Nieuw kristallen uit Tucson, foto’s met beschrijving.

Algemeen

Zoals beloofd zullen we weer een aantal nieuwe kristallen in het zonnetje zetten. Nu ik dit schrijf, dat zonnetje daar zijn we hard aan toe. Voorlopig moeten we zelf maar het zonnetje in huis zijn en wat extra vitamine D3 slikken want de lente is nog niet in aantocht. We zijn nog steeds druk met de webshop bezig, er worden nog nieuwe stenen bijgeplaatst deze week. Het duurde iets langer dan verwacht want we zijn ook bezig om de pakketjes op een iets andere manier te versturen en dit allemaal te regelen en de website aan te passen kost best veel tijd. Deze verandering scheelt de klant in België al best wat geld. Eerst betaalde je voor aangetekend/verzekerd versturen naar België € 14,65 maar nu gaat het € 10,90 kosten. Voor Nederlandse pakketjes gaat het niet zoveel schelen, maar alle beetjes helpen, maar daar zijn we nog mee bezig.

Wat hebben we gezellige winkeldagen achter de rug. Bedankt voor alle lieve reacties over hoe de winkel eruitziet, de blogs die we schrijven en de prachtige kristallen. Dat maakt ons heel erg gelukkig. We blijven speuren naar ‘nieuwe’ kristallen voor de best mogelijke prijs. Dit weekeinde van 11 en 12 maart zijn we ook weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Zelf vlieg ik zo naar Engeland om prachtige cabuchons naar onze vriend te brengen zodat hij er in India weer schitterende hangers van Sterling Silver van te maken. Ook neem ik gelijk weer nieuwe hangers mee die ons zullen aanspreken, ook hoop ik dat er weer mooie oorbellen zijn.  Natuurlijk kijk ik ook of er al nieuwe mineralen en kristallen bij hem zijn binnen gekomen. Als de stenen zwaar wegen laat ik deze achter, die zullen we later met de bus een keertje ophalen, maar kleinere hoeveelheden zal ik gelijk meenemen. Altijd spannend wat aan te zullen treffen.

Voor mensen die nog nooit in de winkel zijn geweest is het misschien leuk om te weten dat van alle stenen en kristallen waar we hangertjes van kunnen maken, wij deze ook in de winkel hebben. Deze zijn voorzien van een zilveren oogje die gerhodineerd zijn. Rhodium is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf, waardoor het zilver niet zwart wordt. Dit scheelt poetsen. Een klein aantal stenen hebben een groter oog, deze zijn ook massief zilver en niet gerhodineerd.

Sugiliet en Richteriet zijn twee stenen die eigenlijk familie zijn en die ook samen voorkomen. Richteriet vindt je bijna nooit alleen, bijna altijd is een steen of cabuchon (plat geslepen steen om in een sieraad te zetten) een combinatie met Sugiliet. Richteriet is nog zeldzamer dan Sugiliet en is blauw of grijzig van kleur. De energie van deze steen is heel erg krachtig. Deze beide stenen werken heel krachtig ondersteunend voor het lichaam, ze vergroten ons welzijn en helpen bij genezingsprocessen, maar tevens zijn ze verbonden met de hogere chakra’s en openen ze ons voor de energie van hogere wezens of het kosmische wezen wat we oorspronkelijk zijn.

We hebben al een aantal jaren geen Sugiliet meer ingekocht omdat de steen enorm in prijs is gestegen. We hoopten steeds dat we er nog voor de ‘oude’ prijs tegen zouden komen, maar dat gaat helaas niet lukken weten we inmiddels. Omdat de steen zo’n fantastische energie heeft, tevens een zeer hoge trilling, willen we deze toch heel graag in onze collectie, dus hebben we prachtige cabuchons ingekocht. We hadden nog wat trommelstenen. Van sommige hebben we al hangers gemaakt, andere gaan mee naar Engeland. We hebben alleen Sugiliet, maar ook Richteriet met Sugiliet. Ook van deze laatste hebben we wat hangers en zijn er onderweg.

Richteriet met Sugiliet

Richteriet is een blauwe steen die in Afrika samen met Sugiliet wordt gevonden. Deze steen heeft een zeer hoge vibratie. Zijn grootste kracht ligt in het ondersteunen van het lichaam om weerstand te bieden aan constante stress of een plotseling trauma. De steen is zeer kalmerend en ontspannend en helpt meditatie te verdiepen. Hij geeft rust aan de geest, schakelt bezorgdheid uit en creëert een rustige ruimte zodat het lichaam zijn natuurlijke healingsmechanismen inschakelt en zichzelf weer in balans brengt. Mediteer ongeveer 10 tot 15 min met de steen op een handbreedte boven je hogere hartchakra en tik dan met de steen aan weerskanten van het borstbeen om het immuunsysteem te stimuleren. Fysiek vergroot Richteriet het welzijn door stress te verminderen en het lichaam te laten ontspannen, zodat de bijnieren het ‘vecht of vlucht’ mechanisme uitschakelt dat adrenaline in het systeem pompt. Een constante belasting met adrenaline veroorzaakt ongemak op vele niveaus, zoals hoge bloeddruk en problemen met de bloedsomloop. Ze kan ook leiden tot mentale verwarring en duizeligheid. Richteriet is vooral nuttig bij de omgang met een posttraumatische stressstoornis of zware shock. Met behulp van Richteriet zie je het leven rustig onder ogen en laat je elk gevoel los dat je door gebeurtenissen of andere mensen wordt opgejaagd. Richteriet versterkt het paranormale en fysieke immuunsysteem, ondersteunt de thymus en vergroot de productie van T-cellen om ziekten en infecties te bestrijden. Ondersteunend voor de endocriene klieren, vooral de schildklier brengt hij in balans en hij zuivert de pijnappelklier en de hypothalamus. Als energetische ontgifter van het bloed, cellen en lymfe kan hij de nieren, lever, bijnieren en alvleesklier ondersteunen en overtollig slijm uit het ademhalingsstelsel verwijderen. Maar de combinatie met Sugiliet is helemaal fantastisch omdat het hierdoor ook een echte liefdessteen is die de purperen straal naar onze aarde brengt en alle chakra’s opent en uitlijnt voor de stroom van liefde.

Sugiliet is een liefdessteen die de purperen stralingsenergie naar de aarde brengt. Hij leert je vanuit je waarheid te leven en herinnert je ziel aan de redenen van zijn incarnatie. Hij beschermt de ziel tegen shock, trauma en teleurstelling en helpt je aan de aardevibratie aan te passen. Hij geeft je een veilig en rustig gevoel, waardoor het hogere zelf gemakkelijker kan indalen. Sugiliet transformeert daarbij alle angsten, sluiers en oude stukjes die je nog blokkeren om het volledige vertrouwen te ontwikkelen om je eigen hogere zelflicht te durven laten indalen om het te gaan belichamen. Sugiliet brengt licht en liefde in duistere situaties, hij vertegenwoordigt spirituele liefde en wijsheid. Sugiliet stimuleert vergeving en maakt een einde aan vijandigheid en moedigt liefdevolle communicatie aan. De steen verlicht verdriet en angst en bevordert zelfvergeving. Zeer geneeskrachtige steen. Het mangaan in de steen is een uitstekende pijnstiller en werkt goed bij hoofdpijn en onbehagen op elk niveau. Het behandelt epilepsie en motorische stoornissen en brengt de zenuwen en hersenen op één lijn. Lichtgekleurd Sugiliet zuivert de lymfe en het bloed. Op het derde oog gelegd verlicht het wanhoop. Deze steen wordt gebruikt ter ondersteuning bij de genezing van kanker. Wij zeggen niet dat stenen een ziekte weg kan halen, maar een steen kan wel ondersteunen bij het genezingsproces.

Uit Mexico hadden wij altijd al de kleine maar enorm krachtige Vera Cruz Amethist puntjes. Dit is een Amethist met een zeer hoge vibratie, eigenlijk zijn het kleine Lemurische lasertjes die verbonden zijn met de Violette Vlam van Transformatie die ons op spiritueel niveau zuiveren, maar die je ook kunt gebruiken voor spirituele chirurgie. Van deze prachtige kristalletjes hebben we nu wat grotere dubbeleinders of selfhealers. Dit is echt heel bijzonder, deze hadden wij nog nooit gezien.

Vera Cruz Amethist dubbeleinders/selfhealers

Vera Cruz is een amethist met een zeer hoge vibratie die is afgestemd op de violette vlam van transformatie. Deze steen zuivert, vooral op spiritueel niveau. Het is een beschermende steen die veilige buitenlichamelijke ervaringen en spirituele reizen mogelijk maakt. Naar verluidt brengt dit kristal je meteen in een bètaritme wat de meditatie, de trance en spiritueel reizen bevordert. Het stimuleert de profetische vermogens, helpt paranormale gaven te openen. Een krachtig instrument voor sjamanisme op hoog niveau. Op de zielensterchakra heeft hij toegang tot de vibratieniveaus waar zielen elkaar ontmoeten en versmelten. Hij activeert en reinigt alle chakra’s, vooral de bovenste. Hij is behulpzaam bij het begrijpen van verslavingen, helpt deze te doorbreken en helpt onvoorwaardelijk lief te hebben en de andere ziel zijn eigen reis te laten maken. Eigenlijk zijn het de lemurische lasertjes onder de Amethisten. Lasers zijn bijzondere kristallen die taps toe lopen en werden gebruikt als instrumenten in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, wordt je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Ga op je gevoel te werk, het kristal zal je helpen aanvoelen hoe het te gebruiken. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus en door hun paarse kleur zijn de Vera Cruz Amethisten verbonden met de Violette Vlam van transformatie die hoort bij Meester Saint Germain. De ribbeltjes aan de zijkanten bevatten informatie en coderingen. Als je met je vinger over deze gaat, kan de informatie tot je komen. Deze Amethist lasertjes helpen op ons pad naar ascensie. Ze helpen je bij het transformeren van alles wat nog niet in balans is omdat ze werken met de etherische blauwdruk en verfijnd DNA voor diepe interdimensionale cellulaire healing. Bij dubbeleinders kan de energie in beide richtingen door de steen heen stromen, ideaal om blokkades en gaten in het energieveld of meridiaansysteem te overbruggen. Selfhealers stimuleren ons zelfgenezend vermogen omdat de ooit afgebroken kant van het kristal weer is gaan aangroeien. Deze kristallen kunnen je helpen moeilijke ervaringen en trauma’s te accepteren en te integreren waardoor je de vele facetten van je ware zelf leert kennen. Het zijn uitzonderlijke leermeesters.

Ook uit Mexico hebben wij Blauwe Opaal trommelstenen ingekocht. Als je de steen ziet is hij meer wit met paars, maar je voelt wel de blauwe energie in de steen en soms zie je ook een soort paars/blauw en hij wordt zo genoemd, dus dan houden wij ons hieraan. Inmiddels hebben we heel veel Opaalsoorten in de winkel.

Blauwe Opaal uit Mexico

Blauwe Opaal uit Mexico heeft een hoge vibratie die je met de hoogste werelden verbindt. Fysiek helpt hij je om de juiste woorden voor een bepaalde situatie te vinden en om gedachten en gevoelens uit te spreken, ook al durfde je dit in het verleden niet. Hij geeft je de vrijheid en de moed om vrijelijk te spreken maar ook de wijsheid om te herkennen wie dit zal accepteren en wie niet. Blauwe Opaal verbindt de keelchakra met het 3e-oogchakra en helpt bij de communicatie met hogere wezens. De steen verdrijft verlegenheid en bezorgdheid, helpt je zelfverzekerder en besluitvaardiger te zijn en om je doelen te bereiken. Ook maakt blauw Opaal vindingrijk en creatief hoe met anderen om te gaan omdat hij je innerlijke kennis en het aanvoelen van situaties vergroot. Hij activeert je eigen kracht zonder dat je hoogdravend of arrogant wordt. Als je last hebt van mentale verwarring, leg deze opaal dan tussen je 3e oogchakra en je somachakra(haarlijn) achter op de schedel. Hij ruimt negatieve mentale patronen en verwachtingen op en schenkt helderheid. Op fysiek niveau ondersteunt de steen de stembanden en is dus goed voor zangers en sprekers.

De meest bekende Opaal is toch wel de Boulder Opaal uit Australië, zoals we al vermeld hebben konden we nooit aan mooie exemplaren voor een schappelijke prijs komen, maar nu zijn we heel erg blij want we hebben veel beauties kunnen kopen. Ook hier hebben we buiten de losse cabuchons om bij je te dragen of ergens neer te leggen ook hele mooie hangers. Van klein tot groot en ook in alle prijsklassen. Dus voor iedereen die graag zo’n krachtige steen, met zijn mooie uiterlijk, ooit had willen hebben, de moeite waard om even in de winkel te kijken.

Boulderopaal

Boulder Opaal is een prachtig, maar vaak kostbaar kristal uit Australië die intensiteit en puurheid uitstraalt. De intensiteit van het Opaalgedeelte brengt helderheid in problematische situaties en zorgt dat je gecentreerd blijft in tijden van stress en wanneer je beslissingen moet maken. Boulder Opaal kalmeert de ziel, brengt mentale en emotionele balans en werkt erg goed voor het hart. Het helpt je om vanuit je ziel niveau te leven en jezelf en je omgeving weer te gaan ervaren. Het helpt je bij het loslaten van gevoelens waardoor je je laat provoceren. Het helpt ook om oude hindernissen en schuldgevoelens los te laten. Boulder Opaal is een steen van vooruitgang, expansie en ontwikkeling. Het verheldert de aura en stimuleert genezing van gebieden waar de aura donker is, ook lijnt hij de meridianen uit en verbindt ze met de etherische lichamen. Boulder Opaal bevordert de communicatie tussen je Oorspronkelijke Zelf, Hogere Zelf en je persoontje en helpt je duidelijk te krijgen wat je doel op aarde is, wat je verlangens hier zijn. Ook wordt deze Opaal gebruikt om verbinding met de Sterren te krijgen, communicatie tussen de Aardse- en de Sterren wezens. Het stimuleert contact met buitenaardse intelligenties en geeft inzichten en kennis over het ontstaan van de Creatie. Ook wordt Boulder Opaal gebruikt om makkelijker in contact te komen met je spirituele gidsen en je dieren gidsen. Hele fijne steen voor medicijnwiel ceremonies om energie te stabiliseren en om in contact met gidsen te komen. Deze Opaal geeft stabiliteit in ons leven, vooral in tijden van verandering. Hij zorgt ervoor dat je je pad helder blijft zien. De steen is zeer behulpzaam bij depressie, hij geeft je het gevoel het leven weer aan te kunnen. Hele goede steen voor homeopathie en remedies omdat het helende energie bevordert. Boulder opaal is een echte Opaal die ons jong houdt. Opaal confronteert je met je eigen innerlijk en je schaduwzijde. Voor mensen die liever onwetend willen blijven en hun innerlijk niet willen transmuteren wordt hij daarom soms als negatief ervaren. Leg een opaal af en toe in water, omdat ze uit kunnen drogen en barsten. Het is een delicate steen met een fijne vibratie. Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek. Opalen kunnen genezing naar het energieveld van de aarde sturen, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien. Opaal versterkt de wil om te leven, het zou verlichtend werken bij de ziekte van Parkinson, infecties en koorts en verbetert het geheugen. Opaal werkt ondersteunend voor het bloed en de nieren en zou het insulinegehalte reguleren.

 

Van de K2 berg hadden we al hele bijzondere Azuriet, de steentjes bestaan uit een soort Graniet van de berg met daarin blauwe Azuriet bolletjes, nu hebben we van dezelfde 8611 meter hoge berg, die de op één na hoogste berg van de wereld is, ook Malachiet van de K2. In het Graniet zitten nu groene Malachiet bolletjes. Echt hele bijzondere trommelstenen. Ook hier hebben we hangertjes van.

Malachiet van de K2

Deze bijzondere steen die Malachiet bolletjes bevat wordt net zoals de Azuriet van de K2 gevonden op de 8611meter hoge K2 berg, de op één na hoogste berg ter wereld die in het Karakoram gebergte ligt. Dit grenst aan de Himalaya en wordt vaak tot dit gebergte gerekend. Deze steen bevat graniet van de berg met daarin bolletjes van groen Malachiet. Malachiet is een krachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s uit een vorig leven of jeugd helpt op te heffen. Zeer belangrijke steen voor bescherming tegen negatieve energieën, straling en vervuilende stoffen uit de omgeving. Hij vult de aura met positieve vibraties en versterkt deze bij het uitfilteren van negatieve energie. Dit is een van de weinige groene mineralen die het element vuur bevat. De steen bevat de ‘mannelijk’ of Yang energie van koper die de steen groen kleurt. Deze energie helpt ons om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren. Malachiet stimuleert de zonnevlecht en bevordert afstemming op dit chakra waardoor je wensen en dromen kunt creëren en manifesteren. De steen maakt zelfverzekerd en ondernemend, geeft vastberadenheid om moeilijkheden te overwinnen en de integriteit om trouw te blijven aan je eigen koers. Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn. Goede steen voor mensen die maar zitten te wachten tot hun werkelijkheid verandert, omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Hij geeft je de kracht om welbewust je verantwoordelijkheid te nemen om je leven te leven zoals je graag wilt. Hij leert je om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Hij helpt je te aarden en stappen te nemen om je dromen in de fysieke werkelijkheid te verwezenlijken. Geneest aarde energieën en heeft een grote affiniteit met de natuur en met de devische rijken. Goed tegen machtsmisbruik op zowel geestelijk, energetisch en emotioneel niveau. Malachiet helpt emotionele verwarring op te heffen. De steen geeft kracht na ziekte en operatie en helpt bij de opbouw of heling van weefsel. Helpt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en is dus ondersteunend tijdens het ontslakken of reinigen van het lichaam. Goed bij krampen en vergemakkelijkt een bevalling. Hij resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen. Goed bij astma, artritis, epilepsie, verlaagd de bloeddruk, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, versterkt het immuunsysteem en goed bij diabetes. Goed voor de spijsvertering omdat het de maag en dikke darmfunctie stimuleert.

Dat was het weer voor dit bericht. Wim brengt me over een uurtje naar de trein die me rechtstreeks naar Schiphol brengt. Als deze blog geplaatst wordt, ben ik er misschien al, of ben ik er al een dag. Dat ligt eraan of Cyrille de blog nog vandaag gaat plaatsen of morgen. Het weekeinde ben ik weer thuis, dus het is zoals gewoonlijk een bliksembezoekje. Het weekeinde zijn we weer open.

Winkel open (van 10.00 tot 17.00 uur)

Zaterdag 11 en zondag 12 maart
Zaterdag 18 en zondag 19 maart
Zaterdag 25 en zondag 26 maart
Zaterdag 1 en zondag 2 april
Zaterdag 8 en zondag 9 april
Donderdag 13 en vrijdag 14 april (goede vrijdag)

Met Pasen zijn we GESLOTEN

Menu