Nieuwe kristallen met beschrijving

Algemeen

Op dit moment zijn we nog heel druk met het prijzen en de winkel opnieuw inrichten. Ook zijn we nog bezig alle stenen te fotograferen en in de computer te zetten. Dit zijn voor ons hele drukke tijden en onze vrienden en familie horen en zien ons even niet. We ontkomen er niet aan dat we toch een beetje stressen, al ziet het ernaar uit dat we het toch gaan redden, maar een deadline geeft toch wel spanning. Daarom ga je toch langer door dan normaal en dat zie je, gezichtjes die net een bruin kleurtje hadden worden witter en oogjes kleiner, ha ha. Maar een grote voldoening is het om te zien hoe prachtig de winkel wordt en hoe mooi de kristallen uitgestald zijn en je tegemoet stralen. Dit geeft ook weer een groot geluksgevoel en een drive om stug door te gaan.

Zoals beloofd zullen we in de komende blogs de nieuwe foto’s en beschrijvingen van de nieuwe stenen en kristallen laten zien, ook een aantal oude bekende waar we weer nieuwe exemplaren van hebben ingekocht. Zo krijg je een idee van hoe ze eruitzien.

Uit Mexico misschien wel de laatste uit oude voorraad die unieke en hele mooie Spirit Caves, zo bijzonder om ze weer te zien en nu extra te koesteren omdat ze niet meer gevonden zijn.

Spirit Caves (spirituele grot)

Spirit Cave is een spirituele naam gegeven aan een geode die bestaat uit Hyaliet Opaal met kwartsbloemen en fluorescerende chalcedoon. Uit de Candelaria mijn, Moctezuma, Sonora, Mexico. 

Deze manifestatie van de Flower of Life in een heilige grot leert ons hoe we door Moeder Aarde geëerd en gevoed worden. Dit kristal geeft toegang tot vastzittende emoties, versterkt de gebieden van de zonnevlecht en het hartchakra en helpt je, je “inner heart space” te vinden/. Het laat je voelen dat je een deel van de creatie bent. De steen helpt je, je innerlijk kind te vinden en laat zien dat strijden niet meer nodig is. De sleutel is om te spelen en onschuldig te zijn. Als je weerstand voelt, plaats deze dan in de grot en vraag Moeder Aarde deze voor jou te transformeren in vreugde. Met dit kristal kun je over de diepere mysteries van het leven mediteren. Dit juweel van Moeder Aarde assisteert je op sjamanistische reizen en staat in contact met de Rijken van de Elementalen. De Deva van de Spirit Caves vertelt dat in het midden van Moeder aarde zich een vlam bevindt, diep in haar, verborgen onder lagen en beschermd als in een baarmoeder. Het licht van deze vlam is beschikbaar voor hen die er vanuit hun hart naar zoeken. Als je dit licht kunt ontvangen zal de vlam van je eigen hart ontsteken en gevoed worden. Als je in stilte in je ‘inner hart space’ bent, zal je dieper bewust worden van jouw rol in de gehele creatie. Afwijzing en overleven zal niet meer aan de orde zijn als je weer verbonden bent met je innerlijke hart, waar liefde, onschuld en spelen de sleutelwoorden zijn. Je zult je weer thuis voelen en verbonden zijn met je oorspronkelijke zelf. Fysiek werkt de steen ondersteunend bij sinusproblemen en de slijmproductie.

      

Uit Tanzania hebben we twee nieuwe kwarts soorten, ruwe krachtige stukjes die een hele fijne energie hebben. Heel fijn om ze samen te gebruiken omdat hun kleuren complementair zijn.

Groene Tanzurine

Groene Tanzurine is pas geleden ontdekt in Tanzania, de naam is gegeven door de mijneigenaar. Dit is een groene kwarts, net zoals Aventurijn is, maar deze bestaat voor 97% uit groene kwarts. Het is een beschermende en kalmerende steen die een gevoel van welzijn bevordert. Brengt yin en yang in evenwicht. Groene Tanzurine is een steen van voorspoed die een sterke band met het Devische Rijk heeft waar zich de natuurwezens bevinden. Deze bijzondere steen werkt in op het hartchakra en helpt je om je dromen uit te laten komen. Hij helpt je te leven vanuit je eigen hart, brengt evenwicht en beschermt het hartchakra. Hij stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen en individualiteit. Groene Tanzurine beschermd tegen elektromagnetische straling zoals die van mobiele telefoons en computers. Het is een hele positieve steen die kan worden gebruikt om huizen of tuinen te beschermen tegen aardstralen of magnetische velden. Hij versterkt leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid, bevordert mededogen en inlevingsvermogen en moedigt volharding aan. Hij neemt je mee naar het verleden om oorzaken van ongemakken te zoeken. De steen helpt bij stotteren en neuroses door inzicht in de onderliggende oorzaken te bieden. Hij stimuleert de waarneming en ziet alternatieven en mogelijkheden, vooral die anderen je laten zien. De steen verbindt het intellect met de emotie en werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Groene Tanzurine bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit en helpt je emotioneel te herstellen. Het is ondersteunend voor het hart, de thymus, het bindweefsel en het zenuwstelsel. Het helpt de bloeddruk te normaliseren, stimuleert de stofwisseling, helpt het cholesterolgehalte te verlagen en is ondersteunend voor de aderen en het hart. Het ondersteunt bij ontstekingen, huiduitslag en huidallergieën, verlicht migraineaanvallen en verzacht de ogen. Ook de bijnieren, longen, neusbijholten, spierstelsel en urogenitale systeem hebben baat bij deze steen. Als elixer verlicht het huidproblemen. Fantastisch om samen met de Rode Cherry Tanzurine te gebruiken die complementair aan de groene is.

Cherry Tanzurine

Cherry Tanzurine is pas geleden ontdekt in Tanzania, de naam is gegeven door de mijneigenaar. Dit is een rode Kwarts, net zoals Aventurijn is. De steen is een combinatie van de elementen aarde en vuur. Hij werkt krachtig op het fysieke zijnsniveau en helpt je krachtig te transformeren. Het is een steen van vitaliteit, zelfvertrouwen, creativiteit en seksualiteit, die in bed gelegd het libido verhoogt. De steen maakt besluitvaardig, volhardend, stimuleert de waarneming en creativiteit en motiveert je om je dromen waar te maken. Hij geeft je het gevoel dat je de wereld aankunt, helpt je problemen te overwinnen en door te zetten in moeilijke situaties. Cherry Tanzurine helpt je je hoogste doel te leven, je idealen te manifesteren, gecenterd en daadkrachtig te blijven bij conflicten en je laten zien als je bent afgedwaald van het hoogste pad. Ook zorgt de steen ervoor dat je jezelf vergeeft en kunt lachen om je tekortkomingen. Deze krachtige steen versterkt de prana stroom, ofwel de levenskracht, waardoor je weer meer energie krijgt. Hij helpt je lichamelijke energie, maar ook je zelfvertrouwen op te bouwen. Cherry Tanzurine versterkt het bloed en kan de aanmaak van witte bloedlichaampjes bevorderen en de bloedsomloop helpen reguleren. Ook helpt het om het immuunsysteem weer in evenwicht te brengen. Ondersteunend voor de lever en helpt te ontgiften. Heel fijn om samen met Groene Tanzurine te gebruiken die complementair aan deze rode is.

In Mongolië is ook weer een nieuw kristal gevonden, al een paar jaar hebben iedere keer het geluk een nieuw gevonden kristal mee te mogen nemen. We zijn dan net op tijd bij de handelaar, of ze worden voor ons bewaard, wat zo ontzettend lief is. De laatste keer hadden we de hele lieve kleine Pink Lemurians met Hematiet kristalletjes, deze keer zijn het totaal andere kristallen met een hele andere energie. De Magische Laserkwartsen uit Binnen Mongolie die een coating hebben in verschillende kleuren, soms wit, gevlekt of roze. Soms begroeid met kristalletjes. Zo mooi en anders, met geen ander kristal te vergelijken.

Magisch Laserkwarts uit Binnen Mongolië.

Magisch Laserkwarts is 2016 nieuwgevonden in Huangguang, Binnen Mongolië. Het zijn prachtige lasers die een coating bevatten, soms van Calciet en soms met Hematiet of beide. Deze coating geeft de lasers een magische, Devische energie. Ze zijn verbonden met de energie van Magiërs zoals Merlijn en hebben een sterke verbinding met de natuurwezens. Het is een zeer zeldzaam kristal die een krachtig spiritueel medicijn is en die een sterke band met de aarde heeft, het helpt spirituele informatie te aarden. Het kristal van overgang en transformatie helpt je van de ene staat naar de andere te gaan. Tevens is het een instrument om interdimensionaal te reizen, ook naar je innerlijke werelden. Het zijn krachtige, zachte, mysterieuze laserkwartsen die helpen om alles wat nog niet in balans is te transformeren, ze brengen groei en verdieping en zijn heel beschermend. Ze helpen emoties te verwerken en pijnen te transformeren in vreugde en blijheid. Ze helpen alle mensen op aarde te verbinden en om in liefde te leven. Naar het leven op aarde te kijken door de ogen van een kind, onschuldig en in totale verwondering. Zo helpen ze mee om weer vrede op aarde te creëren. Ze verhogen je bewustzijn naar een kosmisch bewustzijn. Zeer krachtig hulpmiddel tijdens meditaties en krachtige healers. Door hun puntige vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Als het kristal Hematiet bevat heeft dit een positieve invloed op het bloed en voorkomt het dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Ze helpen de goddelijke blauwdruk van ‘heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Deze kristallen zenden hoge lichtfrequenties uit en helpen deze in je lichaam te aarden.

  

Als laatste willen we in deze blog laten zien dat we uit Rusland hele mooie Charoiët ingekocht hebben, wat plakken maar heel veel cabuchons waar we veel prachtige hangers van gaan maken. Ook van Charoiët met Fedoriet hebben we veel hangers. We hebben hiervan exemplaren met een boorgat waar een koord doorheen kan, maar ook met een zilveren oogje. Dus voor ieder wat wils.

  

Charoïet met Fedoriet

Deze prachtige combinatie wordt in het Murun, Sakha, Siberië, Rusland gevonden. Het Fedoriet verhoogt de vibratie van Charoïet, maakt nog lichter en blijer. Charoïet is een steen van transformatie, een zielensteen die vrees overwint.
Charoïet stimuleert innerlijke visioenen en spirituele inzichten en helpt bij de verwerking van grote veranderingen op spiritueel niveau. Hij reinigt het hart- en kruinchakra, reinigt de aura en stimuleert onvoorwaardelijke liefde. De steen zorgt tevens voor diepe fysieke en emotionele genezing. Hij helpt je het huidige moment als volmaakt te accepteren, ook anderen te accepteren zoals ze zijn en helpt bij bevrijding van diepe angsten. Slachtofferschap en dienstbaarheid ten koste van jezelf helpt hij ook helen. Oude karmische stukjes omtrent magie, alchemie en oud priesterschap kunnen door deze steen uitgewerkt en getransformeerd worden. Dit kristal helpt je met je groei naar verlichting. Charoïet is sterk verbonden met het transformerende Violette vuur en de magie van Merlijn. Hij bezit informatie over de mysteriën van de energie van Stonehenge en de Heilige Graal. De energieën van magie en alchemie kunnen weer ontwikkeld worden, vanuit een zuiver hart. De steen geeft het lichaam nieuwe energie als het uitgeput is en heelt dualiteiten. Goed voor het hart, de alvleesklier en de lever en verzachtend bij krampen en pijnen. Hij helpt je diep te slapen en krachtig te dromen. Ook behulpzaam bij autisme en bipolaire stoornissen.

Fedoriet varieert in kleur van wit, beige tot roze en bezit de zwierige energie van de twintiger jaren. De steen maakt opgewonden, optimistisch, geeft plezier en maakt avontuurlijk. Hij helpt je om je pad op een blijere manier te bewandelen. Fedoriet creëert een veld van liefde om de drager van de steen. Hij maakt helder en vergroot je bewustzijn. Fedoriet helpt je om makkelijker toegang te krijgen tot de spirituele werelden en contact met je hogere zelf en je oorspronkelijke zelf. Deze prachtige steen helpt je om je dromen die te maken hebben met liefde en eenheid uit te laten komen. Fedoriet werkt ondersteunend voor het hart en zuivert de huid. Het is verbonden met nummer 1.

 

Winkel open (van 10.00 tot 17.00 uur)

Donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari

Zaterdag 4 en zondag 5 maart

Zaterdag 11 en zondag 12 maart

Zaterdag 18 en zondag 19 maart

Zaterdag 25 en zondag 26 maart

Menu