dat komt doordat opaal je confronteert met je eigen innerlijk en je schaduwzijde. Voor mensen die liever onwetend willen blijven en hun innerlijk niet willen transmuteren wordt hij daarom vaak als negatief ervaren. Leg een opaal af en toe in water, omdat ze uit kunnen drogen en barsten. Het is een delicate steen met een fijne vibratie. Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek. Opalen kunnen genezing naar het energieveld van de aarde sturen, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien. Opaal versterkt de wil om te leven, het verlicht de ziekte van Parkinson, infecties en koorts en verbetert het geheugen. Opaal zuivert het bloed en de nieren, reguleert het insulinegehalte en verlicht bevallingen en PMS(gebruik de donkere soorten). Als elixer weldadig voor de ogen.

Kwartspunten met beginnend Opaalfantoom

Deze bijzondere steen uit Colombia is pas geleden ontdekt. De steen voelt grappig genoeg lichter in gewicht dan ‘normaal’ bergkristal. Boven in de punten zie je opaalfantomen ontstaan, ze zitten nog aan de rand. De kristallen hebben een mysterieuze uitstraling. Hun lichttrilling is liefdevol, zacht, maar ook hoog, ze vergroten je bewustzijn met spiritueel wit licht. Ze geven een gevoel van vrede en innerlijke stilte. Ze zuiveren en maken je hartchakra krachtiger en vergroten je aura. Deze punten focussen je energie waar je naar toe wilt, het werkt als een vergrootglas. De steen helpt je om makkelijker in de verte en door de sluiers heen in andere werelden of dimensies te kijken. Ook lichamelijke klachten en pijnen worden door dit kristal verzacht. De beginnende fantomen die zo aan de oppervlakte liggen helpen krachtig blokkades verwijderen, vooral die zich in dit leven manifesteren. Dit kristal helpt je om in contact te komen met je wezenskern, ook als deze zich in andere dimensies bevindt. Ook heeft het toegang tot de Akasha-kronieken en geneest het kristal het fysieke lichaam via de etherische blauwdruk. Via het opaalfantoom wordt licht en informatie uit de hogere regionen naar de aarde gebracht. De steen is een echt healingsinstrument en energieversterker die sterk verbonden is met de Engelensferen en de wereld van Natuurwezens zoals Elven, Feeën en Eenhoorns. De kristallen verbinden alle mensen en dieren op aarde in liefde en zo dragen we gemeenschappelijk de Nieuwe Kosmos en geven de Nieuwe Aarde gestalte. Dit is een echt Ascensie kristal die je helpt alle laatste restjes te zuiveren en die je bewustzijn verhoogt naar een kosmisch bewustzijn. Deze steen uit Colombia is een hogere frequentie van bergkristal.

Menu