Nieuwe kristallen binnengekomen uit Brazilië en Mexico

Algemeen

Er zijn de laatste tijd zoveel nieuwe stenen en kristallen uit verschillende continenten van de wereld binnen gekomen dat we het bijna niet meer kunnen bijbenen. Er zitten ook veel ‘nieuw’ gevonden exemplaren bij. Deze dienen we dan te gaan ‘channelen/voelen’ wat deze ons te vertellen hebben, waarom ze nu in deze tijd boven de aarde zijn gekomen. We merken dat dit altijd is om ons onvoorwaardelijk te ondersteunen en bewust te maken met de ontwikkeling waar we ons nu in bevinden. Het is iedere keer weer ontroerend om dit waar te nemen. Zoveel liefde en ondersteuning vanuit de kristallen wereld. De beschrijvingen die wij aan de stenen en kristallen meegeven is een richtlijn van de energie, wat zoveel van onze klanten waarderen, maar het is natuurlijk het mooist als je zelf met een kristal gaat zitten en kijken wat je zelf bij deze voelt, ervaart of voor jou doorkrijgt. Dit is het allermooist.

Uit Brazilië zijn er weer een aantal unieke kristallen of combinaties op ons pad gekomen die wij en zelfs de mijneigenaren en handelaren in Brazilië nog nooit gezien hebben. Het zijn dan weer speciale ondersoorten of combinaties. We zullen er nu twee noemen waarvan we de beschrijvingen inmiddels klaar hebben. Helaas zijn er van deze kristallen niet grote hoeveelheden gevonden en zijn sommige kostbaarder dan de gemiddelde kristallen. Dit omdat de mijneigenaren zelf ook het unieke van deze kristallen en stenen zien en omdat de vraag in de wereld op dit moment heel erg groot is. Wij voelen altijd goed of we deze ‘moeten’ inkopen of niet. Soms zijn beslissingen niet altijd makkelijk te nemen, omdat sommige wel erg kostbaar uitvallen, maar we proberen trouw aan ons hart en gevoel te blijven.

Gelukkig komen er ook nog veel zeer betaalbare kristallen op ons pad, zoals nu ook weer Calciet uit Mexico. Onze bevriende handelaar bleek prachtige stenen voor ons uitgezocht te hebben, waar we weer super blij mee zijn. Deze zijn een tijdje met de boot onderweg geweest, maar we hebben ze inmiddels uitgepakt en in de winkel kunnen leggen. We hadden ook witte Aragoniet bij hem besteld en gevraagd om die prachtige kwaliteit waarvan de stukjes op wit koraal lijken. Toen we de dozen open maakten konden we wel huilen van geluk, zo mooi waren ze. We hebben hem gelijk een appje gestuurd om hem te bedanken en te vragen of hij nog meer van deze had. Hij vertelde toen dat hij deze kwaliteit voor ons speciaal had uitgezocht. Dit maakt zo dankbaar dat we zulke mooie, betrouwbare contacten in de loop der jaren hebben opgebouwd, nu we zelf nog niet altijd naar bepaalde landen kunnen reizen.

Witte Aragoniet

Deze prachtige Aragoniet die eruitziet als koraal is verbonden met de Engelendomeinen en resoneert zowel met Moeder Aarde als met Vader Hemel. De zachte lichtkracht van witte aragoniet is ongekend en zeer bijzonder en uniek, energetisch behoren ze tot de meest verheffende stenen. Iedere steen is een uniek individu, al behoren ze tot dezelfde familie. Ze stralen een innerlijk licht uit wat net zo prachtig is als hun uiterlijk. Deze goddelijke lichtkracht, vervuld van Engelenzang brengt op zeer zachte wijze diepe transformaties teweeg. Het opent je bewustzijn en verhoogt je lichttrilling. Witte Aragoniet stimuleert de hypofyse en ervaringen met het Witte Licht. Het zijn kristallen van interdimensionale communicatie. Als je met de steen mediteert helpt deze je af te stemmen en telepathisch te communiceren met je Beschermengelen en andere Engelen. Dit kristal zuivert je aura en de ruimte waar hij staat, hij vult de ruimte met een hoge trilling, dus heel goed in de slaapkamer, woonkamer, praktijk of kantoor, het zuivert deze van negatieve energieën.

We wilden heel graag van hem ook grote stukken van de mooie groene Calciet die we al jaren in ons assortiment hebben, maar helaas blijken deze op dit moment niet meer uit de mijn te komen. Er waren een jaar geleden wel grote stukken van de smaragdgroene Calciet gevonden, maar er was een wachtlijst van bijna een jaar voor deze. Inmiddels zijn er geen grote stukken meer van gevonden, dus we moeten geduldig afwachten eer moeder aarde deze weer vrijgeeft. Ook was er op het moment geen Engelenvleugel Seleniet, de mijn bleek onder water te staan en het kan maanden duren eer deze weer droog ligt. Zo leren we als mensen dat natuurproducten niet altijd voorradig zijn, dat komt wat er komt.

We hebben wel weer hele mooie Regenboog Calciet in allerlei maten van hem binnengekregen. Deze liggen al in de winkel en het is zo fijn om te zien en horen dat onze klanten ook blij zijn met de kwaliteit.

Regenboog Calciet

Dit is een prachtige combinatie van Calcieten, deze hebben de kleuren rood, groen en wit sterk in zich vertegenwoordigt. Door deze kleurencombinaties, samen met de zwarte zeer aardende randjes erin zijn zowel de lagere en de hogere chakra’s in dit kristal vertegenwoordigt, alsmede het hartchakra door de groene kleur. Dit maakt deze Calciet zo bijzonder, hij werkt krachtig op je gehele lichaam. Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een kamer verwijdert het negatieve energieën. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn dat onze groei en ontwikkeling versnelt. Rood calciet doet de energie toenemen, verheft emoties, helpt de wilskracht en opent het hartchakra. Het verwijdert stagnerende energie, inclusief constipatie en heft blokkades op. Het resoneert met de basischakra’s, geeft ze energie en geneest ze. Vrees ruimt het uit de weg door inzicht in de oorzaak te bieden. Op fysiek niveau geneest het problemen met de heupen en benen en maakt het gewrichten los, op een verfijnd niveau verwijdert het blokkades die uw voortgang in het leven belemmeren. Deze krachtige en toch zachte calciet kan heel veel voor je groei naar verlichting betekenen. Hij helpt bij vernieuwing en bewust worden van de eigen mogelijkheden. Deze kan alleen via het hartchakra plaatsvinden, dus vanuit de eigen kern. Deze calciet soort helpt je om heel diep in je eigen hart te komen en daar al je lichtmogelijkheden te ontdekken en te ontplooien. Hij brengt ook rust in je hart om alle indrukken, ervaringen en groei te kunnen integreren. Deze calciet is een krachtige reiniger van energie, die negatieve energieën uit de omgeving verwijdert en je energieniveau verhoogt. Groene calsiet brengt diepgaande healing met zich mee, met name om oude, vastzittende patronen los te laten, maar ook om je dichter bij je gevoel te brengen. De steen bevordert overgave en geeft inzichten vanuit het hart en de universele liefde. Dit kristal is verbonden met de zachte helende Engelenkrachten die kunnen inwerken op je hartaspecten, voor healing en bewustwording. Groen Calciet verbindt ook je hart met Moeder Aarde en de natuurrijken der Elfen en Deva’s. Ondersteunend bij vermoeidheid, rugpijn en versterkt de spieren. Hij zorgt voor een betere doorstroming van onder naar boven. Het witte element zorgt ervoor dat de goddelijke lichtkracht, vervuld van Engelen energie op zeer zachte wijze enorm diepe transformaties teweegbrengt. Ze opent je bewustzijn en verhoogt je lichttrilling. Brengt diepgaande healing en nieuwe hoop, kracht en moed. Deze kristallen zijn vrijwel altijd sterk verbonden met de regenboog van het volgende universum. Ze helen alle lichtlichamen. De vrouwelijke, zachte Lemurische krachten kun je ook in deze kristallen tegenkomen. Wit Calciet helpt je, opdat je een ware Meester en God over jouw bewustzijn mag worden. Dit is een bijzondere leermeester van hoog licht in een fysiek kristallen jasje.                                                                                              

Onze vriend had ook foto’s laten zien van een Calciet combinatie die wij nog niet ingekocht hadden. Van deze worden ook andere producten gemaakt zoals schalen en zeepdispensers. We zijn heel blij dat we ook deze Calciet hebben ingekocht, omdat deze hele mooie patronen heeft en de beschrijving die de steen doorgaf ook heel mooi is. We hebben in het Pakhuis ook weer een aantal prachtige grote, handgemaakte schalen staan. Deze zijn echt een kunstobject voor op een tafel, of dressoir.

Calciet, Onyx, Aragoniet uit Mexico (Herbronningssteen)

Deze prachtige, gelaagde combinatiesteen uit Mexico kan je helpen bij het krijgen van antwoorden. Als je een vraag hebt, of iets niet helder krijgt, kun je met deze steen afstemmen op je innerlijke gids, leiding, bron en zullen antwoorden tot je komen. Bij meditatie met de steen brengt deze je in een zuivere bewustzijnstoestand. Deze stenen kunnen hierbij helpen, omdat ze een samenwerkingsveld bevatten, zichtbaar in alle laagjes. Het Calciet in de steen is zeer liefdevol, deze schenkt sereniteit, wijsheid en diepe kracht. Tevens werkt Calciet verwarmend, verzachtend en transformerend. De combinatie van witte en bruine Aragoniet is als Moeder Aarde en Vader hemel tezamen. De zachte lichtkracht van witte Aragoniet is ongekend en verheffend, verhoogt je bewustzijn en vibratie. Deze prachtige combinatiesteen die in Mexico is gevonden is een ‘Herbronningssteen’. Deze steen schoont op en reinigt. Dit gebeurt als je je met de steen afstemt, maar ook als deze in een ruimte staat. Als je gereinigd bent, kun je je weer makkelijker afstemmen met je bron, het energieveld waar al je antwoorden zich bevinden. Ook fysiek werkt deze steen reinigend. Deze raakt meerdere lagen in je fysieke lichaam aan, boort jou zelf-genezend vermogen weer aan. Dit hoort allemaal bij het herbronnen. Verbonden met je bron, gezuiverd en schoon, zul je je weer gaan herinneren dat je zelf je eigen genezer bent.

Een van de nieuwgevonden kristallen uit Brazilië is er eentje waar onze Braziliaanse vriend ook helemaal verbaasd over was. Ze hadden daar nog nooit zoiets gezien. Zwarte, of antracietgrijze natuurlijke kwartspunten, waarvan het soms lijkt of ze een zwarte coating met patronen bevatten en andere helemaal effen van kleur. Na het channelen en contact maken met de kristallen werden we heel blij. Wat een unieke eigenschappen hebben deze. We hopen en vertrouwen dat als deze heel hard nodig zijn voor veel van onze klanten, dat er nog meer van gevonden gaan worden. Zo niet dan zullen ze naar de juiste mensen gaan die deze het hardst nodig hebben, of naar therapeuten die er weer veel mensen mee kunnen helpen. Tijdens het uitpakken kwamen er net een aantal therapeuten naar de winkel waar deze echt naartoe ‘moesten’. Dit maakt dan zo blij dat dit allemaal zo synchroon loopt.

Zwarte kwartspunten, uit Bahia, Brazilië (Blacklight)

Deze unieke, magische, zwarte kwartskristallen zijn recent uit de aarde in Bahia, Brazilië gekomen. Ze bevatten een mengsel van verschillende mineralen, waaronder zwarte Toermalijn en Hematiet. Ook in Brazilië had men deze nog nooit gezien. De kristallen geven het woord ‘overschaduwd’ en laten een buitenaardse energie voelen. Op dit moment op aarde, in het spel dat we spelen en aan het uitleven zijn, wordt de mensheid overschaduwd door negatieve krachten en energieën van macht en overheersing. Dit is wat het kristal alleen maar laat zien, maar absoluut niet is. Het kristal laat voelen; Ik kan je helpen weer een Magiër te worden en dit overschaduwde deel eraf te halen, zodat je het ware licht weer zal zijn. Alles weer helder kan bezien vanuit het grotere plaatje. Dat je je niet meer laat beïnvloeden, onderdrukken. Veel mensen op aarde laten deze onderdrukking gebeuren. Deze energie is altijd op aarde aanwezig geweest en hoort bij het spel van dualiteit, maar wordt nu onder een vergrootglas gelegd, er wordt nu licht op gezet. Dit zorgt ervoor dat er bij een groot publiek nu de ogen opengaan. Het uiterlijk van de steen laat zien dat dit een grillig pad is, omdat deze donkere energieën zich in allemaal bochten wringen om hun macht te behouden. Dit is logisch, want iedere energie op aarde zal knokken voor zijn of haar bestaansrecht en wil zijn spel blijven spelen, maar daar hebben ze wel voeding voor nodig. Dit kristal laat je ook je eigen aandeel in dit spel zien. Alles op aarde is een spiegel. ‘In the end’ ben je alles zelf. Kun je niet meer wijzen, niemand de schuld meer geven. Pas dan ben je vrij en heb je geen oordeel meer. Deze kristallen helpen bij ontmaskeren, helpen de schellen van je ogen te laten vallen en te kijken in en naar jezelf, waar jij nog blind bent, nog meegaat, meedanst met deze ‘donkere’ energieën. Dit kristal helpt je, laat je voelen waar je nog vast zit en helpt je bewust te worden, waarna je hele wezensveld, hogere deel, tot je kan komen. Want overal waar je overschaduwd wordt is als een kap op je hoofd, waardoor je hogere deel niet in contact met je kan komen. Als alles zich opent en schoon is, kan deze verbinding hersteld worden. Dit kan met ‘ease and grace’ gebeuren. Op een zachte, soepele, makkelijke manier. Dan zal je levensenergie voluit kunnen gaan stromen en je zult een lichtbaken op aarde worden. Je zal dan het licht uitstralen welke zich als een olievlek kan gaan verspreiden. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Eigenlijk ben jij de wereld. Dus als jij in totale licht en liefde leeft, zal de wereld om jou heen ook veranderen.

Een ander uniek en nieuwgevonden kristal is gedeeltelijk een oude bekende. Dit kristal is een Sugar Blade, maar dan met een roze kern met een vrij heldere suiker laag erop. De energie van deze kristallen is intens licht en liefdevol. Wij schoten even vol toen we de liefde voelde die deze uitstraalt. Ze voelen als thuiskomen.

Roze Sugar Blade (Healing Heart)

Roze Sugar Blade kristallen zijn een unieke vondst uit Bahia, Brazilië. Deze kristallen zijn heelmeesters die ons onvoorwaardelijk bijstaan in onze processen, en onze groei. Deze clusters en losse punten hebben een aardbeien roze binnenkant met een vrij heldere kristallen suiker laag erop. Ze bevatten een zeer hoge, liefdevolle vibratie. Dit kristal heeft het over de zoetheid van het leven. Als mensen liefde in hun leven missen gaan ze meer suikerproducten tot zich nemen om dit te compenseren. De roze kleur van het kristal laat ons al zien dat dit echt een kristal van het hart is. Het kristal laat de woorden:’ True Love’, ofwel ware liefde horen. Een liefde waar alle opsmuk vanaf is, dus pure liefde in zijn zuiverste vorm. Dit kristal is bedekt met een heldere buiten laag waardoor we al een doorkijkje krijgen naar die zuivere liefde. Al kun je nog niet helemaal naar binnen kijken, dit maakt niet uit, want het kristal straalt vooral heel veel licht en liefde uit. Het werkt ook krachtig op je hoofd en de hogere chakra’s, welke deze helpt te openen, ook de kosmische, daar dit kristal verbonden is met hogere wezens, je hogere zelven. Meer en meer mensen ervaren de laatste tijd buiten soms weer even pittige stukken, dat het steeds lichter, zachter en stiller in hen wordt. Roze Sugar Blade kristallen werken krachtig helend op zowel het fysieke hart, het hartchakra als het etherisch dubbel van het hart, welke zich meer aan de rechterkant van het lichaam bevindt. Het zijn kristallen van spirituele alchemie. Ze bevatten een transformatiekracht die op diverse lagen tegelijk werkzaam is en die je helpt om ballast los te laten en te leven in vrede en acceptatie. Het kristal laat onvoorwaardelijke liefde voelen, welke een oneindige stroom bevat vanuit een bron die onuitputtelijk is, maar die ook niet te pakken of te vatten is, niet te kaderen of in een hokje te plaatsen is, maar die je ook niet kunt najagen. Deze liefde IS.

Als laatste in deze blog willen we nog heel graag een steen uit India vermelden. We hebben nu natuurlijke heldere en groene gem kwaliteit Apofyliet piramides.

Apofylliet

Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. Engelen voelen zich aangetrokken tot het licht en de hoge vibraties die worden uitgestraald door heldere Apofylliet. Je kunt deze steen ook gebruiken om in contact te komen met je Beschermengelen en spirituele Gidsen, of om de hogere Engelendomeinen te bezoeken. Een of meer van deze stenen in een ruimte zorgen voor een sfeer van zuiverheid en creëren een hoge trilling in je huis, of werkruimte. Als je in een huis een kristal in alle windrichtingen leg en een vijfde in het midden ontstaat er een krachtig geometrisch energieraster dat de vibraties van een hele ruimte of huis reinigt en zuivert. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Ook helpt hij je te reizen naar vorige levens. Deze spirituele steen, die ook wel ‘spiegelsteen’ genoemd, wordt zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. Het is een steen van waarheid die zorgt voor erkenning van iemands ware zelf en die helpt bij onbalans. Apofylliet werkt kalmerend, is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest en tevens helpt hij je onzekerheden accepteren. Apofylliet is hét hulpmiddel bij meditatie, reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker.

Apofylliet piramides bevatten niet alleen alle eigenschappen van Apofylliet, maar versterkt ook energie en focust haar door zijn punt, verwijdert de negatieve energie en vervangt haar door zuiver licht. Je kunt de steen op je derde oog leggen als je channelt of mediteert, of op het somachakra voor een verbinding met de voorhoofd-, kruin- en hogere kruinchakra’s. Dit is een steen met een hoge vibratie. Weldadig voor: vermindering van stress, angsten, ademhalingssysteem, astma, allergieën, herstel van slijmvliezen, huid, ogen.

De heldere komt geregeld voor, maar de groene is vrij zeldzaam. We hoorden van mensen uit India dat er bijna geen groene Apofyliet meer gevonden is. Het bijzondere van deze groene piramides is, dat ze zijn wat men een ‘gem’ kwaliteit noemt. Ze zijn dan een prachtige, unieke heldergroene kleur. We hebben voor deze een aparte beschrijving gechanneld, omdat de energie zo anders voelde dan de ‘gewone’ groene exemplaren. We wilden van deze heel graag hangers boren, maar dit blijkt niet altijd te lukken, omdat de steen in lagen gegroeid is en tijdens het boren er snel een laagje loslaat. We hebben nu zilver plaatjes met een oogje besteld die we op het platte vlak kunnen plakken, zodat we toch hangers ervan hebben. We willen dit zo graag, omdat ze zo prachtig zijn. Helaas moeten we 3 weken op het gerhodineerd zilver wachten. Dus ook hier weer even geduld hebben.

Groene ‘gem’ Apofylliet piramides

Deze vrij zeldzame puntjes die op piramides lijken van groene ‘gem ‘Apofylliet hebben een zachte, zeer hoge vibratie waar velen van ons mee resoneren. Ze zijn een goddelijk recept. Tevens dragen een energie van helder water in al haar vormen. Van zeeën tot meren en ondergrondse rivieren van glashelder water. Deze kristallen werken krachtig met het element water, van zeeën van emoties, ze zijn als een liefdesdouche. Heel verfrissend en verjongend, ze dragen een energie van zuurstof bij zich. Deze heerlijke, zachte, heldere, liefdevolle kristallen wassen schoon en vernieuwen. Helpen ons in flow, stroom van het leven mee te gaan. Ook deze groene kristallen zijn net als de meer voorkomende, heldere Apofylliet verbonden met de Engelen en hogere wezens, ze laten zuiver Engelengezang horen. Je kunt makkelijker met Engelen in contact komen doordat deze kristallen zorgen voor een sfeer van zuiverheid en verhoogde energie. Ze dragen een veld bij zich wat herinneringen bij ons naar boven brengt van andere werelden vol liefde en licht die ons ergens zo vertrouwd is. Op aarde leven we in een verdichting, maar deze laten ons de lichtheid van het bestaan weer voelen. Behalve het element water, zijn ze ook verbonden met het element wind. Als een frisse wind waaien ze door ons systeem. Groene Apofylliet resoneert met de overvloedige levenskracht van de natuur. Dit kristal vergroot je levenskracht in je hele wezen, helpt de energieën van wedergeboorte, heling en groei op te roepen. De kleur die ook doet denken aan Smaragd uit Colombia zorgt er tevens voor dat de kristallen zijn verbonden met de Smaragden Straal. Dit is de straal van genezing, verbonden met Aartsengel Raphaël, die je helpt om trouw aan jezelf te blijven, in overgave te leven, liefde te ervaren, de stem van je hart te volgen en je gedragen voelen door zachtheid en geborgenheid. Maar dit kristal is meer dan dat. Groene ‘gem’ Apofylliet piramides dragen het veld van de hoogste mannenhart energie. Tweeling vlammen bevatten deze unieke kleur groen samen met het roze die staat voor de vrouwen energie. Deze kristallen ondersteunen bij het helen van de mannenwond, het gewonde mannenhart op het hoogste niveau, maar de vrouwelijke energie bevindt zich ook in dit kristal, de goddelijke grote moeder energie, welke ondersteunend werkt bij de heling van het mannelijke hart deel. Het mannelijk deel bevindt zich ook in vrouwen en andersom. Dus ook bv de innerlijke gewonde man in de vrouw helen. Maar ook het innerlijk kindsdeel is in dit kristal verenigd. In de vibratie, of trilling waar dit kristal zich bevindt zullen al deze delen elkaar verzorgen en voeden. Dit zal de cirkel rond gaan maken, waarna we steeds meer in heelheid kunnen gaan leven.

Dit was het weer voor deze keer, ondertussen blijven we achter de schermen druk bezig met het uitpakken en prijzen en ook met het op de webshop zetten van een aantal nieuw binnen gekomen stenen en kristallen.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

23, 24 en 25 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

30 september en 1 en 2 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

7, 8 en 9 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

14, 15 en 16 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu