Nieuwe kristallen uit Brazilië en ook uit Madagaskar binnengekomen

Algemeen

In de vorige blog hadden we al verteld dat er een zending nieuwe kristallen uit Brazilië was binnen gekomen. We zijn deze nog steeds aan het uitpakken en prijzen, terwijl er alweer een zending uit Brazilië is binnen gekomen en tussendoor zijn we nog even naar Frankrijk gereden om Madagaskar stenen in te kopen. We proberen echt met de dag te leven en niet in de stress te schieten en gelukkig gaat dit steeds beter haha. Dit moet onderhand ook wel met alle kristallen die ons omringen, met hun wijze, liefdevolle energie die ons dit leren. Zonder oordeel met Engelengeduld doen ze dit.

We worden iedere dag meer bewust van onze patronen en bevrijden ons laagje na laagje van oude angsten en patronen die ons hoogste goed niet meer dienen. Het resultaat is meer en meer innerlijke rust en een gevoel van vreugde en vrijheid, maar ook het bewuster genieten van iedere dag en alle liefde die er om ons heen aanwezig is. Hoe meer je in het Nu kunt leven hoe meer je gewaarwordt. Door al het rennen en vliegen ontgaat je zoveel en dat is zo jammer. Maar ook door in het verleden of in de toekomst bezig te zijn zorgt ervoor dat wat er nu gebeurt ook niet helemaal kan binnenkomen. Wat zijn we toch aparte wezens dat het blijkbaar zo moeilijk is om in het Nu te leven, terwijl juist Nu alles plaatsvindt. Maar we hebben alle tijd, dus kunnen iedere dag oefenen en voor we het weten zullen we ons in een andere dimensie bevinden en niet meer beseffen hoe we geploeterd hebben haha.

Maar voor nu proberen we iedere dag bewust te zijn van waar we blij van worden en wat niet meer fijn voelt en daar na te handelen. Ons leven te veranderen en het pad te lopen van vreugde en moeiteloosheid. Want als we dit gaan leven zal ook onze omgeving veranderen en het leven steeds mooier en gelukkiger worden. Waar we van de week heel blij van werden was het uitpakken van de prachtige kristallen die weer op ons pad zijn gekomen. In deze blog zullen we er weer een aantal opnoemen die inmiddels geprijsd zijn en in de winkel liggen.

In Brazilië konden we een doosje kopen met kleine kristalpuntjes erin die veelal grijze of zwarte inclusies, of fantomen bevatten. Het zijn hele krachtige kristalletjes met een bijzondere energie. Ze hadden een heel mooi verhaal te vertellen en zullen vooral voor mensen die moeite hebben om hun eigen patronen, schaduwkanten te zien, heel behulpzaam zijn. Maar ze zullen ons ook helpen bij de acceptatie van delen die wij nog als ‘donker’ zien, delen waar we niet blij mee zijn. Echt een uniek kristalletje die niet voor niets nu op ons pad komt.

Shadow Stone

Deze unieke kristalletjes uit Brazilië zijn allemaal persoonlijk, zijn allemaal anders. Ze doen precies datgene bij jou wat nodig is, maar vooral op fysiek niveau. Ze zijn heel sterk en heel reinigend. Ze bevatten fantomen en/of inclusies, veelal in grijs en zwart. In het lichaam heb je ook plekken die aandacht nodig hebben, waar blokkades zitten of geen doorstroming is. Deze steen van opruiming helpt deze eruit te werken. Het buitenste laagje laat je lichtlichaam zien, het binnenste is voor de grote schoonmaak. Maar je hoeft niet bang te zijn, het kan lijken alsof deze steen je hele wereld even rammelt, maar tegelijkertijd zorgt deze heel goed voor je. Omdat deze persoonlijk is, doet deze precies wat nodig is en wat je aan kunt. Waar je nu op dit moment tegenaan loopt helpt deze uitwerken, helen. Ook al zijn ze niet altijd mooi of helemaal perfect, daarom zijn ze niet minder. Ze laten zien, waar kijk je naar, kun je naar de steen kijken als naar jezelf. Wat vind je van jezelf nog niet goed genoeg, heb je kritiek op, heb je nog oordeel op zitten. Dat hoeft niet meer op die manier. Dat heet ook opruimen, want opruimen is niet alleen: het is niet goed, dus het moet weg. Want zo werkt het niet. Nee, opruimen is ook acceptatie van je donkere delen, je schaduwkanten. De steen heeft geen kritiek op je, zegt niet dat je nog niet goed genoeg bent, maar hij helpt je daar wel bewust van te worden. Schaduw-werk is het kijken naar wat je nog moeilijk vindt van jezelf. Jezelf helemaal te accepteren, in liefde te kijken naar de delen in je die je niet fijn vindt van jezelf, die je niet meer wilt. Delen die je niet meer dienen, in liefde laten gaan. Eerst het in liefde laten ‘zijn’ en dan in liefde laten gaan. Het hoeft niet WEG. Het is een kristal van acceptatie, wat je veel begrip voor jezelf geeft. Dit kristal helpt je ook naar anderen mensen in liefde en mildheid kijken. Het kristal werkt wel heel snel, kan even alles op zijn kop zetten, maar omdat je dit graag wilt, ben je er klaar voor. Fysiek werkt deze ook krachtig op blokkades op de organen.

In een vorige zending uit Brazilië zaten kleinere kwarts punten met Hematiet stipjes, deze kristallen worden Protector kwarts genoemd. Wij hadden deze nog niet eerder gehad. Nu hebben we er ook grotere punten van binnen gekregen. Zo heerlijk om verschillende maten aan te kunnen bieden.

Protector Kwarts (Kwarts met Hematiet stippen erin)

Protector Kwarts is een uniek, aardend en beschermende kristal uit Brazilië wat weinig gevonden wordt. Het kristal beschermt de aura tegen negatieve energieën en entiteiten. Negatieve energie en emoties, alle emotionele ballast, van het heden of verleden, die ons hoogste goed niet meer dient, helpt dit kristal te verwijderen. Goed hulpmiddel voor therapeuten die mensen helpen met verwerkingsprocessen. Dit kristal helpt hen zich veilig te voelen om deze onder ogen te komen en te kunnen verwerken. Het Hematiet in de steen heeft een uitermate positieve invloed op het bloed en voorkomt dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Protector Kwarts zuivert de aura en helpt het spirituele licht in het lichaam te aarden, tevens helpt het de goddelijke blauwdruk van “heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Dit kristal zorgt ervoor dat je goed in je energie/kracht blijft, in het Hier en Nu bent en niet beïnvloed wordt door situaties van buitenaf. Dit maakt dit kristal bij uitstek geschikt voor hoog-gevoelige mensen. Protector Kwarts helpt de ziel om weer in het lichaam terug te keren na uittreding of spirituele reizen. Dit kristal geeft veel energie en vitaliseert, verjongt en maakt blij. Het werkt ondersteunend voor mensen die zich verloren of hopeloos voelen, het helpt de hoop en het vertrouwen in de toekomst te herstellen en maakt de geest sterker. Het is een goed kristal voor vrouwen die zeer verlegen zijn en zich moeilijk kunnen uiten, door deze steen leren ze hun ‘mannetje’ te staan. Maar natuurlijk geldt dit ook voor mannen. De energie van dit kristal kan een positieve energie geven aan een relatie die een sleur geworden is. Singles kunnen dit kristal gebruiken om aardige, liefdevolle minnaars aan te trekken.  Protector kwarts heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de aanmaak van rode bloedcellen, de bloedkwaliteit, nieren, weefselherstel, psychische onrust en slapeloosheid. Dit kristal helpt ook het evenwicht tussen yin en yang te herstellen.

Een andere steen waar een hoeveelheid nu van is gevonden en die wij ook nog niet eerder gezien hadden zijn clustertjes en puntjes van een Kwarts waarin van alles zit. In Brazilië noemden ze deze Kwarts met Calciet, maar wij zagen ook Lodoliet en Sand including en ook Rutielnaaldjes in de stenen. Tijdens het voelen van de energie kwam de naam Mystery duidelijk naar voren, vandaar dat we de stenen zo genoemd hebben.

Mystery, Kwarts met Calciet, Lodoliet, Sand en Rutiel

Deze kristallen uit Brazilië zijn speciaal, ze lijken Lodoliet kristallen, maar zijn toch anders. Als eerste zegt de steen, ik ben niet te benoemen, ik ben mysterieus. Omdat de steen zoveel meer is dan wat de Braziliaan kwarts met Calciet heeft genoemd, hebben we deze behalve de opsomming van wat we zien, ook maar Mystery genoemd. Sommige zijn clusters, andere selfhealers, maar ze komen ook in losse puntjes voor. Deze kristallen zijn een soort Lodoliet, Sand including en bevatten veelal ook Rutiel. De trilling is hoog en mysterieus. “Ik ben niet echt te plaatsen, ga buiten het hoofd, maar ben te voelen in je hart.” De steen werkt heel krachtig in een ruimte. In bijvoorbeeld een woonkamer, slaapkamer of praktijk zal deze de ruimte energetisch krachtig reinigen. Het formaat maakt niet echt uit, al is de steen klein, deze is toch heel krachtig. Maar ook in je lichaam reinigt, verheldert en verdrijft deze steen negatieve energie. Dit zal ruimte creëren, waarna jij je ruimte kunt gaan innemen. Voor velen zal deze steen ruimte in het hoofd creëren, rust in het hoofd brengen en je verankeren met je centrum. De Rutielnaalden helpen oude patronen door te nemen en te verbinden, uit te lijnen met je hogere zelf, met het hogere wezen dat je bent. Deze steen bevat een volmaakte balans van kosmisch licht, verlicht de ziel, bevordert spirituele groei, reinigt de aura en voorziet deze van energie. Deze heeft een stevige energie die je ankert, die daadkracht bevordert en je helpt om je eigen ruimte in te nemen, je eigen levensenergie en levensritme te leven. Dit kristal aardt lichtenergie op cellulair niveau en brengt verlichting naar alle niveaus van je wezen. Ook werkt deze helend op de etherische blauwdruk. Het Rutiel in de steen resoneert met de zonnevlecht en verbind je met de kracht van de Zon, dit helpt je om meer in je eigen kracht te komen. Fijne steen voor therapeuten, omdat deze de ruimte zuivert, maar ook de negatieve energie die cliënten loslaten filtert.

 Zoals we al zeiden zijn we ook nog even naar Frankrijk vertrokken, heel vroeg op pad en aan het eind van de dag weer terug. Dat vinden we fijner dan overnachten. Het is op dit moment iedere keer weer afwachten wat er aangeboden gaat worden, want door Covid kunnen de Madagaskar mensen die afwisselend in Europa en Madagaskar wonen niet naar hun thuisland. De grens is daar tot nu toe nog gesloten en het is ook voor hen moeilijker om stenen naar het buitenland te vervoeren. Ook is het best onrustig in het land. Bepaalde gebieden kunnen niet bezocht worden om stenen op te halen, omdat er bendes met rovers zijn die je dan overvallen van alle stenen of geld wat je verdiend hebt. Dus logisch dat ze in deze gebieden dan niet op zoek gaan naar stenen.

We zijn gewend om altijd veel in te kopen van de Madagaskar stenen mits de kwaliteit heel goed is, maar deze keer was het aanbod niet enorm groot, dus gingen we met een minder volle bus naar huis. We waren wel heel blij dat we weer wat Celestien hebben kunnen inkopen. Deze hemelsblauwe Engelensteen is heel erg geliefd en we konden er best weer van gebruiken. We hebben weer in allerlei maten wat kunnen inkopen. Ook weer een aantal hele grote exemplaren met prachtige heldere, diepblauwe kristallen. Deze kwaliteit is er niet altijd en omdat wij verwend zijn kopen we alleen nog als ze zo mooi zijn. Anders liever maar niet, dan wachten we liever tot deze weer gevonden wordt. De prijzen zijn, door Covid en het vervoer wat moeilijker en kostbaarder is, wel wat omhooggegaan, maar dat zij dan maar zo.

Celestien (Engelensteen)

Heeft een hoge vibratie en bezorgt oneindige vrede van het spirituele en brengt u in contact met het rijk der Engelen. Versnelt uw spirituele ontwikkeling en brengt u dichter bij verlichting. Bevordert helderziendheid en de herinnering aan dromen en zuiverheid van het hart. Trekt voorspoed en geluk aan. Heelt de aura. Celestien stimuleert het keelchakra, 3e oog, kruinchakra en de etherische chakra’s boven het hoofd. Hele fijne steen voor in de slaapkamer, healing praktijk of meditatieruimte omdat hij de ruimte schoonmaakt en een bron is van positieve, liefdevolle energie. Dit hoge spirituele kristal wordt ook wel de steen van “het weten” genoemd. Helder weten is een hoge vorm van weten, dit ontstaat door puur vertrouwen in het onderbewustzijn en door geen actie te ondernemen. Doordat Celestien een krachtige vertegenwoordiger van de Blauwe straal is zorgt hij dat je helder horen zal toenemen en werkt hij kalmerend en verkoelend op alle levels. Omdat het ook een communicatie kristal is helpt hij Engelen informatie te vertalen. Dit kristal is verbonden met Aartsengel Rafaël, Meester Hilarion en Lord Maitreya. Celestien is een Lemurisch kristal en is ook hier op aarde om de nieuwe kinderen van het licht bij te staan. Ze is een specialist op het gebied van het etherische energieveld en werd hierom in de tijd van Atlantis geëerd. Deze energie zal na 2013 tot onze beschikking komen. Fysiek is Celestien goed voor onze spijsvertering en ontspant het de spieren. Zeer geneeskrachtige steen.                                                                                             

We vonden in een hoek ook een doosje met daarin verschillende massage staven. Deze hebben we eigenlijk al een aantal jaren niet meer, maar deze doos riep ons echt. Er zitten Rozenkwarts, Bergkristal, Flower Agaat, een paar Maria Magdalena, een paar Perzik Maansteen en een paar in van Merliniet. Niet veel, maar voor de liefhebber of therapeut die deze gebruikt heel fijn.

We hebben ook weer Ammoniet kunnen inkopen. Deze keer supermooie doorgezaagde exemplaren die we per paartje verkopen. We hebben kleine en grotere exemplaren. Ze zijn van een hele mooie kwaliteit. We hebben ook een ander soort Ammoniet ingekocht. Het zijn hele exemplaren met een mooie, ruwe zandkleur. Deze items zijn ook best populair geworden in de interieur wereld. Een mooi object voor in huis.

Ammoniet

Deze Ammonieten zijn iriserend, soms wittig met groenige glans of bruin met een rode gloed. Ammoniet activeert metafysische krachten en interdimensionaal onderzoek. Hij is vooral effectief op de somachakra(haarlijn) en het 3e oog. Hij staat voor het voltooien van een cirkel en een eerste verkenning van een plaats. Hij heeft het pad van de ziel gecodeerd in zich en is een goede ondersteuner van wedergeboorte. Op het spirituele vlak brengt deze steen je diep in je centrum tot voltooiing. Ammoniet activeert persoonlijke kracht en spirituele wil en zet negatieve energie om in een zacht vloeiende positieve spiraal. Op het 3e oog geplaatst heft deze krachtige karmische reiniger mentale obsessies uit vorige levens op. Psychisch stimuleert hij overlevingsinstincten en het besef dat je er wel komt, als je maar volhoudt. Op fysiek niveau is Ammoniet uitstekend voor alles wat structuur en duidelijkheid nodig heeft. Hij verlicht een geboortetrauma die de craniosacrale stroom verstoort en is nuttig bij al het craniosacrale werk. Het is een effectieve aardehealende steen. Feng-shuimeesters noemen Ammoniet de Zeven Kleuren Voorspoed Steen. Volgens hen stimuleert hij de stroom van Qi(levenskracht) door het lichaam. Iedereen zou er volgens hen eentje in zijn huis moeten hebben voor welvaar, gezondheid, vitaliteit en geluk. In een bedrijf voor succesvolle transacties. Als je de steen draagt verleent hij charisma en sensuele schoonheid. Goed voor het algeheel welzijn, een lang leven en celstofwisseling. Behulpzaam bij depressie, osteomyelitis, botontsteking en oorsuizingen. Hij wekt kundalini-energie, verbetert het cellulaire geheugen, stabiliseert de hartslag en verhelpt degeneratieve stoornissen. Hij ondersteunt de schedel en het binnenoor, de longen en de ledematen.

In een andere hoek zag Wim 2 dozen staan met een Spectroliet Labradoriet in een unieke kleur. We hadden deze nog nooit gezien. De basiskleur is meer zilvergrijs groen en het kleurenspectrum is voornamelijk geel/oranje. De trilling is erg hoog en uniek met de energie van de opkomende zon. Een krachtige scheppende energie. We voelden allemaal dat deze echt mee naar Nederland moesten al waren ze hoger in prijs dan de normale Spectroliet Labradoriet. De Madagaskar verkoper vertelde dat ze ook voor Madagskar uniek waren en dat er maar een kleine hoeveelheid van was gevonden, vandaar dat de prijs hoger was. We zijn heel blij met ze.

 Gouden Spectroliet Madagaskar

Deze zeldzame steen van creatie is tot nu toe eenmalig, in een kleine hoeveelheid gevonden. De stenen met een unieke, hoge trilling van deze tijd variëren in kleur van voornamelijk geel/goud tot warm oranje/ brons, met soms wat paars of een andere kleur. De basis Spectroliet Labradoriet kleur is meer grijs dan groen. De steen bevat nieuwe scheppende energie, levensenergie, de energie van creëren. We dienen eerst leeg te zijn alvorens ‘nieuwe’ energie tot ons kan komen, we nieuwe dingen kunnen scheppen, om nieuwe dingen vorm te kunnen gaan geven. De steen bevat de energie van de opkomende zon, de scheppende energie van het 2e chakra. Deze unieke Spectroliet staat voor nieuwe mogelijkheden, kansen, potentieel. Alles ligt open, alsof de zon opkomt en een nieuwe dag te beginnen staat. Alles kan tot je komen. De energie van deze steen helpt ons om makkelijker een veld aan te boren van minder beperkingen, waardoor we een breder blikveld krijgen en meer in mogelijkheden kunnen gaan denken i.p.v. in onmogelijkheden.  Dat er veel meer mogelijk is dan dat wij ons kunnen indenken. Dit veld kunnen we als collectief gaan aanboren als meer en meer mensen zich hiermee gaan verbinden. De zilvergrijze kleur van de basis van de steen helpt je kruinchakra te openen, het is als een zilveren fluïdekoord die je verbindt met de kosmos en je hogere delen. Deze steen zal precies doen wat nodig is. Na het opruimen ontstaat er leegte, waarna alles kan ontstaan, alles mogelijk is. De zon komt iedere dag op, een nieuwe dag, nieuwe kansen, een nieuw begin.

                  

Dit was het weer voor deze week. Zodra we weer van alles hebben uitgepakt, van prijsjes voorzien en de beschrijvingen hebben gemaakt van nieuwe artikelen zullen we weer een blog schrijven.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

25, 26 en 27 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

2, 3 en 4 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

9, 10 en 11 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu