Nieuwe kristallen

Algemeen

Wat een drukte, even van alles tegelijk hier in het Lichtpuntje. De plaats achter de winkel waar we altijd werken staat vol met dozen die we nu allemaal aan het uitpakken en aan het prijzen zijn. Het is weer alle hens aan dek op dit moment. Iedereen is druk aan het prijzen want eind juni komt er nog een container Madagaskar stenen bij onze vriend binnen en een week later gaan we al weer naar de beurs in Frankrijk. We weten nu al bijna niet meer waar we alles laten moeten en zo klein wonen we toch niet, ha ha. Maar als je de kans krijgt om mooie kristallen voor een goede prijs in te kopen, dat weten we inmiddels uit ervaring, dan moet je niet aarzelen want later zijn ze er vaak niet meer. Dat was nu ook weer het geval bij onze vriend uit Madagaskar. Hij had de kans om de voorraad Fairy Dream die er in Madagaskar nog was gevonden in te kunnen kopen. Hij had maanden geleden een appje gestuurd of wij ze nog wilden. We sprongen een gat in de lucht want deze steen is zo bijzonder en liefdevol en spreekt zoveel mensen aan. We hebben hem gevraagd of ze zoveel mogelijk kleinere exemplaren ervan wilden maken en dat is dus gelukt. We hebben nu een grote collectie Fairy dream kristallen in de winkel, hele mooie grote, maar ook kleinere Freeform en ook grote knuffel- of trommelstenen. Afgelopen weekeinde waren we al vroeg in de morgen begonnen met de dozen uit te pakken en snel wat te prijzen. We hadden hier tijd voor omdat het door het mooie weer rustig in de winkel was. We konden het niet laten om aan de klanten die er waren ze te laten zien. Zo leuk om mensen blij met hun nieuwe schatten weg te zien gaan. Wat hebben we toch heerlijk werk.

Eigenlijk waren we van plan om een blog te schrijven over alle nieuwe trommelstenen die we de week hiervoor ingekocht hebben, maar blijkbaar willen de Madagaskar stenen eerst, want die rollen uit de ‘pen’, toetsenbord in de moderne tijd ha ha. Dus de trommelstenen, die al wel bij ‘nieuwe kristallen’ op de site staan, worden volgende keer in het zonnetje gezet. Daar zitten er ook een aantal bij waar we al lang op zoek naar waren en we een gat in de lucht sprongen dat we ze nu weer hebben, maar dit dus later.

Dus als eerste deze heerlijke en o zo mooie steen met al zijn schakeringen en patronen, de Fairy Dream, een combinatie van Jaspis, Agaat en Chalcedoon. Iedere steen is anders omdat de samenstelling per steen verschillend is en ze dus energetisch ook allemaal iets anders aanvoelen. In Madagaskar worden veel stenen gevonden en van heel veel stenen is er daar enorm veel van, maar deze is echt zeldzaam. De steen is tot nu toe nog maar op één plek gevonden. We hebben hem ook nog nooit bij een andere Madagaskar handelaar gezien.

Fairy Dream uit Madagaskar

Fairy Dream is een naam die wij gegeven hebben aan een prachtig nieuw gevonden steen in Madagaskar. Het is een combinatie van Agaat, Jaspis, Chalcedoon in kwarts. Deze steen uit het magische Madagaskar, met zijn prachtige natuur is verbonden met natuurwezens zoals Elven en Feeën.  Fairy Dream is een sjamanensteen die je helpt je dromen te duiden en indien nodig te veranderen. Hij helpt je ook je dromen op aarde te gaan leven. Dit unieke kristal dat prachtig is om te zien verbindt de onderste drie chakra’s met het kruinchakra. Zo kan informatie en inzichten makkelijk in het lichaam geaard worden en deze nieuwe wijsheiden in praktijk worden gebracht. Tevens helpt deze bijzondere zeldzame steen je in contact met je hogere zelf te komen, met wie jij eigenlijk in zijn totaliteit bent. Fairy Dream zijn bijzonder liefdevolle en voedende stenen. Deze voedende steen geeft troost, werkt kalmerend, ondersteunt in tijden van stress en beschermd tegen angsten.  Hij zorgt voor acceptatie en zelfvertrouwen, helpt je concentreren en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Hij helpt woede te genezen en geeft moed om opnieuw te beginnen. Hij verenigt alle aspecten van het leven. Het is een steen met grote helende eigenschappen die sjamanistische reizen bevordert en dromen helpt herinneren. Fairy Dream beschermt en verwijdert negatieve energie, brengt je in balans en maakt vastberaden. Geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken. Deze prachtige steen verbindt je met de eenheid van het leven.

Als tweede hebben we weer wat van de unieke Sacred Heart kristallen ingekocht. We hadden er niet veel meer van, nog een aantal grote bollen en een paar trommelstenen. We hebben nu ook weer kleinere bollen en ook een aantal enorm grote vlammen. Deze steen ontroerd ons enorm. Zo prachtig en liefdevol van energie en zo mooi om te zien. Deze grote vlammen zijn eigenlijk enorme stukken helder bergkristal met daarin al die schakeringen van geel, oranje, rood, soms zelfs wat roze. Eigenlijk is de schoonheid en de energie gewoon niet in woorden te omschrijven. Ieder kristal is ook totaal anders omdat de samenstelling en het kleurenpallet per steen verschilt.

Sacred Heart Crystal

Sacred Heart Crystal is een naam die wij geven aan een heel bijzonder combinatiekristal, het is een combinatie van Pink Fire Azeztuliet met een Golden Healer en Maria Magdalena kristal. Dit prachtige kristal geeft toegang tot het Vuur van Divine Love, tot Goddelijke Liefde, welke zich in het centrum van ons hart bevindt. Deze unieke steen helpt je om dit licht in jou te doen ontwaken waardoor je hart krachtig wordt en je liefde in kracht zal toenemen. De liefde voor jezelf, maar ook de liefde voor alles om je heen. De liefde van je heilige hart die zich iets boven je hartchakra bevindt. Dit is de zetel van je Goddelijke Zelf van waar Innerlijke Wijsheid en Waarheid zich bevindt. Als deze plek is geactiveerd zal het Roze Vuur hier altijd uitstralen en alles om zich heen zegenen, helen en doen ontwaken. De steen zorgt voor passie, moed en liefde, voor de expressie van onvoorwaardelijke liefde. Tevens is het verbonden met de zachte liefdevolle vrouwelijke energie, de straal of Vlam die verbonden is met de lijn van Godinnen zoals Maria, Isis en Quan Yin die door deze kristallen heen werken. Ze hebben een reinigend en helend effect op de ziel en alle lichamen. Ze werken via het licht van ‘Al Wat Is’, doorbreken oude patronen en verbinden je met het hoogste niveau van wie jij bent. Oude, beperkende denkpatronen worden in het licht van dit kristal getransformeerd, vitaliteit neemt toe en je hart zal vol vreugde zijn. Dus heel goed bij het helen van traumatische ervaringen of bij schuldgevoelens. Dit kristal geeft diepe innerlijke vreugde. Het opent het ‘innerlijk weten’ en helpt ons herinneren dat liefde onze basis is, onze levenskracht en de drijvende energie van ons Universum. Dit kristal straalt tot in onze cellen en leert dat liefde de sleutel tot genezing van lichaam en ziel is, daardoor is dit Sacred Heart Crystal een echt Nieuwe Tijdskristal. Het kristal is verbonden met alle chakra’s van het eerste tot de kosmische, het zorgt ook voor een krachtige verbinding tussen ons aardse deel en het Goddelijk deel dat we in wezen zijn. Het helpt ons weer herinneren en om in onze werkelijke creatiekracht te stappen en te gaan leven wie we werkelijk zijn. Dit is een prachtig Meesterkristal dat nu is gevonden omdat het ons kan helpen de Nieuwe Aarde gestalte geven.

Buiten deze twee voor ons oude bekenden, hebben we ook een aantal voor ons en onze vriend, ‘nieuwe’ exemplaren ingekocht. Nieuw is eigenlijk een hele vreemde benaming voor stenen en kristallen die al miljoenen jaren oud zijn. Maar soms komen ze voor het eerst boven de aarde of soms hebben wij ze nog nooit gezien. We hadden al trommelstenen in de winkel van Paarse Chalcedoon, deze zijn ooit in Afrika gevonden, maar nu dus hebben we werkelijk prachtige exemplaren uit Madagaskar. Eén hele grote, één middelgrote en een groot aantal handformaat freeform. Wat een prachtige en krachtige steen. Sommige zijn dieppaars en andere meer violet.

Paarse Chalcedoon

Dit is een steen van de pure violette vlam of straal die verbonden is me de energieën van St-Germain. Dit maakt de steen tot een krachtig middel voor zuivering en reiniging van het auraveld, maar ook tot een goede beschermsteen. Het verwijdert negatieve aanhechtingen uit zowel dit als uit vorige levens. De violette vlam verbindt je hogere zelf met je lagere zelf door een straal violet licht via je kruinchakra binnen te laten komen, deze reinigt je diep vanbinnen waardoor je ware zelf steeds helderder tevoorschijn komt. Met deze steen heb je ook toegang tot de Akasha-kronieken en oude kennis uit vroegere beschavingen. Tevens helpt hij je om zielsverwanten of je tweelingziel aan te trekken. Samen met Fenakiet werkt de steen nog krachtiger om helderziende vermogens te ontwikkelen, terwijl met Moldaviet het proces van omvorming van het lagere zelf versnelt. Dit is een hele krachtige steen om bewust mee door de droomstaat te reizen en om het chakra van het 3e oog te reinigen en in evenwicht te brengen. Paarse chalcedoon kan kinderen die over heldere en intuïtieve vermogens beschikken op hun gemak stellen en zich meer beschermd laten voelen. Heel goed om mee te mediteren, vooral voor mensen die tijdens meditatie snel in slaap vallen. Ook goed bij narcolepsie en andere slaapstoornissen.

  

Nieuw is ook een steen die ze in Madagaskar Pinguin Agaat noemen. Deze steen, die we alleen in middelgroot freeform model hebben is in de kleuren zwart/wit, dus vandaar de naam. Het zijn echt ‘plaatjes’ om te zien. Ze hebben allemaal verschillende patronen en soms ook banden.

Pinguïn Agaat

Pinguïn Agaat is een steen die gevonden is in Madagaskar. Het is een aardende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Werkt kalmerend, rustig aan, maar geeft veel kracht. Zorgt voor acceptatie en zelfvertrouwen. Pinguïn Agaat zorgt voor een betere concentratie en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Geneest innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Het zwart/wit van de steen symboliseert yin en yang. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Pinguïn Agaat biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Spiritueel verhoogt deze Agaat het bewustzijn en verbindt u met de eenheid van het leven. Hij beschermt de aura en transformeert negatieve energie. Pinguïn Agaat stimuleert ook het kruinchakra. Hij harmoniseert de relatie tussen fysieke en fijnstoffelijke lichamen.  Her-programmeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Tevens helpt deze Agaat negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. De steen geeft troost bij panieksituaties, verdriet, of na een verlies, bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare. Goed voor de spijsvertering, de maag, ogen en de baarmoeder. Ondersteunt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en helpt bij huidaandoeningen.   

Ook nieuw voor ons is wat men in Madagaskar Zebra Jaspis noemt. Deze is heel anders om te zien dan de bekende Zebra Jaspis. Deze is prachtig veelal roze van kleur, soms met beige tinten. Maar wat vooral opvalt zijn de prachtige streeppatronen. Het zijn kleine kunstwerkjes om te zien.

Zebra Jaspis

Zebra Jaspis uit Madagaskar is een hele bijzondere en prachtige steen. Deze Jaspis helpt je om je te verbinden met het bewustzijn van de aarde en alle niveaus van Godinnenenergieën. Deze prachtige liefdevolle steen kan ook worden aangewend om de leylijnen die het meridiaanstelsel van de aarde zijn te vinden. Zebra Jaspis geeft je een hogere graad van harmonie tussen lichaam en geest waardoor je meer levensvreugde gaat uitstralen. Zebra Jaspis kan ook innerlijk(sjamanistische) reizen vergemakkelijken, maar ook ‘reizen’ naar de vele krachtplekken op aarde en zelfs door de tijd heen naar oude beschavingen, ook helpt het dromen te herinneren. Deze Zebra Jaspis geeft veel voeding en liefde en biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Heel erg goed voor Nieuwetijds kinderen; geeft moed en steun om weerbaar te zijn in moeilijke situaties. Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Het brengt je in balans en maakt vastberaden. Zebra Jaspis geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden. Deze aardende Jaspis geeft een veilig en beschermd gevoel en beschermt je voor invloeden en energieën van buitenaf. Tevens geeft deze vreugde en daadkracht. Zebra Jaspis is verbonden met de basis chakra’s, maar ook met het hartchakra. Goed bij electrosmog, straling, langdurige ziekte, spijsvertering en problemen met de geslachtsorganen. Ondersteunt de zwangerschap, vooral in de eerste drie maanden. Ook goed voor maag, gal en nieren.

Als laatste hebben we een heel klein aantal stenen die bestaan uit Golden Healer met Epidoot erin. Het is een nieuw gevonden combinatie.

Golden Healer met Epidoot

Golden Healer met Epidoot is een prachtige combinatie van goud/geel met groen. Deze steen verbindt je zonnevlecht met je hartchakra en helpt je in liefde te leven vanuit je gevoel. Het Golden Healer deel van dit kristal geeft een hoge vibratie en is afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele, oranje gloed heeft. Het is een Meester Kristal en healer die spirituele overvloed brengt en de healing power van kwarts naar een ander niveau brengt. Het kristal helpt je om het Christusbewustzijn op aarde te leven zodat jouw hele wezen helpt Moeder Aarde te ascenderen. Het draagt ook de Goddelijke essentie van Al dat Is en bevat een hoge concentratie van de Universele levenskracht of Qi. Deze zeer actieve steen geeft kracht en creëert een multidimensionaal energetisch grid om de aarde. Golden Healer met Epidoot zorgt voor multidimensionale, interstellaire heling, tevens activeert en opent het je hogere kruinchakra’s. Het Epidoot in deze kwarts wordt ook wel droomkwarts genoemd. Steen van hoop. Deze combinatie biedt verjonging en herstel na grote inzinkingen of teleurstellingen en geeft nieuwe impulsen aan de ontwikkeling van de ziel en stemt af op het hoogste, waardoor dromen en potentieel zich ten volle kan manifesteren. Het kwarts versterkt de energetische, emotionele zuivering van Epidoot. Epidoot in Golden Healer Kwarts is zeer nuttig als je gemakkelijk ten prooi valt aan manipulatief gedrag van anderen. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die je helpt op je pad naar ascensie.

Tot zover deze blog. In de volgende blogs zullen we de nieuwe trommelstenen en armbandjes die we allemaal weer hebben gekocht vermelden. We zijn met Pasen gesloten en daarom zijn we as donderdag 13 en vrijdag 14 april met de winkel geopend.

Winkel open (van 10.00 tot 17.00 uur)

Donderdag 13 en vrijdag 14 april

Zaterdag 22 en zondag 23 april

Zaterdag 29 en zondag 30 april

Zaterdag 6 en zondag 7 mei

Zaterdag 13 en zondag 14 mei

Zaterdag 20 en zondag 21 mei

Donderdag 25 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 26 mei

Zaterdag 3 en zondag 4 (1e Pinksterdag) en maandag 5 (2e Pinksterdag)

Menu