Nieuw Jaar, nieuw kristal van heelheid, Cintamani Colombia (Colombianiet)

Algemeen

We beginnen het nieuwe jaar met een prachtig kristal/steen met een zeer hoge lichtvibratie. Wat een cadeau dat deze nu op ons pad is gekomen. Zo symbolisch, het is een ascensie, of overgangskristal die aan het einde van 2020 op ons pad kwam en die we op 1 januari 2021 in een blog kunnen aankondigen. Op dit moment leeft het merendeel van de mensen in angst en boosheid, maar er zijn er ook die wakker worden en strijden tegen het onrecht en er zijn er die het spel wat gespeeld wordt al meer doorzien en bij zichzelf kunnen zijn of proberen te blijven. Te leven vanuit liefde en vertrouwen. Kortom er is veel verdeeldheid op dit moment op aarde. Deze periode biedt grote kansen om diepe pijnen en angsten, die nog diep weggestopt waren en nu naar boven komen, onder ogen te zien en onszelf daarvan te bevrijden. Uit de drama laag te kunnen stappen, om zo weer vrij te worden en te gaan leven vanuit ons hart, verbonden met ons hogere zelf. Wie we helemaal in essentie zijn.

Cintamani uit Arizona

Cintamani uit Sumatra

Zij die regelmatig deze blogs lezen of de winkel bezoeken weten dat dit jaar 2 Cintamani stenen op ons pad zijn gekomen. De eerste, die uit Arizona, kwam begin van dit jaar toen wij op inkoopreis in Amerika waren. De tweede uit Sumatra, Indonesië kwam een aantal maanden daarna. Wij wisten van een klant dat er ook in Colombia gevonden waren, die bekend stonden onder de naam Colombianiet. Zij had deze ‘toevallig’ bij zich toen zij onze winkel bezocht en wij die uit Arizona net binnen hadden gekregen. Wij zijn dol op de Lemurische lasers en kristallen uit Colombia, deze bevatten zo’n helder licht en hoge vibratie, zijn zo strak uitgelijnd. Helaas zijn kristallen uit Colombia vrij kostbaar, maar wij hebben het geluk dat we er altijd weer op wonderbaarlijke manieren aan kunnen komen voor een betaalbare prijs. Als kristallen bij je moeten zijn, dan komen ze, dan vinden ze hun weg. Dit hebben wij al zo vaak mogen ervaren.

Dit prachtige wonder, cadeau van de kristalwereld overkwam ons ook met de prachtige, heldere Cintamani uit Colombia. Deze Cintamani uit Colombia wordt ook wel Colombianiet genoemd, het is een heilige steen van de Colombiaanse Indianen van de Muisca stammen. Zij noemen het “Piedra Rayo”, wat “Bliksemsteen” betekend. Een Tektiet/Obsidiaan die je volgens hen verbindt met de heilige en goddelijke oorsprong en die ze gebruikten voor communicatie met het onzichtbare.

Alle drie de Cintamani hebben een andere energie. Dit is zo fijn, want ieder mens resoneert anders en zal een favoriet hebben. De eerste uit Arizona is heel direct en resoneert bij mensen die zoiets hebben van: kom maar op, haal de onderste steen maar boven, ik ga ervoor. De tweede uit Sumatra die ook wel Agnimanitiet genoemd wordt, werkt wat gelaagder, zachter of rustiger. Er was een grote groep mensen die dit fijner vond, die deze ook de hele tijd bij zich kon dragen, terwijl niet iedereen dit kon met die uit Arizona. Wij merkten dat er ook een grote groep mensen was die heel graag beide bij zich droegen, omdat de ene meer als Yin voelde en de ander meer als Yang. Nu is het zo apart dat deze derde, de in Colombia gevonden Cintamani, die bekend staat onder de naam Colombianiet, dit Yin en Yang in zich verenigt.

Als je met het lampje van je telefoon door de steen schijnt, geeft deze het meeste licht, hij schijnt zo krachtig door, dat het lampje je ogen snel verblind. Deze steen bevat ondanks zijn donkere uiterlijk een heel groot licht. De lasers uit Colombia worden ook vaak Lemurian Light Crystals genoemd, nu dat licht ervaren wij ook bij de Cintamani Colombia. Terwijl ik deze blog schrijf bedenk ik me opeens dat deze onze derde Cintamani is en deze resoneert op dit moment het meeste met mijzelf. Nummer 1 en 2 vind ik ook fantastisch, maar deze voelt zo compleet en de helderheid raakt mij diep in mijn wezen, deze voelt zo strak uitgelijnd. Maar ik weet niet eens precies wat dit strakke uitgelijnde wat ik voel nu betekend. Het getal 3 komt mijn hele leven al terug, ik ben geboren op de 3e, mijn totale geboorte getal is ook een 3, mijn naam is een 3 en ga zo maar door. Het getal 3 is een heilig getal dat veel symbolische betekenissen heeft, behalve de drie eenheid en het kind in je, het spelen en creatieve manifestatie, heeft het vast meer betekenissen. Ik voelde dat ik even op internet moest kijken. Het getal 3 staat ook voor de geest, vrede en liefde in je leven, maar ook voor overvloed. Dat je klaar bent voor een nieuw begin en groei. Dat je vooral moet blijven geloven en vertrouwen. Maar ik zag dat het getal 3 ook betekent; je spirituele verbinding met je hogere zelf, het deel van jou die je altijd helpt om je licht van binnenuit te laten schijnen en dat van anderen te zien. Wow, dat was die ‘strakke uitlijning’ die ik voelde. Je hogere zelf zal je helpen om onvoorwaardelijk lief te hebben en innerlijke vrede en harmonie te ervaren. Dat strak uitgelijnde wat ik voel is dus de directe verbinding met je hogere zelf, het deel wat jij bent buiten het deel wat nu hier op aarde is. Als dit lijntje met ons hogere deel sterker wordt, dan zullen wij ons meer ‘heel’ gaan voelen.

Toen Natascha kwam werken zijn we met de steen gaan zitten. Ik kon niet wachten wat ze van de steen ‘door’ zou krijgen. Het eerste wat deze vertelde is dat ook deze ook een Cintamani was en dat er op 12 plekken op aarde Cintamani stenen liggen. Ze kreeg door dat er op bv de Noordpool onder het ijs liggen, in vulkaan gebieden, op de bodem van zeeën, soms zullen er daarvan aanspoelen, maar ook zullen er tot zand zijn vergaan, want ze zijn hier al heel lang. Maar in het zand zit dan hun informatie. Steeds komen de woorden: De onderste steen komt boven. Dit is niet alleen wat deze bijzondere, krachtige stenen in ons lichaam doen, lagen die nog geheeld dienen te worden aan het licht laten komen. De onderste steen boven staat ook voor oude kennis en informatie, opgeslagen op de plekken waar de stenen gevonden zijn, die via de Cintamani stenen zal vrijkomen. Cintamani’s worden gevonden in Woestijnen en jungles, plekken waar zich ooit oeroude, heilige beschavingen hebben bevonden. Goed verstopt en beschermd door moeder aarde. Waar zich energie van oude beschavingen, tempels, oude wijsheid en informatie bevindt. De meteoriet die de steen heeft doen ontstaan sloeg als bliksem in de aarde in en versmolt met de aanwezige grond, waarna de Cintamani is ontstaan. Door deze inslag is de energie van de plek ‘ontwaakt’ en ook opgenomen in de stenen. Via hen komt deze informatie, kennis, weer vrij. Dit zal meer en meer gaan gebeuren, het zijn echte ‘awakening’ stones, “Steen der Wijzen”. Eigenlijk is het geen ‘oude’ kennis, het is Universele kennis, ze bevatten Sleutelcodes.

Deze Cintamani uit Colombia laat heiligdommen, grotten, water en overwoekerde tempels zien. Goed verstopt door moeder aarde. Deze tempels hoeven niet te worden blootgelegd en een toeristische attractie worden, het gaat om de kennis, de wijsheid, de energie die zich op deze plekken bevindt. Als een magneet zijn deze Cintamani op de juiste plekken met al die kennis terecht gekomen. Op deze plaatsen leefden oude wijze beschavingen of stammen. Sommige zoals de Hopi Indianen, de Sierra en de Muisca stammen in Colombia leven nog, maar veel zijn verdwenen of geascendeerd. Deze stammen, verbonden met de kennis van de Kosmos, met universele kennis in afstemming met de Sterren en Planeten, hadden eenzelfde boodschap; we bevinden ons in een overgangsperiode, vol grote verandering. Deze stammen vormden een netwerk van spirituele communicatie over de hele wereld, maar aangezien veel heilige plaatsen vernietigd zijn of nog steeds worden en de mensen die voor deze plaatsen hebben gezorgd worden verwijderd, of zijn geascendeerd, is dit communicatienetwerk verbroken. Maar deze kennis zit diep verborgen in de aarde, de Cintamani stenen activeren deze kennis van deze heilige plaatsen weer via ons, via onze Sterren zelven.

De Cintamani stenen zijn ook verbonden met heilige plaatsen en piramides op punten aan de andere kant van de aarde, waar ze gevonden zijn, ze zijn daarmee verbonden via assen door de aarde heen. Net zoals met piramides die eigenlijk Merkaba’s zijn, omdat ze ook een punt aan de onderkant hebben, ook deze stralen door naar de andere kant van de aarde, of via geometrische vormen naar andere plaatsen. Veel steencirkels gemaakt van machtige Menalieten bestaan ook vaak uit 12 stenen, dit zijn plekken waar veel heilige rituelen hebben plaatsgevonden. Er werd veel om de stenen gedanst, maar ingewijden wisten dat als je je in de cirkel bevond tijdens bepaalde sterren of planeetstanden, tijdens bepaalde rituelen, je via deze steencirkels kon reizen, kon verdwijnen. Je werd dan een tijdsreiziger. Wij zijn tijdsreizigers. Deze kennis zal zich steeds meer in ons openbaren. De lineaire tijd zal steeds meer gaan verdwijnen. Tijdslijnen gaan buigen en vervormen. Je kan meer gaan merken dat tijd op aarde anders zal gaan werken. Dit tijdsreizen zal een nieuwe realiteit worden. Je zult meer momenten gaan ervaren van waar was ik, ik was er even niet, ik was even weg. Dit zijn bewustzijnsverschuivingen, dat je op meer plekken tegelijkertijd bent en eigenlijk is dat heel normaal. Dit was ‘vroeger’ heel normaal. Je zult meer in contact komen met je kosmisch bewustzijn en al deze kennis die je ooit hebt opgedaan kun je met behulp van een Cintamani makkelijker integreren. Al de sleutelcodes die via deze ‘Steen der Wijzen’ weer vrij kunnen komen, helpen onszelf te bevrijden. Deze stenen hebben een krachtig openend veld, ze open ons, maar ook alles om ons heen. Ze versterken en openen ook andere kristallen waar ze door omringd zijn en helpen ons lichaam klaar te maken voor downloads van lichtcodes. Ze helpen ons DNA te veranderen en ons klaar te maken voor ascensie.

De drie Cintamani die wij in de winkel en webshop hebben zijn allemaal wat anders, ze komen uit eenzelfde energieveld, maar de plek waar ze vanuit de Kosmos insloegen, de plaats waar de meteoriet die insloeg, versmolt met de aarde, creëerde een unieke Cintamani. De stenen zullen in de juiste volgorde bij mensen verschijnen, of ze zullen precies de steen kiezen die bij hem of haar op dit moment in zijn evolutie past, dit zal voor iedereen anders zijn. De steen die je kiest of die op je pad komt, vertegenwoordigt een bepaald energieveld, resoneert met waar jij je nu in je ontwikkeling bevindt, deze zal precies op het juiste moment in je leven komen, pas dan wanneer je eraan toe bent of de energie aankunt. Soms vinden mensen het eng om zo’n transformerende steen aan te schaffen, of weten niet of ze er klaar voor zijn. Eigenlijk is het heel simpel, als je een steen tegenkomt, hem ‘ziet’, dan betekent dit dat je eraan toe bent, anders zou je deze niet zien of tegenkomen. Maar je hebt altijd een vrije keus, voel je dat je nog even wilt wachten, dan is dat ook heel goed. Vertrouw je gevoel, je innerlijk weten.

Bij deze uit Colombia kreeg Natascha te voelen dat ze uit een uitgestrekt veld van het donkerste donker, tot het lichtste licht komen, later las ik dat ze zo’n 30 jaar geleden gevonden zijn in de omgeving van Cali (Valle del Cauca). Het spectrum waarin wij ons nu op aarde bevinden, het spel wat nu op aarde gespeeld wordt. Je ziet als voorbeeld in Colombia het donkerste in de drugshandel, plunderingen, ellende, tegenover de prachtige natuur, de pure schoonheid. Het licht en het donker in het extreem.

Na de eerste channeling met dit bijzondere kristal kon ik niet gelijk beginnen met het uitwerken op papier, het vertellen van het verhaal. Na een week kreeg ik het gevoel dat er meer was, dus wachtte ik. Twee weken geleden tijdens een hele hectische dag vertelde Natascha dat ze zoveel droomde en ook over de steen gedroomd had. Ik vroeg haar of we nog een keer samen met de steen konden gaan zitten, omdat ik het gevoel had dat er meer was. Zo geschiede.

De steen geeft de woorden Drops of Jupiter, 999 en het getal 3. We beginnen met Drops of Jupiter, op 21 december vond een conjunctie, een samenstand van Jupiter met Saturnus en Pluto plaats in het teken Waterman. Deze drie planeten tezamen laten het lijken alsof er een grote, heldere ster aan de hemel staat die zo rond de Kerst doet denken aan de Ster van Bethlehem. Deze samenstand zendt een grote hoeveelheid transformerend licht naar de aarde. Dit kan het beginpunt zijn van het langverwachte Aquariustijdperk, een tijd waarin we ons kunnen gaan bevrijden van strakke regels en een nieuwe manier van leven zich zal gaan ontvouwen. Jupiter wordt ook de geluksplaneet genoemd, deze staat voor groei, genezing, grenzeloosheid, optimisme, moed en avontuur. Saturnus is voorzichtiger, stabieler, conservatief en pessimistisch.  Pluto bevindt zich het verste weg van de aarde, Pluto wordt de planeet van de onderwereld genoemd, maar is ook de planeet van verlichting. Alle groei begint zijn leven in het donker, ieder zaadje heeft duisternis nodig voordat het klaar is om naar het licht te groeien. Donkere delen die lang verborgen hebben geregeerd, in jezelf of op aarde, worden nu naar het oppervlak gebracht om te worden geconfronteerd, gereinigd en geheeld. Vanuit den beginnen was het ‘donker’ ‘licht’, en heeft het ‘donker’ als een spiegel in het spel gespeeld. De uitdaging is om toeschouwer te worden van het spel, er niet in meegezogen te worden, zonder oordeel te leven, het Licht en Donker omarmen en in je verenigen in plaats van te bevechten. Makkelijker gezegd dan gedaan haha, maar blijkbaar hebben we de kracht, anders waren we niet in deze tijd geboren. Als je toeschouwer kunt zijn van het Spel dat nu op aarde wordt uitgespeeld, wordt alles makkelijker.

Veel mensen wachten op de verlosser, zoeken buiten zichzelf, terwijl de sleutel tot een prachtig, liefdevol leven op Aarde zich in onszelf bevindt. Hier gaat de energie van het Waterman tijdperk ons bij helpen. De Waterman wil vernieuwing en samenwerking. Zo mooi dat deze samenstand plaats vond op 21 december, de winterzonnewende, die de wedergeboorte van het licht markeert. Het getal 3 hoort bij Jupiter en deze Cintamani is de derde die bij ons is gekomen. Zo symbolisch, de 3e Cintamani komt rond een conjunctie van 3 planeten, waarin Jupiter verbonden is met het getal 3. De heilige drie eenheid en meer, zie begin van deze blog.

Drops of Jupiter, de ondersteunende energie van de geluksplaneet Jupiter, zal meer tot ons doordringen, we zullen meer bewust worden dat deze krachtig voor ons werkt. We zitten nu precies in een omkanteling. Veel mensen hebben zich in 2012 vastgehouden aan de hoop dat alles op die datum zou veranderen, maar het leek alleen maar heftiger te worden. Maar zo werkt het niet, we bevinden ons niet op een specifieke datum in een andere, liefdevollere energie. We zeggen zelf ook af en toe: “Komt er nu nooit een einde aan, we hebben al zo hard aan onszelf gewerkt.”, maar op een gegeven moment ‘weet’ je dat het komt, al weet je niet precies wanneer de omslag daar is. Onze gehechtheid aan pijn en lijden als mens is zo sterk dat we liever in het oude blijven hangen, van dat gaat toch niet lukken. De handdoek in de ring willen gooien, de moed opgeven, daarom is deze steen gekomen. Hoe donker het ook lijkt, er is toch altijd licht. Deze steen helpt ons het gevoel te geven dat de verandering naar het licht eraan komt, om in vertrouwen te blijven. Deze Cintamani uit Colombia zijn hier een soort gestolde vorm van Jupiter energie, vandaar drops of Jupiter. Dit is een steen van hoop, ze zijn hier nu voor ons, vanuit de sterren naar de aarde gezonden om in ons licht en vertrouwen te blijven.

Deze kristallen resoneren ook met de boodschap van het getal 999 wat voor een einde van het oude en een transformerend nieuw begin staat. Een nieuw hoofdstuk, een nieuw begin van een reis naar een hoger, meer verlicht pad. Het is tijd om het oude, vertrouwde achter je te laten en vol vertrouwen met een gevoel van vreugde een prachtige toekomst tegemoed te gaan. Vertrouw op je gevoel, je innerlijke weten is nu sterker dan ooit. Leef je leven op deze aarde op jouw unieke, liefdevolle manier, waardoor je de aarde een betere plek voor ons allemaal maakt.

Alles is zo symbolisch, het donker en het licht, de donkerste dag, de weg naar het licht. De steen lijkt donker, maar is licht. Veel stenen en kristallen die nu gevonden worden bevatten een energie om bij jezelf komen, dat niks je meer van je pad af kan brengen, dat je stevig in je centrum gaat en blijft staan.

De steen laat ons ook het massa bewustzijn op aarde zien. Om het massa bewustzijn gaat het nu, we kunnen dan pas naar een andere dimensie verschuiven als er een bewuste massa is. De steen laat het bewustzijn van dit moment zien, aan de ene kant ziet Natascha een dikke ‘lichte’ brij en aan de andere kant een dikke ‘donkere’ brij. Vroeger waren het meer stroompjes wit en stroompjes zwart door elkaar heen, veelmeer verdeeld, maar nu is het meer gaan samenklonteren, alsof ze nu bijna tegenover elkaar staan, als in het Yin/Yang symbool.  Op een gegeven moment is het zover, is het Yin /Yang geworden en dan hoeft er niet meer gevochten, gestreden geworden, dan valt alles op zijn plek, dan is Yin en Yang geen afgescheidenheid meer, maar verenigd, dan heeft er een spirituele alchemie plaatsgevonden, is één en één drie geworden. Dan valt alles op zijn plek, komt alles in balans. Het uitbalanceren van scheefgegroeide energieën, het was een warrige chaos, wat nergens heen kon. We zijn als mensheid uit het lood geslagen, wat betekent dat we uit ons centrum geraakt zijn, maar vanuit Yin en Yang, vanuit licht en donker, die eigenlijk eenheid zijn, kunnen we vanuit heelheid weer verder. Juist die 2 kampen van zwart en wit tegenover elkaar kan er nu voor zorgen dat de eenheid geboren worden. Dit symboliseert ook deze Cintamani, hij lijkt donker, maar is licht, hij komt alles uitbalanceren waarna we weer verder kunnen. Dan is er geen goed en fout meer. Deze steen helpt ons accepteren dat beide delen in ons zitten, we zijn donker en licht, hemel en aarde. Zo mooi het Yin/Yang symbool, in het zwart zit een witte stip en ook andersom. We bevonden ons lange tijd in een grijze brij, in een soort niets, maar op dit moment springen we van zwart naar wit en vice versa. Dit heen en weer gaan, van heftige naar serene energie, kan heel zwaar aanvoelen. Maar meer en meer kun je voelen dat je heel snel vanuit zwaar/donker naar licht kunt gaan. Alles beweegt sneller want je bent meer deel van het geheel. Als Yin en Yang zich verenigd hebben, vallen alle tegenstellingen weg. We verschuiven nu naar het Aquarius tijdperk, hier kun je de redding niet meer buiten jezelf zoeken, maar in afstemming met je hogere zelf, je intuïtie. We hoeven ons niet te haasten, deze transformatie zal in stappen gaan, anders zouden we helemaal doordraaien, nu nog proberen te genieten van de reis. Het hologram van het volmaakte Yin/Yang symbool is er al, we hoeven ons er alleen maar mee te verbinden. Het gaat stapsgewijs om deze energie in je lichaam te verankeren. Op dit moment is ook het wit nog niet vrij en een stroperige brij, want ook in ons licht zit nog afscheiding. Velen staan ook in licht nog tegenover elkaar, maar de vloeibaarheid van de Aquarius energie is veel meer stromend en deze gaat helpen om alles lichter en vloeibaarder te maken. Deze uitgebalanceerde Yin/Yang energie zal de hele aarde gaan omvatten. Als je Yin en Yang tekens loshaalt zie je een 9, dus twee omgedraaide negens.

Het samenklonteren van Yin en Yang nu deze nog stroperig is, daar kun je wel in wegzakken, het is goed om elkaar te helpen door gesprekken om elkaar uit het drijfzand te halen. Te helpen herinneren dat het een proces van licht is, vreugde is. Vaak zal de ene persoon op momenten zich in het licht bevinden, terwijl de ander door een donker stuk gaat. Als jij je in je licht bevindt, draag je deze energie in je veld, waardoor je anderen weer tot steun kan zijn, zij kunnen zien en voelen en zich aan je optrekken. Hoe meer we het licht in ons verankeren, hoe minder we leeggezogen kunnen worden door negativiteit. De onderste steen zal boven komen, niet alleen het negatieve, maar ook mooie informatie. Er zal veel vrij komen en veel belicht worden. Mensen hun ogen zullen opengaan, de schellen zullen van de ogen vallen, maar dat is nodig. De drie eenheid die de steen aangaf zijn de 3 mogelijkheden. In de zwarte/donkere kant zijn, in de witte/lichte kant of in het Yin/Yang mengsel. We zijn er klaar voor, we zijn klaar met het ploeteren, het kan moeiteloos gaan. Het vissentijdperk was sterk verbonden met materie en genotsmiddelen, de goeroe, de priester. We zijn klaar met alles buiten onszelf zoeken, voor velen voelt dat nu heel leeg aan. We zullen meer vanuit het Nu gaan leven, verbonden met je centrum, je kracht, je weten, in afstemming met je hogere zelf en je intuïtie, al je delen in balans.

Nadat we deze informatie van de steen gekregen hadden gingen we terug naar mijn woonkamer waar Nikki en Charissa aan het prijzen waren. Charissa was een nieuwe zending Cintamani uit Sumatra aan het prijzen, zo leuk, want zij heeft Indonesische roots. Opeens zegt ze: ik zie een licht belletje in de steen, die beweegt. Wij met zijn allen kijken, toen we het lampje van een telefoon op de steen schenen, bleek het plekje pikzwart in de oplichtende steen. Natascha en ik riepen gelijk; de stip in het Yin/Yang symbool en we vertelden het verhaal van de steen. Wat een synchronisiteit, bijna niet te geloven. We zijn alle stenen gaan bekijken en we hebben bij meer stenen dit gevonden. We dachten aan Enhydro, een waterbelletje, maar na een vriend gevraagd te hebben lijkt dit niet te kunnen, want na de inslag van de meteoriet in de aarde, waardoor een Tektiet, dus ook de Cintamani ontstaat, komt zoveel hitte vrij dat water zou verdampen. Maar het kan ook olie zijn. Dit is nog steeds een raadsel, maar het symbool van de zwarte stip in witte steen en andersom raakte ons diep. Door dit soort gebeurtenissen voelen wij ons intens gelukkig, voelen wij ons heel erg geleid en geholpen door onzichtbare krachten, die ons helpen en troosten als we het zwaar hebben. Laten ons voelen dat er wonderen gebeuren en dat alles mogelijk is. Wij danken deze kristalvrienden die ons zo onvoorwaardelijk helpen op het pittige, mooie pad dat wij als mens op deze aarde lopen en ons helpen geloven dat ook wij ons eens ‘heel’ gaan voelen en de hemel op aarde opnieuw creeëren.

Cintamani uit Colombia (Colombianiet)

Colombianiet

Cintamani uit Colombia is de 3e Cintamani die op ons pad is gekomen. Deze uit Colombia wordt ook wel Colombianiet genoemd. Het is een heilige steen van de Colombiaanse Indianen van de Muisca stam. Zij noemen het “Piedra Rayo”, wat “Bliksemsteen” betekend. Het is een Tektiet/Obsidiaan die je volgens hen verbindt met de heilige en goddelijke oorsprong en die ze gebruikten voor communicatie met het onzichtbare. Cintamani zijn verbonden met de energie van de oeroude, heilige beschavingen en volkeren die zich hebben bevonden op de plekken, waar deze zijn gevonden. De steen sloeg als bliksem in de aarde in en versmolt met de aanwezige grond waardoor een unieke Cintamani is ontstaan. Deze uit Colombia is het meest transparant en geologen denken dat het een Tektiet/Obsidiaan van 30 miljoen jaar oud is. Door de inslag is de energie van de plek ‘ontwaakt’ en opgenomen in de stenen. Via hen komt de kennis van deze plaatsen weer vrij. Het zijn ook ‘awakening stones’, ‘Steen der Wijzen’ die oude universele kennis en sleutelcodes bevatten. Ze helpen ons om meer in contact te komen met ons kosmisch bewustzijn en helpen alle kennis die we ooit hebben opgedaan te integreren. Deze stenen hebben een krachtig openend veld, ze open ons, maar ook alles om ons heen. Ze versterken en openen ook andere kristallen waar ze door omringd zijn en helpen ons lichaam klaar te maken voor downloads van lichtcodes. Ze helpen ons DNA te veranderen en zo ons klaar te maken voor ascensie. Deze kristallen met een zeer hoge lichtvibratie bevatten zowel het licht als het donker, maar zijn totaal in balans, net als het Yin/Yang symbool. Zodra wij zo worden, hoeft er niet meer gestreden te worden, zal alles op zijn plek vallen en zal er geen afgescheidenheid meer zijn. Alle delen zijn dan verenigd, er heeft een spirituele alchemie plaatsgevonden, 1 en 1 is 3 geworden. De steen is ook verbonden met Jupiter die met het getal 3 resoneert. In de periode dat de steen bij ons kwam, was rond 21 december, toen de conjunctie van Jupiter met Saturnus en Pluto plaats vond in het teken Waterman. Deze samenstand zendt een grote hoeveelheid transformerend licht naar de aarde. Dit is een steen van hoop, ze zijn hier nu voor ons, vanuit de sterren naar de aarde gezonden, om ons te helpen in ons licht en vertrouwen te blijven. Dit kristal dat past bij het Waterman tijdperk, helpt ons om vanuit het Nu te gaan leven, verbonden met je centrum, je kracht, je weten, in afstemming met je hogere zelf en je intuïtie, al je delen in balans. Deze kristallen resoneren ook met het getal 999 wat voor een einde van het oude en een transformerend nieuw begin staat, van een reis naar een hoger, meer verlicht pad. Het is tijd om het oude, vertrouwde achter je te laten en vol vertrouwen met een gevoel van vreugde, een prachtige toekomst tegemoed te gaan.

Algemeen over de Cintamani: De Cintamani steen wordt als een heilige steen beschouwd die zo zeldzaam was dat maar weinig mensen hem hebben gezien. Sommigen geloven dat het een mythische steen is, waarvan de verwijzing kan worden gevonden in religieuze geschriften, terwijl anderen geloven in het bestaan ​​ervan. Het feit dat referenties van Cintamani zowel in de hindoeïstische als de boeddhistische literatuur te vinden zijn, wijst erop dat het een steen is die zeer gewaardeerd en gerespecteerd is. De meest voorkomende referentie over Cintamani is dat het een geschenk voor de aarde is vanuit de lucht. Er wordt gezegd dat de Cintamani-steen enkele miljoenen jaren geleden uit het Sirius-sterrenstelsel kwam. Dat dit gebeurde tijdens een galactische supergolf toen een planeet die rond Sirius A cirkelde explodeerde en alle kanten op vloog. Sommige van deze fragmenten bereikten de aarde na een reis door de interstellaire ruimte. De steen was zo zeldzaam dat door de geschiedenis en de mythologie bekend is dat slechts een handvol mensen deze bezat. Grote mannen in de oudheid, goden en godinnen hebben zich met de Cintamani versierd en de mythische aard van de steen verheven. De Cintamani steen, is een verweerd Obsidiaan-glas, vulkanisch van aard. Het bevat kristallijn magnetiet dat, zoals je misschien kunt afleiden, het magnetisch maakt. De steen is dus ook een integraal onderdeel van het magnetische rooster van de aarde. Er zijn ook op andere plekken naar verluid Cintamani stenen gevonden. Er wordt ook verteld dat er een oorspronkelijke Cintamani steen is die eivorming is en vele, vele jaren geleden door opgestegen meesterwezens naar de aarde werd gebracht. Deze steen zou de aarde dienen en haar helpen in haar huidige transitie. Deze eivormige Cintamani steen zou geplaatst zijn in de Gobiwoestijn, maar schijnt kort voor 2012 verhuisd te zijn naar de belangrijke vrouwelijke vortex op aarde die zich onder het Titicacameer in Bolivia, bij de heilige berg Tehama bevindt. Ook heeft Drunvalo in een van zijn boeken geschreven over de verhuizing van een heel belangrijk ‘buitenaards’ kristal dat kortgezegd zal bijdragen aan de verandering van energie op aarde van mannelijk naar vrouwelijk. Ook vertelde hij dat duizenden jaren de primaire vortex mannelijk van energie was en dat het hart van deze vortex zich bevond in de Himalaya’s, maar dat deze vortex sinds de verhuizing van de grote steen onder de heilige berg Tehama in Bolivia vrouwelijk van energie is. Deze steen is geactiveerd als een ontvanger van de kosmische stralen, om het etherische grid van de aarde te stabiliseren. Momenteel is de steen ontvanger en doorgever voor de energieën van de galactische centrale zon, zodat alle levensvormen op aarde hun vibratie kunnen verhogen. De grote eivormige Cintamani steen werkt ook in conjunctie met de gouden schijf van de zon, die zich ook ongeveer op die plek bevindt. Deze twee objecten worden gebruikt om de kosmische energieën te focussen, die uitstralen in de aarde en die door de meesters worden gebruikt om de vibratie van de aarde en de zielen op aarde te verhogen. Er zijn overal op aarde fragmenten van de grote Cintamani steen verspreid en die zijn nog steeds in resonantie met de grote steen. Voor de werking maakt het niet uit of je een grote of een kleine steen hebt. Op persoonlijk vlak kun je de steen inzetten om je energievelden te balanceren.Deze steen transformeert alle vormen donker in licht en negativiteit in positieve energie. Cintamani steen helpt bij zuivere intentie en helderheid van geest, brengt je in je gevoel en helpt je te leven vanuit je hart. Mentale blokkades en oude negatieve patronen helpt deze te doorbreken. Ook helpt deze je om in onvoorwaardelijke liefde voor anderen en jezelf te leven, waardoor oordeel uiteindelijk zal verdwijnen. Ook versterkt de steen overgave en vertrouwen, je zult emotioneel meer in balans komen en angsten overwinnen. Lichamelijk verhoogt Cintamani de helende capaciteiten van je lichaam. Het verhoogt ook je inspiratie en intuïtie, speciaal waarom je hier op aarde bent. De steen is ook behulpzaam bij het harmoniseren van elektromagnetische vervuiling om je heen. De Cintamani steen is zwart of donkerbruin van kleur. Meestal opaak, maar soms ook wat doorzichtig, als je met een fel lampje door de steen schijnt zie je de transparantie. Het is een soort Tektiet, maar niet alle Tektiet is Cintamani. De energie van de Cintamani steen is, in tegenstelling tot de kleur, puur licht. En ze brengt ook veel ‘aan het licht’, ook op persoonlijk vlak. Ze laat je dingen zien die diep verborgen zitten in jou en helpt je om te transformeren, zodat je klaar bent voor je missie en jouw deel kan doen in het planetaire bevrijdingsproces. Maar ook helpt deze je om je weer uit te lijnen met je hogere zelf, zodat je in totale heelheid op aarde kunt gaan leven en al je dromen kunt verwezenlijken. Dit is een echte ascentie steen die nu gevonden is om ons te helpen op ons pad naar verlichting.   

In dezelfde periode dat deze Cintamani kwam, kwamen er ook weer kleine, glasheldere Lemurische lasertjes uit Colombia op ons pad. Ze worden ook wel Lemurian Light Crystals genoemd.

Lemurische lasers en clusters uit Colombia

Dit zijn unieke kristallen met een zeer hoge vibratie. Ze zijn door de Engelen van Licht, die met klank werken voor het aardse rijk gecodeerd. Deze kristallen zijn sterk verbonden met de Hators, de hogere energie van water, Venus en Lemurië. Ze werden gebruikt als healing instrumenten in de genezingstempels van Lemurië. Door je te verbinden met hun kennis word je onderwezen in hun geavanceerde genezingskunst. Hun zachte, kalmerende energie is bijzonder liefdevol. Ze helpen je om snel en diep in meditatie te gaan, je innerlijk licht te laten ontwaken en je bewustzijn te vergroten. Deze kristallen helpen met het zuiveren en sterker maken van je hartchakra en vergroten je aura. Ze geven een gevoel van vrede en innerlijke stilte. Ze worden ook wel Lemurian Light Crystals genoemd, omdat ze je bewustzijn vergroten met spiritueel wit licht. De laserpunten werken heel sterk in je hoofd en in je nek, ze kunnen het energiepunt “Mond van God” aan de achterkant van de schedel openen en krachtig mystiek ontwaken initiëren. Waar je de punt richt, daar stroomt het zachte witte licht je hoofd in. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. Ze werken verzachtend op lichamelijke klachten en pijn. Tevens kunnen deze kristallen worden gebruikt om het centrale zenuwstelsel te ondersteunen.

Menu