Nieuwe container met Madagaskar stenen

Algemeen

We zijn net weer terug van onze vriend uit Madagaskar die in Zuid Duitsland woont. Eindelijk was zijn container binnen gekomen. We zijn al net terug van een grote inkoopreis en gelijk weer op pad. Maar een kans om nieuwe stenen te zien laten we natuurlijk niet lopen. In deze container zouden ook de grote ruwe brokken Rozenkwarts zitten die al twee keer niet meegekomen waren. Wim heeft hiervoor al mooie sokkels van hout gemaakt die buiten op ze staan te wachten, maar helaas, ook deze keer zaten ze er weer niet bij. Onze vriend was op het moment van het vol laden van de container niet in Madagaskar en in verband met gewicht hebben ze daar op het laatst kleine stukken Rozenkwarts ingeladen i.p.v. de beloofde grote stukken. Dus dat wordt waarschijnlijk weer een half jaar geduld hebben. Maar gelukkig zijn we niet voor niets gereden want we hebben weer genoeg moois mee kunnen nemen.

Het thema is deze keer Labradoriet. De vorige keer hebben we bij onze vriend de hele grote stukken half ruw, half gepolijst meegenomen, nu had hij ook een paar hele grote stukken die helemaal gepolijst zijn. Deze hebben we natuurlijk meegenomen. We hebben ook een grote hoeveelheid geslepen hartjes van Labradoriet meegenomen. Heerlijk om deze beschermende steen bij je te dragen. Dit is een prachtig cadeautje voor tijdens de feestdagen.

Labradoriet

Labradoriet is een zeer beschermende en mystieke steen die het bewustzijn verhoogt en die een krachtveld door de aura heen creëert en deze beschermt en sterkt. Hij helpt projecties van anderen af te buigen en zorgt dat anderen jouw energie niet kunnen aftappen. Hij helpt je bewust te worden van oude denkpatronen, helpt deze verwijderen en energielekkages voorkomen. Het is een steen van magie die ons in contact brengt met ons innerlijke zelf en de hogere gidsen. Hij helpt een resonantie tot stand brengen tussen onze wereldse en spirituele kanten, waardoor onze totale energie in harmonie kan werken met ons hoogste doel. Wanneer we hiermee synchroon lopen, zal ons levensdoel zich voor onze ogen ontvouwen. Labradoriet vergroot onze mentale en intuïtieve vermogens zoals helderziendheid, telepathie, astraal reizen, aurareadings, toegang tot vorige levens, communicatie met hogere gidsen en stelt je in staat om steeds meer synchroniciteiten in je leven waar te nemen. Het is een interdimensionale steen die je helpt om bewust door de sluier heen te kijken. Ook helpt hij je om meer over jezelf te ontdekken. Voor sjamanen en magiërs is het een beschermsteen die hen helpt om op een veilige manier tussen werelden te vertoeven. Labradoriet helpt angsten en onzekerheden te overwinnen en vergroot het vertrouwen in het universum. Het is een goede steen als je door veranderingen heen gaat. Hij geeft kracht, volharding en eenheid die je helpt door de geestelijke werelden heen te bewegen terwijl je je energieën zuivert in het licht. Door zijn kleurschakeringen is hij goed op verschillende chakra’s te gebruiken. Fysiek kan Labradoriet helpen om onbewuste en onderbewuste patronen en overtuigingen die je emotioneel onstabiel maken naar boven te halen, hij maakt je bewust van wat eraan iets ten grondslag ligt, waardoor je bewust kan worden waar een ziekte vandaan komt. Labradoriet zoekt blokkades en brengt weer balans. Helpt bij hyperventilatie en helpt organen ter hoogte van de zonnevlecht zoals nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen te reinigen. Helpt hormonen in balans te brengen. Ondersteunt bij emotionele blokkades, slaapproblemen, bij reumatiek en jicht. Ook helpt hij elektromagnetische straling te reduceren.

We hebben ook aardig wat kleinere hartjes met de kleur paars erin. Zo ben je er jaren naar op zoek en vindt je er soms maar een paar en nu opeens een aardige hoeveelheid, wat een cadeau van de kristallen wereld. Vaak merken we als meer mensen naar iets verlangen, dat een bepaalde steen, of in dit geval een bepaalde kleur, die natuurlijk ook een unieke energie vertegenwoordigt, dan ook op ons pad komt. Zo prachtig hoe dit werkt. Van deze hartjes hebben we ook al hangers gemaakt.

Paarse Labradoriet

Paarse Labradoriet uit Madagaskar komt heel zelden voor en heeft een hoge vibratie. De groene steen bevat meestal groene en gele kleuren met wat blauw. Een vrijwel alleen blauwe Labradoriet komt al veel minder voor, maar de paarse kleur is heel erg zeldzaam. Deze kleur verbindt deze Labradoriet met de violette straal of vlam van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Ook is paarse Labradoriet verbonden met het derde oog, de kruinchakra en de hogere etherische chakra’s die hij helpt openen. Het is een zeer beschermende en mystieke steen die het bewustzijn verhoogt en ongewenste energieën van de aura af buigt en projecties van anderen verwijdert, ook denkvormen die in de aura vastzitten. Voorkomt energielekkage. Dit kristal helpt angsten en onzekerheden uit te bannen en vergroot het vertrouwen in het universum. Paarse Labradoriet is een nuttige steen bij veranderingen, hij geeft kracht en volharding. De steen helpt heel goed bij hyperventilatie en is aardend. Hij is door zijn kleurschakering op verschillende chakra’s te gebruiken. Labradoriet zoekt zelf de blokkade in het lichaam op en geeft balans. Hij heeft een reinigende functie op de organen ter hoogte van het zonnevlechtgebied, zoals nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen. Hij zorgt ook voor een betere ademhaling en maakt de longen sterker. Ook goed bij reumatiek en jicht, brengt de hormonen in balans, bij emotionele blokkades, slaapproblemen en geeft rust en inzicht. De steen reduceert ook elektromagnetische straling.

Waar ons hartje heel snel van ging kloppen waren freeform van Spectroliet, dit is een zeer krachtige vorm van Labradoriet die veel minder voorkomt. De steen wordt maar af en toe gevonden. Omdat we eerste keus hadden konden we de mooiste uitzoeken, de meeste die we meegenomen hebben, hebben de zeldzame kleur paars in zich. We kregen regelmatig mailtjes of we weer paarse Labradoriet of Spectroliet hadden, maar deze waren helaas allemaal uitverkocht. Nu hebben we er weer, dus voor de liefhebbers, kom kijken. Ook komen deze unieke stenen snel op de webshop, hou deze dus dit weekeinde of volgende week in de gaten.

Spectroliet Labradoriet met paars erin.

Deze bijzondere vorm van Labradoriet is in Madagaskar gevonden. De kleuren zijn wat feller, als vlammen, en stralen krachtig uit. Deze Spectroliet is een hogere resonantie van Labradoriet die de ziel op elk gebied met een beschermende mantel omhult en ongewenste energieën van de aura af buigt en je bewustzijn verhoogt. De kleur paars komt zelden in Labradoriet of Spectroliet voor, het geeft de steen een nog hogere vibratie. Paarse Spectroliet verhoogt het bewustzijn en maakt multi dimensionale- en reizen naar innerlijke dimensies mogelijk. Deze stenen bevatten ook diepe esoterische wijsheid. Het is een steen van transformatie die je mee neemt naar andere levens en die psychisch afval en negativiteit, waaronder ook slechte wensen en negatieve projecties van anderen verwijdert en je zelfvertrouwen versterkt. De groene kleur van de steen heeft een krachtige verbinding met Moeder Aarde en met je hartchakra. De gouden kleur is verbonden met de zonnevlecht en helpt angsten en onzekerheden uit te bannen en vergroot het vertrouwen in het Universum. Het oranje is verbonden met je tweede chakra, maakt je creatief en is verbonden met je seksualiteit. Als je tweede chakra geopend is kunnen emoties vrij in- en uitstromen. Je kunt dan gemakkelijk uiting geven aan je gevoelens en laat je niet snel meer meeslepen door je emoties.  De blauwe kleur is verbonden met het keelchakra en helpt je om je gevoelens te uiten. De paarse kleur, die heel zeldzaam is, is verbonden met het derde oog, de kruinchakra en de hogere etherische chakra’s die hij helpt openen. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Deze unieke steen helpt bij veranderingen, geeft kracht en volharding. Spectroliet Labradoriet resoneert door zijn kleurschakering met de verschillende chakra’s en zoekt zelf de blokkade in het lichaam op en geeft balans. Deze steen is heel goed voor mensen die onzeker zijn en angsten hebben. Hij zorgt ervoor dat je weer in je kracht komt. Goed bij slapeloosheid die veroorzaakt wordt door psychische of mentale overbelasting. Hij heeft een reinigende functie op de organen ter hoogte van het zonnevlechtgebied, zoals nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen. Hij zorgt ook voor een betere ademhaling en maakt de longen sterker. Ook goed bij reumatiek en jicht, brengt de hormonen in balans, bij emotionele blokkades, slaapproblemen en geeft rust en inzicht. De steen reduceert ook elektromagnetische straling.

Van de blije Polychroom Jaspis hebben we nu weer wat grotere harten kunnen kopen. Kleintjes hadden we nog en ook de staande freeform. Ook dit zijn hele leuke cadeaus die voor iedereen geschikt zijn. De kleurtjes en patronen van deze Jaspis zijn heel erg mooi, het zijn kleine kunstwerkjes van moeder natuur.

Polychroom Jaspis

Deze nieuwe jaspis uit Madagaskar zorgt voor harmonie tussen lichaam en geest waardoor je meer levensvreugde gaat uitstralen. Hij helpt je de waarheid te spreken, maakt je minder egoïstisch en verhoogt verdraagzaamheid. Deze steen helpt je beter te aarden waardoor je je spiritueel kunt verdiepen en de oorzaken van zielsblokkades en verkrampingen zullen je duidelijk worden. Hij helpt je de juiste keuzes te maken, sterkt de geest en verdrijft negatieve gedachten. Dit is een voedende steen die steun biedt in tijden van stress en die alle aspecten van het leven verenigt. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Hij biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, reinigt de chakra’s en de aura en versterkt het immuunsysteem. Jaspis brengt je in balans en maakt je vastberaden. Hij geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken. Goed bij elektrosmog, straling, langdurige ziekte, geslachtsorganen en de spijsvertering. Hij helpt bij maagpijn, gal-, lever- en nierproblemen. Hij werkt beschermend in de eerste drie maanden van de zwangerschap, helpt bij misselijkheid en geeft verlichting bij de bevalling. Goed bij blaasontsteking, epilepsie, galstenen, anorexia nervosa, boulimia en bij prostaatklachten.

Ook van Carneool hebben we hele mooie kleine hartjes kunnen inkopen, we hebben er ook al hangers van gemaakt voor wie hem graag wil dragen.

Carneool

Carneool is een oranjekleurige variëteit van Chalcedoon. Carneool aardt en verankert je in de huidige werkelijkheid. Geeft veel energie, motiveert en stimuleert creativiteit, helpt je in actie te komen en zorgt voor een betere doorstroming in zowel aderen als organen en lymfe. Hij geeft je moed om ‘de sprong te wagen’, dingen te manifesteren en helpt je een nieuw pad te gaan. Ook helpt hij mensen die slecht kunnen beslissen om beslissingen te nemen. Carneool is ook heel behulpzaam als we psychisch vast zitten, vooral als we ons moedeloos of depressief voelen. Deze steen zorgt voor positiviteit en motiveert tot succes. Carneool helpt bij alle vormen van misbruik en geeft weer zelfvertrouwen. Goed bij meditatie. Carneool activeert de 1e, 2e en 3e chakra, maakt deze wakker, wat je levenslustiger en gedurfder maakt. Het is een krachtig instrument voor als je wilt werken aan je zelfvertrouwen, moed, passie en kracht. Tijdens een meditatie kan de steen je helpen te doorgronden hoe je ideeën kunt verwezenlijken. Ook je seksualiteit kan baat hebben bij Carneool. Emotioneel is het een krachtige beschermer tegen jaloezie, woede en wrok, zowel die van jezelf als van anderen. Carneool versterkt het fysieke lichaam en herinnert ons aan de waarde van lichamelijke kracht en gezondheid. Goed voor de spijsvertering, vrouwelijke voortplantingsorganen, vruchtbaarheid, rug, reumatiek, artritis en depressies.

Er zaten helaas dus geen grote ruwe brokken Rozenkwarts in deze container, maar wat we wel van Rozenkwarts hebben meegenomen zijn een paar staande stukken half gepolijst en half ruwe stukken. Ze variëren in kleur van roze naar lavendel/roze.

Rozenkwarts uit Madagaskar

De meeste rozenkwarts komt uit Brazilië maar een bijzondere mooie, half transparante komt uit Madagaskar. Soms is deze ook nog lavendel van kleur en soms een mengsel van roze en lavendel. Deze stenen hebben een zeer krachtige en tevens liefdevolle hoogfrequente energie die je weer onvoorwaardelijke liefde helpt herinneren. Deze fantastische kristallen zijn verbonden met de energie van Lemurië. Behalve de roze straal 41 %, heeft rozenkwarts ook de blauwe straal 23 %, de witte straal 18 % en de heldere straal 18% in zich. Dit kristal van vergeving heeft de eigenschappen van de blauwe straal nodig, nl vergeving kan nooit plaats vinden zonder het uitdrukken van de waarheid, het hart en de keel verenigd in één. Vergeving is een reis van waarheid, genade en hogere vrede in jezelf die je uitstraalt en leeft naar de wereld om je heen. Maar dit alles begint met liefde voor jezelf. Rozenkwarts leert ons te leven met een open hart en met de wetenschap dat alles geheeld kan worden. Rozenkwarts heelt boosheid, schuldgevoel, jaloezie, spanning en stress en is een specialist in heling op het gebied van mannen- of vaderfiguurzaken die vaak diep weggestopt zijn. Als zich veel blauw in een kristal bevindt ziet hij er lavendelkleurig uit en is dan ook nog verbonden met de lavendelkleurige straal van Merlijn. Zonder ego stimuleert het je paranormale gaven en interdimensionale communicatie. Het tilt meditatie naar een hoger niveau. Deze prachtige kristallen/lichtwezens uit Madagaskar dragen een lichtschijnsel in zich die er uitziet als een belijning die een ster vormt. Deze meester kristallen zijn in deze tijd boven aarde gekomen om ons te helpen herinneren dat we multidimensionale wezens zijn en dat wij van oorsprong Universele Liefde zijn. Ook helpen ze ons herinneren dat we Sterrenwezens zijn. Deze kristallen brengen je in een stroomversnelling van herinneren. Door de Universele Liefde die ze dragen zijn het kosmische bibliotheken waaruit je alle informatie kan halen die nodig is. Ze activeren je coderingen vanuit andere dimensies waardoor je nu steeds meer bewustzijn krijgt over wie je totaal bent. Deze kristallen zijn verbonden met de roze straal, het Universele Liefdesveld die behoort bij Maria Magdalena, Quan Yin en Isis die jou kunnen helpen bij het verwerken van eventuele oer-trauma’s, galactische en kosmische ballast die vrij kunnen komen.  Rozenkwarts is een heilig kristal voor Maria Magdalena die de roze en blauwe straal erin gebruikt voor inzichten voor de mensheid. Gecombineerd met goud kun je in contact komen met Lord Maitreya.

Nu we het over roze stenen hebben schiet me te binnen dat we ook drie grote geslepen punten van Maria Magdalena kwarts nog hebben ingekocht. Deze Bergkristal wordt door de liefdevolle energie, verbonden met de roze straal en de zachte vrouwelijke energie, verbonden met Godinnen als Maria, Isis en Quan Yin erg gewaardeerd. We hebben van deze liefdevolle steen ook wat kleinere stenen en een grote hoeveelheid trommelstenen en hangertjes. Deze grote punten stralen heel krachtig en liefdevol hun energie uit naar hun omgeving.

Maria Magdalena kristallen

Maria Magdalena kristalen zijn bergkristallen met een hele liefdevolle, vrouwelijke energie. Ze bevatten vaak zwemen van hematiet waardoor ze verbonden zijn met de roze/oranje straal. Deze straal is verbonden met de lijn van de Godinnen zoals Maria, Isis en Quan Yin. Zij werken door deze kristallen heen. Deze kristallen verbinden je weer met de Goddelijke vrouwelijke energie. De regenbogen en witte zwemen erin verbinden je met het kosmische Witte Licht dat alle kleuren bevat en daarom bevatten deze kristallen een heel bijzondere lichttrilling van het hele kleurenspectrum. Maria Magdalena kristallen hebben een reinigend effect op de ziel en de verfijnde lichamen en op het fysieke lichaam. Ze verwijdert, via het spirituele licht van ‘Al Wat Is’, alles wat verouderd is of wat ongemak veroorzaakt. Doorbreekt oude patronen en verbindt je met de energie van Maria Magdalena, eigenlijk jijzelf in je hoogste Goddelijke vorm. Dit kristal geeft je weer verbinding met het hoogste niveau van wie jij bent en geeft diepe innerlijke vreugde. Het kristal heeft een zeer liefdevolle en kalmerende energie. Ze werkt het krachtigst op het metafysische niveau van healing en brengt de ziel weer in balans. Deze kristallen verbinden alle mensen op aarde, vooral vrouwen zijn hier gevoelig voor. Zo dragen we gezamenlijk de Nieuwe Kosmos en geven de Nieuwe Aarde gestalte.

Van Amazoniet hebben we veel verschillende vormen in de winkel, we hebben nu een grote hoeveelheid bollen van klein tot groot ingekocht. De kleur is prachtig zeegroen en de energie is zo liefdevol. Een bol in huis, praktijk of slaapkamer straalt een rustgevende en kalmerende energie uit. De steen blokkeert ook geopatisch belasting en absorbeert verschillende vormen van staling. Ook beschermt Amazoniet een ruimte tegen negatieve energie.

Amazoniet

Deze steen verzacht trauma’s en heft zorgen en angsten op. Hij verdrijft negatieve energie en ergernis. Mensen met verlatingsangst of die bang zijn voor nieuwe situaties of moeite hebben met afscheid nemen hebben veel baat bij deze steen. Hij laat je op een zachte en lieve manier aan de situatie wennen. De steen omhuld je met liefde en zonnewarmte, hij leert je vanuit je hart te leven en niet vanuit je hoofd. Hij maakt doelbewust, geeft inzicht en daadkracht en brengt de mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht.  Hij kalmeert de hersenen en het zenuwstelsel en harmoniseert het fysieke lichaam met het etherische, waardoor een optimale gezondheid wordt verkregen. Amazoniet blokkeert geopatische belasting en absorbeert alle vormen van straling. Hij beschermt ook tegen negativiteit van buitenaf. Deze steen heelt en opent het hart- en keelchakra en versterkt een liefdevolle communicatie, hij opent ook het derde oog. De steen helpt bij botontkalking, tandbederf, spierkrampen en als elixer lost het calciumproblemen op. Huidproblemen, zoals eczeem of onverklaarbare jeuk kun je met het water deppen.

Als laatste hebben we nog een klein doosje met een voor ons ‘nieuwe’ steen ingekocht. Deze steen is heel mooi rood/zwart van kleur en heeft een krachtige energie. Het is een combinatie van de roodkleurig kwarts die Agnitiet genoemd wordt door zijn specifieke energie en zwarte Biotiet. Van deze mica hebben wij uit Namibië ook platte plaatjes. Dit is een krachtige beschermer tegen negativiteit die je lichtlichaam helpt ontwaken en in de fysieke dimensies verankert.

Agnitiet in Biotiet

Deze steen uit Madagaskar is een combinatie van Agnitiet; kwarts met rode Hematiet zwemen en Biotiet, dit is een zwarte Mica. De naam Agni betekend vuur in het Sanskriet. Agni de vedische god van het vuur werd zo’n 5000 jaar geleden in India aanbeden. Hij werd beschouwd als bron van het spirituele licht, levenskracht en onsterfelijkheid. Agnitiet stimuleert de vloeibare kristallen matrix van ons lichaam en helpt het lichaam te resoneren in totale eenheid. Dit vergroot kwaliteiten zoals intuïtie, heling, wilskracht en maakt je bewuster van je doel op aarde en vergroot je bewustzijn. Deze steen maakt je ook gevoeliger voor de energie van kristallen, ook voor die zich nog in de aarde bevinden. Voor hen die met de “Planetary Crystal Grid of Light” werken zouden dit kristal moeten gebruiken, omdat deze ons hogere lichtlichaam harmoniseert en doet ontwaken. Hij helpt om het spirituele licht in je lichaam te aarden. Het hematiet in de steen heeft een uitermate positieve invloed op het bloed en voorkomt dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Hij helpt het spirituele licht in je lichaam te aarden, tevens helpt hij de goddelijke blauwdruk van “heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Dit kristal helpt =blij. De steen werkt zeer goed als u zich verloren of hopeloos voelt, hij herstelt de hoop en het vertrouwen in de toekomst en maakt de geest sterker. De steen helpt bij het oplossen van problemen ook bij technische problemen. Goed voor vrouwen die zeer verlegen zijn en zich moeilijk kunnen uiten, door deze steen leren ze hun ‘mannetje’ te staan. Houd daarbij de steen in de zak of draag hem aan een ketting. De steen is ook weldadig voor een relatie die een sleur geworden is. De steen trekt aardige, liefdevolle minnaars aan. Hematiet in kwarts heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de aanmaak van rode bloedcellen, de bloedkwaliteit, nieren, weefselherstel, psychische onrust, slapeloosheid en herstelt het evenwicht tussen yin en yang.

Biotiet is een beschermende steen tegen invloeden van buitenaf en die je helpt je lichaam en je aura te ontgiften en negatieve energie hieruit te verwijderen. Het hele systeem wordt weer uitgelijnd waardoor energie vrijelijk door zowel het fysieke als de subtiele lichamen kan stromen. Biotiet zorgt ervoor dat we objectief naar ons leven kunnen kijken, onszelf te ontplooien en beslissingen te nemen. Doordat de steen rationele en analytische denkprocessen versterkt helpt het alles wat niet relevant is terzijde te schuiven en je alleen te concentreren op wat belangrijk is. Biotiet beschermd je spiritueel maar geeft je leven ook richting, tevens verankert hij je lichtlichaam in de fysieke dimensie. Hij revitaliseert en geeft balans aan het lichaam en is goed voor de voortplantingsorganen, vergemakkelijkt de bevalling, activeert weeë, ontspant de bekkenbodem en baarmoedermond.  Geeft verlichting bij verzuring, reuma, jicht, verstopping, ischias en nierklachten. Ook helpt hij je te herstellen van trauma’s en wanordelijke cel patronen, helend voor de ogen en gezwellen en reguleert de gal.

We zijn de komende weekeinden van 10.00 tot 17.00 uur met de winkel geopend. Voor de kerstdagen zijn we op vrijdag 22 en op zaterdag 23 december geopend. Zondag 24 zijn we gesloten omdat iedereen dan toch heel druk is met voorbereidingen voor de Kerstdagen. Dus nog genoeg dagen om leuke Sinterklaas en Kerstcadeautjes bij ons in te kopen. We verkopen ook cadeaubonnen. Je kunt zelf het bedrag bepalen en deze bonnen zijn onbeperkt geldig. Cadeaubonnen zijn ook via de webshop te bestellen.

Agenda: winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Zaterdag 25 en zondag 26 november

Zaterdag 2 en zondag 3 december

Zaterdag 9 en zondag 10 december

Zaterdag 16 en zondag 17 december

Vrijdag 22 en zaterdag 23 december

Vrijdag 29 en zaterdag 30 december

 

 

Menu