Nieuwe sieraden, gezet in Sterling zilver, ingekocht.

Algemeen

Het was weer een productief tripje, we hebben weer prachtige nieuwe sieraden, gezet in Sterling zilver, ingekocht. Het rekje met oorhangers hangt weer helemaal vol, ik moest er zelfs een paar met zijn tweetjes aan een gaatje hangen. Dus heel veel keus op dit moment in de winkel. Nieuw voor ons als oorhanger zijn mini Ammonietjes, Turkoois en Gouden Danburiet. We konden ook weer Larimar oorhangers kopen, deze waren al een tijdje op. Voor mensen die liever geen oorhangers dragen hebben we een klein aantal oorstekers.

We hebben heel veel nieuwe hangers en deze keer ook armbanden ingekocht. Op dit moment hebben we armbanden van de volgende stenen in onze collectie:

Blauwe Kyaniet en Blauwe Kyaniet facet geslepen, Morganiet, Blauwe Topaas, Serafiniet, Prasioliet (groene Amethist), Malachiet, Peridoot, Granaat, Maansteen, Tijgeroog, Larimar, Blauwe Labradoriet en Herkimer Diamond.

Kristallijne Kyaniet

Zeer krachtige nieuwetijdssteen die kalmeert en paranormale vermogens en intuïtie versterkt. Hij aardt spirituele vibraties, legt een verbinding met gidsen en helpt bij meditatie. Hij brengt de chakra’s en de verfijnde lichamen op één lijn door de banen en de meridianen te reinigen. Hij herstelt de Chi in het fysieke lichaam. Zeer goed voor de keelchakra, versterkt de stem, geneest de keel en moedigt aan de waarheid te spreken en angsten en blokkades te doorbreken. Hij doorbreekt onwetendheid en laat de waarheid zien. Kyaniet gaat dwars door verwarring heen, verwijdert obstakels, illusies, woede, frustratie en stress. Leert u de rol van het zelf bij oorzaak en gevolg (karma). Zeer krachtige steen, ook zeer goed voor de spieren, de schildklier en de hersenen en verzachtend bij ovulatiepijn. Deze steen brengt yin en yang in evenwicht en je hoeft hem nooit te reinigen.

Groene Amethist of Prasiolietkwarts

Als steen van transformatie werkt prasioliet als brug tussen de frequenties van de aarde en die van hogere gebieden, zodat energie in het hart en de ziel van de drager kan stromen. Op de aardechakra trekt hij voeding en creatieve energie vanuit de aarde in het hart om de ziel te voeden. Op de kruinchakra trekt hij de hoogste frequenties van de geest in de hogere hartchakra. Deze steen is nuttig voor contact met je hogere zelf. Bij meditatie helpt hij die energie te belichamen en in het dagelijks leven toe te passen. Hij aardt en manifesteert je spirituele doel. Hij leert je zien dat wij allemaal Goddelijke wezens zijn. Hij helpt bij sjamaanse reizen naar de beneden wereld. Hij legt een diepe verbinding met Alles Wat Is en helpt voorouderlijke patronen te ontwarren, waarbij je de geesten van je voorouders en die van de planeet kunt ontmoeten. Bij healing van de voorouderlijke lijn of een vorig leven, herziet hij de etherische blauwdruk voor je huidige leven en wijst hij op belangrijke karmische verbindingen in traumatische situaties. Deze steen beschermt de miltchakra tegen uitputting van energie. Hij keert een aanleg om misbruikt te worden om, alsmede een gevoel dat je alles aan iets of iemand moet geven, want dat put je uit. Hij geeft een groot gevoel van zelfvertrouwen en activeert een kosmisch anker. De steen helpt degenen die klaar zijn om de planeet waardig en met vol bewustzijn te verlaten. Dit is een effectieve harthealer, hij ondersteunt de milt functie, bloedcellen, het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem.

Serafiniet

Deze olijfgroene steen is verbonden met de energie van de Serafijnen, dit is een hogere engelenorde. Serafiniet is een spirituele naam voor een mineraal dat clinochloor heet. Het kristal wordt serafiniet genoemd vanwege de witte strepen die vaak de vorm hebben van engelachtige witte veren, engelenvleugels. Het is een zeer belangrijk en geneeskrachtige steen van deze tijd. Het activeert engelencontact met de hoogste gebieden van genezing. De steen reinigt de twee grote kanalen waardoor energie langs de ruggengraat omhooggaat, zodat het hartchakra stabiel wordt. Daarna wordt afstemming met en opening van het kruinchakra mogelijk. De steen helpt in hartkwesties, laat voelen wat goed is en helpt je in volmaakte harmonie met je ware verlangens van je ziel te komen. De steen helpt los te komen van het denken en helpt negatieve emoties te verdrijven. Fysiek zorgt het voor genezing op alle niveaus van het lichaam, het zuivert het bloed, ontspant het bovenste gedeelte van de borst, zodat de longen beter werken en er meer zuurstof in het bloed komt. De steen verbeterd de fysieke conditie. Ook goed bij verkoudheid en helpt gewichtsverlies te bevorderen.

Bij al deze armbanden hebben we ook bijpassende oorhangers en hangers in de winkel. We hebben ook al veel nieuwe sieraden op de webshop gezet.

We hebben op de webshop ook een heel uniek setje van oorbellen met een hanger van Pinoliet, die ook wel Edelweiss Magnesiet genoemd wordt. Dit omdat de steen erg op de Edelweiss bloemetjes lijkt. Hij wordt ook in Oostenrijk gevonden.

Pinoliet Magnesiet (Edelweiss Magnesiet)

Pinoliet Magnesiet is een prachtige steen uit de bergen in Obere Tauern, Oostenrijk heeft een tekening die op Edelweiss lijkt, vandaar de naam. De steen bestaat uit magnesiet en koolstof, dit geeft de steen hele mooie eigenschappen. Pinoliet geeft inspiratie en maakt ondernemend, ook maakt het je blij en geeft een vredig gevoel. Heel goed voor sombere en jaloerse mensen die niet bij hun gevoel durven of kunnen komen. Het helpt angsten los te laten en negativiteit om te zetten in positiviteit en geeft berusting en vertrouwen. Ook goed bij negatieve patronen, slachtofferschap, schuldgevoel, schaamte en sabotage van het zelf. De steen opent het hartchakra en stimuleert innige liefde, inclusief liefde voor jezelf, want dan pas kun je van een ander houden. Hij leert je onvoorwaardelijke liefde en de ander te laten zijn wie hij is. De steen is behulpzaam bij mediteren en op het derde oog gelegd helpt hij bij het visualiseren, maar tevens helpt hij je ook te aarden. Hij opent je innerlijk weten en leert je trots op jezelf te zijn. Hij is goed voor de geest en brengt de hersenhelften in harmonie en stimuleert ideeën. Kalmerende steen die goed is voor zenuwachtige mensen, hij ontgift, neutraliseert lichaamsgeur, verlicht kramp, ontspant de spieren, ondersteunt bij reuma, bij menstruatiekramp, hoofdpijn en migraine. Goed voor botten, gebit, blaasproblemen en voor als je te veel vocht vasthoudt. Helpt bij de vertering van vet en helpt cholesterol te verlagen.

Welke we ook nieuw nu in Sterling zilver gezet hebben is Mangano Calciet. Deze steen is een oude bekende van ons, we verkopen de trommelsteentjes en de geboorde hangertjes al vanaf het begin van de winkel, maar nu dus ook als luxere variant.

Mangano Calciet

Mangano Calciet is verbonden met de zachtroze galactische straal en brengt hiermee veel liefdevolle, vrouwelijke zachtheid naar je toe. De steen is verbonden met Engelen en lichtmeesters als Isis, Maria en Quan Yin. Ze verbindt je met de Moederenergie en heelt hiermee ook oude karmische pijnstukken die hiermee verbonden zijn. Ze heelt ook oude wonden van het innerlijke kind en eenzaamheid tot heimwee naar thuis. Hele goede steen voor het hart, ze brengt je in een toestand van dankbaarheid en evenwicht, hierdoor kun je met je eigen hart je op vrijwel alles of iedereen afstemmen, dus ook heel goed voor het helen op afstand. De energie van de steen versterkt en stabiliseert het hartgebied en vergroot je empathisch vermogen. Mangano Calciet is uitstekend voor ruimtes waarin mensen sterke emotionele beroering of trauma’s kunnen ervaren, zoals praktijkruimtes, spreekkamers of ziekenhuizen. Ze helpt je om emoties te uiten, terwijl het hart daarbij steun en opbeuring ervaart, ook heel goed voor mensen die zich moeilijk met hun emoties kunnen verbinden of die geneigd zijn die te verstoppen achter een masker of cynisme. Goed bij nachtmerries en ADHD, ook weldadig voor maag en darmen. Ook helpt het bij het herstel van lichaamsweefsel na verwonding of operatie en bij het opnemen van mineralen, met name calcium. Steen van gezondheid en heelheid. Kinderen zijn dol op deze steen, in hun slaapkamer straalt het kalmerende en liefdevolle energie uit.

Waar we heel blij van werden en wat we ook nog nooit gezien hadden zijn sieraden gemaakt van de zeldzame Geel/gouden Danburiet uit Tanzania. We hebben een groot aantal hangers en oorbellen in de winkel, maar ook een setje op de webshop.

Goudgele Danburiet of Agni Gold Danburiet

Goudgele Danburiet wordt ook Agni Gold Danburiet genoemd omdat Agni in Sanskriet ‘vuur’ betekend en deze steen bezit de energie van het innerlijk heilig vuur van de grote centrale zon. Ook is hij afgestemd op de goudgele vlam van de verlichte geest en werkt daardoor op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie. Hij verbindt je met het hoogste wezen wat je van oorsprong bent, met de universele geest en het rijk der Engelen. Goudgele Danburiet kalmeert je geest en geeft je helder inzicht, stimuleert je helder weten, zet je op koers om bij problemen actie te ondernemen en deze op te lossen. Bij meditaties bevordert hij een zuivere bewustzijnstoestand en geeft hij innerlijke ontspanning in het onophoudelijk denken waardoor je dieper kunt zien. De energie van deze steen met een hoge vibratie resoneert met het derde chakra en met het derde oog en bevordert het opstijgen van energie van de lagere naar de hoogste chakra’s terwijl je innerlijke vrede, kalmte en vreugde ervaart. Hij schenkt sereniteit en eeuwige wijsheid. Goudgele Danburiet maakt diepgaande veranderingen mogelijk en werkt als een zielenreiniger die miasma’s helpt opheffen. Het is een krachtige helende steen die psychosomatisch het best werkt. Deze steen van vreugde helpt je om nieuwe projecten te starten, om innerlijke beelden in de wereld te zetten, maar ook om je dag met een mooie intentie te beginnen. Deze prachtige stenen geven je een gevoel van vreugde en helpen je vol nieuwe kracht en enthousiasme in het leven te staan. Samen met Moldaviet en Nirvana kwarts helpt hij je af te stemmen op de blauwdruk van je zielendoel. Deze liefdevolle steen is een geode stervensbegeleider, hij helpt een bewuste spirituele overgang mogelijk te maken. De steen werkt ondersteunend bij spijsverteringsproblemen en bij een te trage stofwisseling, ook werkt hij ontgiftend en ondersteunt de lever en de galblaas. Ook helpt hij de hersenfunctie en informatieverwerking te versterken.

Een andere compleet nieuwe steen die onze vriend voor het eerst gemaakt heeft zijn hangers van Prairie Tanzaniet. Deze prachtige lieve roze steen is behoorlijk zeldzaam, niet veel mensen kennen deze. We hebben gevraagd of hij er ook oorhangers van wil laten maken.

Prairie Tanzaniet

Prairie Tanzaniet bevat roze Zoïsiet gemengd met Jade die gevonden is in en rond de Jadevelden van Wyoming, USA. Op een paar plaatsen zijn stenen gevonden waar violet tot paars in voorkomt. Tot nu toe zijn er nog geen kristallen gevonden die op Tanzaniet lijken, maar door de prachtige kleur van deze stenen, noemen ze deze Prairie Tanzaniet, ter ere van de Zoïsiet van Tanzania en omdat deze gevonden is op de prairie van Wyoming. Deze steen voelt voor ons zeer liefdevol maar ook krachtig, vrouwelijk, maar ook verbonden met Engelenwezens en Natuurwezens. Het straalt zuiverheid en sereniteit uit. Het is een steen die het hartchakra verbindt met de hogere chakra’s en die liefde en verzorging stimuleert. De steen is ook verbonden met de roze straal die verbonden is met de Goddelijke vrouwelijke energie en liefde. Prairie Tanzaniet is een steen met een hoge, liefdevolle vibratie die verbonden is met de etherische chakra’s die helpen met boodschappen, beelden en informatie van hogere bronnen. De steen helpt je om de waarheid van het hart te spreken en te communiceren over de inzichten uit de hogere dimensies. Prairie Tanzaniet zet je vol liefde in je eigen kracht helpt grenzen te stellen en om je eigen zelf te manifesteren in plaats van te voldoen aan de normen en waarden van anderen. Prairie Tanzaniet maakt je zorgeloos, liefdevol, geeft rust en balanceert yin en yang. Dit is een beschermend kristal die de drager beschermd, voor harmonie zorgt en die je helpt om oude patronen los te laten. Hij transformeert negatieve energieën in positieve en brengt onderdrukte gevoelens en emoties aan de oppervlakte. Het Jade element zorgt ervoor dat dit een hele fijne droomsteen is, die inzichten geeft en je aanmoedigt om te gaan leven wie je werkelijk bent. Fysiek werkt de steen reinigend, helpt gifstoffen af te scheiden, bevordert vruchtbaarheid, versterkt het immuunsysteem en is goed voor het hart, milt, alvleesklier en longen.

Van de vrij zeldzame Blue John Fluoriet uit Engeland hebben we ook weer een paar prachtige hangers kunnen inkopen. De patronen zijn zo mooi en de energie is uniek. Deze steen bevat de kleur blauw die weinig in Fluoriet voorkomt. Op de webshop staat een hanger en een setje van een hanger met oorbellen.

Blue John Fluoriet

Blue John is een zeer zeldzame Fluoriet uit Derbyshire, het is de enige fluoriet die de kleur blauw bevat zonder groen erin. Ze bevatten ook de kleur wit en geel. Buiten alle eigenschappen van ‘gewoon’ Fluoriet is Blue John is een perfecte steen voor hoog sensitieve mensen of mediums die te veel hebben gegeven of die teveel van anderen opnemen. Hij geeft je weer kracht, gezondheid en energie. Dit is een katalysator voor persoonlijke groei, hij moedigt je aan te experimenteren, te groeien, maakt je spontaan en hij helpt je te begrijpen. Het is een krachtige leraar die ook helpt bij het reizen buiten je lichaam en helpt je innerlijke krachten te ontwaken en wat je wenst te manifesteren en tevens helpt hij om bewust contact te maken tussen het zelf en ons etherisch dubbel. Samen met Magnetiet helpt hij de ruggengraat uit te lijnen. Blue John is hoofdzakelijk verbonden met het derde oogchakra, de zonnevlecht en met de kruinchakra’s. Hij resoneert met het teken Schorpioen. Hij wordt gebruikt voor planetair bewustzijn en helpt de stratosfeer van de aarde te helen. Hij laat je als een toeschouwer in de toekomst kijken en leert je te leven volgens je hoogste goed. Zeer krachtig bij vermoeidheid en behulpzaam bij het opnemen van mineralen. Ondersteunend bij koorts, onderkoeling en pijnlijke gewrichten en spieren.

Uniek zijn ook hangertjes gemaakt van Zilver of Noble Shungit en van Meteoriet uit Zweden.

Zilver of Noble Shungit

Dit is een unieke steensoort uit het Noordwesten van Rusland, in Karelië aan de Zhunga rivier. En is minstens 2 miljard jaar oud.  Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd. Het bijzondere bij Shungit is dat de koolstof moleculen waaruit hij bestaat water zuiveren en reageren als krachtige antioxidanten. De molecuulvorm wordt “fullerenes” genoemd. Wetenschappelijk is er zeer veel interesse in deze fullerenes op het gebied van de weerstand van het lichaam tot de behandeling van kanker. Er wordt gespeculeerd dat fullerenes een relatie heeft met de oorsprong van leven. Er zijn astronomen die denken dat buckyballs(fullerenes) van buitenaardse oorsprong zaden bevatten die leven op aarde brachten. Fullerenes wat in je lichaam komt, door bv Shungit water te drinken, gedraagt zich als de meest krachtige en langwerkende antioxidant op het gebied van vrije radicalen. Veel doctoren hebben goeie hoop bij fullerenes. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten, vooral die van het spierskelet systeem en bij huidaandoeningen. Als je het water drinkt waar hij in heeft gelegen, zou dit helpen bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en de huid versterken en te verjongen. Ook hebben Russische wetenschapers die de steen hebben onderzocht gemerkt dat door het water van de steen te drinken het helpt bij het herstel van een ernstige of chronische ziekte van de maag, lever, darmen, nieren en stofwisseling. Huidproblemen herstellen sneller door de plekken te deppen met Shungit water. Als je enkele stenen in bad legt, krijg je heel geneeskrachtig badwater, dat gezuiverd en in energie verhoogd is. Zeer zuiverend en een krachtige beschermer bij geopatische belasting. Het vermindert ook stress en reinigt het lichaam van ballast door slechte omgevingsenergie. Ook brengt de steen verlichting bij hoofdpijn, rugpijn, reuma, slaapproblemen en stabiliseert het bloed. Gebruik het niet in de laatste fase van de zwangerschap en als je homeopathische medicijnen inneemt. De steen absorbeert negatieve energie die het omzet in positieve. Shungit werkt op moleculair niveau, het bevrijdt je atomen van negatieve verbindingen, patronen en energieën. Shungit bereid de atomen en moleculen van het lichaam voor om hoog spiritueel licht te kunnen ontvangen. Je lichtlichaam kan zich nl niet volledig ontwikkelen als het niet samensmelt met het fysieke lichaam. Bij de meeste mensen gaat dit nog niet door te veel aan negativiteit die zich in het lichaam bevindt. Shungit kan hierbij helpen. Je kunt de steen op een zieke plek dragen, of ermee mediteren. Shungit zorgt er ook voor dat je beter aardt. Dit is een steen van de “waarheid”. Als je de steen draagt en je spreekt niet de waarheid, dan zal je je daar ongemakkelijk over voelen, dit komt omdat Shungit negativiteit verwijdert en veel spiritueel licht brengt. De steen helpt dus ook bij negatieve patronen, slachtofferschap en sabotage van het zelf. Emotioneel helpt het bij diepe angsten, schuldgevoel en schaamte. Het hoogste doel van Shungit op aarde is dat wij op aarde menselijke wezens van licht worden.

Als laatste, als klapper op de vuurpijl hebben we hangers van facet geslepen Kundalini Citrien uit Congo, deze zijn zo ongelooflijk mooi van kleur en helderheid. Ze zijn ook helemaal natuurlijk van kleur. Veel Citrien is gebrande Amethist, maar deze zijn helemaal natuurlijk. Dit zijn echt unieke exemplaren. We hebben er een paar op de webshop gezet, de rest ligt in de winkel te stralen.

Kundalini Citrien

Dit is een zeer zeldzame vorm van Citrien uit Congo. De steen kenmerkt zich door kleine puntjes om de hoofdpunt heen, voor ons is het de krachtigste Citrien die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een natuurlijke Citrien die de kundalini-energie langs de ruggengraat laat opstijgen van de basischakra naar de kruinchakra. Hij reinigt alle chakra’s en opent hogere chakra’s voor de zielenster en verder. Boven het hoofd gehouden schept hij een kosmisch orgasme dat je naar het hart van de schepping meeneemt om medeschepper te worden, een ervaring die hij dan in de functionele werkelijkheid aardt. Dit is een volmaakt kristal voor mensen die tantra willen beoefen of hun seksualiteit naar een hoger plan willen brengen. De steen verhoogt het libido en deblokkeert de voortplantingsorganen. Tevens bevat de steen alle eigenschappen van een ‘normale’ Citrien. Dit kristal van overvloed geeft vreugde en energie aan allen die hem zien, tevens transformeert het negatieve energie meteen en houdt die niet vast. Ook is dit een van de meest reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde.Dit kristal is uitstekend voor het verbeteren van paranormale vermogens en om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven.

De steen verwijdert blokkades op je spirituele pad, absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Kundalini Citrien verwijdert overtuigingen en gedachtepatronen die je gevangenhouden in armoede en effent aldus het pad der overvloed. Dit kristal reinigt de etherisch blauwdruk en verwijdert de gevolgen van schadelijk gedrag uit vorige levens.

Goed bij depressie, angsten, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier- en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier, ook verlicht het pijn, ook hoofdpijn en heft het krampen op.

Dit weekeinde zijn we nog met de winkel geopend, dus zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Die week daarop zijn we op inkoopreis. Ruud en Nikki zullen dan op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in de winkel staan. We zijn dan eventjes gesloten om alle nieuwe stenen en kristallen die we ingekocht hebben te prijzen, de winkel weer helemaal leeg te halen, alles afstoffen en alle kristallen weer een nieuwe plek te geven. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november zijn we weer geopend en zullen al onze ‘nieuwe schatten’ weer te bewonderen zijn.

Agenda: (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober

Donderdag 26 en vrijdag 27 oktober

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november

Zaterdag 18 en zondag 19 november

Zaterdag 25 en zondag 26 november

Zaterdag 2 en zondag 3 december

Menu