Nieuwe bijzondere Kristallen uit verschillende landen

Algemeen

Het einde van de zomer lijkt nu echt in zicht. We naderen eind september en ineens komt daar de herfst. We hopen natuurlijk op nog een paar mooie najaarsdagen met wat zon! Toch is het heerlijk om seizoenen te kennen. In de herfst keren we vaak wat meer in onszelf daar we in de zomer meer uitjes, natuur en prikkels opzoeken. Het mooie van deze wisselingen is dat we hierdoor ieder jaar door deze verschuivingen gaan. Het naar binnen keren biedt weer mogelijkheden om onszelf uit te diepen en bij onszelf na te gaan wat er resoneert en wat er nog niet in balans voelt. Een voorbeeld waarin dat goed zichtbaar is zijn triggers. Een trigger is een sterke emotionele reactie op een situatie of een persoon. Wat triggert er en waarom? Wanneer het ‘waarom’ zichtbaar is heb je de mogelijkheid het in jezelf om te zetten. Valt de trigger weg en raakt het je niet meer? Dan is het gelukt! Vaak is daar wat tijd voor nodig en begrip voor de ander. Draai het om en verplaats jezelf in die ander of in de situatie ook al voel je daar weinig empathie voor. Iedereen heeft eigen interpretaties en manieren van reageren. Ook als de trigger stiekem weer eens terugkomt in een net iets andere vorm is dat natuurlijk heel normaal. De grootste winst is ook de bewustwording en de weg. Niet per se het doel. We bouwen allemaal gewoontes en patronen op, vaak al in onze vroege jeugd. Daar zijn we ons lang niet altijd bewust van en daardoor is het soms lastig diep ingesleten patronen van onszelf te doorzien. Daar hebben we ook soms de ander voor nodig en dat lijkt dan in eerste instantie vaak te botsen. Het betreft ook meestal de mensen die dicht bij ons staan en waar we veel om geven. Gelukkig kun je van de mensen van wie je houdt meer hebben en komt na het botsen op een gegeven moment het inzicht. Fijn als je dan even sorry of bedankt voor je geduld kunt zeggen. Dat soort woorden halen vaak de hele lading eraf waardoor je relatie met de ander weer herstelt en soms zelfs verbeterd.  Zo creëren we een mooie en liefdevolle wereld om ons heen en in onszelf. En dat is natuurlijk iets wat we allemaal verlangen of willen behouden.

De afgelopen zomer zijn er zo ontzettend veel nieuwe kristallen bij ons binnengekomen dat we een beetje achterliepen met het benoemen van deze kristallen in de blog. Sommige liggen dan ook al in de winkel maar zijn nog niet aan bod gekomen. Tijd om daar wat aan te doen! We beginnen bij een steen die al heel wat jaren geliefd is in onze winkel. Deze hebben we nu in een andere nieuwe vorm. Namelijk de code keeper of freedom 2.0. Deze hadden we gewoon in kwarts en hebben we ook al een keer in rookkwarts gehad. Nu hebben we dit kristal in 2 nieuwe soorten steen. Namelijk de amethist code keeper of freedom 2.0 en de rookcitrien code keeper of freedom 2.0. Deze heerlijke steen ligt vaak lekker in de hand. Het kristal geeft je precies de informatie die jij nodig hebt.

Amethist Code Keeper of Freedom (Root of Lemurian)

Amethist Code Keeper of Freedom kristallen die nu in Brazilië Root of Lemurian kristallen genoemd worden, zijn gevonden in Bahia. Code Keeper of Freedom kristallen zijn pas nu gevonden, omdat wij nu pas aan de informatie die ze bezitten, en willen vrijgeven, toe zijn. De 2.0 versie zijn een jaar na de eerste, meestal hele grote exemplaren gevonden. Weer recenter zijn deze van Amethist gevonden. Deze kristallen zullen aan de mensen die door deze stenen geroepen worden hun informatie vrijgeven. Je zult persoonlijke informatie ontvangen die je ontwikkeling versnelt of informatie waarmee je anderen en de aarde kunt helpen. Iedereen zal andere informatie uit een kristal krijgen, precies de juiste die een persoon nodig heeft. Het zijn multidimensionale databanken. Als je de steen vasthebt, of tegen je derde oog houdt, komt de informatiestroom rustig op gang. De steen golft door je heen, hij bevrijdt je uit alle structuren waar je in vast zit. Hij gaat door heel je wezen heen. Tijdens dit proces houdt het kristal je geaard. Code Keeper of Freedom kristallen openen en activeren je derde oog-, kruin- en zielensterchakra. Tevens hebben ze verbinding met de kosmische chakra’s. Ze helpen je bewustzijn te verhogen en zorgen voor contact met het ultieme Goddelijke wezen dat we in essentie zijn. Ze laten je weer ontwaken, je pure zelf worden, zodat je alles kunt creëren wat je wenst, dit is je geboorterecht. Dit kristal met een unieke vrije vorm bevrijd je zodanig dat je meer kunt gaan leven vanuit het Goddelijke wezen dat je werkelijk bent. Deze kristallen zorgen voor een hoger bewustzijn en maken verlichting voor allen op aarde mogelijk. Ze openen de verlichte geest en kunnen een verschuiving in vibratie veroorzaken op zowel persoonlijk als op planetair niveau. Ze zorgen voor diepe holistische, spirituele heling. Dit zijn echte Ascensiekristallen die nu gevonden zijn om ons en Moeder Aarde te helpen om ons bewustzijn te verhogen naar het hoogste niveau en de wereld op aarde te creëren die wij wensen, vol Licht en Liefde en Eenheid met alles om ons heen. Lees voor extra informatie wat de energetische werking van Amethist is.

Rookcitrien Code Keeper of Freedom (Root of Lemurian)

Rookcitrien Code Keeper of Freedom kristallen zijn gevonden in Corinto. Code Keeper of Freedom kristallen, die in Brazilië Root of Lemurian kristallen genoemd worden, zijn pas nu gevonden omdat wij nu pas aan de informatie die ze bezitten, en willen vrijgeven, toe zijn. De 2.0 versie zijn een jaar na de eerste, meestal hele grote exemplaren gevonden. Weer recenter zijn deze van Rookcitrien gevonden. Deze kristallen zullen aan de mensen die door deze stenen geroepen worden hun informatie vrijgeven. Je zult persoonlijke informatie ontvangen die je ontwikkeling versnelt, of informatie waarmee je anderen en de aarde kunt helpen. Iedereen zal andere informatie uit een kristal krijgen, precies de juiste die een persoon nodig heeft. Het zijn multidimensionale databanken. Als je de steen vasthebt, of tegen je derde oog houdt, komt de informatiestroom rustig op gang. De steen golft door je heen, hij bevrijdt je uit alle structuren waar je in vast zit. Hij gaat door heel je wezen heen. Tijdens dit proces houdt het kristal je geaard. Code Keeper of Freedom kristallen openen en activeren je derde oog-, kruin- en zielensterchakra. Tevens hebben ze verbinding met de kosmische chakra’s. Ze helpen je bewustzijn te verhogen en zorgen voor contact met het ultieme Goddelijke wezen dat we in essentie zijn. Ze laten je weer ontwaken, je pure zelf worden, zodat je alles kunt creëren wat je wenst, dit is je geboorterecht. Dit kristal met een unieke vrije vorm bevrijd je zodanig dat je meer kunt gaan leven vanuit het Goddelijke wezen dat je werkelijk bent. Deze kristallen zorgen voor een hoger bewustzijn en maken verlichting voor allen op aarde mogelijk. Ze openen de verlichte geest en kunnen een verschuiving in vibratie veroorzaken op zowel persoonlijk als op planetair niveau. Ze zorgen voor diepe holistische, spirituele heling. Dit zijn echte Ascensiekristallen die gevonden zijn om ons en Moeder Aarde te helpen om ons bewustzijn te verhogen naar het hoogste niveau en de wereld op aarde te creëren die wij wensen, vol Licht en Liefde en Eenheid met alles om ons heen. Lees voor extra informatie wat de energetische werking van Rookcitrien is.

Uit Marokko hebben we ook 3 nieuwe vondsten in de winkel liggen. Eentje is een combinatie van vanadiniet met zwarte bariet. Vanadiniet hebben we al heel wat jaren in onze collectie, maar niet eerder was deze gevonden met bariet erbij. Het is een zwarte vorm van bariet, waardoor het rode van de vanadiniet ook nog eens mooi uitkomt. De beschrijving is prachtig en volgt hieronder.

Vanadiniet op zwarte Bariet, Mibladen, Marokko

Deze nieuwgevonden combinatiesteen uit Marokko bestaat uit Oranje Vanadiniet kristallen op met mangaanoxide bedekte Barietkristallen. Vanwege de combinatie heeft deze gemengde eigenschappen. Dit kristal aardt hogere energie in je lichaam. Dit doet deze op een prettige, verzachtende manier, waardoor je veel ruimte ervaart. Dit kristal helpt je lichaam voor te bereiden om Prana (levensenergie) op te nemen, door blokkades te helpen verwijderen, waardoor energie vrij kan gaan stromen, waarna je lichtlichaam versterkt wordt. Tevens helpt deze je chakra’s uit te lijnen. Super goed kristal voor iedereen die lichtwerk doet, of met hogere energieën werkt, omdat deze ervoor zorgt dat je dit kunt doen in een geaard lichaam. De helende energie van dit kristal straalt via lichtgolven uit en zorgt voor een goede doorstroming door alle chakra’s.

Vanadiniet omringt je met bemoedigende en liefdevolle energie om je te helpen motiveren, vergroot de creativiteit en zuivert de geest van alle afleidingen. Vanadiniet helpt bij uitputting, blaas gerelateerde problemen, astma en brengt het endocriene systeem in evenwicht. Dit kristal helpt om je prettiger in een lichaam en op aarde te voelen.

Deze stimuleert de hersencentra, sluit geklets in het hoofd buiten en verbindt de hersenen met de onderste chakra’s, waardoor je helder denken combineert met vastberadenheid en vitaliteit om je doelen te bereiken waar hard werken voor nodig is. De steen activeert de drie onderste chakra’s en geeft je uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, kracht en wilskracht. Dit is een hele goede steen voor sporters die vele uren moeten trainen, maar ook heel goed om niet uitgeput of slaperig te worden voor mensen die lange uren moeten maken om hun werk af te maken. Vanadiniet maakt je gevoeliger voor de krachten van de elementen, je kunt leren veranderingen in het weer te voelen of leylijnen en vortexen te voelen, dus ook heel goed voor wichelroedelopers en pendelaars, omdat je meer feeling met je instrument krijgt. Vanadiniet is een krachtige steen van het vuurelement en stimuleert de creatieve en seksuele energie, brengt deze in balans. Vanadiniet helpt je om in alle dingen en alle mensen schoonheid te zien. Hij maakt je avontuurlijk en bereid om risico’s te nemen. Goed voor de aanmaak van hormonen en beschermt energetisch tegen ouderdomsverschijnselen. Nuttig bij de menopauze voor zowel mannen als vrouwen. Ondersteunend bij blaasproblemen en astma en beschermt ook tegen elektronische straling en ELF straling.

Bariet stimuleert dromen en het herinneren ervan. Psychisch versterkt deze steen autonomie. Bariet helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen overwint verlegenheid en bevordert interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Als sterk motiverende steen is Bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt deze het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is Bariet weldadig voor vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan. Bariet helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten, bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Deze steen werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn.

Een ander nieuw kristal is een roze kwarts uit Marokko. De kleur is heel licht roze en de kristallen hebben bloemachtige vormen. De kwarts verkrijgt de roze kleur door titanium en mangaan. Het kristal heeft een hoge liefdesfrequentie.

Bloemvormige gekristalliseerde roze Kwarts uit Marokko

Deze prachtige, bloemvormige roze Kwarts uit Imilchil, een plaatsje in het Atlasgebergte in Marokko, krijgt de roze kleur door de aanwezigheid van Titanium en Mangaan. Marokko staat bekend om de meest verfijnde kwaliteit van roze Kwarts. Het kristal werkt krachtig op het hoofd, waar deze laat voelen hoe ons auraveld kan uitdijen, voorbij beperkt denken en alle oordelen. Deze helpt je om ruimte en innerlijke rust te voelen in welke omstandigheid je je ook bevindt. Als je deze rust en ruimte kunt voelen zul je overal vrij zijn. Deze kristallen hebben een zeer hoge trilling van liefde en acceptatie, ze laten je de onmetelijke liefde en vrede van de lichtwereld, van hogere dimensies ervaren. Het is een staat van zijn, verbonden met Quan Yin, de moeder van compassie. Als een bloem kunnen we opengaan, net zoals een lotus. De trilling van deze kristallen komt binnen via de kruin en het 3e oog, ze verlichten het hoofd en stemmen af op wijsheid, begrip en acceptatie. Vervolgens zuiveren ze het hart- en keelchakra en laten ze een universele liefde vanuit je kern ontwaken. Ze helpen verdriet, spanning en angsten uit het emotionele lichaam te transformeren in licht en kracht, zelfs tot op zielsniveau. Het is een stromende energie die altijd in beweging zal zijn en die expandeert. In deze energie ‘Ben je’, ervaar je en neem je waar. Als je dit eenmaal hebt ervaren, dan ga je meer naar deze staat verlangen, waardoor je ziel gedreven wordt tot meditatie, waardoor je meer in deze geluksstaat kunt verblijven, dit gaan leven. Deze kristallen die ook je gronding verbeteren en de doorstroming van helende energie bevorderen, nemen je wezen mee in een transformerende reis, waardoor je tot bloei kunt gaan komen tot het lichtwezen wat je bent.

Ook uit Marokko hebben we een bijzondere steen namelijk menaliet. Deze hadden we eerder ook al eens inde winkel, maar dan erg klein en anders van structuur. De menaliet uit Marokko is een zachte wittige steen wat bijna doet denken aan kalk. De vormen zijn allemaal anders en kunnen doen denken aan dieren en rondingen. Het is een sjamanistische steen met een bijzondere uitwerking.

Menaliet

Menaliet herinnert ons aan de eindeloos wederkerende levenscycli. Zeer geschikt voor rebirthing, reïncarnatie en het aanvaarden van de dood. Deze zeer sjamanistische steen is duizenden jaren lang gebruikt voor metafysisch werk en om van het ene rijk naar het andere te reizen. Veel van die stenen symboliseren krachtdieren of de vruchtbaarheidsgodin uit vervlogen tijden. Een voedende steen, met een duurzame link met de aardemoeder, die je meeneemt naar de oorsprong. Ook helpt de steen je om je ziel in gedachten te houden. Menaliet bevordert inzicht en profetie. Uitstekende steen voor het leggen van een verbinding met het wijze vrouwelijke en de kracht van de priesteres. Ideaal voor het leiden van overgangsrites die de fasen van het vrouw zijn markeren. Behulpzaam bij menopauze, opvliegers, menstruatie, borstvoeding, nachtzweten en vruchtbaarheid.

Wat steeds lastiger te vinden is in de stenen en mineralenwereld is citrien. Citrien wordt al een tijdlang steeds schaarser, waardoor de prijzen hiervan stijgen. Hierdoor is het lastig te vinden en het inkopen voor een goede prijs is bijna niet te doen. Grote mooie punten citrien hebben we al een tijdje niet meer helaas. Wat ook al een tijdje uitverkocht was in de winkel waren de ruwe kundalini citrien punten. Deze citrien afkomstig uit Congo is uniek in zijn groeivorm. De steen bestaat uit een hoofdpunt waar dan kleine puntjes omheen groeien. Deze versteken elkaar dan weer. We hebben gelukkig een kleine hoeveelheid kunnen kopen voor de oude prijs. Het is zoals gezegd niet veel maar toch zijn we hier al heel dankbaar voor.

Kundalini Citrien

Dit is een zeer zeldzame vorm van Citrien uit Congo . De steen kenmerkt zich door kleine puntjes om de hoofdpunt heen, voor ons is het de krachtigste Citrien die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een natuurlijke Citrien die de kundalini-energie langs de ruggengraat laat opstijgen van de basischakra naar de kruinchakra. Hij reinigt alle chakra’s en opent hogere chakra’s voor de zielenster en verder. Boven het hoofd gehouden schept hij een kosmisch orgasme dat je naar het hart van de schepping meeneemt om medeschepper te worden, een ervaring die hij dan in de functionele werkelijkheid aardt. Dit is een volmaakt kristal voor mensen die tantra willen beoefen of hun seksualiteit naar een hoger plan willen brengen. De steen verhoogt het libido en deblokkeert de voortplantings-organen. Tevens bevat de steen alle eigenschappen van een ‘normale’ Citrien. Dit kristal van overvloed geeft vreugde en energie aan allen die hem zien, tevens transformeert het negatieve energie meteen en houdt die niet vast. Ook is dit een van de meest reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Dit kristal is uitstekend voor het verbeteren van paranormale vermogens en om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven. De steen verwijdert blokkades op je spirituele pad, absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Kundalini citrien verwijdert overtuigingen en gedachtepatronen die je gevangen houden in armoede en effent aldus het pad der overvloed. Dit kristal reinigt de etherisch blauwdruk en verwijdert de gevolgen van schadelijk gedrag uit vorige levens. Goed bij depressie, angsten, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier- en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier, ook verlicht het pijn, ook hoofdpijn en heft het krampen op.

We hebben ook een nieuwe vorm van citrien in onze collectie. Dit is een citrien opaal afkomstig uit Brazilië.  Het zijn prachtige geopaliseerde puntjes die bestaan uit kwarts en uit citrien. Ze bevatten ook veelal regenboogjes en schitteren je echt tegemoet.

Citrien Opaalkwarts uit Brazilië

Deze magische kristallen zijn als een kaars of vlam van licht die voor een ontbranding in je zorgen, de vlam van je ziel weer ontsteken. Deze helpen ons voorbij dualiteit gaan, voorbij de verhalen en het beperkend denken, want alles is goed, alles heeft waarde. Dit kristal laat verbranding van het oude en ontbranding voelen, waarna je oprijst en een serene rust van binnen ontstaat. Alle jassen zijn uitgedaan, waarna je als een Fenix uit de as herrijst. Je kunt dan gaan voelen dat je auraveld uitdijt, groter wordt. De te krappe jas waar je in leefde heb je afgelegd. Alle verhalen, hersenspinsels, conditioneringen lossen dan op. Citrien Opaalkwarts helpt je lichtlichaam te activeren, waarna je kan herrijzen in je lichtlichaam. Je zult je dan bruisender en lichter gaan voelen, maar ook stevig, als een zachte zonnekracht. Je levensenergie zal beter gaan stromen. Je bent nog steeds dezelfde, maar kan nu gaan leven in verbinding met het wezen wat je bent. Dan laat het kristal het woord ‘dignity’ horen, wat waardigheid, zelfrespect, zelfgevoel betekend. Je kunt nu gaan leven vanuit zelfliefde. Dit kristal wat verschuivingen veroorzaakt werkt op de neocortex, deze helpt om meer te gaan waarnemen, om anders te gaan denken. Er is nog heel veel ‘slapend’ in de hersenen, er zijn nog veel sluiers in ons hoofd. Als delen van de hersenen weer verbindingen met elkaar gaan maken, gaan samenwerken zullen we steeds minder gespleten worden en zal alles tot een eenheid gaan komen, wat ons voorstellingsvermogen nu nog te boven gaat. Dan laat de steen het woord ‘emerge’ horen wat tevoorschijn komen, of aanwezig zijn betekend. Ons ware zelf zal dan als een Fenix uit de as herrijzen. Dit kristal draagt de energie van de 5e Dimensie in zich, dit maakt het een healer en energieversterker, die is verbonden met de Engelensferen, maar ook met natuurwezens als Elfen en Eenhoorns. De opaliserende regenboogkleurtjes in het kristal verbinden je met het kosmische Witte Licht dat alle kleuren bevat en daarom bevatten deze kristallen behalve het gouden licht van de Zon via het Citrien, ook een bijzondere lichttrilling van het hele kleurenspectrum. Deze kristallen zijn een zonnetje, een lichtpuntje voor iedereen die het zwaar heeft, want ze brengen optimisme, speelsheid en geluk je energiesysteem binnen. Ze helpen ons om ons bewustzijn te verhogen naar een kosmisch bewustzijn, waardoor iedereen op aarde zich in liefde met elkaar kan gaan verbinden, waarna we gezamenlijk de nieuwe Aarde gestalte kunnen gaan geven.

Wat we weer terug hebben in onze collectie is het een zeldzaam kristal uit Mongolië namelijk Ilvaiet. Dit zwarte kristal met zijn bijzondere groeivorm maakt je geduldig en gecentreerd. Dit is een kristal, waardoor je je echt geroepen kunt voelen. Het is krachtig en subtiel tegelijk. Absoluut fijn om deze weer in de winkel aan te kunnen bieden.

Ilvaiet

Ilvaiet is een zeer zeldzame steen uit de Huanggang mijn in Chifeng-Binnen Mongolië. Dit bijzondere kristal zorgt voor volharding en maakt je geduldig, tevens bevordert het de informatiestroom via je Hogere Zelf. Hij leert je dat succes komt als je maar geduldig bent en stimuleert je om naar de waarheid te zoeken. Ilvaiet zorgt ervoor dat je geaard en gecentreerd blijft en haalt je creatieve talenten naar boven omdat hij je toegang biedt tot informatie van je hogere zelf en hogere werelden. Het maakt je zintuigen gevoelig, lijnt alle subtiele lichamen uit en maakt je emotioneel stabieler. Hij is verbonden met het Meestergetal 33. Ilvaiet zorgt dat je je voldaan voelt. Deze steen werkt ondersteunend bij koorts, diarree, bloedingen en zweren, ook maagzweren. De steen wordt ook gebruikt bij hepatitis.

Uit Italië hebben we al jaren de elestiaal lightkeeper ook wel vensterkwarts genoemd. Deze kristallen bevatten veel licht en zijn een kruising tussen elestiaal en de herkimmer diamond. Dat is ook te zien aan de vorm. Deze steen hadden we dus al maar altijd in klein formaat. Nu vonden we 1 doos met zeldzame grotere exemplaren. Ieder stuk is anders en veelal bevatten ze regenbogen en een heleboel licht! Echt een cadeau dat we deze nu ook in het groter kunnen aanbieden!

Elestiaal Lightkeeper (Vensterkwarts) uit Italië

Deze bijzondere kristallen uit Italië voelen als een kruising tussen Elestiaalkwarts en Herkimer Diamond. Deze bijzondere uit Italië hebben een gouden gloed, sommige zijn echte Golden Healers. Door de gouden kleur zijn ze afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele gloed heeft en verbonden is met Meester Sananda wel bekend als Jezus Christus en helpen ze het Christusbewustzijn op aarde te brengen, wat eigenlijk liefde voor jezelf en ieder levend wezen op aarde betekent. Elestiaal Lightkeeper kristallen zijn verbonden met de hogere chakra’s maar deze Gouden kristallen zijn ook verbonden met de onderste chakra’s, vooral met je tweede chakra die verbonden is met creativiteit en seksualiteit. Deze Golden Healer Elestiaal Lightkeeper stimuleert tevens de vreugdevolle, creatieve energie van het innerlijk kind. Hij moedigt je aan tot speelsheid en om de wereld onbevreesd met nieuwsgierigheid te verkennen waardoor je groeit. Ze stralen genezend licht uit en verbinden verschillende dimensies, tijden en niveaus van bewustzijn met elkaar. Deze kristallen zenden vibraties uit die ons doen herinneren en weer verbinden met de innerlijke wereld van de ziel. Dit is één van de krachtige kristallen om bewust naar de hogere Engelenwerelden te reizen. Door deze verbinding kun je via hen kosmische liefde ontvangen die iedere cel in je lichaam kan vullen met gezondheid en plezier. Het zijn interdimensionale kristallen die dromen stimuleren en de deuren naar de hogere werelden openen. Je kunt ze zien als gestold spiritueel licht. Tijdens meditatie met dit kristal helpt het je bewustzijn en je lichtlichaam te vergroten. Je kunt hierdoor makkelijker de aanwezigheid van Engelen voelen, beelden van hen krijgen of met hen communiceren. Je kunt ook beelden van overleden geliefden krijgen. Voor healers of spirituele zelf heling is dit kristal zeer geschikt, het brengt licht in het meridiaansysteem en als een cliënt tijdens een sessie twee kristallen in de handen houdt, zal het licht via de handen het hele lichaam vullen. De chakra’s worden gereinigd en geblokkeerde meridianen kunnen weer doorstromen. Je kunt ze ook direct op de plek van een blokkade leggen. Heerlijk om mee te slapen, je zult heldere dromen krijgen die je kunt veranderen op de manier die jij wilt. Ze helpen je ook om ‘s nachts uit je lichaam te treden. Als je een Elestiaal Lightkeeper naast ieder oog houdt, terwijl je naar een ander persoon kijkt, een soort staart, dan kun je als het ware het lichaam af-scannen en onbalans in het lichaam bespeuren. Dit kristal helpt ook verstoorde patronen en emoties te genezen. Het geeft inzicht in vorige levens en helpt bij verslavingen, obsessie en dwangimpulsen. De natuurlijk gevormde vensters binnen dit kristal symboliseren een reis door het innerlijk voor inzicht en meditatie.                                 

 Als laatste noemen we een heel nieuw kristalletje wat ontzettend uniek is. We hebben ook maar enkele exemplaren hiervan. Het kristal heet Anglesiet. Het is een kristal wat veel licht bevat, maar ook de zwaarte van metaal. Het kristal bevat lood wat erg uniek is. Het staat in verbinding met aartsengel lucifer wat eigenlijk ook ‘lichtbrenger’ betekent. Het kristal bevat lood en zwavel dus na gebruik is het raadzaam om even je handen te wassen.

Anglesiet uit Marokko

Anglesiet uit Toussit, Oujda-Angad, Marokko is een zeer zeldzaam kristal welke verbinding heeft met Aartsengel Lucifer. Lucifer wordt gebruikt als aanduiding voor de Duivel voor zijn val, maar eigenlijk betekend Lucifer “lichtbrenger”. In het Latijn duidt de naam op Morgenster. Dit alchemistische kristal welke tot de Bariet groep behoort is een secundair loodmineraal dat ontstaat door de verandering van loodsulfiden, voornamelijk Galeniet. Deze bevat ook Zwavel. Dit kristal heeft een zeer unieke energie die helpt met uitzuiveren en omzetten van gifstoffen en zware metalen. Je kunt de steen daarvoor in een ruimte plaatsen. Ook helpt deze bij het loslaten van negatieve oude patronen, obsessies en angsten. Anglesiet helpt beperkende opvattingen op te heffen, moedigt onderzoek aan en opent de geest. De steen helpt je op de weg naar bewuste verandering, ondersteunt het maken van bewuste keuzes. Het licht van dit kristal is een ander licht dan die wij kennen van hoge vibratie kristallen, het is als het licht van een andere pool. Deze helpt je om te onderscheiden wat je tot je neemt, zowel fysiek als door je omgeving. Denk aan voeding, informatie van tv of energieën van mensen waar je mee in contact bent. Op ons pad naar verlichting dien je de juiste keuzes te maken. Fysiek werkt deze ontgiftend en ondersteunend voor het bloed en de gewrichten.

Er zijn weer heel wat nieuwe kristallen genoemd. Sommige waren al eens verschenen op onze social media via Facebook en Instagram. Andere waren nog niet beschikbaar of zichtbaar. Ondertussen waren we dit weekend ook weer flink aan het uitpakken en hebben we groene apofylliet in ons pakhuis weggelegd. Deze groene apofylliet komt uit Nasik maharashtra, India. Veelal groeit deze apofylliet samen met mordeniet. Iedere week blijven we bezig en de stroom van nieuwe kristallen stopt daardoor ook niet. Heerlijk om zo te kunnen werken met z’n allen.

Groene Apofylliet met Mordeniet

Groen Apofylliet

Clusters van groene Apofylliet stralen een zachte energie uit die resoneert met de overvloedige levenskracht van de natuur. Ze helpen je om de spirituele vibraties van de natuur aan te boren en je te verbinden met de energieën van de aarde en haar bewoners. Deze bondgenoot bevordert de verbinding en communicatie met de kracht van de natuur, de rijken van de Deva’s en Elfen en het planten- en dierenrijk. De steen bezit de energie van groene, groeiende dingen en brengt vitaliteit en gezondheid in je aura. Als je met de steen mediteert open je het vermogen om natuurwezens en Deva’s te zien en met hen in contact te komen, zelfs telepathisch te communiceren met dieren en planten. Deze steen vergroot je levenskracht in je hele wezen. Ideaal voor mensen die herstellende zijn van ziekte. Ze roepen de energieën van wedergeboorte, helen en groei op. Groene Apofylliet is verbonden met de elementen wind en aarde, het is een van de weinige stenen die deze tegengestelde energieën in evenwicht kunnen houden. Je kunt ook contact met het bewustzijn van de aarde zelf maken met behulp van deze steen. Het is een uitstekende steen voor werk met aardehealing en aarde-evolutie. Je kunt hem ook gebruiken als ondersteuning bij de zuivering van een giftige omgeving en om jezelf te beschermen tegen milieuvervuiling. Omdat deze steen je afstemt op de spirituele frequentie van de natuur is het een ideale steen voor wie werkt met poorten naar andere dimensies. Je wordt ontvankelijker voor deze natuurlijke openingen tussen dimensies die zich voordoen in vortexen en andere plekken met een krachtige energie. Groene Apofylliet geeft je emotionele lichaam een lieflijke, hoopvolle groei energie, leert je cynisme achter je te laten en vol verwondering als een kind te genieten van zijn levende aanwezigheid op aarde. Ondersteunend bij degeneratieve ziekte en weefselaandoeningen, Ondersteunt het ontgiften van het lichaam, vooral bij chemische verontreiniging. Het helpt je lichaam beter te resoneren met het elektromagnetische veld van de aarde.

Mordeniet

Het witte, pluizige Mordeniet bevordert harmonie, spirituele groei en helpt oude patronen te doorbreken. Deze steen brengt je ook bij je hart, bij je centrum, hij geeft je een gevoel van vrede en helpt tegen depressies. Dit kristal helpt je de dingen te zien zoals ze zijn, zodat je niet teleurgesteld wordt en hij helpt je ook om positief te blijven en weg te lopen van negatieve zaken. Tevens helpt Mordeniet je beter te focussen en zorgt hij voor rust in je hoofd. Het is een steen van overvloed die ook gebruikt wordt voor witte magie of andere positieve rituelen.

Dit was het weer voor deze Blog. Wij gaan rustig verder met uitpakken van nog meer mooie nieuwe schatten.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

22, 23 en 24 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

29 en 30 september en 1 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

6, 7 en 8 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

13, 14 en 15 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu