Nieuwe sieraden binnen

Algemeen

We zijn weer super blij met de nieuwe sieraden die ik heb kunnen inkopen bij onze vriend in Engeland. Prachtige hangers, oorhangers, oorstekers en armbanden gezet in Sterling Silver. Cyrille heeft er vorige week al op de webshop geplaatst, dus ook hier zijn er een aantal te bestellen.

Webshop Sieraden

Nieuw zijn sieraden van Moldaviet samen met Herkimer Diamond, de vorige keer hadden we daar al een paar armbanden van, maar voordat we ze konden melden waren ze al verkocht. Helaas had hij nog maar één armband, die ik nu dus in de winkel hang, maar gelukkig wel een paar hangers en werkelijk prachtige oorhangers en oorstekers 😍. Hopelijk kunnen we de volgende keer weer meer armbanden ervan kopen, want deze combinatie is echt te gek. De stenen versterken elkaar op zo’n fijne manier en de trilling is enorm hoog. Dus echt een nieuwetijds combinatie voor wie zich tot deze stenen geroepen voelt. We hebben deze stenen ook los van elkaar in de collectie.

Moldaviet

Dit is een vorm van tektiet en zou van buitenaardse oorsprong zijn, ooit gevormd toen een reusachtige meteoriet tegen de aarde sloeg. Het is een fusie tussen buitenaardse energieën en die van de aarde. De steen wordt langs de oevers van de Moldau gevonden. De steen wordt al sinds de steentijd gebruikt als talisman en amulet voor geluk en vruchtbaarheid. Het kan het effect van andere kristallen aanzienlijk versterken en deze tot hun hoogste vibratie opvoeren. Moldaviet brengt u in contact met uw hogere zelf en met buitenaardse wezens. Het heeft zijn eigen kosmische bewustzijn dat u in contact kan brengen met de opgestegen Meesters. Als u de steen tegen het licht houdt en erin kijkt, verandert dat uw bewustzijn. De steen neemt u mee naar de hoogste spirituele dimensies. Het is ook goed om u tijdens het werken met deze steen goed te aarden, dit kan heel erg goed met een paar boji-stenen. Het kristal heeft een zeer hoge vibratie, die de chakra’s opent, reinigt en op één lijn brengt en obstakels verwijdert. De steen integreert de goddelijke blauwdruk en versnelt de spirituele groei. Moldaviet resoneert met het kruinchakra, opent het zodat het de hoogste spirituele leiding kan ontvangen. Het is een steen die tijd overstijgt. Op het derde oog gelegd kan het u in staat stellen de toekomst in, of terug naar het verleden te gaan. Voor mensen die moeite hebben met hun incarnatie op aarde en lijden en intense emoties niet kunnen accepteren, is dit een nuttige steen. Zulke mensen zijn vaak sterrenkinderen die zijn gekomen om de aarde te helpen bij de overgang naar een nieuwe vibratie. Ze zijn niet gewend aan de zware energieën van de aarde. Samen met een aardende steen ondersteunt moldaviet hen goed te incarneren. Ook zeer goed op het hartchakra, heelt het heimwee gevoel naar ‘thuis’. Psychisch helpt het kristal u om u los te maken van wereldse zekerheden, zoals geld en zorgen om de toekomst. Moldaviet brengt u in contact met uw spirituele doel, zodat u het in uw aardse leven kunt integreren. Het ondersteunt eigenschappen zoals empathie en mededogen. Het is ook een steen die inspireert en onverwacht oplossingen naar voren brengt. De steen versnelt uw spirituele groei. Moldaviet maakt bewust van de oorzaak van ongemakken en ondersteunt het genezingsproces.

Herkimer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven.  Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Onze vriend had toen ik aankwam net die dag ervoor weer allemaal nieuwe sieraden binnen gekregen en ik mocht meehelpen met uitpakken, joepie, zo gezellig samen met de vrouwen die daar werken. Ook zij krijgen er nooit genoeg van. Ze haalden er gelijk weer een paar sieraden voor zichzelf uit. Zo leuk om te zien hoe blij kristallen toch maken en hoe wij vrouwen toch van sieraden houden. Van sommige steensoorten heeft hij dan maar een paar hangers. Zo’n nieuwe was de lila/roze Kunziet. Deze heeft een prachtige kleur, soms is Kunziet wat fletser. We hebben er 4 hangers van, joepie! De andere twee hadden gretig aftrek bij zijn personeel. Geef ze geen ongelijk.

Kunziet

Kunziet is een lila/roze zeer spirituele steen met een hoge vibratie die het hartcentrum en onvoorwaardelijke liefde laat ontwaken en voor liefdevolle gedachten en communicatie zorgt. De zeer hoge energie is niet makkelijk te voelen, deze hoge liefdestrilling is afkomstig van de verbinding met Venus. De steen met zijn zachte, liefdevolle Engelen energie brengt je overgave aan het goddelijke en verbindt je direct met de Engelensferen. Het kristal brengt heling in negatieve gevoelens en geeft inzicht in je eigen processen, alle bezien vanuit een hoger licht. Het beschermt je aura tegen negativiteit en energieën van anderen, maar beschermt en heelt je ook bij het transformeren van oude karmische stukken. Het plaatst je bewustzijn in een hogere trilling en helpt je herinneren aan je eigen goddelijke liefdeskracht. Kunziet is familie van de zachtgroene Hiddeniet. Beide stenen genezen het hart, Kunziet via de roze straal en Hiddeniet via de lichtgroene straal, die van een teder nieuw begin. Beide hebben de kwaliteiten van Shekinah, de Koningin van de Hemel, die ook de Engel van bevrijding wordt genoemd. De steen zorg voor ware genezing op alle niveaus van ons wezen, laat ons gewoon onszelf zijn, ongeacht invloeden van buiten en fysieke beperkingen.

De steen versterkt de bloedsomloop en de hartspier en is ook goed tegen zenuwaandoeningen, zoals neuralgie en verlicht epilepsie en gewrichtspijn en stimuleert het immuunsysteem. Kunziet bevat lithium en is weldadig bij psychische stoornissen en depressie, vooral in de vorm van een elixer. Kunziet is een hemelse poort en een symbool van oneindigheid, het vergemakkelijkt de overgang voor de stervende, schenkt de kennis die de vertrekkende ziel nodig heeft en helpt hem tot de verlichting door te dringen. Dit kristal heeft de kracht intellect met liefde te verbinden en aardt spirituele liefde en steunt een nieuw begin. Goed voor de thymus en borstkas en voor het hartchakra. Deze wordt met liefde door Kunziet geopend en gereinigd. Het is een Nieuwetijdssteen die de trilling van onvoorwaardelijke liefde bevat.

Er waren ook weer prachtige nieuwe Blue John Fluoriet hangers binnen gekomen, deze zijn echt top van kwaliteit. Deze zeldzame Fluoriet wordt in Engeland gevonden. Gelukkig mag onze vriend een paar keer per jaar van de mijn-eigenaren twee rugzakken vol stenen uit de mijn hakken, waar hij dan van de mooiste stukjes cabuchons laat slijpen, die dan weer in zilver gezet worden. Het heeft hem heel wat jaren gekost eer hij dit contact had opgebouwd en nu met deze mensen een samenwerkingsverband heeft. Hij laat in China van de ruwe stenen bollen en carvings maken die deze mijn eigenaren in hun winkel bij de mijn verkopen. Ook zij zijn heel erg blij hiermee. We hebben een aantal hangers op de webshop gezet, de rest is in de winkel te bewonderen.

Blue John Fluoriet

Blue John is een zeer zeldzame Fluoriet uit Derbyshire, het is de enige fluoriet die de kleur blauw bevat zonder groen erin. Ze bevatten ook de kleur wit en geel. Buiten alle eigenschappen van ‘gewoon’ Fluoriet is Blue John is een perfecte steen voor hoog sensitieve mensen of mediums die te veel hebben gegeven of die teveel van anderen opnemen. Hij geeft je weer kracht, gezondheid en energie. Dit is een katalysator voor persoonlijke groei, hij moedigt je aan te experimenteren, te groeien, maakt je spontaan en hij helpt je te begrijpen. Het is een krachtige leraar die ook helpt bij het reizen buiten je lichaam en helpt je innerlijke krachten te ontwaken en wat je wenst te manifesteren en tevens helpt hij om bewust contact te maken tussen het zelf en ons etherisch dubbel. Samen met Magnetiet helpt hij de ruggengraat uit te lijnen. Blue John is hoofdzakelijk verbonden met het derde oogchakra, de zonnevlecht en met de kruinchakra’s. Hij resoneert met het teken Schorpioen. Hij wordt gebruikt voor planetair bewustzijn en helpt de stratosfeer van de aarde te helen. Hij laat je als een toeschouwer in de toekomst kijken en leert je te leven volgens je hoogste goed. Zeer krachtig bij vermoeidheid en behulpzaam bij het opnemen van mineralen. Ondersteunend bij koorts, onderkoeling en pijnlijke gewrichten en spieren.

Waar ik ook heel blij van werd is dat hij nu wat prachtige sieraden van de Owyhee Blauwe Opaal had laten maken. Deze zeldzame Opalen uit Oregon, USA, hebben wij ooit voor hem mee naar Engeland genomen. We hadden ze bij een lief echtpaar die we van de beurzen kennen ingekocht. Deze mensen hebben goede contacten in Amerika en hebben ooit een oude voorraad van deze jeansblauwe Opalen opgekocht. We hoorden dat hij er nu niet meer veel van op voorraad had, dus eens is deze ook op. Die nu uit de aarde komen hebben niet meer deze mooie kleur. We hebben er hangers, oorbellen en een armband van.

Owyhee Blauwe Opaal

Deze zeldzame hemelsblauwe opaal uit Oregon heeft een hoge vibratie en verbind je met de hoogste Engelenleiding en je eigen Gidsen. Deze droomsteen opent metafysische vermogens en versterkt de intuïtie. Hij is lange tijd gebruikt voor sjamanistische reizen en multidimensionale verkenning, want hij biedt bescherming tijdens de reis en maakt je ontvankelijker voor wat je vindt. Deze opaal verbindt de keelchakra met het 3e-oogchakra en helpt bij de communicatie van hogere wezens. De steen verdrijft verlegenheid en bezorgdheid en helpt je zelfverzekerder en besluitvaardiger te zijn en om je doelen te bereiken. Hij activeert je eigen kracht zonder dat je hoogdravend of arrogant wordt. Als je last hebt van mentale verwarring, leg deze opaal dan tussen je 3eoogchakra en je somachakra(haarlijn) achter op de schedel. Hij ruimt negatieve mentale patronen en verwachtingen op en schenkt helderheid. Op fysiek niveau ondersteunt de steen de stembanden en is dus goed voor zangers en sprekers. Ook helpt hij je om de juiste woorden voor een bepaalde situatie te vinden. Ook ondersteunend bij bacteriële of virale infecties, bij Parkinson, goed voor de ogen en kan de bloedsuikerspiegel helpen reguleren.

Wat ik heel erg lief vond is hangers, oorhangers en armbandjes van mini Ammonietjes uit Madagaskar. Zo’n schattig gezicht om deze kleine fossielen als sieraad te dragen. We hebben 1 grotere armband voor een bredere pols met kleine Ammonietjes en 2 armbanden met echte iniemienies, te schattig voor woorden. Ook de oorhangers zijn zo leuk!

Ammoliet/Ammoniet

Deze Ammonieten zijn iriserend, soms wittig met groenige glans of bruin met een rode gloed. Ammoliet activeert metafysische krachten en interdimensionaal onderzoek. Hij is vooral effectief op de somachakra(haarlijn) en het 3eoog. Hij staat voor het voltooien van een cirkel en een eerste verkenning van een plaats. Hij heeft het pad van de ziel gecodeerd in zich en is een goede ondersteuner van wedergeboorte. Op het spirituele vlak brengt deze steen je diep in je centrum tot voltooiing. Ammoliet activeert persoonlijke kracht en spirituele wil en zet negatieve energie om in een zacht vloeiende positieve spiraal. Op het 3eoog geplaatst heft deze krachtige karmische reiniger mentale obsessies uit vorige levens op. Psychisch stimuleert hij overlevingsinstincten en het besef dat je er wel komt, als je maar volhoudt. Op fysiek niveau is ammoliet uitstekend voor alles wat structuur en duidelijkheid nodig heeft. Hij verlicht een geboortetrauma die de craniosacrale stroom verstoort en is nuttig bij al het craniosacrale werk. Het is een effectieve aardehealende steen. Feng-shuimeesters noemen Ammoliet de Zeven Kleuren Voorspoed Steen. Volgens hen stimuleert hij de stroom van Qi(levenskracht) door het lichaam. Iedereen zou er volgens hen eentje in zijn huis moeten hebben voor welvaar, gezondheid, vitaliteit en geluk. In een bedrijf voor succesvolle transacties. Als je de steen draagt verleent hij charisma en sensuele schoonheid. Goed voor het algeheel welzijn, een lang leven en celstofwisseling. Behulpzaam bij depressie, osteomyelitis, botontsteking en oorsuizingen. Hij wekt kundalini-energie, verbetert het cellulaire geheugen, stabiliseert de hartslag en verhelpt degeneratieve stoornissen. Hij ondersteunt de schedel en het binnenoor, de longen en de ledematen.

Zij die regelmatig onze blogs lezen weten dat we een paar jaar geleden voor het eerst Violaan, die eigenlijk blauwe Diopsiet heet, bij een Russische handelaar hebben kunnen inkopen. Wat waren we blij deze zeer zeldzame steen uit Rusland in onze collectie te hebben. We hebben de steen toen samen met het zeldzame Dianiet, ook uit Rusland ingekocht. Deze stenen zijn allebei blauw. Violaan is hemelsblauw met mini glittertjes erin als je goed kijkt, die het sterrenlicht dat deze steen vertegenwoordigd uitstraalt. Onze vriend heeft deze ook ingekocht en er prachtige sieraden van laten maken. We hebben van Dianiet alleen hangers, maar van Violaan hebben we hangers, oorhangers, oorstekers en armbanden. Alle kleine Violaan hangers waren op, maar nu hebben we deze weer in de collectie. Deze steen met een liefdevolle, vredige trilling is zowel met de aarde als de kosmos verbonden. Als je hem draagt stimuleert hij de Qi stroom (levensstroom) in je lichaam.

Violaan of blauwe Diopsiet

Violaan hoort eigenlijk violet van kleur te zijn, deze blauwe is eigenlijk een zeldzame vorm van blauwe Diopsiet. Maar omdat inmiddels in de handel en de spirituele wereld deze steen bekend staat onder de naam Violaan of Violane blijven wij haar toch zo noemen. Deze zeldzame steen is gevonden in Baikal, Dovyren, massief Rusland. Het is een steen voor diepgaande heling die vrede in lichaam, ziel en geest brengt, hyperactiviteit kalmeert en je naar je innerlijke stem laat luisteren.Violaan is een steen met een hoge vibratie die een sprankelende energie uitstraalt die eruitziet als een wolk van sterretjes en die je een blij, sereen gevoel geeft. De steen is zowel met de aarde als met de kosmos verbonden, wat het een hulpmiddel voor diepe meditatie en eenwording met de kosmos maakt. Violaan versterkt spirituele groei en verbondenheid met je hogere zelf. Het kan helpen een gebrekkig zelfbeeld en lichaamsvervorming te herstellen. Violaan brengt warmte naar de ledematen en naar het hart, opent je hart voor het lijden van anderen en helpt je om verdriet te uiten en te tonen. Ook verdriet uit het verleden dat al heel lang vast zit. Violaan of blauwe Diopsiet opent je keelchakra en helpt je met het opruimen van ballast die we in deze tijd niet meer nodig hebben. Violaan kan helpen bij artritis en ontsteking van de gewrichten. Deze steen is nuttig bij astma en bronchiale aandoeningen en bij de ziekte van Raynaud. Violaan (blauwe Diopsiet) versterkt metafysische vermogens en verhoogt je inzicht. Het creëert en activeert een band tussen de hogere hart-, soma- en zielensterchakra’s. Violaan vormt een energetische matrix of energetisch web in de fysieke dimensie die rechtstreeks verbindt met universele energieën. De steen vormt een informatieveld voor healing en hoger leren en helpt je om nauwer met je gidsen te resoneren. Als effectieve karmische healer reinigt hij de vorig-levenchakra’s en stemt dan de energie weer af op het huidige moment. Draag Violaan constant als je vitaliteit ondersteund moet worden, want hij stimuleert de qi-stroom (levensstroom energie). Violaan is goed voor de spieren en geslachtsdelen.

Dianiet

Dianiet is een zeer zeldzame steen met een hoge vibratie die gevonden is in Siberië, Rusland en die ook wel Siberische blauwe Jade genoemd wordt. Het is een mengeling van Kwarts, Tremoliet en blauw Amfibool. Dianiet is ontdekt in het jaar dat prinses Diana overleed en daarom is de steen naar haar vernoemd. Dianiet is een krachtige helende steen en geschikt voor iedereen die in de problemen zit. Hij kalmeert hyperactiviteit, brengt vrede in lichaam, ziel en geest en laat je naar je innerlijke stem luisteren. Dianiet heeft een zeer hoge vibratie die je helpt om je één te voelen met de kosmos. Als je met de steen mediteert verdiept deze de meditatie. Dianiet versterkt spirituele groei en verbind je met je Hogere Zelf en je Oorspronkelijke Zelf die zich buiten deze matrix bevindt. Dianiet helpt je om je dromen te verwezenlijken. Bij een gebrekkig zelfbeeld en lichaamsvervorming helpt de steen je een realistischer kijk te hebben. Hij brengt warmte naar de ledermaten en het hart. Ondersteunend bij artritis en ontsteking van de gewrichten. Ook ondersteunend bij astma en bronchiale aandoeningen.

Mijn mondje valt niet snel open maar toen ik tussen de nieuwe stenen van onze vriend een zakje met facet geslepen Brandberg Amethist hangers zag gebeurde dit toch. Wij zijn dol op deze steen uit Namibië die een zeer hoge vibratie bevat en die met geen andere Amethist te vergelijken valt. Er zaten werkelijk prachtige stenen in het zakje, geslepen in verschillende vormen. Ovaal, driehoek, peervorm, maar twee exemplaren sprongen er echt uit, zulke grote hadden we nog nooit gezien. Wat een energie, bijna niet te geloven zo prachtig😍. Onze vriend vertelde ook dat dit echt heel zeldzaam is, dat er bijna geen cabuchons van dit formaat zijn. Ik vroeg hem of wij ze mochten kopen omdat ik me behoorlijk nederig voelde bij zoveel schoonheid. Hij moest lachen toen hij mijn gezicht zag en zei ook lachend dat we ze allemaal naar Nederland mochten meenemen. Ook vertelde hij dat hij nog wat nieuwe, facet geslepen Kundalini Citrienhangers had, ook hier zaten 2 behoorlijk grote exemplaren bij. Alle mooie exemplaren heb ik uitgezocht en meegenomen. Ik moet bekennen dat ik een Brandberg hanger voor mezelf heb uitgekozen, dit had ik nog steeds niet gedaan, maar nu was de drang toch wel heel groot. Wat hebben we toch prachtig werk en wat schenkt moeder aarde ons toch juwelen van kristallen, zowel letterlijk als figuurlijk.

Brandberg Kristallen

Dit zijn allemaal Meesterkristallen en worden in Namibië gevonden. Dit kristal is een fantastisch cadeau van het Rijk van de Kristallen om je ziel terug te vinden en te laten openen. Het kristal hoort bij de belangrijkste Aquarius Kristallen die ons begeleiden in deze tijd. Het kristal heeft een zeer oude ziel en een extreem hoge vibratie en voelt als vloeibaar licht. Het verbind je met het multidimensionale raster waar het genezing in vorige incarnaties kan uitvoeren. Het kristal straalt oneindig veel mededogen uit naar de schepping. Heel vaak zitten er amethist en/of rookfantomen in dit kristal, soms ook belletjes met water. Perfecte steen voor vergeving en diepgaande genezing van de ziel. Een brandberg rook-amethistfantoom is zeer geschikt voor het verwijderen van implantaten, aanhechtingen, zielsbezetenheid en mentale invloeden. Bij uitstek geschikt voor bewuste transformatie en ook heel goed tijdens het stervensproces. Het rookkwarts erin is namelijk een van de effectiefst kristallen die aarden en beschermen. Het neutraliseert allerlei soorten negatieve energie en leert u datgenen achter u te laten wat niet langer nuttig is. De steen heeft een positieve invloed op vitaliteit, herstel na ziekte, straling gerelateerde aandoeningen, chemotherapie, uitputting, immuundeficiënties, ME.

  

Kundalini Citrien

Dit is een zeer zeldzame vorm van Citrien uit Congo. De steen kenmerkt zich door kleine puntjes om de hoofdpunt heen, voor ons is het de krachtigste Citrien die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een natuurlijke Citrien die de kundalini-energie langs de ruggengraat laat opstijgen van de basischakra naar de kruinchakra. Hij reinigt alle chakra’s en opent hogere chakra’s voor de zielenster en verder. Boven het hoofd gehouden schept hij een kosmisch orgasme dat je naar het hart van de schepping meeneemt om medeschepper te worden, een ervaring die hij dan in de functionele werkelijkheid aardt. Dit is een volmaakt kristal voor mensen die tantra willen beoefen of hun seksualiteit naar een hoger plan willen brengen. De steen verhoogt het libido en deblokkeert de voortplantings-organen. Tevens bevat de steen alle eigenschappen van een ‘normale’ Citrien. Dit kristal van overvloed geeft vreugde en energie aan allen die hem zien, tevens transformeert het negatieve energie meteen en houdt die niet vast. Ook is dit een van de meest reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Dit kristal is uitstekend voor het verbeteren van paranormale vermogens en om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven. De steen verwijdert blokkades op je spirituele pad, absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Kundalini citrien verwijdert overtuigingen en gedachtepatronen die je gevangen houden in armoede en effent aldus het pad der overvloed. Dit kristal reinigt de etherisch blauwdruk en verwijdert de gevolgen van schadelijk gedrag uit vorige levens. Goed bij depressie, angsten, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier- en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier, ook verlicht het pijn, ook hoofdpijn en heft het krampen op.

We zullen nog een kleine opsomming maken van welke we nog hebben ingekocht. Dit zijn hangers, oorstekers, oorhangers van Avaloniet (hemelsblauwe Chalcedoon) maar ook hangers, oorstekers, oorhangers en armbanden van de Dolfijnensteen de Larimar.

Weer een nieuwe armband en oorhangers en hangers van Sleeping Beauty Turkoois uit Amerika. Hangertjes van Morganiet, hangers en oorhangers van de prachtige Super 7 uit Brazilië en weer nieuwe ruwe Astrophyliet sieraden uit Rusland.

Eén van de meest geliefde stenen is toch wel de Blauwe Maansteen, ook wel Regenboog Maansteen genoemd. Ook hier hebben we weer nieuwe hangers, oorhangers, oorstekers en armbanden van. Ook nog 2 hangers en een setje oorhangers van de roze Maria Magdalena Opaal en wat facet geslepen oorstekers, hangertjes en een armband van de prachtige blauwe Topaas.

Groene Amethist

Wat veel mensen niet weten is dat er ook een groene Amethist bestaat, deze wordt Prasioliet genoemd. Die wij hebben zijn facet geslepen. We hebben er een armband, oorhangers en hangers van. Gouden en groene Seraphiniet uit Rusland. Nieuwe exemplaren van de magische Merliniet, oorhangers en hangers. Twee setjes oorhangers van de Angelwing Fluoriet uit Angola. Op onze laatste inkoopreis hadden we van deze prachtige felgele fluoriet met paarse band al trommelstenen ingekocht.

We hebben nu ook op de webshop een paar hangers van de prachtige Australische Boulder Opaal gezet. We hebben een zeer grote collectie geslepen stenen en hangers in de winkel liggen. Ze zijn van verschillende prijsklassen. In Australië bepalen ze de prijs naarmate de kwaliteit van de Opaal. Veel mensen voelen zich tot deze steen met zijn mystieke energie en mooie uiterlijk aangetrokken.

Boulderopaal

Boulder Opaal is een prachtig, maar vaak kostbaar kristal uit Australië die intensiteit en puurheid uitstraalt. De intensiteit van het Opaalgedeelte brengt helderheid in problematische situaties en zorgt dat je gecentreerd blijft in tijden van stress en wanneer je beslissingen moet maken. Boulder Opaal kalmeert de ziel, brengt mentale en emotionele balans en werkt erg goed voor het hart. Het helpt je om vanuit je ziel niveau te leven en jezelf en je omgeving weer te gaan ervaren. Het helpt je bij het loslaten van gevoelens waardoor je je laat provoceren. Het helpt ook om oude hindernissen en schuldgevoelens los te laten. Boulder Opaal is een steen van vooruitgang, expansie en ontwikkeling. Het verheldert de aura en stimuleert genezing van gebieden waar de aura donker is, ook lijnt hij de meridianen uit en verbindt ze met de etherische lichamen. Boulder Opaal bevordert de communicatie tussen je Oorspronkelijke Zelf, Hogere Zelf en je persoontje en helpt je duidelijk te krijgen wat je doel op aarde is, wat je verlangens hier zijn. Ook wordt deze Opaal gebruikt om verbinding met de Sterren te krijgen, communicatie tussen de Aardse- en de Sterren wezens. Het stimuleert contact met buitenaardse intelligenties en geeft inzichten en kennis over het ontstaan van de Creatie. Ook wordt Boulder Opaal gebruikt om makkelijker in contact te komen met je spirituele gidsen en je dieren gidsen. Hele fijne steen voor medicijnwiel ceremonies om energie te stabiliseren en om in contact met gidsen te komen. Deze Opaal geeft stabiliteit in ons leven, vooral in tijden van verandering. Hij zorgt ervoor dat je je pad helder blijft zien. De steen is zeer behulpzaam bij depressie, hij geeft je het gevoel het leven weer aan te kunnen. Hele goede steen voor homeopathie en remedies omdat het helende energie bevordert. Boulder opaal is een echte Opaal die ons jong houdt. Opaal confronteert je met je eigen innerlijk en je schaduwzijde. Voor mensen die liever onwetend willen blijven en hun innerlijk niet willen transmuteren wordt hij daarom soms als negatief ervaren. Leg een opaal af en toe in water, omdat ze uit kunnen drogen en barsten. Het is een delicate steen met een fijne vibratie. Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek. Opalen kunnen genezing naar het energieveld van de aarde sturen, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien. Opaal versterkt de wil om te leven, het zou verlichtend werken bij de ziekte van Parkinson, infecties en koorts en verbetert het geheugen. Opaal werkt ondersteunend voor het bloed en de nieren en zou het insulinegehalte reguleren.

Nu was ik bijna toch vergeten te melden dat we super blij zijn dat we Kammereriet hangers en oorhangers nu in de collectie hebben. Ook deze zijn nieuw. Tijdens onze laatste inkoopreis hadden we hier platte trommelstenen van ingekocht. Onze vriend is zeer goed bevriend met deze handelaar en had ze al eerder kunnen kopen. Hij heeft er toen prachtige cabuchons van laten slijpen en er sieraden van gemaakt. Dus voor de liefhebber van deze unieke steen uit Turkije. Neem een kijkje in de winkel, er staan er ook op de webshop sieraden. Ook schattig om er oorhangers van bij te hebben.

Kammereriet

Kammereriet is een variëteit van Clinochloor. Het wordt gevonden in Turkije, Noorwegen en de VS. Het werd zo genoemd ter ere van de Russische geoloog August Alexander Kammereriet. De kleur van deze steen heeft betrekking op de opname van chroom. Deze prachtige kwaliteit Kammereriet zijn stenen met een rijke, magenta paarse tint, doorschoten met opvallende witte patronen, het is absoluut een spirituele steen van het NU. Kammereriet heeft zo’n mooie, ongewone, andere energie, op verschillende plekken van het lichaam gelegd voelt het alsof het energetische blokkades tussen de chakra’s reinigt en opruimt en ze letterlijk opnieuw bekabelt. Het leent zich uitstekend voor meditatie, lichaamslay-outs en andere metafysische toepassingen. Kammereriet is in de allereerste plaats een steen van wijsheid en spirituele ontwikkeling. Het stimuleert ons derde oog, kruin- en etherische chakra. Het stemt de psyche af op een niveau van gewaar zijn waarin men toegang heeft tot de Wijsheid die de wereld doordringt, en het Universum. Deze verbinding wordt gevoeld als een diepe, stille aanwezigheid. Met Kammereriet kan men elke vraag van deze innerlijke wijsheid stellen, en men zal een antwoord ontvangen (vaak in de vorm van een beeld, een emotie of een drang om in een bepaalde richting te gaan) die vrij is van persoonlijke vooringenomenheid of vooroordelen. Het helpt ook om ons op alle niveaus tegelijk te voelen. Tevens stelt het ons in staat de dingen vanuit een hoger, spiritueel perspectief te bekijken, waardoor we flexibeler kunnen worden, vooral voor hen die sterke opvattingen of overtuigingen hebben die tijdens de kindertijd werden vastgelegd. Kammereriet lijkt door de energetische lichamen te vegen, maar dringt ook door in het fysieke lichaam, dit is buitengewoon ongewoon en maakt de steen zo uniek. Het in gedachten houden van het beeld van een persoon tijdens het werken met Kammereriet kan vaak inzichten inspireren voor het welzijn van die persoon, met betrekking tot fysieke of emotionele zelfgenezing, carrièrekeuzes of andere beslissingen over het levenspad van die persoon. Dit maakt het een uitstekende steen voor spirituele of psychologische helers. En natuurlijk biedt het dezelfde soort hulp voor zichzelf! Bovendien helpt Kammereriet je af te stemmen op je eigen aangeboren wijsheid. Kammereriet is een steen van spirituele visie die resoneert met het hart, het stimuleert de intelligentie van het hart om zichzelf bekend te maken. (Het hart is het huis van Wijsheid in ons.) De visioenen die men met de hulp van Kammereriet ontvangt, kunnen betrekking hebben op het zien van mogelijke toekomsten, maar altijd in overeenstemming met het algehele welzijn van het geheel. Kammereriet inspireert compassie voor anderen en is een uitstekende steen om aan je romantische partner te geven en om zelf te dragen, omdat het helpt bij het tot stand brengen van liefdevolle communicatie. De steen werkt ontgiftend en ondersteunt bij het opruimen van infecties en bacteriën die ziektes veroorzaken. Ook helpt het pijn, stijfheid en spieren en gewrichten te verlichten. Ook goed voor het mannelijke voortplantingssysteem. Het helpt ook om boosheid, schuldgevoelens, angsten en negatieve emoties los te laten.

 Dat was het weer voor nu. Het is het aanstaande weekeinde dat we open zijn niet meer zo heet, dus voor mensen die tegen een ritje naar ons opzagen vanwege de hitte, niets staat je meer in de weg om gezellig langs te komen ha ha. Mooie afsluiter of begin van een vakantie. Je kunt met ons alle kanten uit 😜

Wij zijn zaterdag en zondag 11 en 12 augustus weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Agenda (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Zaterdag 11 en zondag 12 augustus

Vrijdag17 en zaterdag 18 augustus (zondag GESLOTEN)

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus

Zaterdag 1 en zondag 2 september

Zaterdag 8 en zondag 9 september

Menu