Nieuwe kristallen binnengekomen en nog meer onderweg.

Algemeen

Net voor de Paasdagen zijn we nog naar Zuid-Duitsland gereden, we voelden dat we moesten gaan, niet voor niets, een paar dagen later vernamen we op het nieuws dat de grenzen weer werden gesloten en de regels werden aangescherpt. We zijn om 5.00 uur in de ochtend vertrokken, in ons busje met grote aanhanger. In plaats van 6,5 uur rijden deden wij er nu 8 uurtjes over, omdat je op heel veel plekken in Duitsland met een vrachtwagen of aanhanger niet mag inhalen. Dit betekende dat we rond de 80/90 km per uur voort tuften.

De eerste dag hebben we een grote hoeveelheid prachtige armbandjes ingekocht die Cyrille gelijk het weekeinde op de webshop armbandjes heeft gezet. Nikki, Wim en Charissa zijn vrijdag meteen begonnen met alles uitpakken, sorteren en de prijs bepalen. Zo konden we terwijl de winkel open was, in rustige momenten gelijk een aantal armbanden van een prijskaartje voorzien en in het armbandjesrek hangen. Af en toe lijken we wel een mierenhoop. Met zijn allen duiken we erop en hup, hup, na een paar dagen ligt alles netjes in dozen geordend in het Pakhuis, veel dozen nog wel te wachten op het prijzen, maar het is dan geen chaos meer. Heerlijk om zo met zijn allen te werken en dan ook de positieve reactie van onze klanten te krijgen, die de nieuwe stenen in dozen of op de tafel in het Pakhuis zien liggen en het niet kunnen laten om er eentje mee te nemen. Soms zelf deze even te wegen en van een prijsje voorzien. Heerlijk om het plezier van nieuwe inkoop te delen, het feestgevoel ervaren.

We hebben deze keer gelukkig ook weer armbandjes van Maansteen kunnen kopen, kralen van 6 mm, deze staan ook op de webshop. De energie van Maansteen is erg geliefd bij ons vrouwen, logisch want deze steen verbonden met de energie van de Maan, werkt krachtig op onze vrouwelijke organen.

Regenboogmaansteen

Regenboogmaansteen wordt ook weleens blauwe maansteen genoemd, als de iriserende kleur voornamelijk blauw is. Deze prachtige stenen stralen grote vitaliteit, levenskracht en uitbundige vreugde uit. Ze fungeren als een prisma dat energie door je aura verspreidt. Ze helpen ons om in onze kracht te blijven en door transformaties heen te gaan. Ze helpen ook om de heldere zintuigen en het denken te reinigen en geven innerlijke vrede en harmonie. Regenboogmaansteen beschermt je aura tegen negativiteit, vooral een goede geestelijke beschermer. De steen activeert al je chakra’s en stemt deze op elkaar af, tevens zorgt deze dat je goed geaard blijft. Maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Het wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend. Goed bij spijsverteringsproblemen, voor de vrouwelijke voortplantingscyclus en werkt verlichtend bij menstruatieklachten en spanning. De steen neutraliseert vergiften, stopt vochtophoping en vertraagt de degeneratie van huid, haar, ogen en vlezige organen zoals de lever en alvleesklier. Erg nuttig bij PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Helpt vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

We hebben ook armbandjes met grote kralen gemaakt van Sodaliet ingekocht. Deze fijne blauwe steen helpt bij faalangst en geeft een gevoel van eigenwaarde. Goed voor het keelchakra en helpt bij het uiten van je gevoel.

Sodaliet

Deze steen helpt bij faalangst en geeft een gevoel van eigenwaarde. Het is een steen die kracht en troost geeft en je helpt door te gaan na een moeilijke situatie. Hij verenigt logica met intuïtie en haalt informatie uit de hogere geest naar het fysieke lichaam. Hij stimuleert de pijnappelklier en het derde oog en verdiept meditatie. Hij schept een drang naar waarheid en idealisme, waardoor het mogelijk wordt trouw aan jezelf te blijven en achter je overtuigingen te staan. Hij lost elektromagnetische vervuiling op. Deze steen zorgt voor harmonie en solidariteit en het streven naar een doel in een groep mensen. Hij is uitstekend voor de geest, heft mentale verwarring op en stimuleert rationeel denken, objectiviteit, waarheid en intuïtieve waarneming. Hij vergemakkelijkt de verwoording van gevoelens. Sodaliet stimuleert de bevrijding van oude geestelijke conditioneringen. Psychisch zorgt hij voor emotioneel evenwicht, verdrijft oude angsten, fobieën, schuldgevoelens en controlemechanismen. Hij vergroot je zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Hij zorgt voor balans in de stofwisseling, heft calciumtekort op en reinigt het lymfstelsel. Hij herstelt schade door straling en bestrijdt slapeloosheid. Hij behandelt de keel, de stembanden en het strottenhoofd en is nuttig bij heesheid en een verstoorde spijsvertering. Hij werkt koortswerend en verlaagd de bloeddruk. Goed bij hoofdpijn, benauwdheid, menstruatiepijn en overgangsproblemen. Hij geeft ook kracht aan botten, tanden, kiezen en spieren. Mensen die last hebben van evenwichtsstoornis, flauwvallen of hyperventilatie kunnen verbetering ervaren.

We hebben van split armbandjes, deze zijn altijd goedkoper omdat het maken minder arbeidsintensief is, nieuwe van Zonnesteen, maar ook dieproze exemplaren van Roze Toermalijn. We hebben ook een nieuwe combinatie, gemaakt van grote kralen. Deze combinatie bestaat uit Toermalijn (voornamelijk groene) met Lepidoliet. Dit is echt een anti-stress armband. We waren zo blij dat deze in de uitverkoop bleken. We begrepen niet waarom, dus vroegen we het aan de eigenaar van de zaak. Hij vertelde dat hij deze had ingekocht als Toermalijn armband, dus deze zou uit verschillende kleuren Toermalijn kralen bestaan en nu bleek het Toermalijn met Lepidoliet te zijn. Wij zeiden: maar dat is juist heel fijn, want in deze tijd van Covid, waarin veel mensen veel stress en vaak ook verdriet ervaren, dit de perfecte combinatie is. Het paarse Lepidoliet bevat Lithium en dat is een natuurlijk antidepressivum, de steen beschermt ook tegen straling. Toermalijn is verbonden met je hartchakra en geeft rust, geduld, verjaagd angsten en zet negatieve energie om in positieve. Normaal was deze armband een stuk kostbaarder, dus zo fijn dat we deze mooie en fijne armband met een energie die we nu zo goed kunnen gebruiken, nu heel betaalbaar kunnen aanbieden.

Lepidoliet met Toermalijn

Lepidoliet zuivert elektromagnetische vervuiling en dient op computers te worden geplaatst om hun uitstraling te absorberen. Als Lepidoliet mica-achtige vormen aanneemt, worden zijn eigenschappen zeer versterkt en is het een zeer efficiënt schoonmaakmiddel. Lepidoliet verjaagd negativisme, activeert en opent de chakra’s van de keel, het hart, het derde oog en de kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Deze steen helpt bij spirituele reizen en heeft toegang tot de Akasha kronieken. Het kristal stemt u af op gedachten en gevoelens uit vorige levens die nu een blokkade in uw leven vormen en kan u tevens meenemen naar de toekomst.

Lepidoliet is zeer nuttig bij het verlichten van stress en depressiviteit. Het maakt een einde aan dwanggedachten, neemt wanhoop weg en helpt tegen slapeloosheid (leg een plakje onder het kussen). Doordat het lithium bevat, draagt het bij aan het stabiliseren van stemmingswisselingen. Uitstekend voor het overwinnen van emotionele afhankelijkheid. Ondersteunt het opheffen van verslavingen en helpt bij anorexia. Emotioneel laat Lepidoliet u steviger in uw schoenen staan, vrij van de invloeden van anderen. Goed bij slaapstoornissen en emotionele stress. Het verlicht allergieën, versterkt het immuunsysteem, herstructureert DNA, verlicht uitputting, epilepsie en Alzheimer, verdooft ischias en zenuwpijn en helpt bij gewrichtsproblemen. Het ontgift de huid en bindweefsel, als elixer goed tijdens de menopauze.

Toermalijn is een uitstekende genezer en opent het hartchakra en bevordert mededogen, tederheid, geduld en het gevoel ergens bij te horen. Deze voedende steen zorgt voor evenwicht en bevordert openheid en geduld door angsten te verjagen en negatieve energie om te zetten in positieve. Hij verjongt en inspireert tot creativiteit. Hij beschermt je als je het leed van de hele wereld op je schouders neemt. Bevordert gewichtsvermindering en gaat chronische vermoeidheid en uitputting tegen. Hij is sterk ontgiftend en goed bij claustrofobie en paniekaanvallen. Ook weldadig voor hyperactieve kinderen. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van uzelf moet houden voordat u kunt verwachten dat anderen van je houden. Toermalijn bevordert vrede en ontspanning, verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid, hersenen, immuunsysteem, het zenuwstelsel, de ogen en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

Rubelliet (Roze Toermalijn)

Bezit een grote liefdeskracht die bijzonder diepgaand kan helen. Hij heelt niet alleen oude pijnen (ook uit vorige levens) en verdriet, maar aardt deze ook, zodat je het een plek kunt geven en de inzichten kunt benutten in je dagelijkse leven en groei. Roze toermalijn helpt je dichter bij je eigen hart te blijven. Het laat je inzien om van jezelf te houden en jezelf alle ruimte tot groei te geven. Het is ook een afrodisiacum dat liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van uzelf moet houden voordat u kunt verwachten dat anderen van je houden. Roze toermalijn bevordert vrede en ontspanning, verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

 Zonnesteen (Oligoklaas)

€ 4,90

€ 3,60

€ 14,50

Deze vreugdevolle steen zorgt voor een goed humeur en verscherpt de intuïtie. Deze dankt zijn schittering aan kleine plaatjes hematiet en Goethiet die in de steen besloten liggen. Deze steen brengt warmte, vreugde, openheid en welwillendheid en de herstellende kracht van de zon in je dagelijkse leven. Hij geeft geluk, voorspoed, persoonlijke macht, vrijheid en verruimd bewustzijn en het vermogen om anderen met zegeningen te overladen. Dit zijn ook eigenschappen die een leider zou moeten bezitten, daarom ideaal voor iedereen die zich tot een leidersrol geroepen voelt. Het is een alchemistische steen, de energie lijkt op een hoorn des overvloed die je helpt bij alles waar je behoefte aan hebt of naar verlangt. De steen werkt als een natuurlijk antidepressivum, goed bij winterdepressie. Ook goed bij mensen die zich verwaarloosd of gediscrimineerd voelen. Zonnesteen geeft een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zij die angstig zijn en aan zichzelf twijfelen zullen ontdekken dat zonnesteen gevoelens van onwaardigheid kan wegnemen die verhinderen dat je volledig degene wordt die je bent. Zonnesteen is yang en is heel fijn bij Maansteen die yin is, geeft een schitterende harmonie met elkaar. Goed op de zonnevlecht en het tweede chakra. Brengt harmonie in alle organen, ondersteunend bij maagzweren, reumatiek en algemene pijnen. Stimuleert creativiteit en seksualiteit. Verwarmende steen die de stofwisseling, de spijsvertering en de vitaliteit versterkt. Ook ondersteunend bij hormonale onbalans.                                                                                           

Als laatste van de vele armbandjes die we hebben ingekocht willen we een voor ons ‘nieuw’ exemplaar noemen. Deze is gemaakt van Scapoliet split steentjes. We konden onze ogen niet geloven dat we van deze steen een armbandje tegen kwamen en zeker in deze kleur. In de winkel hebben we alleen steentjes van gele Scapoliet, maar deze violette kleur kom je bijna nooit tegen. Deze steen met een zeer hoge vibratie heeft een unieke energie. Scapoliet helpt je om herinneringen aan onterechte beschuldigingen of sabotage uit te wissen, tevens helpt hij om patronen en innerlijke stemmen uit een vorig leven die je nu belemmeren op te lossen. Deze krachtige steen tilt je bewustzijn naar een hoger plan en bevordert daarmee je evolutie.

Scapoliet

Deze steen maakt het verschijnsel ‘zondebok’ duidelijk en blokkeert elke invloed van buiten die uw leven saboteert. Hij spreekt van een innerlijke saboteur of zondebok, stelt vast welke rol die persoon in uw leven meent te spelen en transformeert dan die innerlijke saboteur tot iemand die je bij je huidige levensplan helpt. Tevens helpt de steen je dan weer vol te gaan leven. Dit kristal is dus heel nuttig voor bewuste verandering. Scapoliet stimuleert onafhankelijkheid en leert je om je doel te bereiken en dat je dingen moet plannen i.p.v. alleen maar te wensdromen. Hij leert je zelfdiscipline en maakt een einde aan zelfbeschuldiging. Hij herziet de emotionele blauwdruk en lost effecten van oude emotionele trauma’s op. Hij deblokkeert effectief vastzittende energieën, vooral in de benen en aderen. Hij is dus goed bij spataderen. Dit is ook een perfecte steen om bij dyslexie te dragen, hij bevrijdt de linkerhersenhelft en vergroot het analytisch vermogen. Scapoliet bevordert herstel na een operatie, helpt bij incontinentie, onrustige ogen, grauwe en groene staar, helpt bij de calciumopname en is behulpzaam bij botaandoeningen en de schouders.       

Paarse scapoliet is een steen met een zeer hoge vibratie. Hij helpt je om herinneringen aan onterechte beschuldigingen of sabotage uit te wissen, tevens helpt hij om patronen en innerlijke stemmen uit een vorig leven die je nu belemmeren op te lossen. Deze krachtige steen tilt je bewustzijn naar een hoger plan en bevordert daarmee je evolutie.

We hebben de eerste dag ook nog Clusters Tibetaans kwarts bijgekocht, veel hebben kleine of grotere, rechthoekige Bariet kristalletjes erop, andere bestaan alleen uit de mooie, fijne punten. We hebben grote, maar ook wat minder zware exemplaren. De zwaarste weegt bijna 50 kg. Deze kristallen hebben zo’n fijne, krachtige energie en wat ook super is, dat ze heel betaalbaar zijn. De laatste jaren is Bergkristal zoveel kostbaarder geworden, maar deze uit een oude voorraad hebben we ook nog voor een ‘oude’ prijs kunnen inkopen. Dit maakt zo ontzettend blij.

Tibetaanse kwarts met Bariet uit Sichuan

Omdat de bergen zo hoog zijn kunnen alleen Tibetanen deze unieke kristallen mijnen. De Himalaya is een heel krachtig spiritueel centrum van Moeder aarde. De wezens die met deze kristallen verbonden zijn, zijn zeer hoog geëvolueerd. De kristallen zijn eonen lang voor ons verborgen gehouden door oude wijze beschermers. De Tibetanen die deze stenen mijnen, zeggen dat ze miljoenen jaren geleden door sterrenwezens op aarde geplaatst zijn, net zoals Lemurisch zaad kristallen en dat het nu tijd is dat ze gevonden worden. Met deze steen heb je makkelijker toegang tot de Akasha kronieken en hij resoneert met de oude heilige esoterische kennis en cultuur van het Oosten. Tibetaanse kwarts heeft een zeer hoge vibratie die geest en materie integreert. Hij wordt gebruikt bij (shamanistische) rituelen, healing, meditatie, channeling en hij activeert de genezende eigenschappen van andere kristallen. Ook creëert de steen een bol van beschermend licht om je lichaam. Hij verbindt de voorhoofd- en kruinchakra’s en opent deze. Hij geeft innerlijke visie en stimuleert helder-zien, telepathie, zielencommunicatie en contact met gidsen en wezens uit de hogere dimensies. Spiritueel is Sichuankwarts verbonden met de Witte Vlam van zuiver bewustzijn. De wezens verbonden met dit kristal werken via je basis chakra omhoog tot je hogere etherische lichamen, ze schonen ze op en lijnen ze uit. Tijdens healing harmoniseert hij de verfijnde lichamen met het fysieke lichaam en overbrugt energiekloven langs de chakralijn en ruimt chakra blokkades op. Emotioneel doorbreekt hij ingesleten patronen, afhankelijkheidsrelaties en wijst op oorzaken van psychosomatisch ongemak. Hij geeft diepe healing van de biomagnetische mantel, de etherische blauwdruk en zorgt voor multidimensionale cellulaire regeneratie. Het is een echte Meestergenezer die diepe fysieke genezing op gang brengt, heel krachtig samen met andere stenen die bij een specifiek proces horen, kies deze op je gevoel. Ze zijn heel nuttig bij healing, omdat ze negativiteit absorberen en helpen verslavingen te overwinnen. Ze integreren voorheen geblokkeerde delen van het zelf. Hij helpt je om je te centreren. Het is een zeer krachtig kristal om elektromagnetische vervuiling of radioactiviteit op te schonen. Hij brengt energiemeridianen op één lijn, stimuleert het cellulair geheugen, waardoor de cellen weer volgens de originele blauwdruk uitgelijnd worden en zorgt voor multidimensionale healing.     

Bariet: Dit prachtige heldere kristal met zijn rechthoekige vorm stimuleert dromen en het herinneren ervan. Als voor rituelen anonimiteit en onopvallendheid vereist zijn, zorgt Bariet daarvoor en leidt hij u veilig terug. Hij reinigt het hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. Psychisch versterkt hij autonomie. Hij helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen overwint verlegenheid en bevordert interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Als sterk motiverende steen is Bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt hij het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is Bariet weldadig voor platonische vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan. Hij helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Hij bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Hij werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn.

Zo leuk dat we ook een hele mooie, Geel/Gouden Calciet uit België hebben kunnen inkopen. De energie is zo krachtig, maar tevens geaard en heel liefdevol. Deze steen deed ons aan een Stellair Beam Calciet denken. We hebben nog nooit een steen uit België in onze collectie gehad, zo leuk ook voor onze Belgische klanten. Ben benieuwd of sommige wisten dat deze in hun eigen land gevonden is en dan ook nog zo’n super kristal, zo’n zonnetje in huis. We hebben gekocht wat deze persoon had, maar de kans dat we deze hierna nog kunnen inkopen is klein.

Geel/Gouden Calciet uit België

Deze unieke Calcietsoort die in België gevonden is, heeft een energie die lijkt op Stellar Beam Calciet. Deze krachtige, liefdevolle Calciet bevat multi- en interdimensionale eigenschappen. Deze steen is verbonden met de Gouden Vlam van het Christusbewustzijn en het Licht van de Grote Centrale Zon. Het kristal werkt op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie. Het neemt je mee naar het hart van Alles Wat Is en helpt je te herinneren wat er gebeurt, zodat je spiritueel sneller kunt groeien. Ook vergemakkelijkt het kristal innerlijke reizen via doorgangen van geometrische vormen, waardoor je toegang kunt krijgen tot de Akasha kronieken en kennis uit Atlantis, Egypte en van andere beschavingen. Deze steen, verbonden met Engelen, is zeer liefdevol. Het schenkt sereniteit, wijsheid, diepe kracht en werkt tevens bijzonder transformerend rondom de zonnevlecht. Daar verwarmt en verzacht deze oude pijnstukken en helpt deze te helen. Ook is dit kristal verbonden met de Zonnekracht, waardoor je zelf weer in je eigen lichtkracht komt. Bij meditatie brengt het je in een zuivere bewustzijnstoestand. Op het psychische vlak helpt deze oude patronen te doorbreken, inclusief spirituele overtuigingen of paden die je doel niet meer dienen. Het helpt je het doel van je ziel en je leven te achterhalen, haalt wijsheid en vaardigheden uit het verre verleden naar voren en stemt af op je zielengroep. Emotioneel helpt het je je in wederzijdse liefde, verlangen en tederheid onder te dompelen. Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een kamer verwijdert het negatieve energieën uit de omgeving en verhoogt het je energieniveau. Deze spirituele steen is verbonden met je hogere bewustzijn en versnelt je ontwikkeling en groei. Op psychisch niveau verbindt het de emoties met het intellect, geeft hoop en motivatie, bestrijdt luiheid en helpt energieker te worden. Tevens kalmeert het de geest en versterkt het je geheugen. Ondersteunend kristal bij mensen die emotionele stress ervaren en weinig zelfvertrouwen hebben. Geel/Gouden Calciet vult je aura en de ruimte om je heen met licht van een hoge frequentie, waardoor negatieve energie of gedachtevormen verminderen. Goede chakra reiniger die ze weer in balans brengt en energie geeft. Calciet werkt ondersteunend op het skelet, de botten en gewrichten en het immuunsysteem en kan verlichting geven bij darm- en huidziekten.

 We hebben nu ook een steen kunnen inkopen uit Zwitserland, ook supergaaf. We komen op de beurzen wel eens prachtige Bergkristallen uit de Alpen van Zwitserland tegen, maar deze zijn meestal erg kostbaar. Hun energie is fantastisch, maar er zijn nooit grote hoeveelheden van. We zien ook op de beurzen dat ze meestal door verzamelaars gekocht worden. Ze kopen dan een enkel stuk.

Wij hebben nu een ruwe steen uit Zwitserland en dat is Dolomiet met Pyriet erin. We vonden ze zelf heel erg mooi om te zien en de energie is heel erg clean, net zoals de energie in de Alpen is. Ook deze steen komt niet voor niets in deze tijd op ons pad, want deze helpt ons om innerlijk in balans te komen, ons hoger bewustzijn te aarden en zorgt voor kalmte en evenwicht. Het gouden Pyriet in de steen ziet er prachtig uit, geeft een goede aarding en helpt voorkomen dat je energie uit je aura lekt. Deze steen is een hele fijne combinatie.

Dolomiet met Pyriet uit Zwitserland

Dolomiet leert je dat spiritualiteit een kwestie van innerlijke balans en expressie in de dagelijkse werkelijkheid is en niet iets wat ‘daarginds’ in een andere dimensie wordt ervaren. Hij helpt het bewustzijn te aarden en dat je een spiritueel wezen bent dat nu op een menselijke reis is en laat je tevredener met je incarnatie zijn en van je fysieke lichaam te houden. Dolomiet zorgt voor kalmte, gecenterd zijn en evenwicht. Door de steen bij je te dragen worden eventuele gaten in je auraveld op natuurlijke wijze gedicht en negatieve energieën eruit verwijdert. Negatieve emoties zoals woeden en angst worden door Dolomiet getemperd. Ook neemt de steen de aantrekkingskracht weg van onrealistische fantasieën, zonder iets af te doen aan je enthousiasme voor je ware levensdoel. De opgeblazenheid van het ego verdwijnt erdoor, waardoor de steen voor bijna iedereen goed is. Hele goede steen om mee te mediteren. Ook zeer goed voor kinderen, omdat het humeurigheid en andere symptomen van gierende hormonen tegengaat. Kleine kinderen geeft de steen een gevoel van kalmte en veiligheid, waardoor nachtmerries, driftbuien kunnen afnemen. Ook heel goed voor mensen die met kristallen met hoge energie werken, omdat de steen voor aarding en gecenterd zijn zorgt. Ook voor hen die zich in dit leven niet fijn voelen en naar ‘huis’ verlangen. Heel goed om cliënten in een praktijk tijdens therapie vast te laten houden.

Pyriet is een aardende steen die staat voor het ‘mannelijke’ aspect van Moeder Aarde, maar die zowel voor mannen als voor vrouwen het derde chakra krachtiger maakt. Hierdoor neemt je vitaliteit en je wilskracht om je taken hier op aarde af te maken toe. Steen van creativiteit, doorzettingsvermogen en ambitie. Hij maakt assertief en helpt je om angst te overwinnen en uit slechte relaties te stappen. Pyriet is een steen van manifestatie die je helpt angsten te overwinnen, actie te ondernemen en om voor overvloed in je leven te zorgen. Pyriet helpt een energieschild creëren die negatieve energie en vervuilde stoffen op allerlei niveaus blokkeert. Hij helpt ook voorkomen dat er energie uit je aura en fysieke lichaam lekt. Hij maakt positief en helpt dromen op aarde te manifesteren. Ondersteunende steen voor mensen met een minderwaardigheidscomplex. Hij helpt om bij de wortel van karmische en psychosomatische aandoeningen te komen. Pyriet helpt om hogere frequenties en kennis in het fysieke lichaam te integreren, dus heel goed om te gebruiken samen met kristallen die een hoge vibratie hebben. De steen resoneert zowel met het element aarde als met vuur en maakt het mogelijk je met de energie van de aarde te verbinden en deze door je lichaam te laten stromen. De frequentie van Pyriet stimuleert creatieve energie en helpt een gezonde seksualiteit te hebben. Geeft kracht om zorgen en slechte gewoontes te overwinnen. Deze steen is goed voor het uithoudingsvermogen en helpt lichamelijke prestaties te verbeteren. Energetisch ondersteunt Pyriet het bloed en het zuurstoftransport hierin. Goed voor vermoeidheid, geheugen, het spijsverteringskanaal, de longen, astma en bronchitis. Ook goed voor de mannelijke geslachtsorganen.

 Als laatste in deze blog en ook iets waar we een vreugdedansje van maakten is dat we ruwe Smaragd hebben kunnen inkopen. Ook hiervan hebben we alle platte dozen gekocht die ze hadden. Gek genoeg kunnen we bij onze Braziliaanse vrienden alleen trommelstenen en gepolijste stukken kopen. Dit polijsten is veel werk, dus dat maakt een steen automatisch kostbaarder. Deze zijn uit Brazilië ‘as we speak’ onderweg naar ons. Maar nu kwamen we in Duitsland, geheel onverwachts, deze ruwe exemplaren tegen. Leuk om voor iedereen de juiste steen te hebben.

Op deze blog komt een vervolg, want we waren 2 dagen in Duitsland. Om 19.00 uur kwamen we in ons hotelletje aan en de volgende dag, op donderdag hadden we om 7.00 uur een afspraak met onze vriend uit Madagaskar. Maar dat dus allemaal in de volgende blog.

Voor nu zijn we dit weekeinde en volgend weekeinde van 16, 17 en 18 april nog op afspraak geopend. Als de geruchten kloppen mogen we het weekeinde van 23, 24 en 25 april weer ‘gewoon’, dus zonder afspraak open zijn. Joepie!!!

Agenda Winkel

9, 10 en 11 april (vrijdag, zaterdag en Zondag) op afspraak geopend  ( tel:0630595146)

16, 17 en 18 april (vrijdag, zaterdag en Zondag) op afspraak geopend  ( tel:0630595146)

23, 24 en 25 april (vrijdag, zaterdag en Zondag) onder voorbehoud zonder afspraak

30 april en 1 en 2 mei (vrijdag, zaterdag en Zondag) onder voorbehoud zonder afspraak

Menu