Nieuwe kristallen uit Engeland

Algemeen

Wij zijn, zoals we in de vorige blog hebben vermeld, naar Engeland geweest om stenen, die ik de vorige keer toen ik met het vliegtuig was gegaan heb uitgezocht, op te halen. Maar onze vriend had inmiddels weer zoveel mooie nieuwe kristallen binnen gekregen dat we nog veel meer mee naar huis hebben genomen. Het was een reis met hindernissen. Van een lieve vriendin had ik van te voren al gehoord dat de dag van vertrek astrologisch een aparte dag was, dat de Maan Void of Course stond, ofwel afhoudende maan, dit kan een korte of langere periode zijn waarin de Maan nauwelijks meer verbinding heeft met andere planeten. Deze tussenliggende periode heet Void of Course. De dag van ons vertrek duurde deze periode vrij lang en zou pas ‘s avonds afgelopen zijn. Dit is een astrologische stand waarbij je wordt aangeraden om geen belangrijke dingen te doen, omdat de Maan op dat moment geen kracht kan meegeven aan situaties, waardoor de kans op succes beduidend kleiner is. Ook gaan afspraken vaak niet door, dus we waren gewaarschuwd. Op weg naar de kanaaltunnel zagen we al seintjes die voor ons niet prettig waren, nl dode dieren. We krijgen meestal seintjes van dieren als we op inkoopreis gaan en zoals sommigen al weten is de buizerd voor ons heel belangrijk, hij laat ons altijd veel zien. Nu zagen we toch in België een dode buizerd langs de weg liggen en net toen we heel langzaam reden, dus we konden heel duidelijk zien dat het een buizerd was en later nog een dode vos en een das. Dus we wisten dat er iets aan de hand was, nou dat bleek. Toen we bij de kanaaltunnel aankwamen en we een retour ticket wilde kopen bleek dat niet meer te kunnen. Nieuw beleid door het vluchtelingen probleem. Alleen met een reservering konden we van de treintunnel gebruik maken. Even sloeg de paniek toe. Gelukkig had Cyrille haar iPad bij zich. Toen diende zich het volgende probleem aan, nl betalen, dat bleek dus onmogelijk, zelfs met een creditcard, want er was een Random Reader nodig en deze hadden we nu niet op zak. Gelukkig was Nikki onze redder in nood. Zij heeft toen vanuit Nederland voor ons een boeking gemaakt, maar we hadden natuurlijk geen uitdraai hiervan. Gelukkig kon Cyrille via haar iPad laten zien dat we betaald hadden, dus 2 uur later konden we gelukkig naar Engeland.

Gelukkig stond de maan de volgende dag weer in een positieve verbinding en dat konden we merken. We hebben zoveel prachtige kristallen kunnen kopen dat de moeilijke reis al weer snel vergeten was. We zullen alle stenen die we meegenomen hebben in deze blog vermelden, deze liggen ook as weekeinde van 24 en 25 oktober in de winkel, we zijn dan weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

In de vorige blog hadden we al een Granaten special, nu we hebben weer nieuwe erbij. Van de Almandien hebben we nu een aantal grote ruwe knollen en we hebben nu ook Rhodoliet, ruw granaatjes op matrix en getrommelde exemplaren. De kleur is prachtig en de energie heel liefdevol.

rhodoliet granaat.

Rhodoliet Granaat

rhodoliet granaat trommelRhodoliet ofwel framboosgranaat uit Sierra de las Cruces, Alicante, Coahulia, Mexico is een steen van intuïtie, inspiratie en emotionele heling. De zachte vrouwelijke energie van Rhodoliet geeft liefdevolle inspiratie via je hart en geest en helpt je om overvloed op het emotionele vlak te ontvangen omdat deze Granaat je zelfvertrouwen stimuleert en hij je blij en gelukkig laat voelen. Hij zorgt dat je bewust wordt van je talenten en dat je deze met anderen gaat delen. Rhodoliet moedigt je aan om in liefde, vriendelijkheid en compassie te leven en helpt je spiritueel te groeien. Dit is een hele goede steen voor mensen die seksueel misbruikt zijn en voor hen die zich schamen en schuldig of waardeloos voelen. Hij laat weer licht aan het einde van de tunnel schijnen. Rhodoliet heelt het emotionele lichaam en haalt blokkades weg die er voor zorgen dat je geen liefde kunt ontvangen. Rhodoliet resoneert met het stuit-, hart- en kruin-chakra en is verbonden met beschermengelen en Godinnen energie. Deze steen hoort bij de planeet Waterman en heeft het element vuur in zich. Het is een krachtig talisman die energie versterkt. De steen werkt ondersteunend bij hart en long problemen, zorgt voor gezonde, liefdevolle, romantische seksualiteit en stimuleert je stofwisseling. Hij zorgt voor een toename van sensualiteit en helpt hartepijn te helen. Rhodoliet brengt liefdevolle hartsenergie naar de lagere chakra’s en is daarom heel geschikt om te gebruiken tijdens een zwangerschap.

De volgende steen waar we heel erg blij mee zijn is de Crop Circle Stone. Dit zijn Vuurstenen die gevonden zijn in de krachtige graancirkels in Engeland. Deze stond altijd nog op ons verlanglijstje en nu hebben we er. We hebben onze vriend gevraagd of hij er meer voor ons wilde zoeken, want we denken dat veel mensen deze energie zullen waarderen.

Crop Circle Stones/Graancirkel

Crop Circle Stones zijn natuurlijk vuursteen die gevonden zijn in de graancirkels in Engeland. Ze hebben een zeer krachtige energie, ze zijn volledig opgeladen door de graancirkel en ze dragen de vibrationele patronen van de graancirkels in zich. Tevens dragen ze het bewustzijn en de liefde van Moeder aarde in zich. Haar ziel zal door deze stenen tot je spreken. Haar wijsheid stroomt door deze stenen heen als levend water en haar ritme resoneert in hen. Ze laat ons weten dat ze levend, ontwaakt en bewust van ons is. Je kunt enorme vreugde en liefde voelen doordat je nu een glimp van haar hebt kunnen voelen. crop circle stonesZe nodigt je uit om een soort spiritueel huwelijk via jouw hart met haar aan te gaan. Dit zijn evolutionaire talismannen die je spirituele ontwaken doen versnellen. Ze helpen je ook te communiceren met de makers van de Graancirkel, beschavingen uit hogere dimensies. De vibratie van Crop Circle Stones stimuleren het hartchakra op een diep niveau. Ze stimuleren ook het 3e oog en de kruinchakra’s, waardoor je spirituele vermogens zullen ontwaken. De krachtige energie van de stenen dringen diep in de hersenen en stimuleren de klieren en doen slapende potenties weer ontwaken. Samen met Fenakiet is hij het krachtigste om je derde oog te ontwaken en met Herderiet om de gebieden in de hersenen te ontwaken. De reden van graancirkels is nog een mysterie, maar er wordt gezegd dat deze stenen net zoals de graancirkels zelf, de originele blauwprint van het lot van de mensheid in relatie tot het goddelijke doen ontwaken. Het nieuwe bewustzijn.

Een andere steen die hoog op het wensenlijstje van ons stond is de zeldzame Neptuniet en daar hebben we nu ook een klein aantal van, deze wordt vaak gevonden samen met Benitoïet en de meeste van onze stukjes zijn ook deze combinatie. Het zeldzame Benitoïet hebben we ook los.

Neptuniet

neptunietNeptuniet is een zeldzame steen uit San Benito, Californië, die heel soms samen met Benitoïet gevonden wordt. Neptuniet heeft een natuurlijke affiniteit met de maan en de zee. Neptuniet helpt Moeder aarde omdat deze wordt gebruikt om druk onder water in zee op te heffen die anders grote aardbevingen op het land of in de zee zouden veroorzaken en als gevolg daarvan ook nog een tsunami kunnen veroorzaken. Deze unieke steen helpt om teleurstellingen en illusies te begrijpen in verband met jezelf en met anderen, vooral op spiritueel gebied. Hij helpt je te focussen, te centreren, voorwaarts te gaan en dingen uit het verleden achter je te laten. Neptuniet leert je hoe je de echte werkelijkheid kunt zien, dus achter de sluier te kijken. Psychisch is dit een troostende steen ook in schijnbaar ondraaglijke situaties. Neptuniet is een ideaal hulpmiddel bij het oplossen van woede en wrok omdat hij je laat zien waarom jouw ziel voor een bepaalde ervaring heeft gekozen. Hij helpt je ook je te centreren en om negatieve overtuigingen die je vooruitgang tegenhouden te transformeren. Neptuniet helpt mensen die healen omdat hij je ‘helder weten’ stimuleert en je onderliggende oorzaken achter kwalen helpt ontdekken, maar helpt je ook bij studeren, vooral bij geologie of de kennis van kristallen maar ook bij astrologie. Neptuniet helpt zaken die voor het normale bewustzijn verborgen zijn naar boven te halen. Hij werkt voornamelijk voorbij het fysieke niveau. Omdat de steen kwetsbaar is kun je hem het beste in je omgeving plaatsen, bv op je nachtkastje waar hij zijn positieve energie naar je uitstraalt. Neptuniet in huis geplaatst brengt stabiliteit, biedt bescherming en geeft een veilig en prettig gevoel. Neptuniet is ondersteunend bij tand of kiespijn en geeft kracht aan het spierstelsel. Kan heel goed gebruikt worden bij het behandelen van paarden, het helpt ze om zich weer te verbinden met hun bron.

Benitoïet

Benitoïet is een zeer zeldzame steen uit San Benito, Californië, de mijn is al jaren gesloten. Benitoïet heeft een zeer hoge vibratie, de steen werd altijd beschouwd als een vorm van saffier, maar de microscoop heeft zijn unieke structuur onthuld. Deze steen bestaat uit barium, titaan, fluor, cesium, niobium, mangaan en lithium, die een diepgaand effect op het menselijk organisme hebben. Benitoïet is gevormd in scheuren in serpentijn en is gevonden in een gebied dat ooit deel uitmaakte van het oud Lemurië. Het is een steen van lichtheid en vreugde die astrale reizen vergemakkelijkt en de reis van de ziel onthult. Hij laat je weten of je op het juiste moment op de juiste plaats bent om de missie van je ziel te vervullen. Ook bevordert hij zelfbewustzijn en laat de schoonheid in jezelf en anderen zien. Hij helpt hen of jezelf te accepteren zoals je bent. Benoitoïet helpt paranormale vermogens te activeren, goed bij visualisatie en gedachtenoverdracht tussen partners of in een spirituele groep. Ook wordt de steen gebruikt om contact met buitenaardse wezens te maken. Ervaren therapeuten gebruiken hem om het bio-energetische veld te zien en gebieden met ongemak te herstellen. Zoals alle fluorescerende kristallen werp hij een licht in innerlijke duisternis. benitoietBenitoïet helpt je om psychologische lusteloosheid te overwinnen, scherpt de geest en lost emotionele blokkades op die energie opzuigen. Hij laat alles los wat je een zwaar gevoel geeft, laat je lichtvoetig over de aarde lopen en is dus vooral heel erg goed voor dansers en atleten, omdat hij de lichamelijke en mentale soepelheid vergroot. Leg deze steen in een raster om negatieve energieën te absorberen en te vervangen door opgewektheid. Benitoïet helpt bij het begrijpen en opheffen van de onderliggende oorzaken van ongemak. Goed voor de aders en het bloed en versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

We hebben er ook weer een nieuwe Jaspis bij, nl Flamingo Jaspis. Het zijn hele mooie platte hand-gepolijste stenen net als de Kiwi Jaspis. De kleur is prachtig.

Flamingo Jaspis

flamingo jaspisFlamingo Jaspis is een prachtige koraal, roze, rode met zwarte steen die heel veel voeding geeft, hij biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Hij vergroot je invoelingsvermogen en schenkt wijsheid. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Flamingo Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Deze Jaspis brengt je in balans en maakt je vastberaden. Hij geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden. Tevens bevordert hij de belangstelling voor anderen, zorg en intuïtie zonder het belang voor jezelf uit het oog te verliezen. Hij ondersteunt bij problemen zoals onbeantwoorde liefde, afhankelijkheid en bij verslavingen. Flamingo Jaspis helpt je te vergeven en leert je weer van je zelf te houden, maakt je krachtiger en meer in balans. Een beschermende en aardende Jaspis die toch ook verbinding maakt met de hogere intuïtie. Beschermd tegen electrosmog en straling en werkt ondersteunend bij langdurige ziekte, spijsverteringsproblemen en problemen met de geslachtsorganen. Flamingo Jaspis werkt aardend en geeft daadkracht, is goed voor het basis chakra, maar ook zorgt hij voor vreugde, eigenliefde en liefde voor de ander omdat hij ook met het hartchakra verbonden is. Deze steen helpt bij problemen van het endocriene systeem, de uitscheidingsorganen en helpt het hormonale evenwicht te herstellen.

De zeldzame Cryoliet uit Groenland was helaas uitverkocht, maar nu hebben we weer een aantal stukjes gevonden en wat meer van Cryoliet met Sideriet, dit is echt een fantastische combinatie.cryoliet kopie

Cryoliet met Sidderiet
cryoliet met sidderietDe mijn in Groenland waar deze zeldzame steen is gevonden is inmiddels gesloten. De energie van de steen richt zich direct tot wat je op dit moment in je evolutie het hardst nodig hebt, het ontwaken van je bewustzijn voor de intelligentie van het hart en dat verbinden met de ontwikkelde delen van onze hersenen. Cryoliet stimuleert krachtig het 3e oog en de prefrontale cortex van de hersenen. Ook stimuleert het je hart en kruinchakra en verbindt deze met het 3e oog waardoor je innerlijk beter kunt zien. Tevens opent het de kanalen van innerlijk weten van het hart. En aangezien het weten van het hart verder reikt dan tijd en ruimte kunnen we in principe door de verbinding tussen denken en hart gebeurtenissen in de toekomst voorzien. Cryoliet activeert deze slapende, maar zeer reële verbinding. Je wordt bewust en zal je voortdurend van moment tot moment over geven aan de wijsheid van het hart, wat gelijk staat aan overgave aan het Goddelijke Plan. Deze overgave betekent in feite een bevrijding, want je komt tot het besef dat jijzelf en het Goddelijke Plan één en dezelfde zijn. Tevens zorgt Cryoliet voor moed, zuiverheid en heft besluiteloosheid op. De steen helpt je zien wat er moet gebeuren en geeft innerlijke kracht en vastberadenheid om het te doen. Het helpt je ook om de hoogst mogelijke leraren en gidsen aan te trekken. Heel krachtig samen met Star Hollandiet omdat beide stenen je ware identiteit ontsluiten en je potentieel in vervulling laten gaan. Moldaviet versterkt deze beide ook nog. Samen met visionaire stenen zoals Fenakiet, Natroliet, Scolesiet, Herderiet en Azeztuliet worden latente vermogens van het hogere denken geactiveerd. De liefdesenergie die Cryoliet uitstraalt is de transcendente vibratie van Goddelijke Liefde, die een stapje hoger staat dan de menselijke liefde. Wil je deze twee met elkaar vermengen, gebruik er dan een hartsteen zoals Morganiet of Rozenkwarts of Roze fluoriet bij. Op energetisch niveau kan Cryoliet helpen bij hersenfuncties, problemen met maag, darmen, de ziekte van Crohn of zenuwstelsel, bij bloedarmoede, aandoeningen van de schildklier en botten en bij huiduitslag. Maak een elixer alleen via de indirecte methode.

Sideriet zorgt voor het uitlijnen van alle lichamen, zowel het fysiek als de etherische. Tevens alle chakra’s en meridianen worden door deze steen op één lijn gebracht. Door de steen alleen al in je aura te houden gebeurt dit automatisch. Sideriet helpt je assertief te zijn bij mensen die proberen je leven te overheersen. Krachtige steen die je helpt het werk te gaan doen waar je hart of talent ligt. De steen laat het positieve in je naar boven komen en helpt je om krachtig in het leven te staan. Sideriet is verbonden met het Meestergetal 44. Behulpzaam bij de opname van Calcium, Magnesium en IJzer. Ondersteunend bij osteoporose en bloedarmoede.

Een andere steen die Wim in een doosje in het magazijn tegenkwam en die hem heel erg raakte heet Ilvaiet, dit is een zeldzame steen die op de zelfde plekken gevonden wordt als onze Sirius Zielkwartsen uit Mongolië. Deze Ilvaiet heeft een unieke energie die een klein aantal mensen zal roepen, dit is geen steen die een grote massa aanspreekt, maar dat vinden wij nu juist zo leuk. De combinatie van unieke kristallen en die waar heel veel mensen blij van worden.

Ilvaiet

Ilvaïet is een zeer zeldzame steen uit de Huanggang mijn in Chifeng-Binnen Mongolië. Dit bijzondere kristal zorgt voor volharding en maakt je geduldig, tevens bevordert het de informatiestroom via je Hogere Zelf. Hij leert je dat succes komt als je maar geduldig bent en stimuleert je om naar de waarheid te zoeken. Ilvaiet zorgt ervoor dat je geaard en gecentreerd blijft en haalt je creatieve talenten naar boven omdat hij je toegang biedt tot informatie van je hogere zelf en hogere werelden. Het maakt je zintuigen gevoelig, lijnt alle subtiele lichamen uit en maakt je emotioneel stabieler. ilvaietHij is verbonden met het Meestergetal 33. Ilvaiet zorgt dat je je voldaan voelt. Deze steen werkt ondersteunend bij koorts, diarree, bloedingen en zweren, ook maagzweren. De steen wordt ook gebruikt bij hepatitis.

Een volgende voor ons ‘nieuwe’ steen die we in het magazijn, tussen de oude voorraad tegenkwamen is Bruciet, het was deze reis weer echt schatgraven en boven verwachting kwamen al deze unieke stenen en kristallen uit hun doosjes springen en riepen: neem mij mee.

Bruciet

bruciet blauw lightBruciet is ideaal als je aan een nieuw project gaat beginnen, of bij een nieuwe relatie omdat deze steen een pure energie in je wakker maakt, een oneindige vlam die ervoor zorgt dat je krachtig voorwaarts kunt blijven gaan. Bruciet is een steen van doorzettingsvermogen die je helpt je doelen te bereiken en relaties te laten slagen, eigenlijk helpt hij je om je pad te bewandelen, de doelen die je gesteld hebt te bereiken. Bruciet helpt je om te gaan met mensen die veranderlijk of besluiteloos zijn, maar ook om afscheid te nemen van situaties en personen die niet meer in je leven passen, oude energieën. Hij schenkt de mentale flexibiliteit om de wendingen van intuïtieve denkprocessen te volgen en leidt tot diepe inzichten. Deze steen wordt ook gebruikt om op een stabiele manier ideeën en idealen uit te wisselen, hij maakt verhitte discussies zachter en zorgt voor een hele fijne energie in een groep, zodat de een groep op een fijne manier met elkaar kan discussiëren. Ook helpt hij je om inzicht te krijgen in jouw relatie met de ander, de karmische verbindingen die je bij elkaar hebt gebracht en het waarom, zodat je deze kunt begrijpen en/of uitwerken. Bruciet kan helpen meervoudige persoonlijkheidsstoornissen te stabiliseren doordat hij je op één persoon tegelijk helpt te focussen en helpt de wortels te onderzoeken, daar waar het trauma begon waardoor de stoornis ontstaan is en tevens kan het behulpzaam zijn bij het in evenwicht brengen van de bipolaire hoogte- en dieptepunten. Bruciet is ook een hele goede steen om mensen die bij een zielengroep horen weer te verenigen, hij zorgt voor een samenhangend doel. Bruciet ondersteunt je als je last hebt van afzettingen in slagaders en bij een te hoge alkaliteit in het lichaam, helpt spieren soepel te houden en reguleert de lichaamstemperatuur. Hij wordt ook gebruikt als je last hebt van je ingewanden, blauwe plekken en bij infecties. Bruciet geeft kracht tijdens het herstel proces van een ziekte.

De volgende steen die we noemen was er ook eentje van een verlanglijstje, maar tot nu toe nooit gezien en dat is Afghaniet. Deze steen is familie van Lapis Lazuli, maar heeft toch een andere energie.

Afghaniet

Afghaniet werd ontdekt in 1968 en genoemd naar het land van ontdekking, Afghanistan. Afghaniet is een steen met een hoge vibratie die multidimensionaal reizen versterkt en die je helpt weer in contact te komen met de hoogste bronnen, zoals Engelen en Lichtmeesters. Hij activeert het derde oog chakra waar hij helderheid brengt en oorzaken van problemen laat zien, maar activeert ook de wenkbrauw-, alta-major-, kruin-, zielenster- en sterrenpoort-chakra, zodat de ziel zich volledig bewust is van de dimensie waarin ze actief is. Afghaniet helpt je tevens om met beide benen op aarde te staan en laat je zien dat persoonlijke beperkingen een illusie zijn en dat je deze gemakkelijk kunt vervangen door de energie dat alles mogelijk en beschikbaar is. Hij helpt je om het pad van je ziel te gaan en onverschrokken het onbekende tegemoet te treden, maar ook maakt hij je zacht en helpt bij het loslaten van controle en van problemen, laat het universum met oplossingen komen. Afghaniet geeft toegang tot de Akasha kronieken en bevordert het terughalen van fragmenten die buiten de aardse tijd en ruimte worden gehouden en integreert het volledige spectrum van ziel en geest. Hij stimuleert de communicatie van de diepste gedachten en gevoelens en bevordert empathie en intuïtief begrip voor de visie van een ander. Uitstekende steen om harmonie in een groep te creëren, hij versterkt telepathie waardoor de groepsgeest eensgezind wordt. Afghaniet is een uniek kristal dat met heel zijn wezen wenst en helpt om het oorlogs-gen uit het menselijk DNA te verwijderen. Gebruik hem samen met het Meesterkristal de Trigonic om een elixer te maken om deze energie te verspreiden in de wateren van onze planeet. Als je de steen in een raster op een landkaart legt, kan het zorgen voor vrede en verzoening bij etnische conflicten of territoriale geschillen. Afghaniet helpt bij het oplossen van conflicten in je psyche en leert je dat vrede in jou en de wereld pas mogelijk is als de innerlijke vrede in je hart stevig in je wezen is verankert en dat je deze uitstraalt naar ieder mens op aarde waardoor er uiteindelijk vrede op onze Moeder aarde kan zijn. Geeft verlichting bij pijnen, vooral hoofdpijn en migraine die het gevolg zijn van psychische blokkades. Geeft verkoeling bij koorts en helpt spasme in handen te verminderen. Afghaniet resoneert met het Meestergetal 44.

Regelmatig werd er gevraag of we al weer Sichuankwarts of Tibetaans kwarts hadden, we waren na onze inkoop in Amerika al na een paar maanden uitverkocht, maar gelukkig hebben we nu weer kleinere kristallen in onze collectie. In Amerika gaan we waarschijnlijk weer de grotere kristallen tegenkomen.

Sichuankwarts of Tibetaans kwarts

Omdat de bergen zo hoog zijn kunnen alleen Tibetanen deze unieke kristallen mijnen. De Himalaya’s zijn een heel krachtige spiritueel centrum van Moeder aarde. De wezens die met deze kristallen verbonden zijn, zijn zeer hoog geëvalueerd. De kristallen zijn eonen lang voor ons verborgen gehouden door oude wijze beschermers. De Tibetanen die deze stenen mijnen zeggen dat ze miljoenen jaren geleden door sterrenwezens op aarde geplaatst zijn, net zoals lemurisch zaad kristallen en dat het nu tijd is dat ze gevonden worden. Met deze steen heb je makkelijker toegang tot de Akasha kronieken en hij resoneert met de oude heilige esoterische kennis en cultuur van het Oosten. Sichuankwarts heeft een zeer hoge vibratie die geest en materie integreert. Hij wordt gebruikt bij (shamanistische) rituelen, healing, meditatie, channeling en hij activeert de genezende eigenschappen van andere kristallen. Ook creëert de steen een bol van beschermend licht om je lichaam. Hij verbindt de voorhoofd- en kruinchakra’s en opent deze. Hij geeft innerlijke visie en stimuleert helder-zien, telepathie, zielencommunicatie en contact met gidsen en wezen uit de hogere dimensies. Spiritueel is Sichuankwarts verbonden met de Witte Vlam van zuiver bewustzijn. Ondanks de hoge vibratie geeft dit kristal door de inclusies van koolstof of hematiet een enorm gevoel van aarding. De wezens verbonden met dit kristal werken via je basis chakra omhoog tot je hogere etherische lichamen, ze schonen ze op en lijnen ze uit. Tijdens healing harmoniseert hij de verfijnde lichamen met het fysieke lichaam en overbrugt energiekloven langs de chakralijn en ruimt chakra blokkades op. Emotioneel doorbreekt hij ingesleten patronen, afhankelijkheidsrelaties en wijst op oorzaken van psychosomatisch ongemak. Hij geeft diepe healing van de biomagnetische mantel, de etherische blauwdruk en zorgt voor multidimensionale cellulaire regeneratie. sichuan kwarts cluster.Het is een echte Meestergenezer die diepe fysieke genezing op gang brengt, heel krachtig samen met andere stenen die bij een specifiek proces horen, kies deze op je gevoel. Doordat het dubbeleinders zijn kan de steen aan beide kanten tegelijk energie opnemen en uitstralen. Ze zijn heel nuttig bij healing omdat ze negativiteit absorberen en helpen verslavingen te overwinnen. Ze integreren voorheen geblokkeerde delen van het zelf. Hij helpt je om je te centreren. Het is een zeer krachtig kristal om elektromagnetische vervuiling of radioactiviteit op te schonen. Hij brengt energiemeridianen op één lijn, stimuleert het cellulair geheugen waardoor de cellen weer volgens de originele blauwdruk uitgelijnd worden en zorgt voor multidimensionale healing.

Als laatste willen we als klap op de vuurpijl de meest zeldzame Fluoriet die er is willen noemen, de Blue John die in Engeland gevonden wordt. Er hadden wel eens klanten om deze extreem zeldzame steen gevraagd, maar tot nu toe konden wij er niet aankomen. Onze vriend is ook al jaren bezig om deze steen te kunnen kopen en zelfs terwijl hij een Engelsman is, die veel contacten heeft was het hem tot nu toe niet gelukt. Wij voelen ons heel erg blessed dat hij de helft van de bescheiden hoeveelheid die hij had kunnen kopen aan ons heeft willen verkopen. Van de rest gaat hij sieraden laten maken.

blue john fluoriet

Blue John Fluoriet

Blue John is een zeer zeldzame Fluoriet uit Derbyshire, het is de enige fluoriet die de kleur blauw bevat zonder groen erin. Ze bevatten ook de kleur wit en geel. Buiten alle eigenschappen van ‘gewoon’ Fluoriet is Blue John is een perfecte steen voor hoog sensitieve mensen of mediums die te veel hebben gegeven of die teveel van anderen opnemen. Hij geeft je weer kracht, gezondheid en energie. Dit is een katalysator voor persoonlijke groei, hij moedigt je aan te experimenteren, te groeien, maakt je spontaan en hij helpt je te begrijpen. Het is een krachtige leraar die ook helpt bij het reizen buiten je lichaam en helpt je innerlijke krachten te ontwaken en wat je wenst te manifesteren en tevens helpt hij om bewust contact te maken tussen het zelf en ons etherisch dubbel. Samen met Magnetiet helpt hij de ruggengraat uit te lijnen. Blue John is hoofdzakelijk verbonden met het derde oogchakra, de zonnevlecht en met de kruinchakra’s. Hij resoneert met het teken Schorpioen. Hij wordt gebruikt voor planetair bewustzijn en helpt de stratosfeer van de aarde te helen. Hij laat je als een toeschouwer in de toekomst kijken en leert je te leven volgens je hoogste goed. Zeer krachtig bij vermoeidheid en behulpzaam bij het opnemen van mineralen. Ondersteunend bij koorts, onderkoeling en pijnlijke gewrichten en spieren.

Nu zullen we nog een opsomming geven van de rest van de stenen die we misschien in een volgende blog in het zonnetje zullen zetten.

Voor de liefhebbers van Fenakiet uit Birma hebben we nu een klein aantal extreem grote exemplaren. Veelal dubbeleinders en door hun grote formaat ontzettend krachtig.

We hebben ook een aantal ruwe stenen nu van Amazoniet, grote ruwe stukken van Oregon Opaal, weer een paar grotere ruwe stukken Vivianiet uit Australië, mooie ruwe stukken hemelsblauwe Hemimorfiet, grotere ruwe stukken van Clevelandiet, ruwe Apatiet uit de Yates mine in Canada, als laatste hebben we ook weer nieuwe stukjes groene Kyaniet, gelukkig wat groter dan die we hadden.

Voor de liefhebbers hebben we nu ook ruwe gele Safiertjes in onze collectie, ze zijn gelukkig heel erg betaalbaar.

Van trommelstenen hebben we nu buiten de ruwe variant ook getrommelde Psilomelane, echt heel mooi getrommeld. Waar we ontzettend blij mee zijn is de mooiste getrommelde Celestien die we ooit gezien hebben. Deze prachtige Engelensteen is meestal een beetje dof als ze getrommeld zijn, maar dit zijn net juwelen, glashelder blauw en energetisch heel krachtig.

celestien getrommeld

Als allerlaatste willen we een paar carvings die we gekocht hebben via een foto laten zien. Zoals onze vaste klanten weten verkopen wij de laatste tijd geen schedeltjes of andere ‘carvings’ meer, maar we zeggen altijd dat als iets ‘roept’ dat we het dan meenemen. Nu waren dat 3 Eenhoorns, eentje is van Turkoois, de andere van Rozenkwarts en de laatste van Obsidiaan.

carving 1hoorn obsidiaan carving 1hoorn rozekwarts carving 1hoorn turkooisEen Eenhoorn of Unicorn is een mytisch dier dat sinds de oudheid wordt beschreven als een paar met een lange, puntige hoorn op zijn voorhoofd. Dit dier wordt vooral geassocieerd met onschuld, heiligheid en zuiverheid. De Eenhoorn is naar verluidt alleen te vangen door iemand met een zuiver hart. In sommige verhalen wordt de eenhoorn als personificatie van Christus beschouwd. De Eenhoorn staat dus symbool voor kracht, puurheid, gezondheid, geluk, vernieuwing en zuiverheid. In een hogere dimensie bestaat dit dier ook gewoon op onze aarde. Er wordt gezegd dat ze zich ook rond de berg Mount Shasta bevinden, de berg waar de Lemurische beschaving zich van binnen bevindt. De Eenhoorns komen samen met de Elfen en Feeën uit het koninkrijk van de Natuurgeesten of Deva’s. De Eenhoorn is bijzonder fijngevoelig en sterk, maar tevens kan hij onopvallend zijn krachten uitstralen. Als je met de energie van de Eenhoorn werkt kun je zonder dat anderen dat merken negatieve energie direct reinigen en een trilling van harmonie verspreiden. Eenhoorns spreken regelrecht vanuit de ziel dus hun boodschappen zullen altijd oprecht zijn. Ze geven je de kracht om jezelf in het licht te zetten en steeds opnieuw te vernieuwen. Ze leren je te observeren en tegelijkertijd beschermen ze je tegen duistere invloeden.

We hebben ook nog 2 setjes carvings van een koppel Chinese eendjes van Rozenkwarts en van Labradoriet op een blad van een dotterbloem.

carving eendjes rozekwarts

Regelmatig wordt er aan ons gevraagd of wij de blog niet kunnen opsturen, maar tot nu toe ging dat niet, alleen iedereen die ‘vrienden’ van het Lichtpuntje is via Facebook kreeg een melding. Maar nu kunnen we de blog als nieuwsbrief naar je versturen als je ‘nieuwsbrief’ aanklikt op de pagina ‘contact’ en dan het formulier invult. Dit is dus een leuke extra service erbij voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de nieuwe kristallen die wij binnen krijgen.

Je kunt ook op deze link klikken:

Menu