Nieuwe steentjes uit Amerika

Algemeen

Zoals beloofd zullen we nog een aantal nieuwe stenen, die we nog niet op de blog met foto en beschrijving hebben laten zien, de komende blogs tonen. We zijn ook heel erg druk met fotograferen en meten van nieuwe kristallen voor op de webshop. Dus voor iedereen die niet naar de winkel kan komen en die toch heel graag één van de nieuwe kristallen zou willen hebben, hou de webshop de komende week in de gaten. Er zullen een groot aantal nieuwe stenen op geplaatst worden. Omdat het heel veel werk is om ze allemaal in de computer op de webshop te zetten kan dit helaas niet binnen een dag, het zal een aantal dagen of week in beslag nemen, kijk dus regelmatig even op de site.

Uit Amerika komt een zeldzame combinatie, dit zijn hele mooie kleine kristalletjes die ondanks dat ze niet groot zijn, toch een hele krachtige maar liefdevolle energie uitstralen. Het is echt een kristalletje dat we in deze tijd goed kunnen gebruiken, omdat veel mensen bewust zijn van de spiegels die situaties of andere mensen ons laten zien. Ze laten ons delen of eigenschappen van onszelf zien die heel prettig kunnen zijn, maar die soms ook pijnlijk zijn, omdat ze ons bewust maken van eigenschappen die we niet zo leuk vinden. Dit kristalletjes helpt je om spiegels te zien, maar ook om weer vol vreugde in het Nu te leven.

Groene Clintoniet op blauw Calciet

Deze bijzondere steen is gevonden in Riverside County, Californië. Clintoniet is een zeldzame mica, die in 1843 genoemd is naar Dewitt Clinton. Clintoniet wordt gebruikt om je aura en de energie om jezelf heen schoon te maken. Deze mystieke steen die verbonden is met hogere werelden verhoogt het bewustzijn van het hogere zelf. Het opent je intuïtie en stimuleert innerlijke visie. De steen helpt je te groeien, flexibel te zijn, onvoorwaardelijk lief te hebben en accepteren van wat er op je pad komt. Hij helpt je om spiegels te zien in de ander en in situaties en om geleerde lessen te waarderen en weer vol vreugde in het Nu te leven. Clintoniet verjaagt twijfel en nervositeit en maakt je zekerder. Goed bij slapeloosheid en stress.

Blauw Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een ruimte verwijdert het negatieve energieën uit de omgeving en verhoogt het je energieniveau. In het lichaam verwijdert het stagnerende energie. Calciet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn. Blauw calciet werkt sterk op je keelchakra en opent deze met liefdevolle kracht en zachtheid. Het bevordert van hieruit het spreken vanuit je gevoel en vanuit je hart. Het brengt zachte healing op eventuele blokkades in het keelgebied. Hij helpt je met het uiten van gevoelens of het delen van ervaringen. Blauw calciet kalmeert en verzacht ook emoties die soms opgekropt zitten in dit keelchakra. Het heelt ook oude stukjes uit vorige levens, het kan karmische connecties bloot leggen en helen. Dit kristal brengt ook helderheid in je gevoelens. Het bevordert de creativiteit en brengt een vredig gevoel in je innerlijke kind. Het kristal brengt acceptatie van je groeiprocessen, verlaagd de bloeddruk, kalmeert de zenuwen, heft angsten op en laat negatieve emoties los.

Een ander steentje wat in Amerika gevonden is, is Cinnabar in Opaal. We hebben in de winkel al ruwe Cinnabar en de fijne Cinnabar in kwarts trommelsteentjes, maar nu hebben we ruwe Cinnabar in Opaal. Deze zijn gevonden in Nevada, Amerika. Ze hebben een prachtige roze, roodbruine kleur. De combinatie van Cinnabar met Opaal is heel krachtig en beschermend. Ook deze steen van overvloed geeft veel plezier en helpt bij het verwerken en transformeren van emotionele stukken.

Cinnabar in Opaal

Cinnabar in Opaal is gevonden in Esmeralda County, Nevada, Amerika. De combinatie is heel krachtig en beschermend, het Cinnabar is gevangen in het Opaal en geeft de steen de prachtige roze, roodbruine kleur. Deze combinatie geeft het Cinnabar een zachte maar ook hogere vibratie. Deze steen van overvloed helpt emotionele stukken te transformeren en brengt vreugde, blijheid, lof en het innerlijk-kind gevoel in je leven. Bij het verkopen of ondernemen vergroot hij de overtuigingskracht en de assertiviteit en helpt te slagen zonder dat je agressie opwekt. Hij ondersteunt ook het werk in organisaties en voor gemeenschappen, zaken en financiën. Cinnabar in Opaal helpt je imago te verbeteren of veranderen, want dit kristal kan iemand macht en waardigheid verlenen. Hij zorgt ervoor dat je uiterlijke houding esthetisch, plezierig en elegant is. Hij zorgt ook voor een vloeiende geest en spraak. Op spiritueel gebied leert hij je het leven te accepteren en dat alles precies is, zoals het is. Hij heft energieblokkades op en brengt de energiecentra op één lijn. Cinnabar in Opaal is geneeskrachtig en zuivert het bloed, geeft kracht en flexibiliteit aan het fysieke lichaam, stabiliseert gewicht en verbetert de vruchtbaarheid. Het is een beschermende steen en een emotionele versterker. Ook is het een steen van creatie die de eerste twee chakra’s, maar ook het 3e oog stimuleert zodat je groter inzicht krijgt. Hij resoneert op een frequentie die door beperkingen heen brandt en je in staat stelt de werkelijkheid te vormen naar je wil.

Ook deze derde combinatiesteen is een uniek, klein mineraal wat gevonden is in Californië, Amerika. Het zijn hele kleine Robijntjes met Saffier die samen op moedergesteente zitten. We hadden al een Robijn met Saffier combinatie van grotere kristallen uit Madagaskar.

Robijn met Saffier (gevonden in Cascade Canyon, san Bernardino, Californië)

Robijn geeft wijsheid, inzicht en een eigen mening. Deze steen van overvloed helpt je om rijkdom en hartstocht in stand te houden. Hij versterkt de eigenwaarde en hij laat zien en voelen wat goed en niet goed is. Bij stress of nare situaties helpt hij je bij jezelf te blijven. Hij brengt je hart in verbinding met je hoofd, brengt het voelen en denken dichter bij elkaar, zodat je orde op zaken kunt stellen. Je kunt dan afscheid nemen van het verleden zonder rancune en verdriet. Hij geeft kracht en energie om te leven, schept evenwicht. Deze steen is een krachtig schild tegen psychische aanvallen. Hij bevordert positieve dromen en duidelijke visualisaties en stimuleert de pijnappelklier. Hij maakt een einde aan woede of negatieve energie, hij helpt deze te transformeren. Hij moedigt een positieve houding aan, verscherpt je bewustzijn en verbetert je concentratie. In fysiek opzicht overwint hij uitputting en lethargie en schenkt hij potentie en kracht, maar tevens kalmeert hij hyperactiviteit. Hij ontgift het lichaam, het bloed en de lymfe, goed bij koorts en besmettelijke ziekten en een trage bloedstroom. Weldadig voor het hart en de bloedsomloop. Hij stimuleert de nieren, bijnieren, voortplantingsorganen en de milt. Hij werkt goed op het gehele verteringssysteem. Hij reinigt de lever en darmen en helpt bij galaanvallen. Omdat deze steen je zo goed aardt, is hij heel goed bij misselijkheid of wagenziekte. Ook goed bij diabetes en fantoompijn. Ook bij allerlei soorten huiduitslag, zoals een koortslip, zweren, wratten, jeugdpuistjes, acne of eczeem.

Saffier staat bekend als de steen van wijsheid. Hij focust en kalmeert de geest en verdrijft ongewenste gedachten en geestelijke spanning. Hij schenkt gemoedsrust en sereniteit, zorgt voor harmonie op het fysieke, geestelijke en spirituele vlak en herstelt het evenwicht in het lichaam. Als er één steen is die het 3e oog activeert dan is het de saffier. De paranormale vermogens worden op een rustige en duidelijke manier geactiveerd. Je kunt weer in contact met jezelf en/of je gidsen komen. De steen versterkt de eigen mening en laat je inzien wat belangrijk is. De saffier kan ook als talisman of amulet gebruikt worden, hij zorgt voor bescherming. Deze steen heft depressies en spirituele verwarring op en bevordert de concentratie. Saffier brengt voorspoed en trekt allerlei geschenken aan. Op de keel geplaatst heft hij frustraties op en vergemakkelijkt hij zelfexpressie. Ook helpt hij bij problemen met praten, stotteren, slikken, amandelen en de schildklier.  Ondersteunend bij bloedstoornissen, versterkt de aders en verbetert hun elasticiteit. De saffier staat voor onvoorwaardelijke liefde. Blauwe saffier staat voor liefde en zuiverheid en zoekt naar spirituele waarheid. Hij is zeer effectief voor het genezen van de aarde en de chakra’s. Deze kalme steen helpt je op je spirituele pad te blijven en wordt bij sjamaanrituelen gebruikt om negatieve energieën om te zetten. Hij opent en geneest het keelchakra en de schildklier en bevordert zelfexpressie en het uitspreken van je waarheid.

Uit Rusland hebben we ook meerdere kristallen en stenen ingekocht, zie de blogs. Welke we nog niet vermeld hebben met foto en beschrijving is de nieuw gevonden Kwarts met coating van Clinochloor uit Rusland. Deze hebben hele aparte vormen. Kristallen die aan elkaar zijn gegroeid en een laag van groen Clinochloor op het oppervlak hebben, ze lijken wel allemaal dubbeleinders of selfhealers te zijn. Zoals veel kristallen uit Rusland zijn ook deze weer heel krachtig. Ze helpen om gifstoffen uit ons lichaam te verwijderen en vitamines op te nemen. Ze werken vitaliserend en geven ons een positief gevoel.

Kwarts met coating van Clinochloor uit Rusland

Kwarts met coating van Clinochloor is gevonden in Pelingichey deposit, Komi Republic, Prepolar Ural in Rusland. Deze bijzonder uitziende kristallen zijn kwartskristallen die helemaal begroeid zijn met groene Clinochloor. Het kwarts zie je niet meer, alleen de vorm van de clustertjes. Clinochloor is een van de krachtigste kristallen voor heling van het fysieke lichaam. De energie ervan ondersteunt cel functies en regeneratie. Het helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en bevordert de opname van vitamines, tevens is het een effectieve pijnstiller Clinochloor zorgt ervoor dat de levensenergie die ook Chi, Ki of Prana wordt genoemd krachtiger wordt en goed door het lichaam kan stromen. Dit werkt heel vitaliserend voor het lichaam en geeft een gevoel van geluk en welzijn. Dit kristal beschermt ook tegen negatieve straling en helpt het lichaam gezond te blijven, zowel fysiek als spiritueel. Het helpt het ego los te laten en bevordert een positieve, liefdevolle houding ten opzichte van anderen en jezelf. Het stabiliseert het hartchakra en helpt je in volmaakte harmonie met je ware verlangens van je ziel te komen. Deze kristallen helpen je om contact te maken met Engelen, Gidsen, maar ook met Deva’s, Elven en andere natuur-wezens. Dit komt omdat het kristal resoneert met de hartslag van Moeder aarde, het helpt je emoties en energieën te aarden. Deze kristallen resoneren met de helderste en puurste aarde energie. Clinochloor heeft een positieve werking op hart, longen, bloedcirculatie, opname van zuurstof in het bloed en werkt ondersteunend bij kanker. Werkt ondersteunend bij afvallen en bij futloosheid, moedeloosheid en depressie.

We verkopen al jaren in de winkel Thuliet uit Noorwegen deze heeft een hele aparte roze/rode kleur. Het zijn grotere getrommelde kristallen. Helaas kunnen we van deze stenen geen hangers maken omdat de vorm hiervoor niet geschikt is. Bij een bevriende handelaar uit Zuid Afrika zagen we nu hele mooie lavendel kleurige steentjes en die bleken ook Thuliet te zijn. Van deze kunnen we gelukkig wel hangers maken en dat is heel fijn omdat deze stenen erg geliefd zijn en dat men ze door hun fijne energie graag ook als hanger draagt. Deze Lavendel Thuliet behoort ook tot de Zoïsiet familie, net zoals Tanzaniet dit doet.

Lavendel Thuliet

Lavendel Thuliet behoort tot de Zoïsiet familie. Het is een steen die vreugde geeft en het plezier in het leven bevordert. Steen van levenskracht die genezing en herstel stimuleert en die weerstand en dualiteit helpt te overwinnen. Hij haalt de extroverte kant in je naar boven en bevordert welsprekendheid. Op geestelijk niveau stimuleert hij nieuwsgierigheid en maakt zeer vindingrijk bij het oplossen van problemen. Doordat de steen liefde en logica combineert kun je gemakkelijker de dualiteiten in jezelf verkennen, maar tevens helpt hij je het standpunt van een ander te begrijpen. Lavendel Thuliet verenigt de energieën van het hart en het hoofd, resoneert met de chakra’s van hart, keel en derde oog en maakt daardoor een vreugdevolle expressie van je gedachten, gevoelens en opvattingen mogelijk. Hij maakt je emotioneel flexibeler zodat je meer plezier in het leven ervaart. Hij maakt gelukkig, tevreden en enthousiast en helpt je om je eigen zelf te manifesteren in plaats van te voldoen aan de normen en waarden van anderen. De lavendel Thuliet is ook verbonden met de hogere chakra’s waardoor het de energie van liefde en seksualiteit naar een hoger niveau brengt. De steen helpt je vrienden, liefde en romantiek aantrekken, maar helpt ook liefde voor jezelf te ervaren waardoor je gezonder gaat leven en zelfdestructieve patronen kunt afleggen. Zoals verslavingen aan bijvoorbeeld roken, maar ook schaamte en een negatief zelfbeeld. Deze steen transformeert negatieve energieën in positieve en legt verbindingen met spirituele gebieden. Lavendel Thuliet is ideaal voor kinderen want met deze steen voelen ze zich veilig, gelukkig en op hun gemak. De steen versterkt het immuunsysteem, werkt ondersteunend op de maag, vruchtbaarheid en geslachtsorganen en ondersteunt bij zwakte en uitgeputte zenuwen.

 Na het optypen van alle stenen die in deze blog staan merk ik dat veel eenzelfde thema hebben en dat is het transformeren of oplossen van problemen en dat ze heel gelukkig maken en plezier en vreugde geven. Grappig om zoiets opeens te voelen. Dit is eigenlijk heel belangrijk, want veel mensen op het spirituele pad ervaren het leven vaak ook wel als ‘zwaar’, dit misschien omdat je bewust wordt van dingen die niet in balans zijn, of waar je tegen aanloopt en ook vaak omdat het leven op aarde heel zwaar kan voelen met alle nare dingen die helaas nog op deze prachtige planeet gebeuren. Misschien is dit wel de bedoeling van een dualiteit planeet, maar eigenlijk dromen we allemaal dat zij weer een planeet van liefde wordt, de Levende Bibliotheek met zo veel verschillende levensvormen. Dus misschien willen deze stenen en kristallen ons laten weten dat we ook moeten genieten nu we hier zijn en dat we plezier maken en dat dit een prachtige, positieve uitwerking heeft die ander leed weer neutraliseert. En dat je op deze manier door liefde en plezier meehelpt om de aarde weer een prachtige planeet te laten worden. Wat maken stenen toch gelukkig!

Agenda: (Winkel open van 10.00 tot 17.00 uur)

Zaterdag 4 en zondag 5 maart

Zaterdag 11 en zondag 12 maart

Zaterdag 18 en zondag 19 maart

Zaterdag 25 en zondag 26 maart

Zaterdag 1 en zondag 2 april

Zaterdag 8 en zondag 9 april

Donderdag 13 en vrijdag 14 april (goede vrijdag)

Met Pasen zijn wij GESLOTEN

Webshop

 

Menu